zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kolejne szczegóły na temat świątecznego update!

Dabek
24-11-2005, 18:27
Oprócz znacznie ulepszonej grafiki, świąteczna aktualizacja będzie pierwszym krokiem w kierunku poprawy profesji i lepszego zbalansowania gry. Na razie zlikwidowana będzie tylko część problemów z tym związanych, ale kolejne poprawki wszystkich profesji nastąpią także w kolejnych update'ach.

Tegoroczna aktualizacja skupi się głównie na druidach i magach poniżej poziomu 40. Ponieważ te profesje poznały już arkana magii, będą mogły używać w walce potężnych różdżek (spell wands). Różdżki te będą działać podobnie jak zwykłe bronie, co pozwoli magom na niższych poziomach dorównać rycerzom i paladynom - więc będą mogły być używane JEDYNIE przez druidów i sorcererów. Będzie ich kilka typów, różniących się siłą i poziomem wymaganym do ich używania. W czasie walki zużywac będą małą ilość many, która podobnie jak przy używaniu czarów będzie wliczana do zdobywania mlvlu. Różdzki będzie można zakupić w sklepie lub zlootowac z potworów.

Co więcej, prędkość regeneracji many będzie zwiększona, a w związku z tym koszt zaklęć w manie zostanie lekko zmieniony. Z drugiej strony, zaklęcia spontaniczne staną się tańsze i bardziej efektywne. Maksymalny poziom many jednak nie zmieni się, więc do rzucania niektórych zaklęć będzie potrzebny wyższy poziom. Ponieważ system magii został wprowadzony w czasach kiedy najlepsi gracze miewali 50 poziom, teraz zdecydowano się zmienić poziomy wymagane na zaklęcia aby dopasować je do aktualnych realiów. Teraz możliwość rzucania czaru będzie zależeć bardziej od zwykłego poziomu, niż od poziomu magicznego. Zaklęcia już poznane nie zostaną zapomniane, jednak nie będzie można ich użyć dopóki nie osiągnie się nowego wymaganego poziomu. I znów, te zmiany są tylko pierwszym krokiem w całkiem nowym kierunku, który w końcu przyniesie ekscytujące zmiany dla wszystkich profesji.

Kolejne nowinki graficzne - chociaż statki nadal będą działać tak jak do tej pory, nabiorą one całkowicie odmiennego wyglądu:

http://images.tibia.pl/images/newsy/s_ghostship.jpg (http://images.tibia.pl/images/newsy/ghostship.JPG)
(kliknij w obrazek aby zobaczyć powiększenie)
http://images.tibia.pl/images/newsy/s_shipabdendriel.jpg (http://images.tibia.pl/images/newsy/shipabdendriel.JPG)
http://images.tibia.pl/images/newsy/s_shipthais.jpg (http://images.tibia.pl/images/newsy/shipthais.JPG)

Ostatnią z dzisiejszych wieści jest kolejna supported fansite - jest nią erig.net (http://erig.net) - zawierająca wiele ciekawych statystyk dotyczących Tibii.

Dark Rider
24-11-2005, 18:30
dla mnie bomba 8o akurat czekam na nowy server i zamierzam grac sorcem a tu taka fajna nowinka :) mi sie podoba :p jestem pierwszy :p

Knocik
24-11-2005, 18:30
Omg !!! nie moge sie doczekac !!! tych rozdzek ;] yeyeyeyeye

Megallion
24-11-2005, 18:31
Mam nadzieje ze zmienia badz wywala te glupie soule bo mam druida i moglbym sobie porobic uh'y nim :)
Edit:
omG a pall znowu ma do tylu ;s
nie widac new broni strzal itp itd... gra nim robi sie nudna ;(
najt to co chwile new typ broni odkrywaja dla niego itp itd...

Dwimenor
24-11-2005, 18:32
Podsumuje to w czterech słowach:
Ani rewolucja, ani rewelacja.

coonrad
24-11-2005, 18:33
coraz bardziej zaczyna mi się podobać ten update :D:D żeby tak dalej tylko to będzie lux. Według mnie można by zwiększyć prędkość odnawiania się soul pointów dla niepromowanych magów i druidów, co pozwoliłoby na szybsze zarabianie pieniędzy, a co za tym idzie na szybsze kupowanie dobrego sprzętu, bo jak wiadomo ciężko jest postaci magicznej expić na niskim lvlu ze słabym wyposażeniem. Pozostają tylko trolle, bo rotwormy mogą być za mocne :P

praktor
24-11-2005, 18:33
zakladam sorca?:D

Elder Nagan
24-11-2005, 18:34
ehh jest + i - + z tymi spell wandami(tylko 1 mnie zastanawia czy one beda sie zuzywac??) a - to z tym poziomem dokladnie mozna by troche rozwinac jak to bedzie wygladac?? bo do tej pory potrzeba bylo 38 mlvl i 34 lvl podajze do UE a po uptade??

odp na prv

see you in tibia :D

Siwulec
24-11-2005, 18:35
Wszystko super :) Statki wyrąbane ale dręczy mnie ten fakt ze bardziej będą potrzebne levele do rzucania czarów niz mlvle ... wiadomo czy bedzie to jakos bardzo podwyzone i bedzie trzeba wysoki level czy to w zasadzie tylko takie paplanie? :) (nie moge sie doczekac rozdzek xDDD

Wilkq
24-11-2005, 18:36
WOW! No to ja może zrobię sobie takiego siakiego Sorka. Na 20 lvl'u z 10k , plecakami runek to będzie spoko ;). Np. wycieczka po Tiquandzie albo zmasakrowanie knajtów ;]. Teraz każde uderzenie wpłynie na MLVL! Juhuuuu!

Anjja
24-11-2005, 18:36
He he he to sie okaze:D moze jakies fajne wandy beda ozdoba raczej dla domku bo knajka jestemP:P:P

Alanus Lutinum
24-11-2005, 18:37
Juz sie nie moge doczekac

N-o-2
Wszystko ladnie pieknie tylko pozostaje ta jedna kwestia .... a mainowicie WODA !! wprost bierze mnie na wymioty jak ja widze, czy cip-soft chce zrobic z naszej Tibi 'PoKeMoNy' ?? powiedzcie co sadzicie o nowym wygladzie graficznym wody.

Cyxell
I tak w Tibie malo co juz gram, ale popatrzyc sobie mozna ;d

Dwarf
24-11-2005, 18:40
Wkoncu cos dla mnie... trzeba odkopac druida i wziac sie po updacie do poznawania mocy rozdzek! :)

btw ta woda na 2 screenie wyglada jak z gameboya ;/ blee

Edit: I tak wiadomo ze juz niedlugo pojawia sie kolejne opozycje ktore beda przeciw wymaganiom levelowym w przypadku run. Tak jak było z soul pointami...

Ignatius Fireblade
24-11-2005, 18:42
W morde! Coraz bliżej do RPG'a z prawdziwego zdażenia? Czyżby? To chyba zbyt piękne itd. Mam sorc'a, to moja ulubiona profesja, a teraz, dzięki update'owi może będe mógł rozwinąć swe wątłe skrzydła. Mam nadzieje, że zapowiedzi znajdą pokrycie w rzxeczywistości...

Narazie wstrzymam się z przedwczesnym hura-optymizmem.

Revaga Night Sorc
24-11-2005, 18:44
Haha, a ja akurat robie druida, zamówiłem pacca przez tibia.pl i będzie git :)

Rabanbar
24-11-2005, 18:45
O yoooooooooooo... teraz nie moge napisac nic bardziej twórczego, poczekajcie az mi minie zawias :D

Ashlon
24-11-2005, 18:46
Znajac cipsoft, wprowadza nowa grafike, skopia zycie magom i druidom, wprowadza nowe bugi ;) A rozdzki okaza sie "swietna bronia", taka na poziomie nowo wprowadzonych hunting spear etc. A wystarczyloby dac kilka czarow druidom i magom, wprowadzic bron dystansowa, ktorej dmg zalezy od poziomu magicznego.

..::QRAS::..
24-11-2005, 18:46
NIe za pieknie ? xD Poczekamy zobaczymy ...

Lord Fakolpet
24-11-2005, 18:49
Switnie!! Czyli moj knajt idzie sie chędożyc...

Flashman
24-11-2005, 18:49
Hehe :P Statki wkońcu wyglądają jak statki :) Ta woda to chyba "klozetowa". Ona jest do bani. Już niech zostaną przy tej! Wiecie dobrze, że się za postacie magiczne wzieli. Może sorca se zrobie??? Ale ciagle jedno mnie męczy u paladyna: TARCZA X( nie mogli by jakos zrobic ze trzymam na ramieniu czy co??? Pal sam jest cool ale jak jest lag to ten brzydki napis. Chociaz taka mala szansa obrony ale jakiś amulet zastępujący tarcze!!! To by bylo SUPER!!! 8o 8o

Biedny
24-11-2005, 18:50
Troche za dużo kombinują, jeszcze te zmiany z wymaganiami do robienia run itp... póki co, zachwycony nie jestem. :|

weviz
24-11-2005, 18:50
Czyżby cipy nic nie popsuly w tym upade !!!!! ja mysle ze bedzie za***iscie !!wkoncu sie ciesze ze gram druidem !!!! cya in tibia all :cup:

Virgojavier
24-11-2005, 19:04
Tak tak Drom :)
Nie trzeba, nie musisz dziękować za pomoc:)

drizztpl
24-11-2005, 19:04
AMAGAD! AMAGAD! Nie mogę się doczekać... Raz miałem taką strzelającą różdżkę na otsie, to zabawa była :P Nareszcie CIPowie zadbali o Sorców i drutów... Spełniły się Nasze skryte sny :>

Rafciu Mistrz
24-11-2005, 19:08
O boze! O CipSofcie! O Guido!! :O Marzenia sie spelniaja!! :D Czy to jest jakis zart? Przeciez... to za***iscie do potęgi :D Nareszcie cos dla drutkow ( jejeje ) Normalnie ciesze sie na maxa :D Hail CipSoft!!

Skrzat
24-11-2005, 19:08
hahaha w dupach sie cipom poprzewracalo i za dobrze bedize sorco ale powiem jedno Knighci rzadza

Topic: Ta woda mulasta taka...

Robaczq
24-11-2005, 19:13
OJEAH :D:D:D czyli teraz musze duzo sd narobic bo po update pewnie ich nie bede mogl robic zbyt szybko, no ale kazda zmiana potrzebuje ofiar.. hehehe.. pozdro dla wszystkich sorkow i drutow xD

Kerni
24-11-2005, 19:17
Hum ja bym niechwalił dnia przed zachodem słońca.
Bo co bedzie jeśli np niebedziecie mogli używać exura vita bo macie za mały lvl i mlvl?
A pozatym jeśli myślicie ze te różdzki będa miały jakąś za***istą moc to wątpie poprostu będo miały pewnie moc taką sama jak bronie których używacie tylko bedziecie też w ten sposób robić mlvl.

A DLA MNIE I TAK KNIGHT JEST NAJLEPSZY. BO WYMAGA DUŻO CIERPLIOWŚCI W SKILLOWANIU WIĘC JEST TRUDNY 8o ,
A TAK WOGULE PEWN I TAK DADZĄ COŚ TEŻ DLA INNYCH PROFESJI A NIETYLKO DLA WAS. :evul:

Zapal
24-11-2005, 19:18
Żadna rewelacja te wandy moga byc ale denerwuja mnie te czary nie podoba mi sie to =/

Kornake
24-11-2005, 19:21
Nooo...wszystko fajnie ja też se gram druidem i ciekawią mnie te różdżki...ale czy np.jak walilem na 9 levelu,ktoryms tam mlvl'u(12 chyba) z SD po...100 to teraz jak zależy to od levelu to mi się to zmniejsz , te hity??? :( ile będzie kosztować najtańsza różdżka,i ile by miala ataku?

Master Shaolin
24-11-2005, 19:22
Narazie zapowiada się super ale zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce. Pewnie po update zimowym będzie mnóstwo narzekań na cipsoft ale po pewnym czasie do wszystkiego da się przyzwyczaić, nawet do soul pointów. Już nie moge sie doczekać Update i mojego nowego druidka.:D

iron aepir
24-11-2005, 19:23
Najlepsza Jest Ta Rozczka A Te Statki Normalnie Super Super

Troche O Sobie

Lmm Hit Na Troll 14
Hmm Hit Troll 40

13lvl 20mlvl B)

JESTEM DRUID SUPER ROZCZKI NIE MOGESIE DOCZEKAC :o :o 8o

Gaxusai
24-11-2005, 19:23
Ladnie, naprawde bardzo ladnie! Widać, że CIPy postanowiły ostro zabrac sie do roboty, no, i bardzo dobrze :]
DABEK GM! :)

Hydro
24-11-2005, 19:24
Nareszcie cos dla sorcow nie myslalem ,ze bedzie cos takiego.Ale z lvl do zaklec
to sie wstrzymam .Kiedys myslano ze to najtrudniejsza profesja ,a teraz nie bedzie az tak latwo sorca i druta na niskim lvl nie zabija PK .

si'monek12
24-11-2005, 19:26
NOO SUPER SORCEK I TAK w pvp wymiata a tera to juz se mozna isc do...

ZRUBCIE COS DLA PALKUW

Gracz z Trimery
24-11-2005, 19:26
Będzie sporo zmian ... ale cipy i tak cos zchrzanią z sorcem i drutem (moje przeczucie ) powiem tyle nie cieszcie się tak bo to(up date) może sie okazać niewypalem.Przekonamy się po aktualizacji :) See ya.

Cadonis
24-11-2005, 19:45
DO WSZYSTKICH:
Nie martwcie się, CIPSoft przed update zdąży jeszcze wprowadzić coś w stylu "Solution against cheaters" z wakacji, spoko, nie bójcie się, jeszcze zaczniecie wyklinać na update ;)

@topic:
Ta, różdżki o sile HMMa 8-lvlowca, tak? I pewnie zamiast się wysilić użyją naszych błyskotek (green spell wand itp.) -.-;;
Aha, UE pewnie od 70 lvla.

Evil Maul
24-11-2005, 19:46
Ufffffff!!!!!!!! Dzięki Bogu ze z czarami runicznymi nic nie zrobia ( mam taką nadzieje :p )bo juz sie martwilem o moich provderów xDDDDDDDDD . Coś mi sie zdaje ze cena tych różdżek wskoczy do góry xDDDD i elegancko xDDDD

Czyżby sorc bylby teraz a la'gandalf ? :p

Royoles
24-11-2005, 19:50
Faaaajnie B) . Nareszcie cos dla sorcow i druidow, tylko te soule :confused: . Ciekawe czy bedzie mozna nimi zucac czary i sie nigdy nie wyczerpia :/. Albo czy tylko sorcki i druidzi mogli by je uzywac, czy trzeba bedzie wykupywac nowe czary do rozdzek :p .

Kamae
24-11-2005, 19:50
Palków systematycznie "udupiają" a w sorców ładują, pewnie po to żeby zmienić układ sił profesji B)
Jak sądzicie, w związku z tymi spell wandami, czy sorce powinny opylać bronie obuchowe PRZED updejtem czy PO updejcie, żeby uzyskać większą cenę...

Thornhill
24-11-2005, 19:51
Yeah!! Wyrąbiście.. :D Statki rlz :D, a te różdżki.. hoho :D

Wobunio
24-11-2005, 19:55
eeeeeeeeeeeee wogole mi sie to nie podoba , mogli by cos dla Knajcika zrobic ;(((((((( np nowe czary , bo ni chu-ja nie ma . A tu sorca sobie robbia lepszego nie dosc ze i tak jest najlepsza profesja i to ma byc wyrownanie poziomu -.- , sux ;/

Pharaun
24-11-2005, 20:03
Zdaje mi się, że prędzej niż myślałem dam se spokój z tą grą ;)

Visqn
24-11-2005, 20:05
z komentarzem sie wstrzymam...zobaczymy po update...
@wobunio
lepszego ?, a o soulach zapomniales ? to jest ulepszenie sorca/druida ?
Ciekawe jaka bedzie sila tych rozdzek i wogole co sie zmieni, ech -.- czas pacca zakupic :)

Morun Kous
24-11-2005, 20:08
AAAaaa!!! Teraz postacie magiczne bedą miały super i bedą najlepsze - super zaklęcia i do tego teraz te spell wand !!! To ja specjalnie 5 minut temy wyszedłem na maina knightem aby mieć super skille a tu dosłownie tragedia !!! ;( ;( ;(

Raul
24-11-2005, 20:08
(...) to teraz jak zależy to od levelu to mi się to zmniejsz , te hity??? :( ile będzie kosztować najtańsza różdżka,i ile by miala ataku?
Zastanów się chłopcze, skąd my to mamy wiedzieć.

Royoles
24-11-2005, 20:09
eeeeeeeeeeeee wogole mi sie to nie podoba , mogli by cos dla Knajcika zrobic ;(((((((( np nowe czary , bo ni chu-ja nie ma . A tu sorca sobie robbia lepszego nie dosc ze i tak jest najlepsza profesja i to ma byc wyrownanie poziomu -.- , sux ;/

Knightowi juz duzo dali, a raczej nic mu nie zabrali :p , Paladynom utrudnili skillowanie, a magom dali soule :/. Mogli by uleprzyc paladyna, bo po tym uptade to tylko sorki beda wymiatac na tibii, i walic nas z rozdzek ;)

-=DanieL=-
24-11-2005, 20:12
TERAZ to ja już niewiem kim grać sorcem czy pallem :[

Trep Malitu
24-11-2005, 20:13
Tibia robi się coraz ciekawsza :evul: może wreszcie CIP'y zrobią coś konkretnego :) Ja tam nie narzekam na grafy ... mi się akurat podobają. Mogli by coś wprowadzić dla knighta :( Zresztą poczekamy, zobaczymy :D

Master Sanczo
jak dla mnie to knajtowi by mogli szybsze nabijanie many zrobic bo mu tak kijowo idzie chociaz tak ze 10 mana poits na minute a nie 5 to by styklo no i zeby dali nowe outfity

Wobunio
Knightowi juz duzo dali, a raczej nic mu nie zabrali :p , Paladynom utrudnili skillowanie, a magom dali soule :/. Mogli by uleprzyc paladyna, bo po tym uptade to tylko sorki beda wymiatac na tibii, i walic nas z rozdzek ;)

Soule w niczym nie przeszkadzaja jak umiesz grac :)=) a Knightom to nic nie daje sily wiec w tamtym @up nie bylo zadnego zgorszenia dla Sorcow ;)=)

btw.
jak masz problemy z Soulami to ....
Premium Account xD

Alora
24-11-2005, 20:17
No nareszcie. W końcu low lvl mags/druids będą mieli szanse an wygranie z Pk i nie będa okupować koplani żeby expić a hlvl żeby soule bić. Do tych co im się nei podoba: Ceny run spadną!!! Teraz ludzie kupia różdzke i manaski i jazda a nie tony runek. 100 MS/ED kupi manasy,różdżki troszq uhow. Expi bije mlvl nabija soule . Wraca do depo/domku robi Explo/Uhy dla knajta. Swoją drogą CipSoft pwoinnien dać możliwo ść strzelania sorkowi w ludzi z okienka Battle.

Down: Chłopie pomyśl palek kilknie i nawala caly czas z boltów sorka/druta tak samo knajt podbiega i bije ,a sork druid musi mierzyć w nich z okna gry!!
A pozatym i tak uważam iż po Update nie bedzie fajnie tylko gorzej

Down 2: Zastanowiłem sie i jak byś chciał wiedzieć była nawet o tym sonda na www.tibia.com.

-=DanieL=-
24-11-2005, 20:21
No nareszcie. W końcu low lvl mags/druids będą mieli szanse an wygranie z Pk i nie będa okupować koplani żeby expić a hlvl żeby soule bić. Do tych co im się nei podoba: Ceny run spadną!!! Teraz ludzie kupia różdzke i manaski i jazda a nie tony runek. 100 MS/ED kupi manasy,różdżki troszq uhow. Expi bije mlvl nabija soule . Wraca do depo/domku robi Explo/Uhy dla knajta. Swoją drogą CipSoft pwoinnien dać możliwo ść strzelania sorkowi w ludzi z okienka Battle.

A może piwinni dać też sorcowi turbo rakiete i karabin maszynowy?

To update będzie wspaniale ale martwie się że palladyn znów na tym straci..

Morun Kous
24-11-2005, 20:22

O tak i co jeszce ?? Może niech CipSoft zrobi specjalne macro dla sorków i drutów, aby ich automatycznie: uhało nawalało w potworki/ludzi z sd itp oraz w razie śmierci teleportowało do świątyni ?? -.- Pomyśl nim coś napiszesz...

Bongozzpl
24-11-2005, 20:24
Interesujace ;P

Wobunio
24-11-2005, 20:25

~~ a ty akurat wiesz ze spadna .. LOL

~~w battle to chyba by bylo ulatwienie totalne , i nie wydaje mi sie zeby ktos wtedy gral inna prof. niz sorc , (zaloz szkla kontaktowe i napierd.alaj normalnie ;) ))

][ debilizmem zalecialo xD

HaiL ;) :evul:

NortonEX
24-11-2005, 20:27
Powinni dac sorcowi ak-47 jako rózdzke bueheheh. Strzelanie zalezy od skilla sniper shoot xD. A sorcom i drutom to szybko leci ;] oczywiscie to joke...

rekin lord vader
24-11-2005, 20:29
mam pytanie-na jakiej zasadzie beda dzialac różdzki i czy bedzie jakis dodatkowy czar dla knighta- jakis :p exura gran :p -bo jest uposledzony magicznie X(

-=DanieL=-
24-11-2005, 20:32
mam pytanie-na jakiej zasadzie beda dzialac różdzki i czy bedzie jakis dodatkowy czar dla knighta- jakis :p exura gran :p -bo jest uposledzony magicznie X(

tak tibia.pl wie wszystko masz racje połowa adminów z tibia.pl kontroluje Cipsoftem i wie napewno co będzie miał knight w update i jak będą działać różdżki a nawet wiedzą co jadzą na obiad GMy

Wariat Adamo
24-11-2005, 20:35
Hej jeśli robią takie ulepszenia dla sorców bo sorcowie sa słabi na początku ( nie wiem w zupełności dlaczego bo później sa o wiele lepsi bo taki 60 sorc z sd to naprawdę coś w porównianiu z 60 knightem z d lance i skilach np. 85 to sorc wymiata w takiej sytuacji) to niech ulepszą też knightów np. żeby szybciej skile leciały ( moze przyszybszenie skili to za dużo to niech coś wykombinują coś innego ale nie może być tak żeby jedna profesja była najlepszą bo liczę że sorc i drut to prawie to samo.

Najpierw zdegradowali palka z tymi spearami i został knight sorc i drut teraz przez różdżki to drut i sorc wyjdą na przód teraz jak czytałem komentarze to połowa chce się na sorców zamienić.

Zrobilem knighta wyskilowalem skile 77 na 76 i co teraz mam sie na sorca zamienić bo jest lepszy czy mam czekać aż jakieś sorc mnie z jakies różdżki zabije.

NIECH ZROBIĄ COŚ DLA KNIGHTÓW. KNIGHT RULEZ! :cup:

Radlic
24-11-2005, 20:42
z 'lekka' przesada...
Chce zpowrotem Tibia 7.1-...
Tibia z prawe kazdym updatem coś traci (nie, niemówie o grafikach, lecz o klimacie. Nigdy niebędzie już taki jak kiedyś), rozumiem, poprawienie grafik. Może być, ale spell wandy? robią mlvl?! Niech jeszcze dają 1k spent mana za użycie jednego uha!
No, no... Najpierw poprosze jakieś update dla knightów, po tym updacie to będzie -- za przeproszeniem -- chodzące g0ofno, w zardzewiałej zbroi, które raz na 1337 sekund może hitnie pala/sorca/druida na lagu... Proponuje strajk! Knighty łączcie sie ! LOL
Niechce czekać pół roku (znając cipsoft półtora ;-) ) na jakies porządny update. Tak samo, MS, znowu straci. Podejdzie takich 8 low lvl, zaczną naparzać z tych swoich 'kijów' i sd, i nic... Ju ar in da świątynia.! omfg lol ;p
HF'en'GL mam nadzieję, że coś dobrego wyjdzie z tego update (poza grafiką ofkorz ;> )

roXen
24-11-2005, 20:45
Wszystko super :) Statki wyrąbane ale dręczy mnie ten fakt ze bardziej będą potrzebne levele do rzucania czarów niz mlvle ... wiadomo czy bedzie to jakos bardzo podwyzone i bedzie trzeba wysoki level czy to w zasadzie tylko takie paplanie? :) (nie moge sie doczekac rozdzek xDDD
Czas nauczyc sie expic... ^^

lewy/fallen
24-11-2005, 20:46
Boje się , boję się tego up date'a. Pomyślcie w innych kategoriach , wymagania do użycia różdżki, to przekonfiguruje całkowicie system gry, a co jeśli żeby założyć np. c-arm będzie wymagany np. 25 lvl ? Nie zdajemy sobie sprawy jak ten update zmieni gre , to już nigdy nie będzie to samo. Wymagania lvl'owe do rzucania czarów ?! Bez przesady, przecież lvl i tak jest wymagany bo trzeba mieć odpowiednią ilość many. Co do narzekania na to że knighci nic nie dostają ... knight to zawsze był czołg z krwią na lufie, rozjeźdźający wszystko na swojej drodze , jeśli to zmienią to już nie będzie knight taki jak zawsze był. Co do grafiki ... to i tak zawsze będzie 2D i zawsze była i będzie lipna. :D
Tak czy siak , miejmy nadzieje, że Tibia nie zamieni się w hack'n'slash pokroju MU ,RO , czy Diablo. Bo właśnie to jest jej urokiem , że do tego typu gier jest jej bardzo daleko.

notop
24-11-2005, 20:47
ciekawe co spieprza ze z tego super zapowiadanego update bedziemy kleli jak 2 lata temu po wprowadzeniu questow i bramek lvl/skul; systemu

lordvatt
24-11-2005, 20:49
Cholera udupia nam sorci !! Ja WAM TO MOWIE!!
Zmienia to wszystko tak ze sd bendzie od 50 zwyklego LEVELA no
i nie bende mial na czym kase trzepac!:/
Co ? walka rozdzkami? nie podoba mi sie , wole sorca takiego malego nie pewnego skrytego i zeby sie nim ciezko gralo na malym levelu!!
przeciez to jest taka proba: czy przetrwam granie sorciem?

Vorith
24-11-2005, 20:50
Czyli teraz nadal najbardziej dupiatą profesją na hlvl bedzie palek?

Radlic
24-11-2005, 20:51
Boje się , boję się tego up date'a. Pomyślcie w innych kategoriach , wymagania do użycia różdżki, to przekonfiguruje całkowicie system gry, a co jeśli żeby założyć np. c-arm będzie wymagany np. 25 lvl ? (...) Tak czy siak , miejmy nadzieje, że Tibia nie zamieni się w hack'n'slash pokroju MU ,RO , czy Diablo. Bo właśnie to jest jej urokiem , że do tego typu gier jest jej bardzo daleko.

Nie strasz mnie, plx ;-(

Czyli teraz nadal najbardziej dupiatą profesją na hlvl bedzie palek?

Musze Cie pocieszyć, pal już niebędzie... Knight.. ;<

pOta
24-11-2005, 20:51
zapowiada sie ladnie gówno! to po co jest m lvl!?:| różdzki.... mi sie podoba tak jak jest....(wyjątek sp i lamiących sie spirów) boze cip'y sie nudza;/
ogólnie moim zdaniem będzie porażka ejjj grafika fajnie ale będa lagi.... większe niz teraz;/ co tibia bedzie mial wymagania jak gta sa??!!:| wymiękam jak tak będzie robie ots'a z taką tibią jaka mi się marzy! TIBIA traci klimat boze;/
mam 26 druta i do 20 lvl bylem narazony na pk a teraz co uhh sd i jazda z pk, wiec po co rózdzki po to by mnie low lvl kulaly?? a co z czarami runicznymi!! co hmm explo i sd bezuzyteczne bo bedize rozdzka hmm'owa itd itd? nie no jestem zasmucony ;(

roXen
24-11-2005, 20:54

Down: Chłopie pomyśl palek kilknie i nawala caly czas z boltów sorka/druta tak samo knajt podbiega i bije ,a sork druid musi mierzyć w nich z okna gry!!

Down 2: Zastanowiłem sie i jak byś chciał wiedzieć była nawet o tym sonda na www.tibia.com.

HAHAHAHHHHHHAHHAHHAHAHAHAHAHHAHAH UEHUHEUIHEDSUDGUCJHkldfkvhfkgdjfvd
<lol93742648236419843712>
powiem jedno...
ROTFL !!!
****a jaki sens mialyby wojny, duele, itp. itd.? -.-
Wez idz sie przespac albo cos, dobrze ci to zrobi...
HUEHAUEH nie moge Xdddddddd

Zimler
24-11-2005, 21:01

heh za dużo CDA czytasz ^^

Evil Maul
24-11-2005, 21:02
Kurde ludzie uspokujcie sie -.- pewnie te rozdzki po 10-20 atakach znikna i tyle -.- tylko teraz pewnie sorc albo drut nacisnie w battle potwora/czlowieka a rozdzka bedzie go na*******a xD i do tego np : sd xD plus UE xD fajnie co nie ??? xDDDDD Ale i tak knight mi sie bardziej podoba xDDDD

rekin lord vader
24-11-2005, 21:04
Kurde ludzie uspokujcie sie -.- pewnie te rozdzki po 10-20 atakach znikna i tyle -.- tylko teraz pewnie sorc albo drut nacisnie w battle potwora/czlowieka a rozdzka bedzie go na*******a xD i do tego np : sd xD plus UE xD fajnie co nie ??? xDDDDD Ale i tak knight mi sie bardziej podoba xDDDD

miejmy nadzieje, ze to sie sprawdzi, co mówiesz(chodzi o czesc z szybkim znikaniem różdzek).Ale jedno jest pewne-knight jest najlepszy :]

PeTeRsOn
24-11-2005, 21:04
Bardzo dobry pomysł z tymi rozdzkami :) Wreszcie l.lvl sorcer lub druid bedzie mogl walnac pozadnego hita nie uzywajac hmm badz innych run ofensywnych przez co latwiejsze bedzie zdobyc lvla przez owa profesje :D Nowe grafiki sa fajne i nie mam szczegolnych zastzezen do nich, bdb. pomysl z tymi statkami nie beda one wylgadaly jak sciany w domkach. Mam nadzieje ze dodadza jakies nowe expowiska/qesty/ tereny :P A mikolaj juz wkrotce (pewnie dostane rozge ale to taki maly szczegolik)

hmm
24-11-2005, 21:18
:) knight ROX

Leweracja
24-11-2005, 21:23

Ale zawsze "Leweracja" xD

pavelek
24-11-2005, 21:25
Ale zarąbiście, akurat jestm sorcem 24 lvl, już zaczynam kase zbierać na "spell wanda" !!!
To chyba będzie jeden z najlepszych uptade, jeżeli CIPsoft czegoś nie spieprzy oczywiście.
Sorcerers RULEZZZZZZZZZ B) B) B) :cup: :cup: :cup:

Goox
24-11-2005, 21:26
Według mnie nie wiem co macie do poprzedniach update- fakt niektore rzeczy staly sie troche gorsze, ale narzekaja tylko prymitywy co nie potrafia grac. Ja sie ciesze z kazdego update-zawsze jest dobry : )
Co do rozdzek- nic specjalnego, poprostu chcą dac mozliwosc sorc/drutom nie byc tak bardzo uzaleznionym od blokerow.

Raiderek
24-11-2005, 21:26
EEee Sorc Power UP^ ?
Jak dla mnie Good :)
Tylko żeby nie przesadzili :P
Bo i Tak SOrc wymiata ^^

W końcu zmieni się wizerunek typowego l.lvl sorca (ROtworms hunter ^^)

OnlyM(PL)
24-11-2005, 21:28
@up te rozdzki bede przeznaczone dla 40- wiec h lvl nie wiele na tym zyskaja -.-

Zarr Maril
24-11-2005, 21:29
FAjny update się szukuje, ale ja to bym marzyl jeszce o możliwosci teleportowania sie postaci magicznych, oczywiscie nie w chwili gdy ktos nas atakuje. to bylo cos :P z drugiej strony ciekawe ile taka różdżka będzie kosztować ja juz zaczynam zbierac kase odkurze druta zeby uhy robil bo ostatni zaszalałem i cała kase wydałem a Najlepiej by było gdyby CipSOft dał każdemu drutowi i magowi 1 różdżke do dp po update :P taki maly gratis :P NOM to sobie pomarzyłem

PeTeRsOn
Wszystko ladnie pieknie tylko pozostaje ta jedna kwestia .... a mainowicie WODA !! wprost bierze mnie na wymioty jak ja widze, czy cip-soft chce zrobic z naszej Tibi 'PoKeMoNy' ?? powiedzcie co sadzicie o nowym wygladzie graficznym wody.

Nie jest Bardzo zła :] Oceniam ją na 3+ mogliby zrobic fale i takie tam a tak to wyglada jak niebieska plama :P

Skenone
Wkoncu sie wzieli za postacie magiczne (moze to i zle bo ostatnio wzieli sie za soule), a moze dadza jakies fajne czary spontaniczne typu energy wawe dla druta.
wkońcu wyrownala by sie roznica miedzy sorcem a druidem. Wiec nie wiem czy podobac mi sie bedzie ten update. Ale jeszcze ta woda ......... :confused:

Quezacoatl
24-11-2005, 21:30
O rany! Naprawde wieżycie że te różdżki będą waliły z SD czy HMM??
To pewno będą zwykłe bronie którym będą statsy rosły jak ma sie mane i tyle.
I będą albo bardzo drogie albo słabe albo trzeba będzie wysokiego lvla i mlvla albo też będą sie szybko zużywać...

Ciekawe tylko co z tymi czarami od lvlu?? Czy to się knighta też dotyczy??
żeby sie nie okazało że żeby walnąć exura potrzeba 40lvla i 10 mlvla XDXD X(

Te grafiki są niezłe, wprawdzie wygląda to jak w pokemonach XD ale przynajmniej jest animacja. Wygląda na to że będzie dużo zmian (głównie z czarami i rónami), nie tylko dla sorców i drutów ale i dla palli i knajtów (tych ostatnich najmniej bo mają najmniej czarów).

Ale ja nadal czekam na nowe outfity, tereny i czary.(może w dalszym update)

Tompior
24-11-2005, 21:31
Tesknie za stara tibia i czasami ze smokiem na skalce i ef style :)

Vezir
24-11-2005, 21:34
No ale na otsach to juz jest od dawna w tibi 7,5 juz bylo to zadna wielka frajda a co gorsz jesli zauwazyliscie to instant czary bendol mialy wienksze wymagania - MAM NADZIEJE ZE TO KNIGHTOW NIE DOTYCZY :p

-=DanieL=-
24-11-2005, 21:36

TAK TAK JESTEŚ FENOMENEM!!!
palek często przebija się przez armor ale ma małe hity z tych głupich bolców na wyższych levelach on nawet sorców tymi bolcami dobże nie podrapie dzięki Bogu może sdki używać! a sorc raz przywali z sd i pallowi 1/3 hp zchodzi... o ue nie wspomnie często na wojnach taki pall ratuje się resztkami hp teraz sorcowie z tymi różdżkami będą zabierać mu te "resztki" hp.
widać że jesteś newbie

Clark
24-11-2005, 21:44
To sa najmadrzejsze slowa w tym temacie... Czym wy sie do cholery zachwycacie grafika z zeldy??Taka sama,identyczna jest grafika w zeldzie,w pokemonach,tandeta na maxa nie widze nic szczegolnego tibia po tym walnietym update straci swoj caly urok...

Vezir
24-11-2005, 21:45
O rany! Naprawde wieżycie że te różdżki będą waliły z SD czy HMM??
To pewno będą zwykłe bronie którym będą statsy rosły jak ma sie mane i tyle.
I będą albo bardzo drogie albo słabe albo trzeba będzie wysokiego lvla i mlvla albo też będą sie szybko zużywać...

Ciekawe tylko co z tymi czarami od lvlu?? Czy to się knighta też dotyczy??
żeby sie nie okazało że żeby walnąć exura potrzeba 40lvla i 10 mlvla XDXD X(

Te grafiki są niezłe, wprawdzie wygląda to jak w pokemonach XD ale przynajmniej jest animacja. Wygląda na to że będzie dużo zmian (głównie z czarami i rónami), nie tylko dla sorców i drutów ale i dla palli i knajtów (tych ostatnich najmniej bo mają najmniej czarów).

Ale ja nadal czekam na nowe outfity, tereny i czary.(może w dalszym update)

To wejdz na jakiegos otsa i zobacz to wali jak bron dystansowa ale slabo na +/- 20 lvl 25 m lvlu bendzie walic po 20-30 w ludzi na więcej nie liczcie a co do zuzywania sie to one sie niezuzywajol A Z OUTFITAMI TO FAKT KAZDY CHE NOWE I LADNIEJSZE :) :) :) :] :] :] :D :D :D :p :p :p

Pacek
24-11-2005, 21:49
nareszcie coś sie ruszyło w profesjach, nareszcie cipsoft coś zmienia, co prawda pewnie bedzie bunt jeżeli jak myśle UE bedzie dostępne dopiero koło 60-80lvl a SD prawdopodobnie niewiele niżej to i tak uważam że to bedize pierwszy UP ktory bedize mi sie podobał, gdyby nie ta grafika to już wogule byłby miód malines, naprawde jestem ciekawy zmioan i chyba znowu zaczne grac moim sorcem (oczywiście po maturze)
ps. statki wyglądają tragicznie

slammer
24-11-2005, 21:49
mi sie wydaje, ze te rozdzki to bedzie cos takiego jak w tibii ME: rozdzka będzia miała np. 40 atk, ale przy ciosie bedzie zuzywala 2 many, a ze mana bedzie rosla szybciej to nie bedzie to wiekszy problem.

jeszcze jedno: te rozdzki maja byc dla sorcow do 40 levela !!! czyli nie beda strzelaly z daleka tylko melee do bicia rotwormow! wyobraza sobie ktos na serio takiego druida, ktory idzie i napieprza cos z młota (cluby)? >sciagniecie z tibii ME tak jak jaszczury (najprawdopodobniej)<

IntoTheRain
24-11-2005, 21:51
ehh zaczynacie piszczec ze sorc teraz bedzie wymiot i wogole...a to bullshit bo to jest pierwsze naprawde konkretne info i skad mozecie wiedziec czy jutro nie dadza newsa ze np.knightom skille szybciej beda rosly...bo to jest naprawde potrzebne chociaz troche..bo czekanie z 79 na 80 to przegina imho ofkoz...a co do regeneracji many to naprawde dobrze ze pomysleli..bo czekac 25 minut na 220 many i 1 sd ktory daje np. mi 4%do mlvl to tez wyginka...a potem jest tylko gorzej...a wandy napewno nie beda takie mocne jak sam CipSoft napisal...maja pomoc do 40 lvl wiec potem bedzie lajt..no chyba ze dadza jakiego rare'a z nowym spellem co czyni poploch i gwalci orshaabale no to byloby zle;] a wg. mnie Tibia ewoluuje w dobrym kierunku i musze nie zgodzic sie z tymi 14-15 latkami co piszcza ze jest ble i wogole albo sorc rulez i tak...wszystkie klasy sa cool kazda gra sie inaczej i kazda ma przesrane w pewnym momencie grania...np.sorc 10-30 lvl niemal caly czas roty...i to poprzedni update troche napsol a ten ma szanse to naprawic,bo soule nie pozwalaja dobrze nabijac mlvl,a speary skillowac poczatkujacym pallom bo sie zniechecaja bo trzeba zbierac non stop nowe.I naprawde watpie aby update popsol cokolwiek...a i jeszcze jedno mogliby dac takiego bossa gry co moga walczyc tylko wszystkie 4 klasy i kazdy cos dostaje,z tym ze musialby byc doskonale przemyslany tyle odnosnie systemu..a jesli chodzi o grafike to ta tez ma swoj urok i po pewnym czasie kazdy malkoment sie przyzwyczaji ;) peace:D a tak wogole to servery do tibii powinny byc podobne do Battle.Net'u bo tam lagi zaleza tylko od lacza a nie od tego ile osob gra aktualnie albo czy dobrze gra wyglada:D

Kulek
24-11-2005, 21:55
Moim zdaniem to mogliby dac cos dla druida ;) bo troszke za malo ma czarow ofensywnych

Cholinek
24-11-2005, 21:56
moim zdaniem te grafiki wody statkow itp sa obrzydliwe niemogli zostawic takich jakie są teraz?a nie jakies fale statki jakies ochydnie zrobione bleeeee oprucz grafiki zapowiada sie calkiem niezle :P :evul:

-=DanieL=-
24-11-2005, 22:04
moim zdaniem te grafiki wody statkow itp sa obrzydliwe niemogli zostawic takich jakie są teraz?a nie jakies fale statki jakies ochydnie zrobione bleeeee oprucz grafiki zapowiada sie calkiem niezle :P :evul:

Dlamnie Grafika wody to coś dobrego bo tamta była beznadziejna ciągle płynęła w tą samą strone nawet na wodospadzie...

JAGS
24-11-2005, 22:04
Coraz bardziej Tibia upodabnia się do Ultimy Online, wszystko ładnie ale pora żebyście sami coś wymyślili... ;) Wsumie graczą to niepszeszkadza, ale mi troche zaczyna :/ Szkoda bo spodziewałem się czegoś innego ;)
-----------------------------------------
Beast Eq: Blue Robe, Medusa Shield, Crown Legs, Crusader Helmet, Aol, Skull Staff, Bohy.

PeTeRsOn
24-11-2005, 22:05
Mi sie statki podobaja, co sie czepiacie do statkow :P wygladaja przynajmniej jak statki a nie jak jakies gow** :P (Gozej z woda)

Sartoro
24-11-2005, 22:07
Wile metliku w tym
Czy po udpade sorc i knight bedo skilowac razem (lol :()
Czy te różdzki beda sie niszczyć ?
Pewnie drastycznie spadnie cena clubów bo wile knightow wybiera miecze a wczensniej to sorc/druid byli stałymi kupcami tych przedmiotów!?
Co sie stanie jak nie bedziemy miec many czy nie bedziemy mogli dalej atakowac?
Czy różdżki bedo miały więcej obrony czy ataku?
CZY BEDO CZARY OFENSYWNE DLA DRUDA??
Generalnie nic nie widaomo

Świat:Morgana
Nick: ***
Profesja: Knight
Lvl:14 :P ale ciogle rosnie
Skile: 64/64 :P koniec trenienia ile można :P

Lisu
24-11-2005, 22:22
OMFG.....

Z tego co rozumiem chca wzmocnić low lvl magów.... Po cholere?? I tak hlvl master jest najpotężniejszą maszyna do zabijania.... czemu na low llvl też ma miec lekko?? Jeszcze kilka updat'ów i będą teksty na trade channel "Searczing for palladin for dezert quest.... we pay 3x RoH + 5k" .... miało być chyba wyrównywanie postaci, a nie kopanie i tak już leżącego palka i niszczenia knighta... W dodatku jeszcze szybsza regeneracja many.... faaaaaaaaajnie.... to mozze knight 1 hp co sekunde?

Podsumowując tą nieskłądną wypowiedź.... Mam nadzieję że nie pokopia Tibia do końca i nie dojdzie do sytuacji gdy jedynym blokerem będą ds'y, a shooterami mino-archy.....

Czas pokaże...

mwlodi
24-11-2005, 22:25
nieźle będzie, już dawno to wiedziałem, ale troszkę źle rozciąnąłeś te zdjątka :P nie to, żebym się czepiał ale widziałem tego newsa na tibianews.net i wyglądało to lepiej :) ale i tak zajefajnie będzie ;)

PeTeRsOn
24-11-2005, 22:25
Zgadzam sie z Gremlinem, moj kumpel na obsidi palem na 12 lvlu na cyce chodzil a ja dopiero na 18 :P

suchyxxx
24-11-2005, 22:35
Moim zdaniem różczki będą waliły tylko z bliska w potwora a na odległośc nie.Nie bedą miały dużego ataku ani dużej obrony bo będą marnować potworowi (hit z broni+exori vis) czy coś takiego co zuzywa manę.Oczywiście pewnie każda różczka będzie miała lepsze czary ale sądzę że high levele sorce i druty będą waliły z różczki mocniej niż low level z tej samej różczki.A może powstanie jeden rodzaj ataku czaru z różdzek?Może poprostu inna różczka będzie miała więcej ładunków a każda będzie tak samo waliła?Nie wiem ale sorc i drut napewno zyskają ale i pewnie stracą(żeby zrobić sd albo ue będzie potrzebny wysoki level).Jednak założę się że knightom dadzą lepsze bronie albo szybsze skile a palkom dadzą tarcze żeby z łukiem mogli chodzić i tarczą naraz.Zobaczymy

sir qret
24-11-2005, 22:51
wg mnie rozdzki sa jedynym dobrym pomyslem jaki przyniesie nam nowy update ;) wiekszosc spraw zrobionych z robieniem run i uzywaniem czarow ofensywnych zwala a grafika bedzie przeslodzona ;< poza tym szkoda ze cipsoft stawia na zwykly lvl a nie na mlvl... ale to pewnie przez ludzi ktorzy zostawiaja sorca na miesiac w jakims bezpiecznym miejscu z bp jedzonka i nabijaj medżika jadąc na macro ;o

Teo
24-11-2005, 23:16
Nie rozumiem dlaczego ludzie pisza ze sorc rlz itp. Przeciez pall do 100lv to ma lajcik w expie pozniej sa schody. Jednak skill szybko wpada. Knight i tak co upa ma wiecej "ajtemsow" i po czasie dosciga pala w exp/h pozniej expi szybciej. Maja byc dodane nowe czary wiec druid moze skosztuje smaq ofensywnych zaklec (pomijam p storm i e. vis). A so do sorka...byc moze ze rozdzki beda powodowaly exh.. Pozyjemy obaczymy. I tak bedzie narzekanie bez wzgledu na to co wprowadza.

ogorek
25-11-2005, 02:05
lol! juz widze radosc na twarzach sorcow, ktorzy sie loguja po update a tu co? nie moga uzyc UE bo maja za niski lvl 8o lol

sam gram druidem wiech chyba powinienem sie cieszycz ale jakos tak nie jest...

smiac sie czy plakac?

MMS
25-11-2005, 05:13
@up
Ja Expilem sorcem na 8 levelu na trollach, bez przelozonego eq.... :( mialem scale armor, chain legi, morning star i dark shield.... nabicie 10 levela zajelo mi ~~10h, gram po okolo 2h na dzien... A potem (przed upem to bylo) zrobilem szybko 2 bp of hmm i kupilem p-seta, dwarven shielda i c-mace.... Wreszcze zaczely sie roty... A kiedy kupilem pacca i warhammera to juz tylko larvy, i teraz na lavach dobrze mi sie expi.... (jak jest resp to ~~10 k expa na godzine, a jak wchodza dobre hity to nawet 15 k expa)...

Descartes
25-11-2005, 06:38
A to miła niespodzianka dla wszystkich, którzy narzekali na Soul Points. :)

Evil Maul
25-11-2005, 07:03
Po prostu cipsfot chce odróznic te dwie postacie od siebie sorc i druid
A co do pallków to pokazcie mi pallka ktory wbil 200 lv hmmmm.... -.^ ?

Elrond The Dark
25-11-2005, 07:13
Zapominacie chyba o jednym ...

I tak Pacc bedzie miał najwięcej i najlepiej ...

Z tego co wyczytałem to Szybsza regeneracja many. Daj boże by tak było utamo vita i nie ma mocnych. :)

Ok zabieram się do robienia mlvl puki można taniej ;)

Bydle mac
25-11-2005, 07:14
Nie pzeczytalem wsystkih postuw :p

ile one około endom kosztowac :evul:

Croopka
25-11-2005, 07:32
1 post B)
Nie uważacie, że tibia coraz bardziej idzie w strone 3d? Najpierw potwory, bugi, pająki itp. teraz statki wyglądają jak w pełnym 3d! Nie mówie, i nie chce aby w przyszłości tibia była grą trójwymiarową ale naprawde jakoś tak mi sie wydaje :)
Uważam, że po update najlepszą profesją będzie sorcerer, ale koniecznie wysokopoziomowy! Aha i ciekaw jestem co zrobią dla Pallka, bo w tym czasie pall to najnudniejsza postac ;/

Lenidas
25-11-2005, 07:58
Teraz możliwość rzucania czaru będzie zależeć bardziej od zwykłego poziomu, niż od poziomu magicznego. Zaklęcia już poznane nie zostaną zapomniane, jednak nie będzie można ich użyć dopóki nie osiągnie się nowego wymaganego poziomu.

Może to być ciekawe jednak jak sądzę w sumie niezbyt ok. Przecież jeśli ktoś kupił czar powinien mieć prawo go używać. Jak byście się czuli, gdyby ktoś kupił, np. miecz i po 2 miesiącach używania nagle okazałoby się, że aby go jeszcze używać musicie nabic lvl z 20 na 50 :(

Bakteriusss
25-11-2005, 08:20
Teraz możliwość rzucania czaru będzie zależeć bardziej od zwykłego poziomu, niż od poziomu magicznego. Zaklęcia już poznane nie zostaną zapomniane, jednak nie będzie można ich użyć dopóki nie osiągnie się nowego wymaganego poziomu.

Może to być ciekawe jednak jak sądzę w sumie niezbyt ok. Przecież jeśli ktoś kupił czar powinien mieć prawo go używać. Jak byście się czuli, gdyby ktoś kupił, np. miecz i po 2 miesiącach używania nagle okazałoby się, że aby go jeszcze używać musicie nabic lvl z 20 na 50 :(

Czułbym sie jak bakteria w bzuhu ptaka ktura nie ma sily na to zeby otwozyc dziub 8o

Dolor
25-11-2005, 08:30
Chcem sie spytac o jedno.
Czy sorckowie i druidzi beda mogli walic z tych rozdzak w knighta i palla z taka sila jak np knight w srocka czy drura??
Bo jak tak ma byc to niech knight lub pall moga walic z sd albo z innych run.
Nie wiem czy dobrze to zrozumialem ale prosze o dokladne wyjasnienie tego.

Duch Guardi
25-11-2005, 09:44
YEA ten update zapowiada się najleprzy ! Już niemoge sie doczakać update :) Mana będzie szybciej przybywać , różdzki ,nowa szata graficzna itp. Jednym słowem dla mnie BOMBA

Mousee lu
25-11-2005, 10:28
a przez tą lepszą grafikę gra nie będzie wolniej chodziła?:> [a tak poza tym nowa jestem :p siema all :D]

Xavisto
25-11-2005, 10:32
Wreszcie cos dla sorcow jak ja sie ciesze :) wreszcie jakis update mi sie spodoba :P

Airam Naver
25-11-2005, 10:55
jak zobaczyłem pierwszego posta o UpDate to było ta takie uczucie radości że nie umiem tego opisać. coś tak w sercu wyczekiwało, kiedy to wreszcie nadejdzie... nie umiem tego opisać... po 3 dniach mi przeszło, a teraz kolejna dawka tego wspaniałego uczucia, sorce nareszcie będą miały cośfajowego :D i nie będe musiał bućsql staffem tlyko wreszcie będe mógł nawalać z prawdziwej magii, tańszej niż runy :D nareszcie sorc stanie się prawdziwym sorcem, który run używa tylko do pomocy

szykuje sięnajwspanialszy updtae jkai kiedykolwiek przeżyłem, chyba nikt tutaj nie będzie próbował źle o nim mówić(chyba że ktośpoprostu lubi wszystko krytykowaćżeby zwrócić na siebie uwagę) ale boje sięże wystąpi tradycyjny błąd CipSoftu, a najgorsze jest to, że tym błędem może być ogromne uproszczenie gry sorcom i druidom, licze, że paladynowie i rycerze też dostaną jakieśfajne rzeczy, naprzykład bonusy przy broniach(miecz ktory umie puscic salbsze exori, albo fire sword ktorym mozna podpalic) czekam niecierpliwie, chciałbym przespaćokres oczekiwania, ale wole wbićkilka mlvli i lvli ;)

pozdro

emilok
25-11-2005, 11:47
Palków systematycznie "udupiają" a w sorców ładują, pewnie po to żeby zmienić układ sił profesji B)
Jak sądzicie, w związku z tymi spell wandami, czy sorce powinny opylać bronie obuchowe PRZED updejtem czy PO updejcie, żeby uzyskać większą cenę...

gdybam, ze nie bedzie cie stac cenowo i 'manowo' na expienie tylko wandami

bo to knight, mogles sie zastanowic nad tym przed wybraniem profesji, a nie pozniej zmieniac gre wg wlasnych upodoban

Moim zdaniem różczki będą waliły tylko z bliska w potwora a na odległośc nie.Nie bedą miały dużego ataku ani dużej obrony bo będą marnować potworowi (hit z broni+exori vis) czy coś takiego co zuzywa manę.Oczywiście pewnie każda różczka będzie miała lepsze czary ale sądzę że high levele sorce i druty będą waliły z różczki mocniej niż low level z tej samej różczki.A może powstanie jeden rodzaj ataku czaru z różdzek?Może poprostu inna różczka będzie miała więcej ładunków a każda będzie tak samo waliła?Nie wiem ale sorc i drut napewno zyskają ale i pewnie stracą(żeby zrobić sd albo ue będzie potrzebny wysoki level).Jednak założę się że knightom dadzą lepsze bronie albo szybsze skile a palkom dadzą tarcze żeby z łukiem mogli chodzić i tarczą naraz.Zobaczymy

poco knightom lepsze bronie ??, i tak 99% urzytkownikow tego forum nie bedzie mialo najlepszej w danej kategorii [ sov, sca i ostatnio dh ]
palladyni nigdy nie ebda mieli mozliwosc tarczy razem z lukiem, kusza, ich ataki omijaja shielding rpzeciwnika, jak i rowniez ataki na nich omijaja ich shielding, z kusza czy masz 150 czy 10 shielda to tak samo bedziesz obrywal [ udowodnione ]

"When used in combat, they will consume a small amount of mana points with every hit which will count towards the magic level as usual."
1. Kazdy cios z wanda zabiera troche many (tak samo jak teraz np. energy strike).
2. Mana spalona w ten sposob bedzie sie liczyc do mlvl = zostanie zniesione paczkowanie many liczacej sie do mlvl po 20 punktow (raczej watpie zeby kazdy cios z rozdzki zajmowal 20 many).

jesli ciosy wandem beda zabierac 5 many, mana sie szybciej regenerowac, 5 many sie policzy jakos 20 do m lvla wyjdzie nam tani sposob na mega m lvl w krotkim czasie [ np trening na monku, albo dwoch z lr ]

-----

co to upd to te wandy mnie mala interesuja, ale jesli cip soft idzie w kierunku vocation items, rzadam czegos, co tylko ja bede mogl urzywac [ np niemozliwosc ubierania przez magiczne profesje dwu recznych broni, runa exori - wymagany m lvl ponizej 15, tworzenie knight, mana ~500, urzywanie jak runa explo, tylko zamiast krzyza wybucha w ksztalcie X ], tyle, te propozycje dawno juz dalem na proposals, ale jak wiadomo cip soft bardzo sie interesuje naszymi opiniami

-----

do tych co narzekaja na soule, spiry feeeeeee, trening knightem sux to long,
tibia to nie gra na dwa wieczory, tutaj postac rozwija sie razem z wlascicielem, masz malo czasu na gre, masz dupiastego chara, nic nato nie mozesz poradzic [ a jednak idioci znajda rade na wszystko.... ]

Monte
25-11-2005, 12:07
Hm.. Na Tibia.com jest napisane "Final Update Teaser and New Supported Fansite". Czyli jest to ostatni pokaz ss'ów przed świątecznym update'm. Czyżby niedługo kolejny TS? ; - )

Lord-Saimon
25-11-2005, 12:14
i znów wszystko dla druidów i sorców a mogli by dac jakąś spontanike dla Palladynow np. cos w stylu "exevo mort arrows" i leci jakas strzala na wprost zabierała by duzo many ale uderzala by jak exori :) ale update i tak moze byc

BaRkuS_LuCeRa
25-11-2005, 12:24
Według mnie nie wiem co macie do poprzedniach update- fakt niektore rzeczy staly sie troche gorsze, ale narzekaja tylko prymitywy co nie potrafia grac. Ja sie ciesze z kazdego update-zawsze jest dobry : )
Co do rozdzek- nic specjalnego, poprostu chcą dac mozliwosc sorc/drutom nie byc tak bardzo uzaleznionym od blokerow.

Powiem tylko tyle ten człek ma moc...

Edit: Jeszcze mam nadzieję że cipowie nie zawalą znowu i nie będe musiał znowu lvl nadrabiac na ue .... każdy chyab wie że trzeba 34 lvl (mi brakuje juz tylko 2 ) wienc martwi mnie troche zmiana kosztow czarow w manie reszta mi zwisa i powiewa .... no oprocz rożdzek zawsze jakas odmiana... ale nie tak nie moze być że palkowie som udupiani teraz powinni im dac czar aby wytwarazli sam,i sobie 20 spearow ktore wazom 5oz jaden... a jeszcze jedno ktos powiedzial ze knajt jest najtrudniejszą profesją.... nie jest on moze w kazdj chwili isc na hunta wystarczy ze ma zapas uhow itp a druid palek i mag?? oni muszom zbierac runki bolty strzaly itp.... wienc ludzie wiem ze moje gadanie może komus nie pasowac ale moim zdaniem taka jest prawada . Zkonczyłen dziękuję panstwu :D

Demek
25-11-2005, 12:26
A co jeśli sorc ma 40lvl+ i chce używać ruszczki??? B) Bo jak nie może to niech się CIpSoft pocałuje. LOL! -.-

PS. Wyzsze sorcy też mają móc używać rózczki!!!!!!!!!!!!!!! B)

Seru :]
25-11-2005, 13:33
=o Mi się ta woda troszke niepodoba ale ogólnie jest looz

patrikozzz
25-11-2005, 13:33
Update sux.

1) Trzeba będzie mieć większy lvl na UE - to już kompletnie suczy. Na 2 UE pewnie coś koło 80 lvla? -.-'

2) Różdżki pewnie będą te green spell wandy i red spell wandy etc. ? To wydaje mi się że red będzie np. bił z ognia, a green z trucizny, niebieski z energii, żółty nie wiem xP Tylko pomyślcie jak trudno jest taką różdżkę zlootować? -.-' Pewnie będą drogie jak cholera x) I dobrze.

3) Będą pewnie kosztować dużo many strzały z nich co utrudnia zabawe :P

4) Ludzie co tak narzekacie na soule? Bo nie ma MC? :< Wg mnie tylko nubki stoją pod DP i robią runy, zamiast expić.

5)Demek, na pewno będzie mógł używać, tylko nie będzie to już tak opłacalne.

6)To ma też plus np. będzie można łatwiej sorcem huntować hero, GSy, DLe itp :P

Beholder
25-11-2005, 14:09
qrde
znowu sie od tibi uzależnie ;)
ale te różdzki to jest cool pomysł :evul:
jush se wyobrażam jak z tą różdżką na mino guardy i cyce pójde :evul:

sparrow88
25-11-2005, 14:49
Byleby nie przesadzili
Już teraz knight ma przesrane walcząc z sorcem o podobnym lvlu ( mowie o rycerzu , ktory nie ma 10 bp uh przy sobie bo wtedy wiadomo ze knight wymiata) z tymi rozdzkami - coz oby nie przegieli z tym umacnianiem magicznych

slimaczek
25-11-2005, 15:02
Update sux.

1) Trzeba będzie mieć większy lvl na UE - to już kompletnie suczy. Na 2 UE pewnie coś koło 80 lvla? -.-'

2) Różdżki pewnie będą te green spell wandy i red spell wandy etc. ? To wydaje mi się że red będzie np. bił z ognia, a green z trucizny, niebieski z energii, żółty nie wiem xP Tylko pomyślcie jak trudno jest taką różdżkę zlootować? -.-' Pewnie będą drogie jak cholera x) I dobrze.

3) Będą pewnie kosztować dużo many strzały z nich co utrudnia zabawe :P

4) Ludzie co tak narzekacie na soule? Bo nie ma MC? :< Wg mnie tylko nubki stoją pod DP i robią runy, zamiast expić.

5)Demek, na pewno będzie mógł używać, tylko nie będzie to już tak opłacalne.

6)To ma też plus np. będzie można łatwiej sorcem huntować hero, GSy, DLe itp :P
1)Ja mysle ze cos kolo 60lv, wg mnie jest to dobre rozwiazanie bo UE bylo za dobre.
2) Rozdzki zaloze sie ze beda nowe, rozdzki nie koniecznie musza byc trudne do lootowania (moze w sklepie bedzie mozna)? O rozdzkach mowil gremlin, wogle jego 2 posty sie w pelni z nimi zgadzam, trza by zrobic artykul w hunted tak samo jak w gwiazdke ostatnią ;P
3)Ktos tu mowil ze w tibia ME jeden strzal kosztuje 2 many, a gremlin mowil ze takie cos bedzie dosc malo brac - to chyba wiadome, ze nie bedzie bralo tyle co SD?

Co do tego update - no coz wszystko wyglada ladnie, grafika moze i jest z GBA i bardzo podobna do zeldy lub pokemonow (btw pokemony to swietny rpg), mi tam to nie przeszkadza. Do reszty update narazie jestem przekonany ze wszystko bedzie dobrze ;-)

Raxev
25-11-2005, 15:03
@Jackson
Człowieq wyluzuj
@topic
Zobaczymy co z tymi "rószczkami" ;] Jakby było tak jak mówi tibia.pl to by było miodzio!

Monte
25-11-2005, 15:09
SPAROW MADRZ *******ISZ ALE MNIE W****ILI NIESTETY ****A TRZEBA SIE ****A DOCZYTAC ****A W MOICH ****A WYBKOWIDZIACH ****A ZBO MI ****Y GWIADKI *******NELY JA *******E W DUPSKO ***ANE ALE JESTEM W W****IONY SRRY ZA ***ANE ********Y --->*** ***? czy c***?

To się człowiek zbulwersował..

Hm.. Uważam, że to może być bardzo ciekawe. Gra zostanie urozmaicona : )

Kulikos
25-11-2005, 16:17
A ja jestem nastawiony jak najbardziej pozytywnie ^.-. Grafa troszke jak z pokemon shaphire ;p. Czekam na tego update i juz sie nie moge doczekac rozdzek. Ja mysle ze wykorzytaja te wandy: Nie ma praktycznego zastosowania. Np. Wand of Might, Wooden Wand... Coz... poprostu jajajajajaj 8o

Mascare
25-11-2005, 18:17
Nareszcie cos dla sorc i drutów moze cos jeszcze do tego dodadzą
te wandy może będą ciekawe :evul: Poczekamy zobaczymy :cup:

MS_nake
25-11-2005, 19:06
1)Ojjj Fajnie będzie 60 sorcowie nie dość że będą z runek tłuc to jeszcze będom mi tu różczkami wymachiwać -.-
2)Ale z drógiej strony w końcu (chyba bo nie widziałem) Tibianic będzie wyglądał jak należy !! Jee.. nawet spox

To co mnie na duchu trzyma to ta wzmianka : "świąteczna aktualizacja będzie pierwszym krokiem w kierunku poprawy PROFESJI i lepszego zbalansowania gry"
może znajdzie się conieco dla knightów jakaś exura gran albo coś :D

Amigo
26-11-2005, 07:39
Wreszcie cos dla sorcow jak ja sie ciesze :) wreszcie jakis update mi sie spodoba :P
Człowieku! Z czego się cieszysz? Tym czym dla rycka sa skille, tym dla sorka jest mlvl ! Praktycznie wygladac to bedzie tak, że jeśli ktoś do tej pory na ubicie draga potrzebował 4 SD. To po zmianach bedzie musiał zużyć ich 8 /to tylko przykład/. Zwiekszają sie więc koszty, a zmniejsza skuteczność.
To tak jakbyś uzależnił shield rycka od lvl i kazał mu bloczyć draga na 20 lvl.
Poza tym ciekaw jestem jak byś sie czuł gdybyś UE mógł używać od np 100 lvl. Czar będziesz miał, a jakże tyle że go nie bedziesz mógł użyć. To tak jakbyś kupił brykę za ciężką kasę i odebrano by ci prawo jazdy. Wtedy będziesz mógł jedynie pooglądać ją sobie w garażu. Dla mnie to proste złodziejstwo i udupianie niższych lvl postaci. Reszta zmian to jedynie kamuflarz bo są mało istotne. Już od dawna są czasami takie lagi, że ból. A przy nowej grafice serwy sie nie wyrobią.
I to tyle. W sumie wykaż sie myśleniem i odróżniaj co jest marchewką, a co kijem.

Nazgul of Shadow
26-11-2005, 07:50
Niedawno zrobilem se Knight'a i mam 11lvl a zostawilem Druida na 25lvl!!

Ehh.... My Druid is BACK! :D

Ja bym chcial żeby była w Tibi Pogoda np. idzieś se pomieście i ci Deszcz pada a potem sa kaluze na chodnikach :cup:

lord vanmon
26-11-2005, 11:04
no bo po co oni zaczynaja od sorkow i druidow a co z paladynami? i znikajacymi spearami ? a chcailbym wiedziec ktorego grodnioa tenupdate :P :)

Maedhros
26-11-2005, 13:11
Coś czuje że razem z następnym update nastąpi koniec bezsensownego expienia przez magów i druidów do ok. 30 lvl i zwiazanych z nud. Jeżeli to co teraz się mówi o update zostanie wprowadzone i za kilka dni nie okaże sie że CIPy nie zafundowały nam gratisowo kilku dodatków utrudniających grę (jak to było ze soulpointsami) pół roku temu ,to być może wykupie pacca i przywróce do życia mojego 24 lvl maga.Pozdro wszystkim

Spearman
26-11-2005, 16:04
Mojim zdaniem to jest bezsenu bo co sorcowie (albo Druidzi)
Będą przez to najsilniejszą postacia w grze (Mam nadzieje że dla knightów będzie rósł mLv tak jak u Palków

P.S. : Myślę że spear-y będą nadal się niszczyć ale rzdziej :)

Brothers Squad
26-11-2005, 22:18
Czy wiadome jest ktorego dnia dokladnie zostaną uruchomione nowe serwery??

Xenmon
26-11-2005, 22:42
No to ja chyba wracam do gry mym sorcem nareście się pobawie a może zrobili by magic staffa? :)

lordvatt
27-11-2005, 07:43
ja wam powiem tak:
CIPom sie NUDZI!!
ZAMIAST BALANSOWANIA POSTACI POWINNI WPROWADZIC NOWE ELEMENTY DO TIBI!!
Nowe bronie tarcze zbroje legsy helmy buty naszyjniki itp.
nowe lokacje , potfory:> , questy,czary i niewielkie zmiany !!
Teraz czytamy sobie o updacie i nas wszystkich szlak trafia!
Wiec pytam: Po co to wszystko? Czy oni chca nam umilic gre czy zgorszyc?

Vudi
27-11-2005, 07:44
No fajnie z***ali pala ostatnio, teraz sorca/druta, czyli w wakacje przyjdzie czas na najtow ;]
Jak to mowia dla kazdego cos [nie]milego

_aNTERIx_
27-11-2005, 07:52
jestem nowy na forum ale juz nie moge sie doczekac

Raijin
27-11-2005, 11:08
...super dodali nowe bronie dla śmiesznych czarowniczków, ale jestem ciekaw czy dodają jakieś nowe czary dla ryca :/ raczej nie... i dlatego sorc stanie sie jeszcze leprzym attackerem, a knight pozostanie bez zmian... ekstła

Zgredex
27-11-2005, 11:35
Omg zrozum że gra sorcem jest trudna 8-20 lvl, dlatego moim zdaniem ten upgrate bedzie poswiecony sorcom i drutom,
Niemoge sie doczekac upgratea xD

Evil Maul
27-11-2005, 11:45
Fakt teraz walka low sorc lub druid vs low knight lub pall bedzie bardziej wyrównana a takze expienie takim sorcem lub drutem bedzie urozmaicone nie ciagle tylko roty , roty ,roty :p

Jvsta
27-11-2005, 12:40
Bradzo dobrze że CIPy w końcu zwróciły uwagę na te profesje. Przecież między knightem a sorcem/drutem jest tak ogromna różnica że WYMAGA to zmiany. Knight może w ciągu 3dni zrobić z 8lvl powiedzmy 20lvl a dla maga? Dużo trudniej. Cieszę się że to się niedlugo zmieni, co prawda jestem knightem ale nie patrzę tutaj na siebie lecz na innych.

jogro'silverhawk
27-11-2005, 13:03
BUHAHAHA JA CE UPKA BO JAK NIE TO POWIEM ZE CIP JEST BEEEEE
a tak serio ten pomysl z wandami moze wypalic(drutem jestem)

Domona
27-11-2005, 13:36
No coz...
Jedni mowia: "Badziew" drudzy mowia "Super! Nie moge sie doczekac!" a trzeci "Pozyjemy zobaczymy!".

Podsumowujac Palladyni sie burza o to ze Cip'y ulepszaja druidow/magow a nie ich profesje. Jest to normalne, bo kazdy chce aby jego profesja byla najlepsza. Na wakacyjnym up dacie palladynom popsuli "nieco" trenienie, bo i tak musza oni (palladyni) podnosic co chilka te spiry, a nie daj Boze jeszcze jaksi noob'i przylezie i bedzie krasc/wzucac do wody spiry, to jescze co chwile sie lamaly...
Jednak pallayni maja tego + (plusa) w skillowaniu (znacznie szybciej podwyzszaja sie im skille niz rycerzom).

Druidom/sorcerom za to "sprezentowali" soul'pointy... Uniemozliwa to robienie czarow, bez expienia...
Wiec teraz nie jest im za latwo...
Trudne expienie... Zapchane expiska...
A kazdy mag/drut wie ze bez runek marne jego zycie...
Teraz maja wejsc rozdzki dla magicznych postaci. Ma to na celu zroznicowania profesji na nizszych lvl. Maja oni o wiele trudniej, bo nie zrobia sobie skilli, wiec musza kupic lepsza bron skull staff / war hammer a i tak nie dorownaja rycerzom na takim samym lvl.
A przykladem jest sytuacja kiedy rycerz ok. 20 lvl zrobi sobie skille ok. 60 - 65 kupi sobie fire sworda/cos lepszego nabije 4 mlvl, kupi bp uh, ff, hmm, gfb.
Takiego rycerza nie jest wstanie zabic druid/mag na takim samym lvl. Nawet gdyby mial dosc spory mlv i czary to i tak nie poradzi sobie.
Rycerz bedzie atakowac go bronia reczna oraz czarami. Magicznej postaci zostana jedynie czary...

Hmm zostaje nam Rycerz, w tym up dacie nie dostal za duzo nowego za duzo nie stracil... Polki co nie ma tez "przeciekow" cy w tym up dacie cos zmienia z ta profesja...
Na niskim lvl expienie jest czysta przyjemnoscia ;] (Po wczescniejszym skillowaniu i zakupie dobrej broni) Latwa profesja i w ogole ;d

Wiec juz chyba widac czemu wzieli sie za te profesje ;d

Wprowadzenie rozdzek moze doprowadzic to spadku cen broni obuchowej. Bo glownie magowie z niej korzystali i druidzi. Wiec po co im rozdzka i bron? :>
Chodz jeszcze nie wiemy jak bedzie takie cuś dzialać.

A tak wracaj do temu to nie kazdemu zmiany sie podobaja, po wakacyjnym up dacie wiele graczy sie rozczarowalo, a nawet odeszlo z gry. (Chodz jest to czesty przypadek... Kiedys grali znudzilo im sie, weszli na np: tibia.pl zobaczyli co Cip'y szykuja w nowym up decie i znow poracaja do gry... graja troche i znow przestaja, az do kolejnej zmiany itd... )
Niektorym podobaja sie takie zmiany i nie moga sie doczekac, a jak juz przyjdzie owa zmiana, pograja troche i entuzjasm (ta kto sie pisze?) przechodzi, i jest jak dawniej, albo jest super i chodza caly czas z rozdzka i klepia co stoi na drodze :D:D:D.

I trzecia postawa "Pozyjemy zobaczymy!" - najciekawsza, bo wiadomo, ze nikt nie zna szczegolow danej zmiany, i nie napalaja sie tak na to, bo moze okazac sie to chala... I nie buntuja sie ze to bedzie glupie bo oni sa palladyni i nie lubia drutow itd...
No i nie ma co oceniac jak czegos nie widzimy Cip'y daly tak malo info o up dacie ze nie mozna oceniac jakie bedzie :)

Knight Patryk
27-11-2005, 14:25
NOO SUPER SORCEK I TAK w pvp wymiata a tera to juz se mozna isc do...

ZRUBCIE COS DLA PALKUW
lol sorc nie wymiata w pvp jak cie trapna nie przezyjesz jak masz mana shielda z 3k many to sie nie oplaca stac tylko z UE bic... mzoe ci sie uda jakies noboow zabic i bana zgarniesz...
a 1 rozdzke da sie kupic na edron chyba niebieska i kosztuje 1.6k najelpsza bedzie pewnie green bo z behcia wypada

Hadi
27-11-2005, 16:03
Takiego rycerza nie jest wstanie zabic druid/mag na takim samym lvl. Nawet gdyby mial dosc spory mlv i czary to i tak nie poradzi sobie.
hmm..
1. SD zadają bardzo duże obrarzenia i nawet z skilem 65/65 to sorc by mugł ubić knajta z sd
2. Utani gran hur w razie czego .

ateraz topic:
Hmm... może będzie fajnie -.^
tylko kiedy nowe SERWY!?

^radziu^
27-11-2005, 19:21
supeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrr ciekawe czy dostana cos nowego posiadacze FACC :D

Imeit
27-11-2005, 20:14
No tak... Dla sorca i druta to robią upgrady, a dla palka to nie... To nie fair! ;( I co teraz palek ma być jeszcze słabszy? Heh... moge bynajmniej się cieszyć nową, urozmaiconą graficzką...
PS.
Na sorca i druta i tak się nie przezuce... ;p

Sobi Tyron
27-11-2005, 20:29
Mi sie to niepodoba w tym update bedzie wielka zmiana tibi.......wydaje mi sie ze na gorsze poniewaz te statki i sie niepodobaja wole ta grafike ktora jest by sie o cos innego postarali np nowe outfity a nie statki grafika wyglada do bani i cos dodali by knightowi

upki
27-11-2005, 20:59
A moim zdaniem nareszcie zmienią tą brzydką wodę bo mnie już denerwuje
A mi sie wydaje że cip'y chcą ulepszyć knighta bo był za słaby teraz knight ma sie lepiej bo sorce maja soule i musza expic palom ciezo sie treni dali by przynajmiej dla knighta jakiś czar runkowy np. hmm'y
bo na poczontku knight jest strasznie słaby. sorc przynajmiej może na 15 lvlu isc na draga a knight też może, ale musi mieć baaaaardzo duże skille i dobra broń
po drugie knightowi strasznie mało kasy leci bo on musi non stop expić na i kasę zbierać ja bym zmienił cały system party bo wogóle jest trochę nie dopracowany cieżko sie treni o wogóle.
Sprawa potworów: powinno być bardzo dużo potworów jeszcze zrobili by takiego co nikt nie moze pokonać a nie taki orshabaal i po miesioncu pokonany
dali by też wiecej itemów broni axe przede wszystkim i armorów i tarcz
i dali by dużo więcej butów bo jest strasznie mało.
ja niechce widoku rzeczy bo każdy non stop zdychał by za itemy
dali by też wiecej nowych terenów .
za złe zabicie 3 ludzi natychmiastowy ban na 3 dni i koniec a za nadmierne zabijanie tak jak jest.
dali by też nowe outfity bo już denerwujące masz 3 rodzaje i koniec
trochę mniejszy próg questowy
usunęli by te przeklete robale do łowienia
i usunęli gs'a obok dark catedral
nowe czary nowe runki
szybsze ładowanie soula
więcej capa i życia dla knighta
tańsze mf bo wydasz 100gp na 30 many
tańsze liny w sklepach
więcej questów dla pacc i facc
muzyki nie dawać bo będą lagi i się tnąc tibia
żeby można było z carlin jechać na lodowe wyspy ale trzeba by było zapłacić 30 gp za podróż
szybszy resp cienkihc potworów takich jak bugi dwarfy
większy vip
jakaś broń dla fista żeby jakos to wyglądalo
crown set dostępny z jakiegoś potworka dla facc
Knight set -||-
i to chyba koniec tego co chciałbym mieć pod chionkę w tibii
jak coś mi się przypomnie to dopiszę
cYa all
Pa all
bYe all

Zgredex
27-11-2005, 21:25
A moim zdaniem nareszcie zmienią tą brzydką wodę bo mnie już denerwuje
A mi sie wydaje że cip'y chcą ulepszyć knighta bo był za słaby teraz knight ma sie lepiej bo sorce maja soule i musza expic palom ciezo sie treni dali by przynajmiej dla knighta jakiś czar runkowy np. hmm'y
bo na poczontku knight jest strasznie słaby. sorc przynajmiej może na 15 lvlu isc na draga a knight też może, ale musi mieć baaaaardzo duże skille i dobra broń

Czlowieku Zastanow sie co Mowisz;
Po 1:
Po jakiego bata knajtow sa hmm?(od tego sa druidzi i sorce)Berdziej by sie przydala exura vita lub exura gran
Po 2:
Sorc na 15 lvl NIE pokona solo Draga chocby knajt Tesh
po 3:
Na poczatku knajtow sie tak zle niewiedzie jak sorcowi lub druidowi poniewaz nie musi wydawac kasy na czary =]

--Pozdro

cycu17
27-11-2005, 22:17
no no nie moge sie doczekac :P:Pbedzie super.Szczegolnie rozdzki dla drutow i sorcow:D :berserk: mam nadzieje ze zrobia polski serv;) :flaga_pl:

Dr. Omader
28-11-2005, 01:08
@Gremlin:

own3d :>

Rybzor
28-11-2005, 01:30
Drom cos ostatnio malo sie wysila w swoich postach xD

Dr. Omader
28-11-2005, 01:37
Drom cos ostatnio malo sie wysila w swoich postach xD

Juz mnie calkiem lenistwo ogarnelo ;)
Nawet nie chce mi sie pisac moich zwykle dlugich postow ;)

upki
28-11-2005, 08:13
OK jak mi kupisz Pacca dla mnie spoko to bede mial i outfity a na tiquande nie moge isc
BRAK PACCA
ok z questami sie zgadzam

taa a mf to zawsze co drugi raz jest kolo 30 no al moze dac sto
taa a knight set z bk to troche duzy trza miec lvl a na gs to żadko wypada
__________________________________________________ __________
jakby co to ja niechce miec bana za kłócenie sie z Modkiem;]

Raven Karyn
28-11-2005, 11:08
Ja w Świątecznym Update najbardziej chciałbym nowe bronie z klasy Club, teraz są one chyba najgorsze więc mogliby je polepszyć :) A w następnym update fajnie by było gdyby się wzieli za ulepszenie knighta :]

MatKus
28-11-2005, 11:25
OK jak mi kupisz Pacca dla mnie spoko to bede mial i outfity a na tiquande nie moge isc
BRAK PACCA

Ta. I jeszcze coś w rodzaju manasów, tylko na inne skille, bo przecież powszechnie wiadomo, że MF jest uzywany jako booster do MLVL. A gdzie coś podobnego do skilli walki?
Wniosek: I tak w tym momencie magowie mają lepiej, niż wojowie, więc zamiast jęczeć niech zaczną wykorzystywać, co mają :)

Sorc na 15 lvl NIE pokona solo Draga chocby knajt Tesh Jak się uprze, to pokona.
Znam przypadek, gdzie pewna ekipa uparła się, że zabiją jako pierwsi demona na serwerze. I tak oto 26lvl sorc zsolował go. Fakt, że koszt wyprawy (głównie MF) był olbrzymi i w żaden sposób nie miał szans się zwrócić, a na takim lvl sorc miał spore ryzyko mimo używania MF, ale nie jest to niewykonalne. Knight takiego czegoś nie wykona, co jednak według mnie nie stawia go wcale na przegranej pozycji, bo przecież takich ekstremalnych huntów nikt nie wykonuje na powaznie. Nie uważam więc, żeby akurat knight wymagał jakiś poważnych zmian. Najwięcej spodziewam się po droidach jednak, bo oni mieli największe plecy zawsze, i nie licząc UH-makerów nie stanowili chyba więcej, niż kilka % całej populacji.

Af<4ever> Danubia Knight
28-11-2005, 11:53
Poprosze o wiecej przypuszczalnych zdjec z update jesli ktos owe posiada
wysylajcie na [email protected] .Dziekuje :)

Evil Maul
28-11-2005, 12:05
BRAK PACCA

Tak tiquanda to super extra expowisko -.- LOL ! Tam nawet lootu nie ma a runy ida jak woda ( nawet na tych głupich małpach -.- ) Wakacjiny update byl skiepany tylko na hydry sie opyla czasami chodzic ;) mam nadzieje ze cipsoft w tym update dopracuje tiquande

Domona
28-11-2005, 12:20
1. A moim zdaniem nareszcie zmienią tą brzydką wodę bo mnie już denerwuje

Nie tylko Ciebie ;p

2. A mi sie wydaje że cip'y chcą ulepszyć knighta bo był za słaby teraz knight ma sie lepiej bo sorce maja soule i musza expic palom ciezo sie treni dali by przynajmiej dla knighta jakiś czar runkowy np. hmm'y

Emm w jakim naczeniu? Chcesz aby rycerz mogl robic hmm? Nie sadzisz, ze to nieco dunry pomysl? To jest celowo postac ograniczona w czarach, wiec nie widze powodu aby mieli to zmieniac :|

3. bo na poczontku knight jest strasznie słaby. sorc przynajmiej może na 15 lvlu isc na draga a knight też może, ale musi mieć baaaaardzo duże skille i dobra broń

Mag tez musi miec dobre skille (mlv) + dobre czary, wiec to jest chyba wyrownane...

4. po drugie knightowi strasznie mało kasy leci bo on musi non stop expić na i kasę zbierać ja bym zmienił cały system party bo wogóle jest trochę nie dopracowany cieżko sie treni o wogóle.

Postacie magiczne w cale tak duzo kasy nie mają, jakby zaczac grac magiem nie dawajac siobie zadnych itemkow z innej postaci wiele by minelo zanim by mogl runki robic...

5. Sprawa potworów: powinno być bardzo dużo potworów jeszcze zrobili by takiego co nikt nie moze pokonać a nie taki orshabaal i po miesioncu pokonany

Hmm moim zdaniem jest bardzo duo potworkow, tylko ze dla postaci z Pacc...

8. za złe zabicie 3 ludzi natychmiastowy ban na 3 dni i koniec a za nadmierne zabijanie tak jak jest.

Proponuje pzreprowadzke na serwer non pvp...

9. dali by też nowe outfity bo już denerwujące masz 3 rodzaje i koniec

Jest 7 rodzajów z tego 3 dla pacc.

10. usunęli by te przeklete robale do łowienia

Dlaczego? Sa bardzo fajne ;] i ladnie wygladaja, dzieki nim mozna kontrolowac ilsoc zlowionych ryb w dany czas, a zdobycie ich jest banalne... (wypadaja z wiekscosci latwych stworkow...)

11. szybsze ładowanie soula

Kup Pacc?

12. więcej capa i życia dla knighta

Oohohoho, ma i tak zybt wiele...

13. tańsze mf bo wydasz 100gp na 30 many

Za 100 gp masz ok 50 many, pamietajmy ze ma byc zmieniony czas regereacji many oraz koszt czaro manie, w takim wypadku mf powinny dawac wiecej many lub byc tansze.

14. tańsze liny w sklepach

Sa bardzo tanie, a po za tym wypadaja z trolli, wiec zdobycie ich nie jest az tak trudne

15. żeby można było z carlin jechać na lodowe wyspy
ale trzeba by było zapłacić 30 gp za podróż

Glupi poymsl, przystan nie jest az tak daleko... Co to za gra by byla gdyby w ogole nie trzeba bylo nic robic... Pod dp statek, plywasz po calej grze, na miejscu teleport do respowiska? Przez przesady...

16. większy vip

17. jakaś broń dla fista żeby jakos to wyglądalo

Tzn? Fist to fist, czyli wakla reczna wiec jak reczna to juz bez broni :|

Orgo
28-11-2005, 13:49
...

chce tylko dodac ze miulaem rezygnowac z gry pt tibia le teras jak zobaczylem jak ma wygladac najblisze uptade to zmienilem zdanie i powracam do tibia:):):) :evul: :cup: B)

Rybzor
28-11-2005, 14:36
Juz mnie calkiem lenistwo ogarnelo ;)
Nawet nie chce mi sie pisac moich zwykle dlugich postow ;)
Zauwazylem:P

upki
28-11-2005, 15:18
Ludziska czemu sie tak obużacie ja po prostu wymieniam swoje poglądy
i nie trzeba do siebie tak bardzo brać to tylko to co ja chciałbym mieć w tibii :evul:

Riki
29-11-2005, 06:04
Kiedt bedzie ten update??

styku
29-11-2005, 07:09
Wiesz, to nie takie głupie jest^^
Można by przyspieszyć rośnięcie fista względem innych skilli i dodać takie bronie z malutkimi obrażeniami, ale kwalifikowane jako fist fighting.
Dla przykładu mogły to by być kastety^^, czy rękawice nabijane ćwiekami...

upki
29-11-2005, 11:58
No chociaż jedna osoba sie ze mną w czymś zgadza
a z tym fist to właśnie o cos takiego mi chodzi

hmm
29-11-2005, 16:47
KIEDY BEDZIE TO UPDATE ???
WIE KTOŚ ?

Bedzial
29-11-2005, 23:26
KIEDY BEDZIE TO UPDATE ???
WIE KTOŚ ?
No przecież było wyraznie mówione ze będzie na Swięta :)

Domona
30-11-2005, 13:51
tego nikt nie wie...
Mysle ze nawet Cip'coft tego moga nie wiedziec.

tzn. chodziloze Cip'soft nie zna jeszcze kotretnej daty, ale w przyblizeniu penie tak...

mati3983
30-11-2005, 14:44
:) Siemka ziomki jestem tu nowy i zabardzo nie wiem oc co w tej grze hodzi mozecie mi powiedziec jak sie zdobywa te poziomy co?? Odp?? :p

Domona
30-11-2005, 16:46
Nie Chcem odpowiedziec nie mile ale:
http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=29
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53747
http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=31
zlukaj to.

Hmm?
Wybrales "nieco" zly temat :D

Lukiner
01-12-2005, 16:46

Wiesz, to nie takie głupie jest^^
Można by przyspieszyć rośnięcie fista względem innych skilli i dodać takie bronie z malutkimi obrażeniami, ale kwalifikowane jako fist fighting.
Dla przykładu mogły to by być kastety^^, czy rękawice nabijane ćwiekami...

Dokładnie ja bym chciał żeby były takie kastety coś w tym stylu:

http://www.roempire.com/database/images/items/big/Berserk.gifhttp://www.roempire.com/database/images/items/big/Claw.gif http://www.roempire.com/database/images/items/big/Finger.gifhttp://www.roempire.com/database/images/items/big/Fist.gif
http://www.roempire.com/database/images/items/big/Kaiser_Knuckle.gif http://www.roempire.com/database/images/items/big/Knuckle_Dusters.gif http://www.roempire.com/database/images/items/big/Studded_Knuckles.gif http://www.roempire.com/database/images/items/big/Waghnak.gif

Tak wogóle to są przykładowe kastety z Ragnaroka Online dla profesji MONK 8o

Ricky Norek
02-12-2005, 06:55
Ja oczekiwałem od update nowej grafiki, potworów i zlikwidowania soul pointow. Grafika jest cudo (nawet woda mi się podoba :P). Soul Pointów nie zlikwidowali ale i tak różczki będą hitem sezonu. Wiecie coś może o nowych potworach?

Imeit
02-12-2005, 07:10
No tak... Według mnie ten pomysł z kastetami jest całkiem spoko, tylko czy ktoś ci się zdecyduje na miecze z obrażeniami około 40, czy będą woleć kastet z obrażeniami max 10... :/ Ja bym wolał miecz. xd A tak wogóle to ciesze się z update. Ta woda i wogóle... Chyba będe se musiał wreszcie kupić PACC'a... xd

Single-day
03-12-2005, 15:30
Ja myślę że Cip'y powinni zrobic Dźwięk do tibi :p Tzn. postawili by grupke kolendnikuw kturzy zbieraja na cele harytatywne (dla low levels ) :D i by naprzykład jakiś świateczny dżwięk sie pojawiał w głośniczkach lub jak byśny grali na pianinie lub czym kolwiek innym też żeby musyczka sie w głośnikach pojawiła xD a najlepszym pomysłem by był gwiazdor ktury sam chodzi po domach i rozdaje prezety (kładzie pod choinke i znika) :D

Zala Milis
03-12-2005, 15:47
Ja myślę że Cip'y powinni zrobic Dźwięk do tibi :p Tzn. postawili by grupke kolendnikuw kturzy zbieraja na cele harytatywne (dla low levels ) :D i by naprzykład jakiś świateczny dżwięk sie pojawiał w głośniczkach lub jak byśny grali na pianinie lub czym kolwiek innym też żeby musyczka sie w głośnikach pojawiła xD a najlepszym pomysłem by był gwiazdor ktury sam chodzi po domach i rozdaje prezety (kładzie pod choinke i znika) :D

za wiele wymagasz od nich 8o jak update'a nie potrafia zrobic dobrze w 100% to ty dzwiek chcesz masohisto?? a poza tym sluchanie muzu w winampie by odpadalo wtedy

Single-day
03-12-2005, 15:51
Racja ale ja nie mowie żeby grało cały czas tylko w czasie świat fajnie wtedy by było :D taki świateczny czas Raz w roku 8o

plsu21
04-12-2005, 11:42
Chciałem sie ocoś was zapytać czy jeżeli mam 10 level i umiem robić hmm
to po świątecznym upodate już niebędę mógł ich robić dopuki nie nabije 20 levelu powiedzcie prosze a i zaraz wam podam 10 level i 7 mlv powiedzcie prosze ;( :( :confused:

Single-day
04-12-2005, 11:53
Prawda że hmm bedziesz mugł robić od 275 many lub wiecej ale czy mlvl czeba bedzie wiekszy mieć to nie wiem, czytając na innych stronka zauważyłem "Teraz Level 50 już nie bedzie uważany za high level" dlatego wzrusł koszt many na rune/runki X(

Drakon Pierwszy
04-12-2005, 15:06
o q*** tyle many na glupi hmm 8o
to tera bp hmm bezie kosztowac hyba 10 k
to przed update robie bp hmm zeby mudz potem sprzedac
ej ale tak wogule to chyba sie zapomina tam o paladynach

Sorx
08-12-2005, 13:26
Powiem tylko tyle ze bardzo sie zawiadlem tym Update :(..Prawdopodobine przestane grac w tibie ..

Knight Patryk
08-12-2005, 13:32
o q*** tyle many na glupi hmm 8o
to tera bp hmm bezie kosztowac hyba 10 k
to przed update robie bp hmm zeby mudz potem sprzedac
ej ale tak wogule to chyba sie zapomina tam o paladynach
czemu duzo many na hmm?to tylko 280... wiec jesli duzo to widac ze nie miales 17 lvla sorcem;/ a hmmy 10k? to ja wole podziekowac i kupic w sklepie:)

Casen
08-12-2005, 13:52
Ps. Wzrosnie predkosc regeneracji many 4 razy... wiec cena Hmm bedzie taka sama... Tylko nie bedzie juz Farm UH/HMM/SD makerow.. Bo na sd bedzie trzeba posiadac 36 lev, by moc zrobic jedna rune (880 many) jak to napisal, w innym temacie nasz drogi wpolurzytkownik forum. A kazdy kto posiada pozycje Turtora wie, ze to prawda, ale nie moge tego oficjalnie powiedziec :)

Zyziek125
08-12-2005, 14:54
Mi sie wydaje ze na SD będzie 37 lvl, ale to szczegol wiec nie bede sie czepiał. Ja zaczne grać na nowym świecie i zobacze jak to wszystko będzie wyglądało.

<<<Kiemi>>>
09-12-2005, 10:20
Hehe...extra! Te statki przynajmniej beda jakos wygladaly a nie tak jak kiedys takie pudelka po zapalkach na wodzie xD

Dzienciol
09-12-2005, 19:41
A czy to prawda bo mi kumpel mowil ze gral na test i ze na hmm potrzeba 500 many ???? Pliz o szybko odp

Ligensa Ziom
11-12-2005, 11:41
Nikt nie wie kiedy dokladniej bedzie ten update?? Już od dawna by sie przydalo polapszenie grafili moze wtedy imme nooby kture nie graja w ta gre nie bedo sie juz wysmiewac z grafiki ;) I bedziemy mieli 1 miejsce na rynku z super grafa :cup:

Ligensa Ziom
11-12-2005, 11:45
no co ty napewno nie tego nie moga zmienic zmiemia tylko grafe i nowe potwory dojda tego zmienic nie moga bi jaka by tibia byla bezsesu wtedy!! :)

Sir Goba
11-12-2005, 21:24
Z tego co słysze 500 many na 1 hmm e no dobra mana ma się szybko zwiększać ale 20+ LvL żeby robić to prawda?
W zwiąsku z tym będzie więcej xp za potwory czy coś ??

Savir Firestorn
14-12-2005, 06:53
To Update Mi Sie Podoba
Zminiam Zdanie

I Sorry Za Moje Wczesniejsze Opisy !!!!!!!!!!!!!!!!

Tera Moge Expic I Nie Nabijac Skilli :] ;)

Drakon Pierwszy
14-12-2005, 09:38
Spoko ja jestem palem ale many tesz mam wiencej nisz mialem przed update sondze ze na 22 lvl bede mugl hmm spokojnie robic :]
8o :D 8o :D

mkm7
14-12-2005, 10:17
Jest Gorzej niż było teraz żeby być dobrym magiem trzeba mieć 40 mlvl. :o
np czar światło jest od 8 mlvl. Lepiej zróbcie nowy skill np "Magic wand" to wtedy będzie super!!!