Pokaż pełną wersje : świąteczny update
krzysiek15
21-11-2005, 10:20
Moim zdaniem jak cipsoft wprowadzi świąteczny update to tibia straci popularność ponieważ ta grafa co jest teraz to cały urok tej gry ;(
niby czemu?:> im lepsza grafika tym bedzie ladniej to wygladalo i bardziej przyciagalo:P wielu ludzi odrzuca widok tibi.... mi sie podoba:P tylko zeby paladyna znowu nie skatowali:/
drizztpl
21-11-2005, 10:31
Moim zdaniem jak cipsoft wprowadzi świąteczny update to tibia straci popularność ponieważ ta grafa co jest teraz to cały urok tej gry ;(
Urok to by straciła jakby zmienili grafikę na 3d ^^ A takie upiększenia wg mnie tylko przysporzą trochę fanów ;]
krzysiek15
21-11-2005, 10:32
w sumie to masz racje ale rzeki niepowinno byc innej bo tylko to mnie sie tam niepodoba a może prucz grafy wreszcie nowe bronie dla palka zrbia albo nowe Outfity :)
Wrecz przeciwnie, wielu ludzi nie lubi grafiki ktora teraz jest... Tibia graficznie bedzie lepsza wiec niektorym byc moze przypadnie do gustu.
Tylko te krzaczory by mogli zmienic :P
slawekmag
21-11-2005, 13:09
Jakieś wielie zmany to moze niedbre ale to nie są duże zmiany. Tylko rzeczki i górki :D
Ja to bym chcial dżwięki,mnie nawet ta grafa wciaga bo taka lepsza grafa to chwila i sie nudzi,przydalyby sie tez nowe bronie dla knightow np. taka za jakies 12K lepsza od FS ale slabsza od BS.
Sie mapes
21-11-2005, 14:21
Ja to bym chcial dżwięki,mnie nawet ta grafa wciaga bo taka lepsza grafa to chwila i sie nudzi,przydalyby sie tez nowe bronie dla knightow np. taka za jakies 12K lepsza od FS ale slabsza od BS.
DLa knightow? A moze pomyslalbys o biednych palkach ktorzy musza brykac bez tarczy :P
Powinni wg. mnie dac dla palka Puklerz (tarcze majaca gdzies 10-15def) ktora moznaby bylo na rece mocowac. No a problem spirow rozwiazac tak jak sa amullrty gdzie pisze ile ladunkow zostalo ;p
Wg mnie jezeli palkom mają sie dalej rozwalac spiry to niech knajtom sie rozwalają miecze/topory ( z umiarem, nikt tu nie mówi o znikającym SCA) Mogły by sie rozwalacbronie treningowe, które maja ponizej 10 atk. A co? Sprawiedliwosc musi byc :D:D
PS Juz sieciesze na mysl o update :)
Bez sensu by bylo jak by sie miecze rozwalaly. Mogli by zrobic ze pal moze podniesc zlamanego speara(czy inna zecz do treningu) i naprawiac go za groszowe sprawy. Tylko kamieni nie mozna by bylo naprawiac :P
Co update ludzie sądzą, że Tibia straci swój urok, że będzie mniej ludzi itp.
Więc tu nie ma nic dziwnego.
Bez sensu by bylo jak by sie miecze rozwalaly. Mogli by zrobic ze pal moze podniesc zlamanego speara(czy inna zecz do treningu) i naprawiac go za groszowe sprawy. Tylko kamieni nie mozna by bylo naprawiac :P
fajnie by było... ehhh... palek moja ulubiona profesja, szkoda ze ją az tak osłabili... ale podobno po update z 7.5 do 7.55 mozna juz trenic bez uzywania ogromnych ilosci spearów :)
Takie Upgrady sa Super :) Zgadzam sie z tym ze jakby zrobili tibie 3d to nara :D
Molgi by zrobic taki bardzo wielki update tak za pol roku - rok
ze byloby o wiele wiecej miejsc ( nie tylko dla PCCow ;/ ) ale i dla FACCow
Wiecej Broni i Innych Przediomtow ( o Wiele Wiecej :DD ) a najbardziej liczylbym na nowe Outfity :D
Co do rzeki jest bardzo fajna najbardiej podoba mi sie fala :d
update to nei tylko zmiana grafik...
kto słyszał co ma być zmienione w mechanice?
ja słyszałem tylko o zmianie party ...
ja chcialbym zeby się speary nie łamaly, tylko to :D soul pointy moga zostac bo nie przeszkadzaja mi akurat ale z pewnoscia sorce/druidzi chcieliby zeby nie bylo souli ciekawe czy cipsoft zlikwiduje lamiace sie speary?
krzysiek15
22-11-2005, 14:50
Mogloby byc tak że miecze itp co jakiś czas by trzebalo naprawiac bo jak sie ich nienaprawilo to by a by sie zapsuly do konca to wpdaly by do plecaka i do momentu kiedy by s :] ie ich nie naprawilo byly by bezurzyteczne
krzysiek15
22-11-2005, 14:51
Mogloby byc tak że miecze itp co jakiś czas by trzebalo naprawiac bo jak sie ich nienaprawilo to by a by sie zapsuly do konca to wpdaly by do plecaka i do momentu kiedy by s :] ie ich nie naprawilo byly by bezurzyteczne :]
krzysiek15
22-11-2005, 14:53
mogło by byc tak że bronie co jakis czas trzebalo by naprawiać bo inaczej by sie psułyi spadal im atak a jak by sie zepsuły ale można by je napprawić można było :)
krzysiek15
22-11-2005, 15:02
jeżeli chodzi o speary to cipsoft raczej ich niezmieni ale jest sposub na trenowanie palkiem ale tego juz wam niemoge powiedzieć bo sam nim jestem i puzniej bym miał durze problemy ze zdobyciem tego [tego sie napewno nie kupuje w sklepie] B)
Sie mapes
22-11-2005, 15:06
fajnie by było... ehhh... palek moja ulubiona profesja, szkoda ze ją az tak osłabili... ale podobno po update z 7.5 do 7.55 mozna juz trenic bez uzywania ogromnych ilosci spearów :)
slowo-klucz pdobno, ja roznicy nie zauwazylem zadnej =\
Powiem tylko, że im Tibia będzie się stawała doskonalsza i łądniejsza tym mniejszą uwagę CipSoft będzie przywiązywał do facców; to chyba logiczne, że za ładne i piękne więcej ludzi będzie chciało płacić? :).
Z tego co ja wiem ale nie jest to pewne to ponoć Senja(jedna z wysp lodowych) ma się stać miastem z depo.
Nie wieże w to ale jak tak będzie to ja tam będe mieszkać :D
krzysiek15
22-11-2005, 15:39
w sumie ja jestem za zmianami ale te żeki to juz pszesada :(
krzysiek15
22-11-2005, 16:04
kurde niwiem czemu ale niemoge zobaczyc 3 strrony bo włancza mi sie 2 :/
krzysiek15
22-11-2005, 16:07
moim zdaniem dla facuw cipsoft powinien zrobic nowe wyglondy w przezencie na swienta bo te co są teraz to są nudne :(
Zeezowaty czzlek
22-11-2005, 16:30
Jesli chodzi o bronie dla pali to ja bym chcial zeby byl czar na robienie spearow naprzyklad exevo con res bierze 50 many i tworzy 5 spearow
:cup:
ja bym chcial żeby było słuchać odgłosy potworów , żeby było słychać odgłosy chodzenia,fal,morza,żucania spławika do wody spalanie przez lawę, no i żeby było widać jak np. knight wali np. clubem . Nie musiiało by to wyglądać jak ten club co mamy ale zeby było chociaż widać jak wali :) było by extra , współczócia dla PALADYNÓW :(
chciałbym zeby tak jak w innych grach było widac co sie ma na sobie (EQ) [Widzieliby inni gracze]! Byłoby bardziej realistycznie :) Bardzo, ale to bardzo licze na to ze spiry będą miały max 5% szansy na złamanie, bo z tego co tu słyszałem [od Sie mapes] to rózniaca w łamaniu sie z przed i po mini update nie jest wielka
@ krzysiek15
Wes pisz w jednym posicie a nie umieszczasz pod sobą 3 posty a kazdy ma po 5 slów... :D
wiesz jak by widzieli co masz to by lali!! Jak masz 8 level i nice EQ np. knight set , roal helmet itd. to byś miał odrazu deda. Ja niejestem za tą opcją.
Dr. Agon
23-11-2005, 07:31
Ja to bym chcial dżwięki...
Chyba cie cos ryplo, pomysl chwile.Masz otworzonego trade i to wszystko co ludzie wysylajom slychac.Ja bym 5 min w dp nie usiedial.--.--
Dr. Agon
23-11-2005, 07:38
chciałbym zeby tak jak w innych grach było widac co sie ma na sobie (EQ) [Widzieliby inni gracze]! Byłoby bardziej realistycznie :)...
Chcialbys zeby pk widzieli co masz na sobie?Moze jeszcze zeby bylo skil widac i co masz w bp co?--.--
sceptile
23-11-2005, 08:01
Ta... zawsze tak jest z takimi grami 2d :
http://img509.imageshack.us/img509/2011/lolololololo5yj.png
Więc już nie narzekajcie a się cieszcie! nowa woda wygląda zarąbiście, tak samo jak trawa, tylko krzaków nie zmienili ;(
P.S. sorry za bmp, ale mi się coś z paintem zwaliło i tylko tak chce zapisać :o
To nie graj. We don't care.
w tibii przeżyłem już z 5 updaty i zawsze jakos wychodziły na dobre :P
Ps. najważniejszy z updatów był w 2003 w grudniu tak sadze wtedy wszystko wyszło na dobre :P
Według mnie to powinni wprowadzić wiecej miejsc dla faccow i paccow. I wiecej broni. Zeczki, gorki, trawki som spoko :) :)
Chcialbys zeby pk widzieli co masz na sobie?Moze jeszcze zeby bylo skil widac i co masz w bp co?--.--
nie przesadzaj, mówie tylko o eq... pozatym nie musisz sie ze mna zgadzac JA tak chce (zeby było widac eq) a ze ty nie chcesz to juz sprawa upodobań i gustów...
Z dzwiekem trudno by bylo - m. in. wiaza sie z tym wieksze wymagania
Speary i te sprawy - nie jest teraz zle w 7.55, ale mogloby byc ciut lepiej.
Grafika - wszystkie nwoe efekty bardzo mi sie podobaja moze z wyjatkiem wejscia na gorę (nienaturalne te schodki)
A moim zdaniem nareszcie zmienią tą brzydką wodę bo mnie już denerwuje
A mi sie wydaje że cip'y chcą ulepszyć knighta bo był za słaby teraz knight ma sie lepiej bo sorce maja soule i musza expic palom ciezo sie treni dali by przynajmiej dla knighta jakiś czar runkowy np. hmm'y
bo na poczontku knight jest strasznie słaby. sorc przynajmiej może na 15 lvlu isc na draga a knight też może, ale musi mieć baaaaardzo duże skille i dobra broń
po drugie knightowi strasznie mało kasy leci bo on musi non stop expić na i kasę zbierać ja bym zmienił cały system party bo wogóle jest trochę nie dopracowany cieżko sie treni o wogóle.
Sprawa potworów: powinno być bardzo dużo potworów jeszcze zrobili by takiego co nikt nie moze pokonać a nie taki orshabaal i po miesioncu pokonany
dali by też wiecej itemów broni axe przede wszystkim i armorów i tarcz
i dali by dużo więcej butów bo jest strasznie mało.
ja niechce widoku rzeczy bo każdy non stop zdychał by za itemy
dali by też wiecej nowych terenów .
za złe zabicie 3 ludzi natychmiastowy ban na 3 dni i koniec a za nadmierne zabijanie tak jak jest.
dali by też nowe outfity bo już denerwujące masz 3 rodzaje i koniec
trochę mniejszy próg questowy
usunęli by te przeklete robale do łowienia
i usunęli gs'a obok dark catedral
nowe czary nowe runki
szybsze ładowanie soula
więcej capa i życia dla knighta
tańsze mf bo wydasz 100gp na 30 many
tańsze liny w sklepach
więcej questów dla pacc i facc
muzyki nie dawać bo będą lagi i się tnąc tibia
żeby można było z carlin jechać na lodowe wyspy ale trzeba by było zapłacić 30 gp za podróż
szybszy resp cienkihc potworów takich jak bugi dwarfy
większy vip
jakaś broń dla fista żeby jakos to wyglądalo
crown set dostępny z jakiegoś potworka dla facc
Knight set -||-
i to chyba koniec tego co chciałbym mieć pod chionkę w tibii
jak coś mi się przypomnie to dopiszę
cYa all
Pa all
bYe all :cup: :cup:
ja chcem nowe otfity ;/ i to zeby spearsy sie tak szybko nie rozwalały ;////
chciałbym zeby tak jak w innych grach było widac co sie ma na sobie (EQ) [Widzieliby inni gracze]! Byłoby bardziej realistycznie :) Bardzo, ale to bardzo licze na to ze spiry będą miały max 5% szansy na złamanie, bo z tego co tu słyszałem [od Sie mapes] to rózniaca w łamaniu sie z przed i po mini update nie jest wielka
taa... i idziesz sobie spokojnie a tu wedruje sobie pk i patrzy...:P "oo... ma g arma c legi r helmet i nie zalozyl aola!!:] LEJEMYYY!!!"
@ktos: co do tego czaru na speary to jest swietny pomysl!!:] trening palem nie bylby wtredy taki zly!!:)
A co do tego zeby CIPy zdjely kompletnie lamanie sie spearow to to na pewno nie nastapi... oni nie wycofaja sie z podjetej juz w poprzednim updacie decyzji... co najwyzej moga to dopracowywac ale niestety nie zdejma tego:/ (niestety... duzo by zyskali na tym...)
A moim zdaniem nareszcie zmienią tą brzydką wodę bo mnie już denerwuje
A mi sie wydaje że cip'y chcą ulepszyć knighta bo był za słaby teraz knight ma sie lepiej bo sorce maja soule i musza expic palom ciezo sie treni dali by przynajmiej dla knighta jakiś czar runkowy np. hmm'y
bo na poczontku knight jest strasznie słaby. sorc przynajmiej może na 15 lvlu isc na draga a knight też może, ale musi mieć baaaaardzo duże skille i dobra broń
po drugie knightowi strasznie mało kasy leci bo on musi non stop expić na i kasę zbierać ja bym zmienił cały system party bo wogóle jest trochę nie dopracowany cieżko sie treni o wogóle.
Sprawa potworów: powinno być bardzo dużo potworów jeszcze zrobili by takiego co nikt nie moze pokonać a nie taki orshabaal i po miesioncu pokonany
dali by też wiecej itemów broni axe przede wszystkim i armorów i tarcz
i dali by dużo więcej butów bo jest strasznie mało.
ja niechce widoku rzeczy bo każdy non stop zdychał by za itemy
dali by też wiecej nowych terenów .
za złe zabicie 3 ludzi natychmiastowy ban na 3 dni i koniec a za nadmierne zabijanie tak jak jest.
dali by też nowe outfity bo już denerwujące masz 3 rodzaje i koniec
trochę mniejszy próg questowy
usunęli by te przeklete robale do łowienia
i usunęli gs'a obok dark catedral
nowe czary nowe runki
szybsze ładowanie soula
więcej capa i życia dla knighta
tańsze mf bo wydasz 100gp na 30 many
tańsze liny w sklepach
więcej questów dla pacc i facc
muzyki nie dawać bo będą lagi i się tnąc tibia
żeby można było z carlin jechać na lodowe wyspy ale trzeba by było zapłacić 30 gp za podróż
szybszy resp cienkihc potworów takich jak bugi dwarfy
większy vip
jakaś broń dla fista żeby jakos to wyglądalo
crown set dostępny z jakiegoś potworka dla facc
Knight set -||-
i to chyba koniec tego co chciałbym mieć pod chionkę w tibii
jak coś mi się przypomnie to dopiszę
cYa all
Pa all
bYe all :cup: :cup:
... i jesze kolejke elektryczna... z gory dziekuje sw. Mikolaju!:)
^^
Bubusiek
23-11-2005, 20:45
@up
A po co wiecej tych outfitów?
chcesz nowych outfitów to se kup pacca, pozatym naucz sie ortografii...
Te wszystkie updaty strasznie zmieniły klimat tibi oczywiście na gorsze.
Prince Asertivian
23-11-2005, 20:48
jeżeli chodzi o speary to cipsoft raczej ich niezmieni ale jest sposub na trenowanie palkiem ale tego juz wam niemoge powiedzieć bo sam nim jestem i puzniej bym miał durze problemy ze zdobyciem tego [tego sie napewno nie kupuje w sklepie] B)
XD pewnie chodzi o kamienie lub throwing stary XD
Urok to by straciła jakby zmienili grafikę na 3d ^^ A takie upiększenia wg mnie tylko przysporzą trochę fanów ;]
zgadzam sie w 100%
Chyba cie cos ryplo, pomysl chwile.Masz otworzonego trade i to wszystko co ludzie wysylajom slychac.Ja bym 5 min w dp nie usiedial.--.--
dokladnie to by bulo jakby pila mechaniczna pracowala ci kolo uha
Vanhelsen
23-11-2005, 21:06
Moim zdaniem jak cipsoft wprowadzi świąteczny update to tibia straci popularność ponieważ ta grafa co jest teraz to cały urok tej gry ;(Urok dajer grafa 2D, to, że ją poprawiają to very good! :D POzbycie się tego 2D na koszt 3D to by był cios prosto w serce(kod?) Tibii...
@Sie mapes (member.php?u=13067): PUklerz to by było cuś :D
Wg mnie jezeli palkom mają sie dalej rozwalac spiry to niech knajtom sie rozwalają miecze/topory ( z umiarem, nikt tu nie mówi o znikającym SCA) Mogły by sie rozwalacbronie treningowe, które maja ponizej 10 atk. A co? Sprawiedliwosc musi byc :D:D
PS Juz sieciesze na mysl o update :)Nikt knajtowni nie zabroni trenić MLS'em więc pomysł odpada, a pall musi spirami (ma czym innym?) więc to CipSoft zapodał Szach i Mat Co update ludzie sądzą, że Tibia straci swój urok, że będzie mniej ludzi itp.
Więc tu nie ma nic dziwnego.I będzie good :) Takim polaczkom i innym nóbkom Tibia zbrzydnie :P
@Slait: taki wielki update za pół roku raczej będzie :P Jako Summer Up-Date tylko jeszcze jaką tematyke wymyślą? :P (Ice Age? :P or Japan! :D:D:D Plx0r :P)
@Luft: narazie było mówione tylko o grafie, mechaniczne zmiany pewnie zdradzą za parę dni :P
CO jak co, ale wieksza (o wiele większa) ilośc nowych outów, tak y każdy znalazł coś dla siebie była by cool... teraz jakaś monotonia jest 4/8 outfitów na krzyż w tym 2 takie których nikt nie raczy tknąć...
@Bubusiek: zalerzy jak na to patrzeć :P
To nie sa juz te czasy ze nie znalem mapy tibii i nie wiedzialem o co tu chodzi.
Tibia byla najlepsza zabawa gdy zaczynalem z moimi qmplami pare lat temu.
Wtedy sie chodzilo na beholdery, amazonki a samemu zajmowalo sie kolejke do smoka na skalce zeby je klepac z ef :)
Wtedy gdy ktos ubijal smoka wrecz to bylo cos :P
Grafika byla slaba ale byl klimat...
Nie bylo tylu pg co teraz i o mc tez nie bylo praktycznie mowy.
Gospodarka szla dobrze, chciales kupic runy to se u kogos zamawiales i tyle.
Ludzie byli o wiele bardziej przyjazni i wogole to byly czasy =]
sceptile
24-11-2005, 21:47
OMG, slyszeliście nowośći?! BĘDZIE ZARĄBIŚCIE!!!! no... oprócz tego że potrzebny będzie lvl by kupić czar. Chyba że to będzie tak, że jak na UE aby mieć dość many trzeba mieć 34 lvl, to będzie tylko takie ograniczenie. Zresztą różdzki... mniam... tylko ile many będzie to zabierało? Ale będzie super... i ta nowa, lepsza grafa... po prostu to będzie zarąbisty update...
a po co był ten pod choinke piłę alektryczną
ja po prostu napisałem co chciałbym zmienic w tibii
i tyle
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.