zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Coś co parzy, i zostawia ślady?

Rohen
26-11-2005, 00:51
Potrzebuje czegoś co: parzy, szczypie i zostawia ślady. Mianowicie z kolegą rozwiązaliśmy zagadkę bazyliszka :). Bazyliszek to nie quest, ale zagadka :). Dlatego właśnie potrzebuje (jak to się nazywa w języku polskim) coś co parzy, i zostawia ślady ?

Nie chodzi mi o terazniejsze urzadzenai tylko tamte co byly w sredniowieczu (czyt. Tibi).

Surv
26-11-2005, 01:28
Pokrzywa plx?

Bakura
26-11-2005, 06:18
ALe śladów nie zostawi...wode upiec na patelni i go poparzy,poszczypie i zostawi poparzenia:]

morwi
26-11-2005, 06:20
a moze jakies inne ziola? w tibii jest ich duzo...

Mediv
26-11-2005, 07:22
Może fs?Zostawia ślady krwi po uderzeniu,parzy ale nie wiem czy szczypie :P

Rethfing on Aldora
26-11-2005, 07:22
Przecież pokrzywa zostawia ślady, ta która poparza. Na skórze zostają czerwone plamy.

kołbaś
26-11-2005, 07:40
ok to niech to będzie pokrzywa ale pokaz mi losku gdzie ja w tibi znajde pokzywe bardziej wiarygodne to jest fs ale pewnien nie jestem

Kele
26-11-2005, 08:06
Wiesz, wiele jest takowych rzeczy, nawet Wąż, Trucizna parzy, Rana szczypie, Ugryzienie zostawia ślady ;) Jakby tak dłuzej to można by sporo wymyslec...

Kuryca
26-11-2005, 14:11
Może smok?
Parzy i zostawia ślady swoich łap ^^.

OnlyM(PL)
26-11-2005, 14:51
To moze lava, fire, demon, dl....

Rohen
26-11-2005, 15:35
Dzięki, ale chodzi mi o rzeczy które można znaleśc w tibi... Napewno:
FS- Fire Sword
Dragon
Fire-Ogień
Lava-Lawa

Liado
26-11-2005, 16:16
Jest jeszcze Phoenix egg, burnt heart(?) i (werble)... Fire Field!

Repos
26-11-2005, 18:00
olej do lamp(plami, parzy i potem szczypie)

Dark Sven
26-11-2005, 18:43
poison arrow
poison field

a moze chodzi o jakiegos nowego potwora.

Dr.Unknown
26-11-2005, 18:44
I jest coś takiego co chyba parzy autora, przycisk szukaj. Temat bazyliszka byl wałkowany setki razy, po co kolejny temat? Secundo, zły dział.

lord orzech
26-11-2005, 20:54
A może to chodzi o samego bazyliszka, co? :P Tak naprawdę to dużo rzeczy w Tibii szczybie parzy itd.

Xhacker
29-11-2005, 12:34
Potrzebuje czegoś co: parzy, szczypie i zostawia ślady. Mianowicie z kolegą rozwiązaliśmy zagadkę bazyliszka :). Bazyliszek to nie quest, ale zagadka :). Dlatego właśnie potrzebuje (jak to się nazywa w języku polskim) coś co parzy, i zostawia ślady ?

Nie chodzi mi o terazniejsze urzadzenai tylko tamte co byly w sredniowieczu (czyt. Tibi).

Najprawdopodobniej jest to wąż, a jaką ma postać bazyliszek.. chyba nie rozwiązaliście.

Radlic
29-11-2005, 12:37
Niejestem pewny.. - świeca?
Gdy się pali, i dotknie się wosk, on parzy, a po czasie - szczypie =)

DR.UTi
29-11-2005, 13:35
I jest coś takiego co chyba parzy autora, przycisk szukaj. Temat bazyliszka byl wałkowany setki razy, po co kolejny temat? Secundo, zły dział.

A jednak, temat nie tyczy się konkretnie tematu bazyliszka, tylko przedmiotów, potworów, czarów etc. , parzących, szczypiących, i zostawiających ślad. Więc się nie czepiaj bo dzisiaj nie masz racji :>
Zły dział? A skąd ma wiedzieć czy szukana przez niego rzecz, zalicza się do podforum o przedmiotach, magi, czy potworach?:> Racja?

Woyas
29-11-2005, 20:14
Moim zdaniem może to być nowy potwór, czyli krab jak uszczypnie to potem parzy a ślady zostawia każde stworzenie.

Quezacoatl
29-11-2005, 20:43
Ja bym został przy Fire sword, Fire axe, oba parzą, szczypią (jak ci coś przecina ciało to szczypie ;) ) i zostawiają ślady (wg mnie chodzi o pool of blood bo taki ślad zostaje na ziemi po hicie). Może jeszcz Fire elemental, ale w tym przypadku śladami byłyby fire fieldy które zostają po jego śmierci.

Sitarok Rimik
30-11-2005, 14:09
A może chodzi o bazyliszka.W końcu może on parzy,szczypie i zostawia ślady.JAk wąż.Chociaż możę jakieś narzędzie tortur...Tylko żę takiego nie ma w Tibi.

ziemniak1600
30-11-2005, 15:57
Może to być:
-świeca
-fs i fa
-leaf(widziałem to w spritach i w grze-może to liść pokrzywy?)
-patelnia
-może jakiś czar(fire pole?)
-burning heart dostępny z faraona też jest możliwy

Więcej pomysłów niemam:P.Bardzo możliwe jest to że potrzebny jest burning heart.Jest to dostępne z faraona,więc dla doświadczonych graczy.Może bazyliszek jest dla doświadczonych bo daje dostęp do skarbca kazo albo jakiegos rara?

Taka Tuca
30-11-2005, 16:07
Najbardziej prawdopodobny moim zdaniem jest lisc pokrzywy....... Tak mi sie wydaje, ze raczej nie jest to zaden potwor, bo raczej chodzi o rzecz.

DR.UTi
30-11-2005, 16:11
Może to być:
-świeca
-fs i fa
-leaf(widziałem to w spritach i w grze-może to liść pokrzywy?)
-patelnia
-może jakiś czar(fire pole?)
-burning heart dostępny z faraona też jest możliwy

Więcej pomysłów niemam:P.Bardzo możliwe jest to że potrzebny jest burning heart.Jest to dostępne z faraona,więc dla doświadczonych graczy.Może bazyliszek jest dla doświadczonych bo daje dostęp do skarbca kazo albo jakiegos rara?

Patelnia? Twórczy jesteś, ale żeby patelnia mogła poparzyć, to potrzebny jest ogień Einsteinie....

Fire pole? - ok, lubisz mieszać języki, wiemy już, że nie jesteś rasistą, ale to nie zmienia faktu, że to brzmi idiotycznie. Fire field, ogniste pole. Fire pole, Ogniste field. Gramy w scrabble :>?

Nie, coś ty! Bazyliszek dla doświadczonych? Jak na to wpadłeś? Widziałeś swoją 10lvl'ową postać z DSL w miejscu na nogawice, i mama obudziła do szkoły :)?

"burning heart dostępny z faraona też jest możliwy" Pokaż to zdanie polonistce to ostentacyjnie [trudne słowo] pierdnie w twoim kierunku:)

teletoobis
01-12-2005, 14:03
ciekawa teoria na temat "naszego" sławnego bazyla :) Co do tych rzeczy to myślę że tu nie chodzi o coś tak powszechnego jak fa czy fs
Może to Orb of nature dlaczego? bo:
-niewiele o tym wiadomo
-w środku widać jakby zieloną głowę :D
-odchodzą od tej domniemanej głowy zielone promienie wiec pewnie one parzą szczypią itp.
-nie wiem czy mozna to zdobyc tak samo jak nie wiem czy mozna do bazyliszka się dostać
-bazyl to magiczna postac i ten orb takze

poszukam ziół występującysh w tibii w internecie i bede dodawal inne teorie :)

@EDIT: a może szukasz wszystkich 3 orb-ów
Orb of nature bo<czytaj wyzej>
Blood orb bo mowicie o pool of blood więc moze to ma zostawic jakis slad krwii
Orb bo jego kolory przypominają mi pewne doświadczenie. Gdy założy sie specjalne okulary widać ogrzane miejsca ciała człowieka w różnych kolorach poczynając od ciemnego niebieskiego poprzez zielony i zolty az do ciemniego bordowego. Ten orb właśnie takie ma kolory czyli ogrzewa-->parzy? :baby: :baby: :baby:

@EDIT2: mocz? :D chociaz nie bardzo bo na poparzenia sie go leje:D ale jak sie go wypije to pewnie szczypie w zoladku (nie wiem nie probowalem:D) i slad zostawia smierdzacy ;p

@EDIT3: no ale tak wogóle to dlaczego akurat takich rzeczy szukamy??:| jak do tego doszedłeś??

shymchuck
01-12-2005, 16:48
Mógłbyś podać dokładnie o co pyta ten bazyliszek to może coś byśmy skminili bo tak to niewiemy jak gdzie cego szukać. Daj jeszcze coś to pomyślimy

teletoobis
03-12-2005, 15:37
moze jednak podasz wiecej szczegółów bo tak to mozna znalesc tysiace rzeczy :| X(

sealorr
03-12-2005, 20:22
jeden wielki pic na wode ...