zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czego się nie powinno robić

Trzciniak
20-05-2004, 19:34
Czego sie nie powinno robić w zaleznosci od tego kim się gra. Dziś się przekonałem że nie należy solować beholdera druidem bez uzycia run, a przynajmniej trzabe uważać na swój pasek życia (je nie zrobiłem tej drugiej rzeczy i zaliczyłem pierwszy zgon). Przypał bo straciłem bp uh i 6 run drugiego, mogłem tez użyć mana shilda ale mały lag sprawił że noobek który sie przyglondał całemu zdażeniu wzbogacił się łącznie o jakieś 4,5k.
Jak ktoś miał jakieś inne tego typu somobujcze wpadki to niech je zapisze czy co.

Tompior
20-05-2004, 19:45
Hmm wedlug mnie nie nalezy bic draga bez uha nawet na wysokim lvl bo drag moze ci walnac combo :P
Nie nalezy tez zabijac druidow na lvl 15- bo sa to najczesciej uh makerzy :) Kiedys z kolega patrzymy i jakis druid 12lvl afk se stoi. Podbiegamy i na trapa go sowamy. Wszystko git druidek padl, 3 bp uhow do przodu :) Nastepnego dnia se gram i stoje w greenshore. Nagle podbiega do mnie jakis knight na 86lvl i zaczyna mnie klepac to ja uciekam do thais. Dobry byl jakis bo bylem na 29lvl z drag shieldem i bylem knightem ze skillem 62/58 a ten koles mnie klepal bo 80 czasem. No i na bieg z greenshore do thais zuzylem ponad bp uhow. Pytam sie go za co. A on na to ze na reszcie zycia na druidzie widzial jak go popycham na trapa i zapamietal moje imie a kolegi nie ;)
No ale sie przenioslem na inny swiat i juz mnie nie pamieta :P

Ashlon
21-05-2004, 12:06
Nie nalezy byc power abuserem na lagach :D.Tzn nie isc expic na dosc niebezpieczne monstery (lag / kick i lezysz :).Zalicza sie to do wszystkich postaci ;).Na szczescie jeszcze czegos takiego nie mialem :)

Angelus
21-05-2004, 13:32
Ej, ale z tym pasiem życia to przesadzileś i to na 26 levelu??? Sledzenie podczas walki paska to podstawa!!!Też kiedyś zginalem na beholderze,mialem ryckiem 23 poziom,już konczylem gre ,idę na beho... lag i ded!!! :( Mało wtedy kompa nie rozwalilem!

stalin
21-05-2004, 16:20
Czy jak sie ginie to sie traci coś oprócz Bagu ??
Wybaczcie, że tutaj ale nie chciałem zakładać nowego topicu.

Villen
21-05-2004, 16:45
Tracisz 10% expa( z promocją 7%),i mogą spaść skile i mag lv.(Promocej możemy mieć gdy ma się PACC,20lv i 20k gd idziemy do kazo/thais/carlin i wykupujemy ją.W razie czego jakgbyś chciał się zapytać:P ).

kagan
21-05-2004, 18:08
Nie należy:

-zabijać ratów z którymi ktoś treni lub ogólnie potworów z którymi ktoś treni

-zabijać bez powodu, a tym bardziej ludzi z gildi

-wyzywać ludzi gdyż ktoś może się zdenerwować

-zachowawyć sie jak idiota (ogólnie powiedziane ale chodzi mi glownie o denerwowanie ludzi roznymi sposobami)

- i wiele wiele innych rzeczy

nightkin
21-05-2004, 18:21
Dodam cos od siebie - krasc lootbagow.

@stalin: oprocz straty plecaka jest mozliwe strata przedmiotu z kazdego slotu rowna 10% (tzn. 10% ze stracisz helm, 10% ze stracisz zbroje, 10% ze buty etc.)
sa dwa wyjatki od reguly - zalozyc Amulet of Loss (nic nie tracisz, nawet plecaka - tylko skille i exp)/czerwona czaszka (tracisz wszystko :) )

Karwa
21-05-2004, 18:45
Oryginalnie dodany przez Nekromanta
Nie nalezy byc power abuserem na lagach :D.Tzn nie isc expic na dosc niebezpieczne monstery (lag / kick i lezysz :).Zalicza sie to do wszystkich postaci ;).Na szczescie jeszcze czegos takiego nie mialem :)

chyba nie rozumiesz zwrotu ktorego uzyles.

Podpalacz
21-05-2004, 19:08
Czy jak sie ginie to sie traci coś oprócz Bagu ??

10% expa lub 7% jak masz pacc

Kazdy bless pomniejsza o 1%

i cos z eq chyba maxymalnie 3 przedmioty + bag ( backpack )

jak masz aol to nic nie wypada a tracisz aola

BTW Twoj nick troche smierdzi i mysle ze powinienes go zmienic na tym forum ( mnie przynajmniej to obraza i prosze administratora o namelock czy cos takiego -> Mam na mysli Stalin )

@ Topic

Nie powinno sie krasc, pkowac, bic czyichs potworkow dopoki nie powie "HELP", nie mieszac sie w zadymy, ogolnie to najlepiej bic to co Ciebie klepie i nie odzywac sie albo mowic hi jak ktos powie i to wsio:P

Pozdro

Smalec
21-05-2004, 20:06
Nie należy,kupować rzeczy przez parcel trade,ani iść na dragi na 8lvl i walić draga z fista

Elyas
21-05-2004, 20:14
nie nalezy byc nOObem i nie dac sie nabrac na sprzedaz pacca jak zrobi pierwszy pacca to wtedy plac a nie przed bo to wtedy thief

Kuz-gu-vu
22-05-2004, 18:38
Jak dla mnie, to nie należy kraść zdobyczy bliźniego swego, nie należy kantować rodaka swego i należy ratować rodaków swych.

The_Flatos
22-05-2004, 19:19
Nie należy zabijać ludzi którzy mają lagi ......:/
..... i wyrzszy lev od ciebie ........ :)

Elyas
22-05-2004, 19:30
hmm moge jeszcze dodac ze nie nalerzy blokowac kogos i bic ( nawet na rooku ) czyis potworkow

behi
22-05-2004, 20:59
Nie nalezy bic white skuli... Chyba ze to ewidentnie pk. Wkurza mnie maksymalnie jak pol miasta goni kolesia ktory na moich oczach zrobil miss clicka.;/ Tak nie powinno byc. Ludzie opamietajcie sie...

Matheous
22-05-2004, 21:10
Knight:
1.Nie nalezy wybnierac sie na mocniejsze stworki bez bp uh-nawet jak je kroisz, to mzoe sie okazac, ae
a)ktos zlurowal w ich okolice cos lepszego
b)jest taki mass spawn, ze se nie radzisz(vide soldiers)
c)nagle ci tak wyspamuja ze dupa jas a nie exp...(dragony)
2.Nie nalezy trenic do reda bo przyjdzie noob z hmmem i cie rozwali(moj koelga tak padl chyba 4 razy)
Pally:
1.Nie nalezy chodzic bez zapasowej amunicji-wracajac z hunta nagle ci sie napatoczy jakis debil, a ty bez arrowow...I zgon...
2.To co u knighta:)
Sorc/Druid:
1.Nie nalezy chodzic bez runek...Wlasciwie dotyczy to wszystkich, ale knighci i palki maja jeszcze jakies szanse, zeby sie bic hth...A jak ciebie napadnie jakis dajmy na to PK a ty nie masz hmmow/SD to przeeejeee**
2.To co reszta..
Poza tym:
1.Nie nalezy afkowac zbyt dlugo i/lub zbyt czesto-dajmy na to stoisz 10 min, ktos poskarzy, BAN...Stoisz 16 minut, KICK...Stoisz 2 minuty, przyjdzie PK, ZGON...:)
2.Nie nalezy uzywac makr-to widac...Np masz makro na lowienie ryb-ktos przechodzi i widzi 30 koleczek naraz...Masz Tibie GG, ktos przechodzi i widzi jak w zupelnej ciemnosci bezblednie widzisz wszystkie ciala, przedmioty na ziemi itd.
3.Nie nalezy uzywac MC-stoisz obiema postaciami i np robisz runki, podchodzi ktos i mowi 'Dance'...
4.Nie nalezy chodzic na demony na 8 lvlu.
5.Nie nalezy chodzic na silne stwory na niskich lvlach tylko po to, zeby 'je zobaczyc'...Czyli np masz 12 lvl i myslisz:'Aaaach chcialbym sobie tylko zobaczyc draga, pojde kolo kazo i od razu zwieje' Przychodzisz, f wave, zgon...

Trzciniak
23-05-2004, 07:11
Jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniała. Jak ktoś tu wyzej wspominał nie nalezy blokować kogoś stworkami. Jeden gościu na lev 29 zablokował mojego kumpla zerkiem na lev 8 (druid, uhmaker jego 34 lev rycka hehe). Mówił tamtemu by zapłacił za jago strate exp (500gp) a ten nic. Gdy kumplowi bana zdjeli powiedzial by mu zapłacił 3k, a ten nic. Dorwał go na treningu i legalnie zaj***. A teraz płenta: nie nalezy podczas treningu trzymać swojego najlepszego ekwipu w plecaku (ten kolo tak zrobił i stracił ponad 60k).

olmk
23-05-2004, 11:35
podziele sie moim doświadczeniem:)

nie należy niewiedziec (palladyn) jak używać ofensywnych runów przeciwko PK

ja nie wiedzialem i dlatego zginąłem

ale teraz MALICSSZIN TPG pilnuj sie suki...synu
dorwe cie niedługo

Dla jasności - runów przeciw PK(graczą) używamy tak samo jak przeciw potworą tylko nie celujemy w oknie battle tylko na ekranie gry bezpośrednio na postać PK

Externus
23-05-2004, 21:10
nalezy sie 2 razy zastanowic zanim zaatakuje sie jakies low levela (nawet jesli ten ma czache) ktos kiedys popelnil taki blad i zaatakwola mnie i teraz ma cos kolo 8 lvl ( z 30 )

kidler
24-05-2004, 09:44
nie nalezy byc PK :)

Bikstopa Reaktywacja
05-11-2004, 20:23
Czego sie nie powinno robić

grac na instrumentach w tibi na nisikim lvlu zdala od depo ;(
i do tego NIE wolno popijac browca ;(

Angel of Death
05-11-2004, 20:43
grac na instrumentach w tibi na nisikim lvlu zdala od depo ;(
i do tego NIE wolno popijac browca ;(

Troche cię nie zkapowałem , czemu niby se nie mozna grać na instrumentach i pić piwko :p ??