Pokaż pełną wersje : LvL a obrażenia
No więc to zdarzenie zmusilo mnie do zrobienia tego tematu:
Gadałem z kumplem i w pewnej chwili stzrelił takim tekstem:
21:23 Godekman: te skile ***a dajo
21:23 Godekman: levle sie liczy
21:24 Godekman: mniej obrazen przyjmowanych
I dlatego wycuchła kłutnia ponieważ ja uważam że co do pzyjmowania obrażen fizycznych zależą tylko i wyłącznie Skille (shielding) i EQ oraz duże znaczenie ma zawziętość potwora.
A lvl to tylko miły dodatek HP MP i CAP. Ale Godekman i jego wiekszość gildi De'arth (która pozdrawiam) sprzeczaja sie ze mną, i dalej uparcie muwią ze LvL przyczynia sie do obrażeń a ci co tak nie uważaja to Sorry. Jego kolega dal na przykładzie Eternal Obliviona że na 8 lvl z jego skillami i EQ dostawał by baty od DG co prawda musiał by się cześciej uhać bo bardzo mało HP, ale obrażenia były by takie jak na jego aktualnym lvlu.
Zrobiłem ten temat żeby pokazać jacy ludzie potrafią byc bezmyślni niby 46 lvl a za przeproszeniem gówno sie zna. Mam nadzieje że na tym forum jest przynajmniej garstka osób która sie zna na Tibii i mnie poprze.
No to tyle.
PS. Sry że tak krótko i za błędy ale pisalem to w pospiechu
Sebcio :)
22-11-2005, 22:20
Liczy sie zarówno level jak i skille.
Jeden skill to 2 pkt obrażeń więcej a 4 levele to 1 punkt więcej :) także tak naprawde skille daja więcej niż level, ale on też się liczy :)
up a z kad to wiesz ?
Topic: Mi sie wydaje ze tylko skile...
Sozemego
22-11-2005, 22:38
Ale tobie chodzi o zadawane obrazenia czy otrzymywane ?
Jezeli o zadawane, to level podnosi tylko sredni hit a nie maksymalny.
Co do otrzymywanych to wydaje mi sie, ze level nie ma znaczenia, wszystkie potwory trafiaja mnie tak samo jak na 8 jak i na 105 ;]
@UP
Chodzi mi o otrzymywane od potworów obrażenia ;]
Sebcio :)
22-11-2005, 22:41
up a z kad to wiesz ?
Topic: Mi sie wydaje ze tylko skile...
Jeśli chcessz to wyskilluj 86 i na 8 levelu i porownasz swoje hity do hitów mojego kumpla :) zobaczysz. on ma aktualnie 63 level czyli srednio jego hity były bo o 16 wieksze :)
Sluchaj, mi nie chodzi o te hity co zadaje potworom tylko o te co one zadają mi !! Czytanie ze zrozumieniem sie kłania...
Shagarot
22-11-2005, 23:03
Nie wazne jakie masz skille - Potwor zawsze moze walnąć tak samo silnie tylko im więkrzy shelding tym więkrzy % szans, ze Hit bedzie słabszy,a ale zawsze moze Ci wejsc maxymalny hit. Dragon np w jednej chwili moze zrobić MAX COMBO 400 - i nieważne jaki masz lvl - zawsze moze Ci zadać takie combo tylko im wyższy skill i leprzy eq tym mniejsza szansa, ze taki zada - a jak już zada tot ylko wysoki lvl da Ci dosc HP zeby przeżyć - Life is Brutal.
Trzeba rozróżnić obrażenia jakie zadają potwory. Obrazenia od magii i obrazenia
fizyczne. Jesli chodzi o obrazenia od magii to level raczej nie ma znaczenia, jesli
chodzi o obrażenia fizyczne to wydaje mi sie że level ma znaczenie.
Przykład: jakie ma skile sorcek i jak mu rosną chyba każdy wie. Praktycznie przy takich samych skilach na niższym levelu obrywałem więcej niż teraz na wyższym.
Mam na myśli obrażenia fizyczne.
Wydaje mi się, że level niewiele daje. Ale da się zauważyć, że z wyższym levelem jednak częściej trafiasz większego hita. Co do otrzymywanych obrażeń ciężko mi powiedzieć... raczej dostajesz takie same baty jak wcześniej. A co do obrażeń magicznych to już kompletnie level nic nie zmienia.
Rethfing on Aldora
24-11-2005, 14:03
A ja myśle, że lvl nie ma znaczenia, a to tylko wam się wydaje bo przez większą ilość hp nie zauważacie takiej różnicy.
Rethfing on Aldora
24-11-2005, 14:09
Sry za double-post, net mi się wali.
Knight Patryk
24-11-2005, 14:51
nikt te go niewie poprostu tu sie ustawia w plikach... tak samo jak na ot'esie
Sir Marilion
25-11-2005, 14:54
A co do obrażeń magicznych to już kompletnie level nic nie zmienia.
Gościu, jesteś mądry! Jakbyś nie wiedział, to level WNOSI do magicznego, i to nawet dużo!
Heh.. to jest jasne, ze obrazenia zadane przez potwory od magii zawsze beda zabieraly tyle samo, zarowno na 100 jak i na 20 lvlu - bo ani shielding, ani eq nie ma na to wplywu.
Jednak obrazenia fizyczne zaleza tylko i wylacznie od shieldingu i eq - lvl nie ma na to zadnego wplywu, bo lvl up to +hp, +mp, +cap i nic wiecej.
:)
co do tego ze niektorzy high lvle malo sie znaja na tibii, podam przyklad mojego kolegi ktory mial 60 lvl (nie kupiony) i nie wiedzial ze w potwory mozna strzelac z battle :D (na jego usprawiedliwienie mozna jedynie dodac ze byl knightem)
Nowohucianin
26-11-2005, 22:00
autor tematu@
shielding nie ma znaczenia na otrzymywane obrażenia tylko zwiększe szanse że cios zostanie zablokowany
slawekmag
27-11-2005, 08:25
Mi się wydaje że na obrażenia fizyczn lvl nie ma wpływu. Tylko skille i tarcza/broń. Lvl ma wpływ na ilość HP.
Liczy sie zarówno level jak i skille.
Jeden skill to 2 pkt obrażeń więcej a 4 levele to 1 punkt więcej :) także tak naprawde skille daja więcej niż level, ale on też się liczy :)
Teoria ciekawa, ale dobra nie do końca.
Oczywiście liczymy, że to są obrażenia na maksymalny cios.
W moim przypadku:
Skille 92/92 Lvl 42
Warhammer = 45dmg
92 x 2 = 184
42/4 = 10.5
184 + 10.5 = 194.5
194.5 + 45 = 239.5 obrażeń
Blisko, ale zdarzały mi się hity po 250-270...
Liczy się level.... Ja na swoim pallku to doświadczyłem... =] Na tym samym skilu Distance Fighting waliłem o wiele mniejsze obrażenia niż za kilka leveli up...
Master Shaolin
27-11-2005, 12:30
Jak pierwszy raz zobaczyłem ten temat to myślałem że szybko pójdzie w zapomnienie, ponieważ jest po prostu głupi. Jak można twierdzić że lvl jest najważniejszy a sklille nic nie znaczą. Żeby nie było że nie podaje żadnych argumentów:
Stoje sobie z kumplem pod dp z kumplem 20 lvl skille 71/71.
Koło dp biega 32 elite z red skullem i podbiega i mówi test hit. No to OK.
Koles zaczyna bic i sie wbić nie mógl. Po15 uderzeniach wszedł hit za 2hp. A on juz w pierwszym hicie oberwał 23.:P I nie gadać że skille sie nie liczą bo skille to podstawa.
Dark Rider
27-11-2005, 19:42
wedlug mnie to skille najwiecej robia :p
@up
o kim mowa ^^? :p
Minetor™
27-11-2005, 22:07
Co do tego co daje wiecej to skill daje wiecej . Lvl też daje swoje ale nie tyle co skills . Dam przykład , ja 34 knight ze skillem 76/76 wygralem na duel z Knightem 39 ze skille 62/59 ;p głupi przykład ale jest .
Być może jednak lvl coś daje...
Tak sobie pomyślałem to i owo i doszedłem do pewnego (oczywistego) wniosku. Jakaż ogromna różnica w obrażeniach jest podczas używania np. club'a a War hammera. Przykładowo stosunek 12:212 dmg. Innymi słowy coś się tu musi mnożyć. Brałem pod uwagę różne możliwości i bez brania pod uwagę dodatkowej wartości (tu: lvl) rachunek za cholerę się nie zgadza...
Miałem jedną dobrą teorię ale i tak dokładna nie była.
Level daje nawet sporo ..... ja podczas expienia jak wbiłem level to po leveupie waliłem hity o jakieś 5-10 większe :]
Jednak skille to podctawa (gdyby nią nie były to po co skillować i po co one wogole by powstały :? )
Shagarot
28-11-2005, 08:53
Jak pierwszy raz zobaczyłem ten temat to myślałem że szybko pójdzie w zapomnienie, ponieważ jest po prostu głupi. Jak można twierdzić że lvl jest najważniejszy a sklille nic nie znaczą. Żeby nie było że nie podaje żadnych argumentów:
Stoje sobie z kumplem pod dp z kumplem 20 lvl skille 71/71.
Koło dp biega 32 elite z red skullem i podbiega i mówi test hit. No to OK.
Koles zaczyna bic i sie wbić nie mógl. Po15 uderzeniach wszedł hit za 2hp. A on juz w pierwszym hicie oberwał 23.:P I nie gadać że skille sie nie liczą bo skille to podstawa.
Lol a nie pomyślaleś, ze RS na tak niskim [bo na red skull to niski lvl] biega w słabym eq jak nie nago? :p Mój kolega na 40lvlu jak wbił rsa to zeby nie stracić itemów wbił się na p-set i sejmitar ;p
Hm... Trudny temat. Ale no cóż... Powiem jak ja uważam. Zgodze się z Nowohucianinem w sprawie shieldingu. Są dwa rodzaje nie zadania obrażeń:
Chmurka - nie trafiłeś w cel,
Żółta gwiazdka - trafiłeś, lecz przeciwnik sparował.
Twój fight skill im większy, sprawia, że trafiasz w cel. Za to shielding przeciwnika nie neguje obrażeń twojego ciosu tylko sprawia, że może on sparować atak. A co do fight skills'ów. Podam typowy przykład... Miałem knighta na 10 lvl, który miał skille około 60/60... Pewnego razu zaatakował mnie red skull (lvl około 20-25, również knight). Kiedy zaczął mnie atakować nic mi nie robił, a jak ja zacząłem się bronić, to za jednym hit'em potrafiłem mu zabrac około 20 HP... Oto typowy przykład, że lvl nie gra roli w zadawaniu hit points...
Lolz :D
Level daje tylko do magicznego 2%
Mlvl daje 3%
A tylko skille i eq licza sie do obrazen
Quezacoatl
29-11-2005, 20:18
O rany ludzie, czytajcie chociaż pierwsze kilka postów. X(
To że skill jest o wiele ważniejszy w zadawanych obrażeniach jest jasne i nikt sie nie może niezgodzić, ale tutaj chodziło o coś innego. X(
Chodzi o to co daje więcej w otrzymywanych obrażeniach. A więc nie w tym jak my mocno bijemy potworka lecz w tym jak on nas mocno bije !!
Wedłóg mnie hity potworka (FIZYCZNE a nie magiczne) są zmniejszane przez arma I PRZEZ LEVEL a shielding zmniejsza szansę na trafienie nas. Ale to jest tylko moje zdanie. :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.