Pokaż pełną wersje : zew. ip
lobek bobek
20-11-2005, 11:27
mam neostrade i jak mam sie dowiedziec mojego zewnetrznego ip, bo chce pograc z kolega w quake ja mam byc hostem on ma sie podlaczyc, a zeby sie podlaczyc on musi znac moje ip, ale ja nie znam wiec sobie nie pogramy wiec problem jest taki ze musze sie dowiedziec mojego zewnetrznego ip pomozcie.
lobek bobek
20-11-2005, 11:39
a co trzeba zrobic zeby kumpel sie do mnie podlaczyl jak ma moje ip?
W moim przypadku strona whatismyip.com pokazuje moje wewn. ip, a to nie zadziała. Nie wiem jak jest z neostradą.
Jeśli chcesz być na 100% pewien, jakie jest twoje IP, to w Start>Uruchom wpisz cmd, nastepnie ipconfig, i bedzie tam pokazane twoje IP. Jeśli masz Win98, to zamiast cmd wpisz command.
A żeby Twój kumpel podłączył się do Twojego serwa(zakładam, że macie obaj Q3 + najnowszego patcha 1.32), klika multiplayer i specify.
Pozdrawiam.
lobek bobek
20-11-2005, 11:58
@up
to co powiedziales to mi pokazuje moje wew. ip
http://img510.imageshack.us/img510/8735/uo00587dl.th.jpg (http://img510.imageshack.us/my.php?image=uo00587dl.jpg)
To pokazuje mi stronka:
edited
To ipconfig:
edited
Kumpel mógł się podłączyć do serwa Q3 stawianego przeze mnie tylko przez to drugie IP. Być może neostrada ma jakieś ograniczenia albo coś. Jeśli tak to sry za wprowadzanie w błąd.
EDIT: Spróbuj z oboma IP. Widocznie muszę się dokształcić >_>. Ale jak chce się podłączyć Twój kumpel do Ciebie, to Multiplayer>Specify i niech próbuje oba IP. Jest jeszcze jeden problem z neo, że ma ona zmienne IP, więc co każde rozłączanie będziesz musiał mu podawać nowe.
Pozdrawiam.
lobek bobek
20-11-2005, 12:34
pomożecie mi w koncu?
pomożecie mi w koncu?
Lol, przecież masz wszystko podane jak na dłoni... I IP i jak się podłączyć do IP...
pomożecie mi w koncu?
A moze ruszysz swoja szanowna i nietknieta przez reke rodzica pupcie i poszperasz na googlach?
A zreszta - jak nie potrafisz zrobic tak prostej rzeczy jak postawienie serwa do gry to ci nawer lopatologiczna instrukcja.
I to co pokazuje ci whatismyip to nie jest twoje wewnetrzene IP.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.