zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Forum

Veriux
19-11-2005, 19:32
Mam pytanie, czy to wina mojego inernetu, czy strony, że normalnie se przeglądam forum, full kultura, a nagle (mam M Firefox'a) na ekranie komunikat: Przekroczono limit czasu połączenia z serwerem tibia.pl. Odświeżam okno przeglądarki i:

Wyglada na to, ze jest jakis problem z baza danych
Taki problem wystepuje najczesciej, jesli baza danych jest przeciazona, bo za duzo osob jednoczesnie korzysta ze strony.
Odczekaj chwilę i klikanij przycisk odswiez w swojej przegladarce.

E-mail z dokladnymi informacjami o powodzie awarii zostal wyslany do administratora, wiec mozesz już do niego o tym nie pisać, on o tym wie :)

Przepraszamy za problemy

A po chwili znowu działa no więc nie wiem :/ Serwer, albo mój internet. Jakoś niedawno się to zaczęło, lecz z innymi stronami nic tego typu nie mam. Więc proszę o odpowiedź.

Rankor
19-11-2005, 19:37
Mam pytanie, czy to wina mojego inernetu, czy strony, że normalnie se przeglądam forum, full kultura, a nagle (mam M Firefox'a) na ekranie komunikat: Przekroczono limit czasu połączenia z serwerem tibia.pl. Odświeżam okno przeglądarki i:

Wyglada na to, ze jest jakis problem z baza danych
Taki problem wystepuje najczesciej, jesli baza danych jest przeciazona, bo za duzo osob jednoczesnie korzysta ze strony.
Odczekaj chwilę i klikanij przycisk odswiez w swojej przegladarce.

E-mail z dokladnymi informacjami o powodzie awarii zostal wyslany do administratora, wiec mozesz już do niego o tym nie pisać, on o tym wie :)

Przepraszamy za problemy

A po chwili znowu działa no więc nie wiem :/ Serwer, albo mój internet. Jakoś niedawno się to zaczęło, lecz z innymi stronami nic tego typu nie mam. Więc proszę o odpowiedź.

Sam napisales odpowiedz w poscie.

Veriux
19-11-2005, 19:41
@up Rankor
No tak, ale, czy robi Ci się tak samo jak mi? Powtarzam, że przeglądam forum, wyskakuje to że, przekroczono limit czasu... odświeżam, mam ten komunikat co napisałem wyżej no i po 30 sekunach normalnie działa.

Dwimenor
19-11-2005, 19:45
To jest komunikat od naszego servera. Znaczy ni mniej ni więcej: Wróć za 10 minut. Jak nie będzie działało-poczekaj kolejne 10 minut.
To nie problem twojego neta, ale przeciążonego servera. Wiele ludzi wtedy rezygnuje z przeglądania servisu co zmniejsza jego obciążenie. I można z powrotem używać strony.

Veriux
19-11-2005, 19:46
@up
Aha, dzięki, można zamknąć temat.