zaloguj się

Pokaż pełną wersje : filmy .rec Keylogery

Deactives Titania
22-11-2005, 11:17
Chciałem ostrzec wszystkich użytkowników tego formum że w ostatnim czase znalazłem tu 2 filmy I to ".rec"
posiadające 2 takie same keylogery
A wiec Zgłaszam apel do userów tego forum że wszelkie filmy posiadane na własnych dystach twardych polecam scanować albo je usunać jak niewie ktoś jak i czy itd.

Ps: na tibi.xx.pl znalazłem 6 filmów rec zainfekowanych aktułalnie mój brat pracuje na przerobieniem tibi.cam na typ który by nieodtwarzał filmów .rec z keylogerem ale to niestety potrwa.;/

Ps2: Przepraszam za taki offtopic troche ale chciałem to powiedzieć innym.

EDit: Phoelerius ok przesle ci niedługo i prosze obejzyj sobie go ;p <nieradze>

Phoelerius
22-11-2005, 11:21
Tak, tak... i co jeszcze?

Wyslij mi link do tego Keyloggera w pliku *.rec na prv.

Thornhill
22-11-2005, 11:32
"aktuŁalnie" hmmmm... ;)

Dzakobx
22-11-2005, 13:09
No tak akurat tylko ze wg. mnie nie mozna wsadzic do pliku rec. Keyloggera . X(

NinJa
22-11-2005, 13:11
Daj mi tytuły tych filmów co są tam keye! Fast msg me fast.

sebcio
22-11-2005, 13:14
Daj mi tytuły tych filmów co są tam keye! Fast msg me fast.

Haha, co ta tibia robi z ludzmi... ;P

topic:
Byl kiedys topic o tym.
Moim zdaniem wszedzie da sie wlepic jakas kupe...

Deactives Titania
22-11-2005, 13:17
Niebede wypisywał tytułów bo po co ja ci dam a ty wsadzisz to o zmienionej nazwie by inni mieli haka -.- dam jeden przykład niedługo ale narazie musze iść do pracy dzidiaj teraz ;/

MuChaCz
22-11-2005, 13:18
Rączki ci ucieło byl już taki temat jest w przyklejonych wystarczyło sie przyjrzeć lub poszukac :http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22023 :p

kaczi
22-11-2005, 13:21

Wg. mnie trzeba czytać przyklejone tematy.

Topic:
Spójrz wyżej. Przyklejony temat.

Szu Pa Slayer
22-11-2005, 13:37
Wszystko wpoazdku troyany .rec chodza po sieci naszczescie żadko spoykane - niektore nawet nie maja kelogoggera ale byly odtarzana na kompie ktory byl jakis wirkiem ktory sie rozprzeszczenia. Nie widzialem jeszcze keyloggera .rec poniewaz keylogger musi byc aplikacja: *****, .cmd , .pif etc...
Lecz filmy zawsze skanuje poniewaz hakerzy maja rozne sposoby. PS uzywajac IE majac w ustawienaich "zawsze ufaj zawartosci strony" zazczone tez mozna załac wira.

Czym to wykryłes, nazwe antywira albo link poprosze:) z gory thX

Gracz Tibii
22-11-2005, 13:37
Te 2 takie same keyloggery pewnie specjalizują się w usuwaniu oczy.
1 taki key to 1 stracone oko. Więc już nie masz oczu żeby zobaczyć że jest tu już taki temat i do tego przyklejony.

Cool
22-11-2005, 13:43
Ściągam filmiki z tibia.pl i tibia.org.pl, skanuje je kaspersky'm ad-aware i counter spy(te 2 ostatnie są do wykrywania programów szpiegowskich) i ani razu nie wykryło mi wirusa w rec

Nirol
22-11-2005, 14:52

koles dobrze muwi uwazajcie na rec sa keyloggery i to latwo zrobic ...

Ps dziekujcie mu ze zrobil taki temat po 1/2 ludzi nie wie nawet ze cos takiego isnieje :) :D

ja nigdy nie ogladalem filmow i nie zamierzam :]

..::QRAS::..
22-11-2005, 14:59
Podac wam z tibiacam.tiba.gamigo taki link niepozorny? na poczatku tez myslalem ze to zwykly link ale gdy naciskamy to najpierw cos exe sie sciaga a po chwili wyskakuje ten film rec.

oto on : http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/3046

Filename: own3d.rec
Uploaded: 11/15/05
Downloaded: 385 times
Size: 0.49 kB

Dameves
22-11-2005, 15:00
Lol juz dawno byl wałkowany taki temat...
Pewnie że da sie wsadzić Keylogera w rec*
Niektórzy twierdzą że tylko UK to umie.. ale sie mylą, polacy wymiataja.
Wystarczy odtworzyc/zedytować Rec* odpowiedzim programem ( wiadomka:D ) wkleic wpis keylogera w odpowiednia linijke i gotowe, proste to jak barszcz
Btw. Kiedys przegladalem jakies (niewazne jakie) forum i koles pisal ze gra w tibie i chcialby aby ludzie nauczyli go wzucic keya~ w rec*, reakcja all userzy wysmiali go ze nie bedzie hackowal nikogo z tibi :P
BB

Tarny
22-11-2005, 15:55
Mi także prześlij ten "zainfekowany" film. Nie wierzę w to, dlatego chcialbym to udowodnić. Jakby co to PM, to Ci podam maila na który masz mi go przesłać (albo wsadz na rapidshare i podaj link).

@Dameves: zamiast wypowiadać się na jakiś temat radziłbym Ci się czegoś o nim dowiedziec. Bo z tego co napisałeś powyżej śmiem twierdzić, że jednak niezbyt wiele wiesz.

wrnaa
22-11-2005, 16:14
Jak możesz to tez wyślij mi tego reca na priv. Chcialem sie jeszcze zapytać jak twój brat zamierza przerobić TibiCama jeśli nie ma żródła ?

Podac wam z tibiacam.tiba.gamigo taki link niepozorny? na poczatku tez myslalem ze to zwykly link ale gdy naciskamy to najpierw cos exe sie sciaga a po chwili wyskakuje ten film rec.

Używasz Internet Explorera ?

@edit
Ten .rec co podał ..::QRAS::.. to jest po prostu html. Hehe ciekawie to jest zrobione, ale nie ma sie co bać, bo IE pyta się czy ściągnąć ten plik i raczej nikt racjonalnie myślący nie ściągnie go i nie uruchomi.

PS Nie używajcie IE bo to jest samobójstwo.

Sir-Wojtek Hiberna
22-11-2005, 17:56
po pierwsze..aby jakis KEYLOGGER/vir itd zdolal ci cos zrobic TO:

MUSI SIE WYKONAC JEGO KOD!!!
Aby ta magiczna czynnosc miala miejsce MUSI zajsc taki cus jak:
1) PLIK musi byc plikiem wykonywalnym jak np *****
lub:
2) Kod napisany pod asemblerem zamieszczony w jakims pliku, i to dowolnym
moze byc .rec, .pas czy cokolwiek innego jak np .lol to musi dostac sie do
pamieci procesora i dodatoko sie jeszcze WYKONAC.
ABY punkt 2 mial miejsce to program który otwiera ten plki MUSI MU TO
UMOZLIWIC. (np uzycie starych procedur czytajacych) wtedy najczesciej
poprzez przepelnienie bufora takiej procedury/funkcji kod (napisany w
asemblerku) trafia do pamieci i moze sie WYKONAC (jesli caly sie poprawnie
dostal w odpowiednie miejsce) i wtedy to juz mozna powiedziec ze
cos komus grozi.

OSOBISCIE NIE SADZE BY KEYLOGGER ITD NAPISANY (nadpisany) DO RECA
MÓGL SIE WYKONAC.

i po raz ostatni: WSZEDZIE MOZNA WRZÓCIC KOD KEYLOGGERA/VIRA itd
o ile architektura (pojemnosc) pliku na to pozwala. ALE TAKIE CUDO SIE NIE
WYKONA czyli nikomu nie zaszkodzi. TO TAK samo jakbyscie sobie napisali
keyloga w notatniku...

malukas
22-11-2005, 23:15
umieszczanie keyloggerów jest możliwe były nawet o tym działy tu i na tibia.org.pl wiadomo że dać da sie zrobić wszstko problem jest tylko w tym że trzeba umieć bo umieścić keyloggera w pliku exe to kazdy noobas umie...

Sir-Wojtek Hiberna
22-11-2005, 23:39
I co "hackerowi" z tego ze umiesci keyloga w jakims pliku ????
Pisalem ze równie dobrze moze zrobic screena i zrobic sobie tapete :D
Tylko w plikach wykonywalnych ( *****) to ma jakis sens ( bo jest to
juz keyloger zazwyczaj skompilowany gotowy do uruchomienia :D )
a w takim rec...to sobie mozna :) wepchnac keyloga i sie na niego pogapic ;D
i tak nigdy nie zostanie wykonany jego kod :D musiala by byc specjalna
tibiacam :D na takie pliki :)

Tarny
23-11-2005, 08:03
I co "hackerowi" z tego ze umiesci keyloga w jakims pliku ????
Pisalem ze równie dobrze moze zrobic screena i zrobic sobie tapete :D
Tylko w plikach wykonywalnych ( *****) to ma jakis sens ( bo jest to
juz keyloger zazwyczaj skompilowany gotowy do uruchomienia :D )
a w takim rec...to sobie mozna :) wepchnac keyloga i sie na niego pogapic ;D
i tak nigdy nie zostanie wykonany jego kod :D musiala by byc specjalna
tibiacam :D na takie pliki :)

Wreszcie ktos pisze mądrze. :)))

Ja tylko nadmienię, że pliki wykonywalne to także ****** i *.com .

Tarny
23-11-2005, 08:04
Ahh przepraszam za 2 posty.

hide
23-11-2005, 08:10

Co do tego wielkiego hackera to on nie wgral keyloggera do pliku .rec tylko shackowal Tibicams na tibia.de , zeby link nie byl do pliku na ich serverze tylko do zewnetrznego. Mozna mu pogratulowac, ale to blad tworcow TibiCams na tibia.de, a nie blad w samej TibiCam. Mozna sobie do woli wirusow i keyloggerow wgrywac, ale i tak nie moga sie one otworzyc ;)
(znaczy ja raz popelnilem blad i odpalilem ***** z pliku ***** , ale odrazu to zauwazylem i reinstalka windowsa :> ), wiec puki nie jest sie ulomem otwierajacym ***** to nie ma zagrozenia.

Wejdz na www.keylogger*****.pl/koniec.z.twoim.eq.i.charem.perfect-keylogger.******** (http://www.keylogger*****.pl/koniec.z.twoim.eq.i.charem.perfect-keylogger.********) i sciagnij super filmik z Tibii! Bubllleeee zabija Orszabała i wypada Dragon Scale Set!
Jak na cos takiego wchodzisz to nie dziw sie jak EQ i chara stracisz ;)
Gość który to napisał nie musi być genialnym hackerem :>

To pisałem JA, brat Hidego. (który nie może się przelogować, bo tibia.pl nie pozwala :> )

Thero
23-11-2005, 08:23
Lol juz dawno byl wałkowany taki temat...
Pewnie że da sie wsadzić Keylogera w rec*
Niektórzy twierdzą że tylko UK to umie.. ale sie mylą, polacy wymiataja.
Wystarczy odtworzyc/zedytować Rec* odpowiedzim programem ( wiadomka:D ) wkleic wpis keylogera w odpowiednia linijke i gotowe, proste to jak barszcz
Btw. Kiedys przegladalem jakies (niewazne jakie) forum i koles pisal ze gra w tibie i chcialby aby ludzie nauczyli go wzucic keya~ w rec*, reakcja all userzy wysmiali go ze nie bedzie hackowal nikogo z tibi :P
BB
Niedość, że, moim zdaniem jak i Tarny'ego, niezbyt wiele wiesz to dodam jeszcze, że często tu i ówdzie zakładane są tematy "Jak wsadzić keyloggera do pliku *.rec?". Reakcje typu "spadaj lamerze, zabierz graty i idź wyzywać dzieci z innej piaskownicy" to rutyna. A gdyby palant się ruszył i poszukał, pouczył byłby w stanie nawet zbindować keyloggera/trojana z *.rec. Co nie znaczy wcale, że to takie łatwe, ja np. nie mam pojęcia jak, niby to wszystkołatwo w praktyce wychodzi, ale teraz grzeb w siecie w poszukiwaniu informacji : P.

@Topic
Tak się zastanawiam, że można by było ściągnąć zawirusowane maleństwo i pogrzebać w nim; ciekawe do czego bym doszedl gdyby nie to, że gram w Tibię i cenię swojego knighta ;-)).

EDIT:
Wreszcie ktos pisze mądrze. :)))

Ja tylko nadmienię, że pliki wykonywalne to także ****** i *.com .
A *.bat to pies? :>

Rabanbar
23-11-2005, 09:23
A przyklejony temat "Uwaga! Keyloggery w .rec!" to ****a co?

Tarny
23-11-2005, 09:57
A *.bat to pies? :>

*.bat to nie jest plik wykonywalny, tylko plik wsadowy.;) Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nieraz w szkołach podawane jest to, że plik bat to także plik wykonywalny, ale moim zdaniem wynika to po prostu z niewiedzy nauczycieli lub po prostu nie chcą mieszać za dużo uczniom.

A gdyby palant się ruszył i poszukał, pouczył byłby w stanie nawet zbindować keyloggera/trojana z *.rec. Co nie znaczy wcale, że to takie łatwe

Z tego co wiem, dotychczas udało się to może 1 osobie (działający keylogger w *.rec) i nie chciala ona zdradzic swej tajemnicy (zapewne wykorzystała jakis bug - tak samo kiedyś, było możliwe bindowanie do *.jpg za sprawą buga w explorer). A sądząc po średniej intelektualnej użytkowników tego forum śmiem wątpić, że ktokolwiek tutaj jest w stanie to zrobić.

A przyklejony temat "Uwaga! Keyloggery w .rec!" to ****a co?

No właśnie i w tym cały sęk, bo widzisz - na tym forum, ludzie dowiadują sie o rzekomych keyloggerach w rec właśnie z tego tematu i NIE ROBIĄ NIC, aby dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat. A później głupoty gadają i jeszcze sie dziwią, że na forach o np. programowaniu ludzie mają z nich beke kiedy taki delikwent pisze o keyloggerach w rec.

Narazie tyle.
Czekam na "kontratak" ;)

Sir-Wojtek Hiberna
23-11-2005, 12:49
ktoś wie w jakim języku napisana została tibiacam?
(plx nie pisać angielskim :D )