Pokaż pełną wersje : System Operacyjny
Jaki macie system operacyjny??? ja mam od tygodnia Xp Professional
Hegemmon
22-05-2004, 17:25
ja mam system windows 5.71 ddla mnie Cip Soft tworzy speciajlą wersję klijenta żebym mógł pograć :baby:
Ja kozistam z DOSa plosię pana! A do czego słuszy komenta "format c:"? Bo właśnie odpaliuem na komputerciu taty!
a tak na serio:
Na jednym kompie mam Win95 (nie ma ikonki "pokaż pulpit") i czasem się wiesza.
Na drugim kompie mam Win98SE - najlepszy system.
Czkowron
23-05-2004, 10:09
A ja tam używam systemu Microshkop Winshit Millenium , bo chociaż jest mądrzejszy od 98 ;)
TheNatoorat
23-05-2004, 10:50
Do autora: Dlaczego założyłeś prawie 10 tematów w 2 dni? Czyżby bicie postów? :O
Re topic: Mam Win 98 & Win XP Professional Edition (oryginały of corz :] )
kotomaniak
23-05-2004, 11:56
A ja mam na jednej partycji Windoze 3.11 i co zrobicie? Na codzień używam XPeka i ledwo nadążam z ciągnięciem łatek ;) .
PS. W sondzie nie ma Windowsa 2000 i 3.11 ;)
A ja mam dos for amiga v2.1 ;)
Chyba, że ...
No tak zapomniałem, że na PS nie ma systemu operacyjnego..
Mam łindołz eks-pi hołm ediszon, a na si-di rómie mam linukza Madarejka :)
L..i..S..e..K
23-05-2004, 14:41
Oczywiście Windows XP Profesional PL + SP1.
Jest po prostu the best.
Monoskar
23-05-2004, 17:19
XP Proffesional pomniejszony o IE, Windows Messenger'a, Movie Maker'a i jeszcze parę pierdoł, z kilkoma łatkami z update'u, bez SP1 (bo coś się sypało).
Chyba nie ma lepszego SO, chociaż ma spore wymagania (mi to akurat leży :D )
The_FaLLen
23-05-2004, 17:29
Używam Windows XP professional bo to chyba jedyny windows który się (prawie) nie zawiesz bez powodu :)
Ja mam Windows 98 ale u rodziców w pracy jest XP.
Ja pracuję na win98, win2000, winXP i Linuxie. Ciężko było odpowiedzieć na to pytanie...
Oryginalnie dodany przez Monoskar
Jest. :P
Gonzo von Krenzel
23-05-2004, 19:01
Solaris? Bardzo dobry i stabilny system a przy okazji szybki i wydajny. Polecam. Ja osobiście na moim komputerze używam XP Professional i Linuks Mandrake. Dość często zdarza mi się operować w środowisku Solarisa.
Bigvirus
23-05-2004, 22:23
Ja mam Suse LinuX 9.2
I mi sie ten system podoba i napewno go szybko nie zmienie:D
Polecam LinuXa
IMHO - win 2000 najlepszy, stabilność xp, a niższe wymaganie... Linux tez jest dobry, ale jeszcze go za dobrze nie opanowałem... :/
win xp professional edition, bez sp, zadnych latek nie sciagalem, bo po co?? :|
btw. jestem uzytkownikiem wina xp jakies 2 lata, moze troche mniej, ale od samego poczatku nie mialem ani jednej zwiechy na moim slabym sprzecie - Celeron 600 Mhz, 192 Ram, Geforce 2 64 ddr :)
pozdrawiam wszystkich uzytkownikow wina xp :P
a, sor, maly przyklad
ilosc bledow w winie 98: okolo 45 000
ilosc bledow w winie me: okolo 130 000
ilosc bledow w winie xp: okolo 30 000 :)
Najlepszy z Winshitów to Win2000 pro, podpakowany wszystkimi łatkami... 8) Ale i tak sie wiesza jak jest śmietnik na dysku... :( Czemu ja nic nie umiem zrobić w Linuxie, ach czemu... ;(
Monoskar
24-05-2004, 14:31
Oryginalnie dodany przez Polin
Oryginalnie dodany przez Monoskar
Jest. :P
Jaki :rolleyes:
Fajnie można tu dyskutować o przewadze Linucha na Windą, a bo że ten jest drogi, wydawany przez potentata na rynku soft'u, zaś drugi jest prawie za free itd...
Kiedyś bawiłem się Linuchem, było symaptycznie, ale zbyt wiele czasu zajmowało szukanie po sieci softu niekompatybilnego z w/w SO, z drugiej strony po 7 latach z Windą ciężko sie przestawić.
XP narazie jest OK, nie dość że wygląda o niebo lepiej od poprzedników z rodziny Win, to jeszcze nie wiucha się bez powodu.
Miałem kiedyś na 1 partycji Longhorn'a w wersji 4051 Beta, ale nie była do końca dopracowana, więc dałem sobie dychu :)
Ja pracuje na szajsowatym Łindołsie iks pe płofesjonal. :D
ja uzywam xp,jak dla mnie jest ok (wystarczy dobrze skonfigurowac).
Gold Raven
24-05-2004, 16:40
Ja mam Xp prof. od 6 miechów - czyli u mnie pobity rekord bez formatu :D - inne wysiadaja po 1 miech i kit - a xp jeszcze ani razu. Of course wszystkie łatki na bierząco ściągam - oprócz shitowatego SP1 (i kulku bezurzytecznych updateów do programów) - spowalnia kompa, a jak się ma 500 celerona i 256 ramu to dziękuję za ten system z tym pakiem :/ :/ :/
Real Finuko
24-05-2004, 17:56
Ja tam operuje na win 98 i nie płacze :]
Oryginalnie dodany przez The_FaLLen
Używam Windows XP professional bo to chyba jedyny windows który się (prawie) nie zawiesz bez powodu :)
Xp będzie Ci się wieszał i mulił bez powodu, gdy będziesz miał słabego kompa. 8)
Ja mam Xp Profesional!! :))
posiadam xp proffesional na dosc dobrym sprzecie i nie mam najmniejszych problemow ze zwiechami itd.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.