Pokaż pełną wersje : Eureka ?!
Otóż wiele osób nie zdaje sobie sprawy skąd tibia.pl ma na konkursy, myśli że mamy kupę kasy i wogóle... Otóż w ramach wyjaśnień... Całe pieniążki które zbierzemy z banerów (a są to banery na dole strony /zaraz pod glowna trescia/ w prawym i lewym menu, pozostałe nie należą do nas tylko do hostera, banery na forum nie są nasze), kubków i koszulek przeznaczamy na konkursy i nowe rzeczy tak jak tibiapl.com (której nie ma kiedy skończyć). Kasy nie jest dużo, wręcz przeciwnie, ale na konkursy starcza (ledwo). Ciągle piszemy do jakiś sponsorów ale raczej mało z nich wzbudza jakiekolwiek zainteresowanie...
Po co ten temat? Aby już nikt nie zarzucał nam jakiejś skąpości, czy dowalał się do gadżetów (które z resztą wychodzą bardzo fajnie). Nie wprowadzamy żadnych opłat na stronie, nie każemy się logować aby czytać forum, wszystko jest dostępne bez ograniczeń. Więc uszanujcie to :) Bo chłopaki naprawdę się napracowali aby strona miała tyle informacji ile ma i wyglądała tak jak wygląda. Zresztą część artykułów jest Wasza, więc i wy przyczyniacie się do rozwoju strony :)
Ech, szkoda że niewiele osób weźmie sobie do serca tego posta.
Ja w zakładkach w mozilli zamiast normalnego linku do allegro mam http://www.allegro.pl/?ap=1&aid=197905&bid=76 :D
Sam nic nie trace a wam pomagam. Apeluje użyszkodnicy że wy też takie coś możecie zrobić... To nic nie kosztuje a pomożecie Tibia.pl :D
Nazwa tematu nie zgodna z jego trescia
REPORTED!!!!!!
;)
Nazwa tematu nie zgodna z jego trescia
REPORTED!!!!!!
;)
xD. Nikt nie jest idealny.
@TOPIC
Dobrze Bosal, ze przypomniales. teraz jak juz wiem na ktore klikac bede to robil aby serwis sie rozwijal :)
Bosal poprowadzil nas na jakie linki mamy klikac ;D, w sumie dobra wiadomosc, szkoda ze tu tak malo ludzi zaglada i pewnie jeszcze mniej potraktuje tego posta powaznie
Dark Sven
11-12-2005, 14:07
http://www.grzegomonia.com/klik/index.php
Pisze ze placa za klikanie.nie wiem czy to prawda ale moze sprobojcie
np.ktos chce wejsc do dzialu musi kliknac.;P
@down
no moze i.Ale jakos sie starac trza ;)
Sir Patologia
11-12-2005, 17:18
@Up
http://forum.tibia.pl/announcement.php?f=24&announcementid=21
Przeczytaj zdanie Tibia.pl wypowiedziane ustami Gremlina
Dark Knight
11-12-2005, 17:44
A pomyslcie nad sms'ami kto chce pomoc wysyla sms za np 1 zl z czego czesc idzie dla tibia.pl
Nie wiem jak to jest ale moze warto sprobowac.
Dr. Omader
11-12-2005, 23:27
A pomyslcie nad sms'ami kto chce pomoc wysyla sms za np 1 zl z czego czesc idzie dla tibia.pl
Nie wiem jak to jest ale moze warto sprobowac.
Przeciez jest taka opcja. Ale z smsa za 1.22zl do naszego hostingu trafia jakies 30gr. Reszte zjada operator sieci i podatki -.-""
Kompletnie nieoplacalne rzecz jasna :P operatorzy tacy glodni sa ze zjadaja 80% wspomogi dla Tibia.pl ;D
Uncle Warrior
12-12-2005, 14:14
Ja w zakładkach w mozilli zamiast normalnego linku do allegro mam http://www.allegro.pl/?ap=1&aid=197905&bid=76
Fajny pomysł też już tak zrobiłem :D
A ja wam proponuje wygrać w totolotka Oooo..!!! A tak serio to jesteśmy Polakami i Polacy na te strone wchodzą ! A jak wszyscy wiemy Polak potrafi i chodźbyście nie wiem co wykombinowali to i tak to obejdą i 0 sianka bedzie ! Możecie liczyć tylko na "łaske" wiary co odwiedza strone (a i umieście ten temat tam gdzie ludzie często siedzą)....
nie wiem jak inni użytkownicy ale ja ucieszyłbym się z bardziej stabilnego servera niż nowych konkursów,bo ostatnimi dniami częściej nie wejde na tibia.pl niż wejde
Zagadajcie np z tibia.com ze jak udostepnia wam jakies tam pacce to zwiekszy sie liczba ludziofff ;D albo zabajerujcie ich or something...
Npiszcie ze maja ladne oczy to odrazu dadzą/om pacce;p JOKE!
:)
Palladni
01-02-2006, 00:03
Rozumiem, staracie się być zauważalni na forum, ale wlepianie reklamy (Tej ;) (http://img458.imageshack.us/img458/2917/ss00130wb.jpg)) co pare postów jest moim zdaniem absurdem. Kto jest zainteresowany kupnem pacca, ten będzie wiedział że go można tutaj kupić bądź kupi samemu, a wlepianie tak bannera jest dość uciążliwe i brzydko wygląda. Wątpie, że dzięki niemu przybędzie wam kasy (chociaż tego bym naprawdę chciał).
Imho, lepszym pomysłem było by wlepienie bannera na stronie głównej, gdzieś między logo - najbardziej rzucającą się w oczy rzecz przy wchodzeniu na strone ;)
Hegemmon
01-02-2006, 00:25
UP:
główna strona i tak jest naładowana bannerami.
Co do teraści reklamy, to ten system powstał niedawno więc narazie reklamy są nasze.
A banner musi być w dobrym miejscu, bo nie ma chętnych na takiego, co go ludzie po kontach na stronie upychają.
Dr. Omader
01-02-2006, 01:06
Rozumiem, staracie się być zauważalni na forum, ale wlepianie reklamy (Tej ;) (http://img458.imageshack.us/img458/2917/ss00130wb.jpg)) co pare postów jest moim zdaniem absurdem. Kto jest zainteresowany kupnem pacca, ten będzie wiedział że go można tutaj kupić bądź kupi samemu, a wlepianie tak bannera jest dość uciążliwe i brzydko wygląda. Wątpie, że dzięki niemu przybędzie wam kasy (chociaż tego bym naprawdę chciał).
Imho, lepszym pomysłem było by wlepienie bannera na stronie głównej, gdzieś między logo - najbardziej rzucającą się w oczy rzecz przy wchodzeniu na strone ;)
Nawet nie wiesz ile maili dostaje z pytaniem "Czy dalej mozna kupic pacc przez tibia.pl?". Co z tego, ze jest duzy dzial na forum... ;)
Palek Demon
01-02-2006, 03:20
W Sukie te smsy to dobry pomysł ale jak wspominaliście że większoć zysku przejmuje operator... bo każdy ma telefo(prawie;p) i złotówka to nic ja własnie wysyłam smsa :p
Palladni
01-02-2006, 10:02
UP:
główna strona i tak jest naładowana bannerami.
Co do teraści reklamy, to ten system powstał niedawno więc narazie reklamy są nasze.
A banner musi być w dobrym miejscu, bo nie ma chętnych na takiego, co go ludzie po kontach na stronie upychają.
http://img221.imageshack.us/img221/7729/ss00144ws.jpg
Miejsca które zaznaczyłem (To z białym tłem, to miejsce które tylko czeka na banner ;)), też były by dobre na banner - w miare widoczne. I tą reklame w tematach, można by wrzucić na sam szczyt tematu, a nie w jego środek i po pierwszym poście. Ale to tylko moje zdanie :)
Nawet nie wiesz ile maili dostaje z pytaniem "Czy dalej mozna kupic pacc przez tibia.pl?". Co z tego, ze jest duzy dzial na forum... ;)
No bo skąd mogę takie rzeczy wiedzieć. To prawdopodobnie oznacza, że niewiele osób chętnych na PACC przez tibie.pl czyta forum, więc ta reklama tak wiele nie da :P A aktualna reklama Droma, na stronie głównej, umieszczona praktycznie w stopce, też nie przyciągnie wielu chętnych.
Hegemmon
01-02-2006, 12:29
UP:
w miejscu jedynki jest jużbanner od... bardzo dawna... od początku chyba.
co do reklamy na forum, mnie tam ona naprawdę nie przeszkadza to po raz a po dwa, to ona wyświetla siętylko raz na każdej stronie tematu, gdyż wyświetla się ona "jako drugi" post na stronie. Może i dobrze byłoby przesunąć ją na top, ale to już pozostawiam "gurze" :)
@up
Ale reklama pod każdą notką, to troche już przesada...
Hegemmon
01-02-2006, 16:56
UP:
tego to nie wiedzialem.. ale jak dla mnie, to moze tam byc i 5 reklam miedzy notkami, dorzucane reklamy do notek i wyskakujace pop-upy bo i tak nie zagladam do nich ;)
@up
Ale reklama pod każdą notką, to troche już przesada...
taki niestety bug tego plugina, probowalem to zmienic ale jak na razie bez efektu
@ Reklamy pomiedzy postami
Polecam przejsc sie po jakichkolwiek zagranicznych wiekszych forach to zobaczycie co to jest naladowanie reklamami... chodzby na samym tibia.br jest reklama co posta. Sprawa prosta, ludzie ktozy placa za banery chca zeby byly one zaowazane a nie starym zwyczejem podlinkowane gdzies malutkim druczkiem do strony zawierajacej same banery.
Niby mozecie sie pienic ze admini chowaja kase do wlasnej kieszeni (narazie nie ma tu zadnej kasy zeby ja chowac), ale pomyslcie realnie co wolicie:
1. Strone gdzie admini maja czasu troche w weekend na zajmowanie sie strona poniewaz musza pracowac/ucza sie.
2. Strone z pelnoetatowym adminem ktory poswieca codziennie 6-8 tylko na strone traktujac to jako prace?
Ja bym bardzo chetnie zobaczyl 2 wersje (Matkus I Drom pewnie tez :) ) nie musielibysmy wtedy czekac na update strony po 3 miesiace az ktorys z nich bedzie mial czas... a jesli bedzie to wymagalo kilku extra reklam miedzy postami to no coz... cos za cos.
To się zapytaj admina, czy coś można pomóc, to odpowiedź jest zawsze taka sama: nie.
JustPlay
24-04-2007, 11:09
Hm, no tak, ale do przyjemności nie należy, zamykanie pop-up 'ów, co chwilke.
Troszke męczące, jest to - oraz unieprzyjemnia prace na forum.
#down
Nie, używam dziurawej przeglądarki.
Korektor
24-04-2007, 11:23
@up,
Narzędzia > Blokowanie wyskakujących okienek > Włącz blokowanie wyskakujących okienek
I po kłopocie.
Quezacoatl
06-05-2007, 22:37
I znowu ten sam temat poruszany...
Rozumiem reklamy google, są dobre i pomagają utrzymywać serwis. Ale nie przesadzajmy z tą ich długością!
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/Inne/UO070506-210218-12.jpg
Dotąd ta reklama miała połowę obecnego rozmiaru. Teraz, żeby w ogóle zobaczyć pierwszy nagłówek z newsem trzeba albo zjeżdżać, albo tą reklamę zX'ować... Nie jest to z pewnością dużo roboty, co nie zmienia faktu, że rozpoznanie czy są nowe 'nowiny' zajmuje jeden rzut okiem na ok 12 cm, czyli bardzo mało czasu. Tak więc 'przygotowanie' newsów do 'sprawdzenia', choć szybkie trwa więcej niż samo ich sprawdzanie. Upierdliwy jestem ale nie lubie takich sytuacji...
Stąd moja prośba aby władze postarały się o jakiś limit wielkości tego bannera u góry stronki, są bowiem i mniejsze bannery googli, a ich rozmiar da się chyba z nimi ustalić.
mastablasta15
13-05-2007, 11:33
mam nadzieje że znajdziecie sponosora godnego tego serwisu
Descartes
15-05-2007, 18:36
I znowu ten sam temat poruszany...
Rozumiem reklamy google, są dobre i pomagają utrzymywać serwis. Ale nie przesadzajmy z tą ich długością!
Dotąd ta reklama miała połowę obecnego rozmiaru. Teraz, żeby w ogóle zobaczyć pierwszy nagłówek z newsem trzeba albo zjeżdżać, albo tą reklamę zX'ować... Nie jest to z pewnością dużo roboty, co nie zmienia faktu, że rozpoznanie czy są nowe 'nowiny' zajmuje jeden rzut okiem na ok 12 cm, czyli bardzo mało czasu. Tak więc 'przygotowanie' newsów do 'sprawdzenia', choć szybkie trwa więcej niż samo ich sprawdzanie. Upierdliwy jestem ale nie lubie takich sytuacji...
Stąd moja prośba aby władze postarały się o jakiś limit wielkości tego bannera u góry stronki, są bowiem i mniejsze bannery googli, a ich rozmiar da się chyba z nimi ustalić.
Usunąć go całkowicie, każdy zdąży kliknąć X zanim reklama się wczyta.
Albo wyrzućcie osobę, która te reklamy wstawiała albo nie próbujcie zarabiac na adsense. To, co robicie z tymi reklamami żeby przyciągnąć ludzi jest żałosne. I radze wam odfiltrowac reklamy allegro, bo 1 klik w tą reklamę to hmm nawet nie jeden cent...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.