zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Terra World

Harven
27-11-2005, 18:13
Piszę ten topic aby zaznajomić was z morpgiem któremu poświęcam aktualnie dużo czasu. Mowa tu o Terra World. Jest to mmorpg z grafiką 2D, licznymi skilami do wytrenowania, n00b islandem i mainlandem(rookgard plx :P) możliwością posiadania domku, ładnymi skrzydełkami(które chodzą po bagatela 100k) i wiele wiele innych. Znudziła Ci się Tibia i szukasz jakiejś odmiany? Zagraj w Terra World!
Linki:
http://www.terragaming.prv.pl/ - najlepsza i prawdopodobnie jedyna strona o TW w Polsce. Polecam pierw tutaj zajrzeć.
http://www.terragaming.net/ - oficjalna strona gry.
Screens:
http://i21.photobucket.com/albums/b298/Harven/tw0002.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b298/Harven/tw0016.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b298/Harven/tw0001.jpg

Vickson
27-11-2005, 19:29
Fajnie sie zapowiada ale mógłbyś porobić screeny jak grasz w to. 8o

Raxev
27-11-2005, 20:07
Grałem w to i fajna giera... ile masz HP Harven?

@Harven
A co już zmasterowałeś? Chodzi mi o fishing itd.

Harven
27-11-2005, 20:09
mam 53hp, szykuje się do wyjścia na main ale nie moge plate helma zdobyć :/
@re up: lumberjacking, fishing i mining. :]

Adaras
27-11-2005, 22:20
Haha! ;) Grałem i to dość dużo. Byłem już gotowy aby wyjść na maina, ale byłem zbyt pochłonięty zbieraniem kasy na łowieniu ryb...Ach, to nudne robienie 100 fishinga!

Niestety miałem małą przerwę i skasowali mi konto =[ Już mi się odechciało.

Lemef
11-12-2005, 08:34
Bardzo dobra gra.
Podobna do tibi tylko, że rook łatwiejszy :P

Emil1
23-12-2005, 09:55
Ja w to dosyc dawno gralem, ale pamietam jak wyszedlem na main. Po jakims czasie od wyjscia z przestalem juz wtedy w to grac. A tego helmet'a co wypada z tych duzych slimow tez nie zdobylem.

Thomas
23-12-2005, 13:55
gralem w to kiedys troche i moim zdaniem jest to strasznie nudna gra...:/ tibia rox;] ^^

Chopkers
23-12-2005, 14:13
Ehh. za bardzo mi przypomina Gejbojowe Pokemony..
w sumie nie chcialo mi sie to grac, ale z potrzeby nowych doznan stwierdzilem ze da sie w to grac ;P

sazuki san
23-12-2005, 17:34
grałem mial 66 hp ale mi sie znudzilo a ja zdobylem plate helmet na noobislandzie nie bylo to latwe ale po wielu prubach wypadlo :]

Marchewki
23-12-2005, 19:08
Założyłem postać dałem żeby mi kod Aktywacji wysłali i co jest nic nie ma ... czy coś źle wcisnełem...

Zalgadis
23-12-2005, 21:45
up@
ja mam gorszy problem mam chara mam haslo mam kod aktywacji i all
ale wpisac tego niemoge wogule
jak chce cos wpisac to mam odrazu cale nawalone
jak chce skasowac 1 gwiazdke to mi wyskakuje jeszcze wiecej
jak sie wogule zalogowac?
huh?

Marchewki
23-12-2005, 22:01
a mi kufa nie przysłali kodu chamy...

Harven
24-12-2005, 12:17
Ja tam z kodem nie miałem żadnych problemów. Gierkę n[rawde polecam, lecz otrzegam że to nie druga tibia ;]

Zalgadis
24-12-2005, 16:06
a mi kufa nie przysłali kodu chamy...
kogo to?
mzoe by ktos chociaz na moje pyt. odpowiedzial co?
kufa chamy -.-

Marchewki
25-12-2005, 08:02
widze kufa frajerzy prowadzą tą gre już na 5e-mailli napisałem i na 0 mi wysłali kod po 3 dniach...

kołbaś
25-12-2005, 10:39
a na jakie poczty bo ja na wp wyslalem i cos nie idzie narazie(czekam 15 min) jestem ciekaw ile czekal zalozyciel i na jako poczte slal ten kod

Glacial Hero
25-12-2005, 12:17
Ummm terra world, dobra gra ;p
mój ss, z najlepszymi skrzydłami w grze (skrzydła pożyczone od kolegi):

http://i28.photobucket.com/albums/c226/Glacial_Hero/UO0001.jpg

@Zalgadis
Sprubuj zaznaczyć wszystkie gwiazdki klikając na nie dwa, razy, usuń je i dopiero wtedy wpisz swój mail/haslo/kod aktywacyjny.

Do wszystkich: polecam logować się na op.pl, ja tam czekałem 5 minut na swój kod aktywacyjny.

Harven
25-12-2005, 12:59
Ja korzystam z konta na http://www.o2.pl i tam też zakładałem konto na tą grę, a nie czekałem na hasło dłużej niż 5 minut.

PS. Czy ma ktoś muzyczkę jakąś w grze czy tylko odgłosy?

Glacial Hero
25-12-2005, 13:22
Czasami Admin wlącza muzyke, ja ostatnio słyszałem na hallowen

kołbaś
25-12-2005, 14:36
ok to sprubuje z tym o2 jak sie uda szybko to dam znac editem

edit: jak tylko wlonczylem poczte dalem e-mail do konta i wcisnolem odswiez w poczcie to odrazu byl e-mail od terra world

Harven
25-12-2005, 17:14
Hehe, o2 jak zawsze niezawodne :] zapraszam do gry.

kołbaś
25-12-2005, 18:20
mam pytanko wpisuje name password a potem wyskakuje error:

you have to enter your start code first log on.if you don't know your start code click 'mail activation code' at the logon screen

pls pomocy albo zaluzcie mi konto a przez pw podajcie name i pass

Zalgadis
25-12-2005, 21:21
mam pytanko wpisuje name password a potem wyskakuje error:

you have to enter your start code first log on.if you don't know your start code click 'mail activation code' at the logon screen

pls pomocy albo zaluzcie mi konto a przez pw podajcie name i pass
gdy klikasz laod character
na samym dole pisze cone costam costam only one costam
skasuj to cale i wpisz tam kod aktywacji ale tylko za 1 razem mam nadzieje ze pomoglem :P

Zalgadis
25-12-2005, 21:29
@Zalgadis
Sprubuj zaznaczyć wszystkie gwiazdki klikając na nie dwa, razy, usuń je i dopiero wtedy wpisz swój mail/haslo/kod aktywacyjny.

no wiesz robilem juz tak i mi wpisuje ciagle jeszcze wiecej ;/
Edit@ej zalozycielu tematu podam ci swoje gygy napisz do mnie i pogadamy o tej gzre bo juz costam umim ale czegostam nieumiem xD
5665946

kołbaś
26-12-2005, 05:04
thx zalgadis pomogles uz sobie gram a tak apropo jak zregenerowac hp i wywolac inventory

Glacial Hero
26-12-2005, 11:07
thx zalgadis pomogles uz sobie gram a tak apropo jak zregenerowac hp i wywolac inventory

Hp regeneruje ci sie samo, chyba, że masz czar leczenia. Czasami jak pisze, ze jesteś głodnym mussiz cośzjeść, bo inaczej twoje zycie będzie spadać, aż osiągnie 1hp.

Co do inventory. U góry ekranu z prawej strony, masz takie obrazki. Klikasz na obrazek ze srebrną zbroją. Wtedy pojawia ci sie twój plecak (na początku bedziesz miał w nim daggera/stuff zależnie od profesji) i inventory. Klikasz w plecaku na stuff/dagger pokazuje ci sie male fioletowe menu, klikasz po raz drugi na wyraz "equip" i w tym momęcie bron pojawia ci sięw ręku. W celu zdjęcia broni, czy innej części sprzetu, musisz kliknąć na mały krzyżyk przy niej.

Mlaan
26-12-2005, 11:35
Fajna gierka :D ... Grałem już troche w nią :) ... Tylko mam jeden problem :confused: ... Kiedy probowałem się dzisiaj zalogować wyświetliło się jakieś okienko z takim oto napisem : This account is already logged on ! ... to chyba oznacza ze moja postac jest teraz zalogowana ale wcale tak nie jest !!! Prosze o pomoc :) Z góry dziękuje :)

kołbaś
26-12-2005, 15:44
thx za pomoc ale wczesniej sie domyslilem a pozatym jest tam jakis npc ktury leczy mnie i to pozondnie

Harven
26-12-2005, 17:39
No no, widze że przybywa coraz więcej fanów tej miłej gierki. Tak trzymać ;) Żeby nie było że piszę jakiegoś bezsensownego posta mam pytanko: ma ktoś może broken plate helma na sell? bo mi potrzeba do questu, a mój się niszczyć cham nie chce :/
@Mlaan: a może dałeś passy jakiemuś koledze, i on non stop w to łupie a ty nic nie wiesz?? ;)

kołbaś
26-12-2005, 18:15
nie bo akurat z moich kumpli tylko ja w toi gram
oni po zobaczeni
screenów powiedz\ieli stanowcze nie bo za bardzo tibie graficznie przypominam a oni szukaja cos bardzo odmiennego graficznie od tibi

Mlaan
26-12-2005, 18:27
No no, widze że przybywa coraz więcej fanów tej miłej gierki. Tak trzymać ;) Żeby nie było że piszę jakiegoś bezsensownego posta mam pytanko: ma ktoś może broken plate helma na sell? bo mi potrzeba do questu, a mój się niszczyć cham nie chce :/
@Mlaan: a może dałeś passy jakiemuś koledze, i on non stop w to łupie a ty nic nie wiesz?? ;)

Passow nikomu nie dawałem :( ... Może mnie hackneli (chociaz nie wiem w jaki sposob ;) ) ... hehe ... a gdzie jest ten NPC co leczy ? :D:D

Glacial Hero
26-12-2005, 19:02
Fajna gierka :D ... Grałem już troche w nią :) ... Tylko mam jeden problem :confused: ... Kiedy probowałem się dzisiaj zalogować wyświetliło się jakieś okienko z takim oto napisem : This account is already logged on ! ... to chyba oznacza ze moja postac jest teraz zalogowana ale wcale tak nie jest !!! Prosze o pomoc :) Z góry dziękuje :)

Teżtak mam, gdy mnie czasami kika, ale po kilku minutach mozna się zalogowac normalnie.

@Harven
Ja zlootowałem dzisiaj dwa z mega slimów, więc jeśli jesteś zainteresowany to msg me in game (1k each ;p )

kołbaś
26-12-2005, 19:07
Passow nikomu nie dawałem :( ... Może mnie hackneli (chociaz nie wiem w jaki sposob ;) ) ... hehe ... a gdzie jest ten NPC co leczy ? :D:D
ten npc jest tak 2 mapki w dul od sklepu ze zbrojami

Glacial Hero
26-12-2005, 19:10
A ja dodam, że jesli dasz temu NPC który leczy (Qieros/Quieros) zwykłe buty (stajesz na przeciw niego klikasz na buty i dajesz "give") to dostaniesz fajny prezet ;p

kołbaś
26-12-2005, 19:13
A ja dodam, że jesli dasz temu NPC który leczy (Qieros/Quieros) zwykłe buty (stajesz na przeciw niego klikasz na buty i dajesz "give") to dostaniesz fajny prezet ;p
a dasz te butki bo ja poczontkujacy i nawet tego nie mam

Glacial Hero
26-12-2005, 19:15
Ale ja już na mainie dawno x)

-//Dekalis\\-
26-12-2005, 19:50
nie wiem jak się tworzy konto tam może mi ktoś wytłumaczyć albo puscić screna ??

-//Dekalis\\-
26-12-2005, 19:58
sorry już se zrobiłem acc ^^

Glacial Hero
26-12-2005, 20:02
Ściągasz klięta z oficialnej storny (link podany w 1st poście) włączasz klięta klikasz new character. Pojawia ci się okno. Nie przestawiaj pasków po lewo, ponieważ server i tak ci przestawi automatycznie na najlepszą konfiguracje. Wybierasz wiec wygląd i płeć postaci, następnie nick (pamiętaj, że spacje są niedopuszczalne), hasło (tak jak w nicku bez spacji), następnie class: Fighter, Ranger, Mage (w przeciwieństwie do tibii dużo sie tu nie rożnią oprucz pierwszego czaru i nazwy, skille wpadają tak samo w każdej profesji) Następnie u dołu wpisujesz swój mail, jak już niektórzy userowie forum podają najlepiej o2.pl. Po chwili na twoje konto wysyłany jest kod aktywacyjny. Włączasz klięta, klikasz load character Wpisujesz name, passy i start code na dole. Wszystkie te dane wpisujesz tylko za pierwszym razem, poniewarz klięt zapamiętuje hasło, nick i kod. Nastepnie klikasz OK i możesz grać :)

Sir Tibiak
26-12-2005, 20:15
Ja kiedyś w ta gierke grałem ale przestałem bo nie widziałem jak się atakuje :D teraz ją zasysam mam 23 HP jestem magiem i mam pytanko bo ja wpisalem swoje cechy inne niż mam np. wiedze dałem na max a mam standardowo 20 1 13 1 20 na stronce pisze ze sa najlpesze to moze każdy teraz tak ma. I jeszcze jedno skad wziaść krysztalki na n00b island bo ja jeszcze tam a juz chce czarowac B) I czy na n00b islandzie mozna kupic jakies czary czy dopiero na mainie? (w terra mam wspaniałe eq mam aż staffa! xD). To chyba tyle, teraz siedze na slimach i mszue 100 gp uzbierac na wedke i trenowac fishing :p

Glacial Hero
26-12-2005, 20:21
Ja kiedyś w ta gierke grałem ale przestałem bo nie widziałem jak się atakuje :D teraz ją zasysam mam 23 HP jestem magiem i mam pytanko bo ja wpisalem swoje cechy inne niż mam np. wiedze dałem na max a mam standardowo 20 1 13 1 20 na stronce pisze ze sa najlpesze to moze każdy teraz tak ma. I jeszcze jedno skad wziaść krysztalki na n00b island bo ja jeszcze tam a juz chce czarowac B) I czy na n00b islandzie mozna kupic jakies czary czy dopiero na mainie? (w terra mam wspaniałe eq mam aż staffa! xD). To chyba tyle, teraz siedze na slimach i mszue 100 gp uzbierac na wedke i trenowac fishing :p

Umiejętności zawsze są ustawiane przez server, kryształki na rooku można uzyskać z kopalni, a czary się kupuje dopiero na mainie.

-//Dekalis\\-
26-12-2005, 20:23
dzienki coś ledwo czaje ale sprubuje

kołbaś
26-12-2005, 20:27
proponuje wejsc na ta polsko strone o terra world i poczytaj o noobisland

Virding
26-12-2005, 21:37
You have to enter your Start Code first to log on. If you don't know your Start Code click "Mail activation code" at the logon screen.
To mi sie wyswietla jak chce sie polaczyc :(
Gdzie mam wpisac ten Start Code? ;(
Pomóżcie plssss

Zalgadis
26-12-2005, 23:43
LUDZIE MAM BARDZO ALE TO BARDZO DUZY PROBLEM
MAM JUZ CHARA MAM NIM 50 HP ALE!!!
ZAPOMNIALEM JAKIEGO MAM NA NIEGO EMAILA
A NIECHCACY KLIKNOLEM COS W PASSACH I TERAZ NIEZNAM PASSOW
NIEWIEM JAK ZROBIC ZEBY SE E-MAILA PRZYPOMNIEC :(
JAKBY CO MUJ NICK TO
Rahemos
@up
na samym dole jest costam costam start code
skasuj to cale i tam wpsiz start coda

Harven
27-12-2005, 10:28
@re up: z e-mailem to może być problem :/ passy się da ale o mailu nic nie wiem.

Proponuje aby każdy dał tutaj swój nick w grze aby było łatwiej się porozumiewać :) Ja mam nick taki jak tutaj na forum czyli: Harven.
edit: a i może mi ktoś powiedzieć gdzie jest ta głupia frakcja magów?? :/ jakby co jestem w Escher.

Glacial Hero
27-12-2005, 11:15
@Harven
Aby dojść do frakcji magów musisz mieć zrobionego questa na Reet.
Mage faction:
Znajduje sie: od Reet respawn idź w lewo 5, góra 1, lewo 3, dół 1, lewo 1, dół 1, lewo 1, dół 1

Glacial Hero
27-12-2005, 11:45
@Harven
Aby dojść do frakcji magów musisz mieć zrobionego questa na Reet.
Mage faction:
Znajduje sie: od Reet respawn idź w lewo 5, góra 1, lewo 3, dół 1, lewo 1, dół 1, lewo 1, dół 1

Harven
27-12-2005, 14:17
wiem, już mam. A teraz next pytanie: gdzie znajde mage faction hideout, obok którego jest przejście do healing springs. Albo jak dostać się do healing springs.

Fivapo
27-12-2005, 15:37
Zassalem gre ajk chce zalonczyc to mi jakies *******y wyskakujom potems ie zalancza. Zrobilem sie konto i wybralem Fighter ustawilem all satty i potem automatycznie mis ei zmienily lol?

Kilka pytan co do gry?

1. Gdzie moge kupic bron lepszom
2. jak sie bije potworka
3.jak sie psize do ludzi albo cos?

Msg me help pls

Glacial Hero
27-12-2005, 19:32
Ale co to jest healing springs, to potrzebne do jakiegoś questa? Powiedz o co ci dokładniej chodzi.

UP:
Atakuje się na TAB
Lepszą broń kupisz w Edgewood (na razie bij slimy, aż uzbierasz 100 gp na wędke)
Do ludzi się pisze normalnie jak w tibi, tylko, że nie widac tego co napisaleś nad twoją głową, a jesli chcesz do kogoś PM wyslać, to klikasz na sent Instate Msg, tam nick gracza i tekst.

Fivapo
27-12-2005, 20:20
THX FOR HELP ? A poco mi wendka? i gdzie mozna jom kupic :O

kołbaś
28-12-2005, 04:16
radze ci wejdz na ta strone polska o terra world i tam pocztaj o noobisland to sie dowiesz

Sir Tibiak
28-12-2005, 07:58
Dobra ja już wszytko wiem gra suuper mam chain seta i wogóle, ale huncąc na orcach zniszczył mi się ten wpsaniały( :D ) chain helmet. Czytałem na stronie, że trzeba wykopać jakiś kamień i dalej nie wiem co zrobić. Właśnie trenuje mining i mam różne kryształki oraz kamienie (iron itp.) i w związku z tym moje pytanie brzmi: jak naparwić helmet czy jakąś inną część uzbrojenia?

Glacial Hero
28-12-2005, 10:50
THX FOR HELP ? A poco mi wendka? i gdzie mozna jom kupic :O

Kupisz ją w dokach (od karmiel przez cały czas na lewo), a potrzebna ci będzie do zarabiania kasy (wedkowania to najlepszy sposób na zarobienie dużej na rooku kasy ;p).

UP:
W Edgewood jest taki sklep a w nim kowadło. Od NPC w nim kupisz "chunk of iron" (100gp) i blaks(coś tam)mith hammer (za 300-400gp) jeśli chcesz coś naprawiać, to musisz do ręki wziąść ten B.hammer a w bagu miec zepsuta zbroje/miecz/helm i hunk of iron. Podchodzi do kowadła, klikasz na sepsutą rzecz i klikasz "smith". B.hammer jest bardzo przydatny, więc opłaca się go miec każdemu, a chunk of iron musisz kupowac do każdej jednej zepsutej rzeczy rzeczy.

DOWN:
Send Instant MSG

Thek Umerunught
28-12-2005, 12:03
Moze mi ktos powiedziec jak sie zdobywa eq?? :D bo ja latam z tym sztylecikiem i caly czas dedam aha i jak sie ludzi msguje :D

@down

czyli mam z tego sztyleta zabijac te slimy i wolfy??

kołbaś
28-12-2005, 15:12
jak wypadnie cos to wypadnie najlepiej uzbieraj te 100 gp i kup wedke i bendziesz mógł potem kupic sobie leprze eq

Mlaan
28-12-2005, 19:38
Yeah mam już 45 HP :D:D ... Wymiatam ;) ... hehe ... ale mam pytanie : Jak sie naprawia rzeczy na n00b island? :D ... z góry dziękuje :)

@Edit: Już wiem :D

Harven
28-12-2005, 22:43
@Up: musisz wykopać/kupić odpowiedni minerał i dorwać młotek kowala(do nabycia w edgewood) kiedy masz wszystko podchodzisz do jakiegoś kowadła, klikasz na uszkodzony item i klikasz smith albo fix. Nie pamiętam dokładnie

Ale co to jest healing springs, to potrzebne do jakiegoś questa? Powiedz o co ci dokładniej chodzi.

Odsyłam tutaj: http://dhost.info/sirkamil/phpBB2/viewtopic.php?t=431

Glacial Hero
29-12-2005, 08:46
hmmm, a ta broń równa sile broad swordowi czyli Candy coan, to jest jakaś nowa wprowadzona ze świątecznym update? Jeszcze o niej nie słyszałem, ale bede musiał się wybrać na tego questa ;p A ty znalazłeś już Mage faction hideout?

~Arthas~
29-12-2005, 09:13
Tibia forever :evul:

kołbaś
29-12-2005, 09:15
a co to ma do tematu o terra world ty mi wytlomacz bo nierozumiem

Harven
29-12-2005, 12:02
hmmm, a ta broń równa sile broad swordowi czyli Candy coan, to jest jakaś nowa wprowadzona ze świątecznym update? Jeszcze o niej nie słyszałem, ale bede musiał się wybrać na tego questa ;p A ty znalazłeś już Mage faction hideout?

Jakbym znalazł to bym się nie pytał gdzie to jest :D

Marchewki
29-12-2005, 15:02
Spoko gra fajnie sie łowi i wogule mam już 37hp i 1600kasy jade do 55 gdzieś i na maina :)

Tylko nie wiem jak dodać postać do kolegów...

Fivapo
29-12-2005, 19:27
sieam gra nawet nawet ale mam pare pytan?

1) Jakie skille sa potrzebne ?co mam wytrenowac najlepiej pls?
2)Gdzie moge aXE kupic i czy skille sa potzrebne do walki z potworami narazie walcze longswordem ale zadnych skili mi nieprzylazi
3)Aha i co sie z crysztalami robi ?

Up#

Marchewki spotkalismy sie dzisaj w terra thx za pomoc to ja Szczur^^

dodaje sie chyba tak /add <nik postaci> jesli sie myle poprawcie mnie

Glacial Hero
29-12-2005, 19:27
Spoko gra fajnie sie łowi i wogule mam już 37hp i 1600kasy jade do 55 gdzieś i na maina :)

Tylko nie wiem jak dodać postać do kolegów...

/friends add [nick] - dodatnie gracza o nicku [nick] do listy przyjaciół

@Harven
Dowiedziałęm się, że ta broń candy~ rozwala się i sie już jej nie da naprawić ;/ Więc ja sobie daje spokój z tym questem, bo to zmarnowanie 5K na tą magiczną wodę.

UP:
Ja na rooku spiecjalnie nic nie trenowałem i jakoś na razie nie żałuje (mówią, że dobrze jest wytrnować rąbanie drewna, nie pamiętam jak to sie nazywało ;p )
skille walki pomagaja w zabijaniu potwora, ale żeby wpadały porzadnie trza mieć dark sworda, którego sięzdobywa na mainie. A kryształami się czaruje.

Harven
29-12-2005, 19:34
sieam gra nawet nawet ale mam pare pytan?

1) Jakie skille sa potrzebne ?co mam wytrenowac najlepiej pls?
2)Gdzie moge aXE kupic i czy skille sa potzrebne do walki z potworami narazie walcze longswordem ale zadnych skili mi nieprzylazi
3)Aha i co sie z crysztalami robi ?

1. Na noob islandzie najlepiej zmasterować(czyli nabić do 90-100) lumberjacking, mining, of course fishing i... to chyba wszystko. Oczywiście można też masterować to co się chce i co się da na noob islandzie.
2. Hmm.. axe kupuje się bodajże w takiej chatce na północny-wschód Karmiel. Tak skile są potrzebne do walki z potworami. Niedługo powinien ci wskakiwać powoli slash, a później thrust chyba.
3. Kryształki będą ci potrzebne na mainie do 2 rzeczy: do rzucania czarów i do strzelania z łuku.

Glacial Hero: Łee jak to tak wygląda to ja już wole kupić se czapaje mikołaja i odrazu mam pytanie: jak dostać się do coldwood?

Marchewki
29-12-2005, 19:54
a mam pytanie kim najlepiej grać Fighter , Ranger , Mage ??

@edit jak moge zostawić rzeczy czy jest coś takiego jak bank depo żeby przechowywało itemy??

-//Dekalis\\-
29-12-2005, 20:12
mam problem z tymi niebieskimi kryształami nie wiem jak się nimi leczy ?? jak to się robi ??

Marchewki
29-12-2005, 21:22
you have been awarded the Golden rod for begin a master at fishing co to znaczy wyświetliło mi się po 90 skilach łowienia ??

kołbaś
30-12-2005, 06:49
to znaczy ze zaczeles masterowac fishing

Marchewki
30-12-2005, 07:59
:D jestem mistrzu :D

kołbaś
30-12-2005, 09:07
no nie taki mistrzu bo ja mam 100 fishinga bo mniej wiencej kazdy masteruje to na newbe island

Marchewki
30-12-2005, 11:04
Mam 100 fishinga i 28 cooking jade przynajmniej 8 cech na rooku do 100 :)

Zalgadis
30-12-2005, 13:58
czyli nic n iemoge zrobic?
niepamietam anzwy e-maila ani hasla i hu* zrobie ta?
mam zaczac od poczatku?
na 50 hp mam zaczac od poczatku?????????
nie bede walczyl...

po ilu dniach tygodniach a mzoe miechach posatc sie kasuje?

EDIT@ ODZYSKALEM MOJA POSTAC BEZ POMOCY TYCH ZJE****
GAMEMASTEROW PRZYPOMNIAL MI SIE EMAIL
PISALEM JZU NAWET TAKIE GLUPOTY ZE SAM SIE SMIALEM
DZIEKUJE HARVENOWI ZE ON JEDYNY CHOCIAZ POWIEDZIAL COS DO MNIE A RESZTA WOLI SIE CHWALIC ZE MA 90 ALBO 100 FISHA

Harven :cup: :cup: :cup:

Glacial Hero
30-12-2005, 17:17
Więc tak. Depo to takie małę szare skrzyneczki. Podchodzisz do niej i po prostu "DROPujesz" pewną rzecz do niej. Niebieskie kryształy słuza do leczenia, ale żeby ich używać musisz mieć czar "minor heal". Jako pierwszy czar mają go magowie.

Zalgadis
30-12-2005, 21:34
zamienie sie za itemy w tibii za itemy w TWO
msg me in game
Rahemos
a na tibii
orc silent assasin
elf silent assasin
human junior assasin
albo tutaj

cya

Knight Patryk
30-12-2005, 23:49
Gdzie/jak/co trezba zrobic by zamsterowac carpentry,mining??

Harven
31-12-2005, 11:38
EDIT@ ODZYSKALEM MOJA POSTAC BEZ POMOCY TYCH ZJE****
GAMEMASTEROW PRZYPOMNIAL MI SIE EMAIL
PISALEM JZU NAWET TAKIE GLUPOTY ZE SAM SIE SMIALEM
DZIEKUJE HARVENOWI ZE ON JEDYNY CHOCIAZ POWIEDZIAL COS DO MNIE A RESZTA WOLI SIE CHWALIC ZE MA 90 ALBO 100 FISHA

Harven :cup: :cup: :cup:

heh, np ;)
@up: do mininga musisz mieć mining hammer, do kupienia w edgewood. A co do carpentry to musisz być na mainie, i zrobić questa na dojście do reet. No i musisz mieć duuużo drewna. Sam aktualnie masteruje :P Dużo kasy z tego leci. A co wy na to żebyśmy gildie zrobili?? :] Żeby gildie zrobić lider musi mieć 100 hp, a członkowie po 81 więc jazda bić hpki :P

Zalgadis
31-12-2005, 14:28
zamienie sie za itemy w tibii za itemy w terra world
ja daje itemy z tibii
ty dajesz w terraworld
zainteresowani pisac na gg
5665946

Harven
31-12-2005, 15:07
up: wątpie żeby ktoś się zamienił ale to szczegół :P
To jak będzie z tą gildią?

Zalgadis
31-12-2005, 15:44
up: wątpie żeby ktoś się zamienił ale to szczegół :P
To jak będzie z tą gildią?
nigdy nic nie wiadomo xD

Knight Patryk
31-12-2005, 16:01
Wredna gra:D kiedy na orkach zrobie 100gp zawsze mi sie cos lamie i kupuje za 100gp chunk of iron i pozniej znow zarobie 100gp i znow sie psuje:P.hp 45 eq najelpszy oprocz helma:P.

Glacial Hero
31-12-2005, 16:47
@Harven
Ale jedna polska gildia już jest ! Hail The Hussars !

Harven
31-12-2005, 17:34
Hmm.. w sumie to masz racje, ale czy w tibii jest tylko jedna polska gildia? moim zdaniem warto byłoby wprowadzić jakąś odmianę. A i buy plate armor

Harven
31-12-2005, 17:37
Hmm.. w sumie to masz racje, ale czy w tibii jest tylko jedna polska gildia? moim zdaniem warto byłoby wprowadzić jakąś odmianę. A i buy plate armor :P

kołbaś
01-01-2006, 07:26
ja jestem za gildia tylko musial bym szybko bic hp bo mam marne 25

Fivapo
01-01-2006, 08:48
UP# Knight patryk

No cos z ta kasom marnie i cos ci sie psuje to ide na rybki nalowie 100 i upiego sprzedam i masz 1k:P ale napewno wiedzales o tym .To tak dla przypomnienia?:P

A teraz moje sprawy :
1) Jak mozna krzeslo budawac co potrzebne ;p
2)i jakie czynnosci mam wytrenowac zeby sie na mainie przydaly

Harven
01-01-2006, 12:19
@up: na noob islandzie sobie krzesełka nie zbudujesz niestety :/ musisz wyjsc na maina, zrobić questa na reet i dopiero wtedy bedziesz mógł. A co do skili to lumberjacking, mining, fishing i jak chcesz to cooking.

Knight Patryk
01-01-2006, 16:19
dzizys ale mining leci wolno ze huuuuu pierwsze 10 lvli idzie bardzi wolno tera mam 50 i 51hp.Master w fiszing narazie.Fivapo wiesz ze ja rl bro Marcelka,Zyebu*** kumpel rl Dark kulfona:P

Wojtasek1995
07-01-2006, 18:24
Nie dawno zaczalem grac w TWO.
Jak zrobic postac?
Mam active cod.
Wpisuje ale cos mie nie dziala,czemu?
Dostalem tez jakies ip co z nim zrobic?

Fivapo
07-01-2006, 18:32
UP# Knight Patryk

:O niewiedzalem hihihi teraz juz wiem 57 hp 5 skili wyksztalconych ^^ .Teraz bede polowal na plate helmeta :o

Pozdro for all z rubery

Harven
09-01-2006, 17:20
Nie dawno zaczalem grac w TWO.
Jak zrobic postac?
Mam active cod.
Wpisuje ale cos mie nie dziala,czemu?
Dostalem tez jakies ip co z nim zrobic?

http://www.terragaming.prv.pl albo poczytaj temat.

Raxev
06-04-2006, 15:03
Gra ktoś tutaj jeszcze w Terre, jeśli tak to podawajcie swoje nicki. Ja mam nick taki sam jak tu na forum =]

Kulikos
09-04-2006, 15:44
Gralem nawet fajnie bylo, fishing na 100 lumberjacking tez caly cooking strasznie wolno lecial i pewnego razu znalazlem na ziemi plate helmet, za kilka minut atrze i jestem w wiezieniu. Przestalem grac, pewnie juz nie mam chara ;p

Niku$
23-04-2006, 15:25
Mam pytanko. Jak wychodze z Tutoriala to mi wyskakuje błąd :"Disconnected! If this keeps happening please check the lates news on http://www.terragaming.net!". Jak temu zapobiec ?, musze cos zrobic zeby stamtąd wyjść ?

EDIT: Jakoś wyszedłem :P. Chyba mam za slłabe łącze do tej gry :/. Jak coś mój nick to "Noxe". Musze nazbierać te 100 sztuk złota na wędke ^^.
CyA