Pokaż pełną wersje : Czego się nie powinno robić
Trzciniak
20-05-2004, 19:34
Czego sie nie powinno robić w zaleznosci od tego kim się gra. Dziś się przekonałem że nie należy solować beholdera druidem bez uzycia run, a przynajmniej trzabe uważać na swój pasek życia (je nie zrobiłem tej drugiej rzeczy i zaliczyłem pierwszy zgon). Przypał bo straciłem bp uh i 6 run drugiego, mogłem tez użyć mana shilda ale mały lag sprawił że noobek który sie przyglondał całemu zdażeniu wzbogacił się łącznie o jakieś 4,5k.
Jak ktoś miał jakieś inne tego typu somobujcze wpadki to niech je zapisze czy co.
Hmm wedlug mnie nie nalezy bic draga bez uha nawet na wysokim lvl bo drag moze ci walnac combo :P
Nie nalezy tez zabijac druidow na lvl 15- bo sa to najczesciej uh makerzy :) Kiedys z kolega patrzymy i jakis druid 12lvl afk se stoi. Podbiegamy i na trapa go sowamy. Wszystko git druidek padl, 3 bp uhow do przodu :) Nastepnego dnia se gram i stoje w greenshore. Nagle podbiega do mnie jakis knight na 86lvl i zaczyna mnie klepac to ja uciekam do thais. Dobry byl jakis bo bylem na 29lvl z drag shieldem i bylem knightem ze skillem 62/58 a ten koles mnie klepal bo 80 czasem. No i na bieg z greenshore do thais zuzylem ponad bp uhow. Pytam sie go za co. A on na to ze na reszcie zycia na druidzie widzial jak go popycham na trapa i zapamietal moje imie a kolegi nie ;)
No ale sie przenioslem na inny swiat i juz mnie nie pamieta :P
Nie nalezy byc power abuserem na lagach :D.Tzn nie isc expic na dosc niebezpieczne monstery (lag / kick i lezysz :).Zalicza sie to do wszystkich postaci ;).Na szczescie jeszcze czegos takiego nie mialem :)
Ej, ale z tym pasiem życia to przesadzileś i to na 26 levelu??? Sledzenie podczas walki paska to podstawa!!!Też kiedyś zginalem na beholderze,mialem ryckiem 23 poziom,już konczylem gre ,idę na beho... lag i ded!!! :( Mało wtedy kompa nie rozwalilem!
Czy jak sie ginie to sie traci coś oprócz Bagu ??
Wybaczcie, że tutaj ale nie chciałem zakładać nowego topicu.
Tracisz 10% expa( z promocją 7%),i mogą spaść skile i mag lv.(Promocej możemy mieć gdy ma się PACC,20lv i 20k gd idziemy do kazo/thais/carlin i wykupujemy ją.W razie czego jakgbyś chciał się zapytać:P ).
Nie należy:
-zabijać ratów z którymi ktoś treni lub ogólnie potworów z którymi ktoś treni
-zabijać bez powodu, a tym bardziej ludzi z gildi
-wyzywać ludzi gdyż ktoś może się zdenerwować
-zachowawyć sie jak idiota (ogólnie powiedziane ale chodzi mi glownie o denerwowanie ludzi roznymi sposobami)
- i wiele wiele innych rzeczy
nightkin
21-05-2004, 18:21
Dodam cos od siebie - krasc lootbagow.
@stalin: oprocz straty plecaka jest mozliwe strata przedmiotu z kazdego slotu rowna 10% (tzn. 10% ze stracisz helm, 10% ze stracisz zbroje, 10% ze buty etc.)
sa dwa wyjatki od reguly - zalozyc Amulet of Loss (nic nie tracisz, nawet plecaka - tylko skille i exp)/czerwona czaszka (tracisz wszystko :) )
Oryginalnie dodany przez Nekromanta
Nie nalezy byc power abuserem na lagach :D.Tzn nie isc expic na dosc niebezpieczne monstery (lag / kick i lezysz :).Zalicza sie to do wszystkich postaci ;).Na szczescie jeszcze czegos takiego nie mialem :)
chyba nie rozumiesz zwrotu ktorego uzyles.
Podpalacz
21-05-2004, 19:08
Czy jak sie ginie to sie traci coś oprócz Bagu ??
10% expa lub 7% jak masz pacc
Kazdy bless pomniejsza o 1%
i cos z eq chyba maxymalnie 3 przedmioty + bag ( backpack )
jak masz aol to nic nie wypada a tracisz aola
BTW Twoj nick troche smierdzi i mysle ze powinienes go zmienic na tym forum ( mnie przynajmniej to obraza i prosze administratora o namelock czy cos takiego -> Mam na mysli Stalin )
@ Topic
Nie powinno sie krasc, pkowac, bic czyichs potworkow dopoki nie powie "HELP", nie mieszac sie w zadymy, ogolnie to najlepiej bic to co Ciebie klepie i nie odzywac sie albo mowic hi jak ktos powie i to wsio:P
Pozdro
Nie należy,kupować rzeczy przez parcel trade,ani iść na dragi na 8lvl i walić draga z fista
nie nalezy byc nOObem i nie dac sie nabrac na sprzedaz pacca jak zrobi pierwszy pacca to wtedy plac a nie przed bo to wtedy thief
Kuz-gu-vu
22-05-2004, 18:38
Jak dla mnie, to nie należy kraść zdobyczy bliźniego swego, nie należy kantować rodaka swego i należy ratować rodaków swych.
The_Flatos
22-05-2004, 19:19
Nie należy zabijać ludzi którzy mają lagi ......:/
..... i wyrzszy lev od ciebie ........ :)
hmm moge jeszcze dodac ze nie nalerzy blokowac kogos i bic ( nawet na rooku ) czyis potworkow
Nie nalezy bic white skuli... Chyba ze to ewidentnie pk. Wkurza mnie maksymalnie jak pol miasta goni kolesia ktory na moich oczach zrobil miss clicka.;/ Tak nie powinno byc. Ludzie opamietajcie sie...
Matheous
22-05-2004, 21:10
Knight:
1.Nie nalezy wybnierac sie na mocniejsze stworki bez bp uh-nawet jak je kroisz, to mzoe sie okazac, ae
a)ktos zlurowal w ich okolice cos lepszego
b)jest taki mass spawn, ze se nie radzisz(vide soldiers)
c)nagle ci tak wyspamuja ze dupa jas a nie exp...(dragony)
2.Nie nalezy trenic do reda bo przyjdzie noob z hmmem i cie rozwali(moj koelga tak padl chyba 4 razy)
Pally:
1.Nie nalezy chodzic bez zapasowej amunicji-wracajac z hunta nagle ci sie napatoczy jakis debil, a ty bez arrowow...I zgon...
2.To co u knighta:)
Sorc/Druid:
1.Nie nalezy chodzic bez runek...Wlasciwie dotyczy to wszystkich, ale knighci i palki maja jeszcze jakies szanse, zeby sie bic hth...A jak ciebie napadnie jakis dajmy na to PK a ty nie masz hmmow/SD to przeeejeee**
2.To co reszta..
Poza tym:
1.Nie nalezy afkowac zbyt dlugo i/lub zbyt czesto-dajmy na to stoisz 10 min, ktos poskarzy, BAN...Stoisz 16 minut, KICK...Stoisz 2 minuty, przyjdzie PK, ZGON...:)
2.Nie nalezy uzywac makr-to widac...Np masz makro na lowienie ryb-ktos przechodzi i widzi 30 koleczek naraz...Masz Tibie GG, ktos przechodzi i widzi jak w zupelnej ciemnosci bezblednie widzisz wszystkie ciala, przedmioty na ziemi itd.
3.Nie nalezy uzywac MC-stoisz obiema postaciami i np robisz runki, podchodzi ktos i mowi 'Dance'...
4.Nie nalezy chodzic na demony na 8 lvlu.
5.Nie nalezy chodzic na silne stwory na niskich lvlach tylko po to, zeby 'je zobaczyc'...Czyli np masz 12 lvl i myslisz:'Aaaach chcialbym sobie tylko zobaczyc draga, pojde kolo kazo i od razu zwieje' Przychodzisz, f wave, zgon...
Trzciniak
23-05-2004, 07:11
Jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniała. Jak ktoś tu wyzej wspominał nie nalezy blokować kogoś stworkami. Jeden gościu na lev 29 zablokował mojego kumpla zerkiem na lev 8 (druid, uhmaker jego 34 lev rycka hehe). Mówił tamtemu by zapłacił za jago strate exp (500gp) a ten nic. Gdy kumplowi bana zdjeli powiedzial by mu zapłacił 3k, a ten nic. Dorwał go na treningu i legalnie zaj***. A teraz płenta: nie nalezy podczas treningu trzymać swojego najlepszego ekwipu w plecaku (ten kolo tak zrobił i stracił ponad 60k).
podziele sie moim doświadczeniem:)
nie należy niewiedziec (palladyn) jak używać ofensywnych runów przeciwko PK
ja nie wiedzialem i dlatego zginąłem
ale teraz MALICSSZIN TPG pilnuj sie suki...synu
dorwe cie niedługo
Dla jasności - runów przeciw PK(graczą) używamy tak samo jak przeciw potworą tylko nie celujemy w oknie battle tylko na ekranie gry bezpośrednio na postać PK
Externus
23-05-2004, 21:10
nalezy sie 2 razy zastanowic zanim zaatakuje sie jakies low levela (nawet jesli ten ma czache) ktos kiedys popelnil taki blad i zaatakwola mnie i teraz ma cos kolo 8 lvl ( z 30 )
Bikstopa Reaktywacja
05-11-2004, 20:23
Czego sie nie powinno robić
grac na instrumentach w tibi na nisikim lvlu zdala od depo ;(
i do tego NIE wolno popijac browca ;(
Angel of Death
05-11-2004, 20:43
grac na instrumentach w tibi na nisikim lvlu zdala od depo ;(
i do tego NIE wolno popijac browca ;(
Troche cię nie zkapowałem , czemu niby se nie mozna grać na instrumentach i pić piwko :p ??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.