PDA

Pokaż pełną wersje : Świąteczny update zbliża się wielkimi krokami.

Dwimenor
18-11-2005, 18:57
Jak co roku, pod choinkę Mikołaj przyniesie nam świąteczny update. Na razie niewiele wiadomo o jakiś rewolucyjnych zmianach. Jednak do świąt jeszcze daleko i Cipsoft zapewne nie chce zdradzać wszystkich swoich planów.

Jak podaje Cipsoft, Tibia zmieni się od strony wizualnej. Nowe grafiki pojawią się wszędzie. Nowy kształt gór, wygląd wody, animowane fale na wybrzeżu to tylko przedsmak tego co nas czeka.

http://images.tibia.pl/images/newsy/stonehome.JPG
Nowy, ładny wygląd krajobrazu

Tiguanda, utrzymana w klimacie równikowym cześć wyspy Darama zostanie poszerzona o nowe tereny do eksploracji. W dżungli pojawi się wejście do straszliwych i tajemniczych lochów. Czas pokaże, co się kryje w ich mroku. Pośród legend można znaleźć wzmianki o strasznych bestiach strzegących skarbów.

http://images.tibia.pl/images/newsy/dungeon.JPG
Wygląd nudnych podziemi wreszcie ulegnie dużej zmianie

Pojawiły się także pogłoski o problemach w osadzie małp (Banuta). Wielu obywatele Tiguandy martwi się tym, co tam się dzieje. Dzielni wojownicy na pewno nie będą narzekali na nudę.

http://images.tibia.pl/images/newsy/Vega.JPG
Nowy wygląd skał i krajobrazu na przykładzie wyspy Vega

A teraz, zanim odpłyniecie w świat fantazji, wyobrażając sobie nowości, doczytajcie tego newsa do końca;)

Do grona supported fansites dołączyła meksykańska strona tibiamx.com.mx. Gracze posługujący się językiem Hiszpańskim znajdą tam artykuły, poradniki, dowcipy i zapewne wiele innych ciekawy rzeczy.

Pamiętaj-Jak zawsze na update'cie skorzystają najbardziej gracze posiadający Pacc. Nie czekaj i kup go już dziś przy pomocy Tibia.pl (http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=108)

http://images.tibia.pl/images/newsy/beach-gif.gif
Plaża z prawdziwego zdażenia... Aż chce się zabrać narzeczoną na romantyczny spacer po plaży...

Uff. Dzień pełen wrażeń. Najpierw nieprzewidziane wyłączenie serverów, potem promocje na koszulki i kubki Tibia.pl. Ciekawe czym najbliższa przyszłość jeszcze nas zaskoczy?

J0hny
18-11-2005, 19:08
Suuuuper... zapowiade się ciekawie... a jednak miałem racje że będą nowe lepsze grafiki (dobrze że mam pacca :D)

Mikelp
18-11-2005, 19:09
Noo to niedlugo skorzystam z tej waszej oferty :>

<edit> A gdzie pierwsze screeny? Podobno miały być :>?

Sashion
18-11-2005, 19:14
Zapowiada sie ciekawie ale pewnie jak zwykle cos spieprzą -.-'

Elernor
18-11-2005, 19:14
Jea! To naprawde niezle sie zapowiada ;] Wiecej animacji, nowa trawa... Ludzie to zapowiedz baaaaardzo wielu korzystnych dla wszystkich zmian tyle ze... i tak sie pewnie trafi banda noobassow i beda sie wydzierac "down with the update" ;]
I gdzie te screeny? :D

si'monek12
18-11-2005, 19:15
ODLOCIK NORAMLNIE CZAD ALE :
1.BYLEm NIGRZECZY W TYM ROKU :D :evul: CO MIM MIKUS DA??? HEHHE
2.ZEBY TYLKO TIBIA 3d NIE BYLA BO TAKA JEST SUPER
3.WESLOYCH SWIONT

ZA BLENDY ORTOGRAFICZNE SORKA

Cymrean
18-11-2005, 19:16
Eerie to nie jest zadna nazwa tylko przymiotnik znaczacy mniej wiecej tyle co "straszny". Z duzej litery zostal on napisany tylko dlatego ze zaczyna zdanie. Tlumaczenie robione strasznie niedbale. :P

Uncle Warrior
18-11-2005, 19:19
Jakie tam daleko... delicje już życzą wesołych świąt :]

Thornhill
18-11-2005, 19:21
SUPER!!! tylko nie wiem czy na pewno chcę tych zmian. W końcu te góry i woda to klasyka...

Pramus
18-11-2005, 19:21
Napisalem tlumaczenie, ale Dwimenor byl szybszy :) Jak ktos chce to niech czyta :P

Nowy News na temat Świątecznego Update'a na tibia.com. Tu znajdziecie wykonane przeze mnie tłumaczenie :)

Co Święty Mikołaj ma dla was w worku w tym roku?

Świąteczny update zyska nowy wygląd. Odkryjesz nowe grafiki gdziekolwiek pójdziesz. Tylko się obejrzyj, a ujrzysz nowe kształty gór, nową wodę, animowane fale na Tibijskim wybrzeżu, nowy wygląd trawy i wiele innych nowych grafik. Lecz uważaj, jeśli podejdziesz bliżej brzegu morza, spodziewaj się tego, że poczujesz jak woda zalewa Ci stopy!
Oczywiście, także kontynuujemy rozszerzanie terenów Tiquandy. W puszczy zostaną odkryte straszliwe i tajemnicze lochy i od tej pory nikt już nie wie, co kryje się w ciemności. Krążą plotki, że przerażające bestie zamieszkują te tereny, by chronić cenne skarby.
Ponadto, będą tu wezwania o pomoc mieszkańców Tiquandy. Mężni wojownicy opowiadają historie o dziwnych incydentach w małpiej osadzie - Banucie. Więc jeśli szukasz wyzwania, powinieneś zainteresować się wyprawą do dżungli!

Pierwsze screeny będzie można znaleźć na oficjalnych stronach fanowskich. By zyskać pierwsze wrażenia z powodu nowych grafik, nie przegap okazji i zajrzyj tam!

Chcielibyśmy także powitać www.tibiamx.com.mx , nasza najnowsza oficjalna stronę fanowską. Strona ta najbardziej powinni się zainteresować hiszpańskojęzyczni gracze, których interesują artykuły, przewodniki, żarty i informacje o meksykańskich konwentach.

Aaah fajne te grafiki, ale nie podoba mi sie troche te wejscie do gory (chodki) i dachy (beznadziejny odcien -,-)

Ignatius Fireblade
18-11-2005, 19:22
niaf,niaf,niaf...nowe grafiki brzmią słodko :) Ale nowe tereny to (jeszcze) nie dla mnie-za słaby jestem i takie tam :( Ale i tak nie moge sie doczekać ;)

si'monek12
18-11-2005, 19:23
SUPER!!! tylko nie wiem czy na pewno chcę tych zmian. W końcu te góry i woda to klasyka...

ZGADZAM SIE POCO NISZCZYC TO CO DOBRE

Dwimenor
18-11-2005, 19:34
@Cymrean
"Eerie and mysterious dungeons have been discovered..."
Zdanie wyraźnie sugeruje, że "Earie" to nazwa obszaru.
Chdź właściwie, zalezy od interpretacji zdania. Możliwe, że oba przymiotniki odnoszą się do lochów(tak jak ty sugerujesz), albo jako nazwa odrębnego obszaru.

A tłumczenie nie jest dosłowne, ale oddające sens.

Astro'Fix
18-11-2005, 19:34
No, no ciekawie zapowiada sie ten Update :) Ale jakos niemoge sobie wobrazic tibii znowa woda, trawa, skalami mam nadzieje ze CiP'om fajnie to wyjdzie
Dobrze ze pacc bedzie w poniedzialek to zwiedze sobie nowe tereny :)

Pozdro!

..::QRAS::..
18-11-2005, 19:39
OMG ! Juz nie moge sie doczekac ! :D

Masmix
18-11-2005, 19:42
No dobra "wszystko piknie, ładnie", ale moim zdaniem cipsoft powinien postarac sie o animacje walki, te chmurki juz mnie dobijaja ;[

Boner3773
18-11-2005, 19:44
hmm
brzmi interesująco...ale zobaczymy =]
pożyjemy zobaczymy (czy jakoś tak ;b)

=)

kostooch
18-11-2005, 19:45
http://forums.tibiabr.com/showthread.php?t=66534

Leweracja
18-11-2005, 19:46
fale na brzegu? :O

Moze odzyskam haslo do postaci czy cos :oo

Moze byc fajnie :p

Astro'Fix
18-11-2005, 19:48
No te ssy wyglondaja zamocno! Tibia sie zmienia na leprze:) a co do animacji walkji to sie calkowicie zgadzam xD

Gandio
18-11-2005, 19:48
ciekawo co ten cipsoft znowu wymyslil 8o
ale jak sie zmienią grafiki to bena u mnie na kompie lagi... itp.
wiec powinni grafiki niezmieniac ;)

Ciacruzzi
18-11-2005, 19:56
Nareszcie!!Chcialbym zeby se speary nie znikaly bo to znacznie utrodnilo zycie palkom:/Mam tez nadzieje na nowe outfity i nowe fajne servery:)))) :p Tylko jak z kazdyn Up datem bede takze bugi:(Lecz bodzmy bobrej mysli:)

atka
18-11-2005, 20:00
Zrobili by cos z mass lagami i kickami a nie pocieszali uptade w ktorym i tak na pewno cos zje...... X(

pally mikmys
18-11-2005, 20:06
No dobra "wszystko piknie, ładnie", ale moim zdaniem cipsoft powinien postarac sie o animacje walki, te chmurki juz mnie dobijaja ;[

masz racje nowe grafiki bede niezle ino z ta walka :( nie jest dobrze.
No i miejmy nadzieje ze Cipsoft nie odwali nastepnej kichy ostanio pallowie moze teraz za 1 uderzenie kinghta podczas skillwania trzeba bedzie placic podatek?? X( X( X( albo soulpointy ulepsza tak ze zdobywanie bedzie jeszcze trudniejsze (nawet o tym nie myslcie <killer>)

Huherko
18-11-2005, 20:31
wszystko fajnie ladnie ale pozostaje jeszcze sprawa czy Cipsoft weźmie pod uwagę opinie graczy wyrazane w głosowaniach czy jak zwykle to oleje ?:>
a i mam male pytanko czemu screeny sa jedynie na www.tibia.br ?:P

Magin Gewu
18-11-2005, 20:36
No może być fajnie. Animacje walki mogli by zrobić ale przecież to tylko ludzie nie zrobią na raz wszystkiego :D :) ;) :p

rafal1144
18-11-2005, 20:40
Zapowiada sie ciekawie.......:P Myśle ze Cipsoft Sie postarało naprawde dobze teraz zostaje nam tylko czekac :cup:

Asthan
18-11-2005, 20:42
Ja i tak nigdze sie nierusze puki skillowac nieskoncze
mam nadzieje ze tibia niestraci swojego uroku ;) wkoncu nowe niezawsze znaczy leprze

Evil Maul
18-11-2005, 20:45
Hmmmmmmmmm........powiem tak Pokemon+Zelda=TIBIA :D

Obejrzalem ssy z Tibia.br i mowie ze Cipsoft ma ZERO wyobrazni grafika wody podobna w 70 % do grafiki w Pokemon ruby&spahire version po drugie grafika ziemi i trawy a takze gór w 80 % podobna do sagi gier Zelda na gameboy advanced gralem w obie gry to wiem ;) Widze ze cipsoft zamiast sam wymysliac grafke bierze z 16-32 bitowych rpg na Snesa albo Gba . Owszem nie ktore pomysly cipsoftu sie udaly za to GZ ale teraz z tym przesadzili za duzo miodnosci w tej grze co oni chca zrobic z ta gra zachecic 7-10 latkow zeby grali i bylo wiecej nOObów ? widac ze cipsoftowi zalezy na zysku z tej gry i zdobedzie go ale na krótka mete bo ta co jest w tibi jest nie powtarzalna to grafika ( najlepiej wczesnijsza jest cool B) ) .

Sz#sz#
18-11-2005, 21:05
Screeny z updatu B)

http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=91734

Dako19
18-11-2005, 21:05
taa zgadzam sie grafa taka jak w pokemonach ta woda.....i te góry....:P
ale i tak bedzie ciekawy update..:)

Nazgul of Shadow
18-11-2005, 21:21
To będzie Za***isty Update <ciekawa jaka bedzie Tibia 8.0 hehe>

Dwarf
18-11-2005, 21:28
Wizualnie... Będzie się działo! :]

Sorllag
18-11-2005, 21:30
Słyszałem, że ponoć mają być nowe wzory strojów :)

Astro'Fix
18-11-2005, 21:33
Słyszałem, że ponoć mają być nowe wzory strojów :)

Oby te stare juz nudne mam nadzieje ze jakies fajne beda :)

Seru :]
18-11-2005, 21:35
Świetnie !! Fajnie sie zapowiada
Ps.Co do nowego wyglądu walki zgadzam się

Blanca
18-11-2005, 21:36
Tak początkowo się zachwycilem -super i wogóle. Ale tak popatrzyłem dalej i jakoś to nie jest klimatyczne za bardzo :( Te kamienie albo rzeka jak z harvest moona. Boje się że tibia przestanie miec klimat aktuallny

luft
18-11-2005, 21:40
Niezłe te nowe graficzki ...
najciekawsza woda i brzego rzek
ale jak dlamnie to powinni zrobić coś z gameplayem bo dla samego wyglądu to ludzie spowrotem do gry nie wróca.....

ps.
modki jak widze wasza reklame pacca kubków koszulek i co tam jeszcze macie to wiecie na co mam ochote?
...

Tedson
18-11-2005, 21:47
Wole ta tibie co jest.Ta grafika oddaje sie do klimatu gry...

Juanita>la>Morte
18-11-2005, 21:48
Oj, panie modku..
Tiguanda ? ;d
Nie no, czlowiekowi ze strony oficjalnie wspieranej przez CIPsoft tak nie wypada!

FellanK
18-11-2005, 21:51
No jak teraz bedzie tibia wyglodac to extra nie juz takie bryly kwadratowe wypasione plaze :p fajna animacja i wogole lepsza tibia tibia nowej generacji
brawa dla cipsofut :cup: zeby tak im to wyszlo wiecej bedzie grafa zachecac jak zobaczylem te screny to olsnienie normalnie jak tak tibia bedzie wyglodac
to super :P pozdro.

Tutivihi
18-11-2005, 21:57
Woah! Tibia wg. mnie wyglądała ładnie jeszcze przed tym update. Niby taka mała rzecz, a cieszy :) . Brawa dla Cipsoftu (Swoją drogą to ciekawe, jak wyglądałaby Tibia 3-D) !

OnlyM(PL)
18-11-2005, 21:59
no no teraz Cipsoft sie postaral:) Lepiej bedzie teraz to wszystko wygladalo.

kaczi
18-11-2005, 22:06
Swoją drogą to ciekawe, jak wyglądałaby Tibia 3-D!

Dabek kiedyś zrobił filmik jak mogłaby wyglądać. Jak się postarasz to znajdziesz ;)

Taka Tuca
18-11-2005, 22:14
Ach, jezeli chodzi o grafike, to prawdziwa uczta dla oczu w porownaniu z aktualna :). Mam nadzieje ze przymiotnika "dobry" bedzie mozna uzyc jeszcze wiele razy w opisywaniu tego update :]

Kwaso
18-11-2005, 22:21
Grafa powala :D szczegulnie ta animacja wody na brzegiem nice :D
ja bym zmienil jeszcze cos z tymi Soulami...Ja pier**** nie lubie na nie czekac ...
Pozdr0

Mokuvehu
18-11-2005, 22:23
Super mam nadzieje że Cipsoft nas niezawiedzie niemogę się już doczekać światecznego updat'a jak na razie bardzo dobrze się zapowiada :D

-=HuRu=-
18-11-2005, 22:26
Jeśli mam być szczery . . to mi się nie podoba po co coś ulepszać skoro jest dobre nawet bardzo dobre?

Raul
18-11-2005, 22:26
Dabek starzejesz się. Kolejny news nie napisany przez Ciebie. 8o

Lukis
18-11-2005, 22:27
Najbardziej nie mogę się doczekać nowych terenów, ale również trzymam kciuki, żeby były nowe outfity ... Chociaż jeśli Cipy chciałyby zrobić nowe, to by coś wspomnialy o tym ...

Alora
18-11-2005, 22:34
Jak dla mnie to popieram teze że CipSoft pwoinien nie tylko dać nowe grafiki i troche terenów a także jakieś zmiany w samej grze (zabierzcie soul pointy plx).

Grafika jest nawet ładna ale animacja walki to "dno i wodorosty" powinni to zmienić. Aha jestem ciekaw czy sondy na www.tibia.com wpłyną na CipSoft?

Mateq
18-11-2005, 22:52
Omfg za******a grafa ;D
Rzeczywiscie fajna ta plaża bede musial sie tam wybrac z moja kochana Justynka :* :D

Royal Colorus
18-11-2005, 22:59
Wszystko ladnie fajnie ale po co komu ladniejsza tibia cip moglby sie na czym wazniejszym np oslabienie lagow czy cos a oni wyskakuja z kolejnym update'm to jeest chore ale coz.... moge zrobic xD

parti
18-11-2005, 23:20
Podpis pod obrazkiem: "Fantastyczny wygląd nudnych podziemi wreszcie ulegnie zmianie". Innymi słowy: nudne podziemia wyglądają fantastycznie i teraz ulegnie to zmianie.

Jvsta
18-11-2005, 23:41
MateQ: "Rzeczywiscie fajna ta plaża bede musial sie tam wybrac z moja kochana Justynka :*"

Wiesz misiek nie gram ale tą plażę będę musiała z Tobą zobaczyć :).

Zapowiada się bardzo ciekawie. Ss zrobiły na mnie duże wrażenie, grafika miła dla oka :) Tylko żeby były nowe outfity szczególnie dla płci pięknej :P

Mateq
18-11-2005, 23:42
Podpis pod obrazkiem: "Fantastyczny wygląd nudnych podziemi wreszcie ulegnie zmianie". Innymi słowy: nudne podziemia wyglądają fantastycznie i teraz ulegnie to zmianie.

Mh moze dla ciebie te badziewne, terazniejsze podziemia sa ciekawe ale dla i mnie i mysle ze dla wiekszosci uzytkownikow forum te nowe sa fantastyczne:P

Mateq
18-11-2005, 23:46
Po dotychczasowych "updatowych" doświadczeniach spodziewać się możemy
kolejnych rewolucyjnych zmian w rodzaju znikajacych spirów i większych lagów :((

I tu sie z toba zgadzam ;/ najbardziej sie boje ze CipSoft pomysli ze Knighci maja za dobrze i ich udupi z deczka ;/ mam nadzieje ze tak nie bedzie ;P

Jvsta
18-11-2005, 23:46
mysle ze dla wiekszosci uzytkownikow forum te nowe sa fantastyczne:P

Zgadzam się, nowa forma jaskiń dużo bardziej mi się podoba niż ta co jest. :p

Demokles
18-11-2005, 23:56
Noo.. tylko pięknych grafik do szczęścia brakowało.. Ale myślę, że CipSoft nie poprzestanie tylko na stronie wizualnej ;)

Walekifa
19-11-2005, 00:17
CIekawie,ciekawie.ale troche plastelinowa ta grafika,czyż nie?? :]

Powinni się wziąść za outfity,więcej animacji,itp.

fea_umarth
19-11-2005, 01:11
Mam nadzieje ze to tylko przystawka ...

Flouren
19-11-2005, 01:54
Jaaaa, ale fa fa fajne faaaale ale fajne zboooze ;) zdecydowanie sie zgadzam wiecej takich fajnych animacji ;) i nowych grafik :) :cup:

Ciacruzzi
19-11-2005, 06:00
:) Nie moglem sie doczekac...
Mam nadzieje ze dadzo jakis fajne nowe servery w tym update :baby:
Ale grafiki spoczko, aha no i jakis nawe outfity by byly fajne :baby:

Riddok
19-11-2005, 06:05
"Pamiętaj-Jak zawsze na update'cie skorzystają najbardziej gracze posiadający Pacc. Nie czekaj i kup go już dziś przy pomocy Tibia.pl"

NIENAWIDZE PACC !! TO WIELKIE KUPY ŁAJNA KTÓRE MYSLOM ZE JAK MAJOM KASE TO SOM LEPSI (nie dotyczy tych którzy kupil pacc za kase tibijskom).

P.s. dobre grafiki nie som zle .:P

..::QRAS::..
19-11-2005, 06:32
@@up
Pisz poprawniej ... Ile ty masz lat czlowieku ? -.-

Naprawde gra robi sie "CUKIERKOWA" , bardzo podobne grafiki jak w Harvest Moonie :/

Arthevariel
19-11-2005, 07:00
mmmm.... az mi sie lepiej zrobilo :)

Polewkin
19-11-2005, 07:05
Nom ladne te graficzki ciekawe kiedy dokladniej bedzie update?
Mi sie zdaje ze w srodku grudnia.... ;)

Byrekpl
19-11-2005, 07:06
skały i płaża wyglądają pięknie ;]

Auron
19-11-2005, 07:07
Szkoda że niezapowiada się na nowe wyglądy potworów czy też broni.... Ale teraz to będzie tibia przypominać Final Fantasy >.< ale to i nawet dobrze :)

MATI9630
19-11-2005, 07:08
Grafa nadal słaba, ale i tak lepsza... Cóż.. dobrze, że nie gram w Tibie dla grafy;P
Ciekawe jak z innymi zmianami...

245301
19-11-2005, 07:09
xxxxxxxxxxxxxxxx

GrZyBu
19-11-2005, 07:13
LOOOOOOL !! super za***iscie !! patrzcie na przyplywy i odplywy wody !! MeGa !!:D:D ja chce juz update !! :D

Radlic
19-11-2005, 07:16
Pada już śnieg, jest 0 stopni.
Prawie zima (jeszcze brakuje reniferów, a kij z mikołajem ^^''), mam nadzieję, że update będzie dopiero ok 20 grudnia (czyt. koniec bana ;> )

Vilej
19-11-2005, 07:23
Jedyne, co pozostaje mi teraz zrobic, to od nowa zdac test na tutora, zeby na tescie pograc :P

Wreszcie zmienili ta wode. Wczesniej wygladalo to beznadziejnie, szczegolnie w wodospadach na Tiquandzie. Jestem jak najbardziej na + ;)

pally mikmys
19-11-2005, 07:25
"Pamiętaj-Jak zawsze na update'cie skorzystają najbardziej gracze posiadający Pacc. Nie czekaj i kup go już dziś przy pomocy Tibia.pl"

NIENAWIDZE PACC !! TO WIELKIE KUPY ŁAJNA KTÓRE MYSLOM ZE JAK MAJOM KASE TO SOM LEPSI (nie dotyczy tych którzy kupil pacc za kase tibijskom).

P.s. dobre grafiki nie som zle .:P

masz absolutna racje polowa swita w tibi jest dostepna dla pacc po kupieniu promocji maja 2 razy wiecej soul pointow.Zreszta co tu duzo mowic Cipsy powinny zmienic ta kolosalna roznice miedz facc i pacc.(ja facc jestem i narazie wytrzumuje do czasu X( )

Cass
19-11-2005, 07:29
No to Cipsoft sie postarał ale i tak zawsze cos spieprzą? :P

Mam Nadzieje ze bedą jakieś nowe Outfity ;D:D
i nowe potwory... :P
__________________________________________________ __
Hail Family Ar'tix:D :D

Lowca Knight
19-11-2005, 07:39
Suuuper to wygląda! jestem mile zaskoczony mam nadzieje ze to wszystko wypali :)

Don Toro
19-11-2005, 07:43
Teraz Tibia będzie wreszcie cieszyć oko :] Mi najbardziej podoba się animacja fal, oraz nowy wygląd gór-piiiięęęękne (teraz już jestem przekonany-kupuje u was PACC)!

PlAyEr Of SeCuRa
19-11-2005, 08:06
Mi się podoba tak jak jest mogliby jedynie zmoenić stroje i jakies tereny dla facc :D ale z tymi falami to juz przesada tiba straci swoj urok X(

Crasher
19-11-2005, 08:16
SuperExtraBombastycznie naprawde rzeczka wyszla im przepieknie. Teraz tylko skladam flote i kupuje PACC. ;]

Pacek
19-11-2005, 08:21
nie wiem może jestem tradycjonalistą ale wcale mi sie te grafiki nie podobają. Góry wyglądają nareszcie na góry ale to jedyny plus. Z tą rzeka to tragedia a z brzegiem morza to nie bede sie wypowiadał. Za cukierkowe to wszystko, jak z jakieś gry Super mario rusza w świat. I nie wiem czemu mi sie zdaje ze tibia ciągle idze w kierunku 3D co było by już całkowitą kleską. Tibia ma swoj klimat tylko wtedy gdy jest prosta aż do bólu a takie udziwnienia jak fale rozbijające sie o brzegi morza są zbędne. Ogulnie rzecz biorąc kolejny update który pogorszy tą gre.

Druid Baros
19-11-2005, 08:30
Zapowiada sie ciekawie,ciekawe jak bedzie w reczywistosci.

Dechsta
19-11-2005, 08:30
Nie no...
Teraz to przeszli samych siebie =D
Już mi krąży po głowie myśl o powrocie do tibi xD
A jeśli tak, to skorzystam z oferty tibia.pl ;)

Saturas
19-11-2005, 08:36
:| echh ... i co w tym takiego ciekawego ... ;/ ? Stara Tibia byla najlepsza anie jakies ... ;/ niewiadomo co jeszcze troche i przestane grac ...

Xendo
19-11-2005, 08:38
zapowiada sie super :D żeby nie było tak że zwiększą sie wymagania systemowe tibi heheh :D :P

lewy/fallen
19-11-2005, 08:39
sparafrazuje : "This is beautiful no matter what they say ..."

Tahrus
19-11-2005, 08:40
WOOW jekie to fajne , tylko żeby tibia niezmienila się w Gothica 2d jest SUUPER Nie moge się doczekać(kiedy święta??)

Jozi
19-11-2005, 08:48
no widać zapowiada sie dobrze ciekawe czy wycofają soul pointy i łamiące się speary bo na to ludzie tylko czekaja :D co sadzicie wycofaja soul pointy i speary lamiace sie ??

zwirek
19-11-2005, 08:49
Niech wprowadzą więcej kopalń z soldkami dla knightów ;)
I wogóle jakieś ciekawe expowiska dla knightów ;)

dr zlo
19-11-2005, 09:33
mysle ze dodadzom jeszcze nowe bronie,tarcze,zbroie itp

pijany rolnik
19-11-2005, 09:34
zdażenia

Akurat to słowo piszę się przez RZ ;)

dr zlo
19-11-2005, 09:35
WOOW jekie to fajne , tylko żeby tibia niezmienila się w Gothica 2d jest SUUPER Nie moge się doczekać(kiedy święta??)
ja tez i inni pewnie terz

Knight of Bhall
19-11-2005, 09:46
Fajowo mam nadzieje że zrobią jakiś teren dla facc :] Coś takiego jak dark cathidral albo jakiś qestcikXD a tak wole te fale to chyba najlepszy pomysł na jaki wpadli :p

vaviec
19-11-2005, 10:10
Eh..koniec tibii jaka znamy...

Spliteer
19-11-2005, 10:14
Wreszice CipSoft wzielo sie za grafike !! Gdyby jeszcze cos z ubraniami zrobili B) Ale narazie jest super !

Gandio
19-11-2005, 10:15
heh ciekawo ce ten cipsoft znowu wymislil 8o
jezeli chodzi o grafiki to mi to za bardzo niepasi bo mam slabego kompa i ...

pijany rolnik
19-11-2005, 10:22
no widać zapowiada sie dobrze ciekawe czy wycofają soul pointy i łamiące się speary bo na to ludzie tylko czekaja :D co sadzicie wycofaja soul pointy i speary lamiace sie ??

Nie. Niewycofają Soul Pointow ponieważ przyniosły one dobre skutki. Liczba macro userów znacznie się zmniejszyła

A co do spearów również nic niezmienią zreszta przecież już zmienili speary nsizczą się dużoo wolniej ;)

Damel
19-11-2005, 10:35
Przecierz te rzeki morze i góry to jest to za co pokochalem tibie...
Ja sie kompletnie nie zgadzam z tym zeby zmienili te grafiki cya...

Heliwurab
19-11-2005, 11:53
Po tym co widziałem na tibia.org.pl (chodzi mi o SS-a z nowej tibii), to moge stwierdzić że Tibia zmierza do 3D... a tego raczej nie chcemy...
www.tibia.org.pl

w newsie o tym update jest fotka.. straszne :D

Hendel
19-11-2005, 12:06
HELL YEAHHELL YEAH!!!YEAH!!!

Feli90
19-11-2005, 12:16
Super hiper nice!! xDDD
Tibia sie rozbudowuje :D

Wielki Mati
19-11-2005, 12:22
No fajne fajne ! kiedy dokładnie update wiadomo ?

Specter
19-11-2005, 13:02
@up
Pewnie tak jak w zeszłym roku, jakiś tydzień przed świętami

Vibafe
19-11-2005, 13:11
elo elo , mam pytanie?
jak mi nowa animowana tibia, z lepszą grafą bedzie chodziła nad moim przed wojennym pII 266, ddram 196, graf. 32 mb riva
z gory ty za odp

Shadow of the Samurai
19-11-2005, 13:19
Fajnie by też było gdyby były animacje śniegu w zimie ,deszczu ,Burzy w lecie :p ale to są marzenia ściętej głowy . Ale napewno tego nie zrobią :(

Rohen
19-11-2005, 13:30
@up
31 September -.-"

@!topic:

No cieszę się, ale Cip Soft powinien zrobić coś z łodziejami lootbagów...

majkel :D
19-11-2005, 13:37
No na reszczie jakieś fajne zmiany 8o .

Sugerowałbym cipsoftowi jeszcze 1 profesje kogos takiego kto walczy fist fighting. :cyclops:

Jozi
19-11-2005, 14:07
oby przywrócili normalnie nie łamiące się speary chciałbym powrocic do ulubionej profesji paladyna :D a propos tego update macie jakies infromacje dotyczace spearów w nastepny update przywroca speary normalne czy nie??

Magma
19-11-2005, 14:15
Update super, ale lepiej żeby nie przesadzali...

Co do spearów: prawie na pewno nadal będą się łamać. Już są bardziej wytrzymałe, więc więcej nie zrobią. Zresztą po co? Tak jak jest teraz zupełnie wystarczy. Skile szybko lecą, jak się siedzi na trollach to spearów nie zabraknie. A potem i tak łuk czy kusza, więc po co narzekać?

Lord Bike
19-11-2005, 14:21
No na reszczie jakieś fajne zmiany 8o .

Sugerowałbym cipsoftowi jeszcze 1 profesje kogos takiego kto walczy fist fighting. :cyclops:

Golota vocation ? :D :D :D

btw. moja przegrywarka przegrywa szybciej niz on :D:D

Clark
19-11-2005, 14:29
Dla mnie tragedia woda ktora mamy przedstawiona jest od poczatku gry tak samo jak i gory/ziemia po co to zmieniac?Stare sprity dodaja klimaty grze,zmieniajac rgafiki ztobia z niej bajke,w grze wyspaepuja wojny,leje sie krew,ludzie codziennie traca swoj dobytek,ta gra to horror!!(przesadzilem??:P)a tak to co to za wojna ktora bedzie toczyc sie w rozowym swiecie?:P

Descartes
19-11-2005, 14:32
Geez, nie zdziwię się, jeżeli ta wersja będzie oznaczona numerkiem 8.xx 8o

ZA***ISTA WODA! A ta trawa... wygląda jak, ehm... skoszona? :P

Z tego co widzę po sceenie z Vegi, nie będzie już się można wspinać parcelami na górę?

EDIT: Całkiem rozsądnie by postąpili, gdyby z potworków w loocie wypadała część wystrzelanych strzał (np. 10-40%) - nie dość, że przydatne, to w dodatku podniosłoby trochę realizm!

Piotr Krzema
19-11-2005, 14:54
NOO!
Widzę, że CipSoft zmierza w dobrym kierunku (jeżeli chodzi o GFX). Ja też nie chciałbym, aby Tibia była 3D. Ale pewnie za jakiś czas powstaną klienty 3D - jestem tego pewien.

luft
19-11-2005, 14:56
O dodali ssy ,wcześniej sie zapomniało? :p

"Fantastyczny wygląd nudnych podziemi wreszcie ulegnie zmianie"

za to to mnie rozwalilo :D

Szampan0
19-11-2005, 15:08
Noo... jeszcze kilka lat i będziemy mieć Tibię3D =\
Nie żebym miał coś przeciwko, ale im więcej graficznych updatów tym większe lagi... Nie przesadzajmy :)

Shagarot
19-11-2005, 15:52
Grafika jest swietna ;] Może róbi się 'cókierkowa" ale mi się podoba ;p

Co do ludzi narzekajacych na pacc:
Wbijcie sobie do głowy młotki, że bez Pacców nie byłoby Tibi, wkońcu to z ich pieniędzy sa opłącane servery więc wiadomo, ze Cipsoft zrobi jak najwiecej dla ich, zeby ludzie kupowali pacci. Dla Facców mogliby przestać robić wogule, a wy jeszcze narzekacie :/ Sam mam zamiar kupic w Grudniu Pacc zeby poszlaeć na Tiquanie i żeby wesprzeć choć troche Cipsoft ;] Na koniec - jeśli macie FACC i jeszcze narzekacie an grę to ejst jeden sposób - rzućcie Tibie ;]

EDIT:
Mozna by jeszcze wprowadzic jedno zabezpieczenie przeciwko zlodziejom loota z potworów:
Tylko osoba, która ubije potwora moze z niego wyciągnąć itemy ;p ale może to zbyt drastyczne? :p

FoXx
19-11-2005, 15:58
:cup: Zaje**scie juz sie niemoge doczekac ale bedzie spoko :D

Dard Skana
19-11-2005, 16:03
Wow nareszcie cos ciekawego,zrobili by nowe broni wyglady Juz niemoge sie doczzekac :baby:

Hail Harmonia

Izka
19-11-2005, 16:08
Mam nadzieje ze za pare lat nie bedzie tibi 3d bo by nie poszlo na moj komp :P a pozatym wg w tibi jest lepsza grafika niz w jakims zamulonym ciemnym 3d. Ja chcę aby tibia miala grafike jaką ma, niech się zmienia ale NIE ROBCIE Z TIBI 3D 8o

Sir Emilio
19-11-2005, 16:26
Grafika jest swietna ;] Może róbi się 'cókierkowa" ale mi się podoba ;p

Co do ludzi narzekajacych na pacc:
Wbijcie sobie do głowy młotki, że bez Pacców nie byłoby Tibi, wkońcu to z ich pieniędzy sa opłącane servery więc wiadomo, ze Cipsoft zrobi jak najwiecej dla ich, zeby ludzie kupowali pacci. Dla Facców mogliby przestać robić wogule, a wy jeszcze narzekacie :/ Sam mam zamiar kupic w Grudniu Pacc zeby poszlaeć na Tiquanie i żeby wesprzeć choć troche Cipsoft ;] Na koniec - jeśli macie FACC i jeszcze narzekacie an grę to ejst jeden sposób - rzućcie Tibie ;]

EDIT:
Mozna by jeszcze wprowadzic jedno zabezpieczenie przeciwko zlodziejom loota z potworów:
Tylko osoba, która ubije potwora moze z niego wyciągnąć itemy ;p ale może to zbyt drastyczne? :p

ta rozwiązanie z knight online
z potwora wypada skrzynia którą widzi tylko osoba zabijająca potwora
ale to zły pomysł bo np. bloker nie mogłbym zobaczyć co wypadlo

Raul
19-11-2005, 16:29
A keidy bedzie ten update ?? JEst podana data ??
A widzisz ją gdzieś? -.-'

Heliwurab
Cip Soft powinien zrobić sonde, w której pytał by o to, czy gracze chcą aby Tibia była 3D. Chyba każdy zna wynik ale oni raczej nie, sądząc po tym updacie...

Thomas
swietnie bedzie!!:D
ale jedno w tym newsie mi nie pasuje...:P
"Aż chce się zabrać narzeczoną na romantyczny spacer po plaży..."
z tym to przegiales Dwimenor...

Dolor
19-11-2005, 16:31
Jeeeee spoxsik to wygląda.
Lekka poprawa grafiki spowoduje wiecej przyjemnosci z gry i przyokazji Tibia nie traci na swym uroku ;] bo grafika nie będzie zwalona.

>LukiZiom<
19-11-2005, 17:14
jak zwykle na swieta CIP-y robia update, hehe musze jak najszybciej se pacca kupic tylko ze kasy brak ;(

Bubusiek
19-11-2005, 17:16
Zapowiada sie ciekawy update :)
Ciekawe czy zmieni sie wygląd eq :P

Siwulec
19-11-2005, 17:53
WoW ! Full kozak graficzka :D Tibia staje się coraz bardziej lepsza niz jest :D Mam nadzieję ze to nie sa tylko zapowiedzi ale Cipsoft zrobi tak jak mamy na screenach! :)

PaCyFiC
19-11-2005, 18:06
zapowida sie ciekawie,ale to juz nie bedzie ta tibia co sprzed 2 lat :(

Zaphi
19-11-2005, 18:07
Lol mysla ze jak rzuca jakis kicz to naprawia wszystko zniszczone ostatnim updatem
Poprzedni update zabil chec do gry w ta gre wogule cipsoft to zero
ale oczywiscie dzieci z porazeniem mozgu nadal graja tak tibia tibia lol -.-

Matiz666
19-11-2005, 18:10
Zajefajny Update, lecz sam na swoim qompie to jednak nie pogram sobie
i niewiem czemu, pisze mi ze server confused czy cos, czyli jakby caly czas server sie spatolił i chcialem sie spytac czy od terazniejszego update tibia 7.55 wymaga IP zewnetrznego?

Gimli From Kazz
19-11-2005, 18:12
Jedynie co moge powiedzie to, to że jestem coraz bardziej zdegustowany postawą CIP Softu. Czemu-otóż Tibia już teraz nie oddaje klimatu "starej tibi" Tzn. Każdy nowy update jest coraz gorszy. Pamientam jak kiedyś jescze bez skulli bałem się wyjść z dp, zawsze mogłem trafić na jakiegoś pk, który bez skrupółów mnie zabije. Głupie?? Ale to dawało klimat. Skill Bar. Byłem wyjątkowo na nie. Czemu?? Nie było nic wspanalszego jak nagły adv. A teraz?? Brakuje mi 1% super chura.... A tak radość była WIELKA to nie jest do opisania. Starsi gracze może mnie zrozumieją, młodzi powiedzą, że g**no wiem. Ale w żadnym wypadku nie jestem konserwatystą. CHodzi mi tylko o to żeby zmiany były przemyślane...

Kosmita
19-11-2005, 18:18
Zgadzam sie z Toba...
Pamietam jeszcze Tibie jakies 1,5 - 2 lata temu....
To byla gra, ten klimat. Bez roznych bajerow dodawanych z kazdym update.

Hypnotyzer
19-11-2005, 19:31
Co do starej Tibii. Mam tylko zastrzeżenia co do tych skill bars. Może przy XPie to byłoby fajne. Ale szlag by mnie trafił nie wiedząc za jaki czas skill mi skoczy:P.

Ogólnie:
Ja tam nie mam nic do "cukierkowych" grafik:P. Fakt faktem, słabsze kompy mogą tego nie przetrzymać (apetyt rośnie w miarę jedzenia;]), no ale cóż.
Nowe outfity: ostatnia sonda na tibia.com. Wprowadzenie outfitów, które będą dostępne po wykonaniu jakiegoś questa lub po osiągnięciu pewnego statusu. To by było BARDZO ciekawe :D.
A co sądzicie o warunkach pogodowych:>? Ew. zmiana pór roku (opady deszczu, śniegu?).
Ogólnie nowe grafiki są baaaardzo fajne :D. Wodą wreszcie wygląda realniej... (czy to źle że "może" jest trochę podobna do którejś z gier na GBA itp.?). Ciekawe czy gdy podmyje mi stopy będę zostawiał za sobą na piasku, trawie odciski moich mokrych butów :D.
Mam nadzieję, że oprócz nowych grafik i terenów CIPy dodadzą coś jeszcze :D.

Ktoś coś wspominał, że CIPy mogą stwierdzić, że knightom jest za dobrze i że mogą im coś "dowalić". OJ ja bym w to wątpił. Knight ma za dobrze? A wielogodzinne skillowanie? Knight bez dobrych skilli jest nikim. Run też ma mało. I kto tu twierdzi, że gra Knightem jest łatwa? No może jest i łatwa, ale jest za to straaaasznie żmudna...

P.S
Całe szczęście że właśnie w okolicach Gwiazdki kupuję PACCa :D.

Gajutus z Samery
19-11-2005, 19:46
No...no...no...no....no zapowiade sie zajefajnie ciekawie :P a to kusi żebym kupił sobie pacca :P

Moto
19-11-2005, 20:13
Widze ze tworcy tej gry ida wwstrone grafiki jak z jakiegos anime przynajmniej ja mam takie zdanie. Czekam z niecierpliwoscia

-=DanieL=-
19-11-2005, 20:33
Zapowiada sie ciekawie ale pewnie jak zwykle cos spieprzą -.-'

Ciebie starzy spierzyli jak cię robili. Będzie tak samo jak w tamtym update każdy gadał "oh niegram w tibie z***ali wszystko!" a okazało się że tylko speary to największa wada jaka przeszkadzała a tak to prawie nikt niezauważał większych problemów z graniem. Nie lubie takich debili i marud

pijany rolnik
19-11-2005, 20:36
@Shagarot

Zgadzam się z Tobą, i denerwują mnie ludzi którzy mówią "następny noob który se kupił PACC -.- " Ludzie dzięki takim którzy kupują pacc ludziom istnieje właśnie ta gra. Więc bądźćcie im bardziej wdzięczni ;)

EDIT:

Jednak chyba zbyt drastyczne ;) taka opcja jest w MU :) Na złodzieji loot bagów itp. najlepszy sposobem jest tempieni ich, a wqrwiaja mnie takie osoby który leją osoby niektóre tylko za to że mają skulla -.-" a może ten kolo ze skullem właśnie tempił thiefa/nooba ?

ogorek
19-11-2005, 20:40
ciekawe czy dadza nowe outfity :) wiem ze nie jest to najwazniejsze ale chyba te dotychczasowe juz sie wielu osobom znudzily :)

Robaczq
19-11-2005, 20:44
w koncu cos nowego :D ahhh juz nie moge sie doeczkac swiat :D;D;D pozdro dla wszystkich z EMPERY :)) : B)

Grzello Masterro
19-11-2005, 20:45
O ja piernicze ! Ale Tibia będzie spoko :D xD
Zarombiste ! Ledwo siedze :D <aaaaaa> xD :] :] :] :]

Lig@
19-11-2005, 20:49
Jedynie co moge powiedzie to, to że jestem coraz bardziej zdegustowany postawą CIP Softu. Czemu-otóż Tibia już teraz nie oddaje klimatu "starej tibi" Tzn. Każdy nowy update jest coraz gorszy. Pamientam jak kiedyś jescze bez skulli bałem się wyjść z dp, zawsze mogłem trafić na jakiegoś pk, który bez skrupółów mnie zabije. Głupie?? Ale to dawało klimat. Skill Bar. Byłem wyjątkowo na nie. Czemu?? Nie było nic wspanalszego jak nagły adv. A teraz?? Brakuje mi 1% super chura.... A tak radość była WIELKA to nie jest do opisania. Starsi gracze może mnie zrozumieją, młodzi powiedzą, że g**no wiem. Ale w żadnym wypadku nie jestem konserwatystą. CHodzi mi tylko o to żeby zmiany były przemyślane...

Doskonale cię rozumiem... Na początku jak grałem (pażdziernik 2003) to różnica miedzy pacc i facc była dużo mniejsza - pacc mieli tylko "malutki" edron, darame, promocje, domki (ale facc może mieszkać w gh) i logowanie się od razu. Potem doszły ubrania, soul points, OGROMNE tereny (tiquanda), a facc'e stoja w miejscu przez te 2 lata i proszę nie pieprzyć o dark cathedra bo ludzi tam tyle jak na rooku na nowym servie. I właśnie dlatego już dawno odszedłem na emeryturkę...

Knopers321
19-11-2005, 20:55
Boje się, że tibia z nowymi grafikami może stracić to "coś" :o .
Mi nie przeszkadza taka grafika :)

Taka Tuca
19-11-2005, 21:22
Mmm... teraz tibia bedzie wygladac jak prawdziwy far cry* :)

*czyt. far cry for pegasus :D

A co do nowych terenow dla pacc, no comments plx. Mogliby dac cos dla faccow. Jezeli nic nowego nie dadza, to niech nie mysla, ze nagle wszyscy zaczna im kupowac pacce. Moim zdaniem to glupota wydac rl kase na jakies dodatkowe opcje w grze :/

Marcin91
19-11-2005, 21:38
Tak... Ten problem dotyczy palladynów pamiętam jak wchodzilo upadte 7.5 i pamiętam jak CIPy pisały że palladynom będą znikały speary ponieważ afkują...
Tylko zastanawia mnie 1 rzecz skoro knighci i tak zawsze byli mocniejsi od palkow to dlaczego jeszcze bardziej zepsuto palladyna? przeciez knight jak narazie (odpukac) moze afkowac i zawsze mogl do woli az mu sie znudzi a palladyn musial podnosic spiry więc nie wiem czy panowie i panie z Cip Softu są tacy sprytni czy tylko takich udają....

Moim zdaniem twórcy tibii nie lubią palladynów ponieważ za każdym nowym upadte coś znika... ale z wakacyjnym upadte to juz całkiem pojechali szkoda słów.. i co to im da że w tibii 7.55 spiry wytrzymuja ze dwa rzuty wiecej.

Jak sie domyslam palek juz nigdy nie będzie tym samym bohaterem co kiedyś Wnioskuję, iż gra palladynem byla tylko strata czasu ale to mnie dziwi ze tlumaczyli sie ze wielce pal moze afkowac na treningu a nie zobaczyli na inne postacie (nie mgę tego zrozumieć)... ale z drugiej strony dobrze ze jeszcze knighci moga jakos zyć..

Druida i sorcerera tez troche udupili ale kto ma pacc to niema z tym wiekszego problemu

no cóż nic dodać nic ująć szczerość do bólu

Mozna sie tylko pocieszyć tym że teraz wygląd sie zmieni na lepsze pewnie 8o

CIPy - Cip Soft

Oleńka
19-11-2005, 22:10
naprawdę ładnie się zapowiada świąteczny update :] bardzo podobają mi się te nowe grafiki :]:]:] i dobrze by było gdyby dodali jakieś nowe tereny dla facc, bo niestety pacc juz sie skończył :/ pozdro ;*

Seth Di'vinci
19-11-2005, 22:11
poprostu za***ioza nie ma jak cos nowego
.................................................. ......
A moze tak muzyke do tibi jaks by sie dalo skolowac :> :evul:

Saturas
19-11-2005, 22:15
Omg No ludzie i z czego wy sie cieszycie ze z tibii robia ... Nie wiadomo co ? Tibia wlasnie polega na tym ze jest taka jaka jest ... :/ ... ;( i mnie to denerwuje ze coraz czesciej sa upadate gram juz bardzo dlugo i stara tibia byla najlepsza ...
Upadate / No Coment

Matiz666
19-11-2005, 22:17
A to nie wymaga przypadkiem IP zewnetrznego, bo mi nie chce wejsc niewiadomo czemu.... Sciagalem jezcze raz tibie, oddzielnie, bez map, na nowo i nic ;/

Saturas
19-11-2005, 22:20
A to nie wymaga przypadkiem IP zewnetrznego, bo mi nie chce wejsc niewiadomo czemu.... Sciagalem jezcze raz tibie, oddzielnie, bez map, na nowo i nic ;/
Ale oco ci lazi :P ziom?? to bedzie dopiero na zime na swieta ;p

Saturas
19-11-2005, 22:24
Tak Doskonale Cie rozumie ... :/ i popieram. Tez tesknie za stara tibia :( Kiedys radocha byla tibia ... a teraz sie robi zwykla gra popularna ;/ jak kazda inna o duzej grywalnosci ... X(

Duke Dran
19-11-2005, 22:26
Nowa Tibia będzie wy***ista ! a lipa to będzie jak ją zrobią w 3d za jakieś kilka lat :d

Nig'gaz
19-11-2005, 22:45
No ładnie... ale to nie jest nadal to... i pewnie tego czegoś się nie doczekam... Tibia 3D... ;) :p

-=DanieL=-
20-11-2005, 00:45
wątpie żeby zrobili tibia 3d odeszła by spora ilość graczy ponieważ wymagało by to lepszego internetu / lepszego kompa żeby ci płyta główna nie wystrzeliła ( w przypadku użytkowników kturzy posiadają stary sprzęt) / straciła by klimat

Hunterr
20-11-2005, 01:39
Wsystko pieknie ladnie ale jakby czegos Cipsoft nie z***al to by bylo swieto na calym swiecie na 1000% cos s*******a ***ane nooby;p .

dobra zjaramy sie to zobaczmy ,

pzdro!;>

magan galiak
20-11-2005, 07:35
Za grosz wiary w Cipsoft, ja tam sądzę że wszystko się uda. :p

Terrom
20-11-2005, 07:38
ehh ciesze sie ze zmian ale taka tibia jak jest mi sie podoba prosze Cipsoft nie zmieniajcie jej na tibie 3d bo taka wlasnie jest super.... :(

S'hAr'K
20-11-2005, 08:27
Fajnie by bylo gdyby dodali jakies outfity dla FACC chociaz i tak kupuje PACC'a:] (oby tylko nie zwalili ich wygladu:P)

Shagarot
20-11-2005, 08:49
Moim zdaniem to glupota wydac rl kase na jakies dodatkowe opcje w grze :/

OMG! Aż się ciśnie na usta słowo IDIOTA! Myślisz, ze Cip-soft opąłcałby z włąsnej kieszeni tyle serverów? Głupota płacić za grę realną kasą? Cip-soft to nie zadna fundaxcja harytatywna i serv kosztują kilkanaście tysiecy miesięcznie! Wszyscy mówią, ze chcą wiecej swiatów, a wiadomo - kolejne swiaty - kolejna kasa na servery. Wiec potrzeba wiecej pacców! Ja JESZCZE jestem Facc i ciesze się, ze wogule coś dodali dla nas. Mówicie, ze tylko Darc Catedral... a The Old Widow? Boss Dragon Lordów? [nie pamietam nazwy] no ale jak ktoś chce narzekać to będzie narzekał :P Yhhhh szkoda, ze 80% FACC to idioci -.-

Tirento
20-11-2005, 08:53
spoko sprawa;] tylko przydał by sie podrasowany wygląd postaci :) bylo by ladniej a tak to mi sie podoba

gari
20-11-2005, 09:29
Tibia już powoli traci ten urok, to, co urzekło tylu ludzi - prostota. Już powoli z płaskich, prostych grafik robią się balony - np. dragon shield. Jeśli tak dalej pójdzie, to Tibia zrobi się zbyt piękna i okrągła i z pewnością straci wielu graczy. Te zmieny nie są aż tak dotkliwe dla tej idei prostoty, ale kolejne z pewnością mocną w nią uderzą :).

Hieyan
20-11-2005, 09:52
O cholera chyba zacznę grac w Tibie:D

Adi Pro Knight
20-11-2005, 10:35
Ja to sobie bym marzyl o tym zeby w jakims update zrobili np. ŁODZIE ... kupujesz se jakas w porcie i plyniesz se gdziekolwiek (np do innego portu) albo zeby mozna sobie wejsc do wody i poplywac :D(ale to na krotkie dystanse)... albo... zeby mozna bylo sobie kupic konia( szybszy transport na lądzie)...no ale watpie zebytakie cos zrobili... moim zdaniem by fajnie bylo z takim czyms.... Co wy o tym myslicie?? :p

Kojotes
20-11-2005, 10:40
Fajne te zmiany, ale na tych screenach Tibia wygląda jak nowe Pokemony. Ciekawe czy zrobią coś od strony technicznej.

Royoles
20-11-2005, 10:44
Tibia teraz jest leprza :D , rzeki wreszcie wygladaja tak jak powinny. Mogli by zrobic nowe outlfit , ale te ktore sa nie sa az takie zle :) . Tylko niech nie zrobia Tibi 3d , bo to juz by byla przesada :( .

Lord Fakolpet
20-11-2005, 11:08
A ja bym coś zrobił z lootbagami. Podobno bagi się cięgnie więc powinno być tak, że ten worek jest jakby w spejalnym polu kolo eq i on jakby idzie za nami. Jak go zdjemiemy z siebie to wtedy wiadomo. Dopiero przy zabicu powinien wypasc. Co o tym sadzicie?

Raul
20-11-2005, 11:22
Doskonale cię rozumiem... Na początku jak grałem (pażdziernik 2003) to różnica miedzy pacc i facc była dużo mniejsza - pacc mieli tylko "malutki" edron, darame, promocje, domki (ale facc może mieszkać w gh) i logowanie się od razu. Potem doszły ubrania, soul points, OGROMNE tereny (tiquanda), a facc'e stoja w miejscu przez te 2 lata i proszę nie pieprzyć o dark cathedra bo ludzi tam tyle jak na rooku na nowym servie. I właśnie dlatego już dawno odszedłem na emeryturkę...
Rotfl. Większość tego typu gier jest całkowicie płatna. Więc wszyscy, którzy nie mają płatnych kont, powinni padać do stóp twórcom gry, że wciąż mogą za darmo grać. Tak to jest, gdy się dostaje za dużo, to chce się jeszcze więcej. Już pomijam fakt, że z każdym updatem i tak facc zawsze coś dostają.

Dwimenor
20-11-2005, 11:27
Dodajmy do tego, że to ludzie z paccem płacą za to, aby facce mogli grać.
Nie ma nic za darmo. Jeżeli coś jest za darmo, to znaczy, że wcześniej zostało komuś zabrane(mądre zdanie z mojej książki od WoS-u)
Nie rozumiem, czemu ludzie jeszcze narzekają. Nie podoba się życie facca? Kup pacc albo nie graj.

Marcin91
20-11-2005, 11:49
Żeby nieznikające spearki juz dziś kupilbym paca ale cipy juz nigdy nie zmadrzeja. Moge sobie zadac jedynie pytanie dlaczego palladyn?

A świątecznego upadte doczekać sie juz tez nie moge!

synor
20-11-2005, 11:51
Fajny ten nowy upade będzie oby taki był :P

Gilu90
20-11-2005, 12:11
Mi też sie bardzo podoba te nowe update ktore bedzie dopiero na świeta :( tylko nie chce zeby rozpedzili sie z tymi updatami i nie zrobili za kilka miesecy Tibie 3D nie o to chodzi ze mam slabego kompa bo mam bardzo dobrego tylko ze tibia by stracila ten klimat.

Knopers321
20-11-2005, 12:39
Mniej więcej na święta bożonarodzeniowe

Spearman
20-11-2005, 13:11
Tibia się robi "za barzo realistyczna" do koni i łódek nie mam nic przeciwko
ale z następnym update to dojda bronie palne :D i nie będzie magii
(jeszcze dodam że nie będzie starych profesjii tylko Police, Gangster i Stara Babcia) :P

Boximus
20-11-2005, 13:23
Jeśli podczas tego update dodadzą nowe outfity to nie bede zwracał uwagi na te skały... woda od biedy może być nawet ładnie wygląda na tych screenach... fajnie by było gdyby dali nowy wygląd ryb i jakies nowe gatunki.
Co do walki... hmm mnie tez chmurki dobijaj juz ;) Wolałbym że jak sie nie trafi w potwora zeby sie nic nie wyswietlalo niz te chmurki... Ciekawe co tam jeszcze wymysla. Mam jeszcze 64 dni pacca to zdąże na tiquandzie nowej poexpic :P

B@RT
20-11-2005, 14:27
Fakt jest faktem, że nie gram (chyba by mnie ku***ca trafila zeby robic SP na bp of SD) ale update z grafikami mogli dac razem z ostatnim updejtem (gdzie zostal naprawiony bug oraz ulepszone speary - wreszcie) a nie beda rozdrabniac sie.
ps. Wy sie cieszycie jak woda bedzie o brzeg chlupala lub ze beda wreszcie skaly zamiast szarej sciany a niektorzy placza ze maja teraz lagi a wyobrascie sobie co bedzie po update. Nic wam nie da, ze macie PACC czy FACC i tak czy siak beda lagi jak ch**. Jak niektorzy mysla ze fajna bedzie tibia bo wreszcie 3d to ja osobiscie polecam MuOnline.

Gejko
20-11-2005, 14:45
Zaje****ie wrescie udapte B) . Te fale wymiataja dobrze ze mam PACC'a :p

Swita : Elyisa :flaga_pl:
Vocc : M Sorc :)
lvl : 25 rosnie
mlvl 36 tak jak wyrzej

ktos_tam
20-11-2005, 15:08
Teraz większośc mówi:
"Tibia wiele straci". "Stara tibia lepsza", itp. itd.

A jak znam życie to tydzień po updejcie większośc będzie pisać:
"Ale super te nowe grafiki" itp. itd.

Co do samego update. Nie mogę dokońca określić czy to dobrze, czy źle bo jeszcze nie grałem na nowych grafikach, a ze screeny dużo nie wnoszą. W każdym bądź razie w tibie i tak już nie gram, więc mi to wisi.

Tibia się zmienia i będzie się zmieniać, więc nie ma co płakać.

Duch Guardi
20-11-2005, 15:46
Ja czytałem na www.tibia.org.pl że jak się podejdzie za blisko wody to się buty zamoczy :)

Aki Hakalaa
20-11-2005, 15:57
ja się martwie nie wiem czy mi tibia pójdzie :P:P mam słabego kompa looknijcie:
128ram, 350mhz, pentium 2 i karta jakas z serri hewlett packard ;P:P jak pójdzie to kupie paca przez tibie.pl

Loron
20-11-2005, 16:20
Niezły ten update. Grafa wygląda lepiej niż poprzednia, chociaż racja, że niektóre rzeczy powinny zostać ze starą grafą. Każda gra powinna mieć swoją taką pamiątkę, znak szczególny. W Tibii to była grafika, taka uniwersalna, niepowtarzalna.

Co do outfitów: mi to LOTTO, i tak nie mam pacca, więc nie bedę miał pożytku z update'u, a grafika to mi akurat potrzebna najbardziej. Jak chcę sobie pograć w coś z grafiką ładną, to włączam BF2, AA albo RT:W z patchami.

Nowych potworów raczej nie będzie, jeszcze nie żygacie banditami, assasinami i smugglerami, niemówiąc o małpkach, jaszczurkach, dworcach itp., więc po co mieliby na zapas wypuszczać nowe potworki? Jak zacznie się ludziom nudzić, to wtedy będzie update, poza tym jeszcze Orshabaala musicie ubić i wylootować wszysto, co się da:)

Ogólnie to wielu ludziom będzie się podobać, mi się podoba, więc jest dobrze.

Pozdro
Loron

Daisy
20-11-2005, 16:38
Hue podoba mi sie nowy update ^^ A zwłaszcza ta plaża :p 'Można zabrać narzeczonego na spacer i wrzucić go do wody' :] :p A właśnie szkoda że nie można sobie pływać w Tibi :confused: ^^
C-ya

Rumcajs :P
20-11-2005, 17:08
no zapowiada się ciekawie mam tylko nadzieje że na te nowe góry będzie się dało wejść używając parceli,skrzynek itd. bo jek nie to mi bardzo utrudni dotarcie do wileu miejscy bede musiał iść drogą dłuższą i trudniejszą ;(

Wariat Adamo
20-11-2005, 17:29
Fajna animacja morza. Brakuje tylko przypływów i odpływów. 8o

Norek
20-11-2005, 17:42
Wszystko pieknie ladnie ale ale jak by ktos zalozyl nowy temat w ktorym by pisalo co ma byc nowego w update to by bylo super a nie tam kazdy pisze to samo tylko troche inaczej. A tak bedzie nowy temacik i tam bedzie pisac co bedzie nowego w up date wiec zachecam do dziela 8o 8o :D

Dwimenor
20-11-2005, 17:47
www.tibia.com
Czytasz news. I już wiesz, co będzie w updacie. Wszystkie inne pomysły to tylko przypuszczenia graczy, nie mające żadnego oficjalnego potwierdzenia.

jezozwiez
20-11-2005, 18:19
no no dawac update!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ps:kiedy beda nowe servy????? :) :p

Virgojavier
20-11-2005, 23:15
Jak ktoś chce looknac na pare nowych itemkow to w north port jest domek z kilkoma sztukami.
Pozdro

Mee
20-11-2005, 23:18
...
chyba sie uwzieli na palladynow i nam skrocili dystans :/
teraz trzeba blizej podchodzic do celu aby zaczac boltami strzelac ;]
az sie zaczynam bac co bedzie w grudniu ;S

zielony-lp
21-11-2005, 05:14
Zapowiada sie całkiem spoko update i oby tak dalej bo tibia pod względem grafiki nie jest extra...
No ale nareście update na który nie narzekamy i wszyscy się cieszą

PS.zrubcie coś z tymi głupimi reklemami wyskakują mi ich masy a przez to mi sie strona tnie

Thorin-Debowa Tarcza
21-11-2005, 06:18
Ludzie..ja tez sie ciesze z update ale nie zapominajcie ze 7/10 rzeczy bedzie dla pacc =(

roXen
21-11-2005, 07:28
Ludzie..ja tez sie ciesze z update ale nie zapominajcie ze 7/10 rzeczy bedzie dla pacc =(
No i co ze bedzie dla PACC -.-? Zdziwiony....? PACC placi - PACC ma, FACC nie placi - FACC nie ma. Proste i logiczne >.<

Duch Guardi
21-11-2005, 07:59
Dodajmy do tego, że to ludzie z paccem płacą za to, aby facce mogli grać.
Nie ma nic za darmo. Jeżeli coś jest za darmo, to znaczy, że wcześniej zostało komuś zabrane(mądre zdanie z mojej książki od WoS-u)
Nie rozumiem, czemu ludzie jeszcze narzekają. Nie podoba się życie facca? Kup pacc albo nie graj.

Święte słowa !
Dwimenor ma racje ludzie z pacc płacą za to żeby facc mógł grać

Ignatius Fireblade
21-11-2005, 08:34
Wiecie co? Najbardziej mnie bawi odwieczny podział na dwie kasty:
1) Wiecznie-Niezadowoleni-Narzekamy-Bo-Lubimy
2) Logicznie-Myślący-Entuzjaści-I-Optymiści
Czasem też (czasem? Zawsze) dochodzi kolejna:
3) Nic-Nie-Wiem-Ale-Dorzuce-Swoje-Zdanie (niestety, sam często do niej należę)

Tu można doskonale taką sytuację zobaczyć...i tak najbardziej zabawni są 1 i 3, bo 2 mówią z sensem, a ten nieczęsto jest śmieszny. No, kończę swój wywód. A co to tematu, to wypowiedziałem się wcześniej.

Ka'cus
21-11-2005, 10:22
Nom bardzo ladnie ale wogule kiedy jest up dept ?

Groszek
21-11-2005, 13:18
Spox:D Czy cipsoft nie zapowiadał kiedy bedzie test server?? nie moge sie doczekac:D

Dejvo
21-11-2005, 13:21
$vboptions[postminchars]

Drakon Pierwszy
22-11-2005, 08:34
Qrcze Blaszka teraz to tibia będzie miała świetną grafee
TYLKO MOGLI BY ZROBIC ŻEBY BYŁO WIDAĆ UZBROJENIE A POStaci B)

Dr.Haid
22-11-2005, 11:13
@Up
Nie zgadzam się ,aby mogli zrobić coś takiego żeby było widać Eq.Ponieważ załurzmy że masz 8 lvl i dostaleś od kolegi bohy ,bo konczył z tibią, jakiś większy lvl zobaczy ,że masz bohy i cie załtwi.
A co do klimatu zgadzam się z tym . Z 2 lata temu Tibia miała jakis zawalisty klimat . Pamientam te czasy co jak się miało skula to się odrazu uciekało , a nie stało pod deppo i udawało bochatera. Lub gdy ktos znalazl brass armora to skakał z radości , a teraz kazdy se go moze znaleść lub kupić . Kiedyś dużo się grało w tibię ,a teraz włonczysz ją i mówisz nudne to jusz jest . Takie śą fakty . :)

Septer
22-11-2005, 13:32
Lol, nie zdaŻenia, a zdaRZenia. Cosik często zdarzają Wam się błędy ortograficzne...

Hasharii
22-11-2005, 16:27
Jak tylko nauczyciele zwolnią z nauką to wezme się za gre no i kupi się pewnie pacc, a wtedy pozwiedzamy sobie to co dodadzą bo ulepszona grafa będzie wporzo :D.

Hasharii
22-11-2005, 16:28
Jak tylko nauczyciele zwolnią z nauką to wezme się za gre no i kupi się pewnie pacc, a wtedy pozwiedzamy sobie to co dodadzą bo ulepszona grafa będzie wporzo :D. Nie grałem w starą Tibie lecz widziałem fotki i jakoś mi się nie spodobałaby :/.
Pzdro

Thanatos
22-11-2005, 17:08
Świetnie! Super!
Lepsza grafika = milej się gra (przynajmniej dla mnie co oznacza, że tibia jest dobrą grą bo w wiele innych gier, które znam nie miało by u mnie szans gdyby nie ich grafa :P), mój kumpel chyba zwariował - dzień po wyjściu newsa zerwał z Tibią :( straciłem przyjaciela ale teraz będę mógł się cieszyć grą w spokoju...
Jego powód - Tibia jest nudna - no cóż zawsze jest to oczekiwanie "co będzie dalej?" (update!), a poza tym mając lev 30 on nie zabiół jeszcze nic mocniejszego niż demon skeleton :/ kiedy mnie się nudzi to idę na draga (a mnie tchurzem nazywał :/...) - zawsze jest ciekawie:
1) ded - fajnie było szkoda, że nie wyszło / biegne po loot i dobijam draga i tak!
2) Jak sie zabije to ma się kolejnego silnego stworka na koncie - chociaż loot z draga niezbyt specjalny ( zabiłem 10 dragów i w sumie było: niecałe 100 gp, 10 short swordów, 10 brust arrows, 4 steel helmety :/). Mimo wszystko zawsze jest coś ciekawego co można zrobić, a... odszedłem od tematu - po tym update będzie jeszcze lepiej, mój inny kumpel nie gra z powodu grafiki = może teraz go przekonam.

Nenn Iskariota
22-11-2005, 17:40
Z 2 lata temu Tibia miała jakis zawalisty klimat . Pamientam te czasy co jak się miało skula to się odrazu uciekało , a nie stało pod deppo i udawało bochatera. Lub gdy ktos znalazl brass armora to skakał z radości , a teraz kazdy se go moze znaleść lub kupić . Kiedyś dużo się grało w tibię ,a teraz włonczysz ją i mówisz nudne to jusz jest . Takie śą fakty . :)

Tibia tak naprawde wiele sie nie zmieniła, zmieniają się ci, co w nią grają. Też pamiętam te emocje po pierwszym wyjściu z carlin albo po zobaczeniu red skulla. Po prostu, mozna porownać do życia - jak jesteś młody, wyszstko wydaje się ciekawe, nowe, niesamowite. Im bardziej się starzejesz (czyt.poznajesz tibie), tym bardziej zaczyna cie to wszystko nudzic. Proste xD

Dr.Haid
23-11-2005, 08:09
Co do update'u to cip-soft by mógł zrobic , że można by było wędką wyławiac różne itemy kture ktoś przez przypadek do wody wrzucił . Wielu osobom to się zdarza w tibii :] :] 8o

Polak ziom
23-11-2005, 12:30
jestem ciekaw co jeszcze zrobia nowego oprucz grafiki ktora mi sie bardzo podoba xD

23-11-2005, 14:11
Jaaka Tibia będzie piękna:D CipSoft Napewno więcej zarobi na pacc'ach Więcej ludzi napewno bedzie grało w Tibie :D pięęękna Tibia będzie :cup:

23-11-2005, 14:29
Co do update'u to cip-soft by mógł zrobic , że można by było wędką wyławiac różne itemy kture ktoś przez przypadek do wody wrzucił . Wielu osobom to się zdarza w tibii :] :] 8o

Tak Fajnie by było :P wyobraź sobie że ktoś nagle wyłowił Dsm'a albo Mpa :P

Rindix
23-11-2005, 14:29
fajnie sie zapowiada ale kiedy to bedzie dokladnie i czy beda nowe outfiny ??

Owi3c
23-11-2005, 15:30
Super... Dobrze ze mam pacc'a :cup: ale czy ktos wie kiedy(orientacyjnie) beda nowe swiaty??

Lord Lohta
23-11-2005, 19:20
Graficzki są zajefaniutkie a co do outfitow proponuje :
Obecne outfitty pacc dla facc a dla pacc zaprojektowac nowe ^^

<wiem ze pomysl lekko kopnięty ale zawsze xP>

Bastek
23-11-2005, 20:33
zobaczymy jak wam fps na win xp beda spadac :)

Vezir
23-11-2005, 20:51
Przybajmniej kumple juz niebendol mowic ze gram w gre zrobionol w paincie xD :]

Master Sanczo
23-11-2005, 21:07
kazdy gra w to co lubi u mnie tez mowia ze grafa do d*** ale tibia wciaga ja jestem tylko ciekaw czy outfity nowe beda najlepiej by zrobil jak by dali te pacowe dla facc a paccom dali lepsze

iron aepir
24-11-2005, 18:05
super update nie moge sie doczekac :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: kiedy bedzie??

Master Shaolin
24-11-2005, 18:10
Heh u mnie prawie cała klasa czeka na Update i nowe servy :D. Mam nadzieje że tym razem Cipsoft nas naprawde mile zaskoczy i nie będzie żadnych bugów ani wpadek. :)

Sir Dzikusek
24-11-2005, 18:12
Nov 24 2005 - Final Update Teaser and New Supported Fansite
ore details on the Christmas Update!

In addition to greatly improved new graphics that can be found all over Tibia, the Christmas update will also introduce the first step of a revised vocation and game balancing. It will only cover a limited part of the balancing problems in Tibia, so further adjustments for all vocations will follow in future updates.
This year's Christmas update will mainly concern druids and sorcerers of level 40 and below. As these classes have learnt to master the arcane forces of magic, they will now be able to wield powerful spell wands in combat. Those spell wands, which work in a way that is similar to regular weapons, will allow druids and sorcerers to gain experience points quicker in order to make up for the disadvantages these vocations have at lower levels when compared to knights and paladins. Magic wands can only be used by sorcerers and druids. There will be several types that differ in power and level requirement. When used in combat, they will consume a small amount of mana points with every hit which will count towards the magic level as usual. Spell wands can be bought in shops or looted from creatures.
Furthermore, the mana regeneration speed will be increased, and the mana costs of all spells will be adjusted accordingly. However, instant spells will become cheaper and therefore also more effective. Note that the maximum of mana will stay the same, so higher levels will now be needed to cast spells. As the magic system was introduced at a time when a level 50 character was still considered to be high-level, we have decided to readjust the required spell level minimums to the current situation. Being able to cast a spell will now depend on your experience level rather than on your magic level. You will not forget spells you have already learnt, but you will be unable to use them unless you have achieved the newly required level.
Again, these changes are only a first step into a whole new direction that will eventually bring exciting changes to all Tibian vocations!

Even though the ships will still work the same like before, they will now appear in a new design. Do not miss the chance to take a peek at the great new graphics on our supported fansites.

Again, we would like to welcome a new supported fansite. Many of you will already know the amazing site of Mr. Scriptman erig.net. It is that site to look at if you are interested in all kind of statistical information and resources about Tibia.

Have fun in Tibia!
Your CipSoft Team

Smile :) translate pls :P

matekk fst bolt
24-11-2005, 21:44
:baby: ciesze sie :D:D ,że niedlugo update :] na bank bedzie lepsza grywalnosc :)

pozdro :*

Cardever
25-11-2005, 06:29
Moze byc najs. W grudniu skorzystam z waszej oferty. ;] Pacc sie zblizaaaaaaa

grondalek
25-11-2005, 11:18
yeah, Kotr nieżle mu idzie, kiedy grałem byłem razem z nim w gildi :D Warriors of polan która przez niego się rozpadła X(

iron aepir
25-11-2005, 17:32
Najlepiej bedzie jak ktos poda godz i date kiedy sie update zacznie bo nie moge sie doczekac :cup: :cup: :confused:

iron aepir
25-11-2005, 17:34
Moze byc najs. W grudniu skorzystam z waszej oferty. ;] Pacc sie zblizaaaaaaa

widze ze ktos z forum z elblaga tak sie sklada ze ja tesz z elbloga :) :) :]

tylko ze ja jestem na arcani

Pyre_Ashmaker
25-11-2005, 17:45
@iron aepir - takie sprawy załatwia się prywatną wiadomością >_> - nabicie, niech ktoś skasuje.

Moje zdanie o update'cie - moim zdaniem kroi się coś ciekawszego niż Tibia, która istniała dotychczas, ale mimo wszystko coś mniej ciekawego niż to, co ja chciałbym w Tibii widzieć. Powinni m.in. bardziej to uMMORPG-owić, tj. specjalne zdolności dla postaci, np. dwie bronie jednoręczne dla Knighta (Warriora), Szybki Strzał lub Celny Strzał (do wyboru) dla Paladyna (którego powinni zmienić na Archer/Ranger), dla Druida mniej many za przywołanie stworów natury, dla Sorca (Mage'a) np. nakierowywane na graczy runy. To tylko kilka z moich licznych pomysłów, które moim kolegom się nie podobają...

Gollumek
04-12-2005, 21:49
Suuuuper... zapowiade się ciekawie... a jednak miałem racje że będą nowe lepsze grafiki (dobrze że mam pacca :D)

Nie szpanuj tak tym PACCiem ;)

Bakteriusss
05-12-2005, 12:13
ty pientro wyzej :) zgadza sie 8o :evul:

Kiedy te Up.. ;) podajcie date

Fazer Kristof
05-12-2005, 12:19
kazdy gra w to co lubi u mnie tez mowia ze grafa do d*** ale tibia wciaga ja jestem tylko ciekaw czy outfity nowe beda najlepiej by zrobil jak by dali te pacowe dla facc a paccom dali lepsze

taaaa by mogli te paccowe dac dla facc , ale chyba tak nie zrobią X(

Watto
05-12-2005, 16:42
dla Sorca (Mage'a) np. nakierowywane na graczy runy. To tylko kilka z moich licznych pomysłów, które moim kolegom się nie podobają...

Nie dziwie się, że sie nie podobają. Nie tylko od ilości godzin spędzonych przy grze powinno zależeć, kto kogo zabije. Liczą się także umiejętności trafiania. To by zepsuło wszystko.

Mic_12
06-12-2005, 14:01
Czy w związku z nowym updatem wejdą jakieś nowe serwery ? Może są jakieś nie potwierdzone informacje o tym co planuje CipSoft.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pan zbych
06-12-2005, 16:39
Tez chcialbym to wiedziec ale tego nawet gm nie wie :>
HioHiO

Drakon Pierwszy
07-12-2005, 09:26
zapewne tak będzie ale skoro Gm niewiedzą to ja niemoge na 100% potwierdzić :D

Nivelis
07-12-2005, 23:37
mam tylko jedną prośbę do użytkowników tibia.pl

nie piszcie tuż po update

"zepsuli", "bez sensu", "teraz już się nie da grać", "tibia do końca zepsuta"

itd itd

dlatego że zrozumienie wielu rzeczy które będą wprowadzone będzie wymagało klilku dni żeby sprawdzić jak naprawdę wszystko działa.
W niektórych przypadkach konsekwencje wprowadzenia pewnych elementów odczuje się dopiero po paru tygodniach...

piszę bo chciałbym podyskutować, a jeśli będzie tak jak zwykle to obawiam się że znowu ograniczę się do grona znajomych, a to trochę subiektywizuje pisanie konstruktywnych uwag i propozycji na tibia.com ;)

Co do update z mojej strony: będzie bardzo ciekawie, lepiej i ładniej.
W pierwszym momencie będzie trudno się przyzwyczaić ale na dłuższą metę - ale było brzydko jak wlogowałem na obecną wersję :P
Dodali sporo klimatu tej grze, szkoda że stare elementy w tym ludzik potrafią się po zmianach niemiło odcinać.

Oczywiście konsekwentnie i powolutku zwiększane są przywileje pacc, co każda normalna firma robi w każdej dziedzinie - zwiększa możliwość swojego zarobku... ponieważ również narzekania na to są częste - ludzie takie uwagi są bez sensu, przecież wiadomo że CIP zrobi wszystko żebyście zapłacili za tą grę. Cieszmy się dopóki nie zrobi się z tego system jak WoW.

p.s. trochę bez sensu byłoby jakby wprowadzili nowe światy - skoro częstą i prawdziwą skargą jest pustka na wielu serwerach.
Poprostu nie ma komu grać na tych co są to po co mieliby robić nowe?
Kto tam jednak zrozumie CIP, może mają jakiś plan zaludniania serwerów?

Klinsmanor
07-12-2005, 23:47
Co do uptadu to wydaje mi sie ze bedzie bardzo fajny :)
i czekam na niego z niecerpliwoscia :]

Pozdrawiam Wszytkich Polskich Graczy z Celesty :)

btw. mój pierwszy post hehe :cup:

//
Klinsmanor

Casen
08-12-2005, 11:09
Grafika mi sie nie podoba ~~
Zmieniony tryb many !! Fuck no way plx .. ?
A wszyscy sie podniecaja tymi wandami, a ja powiem co o tym mysle...
Po pierwsze beda zadawac zapewne obrazenia podobne do Burst Arrows i zrzeraja mane ? (cos jak utamo vita, nie liczy sie do MLEV) Cos czuje, ze tak zrobia... nie jestem of course pewien, ale to tylko moje zdanie..
Kolejny update na minus ~~ Oby tylko powstal nowy Ger z PvP server, na to jedynie czekam :)

jarem
08-12-2005, 15:59
Mam nadzieje ze niebedzie znikajacych spearow, wogule niemozna trenic, ale upade zapowiada sie elegancko :PP niedlugo trzeba bedzie kupic pacc, chociazby dla pozniania nowych terenow. ciekawe czy dostane prezencik od mikolaja ?? 8o

Marcelinho
11-12-2005, 12:38
Super, że będzie w końcu update, tylko boję się, że bronie będą zrycie wyglądać. Mam nadzieję, że tego nie zepsują. Jak będzie fajny update to kupuje PACCa.