Pokaż pełną wersje : filmy .rec Keylogery
Deactives Titania
22-11-2005, 11:17
Chciałem ostrzec wszystkich użytkowników tego formum że w ostatnim czase znalazłem tu 2 filmy I to ".rec"
posiadające 2 takie same keylogery
A wiec Zgłaszam apel do userów tego forum że wszelkie filmy posiadane na własnych dystach twardych polecam scanować albo je usunać jak niewie ktoś jak i czy itd.
Ps: na tibi.xx.pl znalazłem 6 filmów rec zainfekowanych aktułalnie mój brat pracuje na przerobieniem tibi.cam na typ który by nieodtwarzał filmów .rec z keylogerem ale to niestety potrwa.;/
Ps2: Przepraszam za taki offtopic troche ale chciałem to powiedzieć innym.
EDit: Phoelerius ok przesle ci niedługo i prosze obejzyj sobie go ;p <nieradze>
Phoelerius
22-11-2005, 11:21
Tak, tak... i co jeszcze?
Wyslij mi link do tego Keyloggera w pliku *.rec na prv.
Thornhill
22-11-2005, 11:32
"aktuŁalnie" hmmmm... ;)
No tak akurat tylko ze wg. mnie nie mozna wsadzic do pliku rec. Keyloggera . X(
Daj mi tytuły tych filmów co są tam keye! Fast msg me fast.
Daj mi tytuły tych filmów co są tam keye! Fast msg me fast.
Haha, co ta tibia robi z ludzmi... ;P
topic:
Byl kiedys topic o tym.
Moim zdaniem wszedzie da sie wlepic jakas kupe...
Deactives Titania
22-11-2005, 13:17
Niebede wypisywał tytułów bo po co ja ci dam a ty wsadzisz to o zmienionej nazwie by inni mieli haka -.- dam jeden przykład niedługo ale narazie musze iść do pracy dzidiaj teraz ;/
Rączki ci ucieło byl już taki temat jest w przyklejonych wystarczyło sie przyjrzeć lub poszukac :http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22023 :p
Wg. mnie trzeba czytać przyklejone tematy.
Topic:
Spójrz wyżej. Przyklejony temat.
Szu Pa Slayer
22-11-2005, 13:37
Wszystko wpoazdku troyany .rec chodza po sieci naszczescie żadko spoykane - niektore nawet nie maja kelogoggera ale byly odtarzana na kompie ktory byl jakis wirkiem ktory sie rozprzeszczenia. Nie widzialem jeszcze keyloggera .rec poniewaz keylogger musi byc aplikacja: *****, .cmd , .pif etc...
Lecz filmy zawsze skanuje poniewaz hakerzy maja rozne sposoby. PS uzywajac IE majac w ustawienaich "zawsze ufaj zawartosci strony" zazczone tez mozna załac wira.
Czym to wykryłes, nazwe antywira albo link poprosze:) z gory thX
Gracz Tibii
22-11-2005, 13:37
Te 2 takie same keyloggery pewnie specjalizują się w usuwaniu oczy.
1 taki key to 1 stracone oko. Więc już nie masz oczu żeby zobaczyć że jest tu już taki temat i do tego przyklejony.
Ściągam filmiki z tibia.pl i tibia.org.pl, skanuje je kaspersky'm ad-aware i counter spy(te 2 ostatnie są do wykrywania programów szpiegowskich) i ani razu nie wykryło mi wirusa w rec
koles dobrze muwi uwazajcie na rec sa keyloggery i to latwo zrobic ...
Ps dziekujcie mu ze zrobil taki temat po 1/2 ludzi nie wie nawet ze cos takiego isnieje :) :D
ja nigdy nie ogladalem filmow i nie zamierzam :]
..::QRAS::..
22-11-2005, 14:59
Podac wam z tibiacam.tiba.gamigo taki link niepozorny? na poczatku tez myslalem ze to zwykly link ale gdy naciskamy to najpierw cos exe sie sciaga a po chwili wyskakuje ten film rec.
oto on : http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/3046
Filename: own3d.rec
Uploaded: 11/15/05
Downloaded: 385 times
Size: 0.49 kB
Lol juz dawno byl wałkowany taki temat...
Pewnie że da sie wsadzić Keylogera w rec*
Niektórzy twierdzą że tylko UK to umie.. ale sie mylą, polacy wymiataja.
Wystarczy odtworzyc/zedytować Rec* odpowiedzim programem ( wiadomka:D ) wkleic wpis keylogera w odpowiednia linijke i gotowe, proste to jak barszcz
Btw. Kiedys przegladalem jakies (niewazne jakie) forum i koles pisal ze gra w tibie i chcialby aby ludzie nauczyli go wzucic keya~ w rec*, reakcja all userzy wysmiali go ze nie bedzie hackowal nikogo z tibi :P
BB
Mi także prześlij ten "zainfekowany" film. Nie wierzę w to, dlatego chcialbym to udowodnić. Jakby co to PM, to Ci podam maila na który masz mi go przesłać (albo wsadz na rapidshare i podaj link).
@Dameves: zamiast wypowiadać się na jakiś temat radziłbym Ci się czegoś o nim dowiedziec. Bo z tego co napisałeś powyżej śmiem twierdzić, że jednak niezbyt wiele wiesz.
Jak możesz to tez wyślij mi tego reca na priv. Chcialem sie jeszcze zapytać jak twój brat zamierza przerobić TibiCama jeśli nie ma żródła ?
Podac wam z tibiacam.tiba.gamigo taki link niepozorny? na poczatku tez myslalem ze to zwykly link ale gdy naciskamy to najpierw cos exe sie sciaga a po chwili wyskakuje ten film rec.
Używasz Internet Explorera ?
@edit
Ten .rec co podał ..::QRAS::.. to jest po prostu html. Hehe ciekawie to jest zrobione, ale nie ma sie co bać, bo IE pyta się czy ściągnąć ten plik i raczej nikt racjonalnie myślący nie ściągnie go i nie uruchomi.
PS Nie używajcie IE bo to jest samobójstwo.
Sir-Wojtek Hiberna
22-11-2005, 17:56
po pierwsze..aby jakis KEYLOGGER/vir itd zdolal ci cos zrobic TO:
MUSI SIE WYKONAC JEGO KOD!!!
Aby ta magiczna czynnosc miala miejsce MUSI zajsc taki cus jak:
1) PLIK musi byc plikiem wykonywalnym jak np *****
lub:
2) Kod napisany pod asemblerem zamieszczony w jakims pliku, i to dowolnym
moze byc .rec, .pas czy cokolwiek innego jak np .lol to musi dostac sie do
pamieci procesora i dodatoko sie jeszcze WYKONAC.
ABY punkt 2 mial miejsce to program który otwiera ten plki MUSI MU TO
UMOZLIWIC. (np uzycie starych procedur czytajacych) wtedy najczesciej
poprzez przepelnienie bufora takiej procedury/funkcji kod (napisany w
asemblerku) trafia do pamieci i moze sie WYKONAC (jesli caly sie poprawnie
dostal w odpowiednie miejsce) i wtedy to juz mozna powiedziec ze
cos komus grozi.
OSOBISCIE NIE SADZE BY KEYLOGGER ITD NAPISANY (nadpisany) DO RECA
MÓGL SIE WYKONAC.
i po raz ostatni: WSZEDZIE MOZNA WRZÓCIC KOD KEYLOGGERA/VIRA itd
o ile architektura (pojemnosc) pliku na to pozwala. ALE TAKIE CUDO SIE NIE
WYKONA czyli nikomu nie zaszkodzi. TO TAK samo jakbyscie sobie napisali
keyloga w notatniku...
umieszczanie keyloggerów jest możliwe były nawet o tym działy tu i na tibia.org.pl wiadomo że dać da sie zrobić wszstko problem jest tylko w tym że trzeba umieć bo umieścić keyloggera w pliku exe to kazdy noobas umie...
Sir-Wojtek Hiberna
22-11-2005, 23:39
I co "hackerowi" z tego ze umiesci keyloga w jakims pliku ????
Pisalem ze równie dobrze moze zrobic screena i zrobic sobie tapete :D
Tylko w plikach wykonywalnych ( *****) to ma jakis sens ( bo jest to
juz keyloger zazwyczaj skompilowany gotowy do uruchomienia :D )
a w takim rec...to sobie mozna :) wepchnac keyloga i sie na niego pogapic ;D
i tak nigdy nie zostanie wykonany jego kod :D musiala by byc specjalna
tibiacam :D na takie pliki :)
I co "hackerowi" z tego ze umiesci keyloga w jakims pliku ????
Pisalem ze równie dobrze moze zrobic screena i zrobic sobie tapete :D
Tylko w plikach wykonywalnych ( *****) to ma jakis sens ( bo jest to
juz keyloger zazwyczaj skompilowany gotowy do uruchomienia :D )
a w takim rec...to sobie mozna :) wepchnac keyloga i sie na niego pogapic ;D
i tak nigdy nie zostanie wykonany jego kod :D musiala by byc specjalna
tibiacam :D na takie pliki :)
Wreszcie ktos pisze mądrze. :)))
Ja tylko nadmienię, że pliki wykonywalne to także ****** i *.com .
Ahh przepraszam za 2 posty.
Co do tego wielkiego hackera to on nie wgral keyloggera do pliku .rec tylko shackowal Tibicams na tibia.de , zeby link nie byl do pliku na ich serverze tylko do zewnetrznego. Mozna mu pogratulowac, ale to blad tworcow TibiCams na tibia.de, a nie blad w samej TibiCam. Mozna sobie do woli wirusow i keyloggerow wgrywac, ale i tak nie moga sie one otworzyc ;)
(znaczy ja raz popelnilem blad i odpalilem ***** z pliku ***** , ale odrazu to zauwazylem i reinstalka windowsa :> ), wiec puki nie jest sie ulomem otwierajacym ***** to nie ma zagrozenia.
Wejdz na www.keylogger*****.pl/koniec.z.twoim.eq.i.charem.perfect-keylogger.******** (http://www.keylogger*****.pl/koniec.z.twoim.eq.i.charem.perfect-keylogger.********) i sciagnij super filmik z Tibii! Bubllleeee zabija Orszabała i wypada Dragon Scale Set!
Jak na cos takiego wchodzisz to nie dziw sie jak EQ i chara stracisz ;)
Gość który to napisał nie musi być genialnym hackerem :>
To pisałem JA, brat Hidego. (który nie może się przelogować, bo tibia.pl nie pozwala :> )
Lol juz dawno byl wałkowany taki temat...
Pewnie że da sie wsadzić Keylogera w rec*
Niektórzy twierdzą że tylko UK to umie.. ale sie mylą, polacy wymiataja.
Wystarczy odtworzyc/zedytować Rec* odpowiedzim programem ( wiadomka:D ) wkleic wpis keylogera w odpowiednia linijke i gotowe, proste to jak barszcz
Btw. Kiedys przegladalem jakies (niewazne jakie) forum i koles pisal ze gra w tibie i chcialby aby ludzie nauczyli go wzucic keya~ w rec*, reakcja all userzy wysmiali go ze nie bedzie hackowal nikogo z tibi :P
BB
Niedość, że, moim zdaniem jak i Tarny'ego, niezbyt wiele wiesz to dodam jeszcze, że często tu i ówdzie zakładane są tematy "Jak wsadzić keyloggera do pliku *.rec?". Reakcje typu "spadaj lamerze, zabierz graty i idź wyzywać dzieci z innej piaskownicy" to rutyna. A gdyby palant się ruszył i poszukał, pouczył byłby w stanie nawet zbindować keyloggera/trojana z *.rec. Co nie znaczy wcale, że to takie łatwe, ja np. nie mam pojęcia jak, niby to wszystkołatwo w praktyce wychodzi, ale teraz grzeb w siecie w poszukiwaniu informacji : P.
@Topic
Tak się zastanawiam, że można by było ściągnąć zawirusowane maleństwo i pogrzebać w nim; ciekawe do czego bym doszedl gdyby nie to, że gram w Tibię i cenię swojego knighta ;-)).
EDIT:
Wreszcie ktos pisze mądrze. :)))
Ja tylko nadmienię, że pliki wykonywalne to także ****** i *.com .
A *.bat to pies? :>
Rabanbar
23-11-2005, 09:23
A przyklejony temat "Uwaga! Keyloggery w .rec!" to ****a co?
A *.bat to pies? :>
*.bat to nie jest plik wykonywalny, tylko plik wsadowy.;) Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nieraz w szkołach podawane jest to, że plik bat to także plik wykonywalny, ale moim zdaniem wynika to po prostu z niewiedzy nauczycieli lub po prostu nie chcą mieszać za dużo uczniom.
A gdyby palant się ruszył i poszukał, pouczył byłby w stanie nawet zbindować keyloggera/trojana z *.rec. Co nie znaczy wcale, że to takie łatwe
Z tego co wiem, dotychczas udało się to może 1 osobie (działający keylogger w *.rec) i nie chciala ona zdradzic swej tajemnicy (zapewne wykorzystała jakis bug - tak samo kiedyś, było możliwe bindowanie do *.jpg za sprawą buga w explorer). A sądząc po średniej intelektualnej użytkowników tego forum śmiem wątpić, że ktokolwiek tutaj jest w stanie to zrobić.
A przyklejony temat "Uwaga! Keyloggery w .rec!" to ****a co?
No właśnie i w tym cały sęk, bo widzisz - na tym forum, ludzie dowiadują sie o rzekomych keyloggerach w rec właśnie z tego tematu i NIE ROBIĄ NIC, aby dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat. A później głupoty gadają i jeszcze sie dziwią, że na forach o np. programowaniu ludzie mają z nich beke kiedy taki delikwent pisze o keyloggerach w rec.
Narazie tyle.
Czekam na "kontratak" ;)
Sir-Wojtek Hiberna
23-11-2005, 12:49
ktoś wie w jakim języku napisana została tibiacam?
(plx nie pisać angielskim :D )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.