zaloguj się

Pokaż pełną wersje : czy sa tim logery??/

pawel-wsp
19-05-2004, 17:30
Mam pytanie czy na tibia.pl są tim logery zeby same sie ściągały na nasz komputer i gdy włanczając tibie haslo zostaje wysylane na meila dla osoby ktora go zamiescila na stronce:(

Slajt
19-05-2004, 17:39
No raczej nie jeżeli jesteś pierwszą osobę która cośtakiego "wymyśliła"

TheNatoorat
19-05-2004, 17:55
TO nie są "tim" lofery, lecz "keylogery", czyli programy przesyłające Twój acc. # i pass na komp ich stworzycieli. Na tibia.pl raczej ich nie ma, bo wiekszość ludzi z forum nie została nigdy shakowana i w ogóle...

Slajt
19-05-2004, 17:57
Właśnie to miałem na myśli tylko, że co to są te tim logery :D ?

Czkowron
19-05-2004, 18:17
No co ty chłopie ?? Tibia.pl nie ufasz ??? Oficjalnej polskiej stronce poświęconej Tibii nie ufasz ??? Oj wstydź się , wstydź się młody......;]

Gonzo von Krenzel
19-05-2004, 18:21
1. Keyloggerów nie ma.
2. Wirusów, koni trojańskich, itp. też nie ma.
2. Keylogger jak sama nazwa zapisuje przyciski - czyli zapisuje wszystko co piszesz do jakiegoś pliku, zwanego "logiem". Normalny keylogger nie ma możliwości wysłana swoich logów do kogoś. Takie możliwości ma np. koń trojański.

Bambuko
19-05-2004, 21:04
Na dodatek jeśli dużo piszesz na komputerze to znalezienie twojego hasła i numeru nie było by takie łatwe (dla zainteresowanych - najlepiej szukać cyfry 1, jak zobaczysz 6 znakowy ciąg to będzie acc, jeśli nie znajdziesz to szukaj cyfry 2 i tak do skutku, i nie szukaj gapiąc się na ekran, ale za pomocą opcji szukaj w notatniku). A co do koni trojańskich - jednego widziałem wczoraj w kinie:P

RE DOWN: Mi się podobał. Znałem tą historię i wyszukiwałem błędów, takich jak to, że Achilles i Hektor nie zrobili trzech rundek dookoła Troi.

Slajt
19-05-2004, 21:11
LoL
A tak na marginesie: Fajny ten film ?

Survi
19-05-2004, 21:22
Samo przegladanie tej stronki na 100% nie spowoduje wykradniecia twoich passow do konta.
Dopiero otwieranie linkow podawanych przez forumowiczow (raczej tych malo udzielajacych sie czy w ogole calkiem nowych) moze spowodowac zakradniecie sie malego trojanika ktory moze przeslac komus Twoje passy. Dobry firewall + troszke rozwagi i nie masz sie czego obawiac.

Gonzo von Krenzel
19-05-2004, 21:44
Offtopic:
Na dodatek jeśli dużo piszesz na komputerze to znalezienie twojego hasła i numeru nie było by takie łatwe (dla zainteresowanych - najlepiej szukać cyfry 1, jak zobaczysz 6 znakowy ciąg to będzie acc, jeśli nie znajdziesz to szukaj cyfry 2 i tak do skutku, i nie szukaj gapiąc się na ekran, ale za pomocą opcji szukaj w notatniku).
Większość keyloggerów ma wbudowane opcje wyszukujące jakiś wyraz - w tym wypadku wystarczy wpisać "Tibia,exe" i hasło masz na dłoni...

Bigvirus
20-05-2004, 16:21
To hyba juz wiem kto mi konto shakowal ostatnio:D