Pokaż pełną wersje : TibiaBoard?
Gonzo von Krenzel
27-11-2005, 19:05
www.TibiaBoard.be - Twoje centrum linków!
Ave, graczu!
Oto nowa strona poświęconej Tibii! Znajdziesz na niej linki do różnych stron tematycznych, tudzież for i innych drobiazgów. Zachęcamy do dodawania linków. Jest to łatwy sposób na reklamę Twojej strony i ukazanie jej ogromnej rzeszy graczy na całym świecie. Już niedługo rusza angielska wersja strony. W przyszłości planujemy uruchomić również inne wersje językowe. Mamy nadzieję, że miło spędzisz u nas czas.
P.S. Mam 'pozwolenie' na reklamę. ;-)
bardzo ciekawy pomysł,miło widzieć że niektórzy mają jeszcze interesujące pomysły ,i potrafią je zrealizować jak będe miał coś pożytecznego to wrzuce linka na stronke.A na teraz życze powodzenia w daleszej działalnosci i pozdrawiam.
Gonzo von Krenzel
27-11-2005, 19:29
Stronka ma już prawie rok, lecz niestety przez moje i matkusa marudzenie jakoś nie ujrzała do dziś światła dziennego... ;)
Czas to zmienić. :-)
Shoun Destroyed
27-11-2005, 19:34
Fajnie że podaleś tę strone thx fajna nawet ta stronka ;)
No fajny pomysł, ale czy można dodawać linki nie związane z tibia?
Gonzo von Krenzel
27-11-2005, 20:58
No fajny pomysł, ale czy można dodawać linki nie związane z tibia?
Niebardzo... Można dodawać jedynie pochodne, np. strony o RPG, itp.
Nie jesteś pewien? Dodaj stronę! Jeśli moderator uzna, że link nie nadaje się - po prostu go nie zaakceptuje.
fajny pomysl Gonzo ;)
moze najlepiej byloby ten temat przykleic albo cos (nie pytajcie co - sam nie wiem ;P)?
Gonzo von Krenzel
28-11-2005, 10:28
gorgi, fora związane z Tibią i pochodne - oczywiście - możesz dodawać. Przy dodawaniu wybierasz dział - forum/serwis/inne. Możecie dodawać naprawdę różne linki. Nawet odnośniki do ważniejszych tematów np. na forum tibia.pl, czy linki do swoich wielkich awansów ;).
Ville Vallo, nie wiem jak z przyklejeniem - to już nie ode mnie zależy; ale na dniach link do TibiaBoard powinien znaleźć się w dziale linki na tibia.pl
Literówki zamierzone?? :P
Gonzo von Krenzel
28-11-2005, 12:00
Literówki zamierzone?? :P
Jakie...? ;>
gorgi, fora związane z Tibią i pochodne - oczywiście - możesz dodawać. Przy dodawaniu wybierasz dział - forum/serwis/inne. Możecie dodawać naprawdę różne linki. Nawet odnośniki do ważniejszych tematów np. na forum tibia.pl, czy linki do swoich wielkich awansów ;).
Ville Vallo, nie wiem jak z przyklejeniem - to już nie ode mnie zależy; ale na dniach link do TibiaBoard powinien znaleźć się w dziale linki na tibia.pl
Gratz za dzial "linki" ;)
ale co do naprawde roznych linkow to sie zgadzam - znalazlem nawet bloga she ;p
Dwimenor
28-11-2005, 18:51
Może i ładne, ale nie zabezpieczone przed "nabijaniem" kliknięć. Może prowadzić do nadużyć. (mówię tu o nabiciu ~30 kliknięć w ~2 sekundy. I tak-przetestowałem).
Zamierzacie coś z tym zrobić?
Gonzo von Krenzel
28-11-2005, 19:12
I tu jest problem. Kliknięcie to de facto kliknięcie. Nie jest to żadne stricto sensu głosowanie.
Zatem - jak to rozwiązać? User może kilka razy dziennie chcieć kliknąć na link. Jak mamy odróżniać kliknięcia 'prawdziwe' od tych 'fałszywych'?
Delikatna sprawa... ;)
$corcerer
28-11-2005, 22:44
Licz jedno dziennie z każdego IP i już
Gonzo von Krenzel
28-11-2005, 23:29
To będzie niedoskonałe rozwiązanie... W moim odczuciu każde ograniczenie zliczania będzie niedoskonałe, ale cóż...
Od dziś liczy się tylko jedno kliknięcie w link podczas sesji przeglądarki.
Oczywiście - klikanie w różne linki będzie powodowało naliczenie ich liczby kliknięć.
Wielokrotne kliknięcię w ten sam link nie spowoduje zwiększenia liczby wyświetlanych kliknięć dla danego linku.
Dr. Omader
29-11-2005, 00:05
To będzie niedoskonałe rozwiązanie... W moim odczuciu każde ograniczenie zliczania będzie niedoskonałe, ale cóż...
Liczenie bez ograniczen tez jest niedoskonale ;)
Gonzo von Krenzel
29-11-2005, 06:38
Liczenie bez ograniczen tez jest niedoskonale ;)
W pełni się z tym zgadzam. :)
Dlatego zastosowałem takie rozwiązanie jak wspomniałem wyżej.
Jeśli moge się wypowiedzieć na temat Ip to jest to w zasadzie żadne ograniczenie :P Sa programy do zmiany Ip np Proxy Switcher;p( który bardzo pomaga na Rapidshare ale to już tajniki komputerowe :D) Wiec można zrobić dziennie jakies 5-6 tysiecy nabic :P
Jakie...? ;>
Opis strony Szi.
Opis tibia.de jest trochę niegramotny.
Więcej nie widzę (chyba poprawili :P )
Gonzo von Krenzel
29-11-2005, 18:19
Na literowki w opisach (tym bardziej stron prywatnych) redakcja nie ma żadnego wpływu.
P.S. Wierz mi - na pewno nikt nic w ostatnim czasie nie poprawiał. ;)
Czemu niektóre strony nie mają kategorii? Np. strona Parysa, która zresztą jest najpopularniejsza...
Gonzo von Krenzel
29-11-2005, 19:11
Niektóre? Z tego, co widzę to tylko strona Parysa nie miała kategorii. Nadałem jej już kategorię.
Prawdopodobnie coś pominąłem przy przekopiowywaniu danych jakiś czas temu... ;)
A co ja miałem wszystkie strony sprawdzać, żeby zobaczyć, która nie ma? To twoja robota, Gonzki.
Gonzo von Krenzel
29-11-2005, 19:48
A co ja miałem wszystkie strony sprawdzać, żeby zobaczyć, która nie ma? To twoja robota, Gonzki.
Każdy wpis jest sprawdzany przez moderatora przed zatwierdzeniem.
Ta 'wpadka' spowodowana była - jak już mówiłem - nie skopiowaniem wszystkich danych ze starej bazy sql.
Nie drążmy już tej sprawy. ;)
Taka Tuca
30-11-2005, 17:04
Swietny pomysl, skoro masz pozwolenie na reklame to ja nie mam nic przeciwko temu. :)
Gonzo von Krenzel
02-12-2005, 22:17
Wiem, wiem - świetny pomysł, wiem... ;)
Już niedługo wprowadzimy subskrypcję - osoba wpisana na listę będzie dostawać informacje o nowych linkach, które pojawią sie w serwisie. Ten moduł jest aktualnie w fazie testów. :)
Gonzo von Krenzel
09-12-2005, 11:59
Uwaga!
TibiaBoard zmienia adres. Od 24 grudnia nasz serwis będzie dostępny tylko pod adresem www.TibiaBoard.BE ! Prosimy o używanie już od dziś tego właśnie adresu.
Ojej to w moje imieninki, miły jesteś Gonzki. Powiedz kiedy ty masz to też coś dla Ciebie zrobię.
Gonzo von Krenzel
09-12-2005, 15:48
Nie obchodzę imienin.
P.S. Ale mam złą wiadomość... Stricte sensu okres ważności domeny kończy się 23 grudnia, ale myślę, że jeszcze poleżny na proxach...
A co się dzieje z tą domeną? Ucieka do Szwecji?
Gonzo von Krenzel
09-12-2005, 21:14
Okres ważności się kończy,. Jak ktoś mi da 55zł na przedłużenie to chętnie skorzystam. :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.