zaloguj się

Pokaż pełną wersje : pytanie o trzy wyspy

vepsik
20-05-2004, 07:39
w kilku tematach zauwazylem wzmianke o tym ze na 3 wyspy czyli senja vega i folda mozna sie dostac bez pacc czy to prawda czy ktos po prostu buja

prosze odpowiedzcie dla mnie to wazne.

Wielkie pozdro dla wszystkich zyczliwych ktorzy odpowiedza

VEPSIK

Toony Knight
20-05-2004, 07:58
Można dostać się bez pacc'a

Wychodzisz północnym wyjściem z Carlin i idziesz na lewo, a potem wzdluż brzegu. Pierwszy przewoźnik (dojście do niego przez grotę) nie dowieźcie cię na te wyspy. Muisz iść do góry i spotkasz następnego i mówisz mu:

hi
folda/ vega/ senja
yes

Musz mieć 20 gp, a jadąc na Senje dobrze mieć dezintegrate runes w plecaku.

Zeby wrócić:
hi
tibia
yes

Darmowo

Z wyspy na wyspę kosztuje 10 gp

E@GLENEO
20-05-2004, 08:01
No wiec tak mozna tam sie dostac bez PACC wychodzisz polnocnym wejsciem z Carlin i idziesz jakos na polnocny-zachod taka nikla drozka kiedy dotrzesz do takiego mowstu mowisz hi potem senja/vega/folda (niepotrzebne skreslic) potem yes i kosztem 20gp dostajesz sie na ktoras z wysp. Aby wrocic mowisz do kolesia hi tibia yes.

Adamsik
20-05-2004, 08:15
Na lodowych wyspach jest często dużo PK.
Na foldzie mozna spotkać Winter Wolfy, Polar Beary,Frost Troll, Rotwormy a głęboko w podziemiach Fire Elementala dlatego zawsze uciekaj z miejsc gdzie jest lawa ( oczywiście na foldzie).

Na Vega jest domek św. Mikołaja a w nim dużo fajnych przedmiotów.

Na Senji nie byłem ale wiem ze są tam pokoje pełne rożnych fildów( fire, poison, energy) Dlatego zawsze miej przy sobie kilka run Destroy Field.

vepsik
20-05-2004, 09:01
dzieki za pomoz jestem veri veri wdzieczny a co ciekawego mozna znalezc u swietego mikolaja ??

Pozdro

VEPSIK

Adaras
20-05-2004, 12:52
Radzę uważać na tarpy...tzn. pułapki...raz nas zatarpowali 35elite, 23 master i 50 royal...na Senji...:p na szczęście miałem Destroy Field i jakoś ich ubiliśmy (około godzinę się klepaliśmy...)

Adamsik
20-05-2004, 13:58
Oryginalnie dodany przez vepsik
dzieki za pomoz jestem veri veri wdzieczny a co ciekawego mozna znalezc u swietego mikolaja ??

Pozdro

VEPSIK

Soft boots, Red tunic, Ball Gown(chyba tak sie pisze)
No i jeszcze takie pierdoly

Gniew Mroku
22-05-2004, 17:54
Floda i Senja są napewno połączone pod ziemią, a co do Vegi to nie wiem. Na samym dole jest Fire elemental i moja dusza(bo ciało pewnie zabrali). Może kiedyś dowiem się co jeszcze.

hellia
04-08-2004, 21:21
Na jakim lewelu mam chodzić na fire devila???????????

Hellia 13 lewel/18/19 skille/magiczny14

:miecz:

Punish
04-08-2004, 21:58
Na FD? Ja mam 15lvl i 17 mlvl (w podpisie jest blad) i sam juz planuje isc na FD, rzuce na siebie czar invisibility i bede nawalał FD