PDA

Pokaż pełną wersje : Askara News

Szampan0
27-11-2005, 14:04
27.10.2005
1. Przeglądając dziś forum tibia.com Askara, zauważyłem temat "Will be war?"
A w temacie post:
Hellow all . Maybe someone know me from Aldora! I gonna be in "Elite Lv's", but...- Ye we have some "but" in this Post! I gonna to reach this lv in Peace... I don't know is it ma ilusion Pl wonna war with Swe! Maybe not open war, but they will frag once by once. And swe will make somethink same like "us" I said, I gonna be in "Elite Lv's", but in "peace way" Think about it...This post I write special for hihg lv!

Btw. I promise I will be in Elite ^.-

Czyli... czyżby Polska wyzywała Szwedów? Przekonamy się o tym już w bardzo małym odstępie czasu, no bo ten temat został utworzony dzisiaj po północy. Więc? Poland vs Sweden? ;] Polska.. r0x! :cup:

2. W dzisiejszym dniu (27.11) bardzo dużo osób (98%) miało Mass Kicka... i to dwa razy. Więc... może lepiej zostać pod depo, niż iść na 3h++ na BK czy na Dragi...

3. Ostatnio team składający się z Sandril Navanusa i Zunri-ego wylootowali Magic Plate Armor :) Brawo! Jest to pierwszy E-Plate na servie ;]

Dziękuję za uwagę, ze studia Askara TV nadawał na żywo Jwitos.
29.11.2005
A jednak! Stało się! Pogłoski o wojnie Pol vs Swe stawają się faktem. Flakon Del'Fifik zakłada gildię, a pierwsze fragi 'tibijskich żołnierzy' można coraz częściej spotkać! Jakie dalsze losy Askary?! Już wkrótce!

Master Shaolin
27-11-2005, 14:08
OOO NIE. Dużo polaków przyszło na Askare z Iridii tak jak np. ja i pamięta co się działo jak była wojna POL vs. SWE. Moim zdaniem to szwedzi chcą się połączyć i wyeliminować polaków. A to że polacy wybijają swe i prowokują to zwykła ściema.

Szampan0
27-11-2005, 14:17
Polskie gildie jakby się połączyły... może by i coś wyszło. Ale tak? Wredni Szwedzi, myślą, że zawładną Askarką X(

Jinikao
27-11-2005, 14:18
Sory za double. Cos z netem:]

Jinikao
27-11-2005, 14:20
N/C dla autora tego postu

Massior
27-11-2005, 16:36
OOO NIE. Dużo polaków przyszło na Askare z Iridii tak jak np. ja i pamięta co się działo jak była wojna POL vs. SWE. Moim zdaniem to szwedzi chcą się połączyć i wyeliminować polaków. A to że polacy wybijają swe i prowokują to zwykła ściema.

Była wojna POL vs. SWE??? OMG taka wojna mnie omineła :( będe płakał :(

człowieku co to za baje piszesz? po raz 1000 można powtórzyć... to była wojna ss vs. dr :baby:

a co tu się stanie to dopiero czas pokaże...

Btw. N/C dla autora... zgadzam się z Jinikao.

Neth
28-11-2005, 21:11
Nestor xav juz padl 2 razy i kilku tez jeszcze........Ja ale to juz dawno zabilem Xiofeza

Gregoire
28-11-2005, 21:31
N/C dla autora tego postu

Popieram, juz zem dawno na askara nie byl ale chlopak chyba wypil wiecej niz ja w sobotnia noc.

Szampan0
29-11-2005, 12:54
Popieram, juz zem dawno na askara nie byl ale chlopak chyba wypil wiecej niz ja w sobotnia noc.
Przepraszam, ale o kogo tutaj chodzi... jak o mnie, to idźcie jechać mnie na innym forum.

Massior
29-11-2005, 18:26
Przepraszam, ale o kogo tutaj chodzi... jak o mnie, to idźcie jechać mnie na innym forum.

Okay wylootowali MPA za co im gz... były mass kicki, więc nie poszliśmy na hunty ale powiedz mi jedno :> widziałeś kiedyś wojne PL vs SWE? wydawało mi się ze to gildie walczą a nie całe narodowości :P a to co nupki gadają na przeciwne sobie kraje tego nie można nazwać wojną narodowości ...

Pozatym nie mamy zamiaru nikogo jechać, tylko trzeba się zastanowić zanim się coś napiszę ;)

syrion
30-11-2005, 07:58
Dziwny temat...
A nie wiem czemu tak autora jeździcie. Każdy ma chwilę słabości :P
Jedną wojnę już przeżyłem.
na askarze ostatnio moja gildia miała małe starcie z pałkami 40+lvl Nakopaliśmy im xD
30 lvl im nakopały LOL
Inna sprawa, że u nas w gildi jest koło 6 sorców, w tym 5 master.
Ja padłem ale cóż fajna zabawa była.

SqTy
04-12-2005, 18:43
Zamiast krytykować chłopaka napiszcie coś od siebie...

Jinikao
05-12-2005, 09:45
Napisze cos od siebie:P:P Flakon pada bo ma nowego ownera:P Polacy boja się walczyć ponieważ jedni nie chca bo mysla ze sie im uda grac bez problemów na Askarze, a jedni sie boją. Askara źle skonczy jeśli taki np Weliax nie dostanie delete albo hacka nie bedzie miał.

Niemozolny
05-12-2005, 12:11
Napisze cos od siebie:P:P Flakon pada bo ma nowego ownera:P Polacy boja się walczyć ponieważ jedni nie chca bo mysla ze sie im uda grac bez problemów na Askarze, a jedni sie boją. Askara źle skonczy jeśli taki np Weliax nie dostanie delete albo hacka nie bedzie miał.
Oh troche nie masz racji w tym co piszesz , fakt ze Flakon ma nowego ownera(ciote) to jest prawda , ale w to że polacy boją sie walczyć to nie dokonca , poprostu nikt polaków nie bije więc i oni nie biją ich , ale za sobą nie przepadają. Moim zdaniem wojna będzie i to niedługo , lecz czas jest na kożysć szwedów i tych co są po ich stronie , bo jak można zauważyc biją oni szybceij lvl niz polacy!A co do Weliaxa to typowy sharing acc... nawet pisałem o tym na forum tibia.com jak to zalogował się w Poniedziałek o 13.00 a we wtorek o 21.00 bez przerwy był online. On jest praktycznie tak codziennie tz. 20-24h na dobe , nie mowiąc już o jego bezpraktycznych oskarżen wobec np. Safi Askara ktorą oskarzył ze dzieli acc , chociaż ja wiem ze nie dzieli. Nawet śmieszne jest to ale napisał ten szwedek że ona nie ma expic bo jakis inny szwedek musi ją przebić w lvl.
Podsumowując Askara może mieć swoją przyszłość wszystko leży w rękach HLVL polakow.
Pozdrawiam!

Gregoire
05-12-2005, 17:58
Oh troche nie masz racji w tym co piszesz , fakt ze Flakon ma nowego ownera(ciote) to jest prawda , ale w to że polacy boją sie walczyć to nie dokonca , poprostu nikt polaków nie bije więc i oni nie biją ich , ale za sobą nie przepadają. Moim zdaniem wojna będzie i to niedługo , lecz czas jest na kożysć szwedów i tych co są po ich stronie , bo jak można zauważyc biją oni szybceij lvl niz polacy!A co do Weliaxa to typowy sharing acc... nawet pisałem o tym na forum tibia.com jak to zalogował się w Poniedziałek o 13.00 a we wtorek o 21.00 bez przerwy był online. On jest praktycznie tak codziennie tz. 20-24h na dobe , nie mowiąc już o jego bezpraktycznych oskarżen wobec np. Safi Askara ktorą oskarzył ze dzieli acc , chociaż ja wiem ze nie dzieli. Nawet śmieszne jest to ale napisał ten szwedek że ona nie ma expic bo jakis inny szwedek musi ją przebić w lvl.
Podsumowując Askara może mieć swoją przyszłość wszystko leży w rękach HLVL polakow.
Pozdrawiam!

Masz racje Polacy nie boja sie walczyc, oni raczej hm... nie potrafia walczyc. To chyba lepsze okreslenie. Wojna moze i bedzie ale Polakow mozna okreslic tak: walcza jak nigdy, przegrywaja jak zawsze B) .
A propo new owner Falkona to to nie wiem jaki glab mogl sprzedac jeszcze wiekszemu glabowi chara ktory jedyne co potrafi to deadowac na szwedach (moglby chociaz stac w pz, jak nie potrafi 82 MS uciec przed max 93 RP ).
Co do Safi Askara to nie wiem czy dzieli czy nie, ale jak ktos jest online ~po ok 18-20h na dobe przez kilka tygodni to podejrzane.

Over & Out
Karwal

Niemozolny
05-12-2005, 18:31
ja myśle ze polacy walczą często a przegrywają jeszcze częsciej!
Safi znam bardzo dobrze z tibi i mowie wam co ręcze głowa ze ona gra sama max 13 h dziennie ;]

Gregoire
06-12-2005, 10:53
ja myśle ze polacy walczą często a przegrywają jeszcze częsciej!
Safi znam bardzo dobrze z tibi i mowie wam co ręcze głowa ze ona gra sama max 13 h dziennie ;]

2 - Rank
202h 15m - Online Time (Month)
Safi Askara - Character
74 - Level
Elite Knight - Vocation
2005-11-16 - Date Added

Tylko to jest od 16 listopada do konca tegoz miesiaca.
To daje ok. ~13h dziennie i Ty chcesz mi powiedziec ze mozna tyle grac??
Zauwaz tez ze to tylko srednia, czasami widzialem jak byla online po ok 20h.

Wobunio
06-12-2005, 12:44
27.10.2005
A w temacie post:
Hellow all . Maybe someone know me from Aldora! I gonna be in "Elite Lv's", but...- Ye we have some "but" in this Post! I gonna to reach this lv in Peace... I don't know is it ma ilusion Pl wonna war with Swe! Maybe not open war, but they will frag once by once. And swe will make somethink same like "us" I said, I gonna be in "Elite Lv's", but in "peace way" Think about it...This post I write special for hihg lv!

Czyli... czyżby Polska wyzywała Szwedów? Przekonamy się o tym już w bardzo małym odstępie czasu, no bo ten temat został utworzony dzisiaj po północy. Więc? Poland vs Sweden? ;] Polska.. r0x! :cup:

2. W dzisiejszym dniu (27.11) bardzo dużo osób (98%) miało Mass Kicka... i to dwa razy. Więc... może lepiej zostać pod depo, niż iść na 3h++ na BK czy na Dragi...

3. Ostatnio team składający się z Sandril Navanusa i Zunri-ego wylootowali Magic Plate Armor :) Brawo! Jest to pierwszy E-Plate na servie ;]

29.11.2005
A jednak! Stało się! Pogłoski o wojnie Pol vs Swe stawają się faktem. Flakon Del'Fifik zakłada gildię, a pierwsze fragi 'tibijskich żołnierzy' można coraz częściej spotkać! Jakie dalsze losy Askary?! Już wkrótce!

OMfG

Wroc na OTSa xd ;)

btw. jak nie masz pewnych informacji , nie podawaj ich na forum ...

Cya / xD

Wobunio
06-12-2005, 12:48
27.10.2005
A w temacie post:

29.11.2005

OMfG , ze studia w stajni chyba xD do radia maryja idz xd [6][6][6]

buehuehe na faze koles xD po/

1) PL vs SWE (jak cos)
2) Flakon Del Fifik
3)Fearles x Eclipse , Pho~ x Eclipse , a teraz nie wiem co sie dzieje (jak widac PL lali sie z Eclipsami juz wczesniej , nie tak jak tu jest napisane) pierwsze fragi OMG OMG OMG OMG ...

btw. jak nie masz pewnych informacji , nie podawaj ich na forum ...

Cya / xD

Tagassh
06-12-2005, 13:19
omg wojny na askarze nie bedzie.
byla juz nie jedna okazja zeby pokonac swe ale tu gz dla noobkow, ktorzy czekali nie wiem na co a jesli nie brali udzialu w wojnie i tak byli hunted za lvl.
sam bralem udzial w kilku wojnach na askarze. 1 byla ja brian dark mial 35lvl :p
eternal union vs shadow. potem byla wojna dark mafia vs eclipse, potem fearless vs eclipse i ostatnio byla wojna z eclipse, nie pamietam nazwy naszej gildi, poniewaz przetrwala 3 dni -.-. w ciagu tych 3 dni wynik byl chyba 16:0 dla swe, gdy gildia sie rozpadla zostalem tylko ja z garstka kumpli trapowalismy swe itp. teraz z tego co wiem wiekszosc polakow hlvli idzie na new serv, wiec tym co chca zaczac gre na askarze nie polecam

yours, Tagassh

Niemozolny
06-12-2005, 17:26
2 - Rank
202h 15m - Online Time (Month)
Safi Askara - Character
74 - Level
Elite Knight - Vocation
2005-11-16 - Date Added

Tylko to jest od 16 listopada do konca tegoz miesiaca.
To daje ok. ~13h dziennie i Ty chcesz mi powiedziec ze mozna tyle grac??
Zauwaz tez ze to tylko srednia, czasami widzialem jak byla online po ok 20h.
Zauważ ze online tyle . a ile siediz na trening afk? polowe z tego!! Nie nawidze dzielenia acc i jak by to robiła bym to powiedział , a rozmawiam z nią coedziennie i wiem ze nie dzielo. Pozdro. Co do wojny to będize moim zdnaiem:)

Gregoire
07-12-2005, 23:17
Hyhy....

Zalozmy ze masz racje i Safi polowe czasu siedzi afk na treningu co daje nam ~6,5 h. Przy czym nie wierze ze przez 6,5h nie spoglada na ekran i nie patrzy co sie dzieje. Watpie zeby postawil 76 EK knighta i nie patrzyl co sie dzieje, zwlaszcza ze ma od dluzszego czasu problemy z Eclispe i jakby ja tylko przylapali na afk training = dead (w listopadzie przyekspila i to niezle, w tym ze miesiacu zajmowala sie przede wszystkim expieniem ).
Idac dalej, tzn. 6,5h treni i nastpne 6,5h expi/nic nie robi/czy cos innego. Rozumiem ze ktos komu srednia wypada ~13h na dobe (zauwaz ze czasami mogla grac np 5 godziny a nastepnego dnia 20 godzin - miala takie przypadki).
Zakladajac ze nie dzieli konta i jest normalnym czlowiekiem to poza graniem w Tibie pozostaje jej srednio ok ~11h. Normalny czlowiek spi od 6-8h dziennie. Bede tak uprzejmy i zaloze ze spi ~6h godzin.
Pozostaje nam ~5h - przez ten czas moze sie umyc zjesc wszystkie posilki i co najwyzej wyjsc z psem na krotki spacer (jesli ma psa).
A co z reszta zycia?? Jej zycie wyglada tak:

Sen ---> Tibia ---> Jedzenie ---> Sen ---> Tibia ---> itd....

Jesli tak jest to wspolczuje tej osobie ( sa specjalne poradnie ),
bardziej prawdopodobne jest jednak to ze konto ma wiecej niz 1 ownera.

@Niemozolny
Pomysl racjonalnie zanim cos napiszesz i to ze z nia rozmawiasz nie znaczy ze nie dzieli. Myslisz ze to bedzie tak wygladalo??:

-Niemozolny: czesc
-Safi Askara:hi
-Niemozolny:dzielisz konto??
-Safi Askara:nie!!
-Niemozolny:heh bo ludzie mowia rozne rzeczy
-Safi Askara:no cos ty jakbym dzielila to bym przeciez ci powiedziala

@ALL
Ludzie wlaczcie mozgi i czytajcie uwaznie posty zanim cos napiszecie, lepiej nic nie napisac niz pisac bez sensu.

SqTy
09-12-2005, 05:45
Zmieniając temat...
Ice Kamol został wczoraj "shackowany", chociaz jego lvl i skile są bez zmian. Nie wiem dokladnie jak to się stało bo owner zbyt rozmowny nie jest, ale postaram sie dowiedzieć wiecej. Jest to jednak smutna informacja zwłaszcza dla mnie.... :(

Skittl
09-12-2005, 16:50
Masz racje Polacy nie boja sie walczyc, oni raczej hm... nie potrafia walczyc. To chyba lepsze okreslenie. Wojna moze i bedzie ale Polakow mozna okreslic tak: walcza jak nigdy, przegrywaja jak zawsze B) .
A propo new owner Falkona to to nie wiem jaki glab mogl sprzedac jeszcze wiekszemu glabowi chara ktory jedyne co potrafi to deadowac na szwedach (moglby chociaz stac w pz, jak nie potrafi 82 MS uciec przed max 93 RP ).
Co do Safi Askara to nie wiem czy dzieli czy nie, ale jak ktos jest online ~po ok 18-20h na dobe przez kilka tygodni to podejrzane.

Over & Out
Karwal

Stary owner Flakona to nie 'glab' .A ten co teraz gra to sie zgodze , nie umie grac.

omg wojny na askarze nie bedzie.
byla juz nie jedna okazja zeby pokonac swe ale tu gz dla noobkow, ktorzy czekali nie wiem na co a jesli nie brali udzialu w wojnie i tak byli hunted za lvl.
sam bralem udzial w kilku wojnach na askarze. 1 byla ja brian dark mial 35lvl
eternal union vs shadow. potem byla wojna dark mafia vs eclipse, potem fearless vs eclipse i ostatnio byla wojna z eclipse, nie pamietam nazwy naszej gildi, poniewaz przetrwala 3 dni -.-. w ciagu tych 3 dni wynik byl chyba 16:0 dla swe, gdy gildia sie rozpadla zostalem tylko ja z garstka kumpli trapowalismy swe itp. teraz z tego co wiem wiekszosc polakow hlvli idzie na new serv, wiec tym co chca zaczac gre na askarze nie polecam

yours, Tagassh

Tagassh nie zniechecaj ludzi do przyjscia na Askare :)

Tagassh
09-12-2005, 19:40
@All
odpier****sie od Safi...
spojzcie na siebie

@Skittl
askara to piekny swiat z wielkimi mozliwosciami rozwoju, poznasz tam ciekawych kumpli, spokojnie mozesz expic, poniewaz zawsze znajdziesz jakies wolne expowisko dla siebie :) ceny sa w miare normalne, niskie ceny run zachecaja rowniez sorcow do gry na tym idealnym, pelnym przygod serverze.

Tagassh
09-12-2005, 19:48
Tagassh nie zniechecaj ludzi do przyjscia na Askare :)

askara to wspanialy swiat z wielkimi mozliwosciami rozwoju, spotkasz na nim ciekawych kumpli. zawsze znajdziesz jakies expowisko dla siebie, dla sorkow dobra wiadomoscia sa niskie ceny run. Ogolnie ceny utrzymuja sie na normalnym poziomie. Zapraszam na askare. ;)

@all
odpier***cie sie od Safi, co to was obchodzi czy sharuje czy nie, jak sharuje to jej sprawa. Chcecie wygrac wojne? tak? to przypier*****cie sie do swe a nie do naszych. omg co za narod... X(

ahcarb
17-12-2005, 15:53
Przez ostatni tydzien ceny itemków drastycznie spadły, niewiadomo czemu.
MIejmy nadzieję ze wszystko powruci do normy , gdyz rook jest pelny :]

Neth
17-12-2005, 22:35
Safi nigdy nei dziela konta...!!!! Ice kamol mial hacka :( torrannoo juz na new serv taga tak samo :P juz myslalem ze hunta nie mam ale znoiw dedy zaliczylem i 44 lvl :P

marttin89
18-12-2005, 00:27
Wojny na askarze moim zdaniem nie bedzie. Poniewaz polacy poprostu boja sie walczyc( nie wszyscy oczywiscie), kiedy flakon konczyl z serverem to wiedzialem,ze to bedzie rowniez moj koniec, zaczelo sie od tego ze zabilem razem z flakonem lastiniona; rl kolege briana darka, biran napisal do mnie ze albo zaplace 40k albo kick z eclipse wiec powiedzialem, ze kick, lol nie bede mu placil ;) no i dostalem kicka. razem z flakonem zrobilismy gildie "mercury" flakon zaprosil tam kazdego polskiego hlvla. nastepnego dnia flakon powiedzial mi, ze odchodzi i da mi lidera w gildii, nastepnego dnia, pytalem kazdego z osobna czy chca wojny, na gc kazdy krzyczal, ze nie mozemy dac soba pomiatac itp. Porozmawialem z wiekszoscia z osobna i okazalo sie ze kazdy chce grac na tym serverze -.-. Po kilku godzinach gildia sie rozpadla. pozniej zaliczylem chyba 3 albo 2 dedy jak stalem afk pod domkiem i ostro sie wkur**lem, ale powiedzialem ze nie poddam sie tak latwo poszedlem nawet odrobilem 2 lvle, ale mialem kicka jak bilem sie z saint nahir i stracilem znow lvl i eq (jakies 170k) mialem juz wtedy sie poddac ale znow powiedzialem sobie ze trzeba grac dalej, znow odrobilem lvl, ale kiedys wszedlem na forum znow stalem pod domkiem, czytalem temat i padlem. spoznilem sie wtedy 2 sekundy ;/
ale nadal chcialem tam grac mialem jeszcze jakies 120 bps hmmow i 400k na runki, i pewnego dnia moj kuzyn irver shadow zostal zaatakowany w thais przez devil dom~~ kolege z rl aewyna darka.. ale okazalo sie ze ten devil 50 ek, to noooooob i moj kuzyn 39 master go zabil ;] zlootowalem kilka bp uhow.
wpadlem wtedy zobaczyc co sie dzieje i devil zaczal oskarzac mnie, ze to moja wina ze zginal (lol). I nagle zaczal mnie wyzywac i bic. najpierw mialem uciekac do dp i rozmawiac, ale pomyslalem sobie ze zaden noob nie bedzie mnie bil zlurowalem go za miasto i zabilem ;] zlootowalem 3 bps of uh, zaczalem uciekac pod mount stermun czy jakos tak :P po kilkunastu minutach wpadl devil dom~~ tylko tym razem byl ze stolryggiem, zaczeli mnie bic, za***alem najpier stlorygga, a pozniej devila, ale pozniej wpadl juz aewyn, mi zostalo kilka uhow uhnalem sie tym co mialem i padlem ;/ i tak skonczyla sie moja przygodda z askara.
Szczerze mowiac to uwazam ze to swiat bez zasad weliax moze robic wszystko, i kazdemu graczowi ktory chce teraz zaczac grac na askarze, odradzam to z samego serca :P
jesli ktos chce kogos zabic na askarze to pisze do mnie na iridii, moj nick to zolduck, ustalimy co i jak :P nie chce zabijac zunriego, sergeia, arcatusa, avajana, dja, agnusa i kilku innych, reszte bardzo chetnie :P czekam na propozycje, jesli wiecie cos o nowych serverach to mowcie mam juz niezla ekipe ;]

sorka ale pisalem tego posta o 1;20 w nocy i czytaja go dostrzegam, ze jest on tak niestylistyczny i posiada wiele bledow literowych, iterpunkcyjnych itp
ale szczerze mowiac mam to gdzies wazne jest to zeby wiekszosc zrozumiala co chcialem powiedziaec :P
jeszcze raz sorry
Nestor

milibi
18-12-2005, 20:54
Eh z moich dawnych znajomych na Askarze utrzymało sie chyba 2 osoby ale nic
Co do Safi ona nie Sharinguje Acc
Nestor szkoda że tak się skończyła twoja przygoda z tym serverem
Eh a miało być tak pięknie ........... ;(

Niemozolny
19-12-2005, 13:25
Oj Nestor, napsiałem ci keidyś na prv na tibi ze jestes noobek bo trzymasz z Eclipse a i tak cie kiedyś wyrolują i zhuntują i bedziesz miał the end z askarą! Ale nie myslałem ze to tak szybko sie stanie:D :)Pozdro

marttin89
20-12-2005, 01:56
Furks dlaczego piszesz z Niemozolnego ?? przeciez wiem ze to ty, jak chcesz mi cos powiedziec to nie z noob chara plx
Czlowiek uczy sie na bledach, poczytaj dokladnie moj post i zobacz ze nie dalem sobie w kasze dmuchac, dlatego mnie huntuja.;]

SqTy
20-12-2005, 06:32
Czy to prawda, że wczoraj, a właściwie to dziś około pierwszej rano pojawił się na Askarze Orshaball??

ahcarb
20-12-2005, 13:44
00:09 Orshabaal is about to make his way into the mortal realm. Run for your lives!

00:12 Orshabaal has been summoned from hell to plague the lands of mortals again.

;p