PDA

Pokaż pełną wersje : Parady równości

kaczi
22-11-2005, 15:33
Dokładnie.
Co o tym wszystkim myślicie? Czy popierasz homoseksualistów? Jak oceniasz akcje z Poznania? Czy wbrew zakazowi postępowanie, jest słuszne?
Co ogólnie myślicie o homo~?

Ja osobiście czuję niechęć do geji ( Do lesbijek już mniej ), dziwią się, że zostali potraktowani jak zostali przez policję, chociaż zrobili nielegalną paradę. Jakby każdy tak olewał zakazy, to co to byłby za świat? I w ogóle po co im są te parady? By się ujawnić? Jakby każdy hetero miałby wyjść na ulicę...
Pozatym: Nie wiem co oni sobie wyobrażali, że są lepsi od innych? Że oni mogą ( Urządzać parady ) a inni nie? Chore.

Emily Firehair
22-11-2005, 15:45
Mi akurat nie przeszkadzaja... Niech se są, a co tam. Jeśli ktoś woli osobę takiej samej płci, to ok, ale daleko ode mnie...Po co im parady? hmm... może chca pokazać, że też są normalnymi ludźmi i tylko różnią się orientacją. Sam wiesz jak ludzie teraz patrzą na homo~. Jakby to byli kosmici... a w innych państwach jest to już wystarczająco powszechne aby nikt na to nie zwracał uwagi (przynajmniej takie mam wrażenie).

A życie bez małych "skandali" (brak mi słów...:P) było by troche nudne ;)

Matek
22-11-2005, 15:52
A prawda zazwyczaj jest gdzies posrodku...

Osobiscie, jako Robert, pardom rownosci mowie NIE. KAzdy ma swoja seksualnosc: jedni sa hetero, inni bi a jeszcze inni homo. Ale szczerze mowiac kupa mnie obchodzi kto jaka ma. Nie widzi mi sie ogladanie ludzi, ktorzy, badz co badz, atakuje mnie forma erotyzmu, ktorego ja nie chce widziec. Prawdopodobnie tak samo by bylo z jakakolwiek parada heteroseksualna, ktora moja seksualnosc traktuje jak przedmiot, ktory mozna wystawic w muzeum.
To co robimy w nocy dotyczy tylko nas i naszych partnerow - ilu z was z tym sie obnosi.

Inaczej sprawa sie ma jesli spojrze na nia uwzgledniajac to, ze mimo wszystko jestem obywatelem wiekszej spolecznosci. I oznacza to ni mniej ni wiecej, ze niekoniecznie to co ja uwazam za sluszne jest sluszne z perspektywy innego czlowieka. W takim wypadku moglbym dopuscic parade rownosci - bo tak stanowi nasza konstytucja. Po drugie: z tego co pamietam parada normalnosci poszla bez problemu, kiedy ludzie z parady rownosc zostali zablokowanie. A trzeba pamietac, ze w tej drugiej byli takze rpzedstawiciele orientacji heteroseksualnej.

Ale w sumie to co sie dzieje teraz to juz jest komedia. Nie wiem czy tylko ja to zauwazylem, ale coraz czesciej homoseksualisci stawiaja sie w roli ofiar. Doskonale to bylo zreszta widac podczas ostatniej, zabronionej, parady. Wszyscy homosi wrzeszcza jak ich potraktowano, jak smiano im zabronic prawa do demonstrowania swoich pogladow. NIestety jakosc 100% z nich zapomina, ze parada zostala zakazana nie bez powodu. Policja jasno stwierdzila, ze nie potrafi zapewnic bezpieczenstwa uczestnikom na wybranej trasie. Poproszono o zmiane. Niestety organizatorzy sie nie zgodzili... no bo jak to, ustapic? Przeciez o to chodzi, zeby nas pobili! Zeby znow homoseksualiscy byli tymi dobrymi, a reszta tymi zlymi.

Taki pokaz wlasnych pogladom mam w glebokim 'powazaniu'. I niech Bog im poblogoslawi te cierpienia;]

Dolor
22-11-2005, 15:52
Dokładnie.
Co o tym wszystkim myślicie? Czy popierasz homoseksualistów? Jak oceniasz akcje z Poznania? Czy wbrew zakazowi postępowanie, jest słuszne?
Co ogólnie myślicie o homo~?

Nie popieram tych debili bo inaczej się ich nie da nazwać.
Kiedyś na świecie nie było problemu takiego jak geje czy lezbijki.
Widać że ludzie są choży robiąc coś takiego. A pozatym dobże że policja ich spałowała. Ale takich ludzi (gejów, lezbijki) czeba izolować lub leczyć w specjalnych zakładach.

Tasior
22-11-2005, 16:00
A mi tam nie przeszkadzają, zużywają tyle samo tlenu ile hetero i ogolnie ludzkośc jakoś nie traci na tym że oni są gejami/lesbijkami.

A po ***a ich izolować? Albo nie, to genialny pomysł, niech panowie Kaczorowie wprowadzą nowy podatek od getta dla homosów. Jak myslicie czy w Niemczech mają jeszcze troche Cyklonu B?

hoomik
22-11-2005, 16:05
Widać że ludzie są choży robiąc coś takiego. A pozatym dobże że policja ich spałowała. Ale takich ludzi (gejów, lezbijki) czeba izolować lub leczyć w specjalnych zakładach.
takich jak ty trzeba od razu eliminowac, jakis Bourne czy 47 bylby idealny...

Homoseksualistom mowie stanowcze NIE. A parady przez nich urzadzanych... ech, najszczersze fucki od hooma. Chca byc traktowani normalni ludzie? To do ****y nedzy niech sie zachowuja jak normalni ludzie. Jeszcze nie widzialem, zeby jakikolwiek heteroseksualista zrobil parade i glosil na lewo i prawo ze jest hetero~ (tak samo bi). Jak oni sobie wyobrazaja traktowanie ich normalnie, jezeli narzucaja spoleczenstwu swoja odmiennosc i na sile staraja sie ich przekonac ze nie sa "inni"...? Zalosne imo. To sie tyczy tych homo~ od parad. Zeby nie bylo, ja homo~ nie lubie ogolnie. Dla mnie to JEST zboczenie, wg mnie to sie POWINNO leczyc i tepic. Rzeklem. Howgh.

Shein Silvershadow
22-11-2005, 16:18
Jak dla mnie, to powinni zabronic wszelkich takich parad typu Parada Równości, czy tej całej Młodzieży Wszechpolskiej - i to, i to nie jest nikomu potrzebne. Co najwyżej można spotkac tutorial agresji i bijatyk ulicznych, haha...

A jak już mieliby zezwolic, to sprawiedliwie - i jednym, i drugim, i zapewnic kulturalny przebieg tych parad - bez jakichś bijatyk. Bo podobno w Polsce każdy ma wolnośc wypowiedzi, z czym w pełni zgodzic się nie mogę, niestety...

Karmazynowy zwierz
22-11-2005, 16:23
Nie no nie moge jak czytam teksty, wziete z plakatow mlodziezy wszechpolskiej.

@ Kaci

Oni sa lepsi?

Ale z ciebie niepelnosprytny. Chcesz to sobie tez zrob parade. Masz do tego prawo zagwarantowane przez konstytucje. I tak samo homoseksualisci maja takie prawo.

I to nie oni lamia prawo, losiu, tylko wladze bo nie pozwalaja im zrobic tej parady.

Po co robia parade?

LoL. Zeby do takich taboretow doszlo, ze kazdy ma takie same prawa. Ze oni tez sa ludzmi.

Najbardziej rozbroil mnie tekst ze lesbijki to jeszcze jestes w stanie zaakceptowac. LOOOOOL

@ Matek

Swoja seksualnosc pokazuje 97% ludzi na swiecie. Gdy idzie para calujac sie, albo trzymajac za rece. Gdy dziewczyna sie skompo ubiera. I co chcesz im tego zakazac? Tak samo geje moga robic co chca. Jesli uwazaja ze cos nie gra to robia parade. Po to wlasnie one sa.

Czemu robia z siebie ofiary?

No ludzieeeee....a co maja robic jak ich banda ziomkow z pod bloku glanuje, albo policja paluje?

@ Dolar

Kiedys na swiecie nie bylo takich problemow...

MUHAHAHAHAHA...Wieksza czesc niemcow w czasie drugiej wojny swiatowej. Rzymscy legionisci. Slawni malarze, architekci, pisarze. Czyli wiesz losiu, ale teraz w szkole uczysz sie o nich i wchlaniasz ich slowa jak gabka.

Odizolowac to przydalo sie by ciebie, bo internet w rekach kogos takiego to niebezpieczne narzedzie. Idz zjedz sobie troche kredy.

@ Shein Silvershadow

Slyszales cos takiego jak wolonosc slowa? Polega to na tym ze kazdy moze wyglaszc swoje poglady niezaleznie od tego kim jest?

Rowniedobrze mozna powiedziec. Po co tutaj piszesz? Myslisz ze ktos chce to czytac? Co chcesz pokazac? Robisz tylko problemy...

@ Off topic

Jesli czegos nie rozumiesz badz nie znasz, nie oceniaj. Nie mam nic do homoseksualistow. Mam znajomego geja i jest on normalnym czlowiekiem. Zwyczajnie sie z nim dogaduje i jestem z nim jesli ktos go przesladuje.

Glacial Hero
22-11-2005, 16:44
@ Karmazynowy zwierz
Jak czytałem tego posta to prawie mi zwieracze nie padły.
"Oni są lepsi?
Słyszałeś coś takiego jak wolność słowa?"
Człowieku wszyscy mają takie prawo, ale nie każdy je wykorzystuje i o to wszystkim chodzi. A to, że oni tez mają takie prawo... Ameryki nie odkryłeś.
A czy oni są lepsi? NIE nikt nie jest lepszy, tylko takimi prezentacjami próbują to udowodnić. A jeśli nie prubują tego udowodnić to tak jest to interpretowane (przynajmniej w tym temacie).
"Nie no nie moge jak czytam teksty, wziete z plakatow mlodziezy wszechpolskiej."
Może nie uwierzysz, ale nie wszyscy czytają takie lektury jak ty.
A chyba ty za to oglądasz za dużo filmów "amełykańskich", bo wątpię, żeby każdego homo glanowali jacyś blokersi, czy podobni ludzie.
a co do twojej odpowiedzi do @ Dolar w pełni się z tobą (@ Karmazynowy zwierz ) zgadzam panie pełnosprytny --.--

Dolor
22-11-2005, 16:45
takich jak ty trzeba od razu eliminowac, jakis Bourne czy 47 bylby idealny.

Naucz się czytać.

Raynold
22-11-2005, 16:45
Ze oni tez sa ludzmi.
ROTFL&LOL
Mam znajomego geja i jest on normalnym czlowiekiem.
A też chodzi na parady równości?

Dolor
22-11-2005, 16:57
Nie no nie moge jak czytam teksty, wziete z plakatow mlodziezy wszechpolskiej.

@ Kaci

Oni sa lepsi?

Ale z ciebie niepelnosprytny. Chcesz to sobie tez zrob parade. Masz do tego prawo zagwarantowane przez konstytucje. I tak samo homoseksualisci maja takie prawo.

I to nie oni lamia prawo, losiu, tylko wladze bo nie pozwalaja im zrobic tej parady.

Po co robia parade?

LoL. Zeby do takich taboretow doszlo, ze kazdy ma takie same prawa. Ze oni tez sa ludzmi.

Najbardziej rozbroil mnie tekst ze lesbijki to jeszcze jestes w stanie zaakceptowac. LOOOOOL

@ Matek

Swoja seksualnosc pokazuje 97% ludzi na swiecie. Gdy idzie para calujac sie, albo trzymajac za rece. Gdy dziewczyna sie skompo ubiera. I co chcesz im tego zakazac? Tak samo geje moga robic co chca. Jesli uwazaja ze cos nie gra to robia parade. Po to wlasnie one sa.

Czemu robia z siebie ofiary?

No ludzieeeee....a co maja robic jak ich banda ziomkow z pod bloku glanuje, albo policja paluje?

@ Dolar

Kiedys na swiecie nie bylo takich problemow...

MUHAHAHAHAHA...Wieksza czesc niemcow w czasie drugiej wojny swiatowej. Rzymscy legionisci. Slawni malarze, architekci, pisarze. Czyli wiesz losiu, ale teraz w szkole uczysz sie o nich i wchlaniasz ich slowa jak gabka.

Odizolowac to przydalo sie by ciebie, bo internet w rekach kogos takiego to niebezpieczne narzedzie. Idz zjedz sobie troche kredy.

@ Shein Silvershadow

Slyszales cos takiego jak wolonosc slowa? Polega to na tym ze kazdy moze wyglaszc swoje poglady niezaleznie od tego kim jest?

Rowniedobrze mozna powiedziec. Po co tutaj piszesz? Myslisz ze ktos chce to czytac? Co chcesz pokazac? Robisz tylko problemy...

@ Off topic

Jesli czegos nie rozumiesz badz nie znasz, nie oceniaj. Nie mam nic do homoseksualistow. Mam znajomego geja i jest on normalnym czlowiekiem. Zwyczajnie sie z nim dogaduje i jestem z nim jesli ktos go przesladuje.

Nie wiem skąd ci się wzieło takie przezwisko łoś chyba cię tak rodzice wołają na obiad.
Pozatym to jest chore.

I zastanów się kto jest głópszy my(przeciwnicy gejów i lezbijek) czy ty zwolennik.

vaviec
22-11-2005, 17:02
>>Nie popieram tych debili bo inaczej się ich nie da nazwać.

Debili?Blah!(Slyszalem ze dolory tez sa debilami ,ale nikomu nie mow)
Da sie inaczej nazwac-homoseksualisci.

>>( Do lesbijek już mniej )-
Tutaj oderzylem glową w parapet.

>>Kiedyś na świecie nie było problemu takiego jak geje czy lezbijki.
Hahaha

>>Widać że ludzie są choży robiąc coś takiego. A pozatym dobże że policja ich spałowała.
Tutaj juz twoj idiotyzm okazal sie w pelnej okazalosci.Chorzy moze sa ,napewno sa ,ale sa ludzmi i napewno nie jest "cool" ze policja ich spalowala.

>>Ale takich ludzi (gejów, lezbijki) czeba izolować lub leczyć w specjalnych zakładach.

Masz szczescie ,ze mam dodatkowa klawiature-wylalem przedchwila herbate.

RE Dolor>>Naucz się czytać.

A ty pisac ,doskonale zrozumialem co napisales ,jednak mialem pewne problemy ...za duzo bledow.

Topic.Nie jestem gejem ,nie mam nic do nich ,ale nie stoje tez za nimi.

Byly juz 2 tego typu tematy ,doszlo "do wojny" i zostaly zamkniete/usuniete.

up@
Ty jestes glUpszy.

Karmazynowy zwierz
22-11-2005, 17:09
@ Karmazynowy zwierz
Jak czytałem tego posta to prawie mi zwieracze nie padły.
"Oni są lepsi?
Słyszałeś coś takiego jak wolność słowa?"
Człowieku wszyscy mają takie prawo, ale nie każdy je wykorzystuje i o to wszystkim chodzi. A to, że oni tez mają takie prawo... Ameryki nie odkryłeś.
A czy oni są lepsi? NIE nikt nie jest lepszy, tylko takimi prezentacjami próbują to udowodnić. A jeśli nie prubują tego udowodnić to tak jest to interpretowane (przynajmniej w tym temacie).
"Nie no nie moge jak czytam teksty, wziete z plakatow mlodziezy wszechpolskiej."
Może nie uwierzysz, ale nie wszyscy czytają takie lektury jak ty.
A chyba ty za to oglądasz za dużo filmów "amełykańskich", bo wątpię, żeby każdego homo glanowali jacyś blokersi, czy podobni ludzie.
a co do twojej odpowiedzi do @ Dolar w pełni się z tobą (@ Karmazynowy zwierz ) zgadzam panie pełnosprytny --.--

LOOOOOOOL

Losiu naucz sie czytac ze zrozumieniem. To co pisalem zaraz po apostrofie do kazdej osoby bylo ich, a nie moja wypowiedzial. Nizej pisalem juz tylko odpowiedz do tego. Wiec jesli pisze, ze oni maja prawo do robienia parad to jest odpowiedz na wypowiedz, ze to oni lamia prawo. Kumasz...czy wolniej? LOOOOL

Widze, ze jestes poza rzeczywistoscia i nie wiesz co to mlodziez wszechpolska, ani nawet nigdy nie slyszales sila rzeczy ich pogladow.

Wyjdz na ulice i zacznij zachowycwac sie jak jakis "przerysowany" gej kolo jakis ziomkow. Zobaczymy jak wtedy bedziesz mowil.

W Polsce jest chora kurtyna tabu. Rozumiem, ze M.L.King robiac parady w ameryce przeciw przesladowaniom murzynow, chcial udowodnic, ze sa oni lepsi od bialych? Myslisz?

Aha, a w ameryce (jaki w filmach) gejow nie mecza bo tam nie jest to tak negowane jak w Polsce.

Wiec to ja jestem niepelnosprytny...

Ghost Nieudany
22-11-2005, 17:09
Co do gejów, lesbijek - nie przeszkadzają mi, niech sobie będą.
Co do parad równości - raczej jestem na nie, bo to na razie polega na narzucaniu tolerancji i starania się nie o równość, tylko o prawa homoseksualistów niemieckich, gdzie mogą się pieprzyć chociażby w czasie takich parad. Dla mnie to jest chore, stosunkom seksualnym w miejscach publicznych mówię NIE i nie ma to znaczenia, czy kochający się to geje/lesbijki czy heteroseksualiści.

Nenn Iskariota
22-11-2005, 17:13

Homoseksualiści nie są debilami, nie są chorzy, nie trzeba ich izolować. Po prostu żyją według własnych przekonań i własnej natury, NIE KRZYWDZĄC PRZY TYM NIKOGO. I to jest najważniejsze, ale widocznie taki tępak jak ty nie jest w stanie tego pojąć. Jeśli nie jesteś w stanie zaakceptować odmienności innych ludzi, to wyp*****, z dala od cywlilizacji. Takich jak ty powinno się izolować. Kiedyś nie było takiego czegoś? To ja dodam do tego, co już napisał Karmazymowy zwierz: taki np. Aleksander Wielki, też był homo. Wogole w kulturze antycznej homo~ był czymś (dość) naturalnym.

A co do ich parady - gdyby władze poznania pozwoliły na tę demonstrację, myślę że mało kto (oprócz poznaniaków) by o tym usłyszał. Tylko narobili afery i hałasu tak naprawde o nic.

Vil
22-11-2005, 17:17
Raz, ze jesliby zlikwidowac stereotypy i poprawic stosunek ludzi do osob odmiennej orientacji, to same parady przestalyby byc potrzebne.
Dwa, ze zawsze znajdzie sie jakas grupa ludzi ktorzy z normalnej parady zrobia demonstracje swojej innosci, wzbudzajac tym kontrowersje.
Trzy, ze mozna cele parady mozna osiagnac innymi metodami.

Glacial Hero
22-11-2005, 17:28
@ Karmazynowy zwierz
L00ooOoóóóaałełeleOOl
Doskonale zrozumiałem twój post. Ja komtowałem akurat właśnie twoje wypowiedzi(przeczytaj raz jeszcze a zrozumiesz) --.-- . Rozumiesz czy wolniej? lOOoaoaasoaxaoaOOOl

Wiesz to, że nie "czytam plakatów młodzie wszech~" to nie znaczy, że jestem poza rzeczywistością. Jak już mówiłem ich plakaty nie są lekturą obowiązkową.

Co miałeśna mysli pisząc, żeby wyszedł na ulice, stanął przed ZiOmAmi (--.--) i zaczął zachowywać się jak przerysowany gej? Co to wogóle znaczy "zachowywać się jak przerysowany gej" ? AAA wiem, jestem poza rzeczywistością i pewnie dlatego nie rozumiem.

Noi dzięki, że uświadomiłes mi, że gej też człowiek. Teraz już będe pamietał... sprytny lisie.
P.S.
LoO0aaóóóuu11!!oooL

Dj Fara0n
22-11-2005, 17:30
Pedełom i Les nie.Nie dość ze jest niz demograficzny to jeszcze geje będą mi tu biegaly po ulicach. Mam nadzieje ze w Polsce nie dopuszczą do slubow homo.Co do ich bycia ,to niech sobie beda ale niech nie robią mi tu parad.

Karmazynowy zwierz
22-11-2005, 17:31
ROTFL&LOL

A też chodzi na parady równości?

Czy ja dobrze rozumiem. Czy wlasnie zaprzeczyles, ze geje tez sa ludzmi? Wydawalo mi sie, ze w regulaminie forum jest punkt o tolerancji...

I jesli homoseksualisci nie sa ludzmi wedlug ciebie to ty jestes, gdzies miedzy Osama, a kolesiem ktory przykleja gume pod blad lawki w szkole.

Nie, moj znajomy nie chodzi na takie parady, bo nie mieszka w Poznaniu\Warszawie, ani w okolicach.

@ Glacial Hero

Hmmm. Nie wiesz co to znaczy "przerysowany gej"? To ci powiem, ze to nie ma nic zwiazanego z twoim oderwaniem od zycia. Wystarczy pomyslec. Mowiles, ze nie kazdy gej jest butowany itd. Wiec wyjdz na ulice i zacznij zachowywac sie jak gej, ale jak "przerysowany". Czyli taki jaki mozesz zobaczyc w karykaturach. Facet zachowuje sie jak baba, inaczej sie ubiera itd. To jest wlasnie "przerysowany gej".

Ja tez nie czytam ksiazek mlodziezy wszech, ale mam cos takiego jak telewizor i ogladam wiadomosci..tak...wiadomosci...albo fakt. Podac ci godzine? I wiesz co? Tam tez mowia o mlodziezy jak cos zrobi. Tam tez mowia jakie sa ich poglady. A jesli nie masz telewizora to kup sobie zwyklal gazete. Chyba ze jeszcze czytac nie umiesz za dobrze.

I nie uswiadamialem tobie, ze geje sa ludzimi tylko mowilem to dla ludzi ktorzy temu zaprzeczali.

Dociera do twojej makowy?

Glacial Hero
22-11-2005, 17:39
[QUOTE=Karmazynowy zwierz]Czy ja dobrze rozumiem. Czy wlasnie zaprzeczyles, ze geje tez sa ludzmi? Wydawalo mi sie, ze w regulaminie forum jest punkt o tolerancji...

I jesli homoseksualisci nie sa ludzmi wedlug ciebie to ty jestes, gdzies miedzy Osama, a kolesiem ktory przykleja gume pod blad lawki w szkole.

Zacytuje tutaj @ Raynold ...ekhm:

ROTFL&LOL

Przeczytaj post @ Raynold powoli, a jak nie zrozumiesz, to przeczytaj go kolejny raz i tak, aż do skutku.

Matek
22-11-2005, 17:50
Swoja seksualnosc pokazuje 97% ludzi na swiecie. Gdy idzie para calujac sie, albo trzymajac za rece.

TO niech geje chodza za rece. CZy ja im tego zabraniam?

Gdy dziewczyna sie skompo ubiera.

Za lesbijka sie skompo nie ubiera?

I co chcesz im tego zakazac? Tak samo geje moga robic co chca. Jesli uwazaja ze cos nie gra to robia parade. Po to wlasnie one sa.

Nie, nie zamierzam. A to dlatego, ze mam gdzies co czlowiek robi z wlasnym zyciem kimkolwiek by on nie byl. Ale kiedy homosi organizuja parade rownosci to tak jakby chcieli powiedziec "hej, popatrzcie. Jestesmy inni. Traktujcie nasz jak INNYCH bo chcemy byc tak traktowani. Co noc urzadzamy orgie nocne z kumplami i mamy w dupie ze was to brzydzi"

Nie wiem czy zauwazyles, ale heteroseksualisci nie obnosza sie w taki sposob ze swoimi pogladami. Badz co badz mi osobiscie obrzydza to, ze oni sa homosami. I odpowiem - nie, nie wszystko mozna ludziom. Bo ja kocham patroszyc krowy i mielic je na kawaleczki. Ale jakos nigdy mi nie pozwolono, zebym zrobil to publicznie. A dla mnie pocalunek geja i widok krowich wnetrznosci jest tak samo pociagajacy.

Tak, dziesiec razy dziennie widze w TV reportaze pod tytulem "zglanowali pedala", "pedal pobity przez dzieci", "powiesili homoseksualiste".

Jak potrafisz przedstawic statystyki, ze faktycznie tyle pedalow jest bitych (porownujac do pobitych NORMALNYCH ludzi) to przyznam ci racje. Narazie chrzanisz glupoty.

I jeszcze jedno dziecko: wstrzymaj sie ze swoimi łosiami i innymi kumplami z piaskownicy bo znowu przez takiego <cenzura> jak ty zamkna bardzo ciekawy temat.

Pozdro

Glacial Hero
22-11-2005, 17:53
@ Karmazynowy Zwierz
może się zdziwisz, ale wiem kiedy sa wiadomości o 19:30. A wiesz dlaczego to wiem, bo są zaraz po wieczorynce.
I mimo wszystko nie obchodzi mnie co robia/piszą o homo~ ta cała młodzieŻ jakaś tam dlatego, że nie są oni dla mnie zbyt inteligętni, ja po prostu nie biorę ich pod uwagę.

A co do naszego przerysowanego geja. Już rozumiem co to znaczy. Ale powiedz mi co wg. ciebie zrobiły by te elo ziomy, gdyby zobaczyli takiego człowieka? Zglanowaliby go? (a tak wogóle to ci dżentelmeni w dresach to chyba chodzą w adidasach a nie w glanach x) )Wątpie.
A zresztą czy każdy gej zachowuje się jak przerysowany gej...?

Dark Sven
22-11-2005, 21:47
Ja jestem na nie...
Jestesmy stworzeni do zycia homo czyli baba-facet a nie baba-baba czy facet-facet.takie cos mnie brzydzi

Pewnie mnie wysmiejecie ale gdybym byl w Poznaniu glina to bym tak palowal wszystkiech geji i lezbij ze to by bylo nieporozumienie bo mnie to brzydzi lizanie sie facet facet

p.s Mowilem ze mnie geje i lezbijki brzydza?

nie mowcie ze jest wolnosc wyboru bo to jest forum i kazdy ma sie prawo wypawiedziec tak jak uwaza

Pogromca pk
22-11-2005, 21:50
Niech sobie zyja, a parady organizuja jak sie im na to pozwoli (imo te parady wcale nie polepszaja ich sytuacji).
"Dajcie mi spokoj z gejami, wole lesbijki" - Jan Rokita.

ponczus
22-11-2005, 21:58
nie mowcie ze jest wolnosc wyboru bo to jest forum i kazdy ma sie prawo wypawiedziec tak jak uwaza

A teraz przeczytaj jeszcze raz cały swój post i zastanów się czy czasem nie warto od nowa iść do podstawówki.

1) Demonstracja nie miała na celu propagowania homoseksualizmu (jak twierdzą przeciwnicy), miała na celu pokazanie, że ludzie o innej orientacji istnieją i mają dość bycia traktowanymi jak ewenement przyrodniczy.
2) Zakaz demonstracji godzi w każdego z nas. Skoro górnicy w Warszawie mogli zrobić niezły roz******* i to zupełnie nielegalnie (i żeby było śmieszniej dostali to co chcieli i nikt ich po sądach nie ciągał), to dlaczego homoseksualiści nie mogą?? A skoro homoseksualiści nie mogą to kto następny nie będzie mógł??
3) Dziwnym jest, że zezwala się na istnienie organizacji paramilitarnej, propagującej faszyzm i nazizm natomiast ogranicza się wolność słowa ludziom zorientowanym inaczej (czyżby jakaś dyskryminacja??).

P.S. Dzieci moje drogie radzę wam robić zapasy transferu, bo jak tak dalej pójdzie to za rok internet będzie koncesjonowany albo na książeczkę, bo wolnych mediów w RP jednojajowej być nie może.

Ashlon
22-11-2005, 22:08
Chca byc traktowani jako normalni, wiec niech normalnie sie zachowuja. Przez taka parade nie zrobia sobie wielu przyjaciol - a dadza tylko argument "wrogom".
I jeszcze oberwa doniczkami od babci sluchajacych radio maryja albo od dresow.

edit :

1) Demonstracja nie miała na celu propagowania homoseksualizmu (jak twierdzą przeciwnicy), miała na celu pokazanie, że ludzie o innej orientacji istnieją i mają dość bycia traktowanymi jak ewenement przyrodniczy.
2) Zakaz demonstracji godzi w każdego z nas. Skoro górnicy w Warszawie mogli zrobić niezły roz******* i to zupełnie nielegalnie (i żeby było śmieszniej dostali to co chcieli i nikt ich po sądach nie ciągał), to dlaczego homoseksualiści nie mogą?? A skoro homoseksualiści nie mogą to kto następny nie będzie mógł??
3) Dziwnym jest, że zezwala się na istnienie organizacji paramilitarnej, propagującej faszyzm i nazizm natomiast ogranicza się wolność słowa ludziom zorientowanym inaczej (czyżby jakaś dyskryminacja??).

P.S. Dzieci moje drogie radzę wam robić zapasy transferu, bo jak tak dalej pójdzie to za rok internet będzie koncesjonowany albo na książeczkę, bo wolnych mediów w RP jednojajowej być nie może.

1. W takim razie mowimy "tak" paradom pedofili/sadystow/nekrofili, poniewaz oni chca pokazac sie jako "ludzie chorzy i ewenement przyrodniczy"?
2. Bo homoseksualizm to zboczenie, natomiast praca gornika zboczeniem nie jest. Najlepiej glaskajmy po glowce kazdego homoseksualiste, bo przeciez oni tacy biedny :<
3. Moglbys podac nazwe tej organizacji? I najlepiej kiedy ona tworzyla jakies parady skladajace sie z kilku tysiecy osob, maszerujace przez centrum miasta? ;) Btw. przeciez nikt nie zabrania homo~ istniec, zabrania sie tylko parad ;)

Gtyk
22-11-2005, 23:33

A ty jestes po***anym idiota bo masz 14 lat i nie znasz ortografii, gramatyki, interpunkcji i wielu innych rzeczy, ktore w tym wieku powinienes miec opanowane. Proponuje zebys poszedl na policje i poprosil o spalowanie bo to jest chore i inne. Az dziwne ze jeszcze nikt nie zamknal cie w jakiejs izolatce...

Co do marszu rownosci i innych tego typu parad, zgadzam sie z Matkiem... Homoseksualisci na sile narzucaja nam to, ze sa inni i chca, zeby reszta traktowala to za normalne, zeby ich tolerowali... Tyle ze cos tu jest niepokolei, bo jak ludzie, ktorzy chca za wszelka cene udowodnic swoja odmiennosc i narzucac ja nam, moga domagac sie traktowania ich normalnie? Do samych homoseksualistow nic nie mam, skoro im sprawia przyjemnosc seks z osoba tej samej plci, to ich sprawa, tylko po co oznajmiac to calemu swiatu? w wiekszosci to wlasnie stad bierze sie niechec do nich <mowie o niecheci ludzi inteligentnych, a nie marginesu intelektualnego w postaci dresow i innych kretynow jak np. Dolor>. Chca, niech sobie pokazuja wszystkim ze lubia sie pieprzyc ze swoja plcia, ale niech nie maja pretensji ze ludzie odbieraja to negatywnie... oczekuja tolerancji, wiec najpierw niech zami zaczna tolerowac to ze niektorym moze nie odpowiadac ich zachowanie.

ponczus
22-11-2005, 23:42
1. W takim razie mowimy "tak" paradom pedofili/sadystow/nekrofili, poniewaz oni chca pokazac sie jako "ludzie chorzy i ewenement przyrodniczy"

A teraz szybko biegniemy do kodeksu karnego i patrzymy czym różnią się wyżej wymienione, od homoseksualizmu. Wybacz ale jeżeli nie wiesz czym różni się nekrofil od homoseksualisty, to równie dobrze możemy skończyć tą rozmowę, bo zwyczajnie nie ma sensu. Jeżeli napisałeś to tylko po to by kogoś sprowokować, to tylko współczuć rodzicom, że wyrzucili pieniądze w błoto, łożąc na twoją edukację.

2. Bo homoseksualizm to zboczenie, natomiast praca gornika zboczeniem nie jest. Najlepiej glaskajmy po glowce kazdego homoseksualiste, bo przeciez oni tacy biedny :<

50 lat temu to samo mówiono o tych "dziwactwach" głoszonych przez pastora Kinga. 100 lat temu to samo mówiono o dziwactwach głoszonych przez sufrażystki.

Gdybyś trochę orientował się w sytuacji polityczno ekonomicznej w naszym kraju, nie szafowałbyś stwierdzeniami na temat górników. Bo to co zrobili jest zboczeniem i krótko mówiąc s****ysyństwem. A odczujesz to ty za jakieś 20 lat.

3. Moglbys podac nazwe tej organizacji? I najlepiej kiedy ona tworzyla jakies parady skladajace sie z kilku tysiecy osob, maszerujace przez centrum miasta? ;) Btw. przeciez nikt nie zabrania homo~ istniec, zabrania sie tylko parad

A niby czemu miałbym podawać?? Żeby mi zabrano kompa i dostęp do sieci?? I tak wszyscy wiedzą o co chodzi i wszyscy pamiętają paradę "normalności".

Zabrania się tylko parad - ROTFL !! Powodzenia życzę. A co byś zrobił gdyby zabroniono ci mówić po Polsku??

Dolor
23-11-2005, 06:30
Aleksander Wielki, też był homo.

Alexander wzorował się na mitycznym herosie który nazywał się Achiles.
A pozatym arystokracja miała odbicia. Normalnyh wtedy nie wybierali na wysokie stanowiska.

Dla mnie geje i lezbijki są odmnieńcami i pwinni zacząć pracować nad lekiem dla tych ludzi.

Matek
23-11-2005, 06:51

NO wybacz, ale ja wiedzialem o isnieniu homoseksualisotw bez parady;) I tak naprawde zwisa mi co oni robia do mometu, kiedy nie kaza mi ich traktowac jak normalnych ludzi. Nie moge ich traktowac jako normalnch, bo sila rzeczy oni od normalnosci odstaja. Zaprzeczysz?

No to niestety jest fakt. Ale zauwaz ze z powodow niejako 'osobistych' zostala zabroniona tylko ta warszawska parada. Ta ostatnia zostala zabroniona z calkowicie obiektywnych powodow o czym wspomnialem w swoim pierwszym poscie.

Organizacja rzeszajace homo tez istnieje. I z tego co mi wiadomo ma status prawny. Gdzie tutaj dyskryminacja? Jak widzisz homo i hetero w gruncie rzeczy maja te same prawa. Nie liczymy oczywiscie mozliwosci zakladania rodzin, bo na to za wczesnie - polskie spoleczensto do tego nie doroslo. Ale moze za 20 lat?

50 lat temu to samo mówiono o tych "dziwactwach" głoszonych przez pastora Kinga. 100 lat temu to samo mówiono o dziwactwach głoszonych przez sufrażystki.

No spoko... i co z tego? Na wszystko przychodzi czas:) Zreszta te porownanie jest nijakie, bo homosi maja rowne prawa. Ba - ja nawet nie widzialem lokalu gdzie by byla tabliczka 'zakaz wstepu homoseksualistom', a bar TYLKO dla homosow widzialem:)

A pozatym: do jasnej cholery: jest ogromna roznica pomiedzy tolerancja a akceptacja. Toleruje homosekualistow ale nigdy w zyciu ich nie zaakceptuje.

Dolor
23-11-2005, 06:57
Aha niektozy wyzywaja mnie bo ja wyzywam gejow macie cos szczegulnie do mojego 1 posta ktory napisalem w tym temacie.
Zapytalem moich kumpli z rl i w tibi co sadza o homosach.
Ich odpowiedzi mowily ze homosy sa debilami idiotami sa chorzy i wogule.
Mi przyszkadzaja takie parady a szczegulnie jak widze jak sie liza i wogule.
Zygac sie chce jak widac calujacych sie homo.

I chcem skreslic pare slowek do tego ktory tak ciagle pisze losiu.
Otuz sam jestes losiem nie wiem vczemu tak mowisz ale moze jest to wynik tego jak cie rodzice wolaja na obiad.

ps: jesli sie wam moje komenty nie podobaja to nie komentujcie.

To byl moj ostatni post w tym temacie.

Vanhelsen
23-11-2005, 08:12
OK, rozumiem, równość i te sprawy, spox, ale sorry wpychanie na się komuś tolerancji to przesada... może nieldugo zoorganizujemy parade pedofili? przecirz ich też można tolerować!... dzisus... z resztą druga strona też nie jest święta... (Gietrych Jugen i Polizay) Wolność slowa i te sprawy istnieją... przynajmiej teoretycznie...
Podsumuwując, cud, miód i orzeszki ale nie można wpychać ludzią na sile to juz przesada...

Pacek
23-11-2005, 08:22
ja nic do nich nie mam o ile sie kryją gdzieś ze swoją chorobą w domu i nie pokazują sie na ulicy. W Łodzi jak wychodziłem z kina widziałem 2 gości którzy szli za reke i sie całowali, nie wiedziałem czy mam najpierw zwymiotować czy podlecieć do nich i im za......... kopa żeby sie nauczyli. Nie lubie gejów lesbijek a najbardziej mnie denerwuje jak ktoś nazywach ich zdrowymi normalnymi ludźmi. Zdrowy normalny człowiek ma orientacje seksualną na płeć przecwiną, a geje i lesbijki to chorzy psychicznie ludzie. Coś podczaz zygoty sie pomieszało geny sie źle ustawiły i w ich mózgach zrobił sie defekt. Według mnie pedalstwo to taka sama choroba jak epilepsja, shizofrenia itp. ponieważ są to choroby w których zawinił umysł. Ale najgorszą perspektywą która wzbuda we mnie odraze to zezwolenie na śluby i ADOPTOWANIE dzieci. To jest dla mnie nie dopuszczalne.
A i nie gadajcie mi że nie jestem tolerancyjny. To słowo jest ostatnio nadużywane i staje sie czestym argumentem żeby kogoś ośmieszyć. Bo jak to nie jesteś tolerancyjny to jesteś beee, taką mentalnośc zaszczepiła telewizja. Bo dlaczego mam coś tolerować czyli lubić cośna siłe chociaż wcale mi sie to nie podoba, nie jestem krową i mam swoje zdanie i nie mam zamiaru go zmieniać ani sie ukrywać, nie mam zamiaru tolerować tego co mi sie nie podoba.

Gangrel
23-11-2005, 08:33

Mylisz się, byli. Tylko że teraz ich widać bo kiedyś kościół palił tych "grzeszników" ku uciesze "normalnych" ludzi.

Ale jak widzisz calujących się na ulicy hetero to ci to wcale nie przeszkadza, bo ci staje? Rotfl'n'lol

@Wieszok

Pedofilia jest ZAKAZANA przez polskie prawo. Homoseksualizm nie. Parady odbywają się ponieważ homoseksualiści(mimo że pod względem prawnym są takimi samymi obywatelami jak reszta) nie posiadają pełni praw obywatelskich.

Osobiście popieram parady równości tak długo, jak długo homoseksualiści nie będa traktowani pod względem prawnym tak jak reszta(biorąc pod uwagę że 95% polaków jest katolikami ciężko oczekiwać żeby jakiś polityk tak zdecydował się podpaść elektoratowi). Dlaczego nie miali by prawa mieć ślubu CYWILNEGO? Dlaczego ta druga osoba nie ma mieć prawa do informacji o stanie zdrowia jego, jakby to określić chłopaka/dziewczyny? Dlaczego takie pary nie miały by prawa wspólnie rozliczać podatki?

Nie mówie tu o adopcji, tego oczywiście nie popieram.

@Pacek

Pewnie, a telewizja nie zaszczepiła ci czasem prostej prawdy, że każdy ma prawo żyć jak mu się podoba? Jeśli twoim zdaniem "normalnym ludziom" wolno się całować w miejscu publicznym, to czemu im nie? Może to oni powinni podlecieć do ciebie i przekopać ciebie jak będziesz szedł ze swoją dziewczyną?

Zapisz się do Giertych Jugend, tam już są podobni do ciebie, którzy butują innych. Choć w sumie nie wiem, czy nie będziesz musiał się ograniczyć do kamieni rzucanych z tłumu, bo tacy tchórze jak ci tam boją się podejść jeśli nie mają 10-krotnej przewagi.

ponczus
23-11-2005, 12:58
up

Dodam tylko, że problem nie tylko istnieje z dowiedzieniem się o stan zdrowia partnera, ale także nikt za cholerę nie wie jak później jest ze spadkiem. Pomimo tego że jedna osoba spisze testament zapisując wszystko swojemu partnerowi to i tak nagle objawiająca się po zgonie rodzina będzie walczyć jak lew, bo przecież obcemu nie damy rzeczy po naszym ukochanym wujku!

kiedy nie kaza mi ich traktowac jak normalnych ludzi. Nie moge ich traktowac jako normalnch, bo sila rzeczy oni od normalnosci odstaja. Zaprzeczysz?

Chłopcze spytaj się następnym razem gdy będziecie przerabiać antyk, a w szczególności poematy miłosne, kto jest adresatem tych poematów, naczy się do kogo pisze autor. Oczywiście ze ci zaprzeczę, jeżeli według ciebie to czy ktoś jest normalny czy nie zależy od tego co robi w łóżku, to z Bogami.

No spoko... i co z tego? Na wszystko przychodzi czas:) Zreszta te porownanie jest nijakie, bo homosi maja rowne prawa.

Bożesz w jakim świecie żyjesz?? Związek homoseksualny według polskiego prawa NIE JEST ZWIĄZKIEM. A co do porównania, to jest idealne bo zarówno murzyni jak i kobiety miały prawa, tylko nikt ich nie przestrzegał. Na tym forum widzę też ludzie leją na konstytucję i prawa człowieka.

kaczi
23-11-2005, 13:06
Karmazynowy zwierz:
Nie wyzywaj mnie gówniarzu, tylko dlatego że masz inne zdanie "łosiu".

I coś jeszcze dopowiem:
"Broń Boże i bracia Kaczyńscy, abym nie dostał zaproszenia na ślub Marka I Jacka..."

Dan the Automator
23-11-2005, 13:21
Aha niektozy wyzywaja mnie bo ja wyzywam gejow macie cos szczegulnie do mojego 1 posta ktory napisalem w tym temacie.
Zapytalem moich kumpli z rl i w tibi co sadza o homosach.
Ich odpowiedzi mowily ze homosy sa debilami idiotami sa chorzy i wogule.

I chcem skreslic pare slowek do tego ktory tak ciagle pisze losiu.
Otuz sam jestes losiem nie wiem vczemu tak mowisz ale moze jest to wynik tego jak cie rodzice wolaja na obiad.

ps: jesli sie wam moje komenty nie podobaja to nie komentujcie.

Dorośniesz - zrozumiesz. Jesteś zdecydowanie za mało dojrzały by zabierać głos w takich sprawach, zwłaszcza jeśli opierasz zdanie na tym że "koledzy z tibi (przez jedno i na dodatek ;) ) i rla mowia".

Geje - ha, po wielu latach nauczyłem się ich tolerować, tzn traktować w 100% jak osoby normalne :-). Kiedyś bliżej mi było w poglądach do niewyżytej bandy bachorów z młodzież wszech~ tudzież elpeeru. Co prawda widok całujacych się gejów mnie brzydzi, ale chwila chwila... przy całujących się hetero nie stoje jak pień i nie myśle sobie "boże, jakie to piekne" ;). Seksualność to sprawa dwóch osób, i nie wiem czemu niektórzy z was porównują to do pedofilii? Nie widzicie różnicy miedzy obustronnym porozumieniem dwóch osob w celu pewnego "odstępstwa od reguły" a wykorzystywaniem niepełnoletniego bez jego zgody? Pozatym pedofile sa zazwyczaj hetero - więc macie swoją normalność ;). Ciesze się że nie jestem gejem, ponieważ nowy prezydent III RP to kretyn, i nie będą to dla nich dobre dni...

Aha, i jeszcze coś, drogie perwersy plujące na homo - lpr i mw za zboczenie uważa zapewne każdą pozycje inna niż tzn "misjonarza", więc uważajcie ;).

A pozatym mój szowinistyczny instynkt podpowiada mi: lesbijki sa spoko ;).

Matek
23-11-2005, 13:26
Chłopcze spytaj się następnym razem gdy będziecie przerabiać antyk, a w szczególności poematy miłosne, kto jest adresatem tych poematów, naczy się do kogo pisze autor. Oczywiście ze ci zaprzeczę, jeżeli według ciebie to czy ktoś jest normalny czy nie zależy od tego co robi w łóżku, to z Bogami.

A ty chlopcze chwyc za slownik i wytlumacz sobie pojecie NORMY. Jak juz poczytasz cos o tym synku to mozesz siegnac po cos bardziej ambitnego i przetlumaczyc sobie pojecie NORMY SPOLECZNEJ. I wtedy dopier bedziesz mial ta wiedze i mozliwosc nazwania mnie chlopczykiem, ok synku?

Związek homoseksualny według polskiego prawa NIE JEST ZWIĄZKIEM.

Czy tylko o to ci chodzi? Czego jeszcze nie moga homoseksualisci? Co by nie patrzec jestesmy spoleczenstwem KATOLICKIM a w biblii pewne sprawy sa zakazane. Osobiscie jestem za zwiazkami homosow - nic mi do tego. Tak wiec - jeden przyklad dyskryminacji. I gdzie jeszcze widzisz ta dyskryminacje?

Badzo
23-11-2005, 13:31
O... Dobo! Oo :)

Hm... parady równości...
Co sądze?
Tak jak już ktoś napisał, jeśli chcą czuć sie w naszym kraju normalnie niech sie zachowują normalnie.
Gay&Less nie trawię. Ale toleruje...
I nie darowałbym sobie, gdyby homo~ mogli adoptować dzieci.

=[Vitu]=
23-11-2005, 13:35
Powiem tylko tyle muwie im NIE! X(
Ja jakos nie lubie gejów moze lezbijki mi nie przeszkadzaja.
Powinni moim zdaniem tego zabronic bo jak moze ktos jest gejem to innych moze nie tylko kochac a gwalcic :confused: Takich krzeslo elektryczne !! :evul:

Herhor
23-11-2005, 13:37
Moje skromne zdanie:
- tolarancja dla gejów i lesbijek - jak najbardziej.
- parady homoseksualistów - jak chcą tolerancji jak normalni ludzie to niech zachowują się normalnie a nie wyskakują mi z hasłami "Chodźcie do nas, heterosekzualizm jest wyleczalny" jak to było kiedyś na paradzie bodajże w Wa-wie. Paradom nie.
- śluby i adopcja - NIE NIE NIE. Pod żadnym pozorem.

@dobo: ja mam dopiero 15 lat i już zrozumiałem, że nie można homoseksualistów traktować gorzej, bo to też ludzie. Tylko niech oni nie traktują gorzej mnie.

@up: Tutaj jesteś troszkę, że tak powiem stronniczy. Bo czym różni się gej od lesbijki, poza płcią? Wiem, że heteroseksualni faceci wolą panie, ale to nie powód aby odbierać tolerancji gejom. Mówię tolerancji, bo raczej sobie nie wyobrażam, żeby dostali jakieś większe prawa.

Ghost Nieudany
23-11-2005, 14:52
=']Powinni moim zdaniem tego zabronic bo jak moze ktos jest gejem to innych moze nie tylko kochac a gwalcic :confused: Takich krzeslo elektryczne !! :evul:

ROTFL.
Żałosny jesteś, dziecko. A ten, co jest hetero, to gwałcić nie może? Widać, że masz bardzo ograniczone pojęcie na ten temat po to, by zaszpanować tekstami "Nie lubię gejów!".

Lol? Nie było gejów i lesbijek kiedyś? Toż to te związki były już w STAROŻYTNOŚCI za Rzymian i Mezopotamian...
Policja postanowiła popałować też squat z Białegostoku, który propagował rozwój kulturalny w mieście i gotował obiady dla bezdomnych. Też byś ich popałował?

@slay
Poprawione. Zresztą - i tu wiocha i tu wiocha, co za różnica? :p

Shanhaevel
23-11-2005, 15:02
Powinni moim zdaniem tego zabronic bo jak moze ktos jest gejem to innych moze nie tylko kochac a gwalcic Takich krzeslo elektryczne !!

Ale za to niektórzy hetero mają wyłączność na pieprzenie głupot. Szacun. Dla takich to <<wstaw dowolną bolesną torturę>>.

Sozemego
23-11-2005, 15:38
Geje i lesbijki ? Oczywiscie, jezeli nikogo nie krzywdza i jest im razem dobrze, to niech są, "nic mi do tego".
Parady gejow i lesbijek? Oczywiscie, jezeli jest zezwolona i zachowuja sie normalnie i nie robia burd ani zadym, to prosze bardzo....
Adopcja dzieci przez gejow i lesbijki ? Absolutnie wykluczone, i to nie dlatego zeby im dopiec czy cus, ale ze wzgledu na te dzieci. Bedzie to stwarzac absolutnie niepotrzebne problemy malemu czlowieczkowi, ze wzgledu na nietypowy sklad rodziny. Nie wytlumaczysz kolegom z klasy czy z podworka, ze 2 facetow jako rodzice to rzecz normalna. Nie ma mowy nawet, na 99% bedzie taki ktos przesladowany i wyzywany, moze nawet bity za bycie "dzieckiem dwoch pedalow". Mozna oczywiscie zmieniac czesto szkoly czy miasta... Kolejny nie potrzebny stres. Pozatym jak wytlumaczyc dziecku, ze nie ma mamusi/tatusia, a na biologi ucza inaczej ? Hm..reszta mi jakos z glowy wyleciala, w kazdym razie mam nadzieje, ze wszyscy rozumieja moj przekaz :p

Kajulec
23-11-2005, 17:33
'Mi to lotto'.
Osobiscie mi nie przeszkadzaja. Kazdy moze kochac kogo chce, ja sie tym nie interesuje.
Ale publiczne manifestowanie swojej orintacji jest troche.. nie na miejscu.. ok, chca rownosci.. ale po co parada? o.O
Zeby zwrocic na siebie uwage? Kazdy wie, ze homoseksualisci sa i beda. Kazdy jest rowny.. bez wzgledu na orientacje.

A co do ludzi, ktorzy twierdza, ze "geje sa pedalami, nienawidze ich! ale za to lezbijki sa ok!!".. sa zalosni. Jasne, geje wam przeszkadzaja, a calujace sie laski sa ok? Troche dziwne, nie sadzicie?

ponczus
23-11-2005, 17:39
A ty chlopcze chwyc za slownik i wytlumacz sobie pojecie NORMY. Jak juz poczytasz cos o tym synku to mozesz siegnac po cos bardziej ambitnego i przetlumaczyc sobie pojecie NORMY SPOLECZNEJ. I wtedy dopier bedziesz mial ta wiedze i mozliwosc nazwania mnie chlopczykiem, ok synku?

Proszę bardzo. Trochę o Normach Społecznych na świecie:

Indie: Do zwyczaju należy tam palenie żony razem z mężem w czasie pogrzebu tegoż, oczywiście to czy żona żyje czy nie znaczenia dużego nie ma.
Krowy w Indiach stoją o wiele wyżej w hierarchii niż ludzie.
Japonia: Niedopuszczalne w Japonii jest wydmuchanie nosa w miejscach publicznych, co więcej kłótnia osoby np. 20 letniej z osobą 40 letnią jest po prostu nie do pomyślenia. Z założenia wychodzi się że starszy ma rację.
Autralia: Jadąc przez pustynię można zobaczyć budki z napojami i owocami. Bierzesz napój zostawiasz pieniądze i co ciekawe wszyscy uważają to za normalne.
Stany Zjednoczone: bardzo skomplikowany kraj pod względem norm społecznych i zwyczajów, z jednej strony bardzo zacofany z drugiej bardzo rozwinięty. W telewizji słowo "okres" zostało użyte w reklamie dopiero cztery lata temu i wywołało niesamowite poruszenie. Należy tu wspomnieć o "przypadkowym" cycku Jacksonówny w przerwie Superbowl.
Wielka Brytania: jednym z największych przewinien cudzoziemca jest przeszkadzanie Anglikowi w czytaniu gazety, jest to tak ganione jak u nas nie przymieżając sranie w miejscu publicznym.

Tak więc nadal czekam na zdefiniowanie co to są normy społeczne i normalność.

Czy tylko o to ci chodzi? Czego jeszcze nie moga homoseksualisci? Co by nie patrzec jestesmy spoleczenstwem KATOLICKIM a w biblii pewne sprawy sa zakazane. Osobiscie jestem za zwiazkami homosow - nic mi do tego. Tak wiec - jeden przyklad dyskryminacji. I gdzie jeszcze widzisz ta dyskryminacje?

W tym że uważa się ich za wybryk natury, tak samo jak niepełnosprawnych (nawet w sejmie są za takowych brani). A zresztą nie szafuj biblią, bo jest to książka cały czas interpretowana. Biblia pełna jest sprzeczności i bzdur różnie odbieranych w różnych okresach kościoła. W sumie to całą to śmiszną książkę można streścić w jednym zdaniu, ale dzisiejsi katolicy poza wyjątkami zdają się zapominać, że to zdanie to też przykazanie Boskie.

My tu gadu gadu, a wydaje mi się że 3/4 dyskutujących nie wie o co toczy się walka tak naprawdę. Tak naprawdę to co mnie wkurzyło w tej decyzji to fakt że łamie ona konstytucję i prawa człowieka. Zresztą to co się dzieje w kraju to przechodzi ludzkie pojęcie. Cenzura wraca.

Slay
23-11-2005, 17:45
Czy popieram? Nie jestem przeciwko. Czlowiek jak kazdy inny.
Jak oceniam akcje z Poznania? Nazisci chronia nazistow.. ot i co.
Czy postepowanie wbrew zakazowi jest sluszne? Wbrew nazistowskiemu i homofobicznemu zakazowi jak najbardziej. Ponoc zakazy tez sa po to, by je (w niektorych przypadkach) lamac.. a tutaj sam zakaz byl zagraniem 'pod publiczke' i lizaniem dupy naszemu prawicowemu ObySczezlJakNajszybciej rzadowi.
Co ogolnie mysle o homo-? Czlowiek jak kazdy inny. Jak juz mowilem.
A, za zalegalizowaniem zwiazkow homoseksualnych jestem jak najbardziej (chocby ze wzgledu na dziedziczenie), za adopcja raczej tez.
Swoja droga ciekawe, kto pierwszy zrobi to, o czym mysle =p
Policja postanowiła popałować też squat z Bielsko-Białej, który propagował rozwój kulturalny w mieście i gotował obiady dla bezdomnych.
Tak, wszystko pieknie, ladnie.. ale z Bialegostoku, a nie z Bielsko-Bialej. =p

Matek
23-11-2005, 18:00
Indie: Do zwyczaju należy tam palenie żony razem z mężem w czasie pogrzebu tegoż, oczywiście to czy żona żyje czy nie znaczenia dużego nie ma.
Krowy w Indiach stoją o wiele wyżej w hierarchii niż ludzie.
Japonia: Niedopuszczalne w Japonii jest wydmuchanie nosa w miejscach publicznych, co więcej kłótnia osoby np. 20 letniej z osobą 40 letnią jest po prostu nie do pomyślenia. Z założenia wychodzi się że starszy ma rację.
Autralia: Jadąc przez pustynię można zobaczyć budki z napojami i owocami. Bierzesz napój zostawiasz pieniądze i co ciekawe wszyscy uważają to za normalne.
Stany Zjednoczone: bardzo skomplikowany kraj pod względem norm społecznych i zwyczajów, z jednej strony bardzo zacofany z drugiej bardzo rozwinięty. W telewizji słowo "okres" zostało użyte w reklamie dopiero cztery lata temu i wywołało niesamowite poruszenie. Należy tu wspomnieć o "przypadkowym" cycku Jacksonówny w przerwie Superbowl.
Wielka Brytania: jednym z największych przewinien cudzoziemca jest przeszkadzanie Anglikowi w czytaniu gazety, jest to tak ganione jak u nas nie przymieżając sranie w miejscu publicznym.

Pytanie za piwo: czy dla Ciebie jest to NORMALNE? Czy pozwolilbys spalic kobiete, bo jej maz umarl? Bo ja niezabardzo. Czy z palacego sie gospodarsta ratowalbys napierw krowe czy kobiete? Ja kobiete

Tak więc nadal czekam na zdefiniowanie co to są normy społeczne i normalność.

Alez prosze Cie bardzo. Prosto z wikipedii:

Norma społeczna jest to względnie trwały, przyjęty w danej grupie społecznej sposób zachowania jednostki społecznej w danej sytuacji zależny od zajmowanej przez nią pozycji społecznej i odgrywanej przez nią roli społecznej.

I dla mnie pedal i lesbijka nie jest normalnym (zauwaz też, ze nie uzylem slowa 'gorszy' badz 'podczlowiek' - gwoli scisloci ) czlowiekiem. Tak samo jak normalnym, w moich oczach, nie jest czlowiek palacy kobiete na bogrzebie jej meza czy czlowiek czcacy krowe (porownujac mocno na sile). I to, ze jest to tylko i wylacznie MOJA opinia oparta na tym co widzialem w TV i gazetach (bo zadnego pedala in real nie widzialem) nie zmusza cie chyba do atakowania mnie?

I teraz jeszcze jeden przyklad skoro poruszylismy kwestie norm. Jak mnie instynkt nie myli to wyznawcy islamu biora sobie po kilka zon. Z tego co wiem w Polsce bigamia jest zakazana. I co ma robic taki islamista mieszkajacy w Polsce - parady? Przeciez on jest bezczelnie ignorowany a nawet pietnowany (za bigamie grozi chyba jakas kara, nie?)

Pozatym - skoro pedaly sa normalne, dlaczego w TV, radiu i ruchac na rzecz P&L jest tyle slowa TOLERANCJA?

A zresztą nie szafuj biblią, bo jest to książka cały czas interpretowana. Biblia pełna jest sprzeczności i bzdur różnie odbieranych w różnych okresach kościoła. W sumie to całą to śmiszną książkę można streścić w jednym zdaniu, ale dzisiejsi katolicy poza wyjątkami zdają się zapominać, że to zdanie to też przykazanie Boskie.

Nie szafuje. Poprostu chcialem zwrocic ci uwage na to, ze zyjesz w spoleczenstwie (ultra)katolickim - dla mnie ich pojmowanie homosow i ogolnie seksualnosci (seks przed slubem rox!) tez jest smieszne... A tu obowiazuja pewne prawa. Pomysl sobie co by sie stalo gdybys pojechal do indii i ubil chodzaca sobie po ulicy krowe. Ludzie pewnie by sie cieszyli, c?

ak naprawdę to co mnie wkurzyło w tej decyzji to fakt że łamie ona konstytucję i prawa człowieka. Zresztą to co się dzieje w kraju to przechodzi ludzkie pojęcie. Cenzura wraca.

No przeciez tutaj ci przyznalem chyba racje? :) Znaczy sie mam to w pierwszym poscie:)

Żółwik
23-11-2005, 18:56
Ja nie lubię gejuchów. Mimo to mógłbym ich tolerować, gdyby nie te ich zasrane parady równości. Na co im to? Chcą się chwalić swoją nienormalnością? Dla mnie to chore.

Vekegi
23-11-2005, 19:05
nie lubie homo xD

nie no serio to mi geje, lezby zwisaja ale jak maja adoptowac dzieci to precz!!
po co im to ?? Nie rozumiem tych wszystkich parad. Może niech pomyśla że gdyby ich rodzice nie byli hetero to ich by tez nie było...

PiXik
23-11-2005, 19:25
kurde jak można porównać paradę homo z górnikami?dobrze się czuje ktoś?zrobili roz******* bo gdyby tego nie zrobili to prawdopodobnie do 65roku życia pracowali by niektórzy na kopalni a to jest nic innego jak śmierć.
@topic:najpierw musimy mieć inne społeczeństwo żeby pozwalać im na parady,ost w wydarzeniach pokazywali jak wyglądają parady gdzie indziej.ludzie słuchają fajnej muzyki(ludzie-geje lezbijki)i NIKT IM NIC NIE ROBI.a w polsce jak to w polsce policja by znowu cierpiała bo wpadłoby tam stado nietolerancyjnych zwierzy.

Slay
23-11-2005, 19:53
Ja nie lubię gejuchów. Mimo to mógłbym ich tolerować, gdyby nie te ich zasrane parady równości. Na co im to? Chcą się chwalić swoją nienormalnością? Dla mnie to chore.
Hm. Moze bolec..
Wiec, dzieciaczku-nazistowskie scierewko.. raz - wiesz, skad jest tWOJ podpis? Z pewnego nazistowskiego zespolu.. widac, ladne masz wzorce.. Na co Parady Rownosci? Zeby takie scierewka jak tY nie mogly spac po nocach, bo aryjska rasa nie moze zapanowac.. Na co cI tWOJ podpis? Chcesz sie chwalic swoja nazistowsko-pokvrwiencza nienormalnoscia? Dla mnie (i dla wiekszosci) to bardziej chore niz owi homoseksualisci. Szczerze? Wspolczuje tWOIM rodzicom i otoczeniu.. 15 lat, a juz takie scierewko.. az strach pomyslec, co bedzie pozniej.
PS. Zycze cI, zeby tWOJA dziewczyna okazala sie 'gejuchem'. =D
Może niech pomyśla że gdyby ich rodzice nie byli hetero to ich by tez nie było...
Homoseksualizm ma to do siebie, ze ludzie przewaznie NIEZALEZNIE OD SIEBIE przejawiaja odmienne sklonnosci seksualne (czyt. przewaznie nie maja wplywu na to, ze maja odmienna orientacje). I tego sie nie da wyleczyc.. wiec to, ze pomysla, ze ich rodzice byli hetero-, w niczym nie zmieni ich orientacji.
a w polsce jak to w polsce policja by znowu cierpiała bo wpadłoby tam stado nietolerancyjnych zwierzy.
Poki co, to cierpia homoseksualisci. Bo wpadlo tam stado nietolerancyjnych zwierzy i nazistowskiej policji. I ludzi pokroju owego Zolwika.

Ashlon
23-11-2005, 20:54
1.A teraz szybko biegniemy do kodeksu karnego i patrzymy czym różnią się wyżej wymienione, od homoseksualizmu. Wybacz ale jeżeli nie wiesz czym różni się nekrofil od homoseksualisty, to równie dobrze możemy skończyć tą rozmowę, bo zwyczajnie nie ma sensu. Jeżeli napisałeś to tylko po to by kogoś sprowokować, to tylko współczuć rodzicom, że wyrzucili pieniądze w błoto, łożąc na twoją edukację.
2.50 lat temu to samo mówiono o tych "dziwactwach" głoszonych przez pastora Kinga. 100 lat temu to samo mówiono o dziwactwach głoszonych przez sufrażystki.
3.Gdybyś trochę orientował się w sytuacji polityczno ekonomicznej w naszym kraju, nie szafowałbyś stwierdzeniami na temat górników. Bo to co zrobili jest zboczeniem i krótko mówiąc s****ysyństwem. A odczujesz to ty za jakieś 20 lat.

4.A niby czemu miałbym podawać?? Żeby mi zabrano kompa i dostęp do sieci?? I tak wszyscy wiedzą o co chodzi i wszyscy pamiętają paradę "normalności".

Zabrania się tylko parad - ROTFL !! Powodzenia życzę. A co byś zrobił gdyby zabroniono ci mówić po Polsku??

1. Wybacz, ale w moim mniemaniu obie rzeczy sa rownie chore, wiec wg mnie nie powinno sie ani na to, ani na tamto pozwalac. Po drugie edukacja jest darmowa, platne sa tylko ksiazki (czyli pomoce szkolne).

2.A za 100 lat bedziemy usprawiedliwiac Hitlera, bo "chcial dobrze"? Sorry, ale jesli w Polsce homoseksualista ma miec takie same prawa, co hetero, to ja sie stad wyprowadze, i chyba nie tylko ja ;)

3. Zycze ci rownie ciezkiej i niszczacej czlowieka pracy, taka jak jest gornictwo. I za rownie psie pieniadze. Moze poczujesz, jak to jest codziennie pracowac w brudzie i smrodzie, wydobywajac jakis surowiec, dozyc emerytury i umrzec po 2-3 latach, z powodu zniszczenia organizmu?

4. Argument w stylu "mam dowody w szafie, ale nie chce mi sie ich pokazywac".

@down : a chcesz im dac takie same prawa jak rodzinom, m.in prawo do adoptowania dzieci?

Gangrel
23-11-2005, 21:01
@Matek

Ale w Indiach taka jest norma. Występujesz przeciwko normie! Młodzieży wszechindyjska, zabić go!

Z bigamią też kiepski przykład. Widzisz, o ile bigamia jest zakazana, homoseksualizm nie. Jeśli nie jest zakazany, dlaczego nie mają pełni praw?

ponczus
23-11-2005, 22:27
@Nekromanta
2.A za 100 lat bedziemy usprawiedliwiac Hitlera, bo "chcial dobrze"? Sorry, ale jesli w Polsce homoseksualista ma miec takie same prawa, co hetero, to ja sie stad wyprowadze, i chyba nie tylko ja

Demagogia, populizm?? Jak to się nazywało?? A lepperyzm. Jeśli homoseksualiści zaczną zachowywać się jak Hitler wtedy pierwszy zacznę do nich strzelać. A wyprowadzaj się. To jest właśnie dyskryminacja.

3. Zycze ci rownie ciezkiej i niszczacej czlowieka pracy, taka jak jest gornictwo. I za rownie psie pieniadze. Moze poczujesz, jak to jest codziennie pracowac w brudzie i smrodzie, wydobywajac jakis surowiec, dozyc emerytury i umrzec po 2-3 latach, z powodu zniszczenia organizmu?

Czyli wynika z tego że w Polsce same mięczaki idą na górników. Prorównaj wiek emerytalny górnika w Szwajcarii i w Polsce, a następnie porównaj gospodarkę Szwajcarii i Polski. Nas zwyczajnie nie stać na to i żadna podwyżka cen benzyny nie pomoże.

4. Argument w stylu "mam dowody w szafie, ale nie chce mi sie ich pokazywac".

CO ty nie czytasz gazet?? Netu nie czytasz?? Impreza gdzie robiono sobie filmy i zdjęcia wykrzykując nazistowskie hasła i robiąc nazistwoskie gesty. Partia zrobiona na wzór NSDAP (skoro nawet Wrzodak się z niej wyniósł i Macierewicz to tam musi być bardzo źle). Argumenty w dyskusji postaci kamieni, jajek i gróźb karalnych.

Po drugie edukacja jest darmowa, platne sa tylko ksiazki (czyli pomoce szkolne).

BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Spytaj się rodziców ile płacą podatku w roku, następnie zlicz od tego 5% będziesz wiedział mniej więcej ile rocznie kosztuje ich twoja edukacja. W Polsce nie ma nic za darmo. Jest tylko idiotyczny rozdział pieniędzy.

@Matek
Dla mnie to nie jest normalne, dla mnie to jest karygodne, bo krzywdzeni są ludzie. Ale w tej kulturze jest to normalne. Tak samo jak w Japonii kompanie się razem jest zupełnie naturalnym zjawiskiem. Normy Społeczne nie są i nigdy nie były określone w sposób sztywny. Dlatego nie można w związku z nimi czegoś definitywnie zakazywać albo twierdzić że coś jest z gruntu rzeczy dobre.

Ashlon
23-11-2005, 22:38
@Nekromanta
1.Demagogia, populizm?? Jak to się nazywało?? A lepperyzm. Jeśli homoseksualiści zaczną zachowywać się jak Hitler wtedy pierwszy zacznę do nich strzelać. A wyprowadzaj się. To jest właśnie dyskryminacja.

2.Czyli wynika z tego że w Polsce same mięczaki idą na górników. Prorównaj wiek emerytalny górnika w Szwajcarii i w Polsce, a następnie porównaj gospodarkę Szwajcarii i Polski. Nas zwyczajnie nie stać na to i żadna podwyżka cen benzyny nie pomoże.

3.CO ty nie czytasz gazet?? Netu nie czytasz?? Impreza gdzie robiono sobie filmy i zdjęcia wykrzykując nazistowskie hasła i robiąc nazistwoskie gesty. Partia zrobiona na wzór NSDAP (skoro nawet Wrzodak się z niej wyniósł i Macierewicz to tam musi być bardzo źle). Argumenty w dyskusji postaci kamieni, jajek i gróźb karalnych.

4.BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Spytaj się rodziców ile płacą podatku w roku, następnie zlicz od tego 5% będziesz wiedział mniej więcej ile rocznie kosztuje ich twoja edukacja. W Polsce nie ma nic za darmo. Jest tylko idiotyczny rozdział pieniędzy.

1. Do homo~ nie mam pretensji. Ich orientacja, ich sprawa. Uwazam natomiast, ze dawanie im rownych praw (dot. rodziny na przyklad) jest conajmniej dziwne.

2. "Dyskryminacja" gornikow? Nie chodzi o sama kase na to wszystko, ale o porownywanie strajku gorniczego do durnej parady. Jakby nie patrzec, gornicy walcza o zmiany, natomiast parada rownosci zmian raczej nie przyniesie i dziala "w druga strone".

3. Czytam gazety (nie wiem, jak mozna "czytac net") ;) Nie trafilem na wzmianke o takiej grupie. Jedna rzecza sa nazistowskie gesty, a druga latanie po ulicach, wykrzykujac radosnie bzdurne hasla.

4. Lepiej, zeby szlo na edukacje, niz na wieksze pensje parlamentarzystow. Nie znam sie na podatkach, wiec bzdure palnalem ;)

Matek
24-11-2005, 06:45
@Matek
Ale w Indiach taka jest norma. Występujesz przeciwko normie! Młodzieży wszechindyjska, zabić go!

No to teraz zastanowmy sie jaka w Polsce jest normalnosc? W kraju kato-betonow? Jak na moje oko w tej normalnosci jeszcze nie ma miejsca na homoseksualnosc - czasy ojca prowadzaego musza minac.

Dla mnie to nie jest normalne, dla mnie to jest karygodne, bo krzywdzeni są ludzie. Ale w tej kulturze jest to normalne. Tak samo jak w Japonii kompanie się razem jest zupełnie naturalnym zjawiskiem. Normy Społeczne nie są i nigdy nie były określone w sposób sztywny. Dlatego nie można w związku z nimi czegoś definitywnie zakazywać albo twierdzić że coś jest z gruntu rzeczy dobre

Tak, dokładnie. I dlatego na pewne spracy - chociazby na pelnoprawne zaakceptowanie homoseksualnosci - potrzeba czasu. I wpychanie mi pewnych rzeczy na sile jak to sie robi na paradach mija sie z celem. Bo z ludzi, ktorzy do pewnej chwili sa mi spolecznie obojetni robia sie ludzie potwory, ktore na sile chca sobie zrobic reklame. Na wszystko przyjdzie czas.

Gangrel
24-11-2005, 09:08
Na wszystko przyjdzie czas.

Gdybyś nie miał pełni praw które Ci się należą czekałbyś z założonymi rękami? Troche jak Żydzi. Jednego mesjasza ukrzyżowali i czekają dalej aż im Bóg kolejnego ześle.

Jeśli homoseksualiści nie będa demonstrować nikomu nie przyjdzie do głowy, że jest potrzeba społeczna poprawienia obecnych przepisów.

$corcerer
24-11-2005, 09:32
Homoseksualiści też ludzie - tylko trochę inni.

Zastanawiam się jakbyście mówili, gdybyście to WY moi drodzy heteroseksualiści byli w mniejszości - też by było, że macie prawo, że nikt wam nie zabroni itd... Ale ktoś by was wyzwał od je***ych hetersów zmieszał z błotem i wy..ehem, no dobra, zapędziłem się.

"Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe" - to taka zasada, za którą staram się jakość podążać, tylko niestety nie zawsze mi się udaje.

IMO pedały to tak jak ludzie (nie rozumiem co za różnica, Homoseksualista to komoseksualista, a to że płci przeciwnej niż ja to już go usprawiedliwia? phi)

hoomik
24-11-2005, 09:45
IMO pedały to tak jak ludzie
Pedal - prawie jak czlowiek. Prawie robi wielka roznice.

Matek
24-11-2005, 12:01
Ech... niech bedzie, ze to wrzuce;)

Prawo do wolności zgromadzeń jest fundamentalnym prawem demokratycznego państwa. Demokracja w swoim dojrzałym wydaniu zakłada także wolność demonstrowania opinii i poglądów, które nie podobają się większości, a więc tych, które bulwersują i prowokują opinię publiczną.

Mają rację ci, którzy twierdzą, że wolność zgromadzeń nie jest wolnością absolutną, bezwzględnie chronioną w każdych warunkach. Każde prawo (z wyjątkiem niezbywalnej godności każdego człowieka) może podlegać ograniczeniom. Również tym ograniczeniom, które wynikają z potrzeby ochrony moralności publicznej.

Mylą się jednak ci, którzy twierdzą, że o moralności publicznej można decydować w sposób arbitralny. W społeczeństwie demokratycznym, jeśli uznaje się określone wartości za podstawowe i gwarantowane przez prawo najwyżej sytuowane (a tak jest niewątpliwie w wypadku wolności zgromadzeń), wszelkie ograniczenia realizacji tych wartości muszą być stosowane z największą ostrożnością, umiarem i nigdy ponad konieczność.

Trzeba bowiem uznać, że istnieje swoiste domniemanie na rzecz wolności, a nie na rzecz celowości ograniczenia. Moralność publiczna nie jest kategorią prawnie jednoznacznie określoną, jest swoistą klauzulą generalną, a więc i ostrożność w powoływaniu się na nią dla ograniczenia podstawowej wolności znajduje szczególnie mocne uzasadnienie.

Sam fakt istnienia zachowań, które nie są powszechnie uznawaną normą społeczną, nie jest jeszcze naruszeniem moralności publicznej. Nie jest nim także samo domaganie się tolerowania w społeczeństwie "inności", choćby nawet ta "inność" sprzeciwiała się naszym poglądom, przekonaniom i preferencjom. Niebezpieczne byłoby też dla demokracji przyjęcie tezy, że demonstrowanie poglądów nieznajdujących wyraźnego oparcia w obowiązującym prawie jest z tego właśnie powodu nielegalne, a więc i niedopuszczalne. W ten sposób bowiem unicestwialibyśmy wszelką debatę publiczną na temat roli prawa, jego celów i przyszłej ewolucji.

Przebieg demonstracji poznańskiej nie potwierdzał tezy o istnieniu zagrożenia dla porządku publicznego, nie wskazywał na zachowania obsceniczne jej uczestników ani na próbę upokorzenia tej części (większości) społeczeństwa, która ocenia negatywnie przynależność do mniejszości seksualnych.

Spór idzie tu bowiem o coś innego: nie o próbę narzucenia określonych zachowań jako normy społecznej, ale o to, jak mają być traktowani ci, którzy tej normy nie uznają. Spór ten nie może być w społeczeństwie demokratycznym rozstrzygany za pomocą policyjnej pałki, bez względu na to, jak bardzo nam się nie podobają określone zachowania i sposób ich przejawiania na zewnątrz. A także bez względu na to, czy chodzi o mniejszość seksualną, społeczną, etniczną czy jakąkolwiek inną grupę kontestujących.

Ashlon
24-11-2005, 15:17
Homoseksualiści też ludzie - tylko trochę inni.

1.Zastanawiam się jakbyście mówili, gdybyście to WY moi drodzy heteroseksualiści byli w mniejszości - też by było, że macie prawo, że nikt wam nie zabroni itd... Ale ktoś by was wyzwał od je***ych hetersów zmieszał z błotem i wy..ehem, no dobra, zapędziłem się.

2."Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe" - to taka zasada, za którą staram się jakość podążać, tylko niestety nie zawsze mi się udaje.

3.IMO pedały to tak jak ludzie (nie rozumiem co za różnica, Homoseksualista to komoseksualista, a to że płci przeciwnej niż ja to już go usprawiedliwia? phi)

1. Na pewno nie wyszedlbym na ulice krzyczac "O, JA JESTEM HETERO!". Po prostu siedzialbym cicho - chce byc traktowany jak normalny, to nie robie z mojej innosci wielkiego halo. A gdyby mnie atakowano - raczej wszedlbym na droge sadowa, niz robil afere "pobili hetero".

2. Domyslam sie, ze 99% osob wypowiadajacych sie przeciwko paradzie nie tknelo palcem ani jednego pedala, natomiast 80% nie tkneloby takiego, gdyby nawet byla mozliwosc...

3. W Indiach pala zywe zony wraz ze zmarlymi mezami? Phi, to tez tradycja...;)

Żółwik
24-11-2005, 16:42
Hm. Moze bolec..
Wiec, dzieciaczku-nazistowskie scierewko.. raz - wiesz, skad jest tWOJ podpis? Z pewnego nazistowskiego zespolu.. widac, ladne masz wzorce.. Na co Parady Rownosci? Zeby takie scierewka jak tY nie mogly spac po nocach, bo aryjska rasa nie moze zapanowac.. Na co cI tWOJ podpis? Chcesz sie chwalic swoja nazistowsko-pokvrwiencza nienormalnoscia? Dla mnie (i dla wiekszosci) to bardziej chore niz owi homoseksualisci. Szczerze? Wspolczuje tWOIM rodzicom i otoczeniu.. 15 lat, a juz takie scierewko.. az strach pomyslec, co bedzie pozniej.
Słuchaj Slay wiem skąd jest ten podpis i wiem co to za zespół. Nie jestem nazistą, nie popieram Hitlera, ale zgadzam się z pewnymi poglądami tego zespołu.
PS. Chciałbym ci za***ać w ryj. =D

Shanhaevel
24-11-2005, 17:05
Hm. Moze bolec..

Homoseksualizm ma to do siebie, ze ludzie przewaznie NIEZALEZNIE OD SIEBIE przejawiaja odmienne sklonnosci seksualne (czyt. przewaznie nie maja wplywu na to, ze maja odmienna orientacje). I tego sie nie da wyleczyc.. wiec to, ze pomysla, ze ich rodzice byli hetero-, w niczym nie zmieni ich orientacji.

Poki co, to cierpia homoseksualisci. Bo wpadlo tam stado nietolerancyjnych zwierzy i nazistowskiej policji. I ludzi pokroju owego Zolwika.

Slay, weź wyluzuj. Ma gość prawo ich NIE lubić i ma prawo NIE lubić parad równości, ale to nie oznacza od razu, że jest 'nazistą'.

Slay
24-11-2005, 17:46
@Shan: nawet, jesli w podpisie ma tekst, badz co badz, nazistowskiego utworu nazistowskiego zespolu? Tylko czekac, az wytatuuje sobie na piersi Hakenkreuz (vide pewien film, tytulu nie pamietam).. I OK, zgadzam sie - ma prawo NIE LUBIC. Ale on powiedzial (napisal?), ze ich NIE TOLERUJE. Noticed difference?
@zolwik: zapraszam. Nawet chetnie odbiore cIE z dworca =P
Btw, pozdrow swoich przyjaciol weszpolakow i wujka Romka G(ottmituns). =P

Ryłek
24-11-2005, 18:24
Ciesze się że nie jestem gejem, ponieważ nowy prezydent III RP to kretyn, i nie będą to dla nich dobre dni...
Zgadzam się.
A niech sobie będą mniejszości seksualne, religijne, co wam do tego?

Słuchaj Slay wiem skąd jest ten podpis i wiem co to za zespół. Nie jestem nazistą, nie popieram Hitlera, ale zgadzam się z pewnymi poglądami tego zespołu.
PS. Chciałbym ci za***ać w ryj. =D
Idiota... W młodzieży wszechpolskiej już jesteś?
Nazizmowi już dawno świat podziękował...

Żółwik
24-11-2005, 19:25
Nazizmowi już dawno świat podziękował...
Ara'Gorn debilu jakbyś czytał moje posty dokładnie...
Czy ja nie napisałem że nie jestem nazistą? Nie uważam teorii o podziale ras na lepsze i gorsze za prawdziwą, nie uważam że aryjczycy powinni rządzić. Nie jestem również wrogiem żydów. Wszechpolakiem bym być nie chciał. Zbyt pochopnie wyciągacie wnioski.

Pozatym trochę źle się wyraziłem. Gejów nie lubię, parad równości nie toleruję.

Karmazynowy zwierz
27-11-2005, 14:58
Karmazynowy zwierz:
Nie wyzywaj mnie gówniarzu, tylko dlatego że masz inne zdanie "łosiu".

Nie rozsmieszaj mnie. Dlaczego nie mialbym mowic na Ciebie "losiu", albo na kogokolwiek innego co mowi na homoseksualistow, ze sa odszczepiencami itd.?

Dlaczego na Ciebie nie mozna a na nich tak? Kto ci dal prawo byc lepszym od nich?

Jak ktos mowi ze go obrzydzaja geje, lezby. To ja mowie, ze mnie obrzydzaja takie teksty. Ten kto to mowi jest sam chory i powinnien sie leczyc. Tez mi sie nie chce czytac pozniej ich wypocin, ale maja do tego prawo.

I spewnoscia twoje reposty o gowniarzu mnie zniszczyly. Splywa to po mnie.

@ Alll

Jesli ktos cytuje moje zdanie zauzmy iz mowie ze "homo tez maja prawo do robienia parad". To na litosc boska darujcie mi cwaniakow ktorzy odpisza cos w stylu "ameryke odkryles". Wow. Poprostu pisze to w odniesieniu do czyjejs wypowiedzi, ze oni tego prawa nie maja.