PDA

Pokaż pełną wersje : Thunder Hammer

elite knait
01-12-2005, 16:51
Tak się zastanawiam,czemu cipsoft nie zrobi questa na Thunder Hammer.Bo przeciez annihilator quets posiada nagrode-bardzo dobry miecz 1 renczny i 1 renczny topur wienc czemu z tego questa niewypada Thunder Hammer.Poleprzyło by to życie knaita który wali z cluba,bo z bieganie z skul stafem?to śmieszne za mało obrony lub mogli by stworzyć inny club o obronie bodobnym do Thunder Hammer
(soorki za błędy -mam zjechany ctrl)
Zgadzam sie że to żadki przedmiot ale zami zobaczcie skul staf?zamało obrony wienc Thunder Hammer powinien byc dostempny z tego questa lub chociaż powinien wypadać z demona

Dawno mnie niebyło.lecz postanowiłem drażyc ten temat.Przejżałem waże wszystkie odpowiedzi<<----wielkie dzienki :p
Hymmm jak już wspominałem postanowiłem drążyć ten temat,zastanawiam się czemu cipsoft nieda jakiejś wskazówki dotyczącej questa z TH,lub może one są,jeżeli tak to czy ktos sie z nimi spotkał?????????czy znalazł ktoś jakiś list,książke???Piszcie

Paul Morello
01-12-2005, 16:54
Po 1 Primo: Nie "Inihilator~" Tylko annihilator. a tak pozatym to thunder hammer wypada z orshabala.. więc poco ci z qest na niego?

~Pzdr.

Elusive
01-12-2005, 16:56
Człowieku zrozum. Tunder Hammer to taki rar. Nie ma takiego questa i nie będzie bo wtedy ktoś następny chciałby quest na great axe czy blassed sield. To są za dobre rzeczy żeby były dostępne dla wszystkich.
Inihalator........omg kojaży sie z Inhalatorem :P

DRoN
01-12-2005, 17:00
... ale anhi jest łatwiejszy od orsha , bo wystarczy ekipa 4 x 100lvl+ a na orsha idzie pełno sd shooterów i na dodatek loota zgarnia bloker , a w anhi każdy ma własnego ... mogliby zmniejszyć TH defa o 2-3 i dać do anhi , bo narazie jest lepszy od MS ... albo żeby legendarny gold mace miał coś koło 45att/35def i był w anhi ...

Taka Tuca
01-12-2005, 17:08
Taa, a po chwili na Antice wszyscy uslysza: sell thunder hammer 30k -.-. Co wy myslicie. To moze od razu quest na magic longsword, golden bootsy?! Lepiej nie...

Xagar
01-12-2005, 17:13
Bez sensu by to bylo lepiej niech takie przedmiotu zostana marzeniami :). Po za tym cip soft musi miec co dac za wykrycie buga itp.....
Knight ktory decyduje sie na cluby musi sie z tym iczyc... club to nie born dla knighta tylko dla sorca lub druta to moje zdanie.

@down
tak tak... tez slyszalem, potem idziesz z tym co dostales do npc smierdziel on ci daje fiolke zapachu z pod pachu i jak zaijesz 100 demona za pomoca tego zapachu to z niego wypada zab demona, nastepnie sie rokujesz i przeteleportowuje Cie do pokoju mino maga i tam znajdujesz buts of waterwalking ita dalej i tak dalej -.-

Knight Patryk
01-12-2005, 17:17
Jak nie ma questu? Na Ani wlasnie amsz Ani beara i ktos mowil ze da sie wymienic u jakeigos npc chyba tam w venore czy pod thais jak sie idzie na fibule.

Neo_pl
01-12-2005, 18:01
Taaaa i jescze stworzyć ultra bronie dla knightów ?!????

Lol jescze nie dosyc ze reszta profesjii jest udupiona to ty jescze chcesz cos dla knighta ..... PIER***** Się w łeb !!

Horde_Tauren
03-12-2005, 11:45
Taaaa i jescze stworzyć ultra bronie dla knightów ?!????

Lol jescze nie dosyc ze reszta profesjii jest udupiona to ty jescze chcesz cos dla knighta ..... PIER***** Się w łeb !!
sam sie uderz!

ja sie z wami nie zgadzam skad wiecie czy nie ma questa na t hammera czy g bootsy? powiedzial wam to ktos? moze jeszcze mi powiecie ze wasz wujek racuje w cipsofcie co?! w kazdym update dochadza nowe przedmioty skad wiecie ze nie ma lepszych itemow od t hammera great axe'a czy MLS? w gazetce tibijskiej byl wywiad z kolesiem z cipsoftu i wyraznie bylo powiedziane ze WSZYTKIE RARY SA DOSTEPNE trzeba tylko poszukac ale nie jak sadza niektorzy wezme kilof wykopie dziure zabije raty i bede mial t hammera.

pozdr

Barteko
03-12-2005, 12:00
Całkowicie zgadzam się z Horde Tauren. Wszystkie rzeczy można zdobyć! Wystarczy tylko poświęcić kilka dni na jakieś poszukiwania zamiast expić wziąć kilof połazić po NPC i może akurat odkryje się jakiś nowy qest . Takie jest moje zdanie i niech no tylko kupie PACC i nabije lvl to na pewno będe spędzał duuuużo czasu na takich właśnie poszukiwaniach.

Zala Milis
03-12-2005, 12:56
Tak się zastanawiam,czemu cipsoft nie zrobi questa na Thunder Hammer.Bo przeciez annihilator quets posiada nagrode-bardzo dobry miecz 1 renczny i 1 renczny topur wienc czemu z tego questa niewypada Thunder Hammer.Poleprzyło by to życie knaita który wali z cluba,bo z bieganie z skul stafem?to śmieszne za mało obrony lub mogli by stworzyć inny club o obronie bodobnym do Thunder Hammer
Zgadzam sie że to żadki przedmiot ale zami zobaczcie skul staf?zamało obrony wienc Thunder Hammer powinien byc dostempny z tego questa lub chociaż powinien wypadać z demona

czesciowo sie z nim zgadzam. bo skull staff to porazka (np. 90 elie biega z taka slaba bronia) mogli by chociarz udostępnic silver mace bo to juz jest sensowna bron a thunder hammer niech sobie bedzie rarem...

Horde_Tauren
03-12-2005, 15:37
@up
wiesz ty co to jest rare? rare to przedmiot zadki a nie nie dostepny ! np moge powiedziec Red Robe jest rarem chociaz wypada bardzo zadko z banshee

Zala Milis
03-12-2005, 15:40
@up
wiesz ty co to jest rare? rare to przedmiot zadki a nie nie dostepny ! np moge powiedziec Red Robe jest rarem chociaz wypada bardzo zadko z banshee
wiem co to jest rare! a ty czleq naucz sie podawac przyklady bo teraz to juz watpie :evul:

Horde_Tauren
03-12-2005, 15:46
wiem co to jest rare! a ty czleq naucz sie podawac przyklady bo teraz to juz watpie :evul:

No zaczolem watpic czy wiesz co to jest rare! a moze mi jeszcze powiesz ze masz red robe i ma go co drugi gracz -.-? jesli Ci ten przyklad nie pasuje to rarem jest np Magic Plate Armor

Edit:
jestes absolutnie pewien ze RR nie jest rarem?
http://hunted.tibia.pl/index.php?action=show&t=11455&p=119643

urlich grzes
03-12-2005, 16:16
Bez sensu by to bylo lepiej niech takie przedmiotu zostana marzeniami :). Po za tym cip soft musi miec co dac za wykrycie buga itp.....
Knight ktory decyduje sie na cluby musi sie z tym iczyc... club to nie born dla knighta tylko dla sorca lub druta to moje zdanie.

Ale dlaczego większość mówi że club jest dla druta lub sorca - jestem drutem i chodze z mieczem (jestem malo doswiadczony i mam dopiero 10lvl) wiec jesli to ze druid chodzi zz mieczem to powiedzcie dlaczego bo tego nie rozumiem

pzdr

Horde_Tauren
03-12-2005, 16:38
dla druida dobre sa cluby poniewaz sa tanie a swordy jednak troche kosztuja i cluby sa lzejsze niz swordy co jest bardzo wazne dla sorcow i drutkow radze ci przezucic sie na cluby :)

urlich grzes
03-12-2005, 16:47
DZIĘKI
Szczerze mówiąc nie brałem tego pod uwage :D

Campbell's
03-12-2005, 16:48
Thunder Hammer wypada z orsha~, chyba

Horde_Tauren
03-12-2005, 16:51
@up
masz racja wypaba z bossa demonow ale kto wie czy quesst jest ? :confused:

Wilkq
03-12-2005, 16:55
Thunder Hammer ma mniejszy atak od Stonecutter axe , def jak Magic Sword. Statystycznie jest podobny siłowo do innych , def tak samo. Przecież to tylko trochę lepszy/gorszy magic sword/stonecutter axe.

Bask Sho
03-12-2005, 17:52
Ludzie co wy gadacie. Jakby cipsoft zrobil ze leci z anichilatora TH to co z tymi co juz go wykonali ? Cipy musieli by im też dać TH bo tamci by gadali ze jak by wiedzieli ze kiedys bedzie TH to by poczekali z Anichilatorem do tego czasu :\

Onori
03-12-2005, 18:18
@up

A kto Ci powiedział że to akurat musi być w quescie na ani~? może to być inny quest z podobnym lub takim samym sposobem trudności.
Dla ludzi którzy piszą że TH wypada z orsh~, tak wypadł raz zresza jak jeszcze nie wiecie boss demonów nie pojawia się zbyt często a quest był, jest i będzie zawsze na was czekał...

slawekmag
03-12-2005, 18:42
Thunder Hammer ma mniejszy atak od Stonecutter axe , def jak Magic Sword. Statystycznie jest podobny siłowo do innych , def tak samo. Przecież to tylko trochę lepszy/gorszy magic sword/stonecutter axe.

@ wilkq
raczej lepszy od reszty.
Dla porównania:
Stonecutter Axe 50 30 99 oz. 1 ręczna
Magic Sword 48 35 42 oz. 1 ręczna
Thunder Hammer 49 35 125 oz. 1 ręczna

wszystkie bronie są jednoręczne (tak pisze na stronie)
najwięcej waży TH aż 125 oz (też ze strony) czyli więcej od niektórych broni dwuręcznych.
Ma średni atak i obronę jak MS.
Porównuje je dodając atak do obrony

SA 80
MS 83
TH 84

Th najleszy najgorszy SA, ALE MA NAJLEPSZY ATAK!

@topic TH wypada z orshaabala. TH jest najlepszy i questa na niego nie powinno być! wypada z Orshaabala i jest tego wart!

Slayer-Reaven
03-12-2005, 21:04
Wg. mnie jest quest na Th. Kiedy nie było Orsha, to jak mozna bylo go zdobyc? Jedynie GM mogl go dac. Nie wypowiadajcie się na temat TH jak tak naprawdę nikt z nas nie wie czy jest quest na TH. Możemy tylko przypuszczać. Nie wiadomo jaki stopień trudności jest na TH jeśli jest ten quest. Może jest tam jakiś nowy potwór :P Takie jest moje zdanie...

slawekmag
04-12-2005, 10:02
Wg. mnie jest quest na Th. Kiedy nie było Orsha, to jak mozna bylo go zdobyc? Jedynie GM mogl go dac. Nie wypowiadajcie się na temat TH jak tak naprawdę nikt z nas nie wie czy jest quest na TH. Możemy tylko przypuszczać. Nie wiadomo jaki stopień trudności jest na TH jeśli jest ten quest. Może jest tam jakiś nowy potwór :P Takie jest moje zdanie...

Bardzo prawdopodobne ae moim zdaniem gdy wprowadzono ORSHAABALA WYKASOWANO QUEST :P

poisoner
05-12-2005, 10:47
najgorszy SA
No kurde juz tyle razy bylo powiedziane ze def broni ma minimalne znaczenie albo nawet w ogole nie ma znaczenia bo jesli ma sie tarcze ktora ma wiecej defa niz bron to liczy sie tylko def tarczy, nastepnie liczy sie def armora, a pozniej def reszty eq nie liczac broni. Jak mozna oceniac bronie dodajac atak do defa?!?!?! Lol?!?!?! 1 punkt ataku broni jest z 10 razy wazniejszy niz 1 pkt defa i Stonecutter Axe jest najlepsza bronia dla knighta nawet jakby wprowadzili TH z anni.
TH jest najlepszy
Nie jest.
Bardzo prawdopodobne ae moim zdaniem gdy wprowadzono ORSHAABALA WYKASOWANO QUEST
Ludzie a skad wy wiecie ze SCA nie wypada rowniez z orshabaala? Ale nie no na pewno wiecie, bo przeciez codziennie regularnie na nich expicie. :p A poza nie ma co porownywac questu z zabijaniem orsha bo stopien trudnosci i prawdopodobienstwo zdobycia i tak jest 100 razy wieksze w quescie nawet jesli quest jest bardzo trudny to wezcie pod uwage chocby to jak rzadko sie orsh pojawia. To ze wypada z orsha nie przeszkadza we wprowadzeniu questa.

iskra
05-12-2005, 17:51
Ta jasne jeszcze czego!Zaraz wymyślicie że Free EQ z questa!!!Matko ludzie som jacyś dziwni!A pozatym wypada z orsha to sie cieszcieCipSoft mugl by wogule nie dac thunder hammera do niczyich rąk!

poisoner
05-12-2005, 19:54
Ta jasne jeszcze czego!Zaraz wymyślicie że Free EQ z questa!!!Matko ludzie som jacyś dziwni!A pozatym wypada z orsha to sie cieszcieCipSoft mugl by wogule nie dac thunder hammera do niczyich rąk!
Jasne, jest to jak najbardziej Free EQ. :p Tylko chyba odjales cene uhow i innych run potrzebnych do jego wykonania oraz czas poswiecony dla robienia lvla, ktory pozwala przejsc przez ewentualna bramke lvlowa. :p Dziwny to ty jestes!!! Nie chcemy przedmiotu ktory nie do niczego nie sluzy, po ma byc ten thunder hammer skoro ma z niczego nie wypadac ani nie byc z zadnego questa? Wez sie zastanow -.-

Van slavo
05-12-2005, 21:09
Cluby miały być w założeniu (no i są) najgorszymi brońmi. Mówicie, że TH jest porównywalny do SoVa i SCA. Jest. Tylko jak go zdobyć? Zabić Orshabaala i mieć farta. Jak zdobyć SoV i SCA? Wykonać quest. Dodam jeszcze, że TH to najlepszy młot, a SoV i SCA nie są najlepsze w swoich kategoriach (Great axe, MLS). Wniosek? TH to nie jest rare- rare= rzadkie, trudno dostępne. Rarem są przedmioty rzadko wypadające z potworów (Red robe, E- plate), bądź dostępne z arcytrudnych questów (SoV). TH obecnie czymś w rodzaju legendy. Legendy, bo można go zdobyć, lecz trzeba się naprawdę wykazać zarówno potęgą (swojej postaci, ofkorz ;) ), jak i cierpliwością (blokuj sobie Orshabaale co pół roku i czekaj aż wypadnie TH, powodzenia ^^) i być do grona legend niedługo dołączą MLS, Great shield, itp. bo one właśnie PRAWDOPODOBNIE mogą wypaść z króla demonów. Jednak moim zdaniem powinni zrobić DOBREGO (Skull Staff nie jest dobry) cluba dla high lvl knightów. No i to by było na tyle (moim zdaniem, hahaha :D).

@Down
... Bo są? TH to w zasadzie jedyny dobry club. Przynajmniej dla high lvla, który ma w clubie skill 90+.

poisoner
05-12-2005, 21:14
@up:
Kto ci powiedzial, ze cluby maja byc w zalozeniu najgorszymi bronmi?

Fillipex
05-12-2005, 21:37
Wedlug mnie to albo nadal jest albo byl quest na TH bo na moim serwie (Eternia) jedna badz 2 osoby maja TH....a narazie nie bylo u nas Orsh~ wiec albo quest albo wypada z jakiegos potworka... jeden z tych posiadaczy pokazywal mi TH wiec wiem ze napewno go ma....nawet gdzies tu na forum jest ss z osoba ktora ma TH...

Mikelp
05-12-2005, 22:03
...Jedynie GM mogl go dac...

Gm nie może tworzyć przedmiotów. Tylko bogowie mogą je tworzyć. (Piszę "bogowie" z małej ponieważ nie odnoszę się tutaj bezpośrednio do Boga)

Co do TH.
TH jest najgorszym itemem jaki móglby wypaść z Orshabaala. Nikt go nie potrzebuje (oprócz Pskonejotta). Elahrion (tak sie to pisze?) sam powiedział, że czekał na Great Shielda a nie jakiegoś Thunder Hammera. Moim zdaniem z Orshabaala akurat na Elysii poleciał własnie Thunder Hammer ponieważ CIPsoft nie chciał aby 140 level miał od razu prawie najlepszego shielda. Są ludzie z o wiele większymi levelami, którzy mogą pomarzyć o rarze wypadającym z Orshabaala. Prawda, ci ludzie mają już swoje big rary. Np. EO ma demon legi i horned helmeta. Dobra. A teraz moje zdanie co do kolejności występowania Orshabaala na różnych światach ( :topic: plx :D?):
NA AMERZE I ANTICE ORSHABAAL WYSTĄPI NAJPÓŹNIEJ! JA WAM TO MÓWIE! A wiecie dlaczego :D? I tak wam nie powiem. Domyślcie się. Albo nie. Powiem wam: EO blokuje Orshabaala bez ludzi go uhających. Wystarczą shooterzy. Na Antice podobnie. Gdyby wszyscy 100+ z Antici zebrali się, mogliby zabić Orshabaala w około 5-7 sekund. Pozatym gdyby właśnie na Antice wystąpił Orshabaal, musiałby z niego wypaść jakiś całkiem nowy item, żeby miał taką wartość jak na innych światach. Teraz czas na CIPsoft.

POTWÓR MOCNIEJSZY OD ORSHABAALA PLX?

PawlaK
05-12-2005, 22:24
I po co wam to ? Kłucicie sie o marzenia ? Macie wystarczajaca ekpie (level) rzeby bloknac (zabic ) orsha .... ? A jezeli to masz pewnosc ze nie bedziesz mial laga :) i ze wlasnie tobie uda sie go zabic ?

Zawsze mozna pomarzyc o TH ale prawde mowiac sa nikle szanse ze go w zyciu bedziesz mial ( chyab ze sobie ots odpalisz :P ) ... Ale biorac pod uwage ze wszystkie przedmioty sa dostempne ( o ile sie nie myle gazetka tibijska i wywaid ) tylko czeba poszkuac to i na TH jest quest ...
Ktos mowil ze nie ma , z kad wiesz ? wypelniles wszytkie questy ? Tak jestes wielki big BOSS i nie ma na ciebie równych ...

Odsylam do paru questow kturych nik nie ma pojencia albo nie wiele osob ma pojencie jak wypelnic (... podkreslam ze za zalorzenie biore ze wszytkie questy sa do wypelnienia bo jak nie to po co je trzymac ? ...)
Przyklad :
Jest ich wiele ale skoro chcecie :P
- Cyc w AB
- Słyny Bazyliszek
... i wiele innych ...

Nie widze sensu po co sie klucic bo i tak nie masz pewnosci czy quest istnieje czy nie ...

Po prostu tego nie wiesz , wiedza ci kturych ty nazywasz CipSoftem .

Jess Brig
05-12-2005, 22:46
@UP

Zgadzam sie z PawlaKiem i tutaj z ludzmi przedemną tak naprawde musza byc jakies item rary zeby ludzie mogli o czyms marzyc gdyby nie bylo rarów to tibia stracila by swoj klimat...To jest moje zdanie ...

Vil
06-12-2005, 08:43
Stawiam na nowego questa, z nowym clubem porownywalnym z SoVem. TH niech sobie pozostanie legenda, tak jak MLS i GA - nigdy niedostepne inaczej niz jako nagroda.

Cluby nie sa i nie byly najgorszymi bronmi - ponizej 80-90 lev walczy sie nimi praktycznie tak samo jak innymi, roznica to _jedynie_ brak silnej broni dla 100+, co i tak dla wiekszosci uzytkownikow forum nie robi roznicy. SS = BS w uzytkowaniu.

Co do bazyliszka i cyca w Ab - jak dla mnie to sa tajemnicze zagadki nie do rozwiazania, wstawione tylko po to, zeby dodac grze smaczku, tak jak komnaty z legendarnymi przedmiotami m.in w MotLS, u ktoregos faraona i w paru innych miejscach. Watpie zeby sie je dalo rozwiazac ze wzgledow czysto logicznych.

Gered
10-12-2005, 07:04
skull staff to porazka (np. 90 elie biega z taka slaba bronia) mogli by chociarz udostępnic silver mace bo to juz jest sensowna bron a thunder hammer niech sobie bedzie rarem...

Też się zgadzam. Ja mam knighta ,skille na cluba i nie za bardzo wiem jaką broń powinienem kupic. Biegam z dragon hammerem na zmiane z war hammerem ;(
Przydało by się coś w stylu silver mace........

Czlowiek Pajak
10-12-2005, 09:58
Ja myśle ze bazyliszek Chroni Klucza Do Skarbca W Kazz

ALE NIEWIEM

Raiderek
10-12-2005, 10:59
O ile się nie myle to na Test Servie był (nie koniecznie) potwór silniejszy od Orsha (tez wyglądał jak Demon)
Zaraz może dam Screena

Morgaroth
Post Nr.3 w tym temacie
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=58101
SS BY --SHIZ--

Vil
10-12-2005, 10:59
Bazyliszek nie ma nic wspolnego ze skarbcem.

Norsterdt
12-12-2005, 21:24
Według mnie Thunder Hammer to swietna bron.. Ja wale ze swordow, powinni zrobic Ice rapiera albo cos w tym stylu co ma 100 atk:)
Pozdrawiam! Norsterdt :cup:

Da'blade
13-12-2005, 08:33
Ludzie i co z tego że wypada z Orshabaala? MAŁO kto na tym forum w ogóle zbliży sie do niego nie mówiąc o zblokowaniu. Ale wtedy i tak musi sie poszczęścić żeby wypadł Thunder Hammer. Nawet jak komuś wypadnie to i tak go nie sprzeda bo albo sam będzie go używać albo po prostu zostawi w domku na widoku ;)

zuber90
13-12-2005, 10:30
Niestety, nei masz racji. Gosc ktory zlootwal TH probowal go sprzedac, lecz nei bylo na niego chetnych ( to tak apropo twojego posta ;) ). Samo zabijanie Orshbaala nei polega na zlootowanie czegos rare (chociaz jest to jeden z powodow wszytskich kamikadze, ktorzy proboja go ubic ;)), lecz na jednosci ludzi na serwie ktorzy kca pokonac tego strasznie trudnego potwora. Peace :)

Bjoern Shu
15-12-2005, 00:22
mozesz mi powiedziec co to twojej ortografii ma niedzielajacy klawisz ctrl??
ludzie nauczcie sie wkoncu pisac w waszym jezyku ojczystym bo to co robicie to jest tragedia,a co do Thunder Hammera to nic niewiadomo czy nie ma questu nikt tego nie wie oprocz CIP Softu..
np. spora czesc POHu jest nieodkryta i pewnie wiele miejsc na mapie takze ..wszystko przed nami Tibia napewno odkryje swoje skryte tajemnice ale wszystko w swoim czasie

Slayer-Reaven
15-12-2005, 08:12
No kurde juz tyle razy bylo powiedziane ze def broni ma minimalne znaczenie albo nawet w ogole nie ma znaczenia bo jesli ma sie tarcze ktora ma wiecej defa niz bron to liczy sie tylko def tarczy, nastepnie liczy sie def armora, a pozniej def reszty eq nie liczac broni. Jak mozna oceniac bronie dodajac atak do defa?!?!?! Lol?!?!?! 1 punkt ataku broni jest z 10 razy wazniejszy niz 1 pkt defa i Stonecutter Axe jest najlepsza bronia dla knighta nawet jakby wprowadzili TH z anni.

Nie jest.

Ludzie a skad wy wiecie ze SCA nie wypada rowniez z orshabaala? Ale nie no na pewno wiecie, bo przeciez codziennie regularnie na nich expicie. :p A poza nie ma co porownywac questu z zabijaniem orsha bo stopien trudnosci i prawdopodobienstwo zdobycia i tak jest 100 razy wieksze w quescie nawet jesli quest jest bardzo trudny to wezcie pod uwage chocby to jak rzadko sie orsh pojawia. To ze wypada z orsha nie przeszkadza we wprowadzeniu questa.

Odnośnie tego co powiedziałeś że: "def broni nie ma dużego znaczenia albo w ogóle go nie ma". Nie zgodze się z tym. Dziwne w takim razie, że jakoś paladyni dostają duże hity nawet jak spearami walczą. Ja na przykład testowałem z moim bratem. Skill shielda: 61 Ze spearami "pewien" potwór zabierał po 13 max. Z bronią ten hit wynosił max 4...

Vezir
17-12-2005, 12:20
dla druida dobre sa cluby poniewaz sa tanie a swordy jednak troche kosztuja i cluby sa lzejsze niz swordy co jest bardzo wazne dla sorcow i drutkow radze ci przezucic sie na cluby :)

a dragon hammer toz to gowno wazy 90 kilka a taki fs 45 no nieweim co jest lzejsze -.-

Padme Light
18-12-2005, 20:40
Def broni ma znaczenie:
Jeden cios mozna zblokowac tarczom a drugi broniom(w kazdej kolejce) kazdy nastempny musi tylko przebic zbroje

dla druta moim zdaniem najlepsze były miecze bo ten def dużo dawał
teraz oczywiście rody

@topic:
TH z demona?? lol było by ich za dużo
z questu jak najbardziej ale trudniejszego od anihilatora (odrobine)
nie z anihilatora ponieważ wszyscy walczący clubami któży go wykonali by się załamali było o tym już w innym temacie
a do Polskich znaków potrzebny jest "alt" nie "ctrl"

szuszu
18-12-2005, 21:24
Def broni ma znaczenie:
Jeden cios mozna zblokowac tarczom a drugi broniom(w kazdej kolejce) kazdy nastempny musi tylko przebic zbroje

A dokładnie podam na przykłądzie 3 potworków

Pierwsz monster idzie na tarcze
Drugi idzie na broń
Trzeci( i więcej) idzie na pancerz i jeśli jego wartość ataku jest większa ( losowe hity )
od twojego całego armora, zostanie odjęte życie.
Bo wg Padme Light to jeśli 3 raty cię atakują to w mpa odejmuje ci życie bo przebija pancerz..

Vil
18-12-2005, 21:54
Pierwsz monster idzie na tarcze
Drugi idzie na broń
Trzeci( i więcej) idzie na pancerz i jeśli jego wartość ataku jest większa ( losowe hity )
od twojego całego armora, zostanie odjęte życie.

Testowales to ? Z moich obserwacji wynika ze mozna zablokowac 2 stworki sama bronia jednoreczna, i rownie dobrze 2 stworki sama tarcza ( co mozna latwo zaobserwowac np przy treningu palka gdy wyrzuci wszystkie spiry ).

Etur
18-12-2005, 21:55
@2up
Tak napewno nie jest i to jest sprawdzone. Oba hity sa blokowane tak samo. A jesli chodzi o def broni to wydaje mi sie ze w trybie offensive fighting nie ma on zadnego znaczenia, w trybie balanced fighting ma male znaczenie, a w trybie defensive fighting daje tyle co tarcza (to jest tylko moje przypuszczenie ktorego nie sprawdzalem wiec nie jestem pewien na 100%)

@topic
Rzeczywiscie Cipy moglyby stworzyc questa jednak nie na th lecz na jakiegos innego cluba o statach lepszych od skull staffa a gorszych od th, lecz nie w anihilatorze tylko w innym quescie, z powodow wymienionych w poprzednich postach.

Azuram
20-12-2005, 07:10
Swoją drogą Thunder Hammer wypada z Orshabaala, więc po co ma być z Anihilatora, a i jeszcze jdno skoro walisz clubami i załujesz bo SS ma denną obronę t czemu nie wziełes sworda czy axe tak Twoi koledzy będą latać teraz z BS'ami albi Fire Axe :baby:

Vil
20-12-2005, 10:49
Swoją drogą Thunder Hammer wypada z Orshabaala, więc po co ma być z Anihilatora,

- 4-5 miesiecy
- kilka Orshabaali zabitych
- jeden TH
- kilkudziesieciu chetnych

I to jest wystarczajacy powod zeby wrzucic do questa jego albo cos na jego poziomie.

Rabanbar
20-12-2005, 14:22
Legenda o Magic Swordzie: Ten miecz nie na darmo jest nazywany Mieczem Waleczności(Sword of Valor). Ta broń została wykuta przez starożytnego rycerza, który zniknął dawno temu. Wszyscy z nich mieli tradycje kucia swoich własnych Mieczy Waleczności i wszystkie ich sekrety przepadły teraz... Jednak niektóre z ich broni przetrwały.Legenda o Thunder Hammerze: W starszliwych czasach niektórzy z najlepszych krasnoludzkich kowali zostali zatrzymani w niewoli przez siły Blog'a. Zostali zmuszeni do zdradzenia sekretów kowalstwa dzieciom Bloga, Cyklopom. Kazrad Rockfist(KamiennaPięść), krasnoludzki bohater, przeszedł wiele niebezpieczeństw aby znaleść ukryte pod ziemią kuźnie. Wślizgnął się do środka i zdołał uwolnić jeńców, jednak gdy uciekali do wyjścia, stanęły im na drodze zapieczętowane stalowe drzwi. Z rozwśieczonymi Cyklopami Bloga za ich plecami krasnludy zaczęły się modlić do ich bogów i w ostatniej minucie dostali odpowiedź z nieba. Młot Kazrad'a został pobłogosławiony i jednym uderzeniem bohater wyważył drzwi, pozwalając wszystkim jeńcom uciec. Dzierżony w wielu walkach jako symbol walki przeciw Cyklopom, młot zaginął. Krasnoludy nazywają ten artefakt Khundahamar co oznacza 'Wyzwoliciel', ale znany jest jedynie jako 'Grzmiący Młot' dla ludzi.Legenda o Stonecutter Axe: BrakWniąsek? Według legendy Thunder Hammer jest tylko jeden, Magic Swordów kilka a co do Stonecutter Axe nie ma legendy ograniczajacej ich ilosc. Dlatego Thunder Hammer wypada tylko z Orshabaala i podejrzewam ze wypada tylko jeden na caly swiat i drugi nigdy nie wypadnie.

Padme Light
20-12-2005, 15:15
Mylisz sie o ile pamiętam na premii som 2 TH (moze zle pamientam nie krzyczec)
O MLS ten pisze że jest tylko jeden a majom go dwie osoby.

Kajzer
22-12-2005, 09:21
co do mocy broni
pamieta ktos cyclomania sword?
chcialbym aby wrocili ten item....

Amidamaru
06-01-2006, 23:30
Cyclopmania sword to nic innego jak MLS
przeczytaj w opisie na stronie

Xardasek
07-01-2006, 13:47
Z tego co wiem,to w Tibii można zdobyć każdy przedmiot.Na pewno jest quest na Thunder Hammera,trzeba tylko szukać.Kiedyś jakbył wywiad z pracownikiem CipSoftu,to wspomniał on,że wszystko można zdobyć.Większość Tibii jeszcze nie zwiedziliśmy,ciągle są update i są dodawane nowe questy,tereny,pomieszczenia ,o których nie wiemy.

Andrew
11-01-2006, 13:19
wszystkie rary powrulily od tego update, napewno jeszcze kiedys wypadnie z orscha ten mloteczek, moze wypadna jeszcze g boota, abo MLS....

Tasiu
12-01-2006, 07:45
Knightmare powiedzial kiedys ze ludzie nie umieja rozmawiac z NPC'ami
Wszystko sobie gdzies lezy, tylko trzeba zaczac szukac, siedzeniem na forum i pisaniem postow nic nie zdzialacie ;]

elite knait
12-01-2006, 18:53
Knightmare powiedzial kiedys ze ludzie nie umieja rozmawiac z NPC'ami
Wszystko sobie gdzies lezy, tylko trzeba zaczac szukac, siedzeniem na forum i pisaniem postow nic nie zdzialacie ;]
A ja już tyle razy pisałem że na forum niepotrzeba takich speców jak ty.Bo forum jest poto żeby się wypowiadać,a kto niepowiedział że nieszukamy?

..::AnO::..
12-01-2006, 19:31
Ehhh... Byc moze jest quest na TH, byc moze jest quest na SoVa, byc moze jest quest na Great Axe, byc moze jest quest na DSMy.... mozna tak wyliczac w nieskonczonosc. Skad wiecie czy nie ma lepszej broni od TH? Skad wiecie czy te wszystkie rary nie wypadaja z Orshabaala, albo z jeszcze silniejszego potwora (a slyszalam ze taki istnieje). Nie ma sie co klucic o to jaka bron jest lepsza. Nie pasuja Wam cluby to ich nie trenujcie! Chcecie odkryc takie rary to nie kluccie sie na forum tylko szybciutko bijcie lvl-skille/mlvl i do roboty, a nie wymyslacie takie glupoty. Zaloze sie, ze wiekszosc z Nas nigdy takich rarow nie odkryje...

Vil
12-01-2006, 20:59
Skad wiecie czy nie ma lepszej broni od TH?

Wystarczy przegladnac grafiki z Tibii - jesli nie ma nic nowego to znaczy ze prawdopodobnie nic nowego nei wprowadzono.

Skad wiecie czy te wszystkie rary nie wypadaja z Orshabaala

Prawdopodobnie wypadaja. Nawet przy tym zalozenie ze bedziemy je zdobywac z Orsha jest niesamowicie naiwne.

albo z jeszcze silniejszego potwora

Morgaroth. Na razie sie nie pojawil, za to z obserwacji wynika ze wzmocniono Orsha.

Cala dyskusja ma sens o tyle, o ile zdola naprowadzic kilka zainteresowanych osob na miejsca w ktorych mozna znalesc wskazowki do questa, pod warunkiem ze on istnieje.

Askara Rook
12-01-2006, 21:49
Ehhh... Byc moze jest quest na TH, byc moze jest quest na SoVa, byc moze jest quest na Great Axe, byc moze jest quest na DSMy.... mozna tak wyliczac w nieskonczonosc. Skad wiecie czy nie ma lepszej broni od TH? Skad wiecie czy te wszystkie rary nie wypadaja z Orshabaala, albo z jeszcze silniejszego potwora (a slyszalam ze taki istnieje). Nie ma sie co klucic o to jaka bron jest lepsza. Nie pasuja Wam cluby to ich nie trenujcie! Chcecie odkryc takie rary to nie kluccie sie na forum tylko szybciutko bijcie lvl-skille/mlvl i do roboty, a nie wymyslacie takie glupoty. Zaloze sie, ze wiekszosc z Nas nigdy takich rarow nie odkryje...

Moze sie myle ale czy SoV, TH i GA nie sa z Anilihatora :D ?? A to juz jest quest wiec, co za tym idzie mozna je zdobyc z questu. A czy moga wypasc z Orsha ?? No ktoras z tych rzeczy jeszcze procz TH na pewno. Ale wiemy ze jest juz i Nastepca Orsha i ciekawe co z niego musialo by wypadac by zrekompensowac walke z nim :D i przezycie a jego ubicie :D

Zala Milis
13-01-2006, 06:22
thunder hammer wypada z orshabala.. więc poco ci z qest na niego?

~Pzdr.

po co mu quest? hmm... bo na anni~ potrzebujesz 100lvl+ i tam jest TYLKO 6 demonow i mozna z tamtad wziasc MS i axe'a a nikomu sie np. nie przydaje demon armor bo wszyscy maja juz wtedy MPA albo DSM a oshabaal sie spawnuje nieregularnie i nie jest gwarantowane ze wypadnie TH a poza tym to jeszcze jak go blokujesz to X ludzi cie musi uhac a drugie tyle jeszcze walic z SDkow i P-boltow....

Aggro
13-01-2006, 06:32
Moze sie myle ale czy SoV, TH i GA nie sa z Anilihatora ?? A to juz jest quest wiec, co za tym idzie mozna je zdobyc z questu. A czy moga wypasc z Orsha ?? No ktoras z tych rzeczy jeszcze procz TH na pewno. Ale wiemy ze jest juz i Nastepca Orsha i ciekawe co z niego musialo by wypadac by zrekompensowac walke z nim i przezycie a jego ubicie

Lol z anihilatora jest: Magic sword (SoV), Stonecutter axe (Scx, kiedys skrot uslyszalem xD), demon armor i prezent.

*Knight fire blood*
13-01-2006, 13:30
Ja tam wale z clubów ale jak sie nabije wiekszy level z pacem to se mozna pochodzic na orshabale co zaproblem ?

..::AnO::..
13-01-2006, 14:17
Ja tam wale z clubów ale jak sie nabije wiekszy level z pacem to se mozna pochodzic na orshabale co zaproblem ?

Z kad sie urwales? Ty narazie lepiej soluj sobie te "Beholdory" a na Orsha jeszcze zaczekaj... Nie znam sie na tych grafikach czy czyms tam (:P).

sceptile
13-01-2006, 14:19

to zdanie mnie rozwaliło.

Jak na razie zabito 2 (Słownie: DWA) Orshaballe. Jest to bardzo silny potwór, potrzebna jest ogromna ekipa i bardzo dobry bloker. A ty mówisz jakby orshaball był tylko ociupinke mocniejszy od demona. Zresztą, jego spawn jest nieregularny, a po za tym skąd masz pewność że w każdym jest TH? Zresztą knight który bloczył pierwszego pokonanego Orshaballa powiedział że zacznie używać axe'ów (Pewnie jakiś GA wypadł czy inny dobry topór)

Vil
13-01-2006, 14:52
Zle.

Pierwszego Orsha blokowal Rostein. Zabito juz ponad 5 sztuk ( Titania, Calmera, Nova, Valoria, Elysia i dalej nie pamietam ).

Wypadl raz TH, pare razy jakies smiecie, Rostein nie ujawnil loota.

Spawn jest nieregularny jesli chodzi o czas i serwer, co uniemozliwia hunt.

Dodatkowo ponoc ostatnio go wzmocniono.

Bubusiek
13-01-2006, 22:35

Ej idziemy na orka szabela oki?
O fajnie pójdziemy razem ja mam lvl 15 i gram na rooku i tez wale z cluba (z macy) ja bede blokowal ale pierw musze kupic se z 5 life fluidow kiedy idziemy ? moze nam wypadnie thunder hammer

a tak na serio to wez se koles kup mózg

Zummer
14-01-2006, 10:52
CipSoft SuX !
Powinien zrobić jakiegoś cluba lepszego od skull staffa, ale słabszego od TH (podobnego do SoV i Stonecutter Axa). Takie jest moje zdanie...
Ale Nox Thunder (Danubia) wali clubem i ma już 194(5) level

Vil
14-01-2006, 11:43

Nox Thunder ma 97(club)/ 95(axe) i co latwo wydedukowac na pewno nie walczy clubem.

Bubusiek
14-01-2006, 21:23
CipSoft SuX !
Powinien zrobić jakiegoś cluba lepszego od skull staffa, ale słabszego od TH (podobnego do SoV i Stonecutter Axa). Takie jest moje zdanie...

a od czego jest war hammer :P? co rawda jest 2 reczny ale jest tani. jest jeszcze hammer of wrath ale tez 2 reczny

Xovi
14-01-2006, 23:24
Po 1 Primo: Nie "Inihilator~" Tylko annihilator. a tak pozatym to thunder hammer wypada z orshabala.. więc poco ci z qest na niego?

~Pzdr.

Jak narazie wypadł tylko z jednego Orshabala wiec nie badz taki pewien ze wypadnie z nastepnego...Moim zdaniem powinien byc quest na Thunder Hammera...ale od bardzo wysokiego lvl i bardzo trudny.

PAnczop
17-01-2006, 02:31
a od czego jest war hammer :P? co rawda jest 2 reczny ale jest tani. jest jeszcze hammer of wrath ale tez 2 reczny
Nie sądze, żeby osobie na 150+ lvl zależało na niskej cenie jego broni, to jest rzeczywiście głupie, new bie wychodzacy z rooka moze od razu na mainie kupic war hammera, z ktorym lataja h lvl :P Cluby sa dlatego tylko dla sorcow, znam knightow ktorzy wybrali cluby, sa teraz na bardzo niskim poziomie...

TaJemniczy
17-01-2006, 18:11
Nie sądze, żeby osobie na 150+ lvl zależało na niskej cenie jego broni, to jest rzeczywiście głupie, new bie wychodzacy z rooka moze od razu na mainie kupic war hammera, z ktorym lataja h lvl :P Cluby sa dlatego tylko dla sorcow, znam knightow ktorzy wybrali cluby, sa teraz na bardzo niskim poziomie...
soorki niepowineś skreślać broni cluba tylko dlatego że jest tani i można go szybko kupić<---to wielki błąd.

Kajzer
18-01-2006, 11:20
Cyclopmania sword to nic innego jak MLS
przeczytaj w opisie na stronie
cyclomania sword mial 80 ataku i 60 obrony jak nie wiezysz to moge ci screena pokazac

Tanivupo
18-01-2006, 11:44
I po co te problemy czy ma byc TH czy nie:>
Niedawno kumpel mi mowil ze czytal na ktoryms forum wywiad z Cip Softem..
I odpowiedz na pytanie dlaczego niektorych itemkow nie ma w grze odpowiedzieli ze jest kazdy item... trzeba tylko umiec szukac

@up
masz ss z cyclomania swordem? chetnie bym go zobaczyl

Kajzer
18-01-2006, 12:21
http://img73.imageshack.us/img73/7697/cycsword23hw.jpg (http://imageshack.us)
taki byl ten sword na poczatku
pozniej jednak zmniejszyli jego staty
http://img73.imageshack.us/img73/5745/uo01230by.jpg (http://imageshack.us)
x[

jasiek12kill
18-01-2006, 15:15
TH to wyjątkowa broń i niebedzie nania questa!!! Lepiej zbierzgrupke i poproście GM zeby naslal orshibala!!! Quest na TH śmieszne to jest!!! 8o

TaJemniczy
18-01-2006, 15:28
TH to wyjątkowa broń i niebedzie nania questa!!! Lepiej zbierzgrupke i poproście GM zeby naslal orshibala!!! Quest na TH śmieszne to jest!!! 8o
Sam jesteś śmieszny :evul:

TaJemniczy
18-01-2006, 15:30
http://img73.imageshack.us/img73/7697/cycsword23hw.jpg (http://imageshack.us)
taki byl ten sword na poczatku
pozniej jednak zmniejszyli jego staty
http://img73.imageshack.us/img73/5745/uo01230by.jpg (http://imageshack.us)
x[
Czy tu umiez czytać tytuły forum bo mi się zdaje że to jest post na temat th a nie o swordach ?????????

Vil
18-01-2006, 15:43
Post dotyczy wczesniejszych dywagacji na temat MLS wiec nie wiem w czym problem.

Zala Milis
18-01-2006, 16:06
tak czy siak jak nie ma questa na TH to powinien byc bo dosyc duzo ludzi sie meczy z clubami zeby ostatecznie sie przezucic na axe\swordy...
a moje pytanie na śniadanie brzmi tak: "po co komu demon armor z anniha~??, i czy nie lepiej zastapic to TH?? i kiedy Andrzej L. bedzie prezydentem??"
to ze ma go pare osob ogolem i ze raz wypadl z osha~ (jedna jaskolka wiosny NIE czyni) to za molo. lepiej by ta bron przestala byc rarem i zeby CiPy udostepnily Silver mace bo bieganie ze skull staffem na lv 100+ to po prostu obciach....

Kajzer
18-01-2006, 17:23
Czy tu umiez czytać tytuły forum bo mi się zdaje że to jest post na temat th a nie o swordach ?????????
dyskusja moze zbaczac z tematu chlopak chcial zobaczyc to mu pokazalem

Kontroler
19-01-2006, 08:27
Ja Chce Thunder Hammera!!!! Aaaa ;( ;(

Faelore
19-01-2006, 09:04
Ja widzialem jednego kolesia co na orshabaala polazl na 19 lvl xD.

Fakmaz i inni pomogli mu go zabic po czym teddy wypadl xD

Faelore
19-01-2006, 09:06
tak czy siak jak nie ma questa na TH to powinien byc bo dosyc duzo ludzi sie meczy z clubami zeby ostatecznie sie przezucic na axe\swordy...
a moje pytanie na śniadanie brzmi tak: "po co komu demon armor z anniha~??, i czy nie lepiej zastapic to TH?? i kiedy Andrzej L. bedzie prezydentem??"
to ze ma go pare osob ogolem i ze raz wypadl z osha~ (jedna jaskolka wiosny NIE czyni) to za molo. lepiej by ta bron przestala byc rarem i zeby CiPy udostepnily Silver mace bo bieganie ze skull staffem na lv 100+ to po prostu obciach....

LOL trzeba bylo sie w swordach lub axach skilowac

Vil
19-01-2006, 10:09
Trzebabylo nie wprowadzac bezuzytecznej klasy broni ..

To tak jak zabranie druidowi mozliwosci uzywania run, a jak ktos sie bedzie skarzyl na imbalans powiedziec ze trzeba bylo wybrac sorca.

A co do tego Orsha na 19 lev - jaki to byl ots ?

Soul Hunter
19-01-2006, 23:19
a moje pytanie na śniadanie brzmi tak: "po co komu demon armor z anniha~??,....

A ja ci powiem tak, Ja mam demon armor, sca i teddy.. każda z wybranych rzeczy była przemyślana i bynajmniej nie żałuje wyboru. Po co demon armor? bo fajnie wygląda, a kasa juz i tak nie po3bna..

Tanivupo
20-01-2006, 15:38
A ja ci powiem tak, Ja mam demon armor, sca i teddy.. każda z wybranych rzeczy była przemyślana i bynajmniej nie żałuje wyboru. Po co demon armor? bo fajnie wygląda, a kasa juz i tak nie po3bna..

No stary nie dziwie sie ze kasa nie potrzebna;p bo jak ide kolo twojego domku to mnie %%% strzela:P,a co do TH to moze i by sie przydal kng walczacym clubem :P ale Axe Rox:P

Pozdro ziomku :p

Hail Shady
Hail Dragonbreath
Hail Arcania

Filpex
20-01-2006, 20:21
buuuuuu jak ja chce thunder hammer :(( walcze clubem mam juz 55/55 i nie oplaca sie zmieniac i teraz zaloje moi kumple na 100 lvl beda biegac ze Sco costam Axe i Magic Swordami a ja ze Skull staffem :(( a moze ktos wie chociaz jak zdobyc Crystal Mace ?? bo na stronie tibi com jest jeden screnshoot z gosciowka ktora ma Crystal Mace

Vil
21-01-2006, 01:56
@up:

55/55 - kilkanascie/ kilkadziesiat godzin treningu, zadna strata jesli chcesz faktycznie zdobyc ten 100 lev ( lepiej zaczac teraz nic przy skillach 80+ ).

Martwisz sie co bedziesz robic na 100+ ? A jestes pewien/ pewna ze ten level osiagniesz ?

Crystal mace jest rzadkim ( albo bardzo rzadkim ) lootem z jednego z faraonow, racze nie ma sensu liczyc ze bedzie ich wieksza ilosc.

Celoz
21-01-2006, 05:35
Całkowicie zgadzam się z Horde Tauren. Wszystkie rzeczy można zdobyć! Wystarczy tylko poświęcić kilka dni na jakieś poszukiwania zamiast expić wziąć kilof połazić po NPC i może akurat odkryje się jakiś nowy qest . Takie jest moje zdanie i niech no tylko kupie PACC i nabije lvl to na pewno będe spędzał duuuużo czasu na takich właśnie poszukiwaniach.

Pożyjemy, zobaczymy :)
a orshabaale będą w końcu na rooku pewno, no bo człowieku, orc spearman, monotaur, minomag, rotworm, co jeszcze? może Tibijski ojciec niebieski(no dobra, przesadzam), Durin?!
ja nie chce zwiedzać całej tibii w i gadac wszedzie hi mission noob bye...
owszem, może będzie hint jakiś ale co z tego?! pewnie będzie tam tyle GSów, DSów DLów i innych "okropnosci", tyle co na Rooku noobów... :/

ROOK 4Never!!!

Weed
21-01-2006, 08:02
Moim zdaniem to na wszystkich światach jest tylko 1 Thunder Hammer....
Ale myśle, że jest to spowodowane tym iż Orashabaal powstał niedawno jakiś rok temu (tam mi sie wydaje). Więc nie warto robić questów z tym przedmiotem CipSOft dobrze wiedział że ten przedmiot będzie bardzo popularny dlatego umieścił go w tak Silnym i rzadko spotykanym potworze!
Z biegiem czasu podejrzewam że będzie ich coraz więcej ;)

Filpex
21-01-2006, 08:11
Szkoda :( nie wiadomo moze kiedys zdobede ten 100 lvl i wtedy bedze kapa :( bede łazil ze skull staffem :( 55/55 to juz duze skile i zajeły mi one sporo czasu i juz nie mam zamiaru zmieniac a pozatym Axe i Sword sa bardzo drogimi bronmi dlattego tez ich nie wybralem ale to byl blad zanim bede mial ten 100 lvl to Cipsoft zrobi jeszcze tyle update i innych bajerow ze mysle ze jednak bedze ten thunder hammer bardzej dostepny albo stworzy pare nowych broni

Gallar
21-01-2006, 08:20
Pożyjemy, zobaczymy :)
a orshabaale będą w końcu na rooku pewno, no bo człowieku, orc spearman, monotaur, minomag, rotworm, co jeszcze? może Tibijski ojciec niebieski(no dobra, przesadzam), Durin?!
ja nie chce zwiedzać całej tibii w i gadac wszedzie hi mission noob bye...
owszem, może będzie hint jakiś ale co z tego?! pewnie będzie tam tyle GSów, DSów DLów i innych "okropnosci", tyle co na Rooku noobów... :/

ROOK 4Never!!!

Ze swoim lvlem i skillami to Ty sobie nie poexplorujesz...

Weed
21-01-2006, 08:25
Szkoda :( nie wiadomo moze kiedys zdobede ten 100 lvl i wtedy bedze kapa :( bede łazil ze skull staffem :( 55/55 to juz duze skile i zajeły mi one sporo czasu i juz nie mam zamiaru zmieniac a pozatym Axe i Sword sa bardzo drogimi bronmi dlattego tez ich nie wybralem ale to byl blad zanim bede mial ten 100 lvl to Cipsoft zrobi jeszcze tyle update i innych bajerow ze mysle ze jednak bedze ten thunder hammer bardzej dostepny albo stworzy pare nowych broni
No moim zdaniem dobra skile to 70/70 na super dobra to 85/85! ;)
Więc nie wpadał bym w euforie z takimi skilami podskiluj jeszcze trozke to może zdobędziesz ten 100lvl (chociasz wątpie) i wtedy dopiero bedziesz mógł martwić się swoją bronią! Bo takie skile jak ty masz to ja robie w 2 dni ;).

Korzixonik
29-01-2006, 13:38
Ale skoro z annichilatora można zdobyć ten dobry axe co ma 50 na ileś tam i Magic Sword co ma 48 na iles tam obrony to Thunder Hammer też by się przydał :(
Ale z drugiej strony Vil ma rację że można zrobić skile od nowa swrdem bo to nie jest tak trudne :)
Ja robie skile od nowa (trochę to zajmie czasu ale to nic :D:D:D). Pozdro

Petito161
30-01-2006, 19:00
Pomyslcie sobie raz logicznie Tibia jest juz pare ladnych lat wy teraz chce cie T Hammera pujdziesz na orsha bedeiz mial fakt ze za kazdym razem nie wypada ale jesli zrobia qesta to knight ma juz tak dobrze ze lepiej miec nie moze sork jak zwykle jes udupiany (moze wymysla ze wandy nie beda maily zasiegu i beda bic z innych rodzajuw mocy i beda takie ze im lepszy lvl tym mocniej strzelasz bo popatrzcie na cachero on ma 2xx lvk i taki wand of inferno jest do dupy dla niego a ty chcesz jeszcze knighta ulepszyc niech ulepsza sorka i palka8o ) a jak ulepsza to moze udupia troche knighta np. bron bede sie niszczyc z jakims czasem i bedie mozna ja naprawiac w jakims miescie :evul: albo jak uhy beda od 5 mlvl a Explo od 7 to dopiero bedeicie miec w dupe!:D

Vil
30-01-2006, 19:26
Ok. W takim razie:

- w ramach balansu profesji proponuje uniemozliwic magom noszenie broni i pancerzy o wadze powyzej 50oz ( mag to nie Pudzian ).

- redukcje obrazen w melee ( mag to nie wojownik )

-w ramach balansu broni najprosciej wogole wyrzucic club fighting ( po co ma zapychac miejsce skoro i tak jest beznadziejny )

Mar Cin
30-01-2006, 20:20
cachero on ma 2xx lvk i taki wand of inferno jest do dupy dla niego

Ekhm... a czy wand of inferno jest dla 200 levelowców? Raczej nie. Różdżki to taki bajer dla sorców poniżej 50 levela, potem juz o wiele bardziej opłaca się walić z hmm i sd, a jak koniecznie chcesz mieć coś w łapie to łuk + burst arrows.

Belfregor
31-01-2006, 13:41
sa serwy gdzie ktos ma thunder hammera np. na arcani ma go van hels'ing zwą go tam hummerman
B)

Mystical Striker
09-02-2006, 02:55
Moim zdaniem Khundahamar powinien zostać dodany jako broń do wyboru w Annie. Raczej niesprawiedliwe jest to ze taki Kina walacy z Axe'a to ma SCA, z Sworda SOV'a a taki z cluba co... gówno :( dlatego powinno sie wyrownac szanse dla clubberow... nawet mozna by ewentualnie zmniejszyc troche DEF takiego TH ale go dodac... ;)

Vil
09-02-2006, 09:43
sa serwy gdzie ktos ma thunder hammera np. na arcani ma go van hels'ing zwą go tam hummerman
B)

Dowody ? <10 znakow>

Fredy Cruger
09-02-2006, 23:10
Wielu ludzi w tym temacie mówi że TH jest dostępny tylko z orsha.
Według mnie jest na niego quest tylko nikt niewie gdzie i jak go wykonac
a może TH jest za bramkom lvl 999:(

reavan
05-06-2006, 16:11
Witam!!!
Teraz ja dodam cos od siebie. Otoz moim zdaniem TH powinien byc mozliwy do wygrania w jakims quescie nalepiej innym niz Anhi spojrzcie tylko na skul staff przecierz jego staty sa zalosne ja wiem ze fajnie wygloda ale to nie wyszystko. Stworzylem nowego knechta i wybralem cluby narazie mam jeszcze slabe skile ale ja chce cwiczyc cluby i ich uzywac a nie pocwiczyc np do 70 i wtedy zmienic na swordy bo nie ma zadnych dobrych broni. Albo przecierz ten jeden pkt atk roznicy miedzy sov a th to minimalna roznica a po za tym jak komus to sie nie podoba niech spojrzy ile wazy th a ile sov. A jesli nie th to powinna zostac dodany nowy club albo przynajmniej quest na silver mace dla postaci tak na ~80 lev. Ktos napisal ze dla takiego soprca na 200 lev wand of inferno jest do dupy czlowieku ty myskl taki koles juz dawno nie uzywa rozgi tylko wali z hmm i sd dla niego rownie dobrze moglo by nie byc rozg. Zreszta gdy on zaczynal grac to zapewne tych rozg nie bylo tylko uzywal jakijs broni np clubow. Mowicie ze sroce sa teraz udupieni lepiej sporzcie jak taki knecht jest udupiony nie posiada zadnej pozodnej broni. Choc moze sie myle moze jest quest na th i silver mace w sumie po co cipy mialyby robic tak slaba klase broni. Koncze juz i mam nadzieje ze chociaz czesc z Was zrozumiala o co mi chodzi
POZDRAWIAM

Vil
05-06-2006, 18:14
Otoz moim zdaniem TH powinien byc mozliwy do wygrania w jakims quescie nalepiej innym niz Anhi

Co sie martwisz skoro jak na razie jak sam powiedziales masz nowego knighta ktoremu do wbicia 100 dalej nawet niz mi do zaliczenia laborek z elektroniki ?

spojrzcie tylko na skul staff przecierz jego staty sa zalosne

bo sa praktycznie takie same jak bright sworda i f axe ?

A jesli nie th to powinna zostac dodany nowy club albo przynajmniej quest na silver mace dla postaci tak na ~80 lev.

SM blizej to FA niz do broni z anni, do tego FA wypada z demona. Skoro bron z questa 60+ jest z reguly tansza od broni z questa 45+ ( FA vs BS; wlasnie przez te demony ) to ile bedzie kosztowac bron _tylko_ z questa, 80 lev req, o wcale nie wyzszych statsach ? I jaki problem to rozwiaze ? Da tyle samo co wprowadzenie Rava axa i Twin axa.

Ktos napisal ze dla takiego soprca na 200 lev wand of inferno jest do dupy

Dodatkowy dmg za darmo, wiec nie jest zle.

Mowicie ze sroce sa teraz udupieni lepiej sporzcie jak taki knecht jest udupiony nie posiada zadnej pozodnej broni.

Biorac pod uwage ze expia stosunkowo najtaniej, najrowniej i nadal szybko wychodzi na to ze to co maja im wystarczy.

reavan
05-06-2006, 20:41
czlowieku co ty gadasz skul staf i bs takie same staty ???
Skull Staff atk:36 def:12
Bright Sword atk:36 def:30
nie no rzeczywiscie zero roznicy po co komu 18pkt defa wiecej.
po za tym knightem wcale nie jest tak latwo i tanio expic najpierw np. musisz nabic skile co nie jest takie latwe przychodza jakies glaby co ci traina wybija nie no po prostu cud miod i orzeszki a i jeszcze to ze ciogle musisz dbac o to zeby miec najlepszy equip

Xepr
05-06-2006, 20:54
Ale różnica defa jest mało odczuwalna, tak samo jak różnica ataku fa i bs/ss.
Tak musi dbać o eq, tylko że je kupi a potem dba tylko o UHy i ewentualnie o runy wspomagające. A taki Sorc/Dru musi całą kase wydawać na runy. Pall musi wydawać na amunicje i runy. I nie tak jak knight kupi broń i expi tylko cały czas, inni kase wydaja na amunicje. Potem wychodzi, że to knight wychodzi najtaniej.

reavan
05-06-2006, 21:07
wiesz po czesci masz racje jednak zwroc uwage ze jak np. skilujesz sorcem/drutm ( robisz mlvl) to tez tak jakbys zarabial bo przecierz runy mozesz sprzedac. A co do topicu chodzi mi tylko o to zeby cluby nie byly taka beznadziejna klasa broni a po za tym Th jest tak naprzwde identyczny z SCA i SOV

BlackWolf
09-06-2006, 22:42
Thunder Hammer wypada z orsshabala ;( , wiec na taki mloteczek musisz juz miec baaaaaardzzoooooooooo duzy lvl , a muwie tu o lvlu wiekszym niz setny :(

Dymek_sc
13-06-2006, 02:08
"Po 1 Primo: Nie "Inihilator~" Tylko annihilator. a tak pozatym to thunder hammer wypada z orshabala.. więc poco ci z qest na niego?

~Pzdr."

zgadzam sie w 100% z toba :P

Lia Mne
13-06-2006, 06:47
nie musisz mieć bardzo dużego lvela, wystarczy baaaardzo dużo złota :p

Bakuo
13-06-2006, 08:20
nie musisz mieć bardzo dużego lvela, wystarczy baaaardzo dużo złota
A po ch*j Ci kasa jak nie na kazdym swiecie jest Thunder Hammer. Jezeli sie nie myle to na 3

Gorn
13-06-2006, 22:42
Najleprza bron do cluba dostepna jest hammer of wrath wypada z faraona Omruc .