zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Hoomz Movie Studio

hoomik
28-11-2005, 21:47
Dobra, need halp plax plax. Szybko w skrocie powiem o co mi chodzi.

Otoz potrzebuje kilku tablic (rozdzielczosc ok. 650*500) do swojego "studia" filmowego. Konkretnie chodzi mi o:
*logo (nazwa "hoomik movie studio"; kolory raczej jasne, ale stonowane, dobrze by bylo uzyc jasnego niebieskiego i zielonego; jakies tlo do tego, najlepiej z nalozonymi efektami psp/ps)
--
do nowego 'filmu':
*kilka tablic z napisem "rozdzial no." (abym numer mogl wstawic juz samodzielnie), bez przesadnych bajerow, aby byl duzy i wyrazny napis (no i czytelny, tak, zeby bylo go widac na pierwszy rzut oka)
*tablica z napisem "On the beginning - how to NOT do this"
*tablica z napisem "The end"

dobrze by bylo wykorzystac do tego jakies bardziej zaawansowane narzedzia, chodzi mi o to, zeby to wygladalo jak najlepiej. NIE potrzebuje pixelartow, NIE potrzebuje zadnych gownianych tekstur z nalozonym w paintcie napisem, NIE potrzebuje przesadnie "wyefekciarskich" prac. NIE jest to zaden konkurs, jest to po prostu moja prywatna prosba do najlepszych grafikow z tego foruma ;] Sam nie mam ani narzedzi, ani chocby krzty talentu do takich rzeczy, uwierzcie, gdybym potrafil - zrobilbym to wszystko sam ;)
Jako 'zaplate' oferuje moja dozgonna wdziecznosc, satysfakcje gwarantowana, miejsce w creditsach filmu ;] Do projektu i tak jest juz zaangazowanych kilka osob, mam nadzieje, ze wyjdzie z tego cos wielkiego, dlatego wole skorzystac z pomocy innych niz samemu zrobic cos na od*******. No, to tyle. Prace prosze zamieszczac tutaj, ale zaznaczam - dawac LINKI do grafik, a nie wklejac obrazki w temacie. Za duzo to wszystko moze w pewnym momencie wazyc, wolalbym tego uniknac. Dzieks za uwage, licze na was i wogle ;]

Khazid
28-11-2005, 22:11
Witam. Kilka pytań:
- Jaki format?(Chyba jak najlepszy - BMP, czy wystarczy JPG?)
- Rozumiem, że to NIE ma być stabilny rozmiar, tylko ruchomy? (osobiście preferuje stabilne, ale skoro do filmu...Adobe After Effects jest genialny od takich spraw niestety nie potrafi się nim za bardzo obsługiwać)
- W jakiej tematyce ma to pozostać utrzymane? (Jakie kolory już wiem;))

hoomik
29-11-2005, 05:56
format obojetny, i tak plik bedzie konwertowany do filmu.
ruchomy czy stabilny - dla mnie bez roznicy.
no a jaka moze byc tematyka... po prostu napis ma byc ;]

Khazid
29-11-2005, 09:45
Chodzi mi o to, że robiąc napis można go na naprawdę wiele sposobów przedstawić (Coś ala fantasy, zlodowaciały itp itd, składa się na to nawet użycie czcionki - high tech, starożytna, wymienione już wyżej fantasy i całe mnóstwo innych;)), dlatego pytałem w jakim klimacie będzie utrzymany filmik (glupio by wyglądało gdyby do filmu opisującego średniowiecze trafił nowoczesny font).

hoomik
29-11-2005, 13:44
Hm... tbh nie zastanawialem sie nad tym. Ale zes mnie nakrecil na zlodowacialego high-techa, dzialaj ;)

Khazid
29-11-2005, 16:48
Ok. Narazie zabrałem się za logo, oto rezultaty:
http://img471.imageshack.us/img471/1874/hoom7kq.jpg

Przez to, że robie ten napis lodowy całe zdanie staje się nieczytelne. Jednak chyba lepiej, żeby to było przejrzyste.

hoomik
29-11-2005, 19:20
Wiec tak. Niby fajne to, ale nie o to mi chodzilo. Tekstura fajna, ale po dodaniu napisu praktycznie nic nie bedzie widac, troche za ciemne toto wszystko. No i sam napis trochu przymaly, nie musi byc wszystko w jednej linijce, kazde slowo moze stanowic odrebna linie, aby tylko bylo to czytelniejsze. Ale keep up the good work ;)

Khazid
29-11-2005, 21:11
@Hoom~
Ok, pomyśle nad bardziej przejrzystym, lodowym napisem.

Co do zachowania Fakolpeta to lepiej przemilcze...

OnlyM(PL)
29-11-2005, 21:26
Offtop on
Taka mala wiadomosc od Fakolpet'a :>
KILL THAT BITCHES WASZE STARE
a *** jak szalec to szalec :> poprosze o banna plax
Offtop off:>

hoomik
03-12-2005, 22:01
khem... Khazid... umarles czy co? :p

Khazid
03-12-2005, 23:08
Nie było mnie kilka dni na kompie...Już się za to zabieram.

@EDIT

Mam dwie wersje. Czekam co zmienić/poprawić. Oto one:
http://img220.imageshack.us/img220/1898/done4ky.gif
http://img220.imageshack.us/img220/4931/done21ek.jpg

hoomik
04-12-2005, 08:48
jakby do drugiej wersji dalo rade dodac ten efekt "przechodzenia" z pierwszej, to byloby idealnie ;) Swietna robota, dzieki.

Khazid
04-12-2005, 10:05
Wyszło całkiem nieźle wg. mnie.

http://img229.imageshack.us/img229/6304/hoom3kt.gif

Avager
04-12-2005, 10:44
up:
Większa przerwa gdy już przejdzie..... to bedzie git (tak około 3-5 sekund).

hoomik
04-12-2005, 10:53
swietnie, dzieki. Jakby komus sie nudzilo, to do zrobienia sa jeszcze pozostale tablice ;)

Khazid
04-12-2005, 11:55
up:
Większa przerwa gdy już przejdzie..... to bedzie git (tak około 3-5 sekund).

To jest do filmiku więc sądzę, że po jednym "przelocie" będzie już następny klip.

NORMALY OBYWATEL RP
04-12-2005, 13:45
Hoom, pozostale tablice maja miec podobny wyglad do tych ktore zrobil Khazid??

Bambuko
04-12-2005, 14:30
Przeca pisał, że tablica jest ogólna. A kolejne są już w filmie. Kolejne pewnie dobrze, żeby były podobne, ale ta to co innego ;] Nie oglądałeś nigdy filmu żadnego? Nie wiesz jak to wygląda?

hoomik
04-12-2005, 18:14
Hoom, pozostale tablice maja miec podobny wyglad do tych ktore zrobil Khazid??
nope, nie musza.