PDA

Pokaż pełną wersje : Fake - No idea....

NCrash
26-11-2005, 20:44
Mam problem... Otoz wyczerpaly mi sie pomysly ;(
Mialbym prosbe do doswiadczonych forumowiczow typu _Dark_Sven_, Norah ^^, Baradax albo Avager, aby dali mi pomysl na fake'a. Nie mam wogole pomyslu. Niech ktos da mi nazwe i opis co bedzie w fake'u. Tylko bez zadnych POWAZNYCH bo mi przy takich mozg nie pracuje -.-

Baradax
26-11-2005, 20:49
Bosh... to ty powinienes decydowac o czym bedzie fake, a nie ktos za ciebie... to tak samo jak by rezyser sie spytal powiedzial sasiadowi zeby mu scenariusz napisal...
Ale dobrze...
Zrob moze Fake...
o super bohaterze ktory rozwala armie za jednym ciosem [joke mode on]
Zrob Fake ze cos sie stalo... np ze ktos umarl i policja, czy co tam tam bedzie, zaley w jakich czasach bedzie myslala ze to on... a on jest niewnny bla bla bla.
Mysle ze tyle wystarczy...

NCrash
26-11-2005, 20:51
Sproboje zrobic... Zmieszam wszystko w jeden...

NCrash
26-11-2005, 20:51
Kurde.... Kolejny blad tego IE... Chyba sie na firefoxa przejade

Baradax
26-11-2005, 21:03
Kurde.... Kolejny blad tego IE... Chyba sie na firefoxa przejade

Topic: Lecz i tk radze ci wymyslec wlasna fabule...

Offtop: Oczywiscie polecam ci FireFoxa :D

Dark Sven
26-11-2005, 21:03
Albo zrob TROJE.Albo chcialem zrobic czasy PRL-u ale takie przeksztalcone i nie pisz __DARK_SVEN__.sven starczy :D

Norah
26-11-2005, 21:11
Zrób jakiś Sience-Fiction o Ryckach Jedi albo SW-podobne...

BTW: Już nie Norah ^^ tylko Norah. :evul:

Baradax
26-11-2005, 21:17
Zrób jakiś Sience-Fiction o Ryckach Jedi albo SW-podobne...

BTW: Już nie Norah ^^ tylko Norah. :evul:

Norah, nie wygadaj sie! XDDDDDDDDDDDDDDDD

Ignatius Fireblade
27-11-2005, 12:28
Hmmm...mam pewien pomysł, ale żadnych środków na jego wykonanie, więc powierze go tobie. Czemu? Bo w moim przekonaniu jesteś świetnym twórcą i dasz sobie rade śpiewająco.

Piątka bohaterów jezdzi po zapadłych wiochach i szukają domów, które można odrestaurować i wystawić na sprzedaż. Trafiają na ślad starego domostwa/dworku i postanawiają go odwiedzić (brzmi jak fabuła jakiegoś marnego horroru? Ot i właśnie). Na samym początku wszystko jest w porządku. Dostają do niego klucze, mieszkańcy są przyjaźnie nastawieni, a okolica piękna, jakby wyjęta prosto z jakiejś bajki. Bohaterowie (imiona pozostawiam tobie) wchodzą do domu. Zwiedzają, otwierają każde drzwi, szacują koszty remontu i...nagle okazuje się, że nie potrafią znaleźć drogi do wyjścia. Dodoatkowo każdy z nich zostaje odcięty od pozostałych i stara sie wyjść na własną ręke. Powoli wnętrza stają się coraz bardziej przerażające, pokręcone. A zmrok się zbliża. Wtedy na jaw wychodzą najgorsze ludzkie lęki. Tylko, że domostwo potrafi je urzeczywistniać.

Ogólnie chodzi mi o to, żeby pokazać jak bohaterowie staczają się w odmęty obłędu, jak samotność w strasznym otoczeniu niszczy psychike...nie wiem czy ci sie to spodoba, ale prosiłeś o pomysły, więc ci jeden daje :)

Dark Sven
27-11-2005, 13:19
@up
Cos w stylu 13 duchow?Uwielbiam ten film :)

Ignatius Fireblade
27-11-2005, 20:43
@UP:
Niom, coś w tym stylu :) Też bardzo lubie "13 duchów"...klimatyczny film. Ale w tym wypadku chodzi nie o duchy, które zabijają ludzi, ale o pokazaniu, że największym wrogiem człowieka jest jage własny umysł, jeg własne lęki.
Jeżeli autorowi się nie spodoba, to ja nie mam nic przeciw wykonaniu tego scenariusza przez kogoś innego...

@Topic:
Teraz niedopowiedziana reszta. Jeżeli chodzi o imiona bohaterów, to pozostawiam je w gestii autora, ale fobie, to już coś innego. Nie mogą tobyć takie "oklepane" strachy...tzn mogą, ale nie wszystkie. Ja to widze tak:
#1: arachnofobia
#2: klaustrofibia
(teraz uwaga!)
#3: lęk przed odrzuceniem/samotnością
#4: lęk przed wyśmianiem
#5: lęk przed podejmowaniem decyzji

Co wy na to? Byłby to materiał na fake?

Ignatius Fireblade
27-11-2005, 20:51
Mój drugi post sie nie chciał pokazać, dlatego walnąłem podwójnego...pseplasiam.

slawekmag
28-11-2005, 13:14
Raty i cave raty VS węze bugi spidey i inne owady. Hehe. Zrób nielegalne wyścigi samochodowe albo lepsze! TITANIC (najwyzej tibianic) albo hhmmmm juz wiem historia jakiegośzespołu muycznego np "tIbIanS" :D