Pokaż pełną wersje : Pacc Knight
Mam pytanie mam skille 65/65 , jade w axe i mam 40 lvl . Chcialbym wiedziec gdzie moge dobrze expic , narazie expilem na larvach dobry exp bo wyciagalem 100k na 1 dzien przy nie duzym pg . Mam f-axe i tower shielda gdzie moge podobnie dobrze expic albo nawet lepiej ?
ja bym radził dobic 75/75 i na guardy... lub mitwalin...
nie mam pacc ale z tego co wiem dobrze sie na scarabach expi z gsem. Na skillu 80 mozesz w miare oplacalnie na Guardach siedzieć . A tak nawiasem skilluj bo jak na lvl slabiutko :/
rekin lord vader
23-11-2005, 15:29
nie mam pacc ale z tego co wiem dobrze sie na scarabach expi z gsem. Na skillu 80 mozesz w miare oplacalnie na Guardach siedzieć . A tak nawiasem skilluj bo jak na lvl slabiutko :/
on walczy axem, nie swordem- wiec nie gs, tylko dragon lance :p
shymchuck
23-11-2005, 17:46
Jeśli masz Pacc to nie trenujesz bo to całkowita strata kasy, chociaż skille masz stosunkowo słabe no ale to nie jest wątek tego tematu.
Do expienia polecam tomby. Tam wyciągniesz więcej jeszcze expa niż na larvach i loota możesz zbierać nawet koło 20 000 o.z dziennie licząc, że będziesz siedział tyle co na larvach. Własciwie to masz dość mało możliwości bo skille cieniutkie ale tomby to bardzo dobry wybór jak dla ciebie, wiem bo sprawdzałem sam. Ewentualnie jest jeszcze tiquanda na płn od port hope, tam masz 25k expa na godzine ale ze skillami 75/75 tak mialem więc u ciebie 15k+ powinieneś nabijać. To tyle
tak jak juz niektórzy wspomnieli z pacciem knightem dobrze sie expi na scarabach z dwureczna bronią i tomby, ja jednak polecam wbic 75/75 i na cyclopolis na edron albo dragon lair dobry exp i loot takze pozdro.
Pfff
- Mintwallin (20-30k/h, dobry loot)
- Elfy (30+k/h, głównie zależy od szybkości i skillów, z loota uhy się ledwo zwracają)
- Tomby (20+k/h, loot dobry)
- PoH, cyce+slimy (pewnie ze 30k/h idzie zrobić, chociaż szanse na bycie samemu są bliskie zeru... loota brak // sorcem robiłem pod 50k/h expa ale to inna bajka - gfb powah)
- Guardy (20-25k/h, loot w miarę, ostatnio nie testowałem ale podobno są miękkie po update...)
Może coś jeszcze by się znalazło
Jak widać wariantów jest sporo - jeden problem, skille ~65 to odrobinę za mało. Na elfy i tomby starczy koło 71-72 (oczywiście im więcej tym lepiej, ale bez przesady), na pozostałe lepiej potrenować przynajmniej do 75
Aha, zwykle lepiej się wychodzi na dwuręcznej broni, ale najlepiej sam przetestuj co wolisz
@helka: Nie wiem skąd ty dobry loot na dragach bierzesz...
@down: Yo lamqo ;)
drizztpl
23-11-2005, 20:30
Slime'y, ghoule, cyce, dwarfy (guardy jeszcze nie), scaraby, Dark cathedral, itp. Do wyboru, do koloru ;]
Zrób skille 75/75, kup jakiegoś dwuręcznego axe, zrób djinn questa i smigaj na dragi, na ankrahmun. Loota całkiem przyzwoicie spylisz u djinnów, nie zużyjesz więcej jak 2 uhy na smoczka a jest duzo expa. Respów też tam nie brakuje a zawsze jest tam wmiare dużo miejsca.
ehe, 2 uhy na smoczka to jest oplacalnie, ale jak na elfach sie cisnie po 2-3k na 1 uhu to ludzie mowia ze sie z loota nie zwraca...
300 expa na uhu to sie robi na 70/70 na guardach ..
dzieki za pomoc cadonis i gangrel . Pozostaje mi potrenic :)
Powiedz mi jaka sytuacja na twoim świecie skile full eq jak stoisz z kasą to ci powiem gdzie expić :p
ci co mówia o dragach to sie powinni cegłą żucic spoko dragi ta ale za 50 lvli
no i oczywiście podskiluj chyba że wolisz tracić masy uhów na all
Luft :) Nebula , a wczesniej inferna hehe tak jak ty . Lvl 41 , skilluje tera 65/65 . Eq p-set , bohy , d-lance , w-helmet
Bohy :/ P set ;/
skąd ty to wytrzepałeś ,palem grałeś czy co?
twój nick?
bo sie bogubiłem :)
przedewszystkim zrób 70-75+ skile 6 ml tez juz powioli powinein być
z of questa bedzie k armorek a boszki to bym ci radził na c arm czy jakis g arm zamienić do tego k legi jakiś vamp szild do f axa i juz masz 60 lvl :p
na tym co masz to radze ci raczej soldy bic dla lota ($)
puzniej mint cyce albo guardy (po upie maja mniej defa ale i expa :/)
Scraby dają neizla kase ale lot z nich 0 :/
tomby nie sa złe pod warunkiem ze lubisz taki syf jak tam jest
(czyli wszystkiego po trochu)
Poh nei jest zły tylko dsy i gsy to moze być problem :p
Nie wiem po co mu 6 mlvl ani po co ma isc na soldki skoro na minosach zarabia sie srednio 1,5-3 razy lepiej.
to sie nazywa alternatywa?
a 6 ml to tak przy okazji za niedługo :p
chodziło mi o to że jak bedzie skilował to i pewnie ml wejdzie a pozatym
ładnie sie prezentuje explo i pare hp wiecej z uha to wcale nie jest tak mało dla knighta jak sie wydaje ...
Hehe na lepsze eq sie uzbiera , a bohy i d-lance mam do szybszego poruszania i wybijania spawnow . Narazie skilluje k-set po OF bo w piatek ide fs\k-axe + kasa na k-legs , k-arm z questa . Btw wroc na Nebule bo widzialem czesto na vip siedzisz . Aha nie gralem palkiem kase z tombow na bohy i d-lance w okolo 4 dni
@up
34% do 5 mlvl :) , z 8 lvl na 41 lvl zrobilem w tydzien tomby\larvy nie sharuje bo mnie znasz ^^
Zapomnaiłem juz jak to jest miec pacc :(
no posiedziłem troche wbiłem 30 lvl sorcowi ale bez pacca to zdeksza kicha :/
chyba ze znajde kogoś kto sela na nebuli/infernie to moze wtedy na stałe
anrazie sie neimoge doprosić o gs hunt :/
Skończ odwalać pg i wez sie za 5 ml i skile :p
Ciagle nie wiem ktot ty jestes ;p
pamietałem tylko że z inferny ;d
I ja postaram się pomóc gdzie expić.
Postać i skille widać obok. Mój eq: rh, g arm, bs/gs, demon shield, bohy, aol, c legs.
Z moim doświadczeń wynika, że na guardy chodzić się nie opłaca... Mam zrobionego postmana. 2 dni temu poszedłem na guardy i byłem ładnie w plecy. A miałem przerwe z 2 miechy na servie to nie dysponuje za dużym zapasem uh przez co było to bardzo dotkliwe... Teraz mam zapas raptem 20bp uh + 10k w depie. Szykuję się na jakieś ostre expienie ale zastanawiam się gdzie najbardziej opłacałoby się pójść. Jak dotąd wynika, że scaraby. Ale z postów widzę, że na elfy fajnie byłoby pójść xD. Cóż jeśli tylko znajdę czas to skocze do ank.
A co do Ciebie. No cóż... skille... Pozostają ci słabe soldki na expa i ewentualnie slimy. Możesz próbować katedrę. Mi całkiem ładnie się tam chodziło.
Mam nadzieję, że choć częściowo pomogłem. Pozdro
Nie masz zapasu uh - nie idz na elfy. Skoro masz postmana nie ma lepszej alternatywy od Mintwallin - z elfow bedziesz musial okresowo schodzic zeby odrobic straty w uhach.
@luft:
Oczywiscie ze alternatywa. Po prostu po siedzeniu przez pare miesiecy na tym forum jestem uczulony na rady typu " skille xx/xx i na dwarfy, potem soldki, potem guardy". Malo kto rozglada sie za czymsc ciekawszym a potem masowo ludzie narzekaja ze sie expi wolno i monotonnie.
UP@
Sorka ale cie nie jarze :p
Rozumie że niema czegoś takiego jak na skilach x/x to , na x/x to , ale wiesz
troche racji w tym jest .. raczej nie pujdziesz na skilach 50 na cyce czy na 60 na guardy bo cie pojadą ...
a pozatym pisałem wcześniej - no chyba że woli tracić kupe uhów
na tych Skilach co ma to najleprza rada to są soldy
na mint czy cyce tego 70 sworda raczej powinien mieć
na guardy i of najlepiej 80 i dobre eq
A co do elfów
To lot jest niezły bo duzo bow'sow jakies longswordy
No ale uhow tez toto kupe zre i skili na tym duzo nie nałapiesz w czasie expienia i komu sie chce uganiać za scoutami ciągle :p
Najprosztrza rada moim zdaniem to Wyskilować sie knight nei mający conajmniej 70 skila jest do niczego (od 80 zaczyna sie zabawa)
jesli chcesz expić szybko małym kosztem cyce puźniej of
jesli chcesz expić dla lotu to soldy/guardy , mint
Do tego dobry Shild
i możesz zobaczyc jakie expowisko najlepiej ci odpowiada
i tyle :p
Mam alergie na slowo "dwarf" ;p
Co do skillow xx/xx chodzilo mi o to, ze kazdy poradnik, kazda prawie kazda rada opiera sie na tym kiedy expc na takich dwarfach a kiedy na innych. Blee..
Co do elfow:
- w zyciu nie udalo mi sie expic tak szybko na guardach ( lev 50++ ) jak na elfach na lev kolo 30.
-loot wypada rzadko, ale prawie zawsze zwraca koszty uh, czego nie moge powiedziec o guardach.
- nie musze skillowac powyzej 65/65 wiec odpada mi sporo siedzenia i gapienia sie w chmurki.
-nie trace wiecej uhow niz 1 na ok. 2k expa ( czyli tak jakbym zabijal 12 guardow na 1 uhu - ocen jakiego chara trzeba do tego ).
- nie chce ci sie ciagle uganiac za scoutami ? to idz gdzie indziej - ja po prostu pokazuje, ze wystarczy troche poszperac a mozna znalesc swietne miejscowki, inne niz stereotypowe kopalnie.
Co do cycow : oswiec mnie gdzie znajdziesz na tyle duzy i szybki resp zeby oplacalo sie tam chodzic knightem ( oprocz cyclo ).
Co do skillow: 70/70 na mint to troche malo ( specjalnie po to trenuje do 75/75)
shymchuck
24-11-2005, 16:54
Elfów nie polecam, przy skillach 72/72 około miałem tam 25k/h ale na to szedł ok. 1bp uh. Loota niewygodnie ciągnąć przez całą droge a w venore jeszcze ci ktoś rąbnie. Chociaż tam pewnie jest skrzynka skoro mówicie że loota można robić. Ja polecam ci z tymi skillami tomby. Chyba, że podskillujesz ale to strata pacc. Ewentualnie moze jesteś bogaczem i nie zależy ci na pacc to skilluj :)
Powiedz mi gdzie zrobisz 25k/h na 1 bp uh ? poza tym latalem tam od 65/65 i wcale na tym nie tracilem, a czasem zarabialem..
shymchuck
24-11-2005, 18:28
Powiedz mi gdzie zrobisz 25k/h na 1 bp uh ? poza tym latalem tam od 65/65 i wcale na tym nie tracilem, a czasem zarabialem..
25k/h robiłem właśnie na elf fortress ale zapomniałem dodać, że robiłęm to z gsem na skillach 75/74 i scouty lały dość mocno ze strzał. Loota nie zbierałem bo szkoda czasu żeby to targać, brałem tylko strzały.
A co do guardów to minimalny skill na nie to 75 więc guardy ci odpadają. Możesz chodzić na scaraby ale dają mniej expa niż cyce a mają więcej hp to już sam zdecyduj co się bardziej opłaca ;]
Moim zdaniem skillowanie na pacc'u nie jest nie opłacalene(przeskillowalem juz 1 pacc'a :P),ale wracając do tematu zrób skille 70/70 i lec na scaraby, bo to jest najlepszy exp knight'ów. Scaraby zrzucaja bardzo dobry loot (kasa,emeraldy,small amethysty,scarab coiny), zwróci ci sie za uhy na 100%.
Jeśli masz Pacc to nie trenujesz bo to całkowita strata kasy, chociaż skille masz stosunkowo słabe no ale to nie jest wątek tego tematu.
Do expienia polecam tomby. Tam wyciągniesz więcej jeszcze expa niż na larvach i loota możesz zbierać nawet koło 20 000 o.z dziennie licząc, że będziesz siedział tyle co na larvach. Własciwie to masz dość mało możliwości bo skille cieniutkie ale tomby to bardzo dobry wybór jak dla ciebie, wiem bo sprawdzałem sam. Ewentualnie jest jeszcze tiquanda na płn od port hope, tam masz 25k expa na godzine ale ze skillami 75/75 tak mialem więc u ciebie 15k+ powinieneś nabijać. To tyle
OMG NIE TRENUJ BO SZKODA KASY, TAA TO MOŻE JESZCZE NIEKUPUJ PACC BO SZKODA KASY? BOŻE CO ZA BREDNIE NIE BEDZIE CHODZIŁ ZE SKILLAMI TYMI CO MA DO 100LVL BO MA PACC.
JA MAM 40LVL SKILLE 75/74 I TAK NIEMAM PACC WIĘC JA BYM CI RADZIŁA CHODZIĆ DO DARK CATHEDRAL ZE SWOIMI SKILLAMI A JAK ZROBISZ TAK Z 70/70 TO POLECAM ELF TOWN KOŁO VENORE UHY LECA ALE JAK ZBIERASZ LOOT TO SIĘ ZWRACA NAWET NA + JESTES. OSTATNIO BYŁEM TO ZESZŁO MI 1,5 BP UH A ZAROBIŁEM 7K
Najlepsze tomby kasa duzo na + , scaraby tez z 2-ręczną bronią, polanka na północ od port hope wyciągałem tam 30k/h xdddd. A jeżeli chodzi o facc to OF, mint~, wiocha elfów ni poh oczywiscie :')
shymchuck
24-11-2005, 20:12
OMG NIE TRENUJ BO SZKODA KASY, TAA TO MOŻE JESZCZE NIEKUPUJ PACC BO SZKODA KASY? BOŻE CO ZA BREDNIE NIE BEDZIE CHODZIŁ ZE SKILLAMI TYMI CO MA DO 100LVL BO MA PACC.
JA MAM 40LVL SKILLE 75/74 I TAK NIEMAM PACC WIĘC JA BYM CI RADZIŁA CHODZIĆ DO DARK CATHEDRAL ZE SWOIMI SKILLAMI A JAK ZROBISZ TAK Z 70/70 TO POLECAM ELF TOWN KOŁO VENORE UHY LECA ALE JAK ZBIERASZ LOOT TO SIĘ ZWRACA NAWET NA + JESTES. OSTATNIO BYŁEM TO ZESZŁO MI 1,5 BP UH A ZAROBIŁEM 7K
Zacznijmy od tego, że nie pisze się wielkimi literami, jak ktoś tego nie wie to już świadczy o poziomie inteligencji.
Wystarczy tlyko logicznie pomyśleć: Jeśli wydał kase na pacc to powinien z niego korzystać tj: expić w miejscach tylko dla premium accountów gdzie jest lepiej niż dla darmowych kont. Trenować może jak mu sie skończy pacc.
Przzy samym expieniu do 100 lvla będzie miał skille przynajmniej 80/80 około. więc pomyśl co piszesz.
TAA TO MOŻE JESZCZE NIEKUPUJ PACC BO SZKODA KASY? No najwidoczniej tobie szkoda -.-
Sir Marilion
25-11-2005, 08:00
na tych Skilach co ma to najleprza rada to są soldy
na mint czy cyce tego 70 sworda raczej powinien mieć
na guardy i of najlepiej 80 i dobre eq
Inna sprawa, że on trenuje axe!
Skoro wyciagasz 100 kna dzien to dojedz do 50 levelu zrob skille 80/80 kup d lance i ownuj guardy, bedzie dobrze ; ]
Ja myśle że wogule nie jeste dla knighta pacc potrzebny hyba ze na wyszym lvlu ale masz inne pola expieniea np.PoH,Mintwall,itp
sam widzisz jeszcze kopalnie po co pacc hyba ze dla exori lepiej zrobic se corca i pacc i zajefajne czary mozna miec a nie knightem radze wam nie kupujcie pacca dla knighta
NIEMUSICIE MNIE SIE SLUHAC SAMI DECYDUJCIE JA TYLKO DAJE RADE :) :)
:lucznik::miecz::mag::mag: RÓWNA SIE DESERT :confused:
Bulboglowy
28-11-2005, 22:00
Trenuj skille.
Jak zrobisz skille 75/75 to masz prawie wszędzie dwa razy więcej expa niż na Larvach. Takie skille to mniej niż 100h treningu, więc wystarczy, że będziesz chciał grać kolejne 100h to się bedzie opłacało. Dokładniej mówiąc to już wcześniej będzie opłacało, bo na Larvach prawie nie ma kasy (ja mam 0,5k gp/h), a przy wyższych skillach szybko się wzbogacisz.
Druga sprawa to jak nie będziesz trenował to za te 100h na Larvach, będziesz miał podobny problem co teraz, a z levelem +50 to już będzie kicha, więc i tak będziesz musiał trenowac.
[EDIT]
To co na 100% powinieneś zmienić to expowisko. Codziennie robić 100k xp na Larvach to gorsze niż piekło. Mózg ci wysiądzie i odechce ci sie grać. A szkoda by było, bo zapowiadasz się na niezłego PG, a PG-Polaków nigdy za dużo... ; )
Dziekiz a rade frezer to naparwde dobra rada on porzadnego czlwoieka tora ma 14 lvl i wypowiadasz sie z eknight nie powinien kupowac pacca lol
Jestem knightem i mam pacca i nie zaluje ze go mam po 1. hunty hunty hunty po 2.zle sie expi na zatloczonych miejscowkach :evul:
Co do tego gdzie maz expic tomby przyzwoity exp + loota w ogromncyh ilosciach , na scarabay ztwoim skilami nie doradzalbym pod skiluj troche i masz lepszy exp nic w tombach ale nie masz loota zwraca sie tylko za uhy ,
zadko na + :p
I doradzilbym ci skilowac bo pozneijsz bedziesz tego zalowal :P
Ja tez msuze nadrabiac skila troskzu :P
A co do skilowania na paccu - lol w zyciu majac pacca nie bedziesz caly czas expil do glowy dostaniesz chyba ze jestes maniakiem ale ja nie umie caly zcas expic , a gdy nie expie to trenie nie widze tu straty kasy hahaha sry za literowki szybko pisalem chyba widac :P
kazdy mowi tomby tomby gdzie sa te tomby na ktoryc sie najlepiej expi? i na jakiech lvlach mogl by ktos zalaczyc mape albo cos w tym rodzaju?????? ;(
Mapka juz byla keidys pokazywana mi plikow nie zaczlacza to ci jej nie pokaze :P
Ale proponuje ci wejsc w filmy i zwiedzaj z cichym tam masz wszystkie tomby pokazane przed teleportem , zobaczysz bedziesz wiedzial gdzie chodzic itp itd :P
Zdziwilo mnie troche, jak wszyscy jada po guardach...
Jako exp moze i faktycznie sa niezbyt rewelacyjne, jednak kase mozna bic tanio i szybko...
Swoim 50 ek (81/80 g arm k legi wh faxe demonka) przed huntami chodzilem do kopaln w srodku kazo do jaskin z soldkami i guardami... na 3-5 uhach robilem bagi po 5k oz i jakies 20k expa. Nie wiem ile mi to czasu zajmowalo dokladnie, ale jakos nie specjalnie duzo, kolo godzinki.
Jednak zdaje sie ze w mint rachunek uhy/kasa/exp wyjdzie jeszcze lepszy - z relacji kumpla, tez 50 ek, sam jeszcze tego nie sprawdzilem :)
Ja bym Ci polecał tomby na PACCu..exp i loot w jednym z lepszych wydań;)
A nie na PACCu ? To faktycznie potreń do min. 70/70 i potem Mintwalln... Oj, ile ja tam kiedys moim 58 EK czasu spędzałem...
Zdziwilo mnie troche, jak wszyscy jada po guardach...
Jako exp moze i faktycznie sa niezbyt rewelacyjne, jednak kase mozna bic tanio i szybko...
Swoim 50 ek (81/80 g arm k legi wh faxe demonka) przed huntami chodzilem do kopaln w srodku kazo do jaskin z soldkami i guardami... na 3-5 uhach robilem bagi po 5k oz i jakies 20k expa. Nie wiem ile mi to czasu zajmowalo dokladnie, ale jakos nie specjalnie duzo, kolo godzinki.
Jade po guardach dlatego, ze robie prawie 30k/h expa knightem lev 30+ skille 70/70 na elfach, kolo 75/75 bede robic 30k/h w mint, zarabiajac wiecej niz ty na 50 lev ze znacznie lepszym eq/skillami..
@topic ja bym ci radził zrobić tak
Nabić do skilli 75/75 :axeman: i potem na dragach i na Dragon Lorda można chodzić z ekipą B) przynajmiej ja tak bym zrobił :]
Straszne ilosci uhow pojda :P
Jak nie dadza czegos porzadnego to bedzie duzo do tylu ;]
VIL na guardach tez masz 25-30k/h i do tego duzo lota
Nie przy takich skillach. Poza tym ja wole expic od nizszych skillow szybciej..
@up może ty wolisz ale inni wolą mieć solidne skille i iść expić na mocniejsze potworki z czego będzie 30-40k/h expa np.w Dragon Lair B) plus loot :]
@Smitiii na guardach też lepiej mieć lepsze skille bo jak zlurują ci 4 w jedno miejsce to bedzie dym ;)
na dragon lair trzeba miec _mocne_ skille, a nie mocniejsze skille, poza tym jesli ty bedziesz w dragon lair wyciagac 30-40k/h na skillach 85/85 to ja wole swoje 30-35 na mint przy 73/73 bo jestem kilkaset godzin do przodu w stosunku do ciebie..
Trenuj jak chcesz, ja zrobie po swojemu...
na dragon lair trzeba miec _mocne_ skille, a nie mocniejsze skille, poza tym jesli ty bedziesz w dragon lair wyciagac 30-40k/h na skillach 85/85 to ja wole swoje 30-35 na mint przy 73/73 bo jestem kilkaset godzin do przodu w stosunku do ciebie..
Trenuj jak chcesz, ja zrobie po swojemu...
Każdy ma swój styl gry jeden woli expić drugi skillować trzeci woli robić i to i to więc ja ci nic niezarzucam że źle robisz i musisz to zmienić ja tylko mówie że wole skillować i pujść na dragi :]
shymchuck
30-11-2005, 16:12
@topic ja bym ci radził zrobić tak
Nabić do skilli 75/75 :axeman: i potem na dragach i na Dragon Lorda można chodzić z ekipą B) przynajmiej ja tak bym zrobił :]
No to widać, że:
po 1 nie umiesz czytać ze zrozumieniem
po 2 nie masz większego pojęcia o tej grze.
On się pytał gdzie ma expić a przy huntach bloker nie expi.
Fredo_1987
03-12-2005, 20:29
Ja bym ci radzil dowalic skile do 75 moga byc i mniejsze, ale wiecej uh bedzie szlo i expic na Dark Catedra, exp jest bardzo dobry kolo 20k expa na h, potren i sam zobaczysz :]
Casanova
27-01-2007, 03:16
żeby nie zakładać nowego topicu to tu sptam: :)
Knight + PACC 30lvl skills 71/70(sword/shield) 5 mlvl eq: c arm,legs, medusa shield (ew. vampire shield), Bright sword, GS, crus helmet, BoH
gdzie expic (exp miejsca/loot miejsca)? :) (najlepiej tereny dla pacc ;) )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.