zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowe Mini Expowisko

Royal Colorus
19-11-2005, 21:21
hyh wlasnie wyszedlem z tibi no to tak ....
Kolega do mnie nagel pisze ze na Starym Goblins Hils pojawila sie wieza z orkami poprosilem zeby mi pokazal to mniejsce.
Wchodzimy na wyzsza polke i co ja tu widze ded orcki shamany i ridery nastepny pozion bylo od za******* zerkow tez dedy mowil ze jakis 104 pall wszedl i wybil all . nastepny poziom byly 2 leadery kolejny tak samo i na przed ostatnim chyba 3 warlordy.

to wszystko ale chyba tam jest quest jakis
bo na samej goze jest Thanita amazon guard

to jest wszystko co on nia zapytalismy
-->hi
How could you sneak up on me like this? I thought you were one of THEM! Well, since you are not, what brings you to this wilderness?
-->job
I'm an amazon guard. It's my job to keep my eyes open and to keep enemies from passing by. My job here truely is one of the toughest. All because of these nerve-racking beasts.
-->quest/mission
Well, I cannot provide you with a mission, I have a mission to fulfill myself. ...
However, when the orcs attack, you are more than welcome to help me to defeat them. ...
I'll even let you have all the stuff they carry with them. Even if they looted it from the tower here.
-->hundreds
They have never succeeded though in capturing this tower. So far I have always been able to put them to flight.
-->orcs attack
These green, orcish raiders come in masses. Hundreds of them. They are worse than those goblins I have to deal with from time to time. ...
Some of them come on beastly warwolves, others shoot fireballs at you and some are just plain ugly. ...
-->tower
his is a watchtower of the city of carlin. From here I can see pretty much all of the surrounding lands. Hardly anybody can startle me up here. I see all enemies long before they can see me.

I na tym koniec :D

by Stk /Signo

Rafsal
19-11-2005, 22:03
:O Wcale o tym wcześniej nie słyszałem, będe musiał sprawdzić czy to aby na pewno istnieje, a jeśli tak to poexplorować z kolegami.

Moorger
19-11-2005, 22:20
Musze sobie tam wparować!!
jakbyś mugł to wklej tu jakiegos screna albo mapke prosze czeba tam all zlukac ;)

emilok
19-11-2005, 22:34
przy takim najezdzie orkow jest duza szansa na zdobycie 'amazon shielda' wlasnie w zwiazku z ta wieza

i jeszcze dodam, ze te orki sie tam pojawiaja raz na ruski rok i to jeszcze 'po cichu'

Royal Colorus
19-11-2005, 22:52
qrwa no nie ma jush tego jak kolega mowil
ze ja screenow niezrobilem ;/;/;/;/;/

Kuliklot
19-11-2005, 23:07
http://i19.photobucket.com/albums/b187/Kuliklot/Hunty/orcwarolds.jpg
i co juz wiadomo chyba dziala ss ;]. ;)

Moorger
19-11-2005, 23:23
pżecież to jest na gobasah ! 8o a ja tam zawsze afkuje i nic mi sie nie dzieje
ani jednego potworka 8o

Rychulec
20-11-2005, 02:36
Jak bedzie najazd orców na wieże to też spróbuje wziąść amazon shielda jakoś sie wpiepszyć tym h lvl i powiedzieć jako 1 "HI" i zgarnąć shielda :p

morwi
20-11-2005, 06:30
Jak bedzie najazd orców na wieże to też spróbuje wziąść amazon shielda jakoś sie wpiepszyć tym h lvl i powiedzieć jako 1 "HI" i zgarnąć shielda :p

bzdura! po najezdzie na refugii probowalismy o wszystkim z nia rozmawiac i nei dostalismy nawet pol shielda!

Sashion
20-11-2005, 07:29
bzdura! po najezdzie na refugii probowalismy o wszystkim z nia rozmawiac i nei dostalismy nawet pol shielda!

Kiedy był najaz na refugii? :D

Topic:
A moze ten shield jest w skrzyni w tej wierzy gdzie rosnie ta "szybko" odrastająca trawa?

Van Der Avek
20-11-2005, 08:37
Ja bylem na tej wiezy dwa razy raz bardzo dawno (chyba tibia 7.4)i bylem te orci a drugi raz 3 dni temu i pusto

...:::Skowron:::...
22-11-2005, 16:42
Ja bylem na tej wiezy dwa razy raz bardzo dawno (chyba tibia 7.4)i bylem te orci a drugi raz 3 dni temu i pusto

ja bylem tez za czasow tibi 7.4 i bylo pusto , bylem dzis i tez pusto

tak na marginesie o co chodzi z tym amazon shieldem? moglby mi ktos przyblizyc te sprawe?

Gwiezdny Pijak
23-11-2005, 00:37
to jest atak orków na tą wieżyczke. ponoć trzeba wszystkie wybić czy coś tam i pogadać z tamtą babą i daje amazon shielda

Wordi
23-11-2005, 08:55
Wiec Tak AS nie dosatje sie od Pani X. Tylko Znajduje sie w pewnym dedzie pewnego orka ale zeby trafic na niego to trza miec szczescie bo respi sie w nim tak jak w Demonie MPA. Ale okolica na znalezienie AS jest dobra(QS).
Wiezyczka z "szybko odrastajaca trawa" i DS w jaskini pod soba. Tam sie nei da wejsc :D !! Probowalismy wszystkiego z ludzmi z calego swiata. Najmniejszy lev 80 a najwiekszy 140. I Nic obchodzilem wszyskto co moglo pomoc. Nawet Zloty "Sierp" z Demona nie pomogl chodz byla o nim wzmianka w jednej z bibliotek na KoI. Czyli Jest to Domek na styl Domka Mikolaja, moze kiedys bedzie z nim zwiazany jakis Quest a jak narazie nazwijmy to umownie Ozdoba. Orki pojawiaja sie w tej wiezy raz na mniej wiecej miesiac. I to wszystko, a pani X pewnei jest lub bedzie czescia nowego questu.

Dolor
23-11-2005, 08:57
Ta jakis czas temu byl atak na ta gore pomiedzy carlin a ab.
Racja ze bylo tam tego w ch*j i byly te wszystkie wymienione orcki.
Pierwszy raz widzialem cos takiego gram juz troszke w tibie na roznych servach ale czegos takiego jeszzce niegdy nie widzialem.
Bylem tam z kumplami pozabijalismy troszeczke ale uhy sie skonczylismy i wrucilismy.
A na sama gore tej wiezy nie doszedlismy bo bylo tam zaduzo tego wszystkiego a wczesmniej moj kumpel (sorck) i drugi kumpel (druid) wyczerpali juz runy ;/.

lord vanmon
23-11-2005, 12:51
moglby ktos zamiescic mapke z tym miejscem :P?? bardzo prosze :baby:

spider-bialystok
23-11-2005, 15:17
Kiedy był najaz na refugii? :D
Na samym poczatku servera ;p

Alanus Lutinum
23-11-2005, 15:51
Kiedy jest Atak na thais to tam jest od cho**ry orkow...

23-11-2005, 17:42
Kiedy jest Atak na thais to tam jest od cho**ry orkow...

wiesz kiedy ostatnio byl napad orcow na pytherze???????
...

ja niepamietam takich czasow -_- :baby:

Marek Tibioman
23-11-2005, 18:07
Jak ktos tu juz wczesniej wspomnial, orki pojawiaja sie tam tylko od czasu do czasu (bardzo rzadko). Wydaje mi sie ze jest bardzo mozliwe ze tam jest quest na amazon shielda, bo nawet na tym forum gdzies widzialem screena, jak 2 kolesi z Tenebry mieli tego amazon shielda i ten screen byl zrobiony wlasnie kolo tej wierzy na Femor Hills. Pozatym nie wiem czy ten npc da nam taka tarcze jak mu cos np. przyniesiemy bo czytalem, ze ci kolesie z Tenebry ją znalazli gdzies na mapie w jakims ukrytym miejscu. Moze to jakas szafa albo skrzynka gdzies na femor hills i amazon shield jest w niej tylko podczas najazdu orcow... :confused: Hmm... nie wiem. Aha i czy ktos moze mi powiedziec, czy ten NPC jest tam na stale czy tylko gdy jest najazd orcow, bo nie chce mi sie tam isc :p ??

Van_Waterflew
23-11-2005, 18:30
up/\
Ta baba jest w tej wieży cały czas.

Ja słyszałem, że amazon shielda zdobyli gdzieś w tych terenach (między ab, kazz i carlin) więc to bardzo prawdopodobne, że akurat tam jest na niego quest.

Dr.Byczek
23-11-2005, 20:22
Co do tej trawy ja nawet na macro jezdzilem i sie nie dalo :(
A ten atak orkow na ta wieze to chyba raz na rok jest B)
Musze sie kiedys przejsc

23-11-2005, 21:22
Co do tej trawy ja nawet na macro jezdzilem i sie nie dalo :(
A ten atak orkow na ta wieze to chyba raz na rok jest B)
Musze sie kiedys przejsc
ja obstawiam wlasnie ze to jest tam gdzie ta fast odrastajaca trawa .. obok tej wiezy ( z ta trawa) jest dziura z dsem i tam jest book i jest napisane ze trzeba miec jakas machete kupionom od jakiegos elfa ....

edit: przypomnialem sobie : slyszalem ze jedynie cachero tam wszedl i tam chyba byl quest na crystal mace (chyba..)

Thorin-Debowa Tarcza
24-11-2005, 18:46
ja obstawiam wlasnie ze to jest tam gdzie ta fast odrastajaca trawa .. obok tej wiezy ( z ta trawa) jest dziura z dsem i tam jest book i jest napisane ze trzeba miec jakas machete kupionom od jakiegos elfa ....

edit: przypomnialem sobie : slyszalem ze jedynie cachero tam wszedl i tam chyba byl quest na crystal mace (chyba..)

Dobrze ze napisales (chyba) bo wiekszosc ludzi pisze ze bubble jest rzoną gma i jej gm przyzywa rzeczy/ ze cachero ma softy a ze eternal ma qrwa bp g helmetow. I nikt nie pisze ze chyba.....

lord vanmon
24-11-2005, 20:34
Jak ktos tu juz wczesniej wspomnial, orki pojawiaja sie tam tylko od czasu do czasu (bardzo rzadko). Wydaje mi sie ze jest bardzo mozliwe ze tam jest quest na amazon shielda, bo nawet na tym forum gdzies widzialem screena, jak 2 kolesi z Tenebry mieli tego amazon shielda i ten screen byl zrobiony wlasnie kolo tej wierzy na Femor Hills. Pozatym nie wiem czy ten npc da nam taka tarcze jak mu cos np. przyniesiemy bo czytalem, ze ci kolesie z Tenebry ją znalazli gdzies na mapie w jakims ukrytym miejscu. Moze to jakas szafa albo skrzynka gdzies na femor hills i amazon shield jest w niej tylko podczas najazdu orcow... :confused: Hmm... nie wiem. Aha i czy ktos moze mi powiedziec, czy ten NPC jest tam na stale czy tylko gdy jest najazd orcow, bo nie chce mi sie tam isc :p ??
o czym wy mowiecie blagam zamiescie mapke :) ;( :baby:

Maqumba
25-11-2005, 11:07
@/\ UP
omg Mowa jest o Femor Hills

25-11-2005, 17:02
Dobrze ze napisales (chyba) bo wiekszosc ludzi pisze ze bubble jest rzoną gma i jej gm przyzywa rzeczy/ ze cachero ma softy a ze eternal ma qrwa bp g helmetow. I nikt nie pisze ze chyba.....
powiedzialem chyba gdyz nieznam cachero w rl i niemoge sprawdzic tego czy to jest zgodne z prawda ... pisze tylko informacje ktora otrzymalem od kolegi... moze komus sie na cos przyda (chociaz watpie)

a hills jest pomiedzy ab carlin i kazz

25-11-2005, 17:08
double post przez zamułe neta ;/ srry ale nieumiem go usunac :/

Padme Light
28-11-2005, 06:02
Ponoć podczas tego ataku w szafach jest masa sprzętu różnego a thanita mówi że możemy zabrać z trupów wszystko nawet to co zostało zrabowane z tej wieży. Nie wiem czy to ma związek ale wejdżcie na tyibia.de i w opisach potworów (rozwijana lista po prawej jest) Zobaczcie se na loot z orc warorda(albo lidera).

Silver Drag
28-11-2005, 08:52
Najazd orkuw na Femur Hills Pare razy w roku
W czasie najazdu mozna zdobyc Amazon Armor (arm:13)
Temat walkowany setki razy

Gallar
28-11-2005, 09:01
@up:
Nie amazon armor a amazon shield. Format był i screena niestety niemam.
Więc nie udowodnie. Był kiedys na tibianews...
W tej wieży pojawia się taka skrzyneczka..
I ostrzegam. Sztuczka z ustawieniem sie nubcharem na górze wieży i czekaniem na najazd cos nie działa.. najpierw trzeba wybić all orki;]

Paxxx
29-11-2005, 05:57
hmm kiedys jakis brazilijczyk zlootowal wlasnie taki amazon shield ; o ale nie z zadnego questa tylko z ciala orca ^_^

Gargamiel
04-12-2005, 16:52
To były tylko problemy z serverem. w jednej wierzy bylo nawet 30 warlordów

Michael Jackson
04-12-2005, 18:07
OMG noob tam porprostu sie pojawiaja te orcki zawse po restarcie. raz ja zebralem teama zeby to wybic i zobaczyc czy jest moze jakis quest ale nic nie ma okazalo sie ze ja wszystko na spoko blokolem a moj kumpel 40 pal rozwalal na spoko ale nebie

Beholder
06-12-2005, 09:08
jak ja tam byłem to tam było czysto i nie było żadnych orków :/
tam faktycznie jest Amazon Guard,Thanita
ale tam nie ma żadnych orków!!
może ktos tam po protu zlurowal te dedy?
i to nowe nie jest
ja tam byłem jush na początku sierpnia
czyli jeszcze chyba update 7.4 albo może jush 7.5
nie jestem pewny

Af<4ever> Danubia Knight
06-12-2005, 09:40
Zastanowcie sie zanim co kolwiek powiecie.Resp Orków jest nieregularny.
i Nigdy niebedzie wiadomo kiedy one sie zrespia.

Miałem okazje 2 razy spotkac resp na wiezy orców a co najgorsze respi sie to tak jak Yeti na foldzie. X( xD

06-12-2005, 11:52
Zastanowcie sie zanim co kolwiek powiecie.Resp Orków jest nieregularny.
i Nigdy niebedzie wiadomo kiedy one sie zrespia.

Miałem okazje 2 razy spotkac resp na wiezy orców a co najgorsze respi sie to tak jak Yeti na foldzie. X( xD
zgadzam sie z toba .... tylko ze orki pojawiaja sie w wierzy a yeti ma rowniez nieregularne polozenie respu i czas

Propan Butan
06-12-2005, 13:46
po goblin hills chodze dosyc czesto(niepytajcie po co ale nie p oexp) i bylem an tej wierzy i NIGDY tam nic takiego niewidziałem

Potito Knight
03-01-2006, 07:16
ktoś napisał żeby sprawdzic na tibia.de loot z leadera i warlorda
leader: 0-30 gp, Throwing Knife, Sword Rings, Scimitar, Dagger, warrior helmet, Plate Shield, Backpack, Meat, Fish, plate legs, long sword, green tunic, brass legs, Broadsword, Plate Armor, ? <--mmmm co w tym dziwnego ?

ale warlord mnie zainteresował : gold, scimitars, plate legs, throwing stars, orcish axes, brass legs, meat, amazon helmet, fish, plate armors, stealth ring, Crusader Helmet, golden rings, ?