Pokaż pełną wersje : Clubbing - Grupa społeczna czy nie?
Witam.
Chcę tutaj poznać wasze zdanie na temat clubbingu. Czy uważacie to jako kolejną grupę społeczną, czy nie? W pewnym sensie mają oni jakiś określony tryb życia, lecz z drugiej strony jakby clubbing byłby grupą społeczną, to mogło by być o wiele więcej takich grup.
A wy co o tym myślicie?
Może byś wijaśnił, co robią/jak żyją ludzie z takiej grupy społecznej, bo ja tego nie wiem? :P
opisz dokładnie o co ci chodzi bo większość nie wie;p aha i wg mnie istnieje taka grupa społeczna przez innych nazywana marginesem i na odwrót:)
Chopkers
23-11-2005, 15:49
Heh.. kazda zorganizowana grupa ludzi o podobnych pogladach i zainteresowaniach, jest sama w sobie grupa społeczna XP
Clubbing - Ludzie którzy żyją od imprezy do imprezy ( Reszta życia ich nie interesuje ) ;)
Sokochłap
23-11-2005, 19:31
Clubbing - Ludzie którzy żyją od imprezy do imprezy ( Reszta życia ich nie interesuje ) ;)
To chyba studenci ; )
To tak jak by powiedzieć ze Hip-Hopowcy caly dzień palą trawę, i nic więcej ich nie obchodzi. Albo ze wszyscy metallowcy wyznają wiarę w szatana. Przykłady długo by mnożyć. Zanim następnym razem załozysz temat o jakiejś grupie społecznej, to wcześniej poczytaj troche o niej i opisz dokładnie.
Dlaczego Clubbing mi sie kojaży z ludzmi słuchającymi Techna, Trance itp itd? Może dlatego że sam taki jestem :D. Jeśli Clubbingiem nazwać ludzi hmm... technicznych (xD) żyjących od imprezy do imprezy to tak. To chyba jest grupa społeczna. :)
Do założyciela tematu. Może wyjaśnij dokładnie co w twoim rozumieniu ta grupa społeczna Clubbingowa, hę?
@down
Whatever ;) www.clubbing.pl ;)
To tak jak by powiedzieć ze Hip-Hopowcy caly dzień palą trawę, i nic więcej ich nie obchodzi. Albo ze wszyscy metallowcy wyznają wiarę w szatana. Przykłady długo by mnożyć. Zanim następnym razem załozysz temat o jakiejś grupie społecznej, to wcześniej poczytaj troche o niej i opisz dokładnie.
Szczerze to nie w mojej działce opisywanie co to jest. Było to bardzo krótkie streszczenie.
Jak komuś bardzo zależy: Od czego są google?
Down:
Raczej nie, ponieważ są przez jedno "o" ;)
Yoh Asakura
23-11-2005, 19:44
Jak komuś bardzo zależy: Od czego są google?
Od zasłaniania oczu przed śniegiem ? ;)
Dla leniuchów znalazłem coś o tym czym jest clubbing:
http://www.clubber.pl/page.php?p=farticle&show=body:3379
Mam nadzieje że sznurek działa :)
Vanhelsen
23-11-2005, 20:06
Witam.
Chcę tutaj poznać wasze zdanie na temat clubbingu. Czy uważacie to jako kolejną grupę społeczną, czy nie? W pewnym sensie mają oni jakiś określony tryb życia, lecz z drugiej strony jakby clubbing byłby grupą społeczną, to mogło by być o wiele więcej takich grup.
A wy co o tym myślicie?To raczej podpada pod styl życia a nie grupę społeczną. Clubbing uprawiają ludzie z każdej grupy, a więc trudno by było mówić o tym jako o grupie, ponieważ trudno być na przykład metalem i hip hop chłopcem na raz...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.