Pokaż pełną wersje : czy sa tim logery??/
pawel-wsp
19-05-2004, 17:30
Mam pytanie czy na tibia.pl są tim logery zeby same sie ściągały na nasz komputer i gdy włanczając tibie haslo zostaje wysylane na meila dla osoby ktora go zamiescila na stronce:(
No raczej nie jeżeli jesteś pierwszą osobę która cośtakiego "wymyśliła"
TheNatoorat
19-05-2004, 17:55
TO nie są "tim" lofery, lecz "keylogery", czyli programy przesyłające Twój acc. # i pass na komp ich stworzycieli. Na tibia.pl raczej ich nie ma, bo wiekszość ludzi z forum nie została nigdy shakowana i w ogóle...
Właśnie to miałem na myśli tylko, że co to są te tim logery :D ?
Czkowron
19-05-2004, 18:17
No co ty chłopie ?? Tibia.pl nie ufasz ??? Oficjalnej polskiej stronce poświęconej Tibii nie ufasz ??? Oj wstydź się , wstydź się młody......;]
Gonzo von Krenzel
19-05-2004, 18:21
1. Keyloggerów nie ma.
2. Wirusów, koni trojańskich, itp. też nie ma.
2. Keylogger jak sama nazwa zapisuje przyciski - czyli zapisuje wszystko co piszesz do jakiegoś pliku, zwanego "logiem". Normalny keylogger nie ma możliwości wysłana swoich logów do kogoś. Takie możliwości ma np. koń trojański.
Na dodatek jeśli dużo piszesz na komputerze to znalezienie twojego hasła i numeru nie było by takie łatwe (dla zainteresowanych - najlepiej szukać cyfry 1, jak zobaczysz 6 znakowy ciąg to będzie acc, jeśli nie znajdziesz to szukaj cyfry 2 i tak do skutku, i nie szukaj gapiąc się na ekran, ale za pomocą opcji szukaj w notatniku). A co do koni trojańskich - jednego widziałem wczoraj w kinie:P
RE DOWN: Mi się podobał. Znałem tą historię i wyszukiwałem błędów, takich jak to, że Achilles i Hektor nie zrobili trzech rundek dookoła Troi.
LoL
A tak na marginesie: Fajny ten film ?
Samo przegladanie tej stronki na 100% nie spowoduje wykradniecia twoich passow do konta.
Dopiero otwieranie linkow podawanych przez forumowiczow (raczej tych malo udzielajacych sie czy w ogole calkiem nowych) moze spowodowac zakradniecie sie malego trojanika ktory moze przeslac komus Twoje passy. Dobry firewall + troszke rozwagi i nie masz sie czego obawiac.
Gonzo von Krenzel
19-05-2004, 21:44
Offtopic:
Na dodatek jeśli dużo piszesz na komputerze to znalezienie twojego hasła i numeru nie było by takie łatwe (dla zainteresowanych - najlepiej szukać cyfry 1, jak zobaczysz 6 znakowy ciąg to będzie acc, jeśli nie znajdziesz to szukaj cyfry 2 i tak do skutku, i nie szukaj gapiąc się na ekran, ale za pomocą opcji szukaj w notatniku).
Większość keyloggerów ma wbudowane opcje wyszukujące jakiś wyraz - w tym wypadku wystarczy wpisać "Tibia,exe" i hasło masz na dłoni...
Bigvirus
20-05-2004, 16:21
To hyba juz wiem kto mi konto shakowal ostatnio:D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.