zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ban za nic :/

Pur van Sadzio
03-12-2005, 14:15
Dzis dostalem na moim charze bana praktycznie za nic. W calej sprawie chodzi o to ze powiedzialem na TRADE chanel "co to znaczy do robienie". Po chwili wylogowalo mnie. NIe wiem czy to przesada czy ja dokladnie nie znam regulaminu Tibi.

Coments PLX!!

Bambuko
03-12-2005, 14:17
Jak wiesz, że nie znasz regulaminu, to czemu piszesz, że za nic. W Tibii używa się języka angielskiego. Polskiego możesz używać na priv.

Magma
03-12-2005, 14:24
Bezsens. Też parę razy używałam na Trade Channel polskiego, i nie mam bana :/

Pur van Sadzio
03-12-2005, 14:27
A wogóle w regulaminie nie ma nic napisane ze gracz dostaje bana za uzywanie j. polskiego na trade. Bo po chwili lognalem sie na second chara i teaz gadalem na tarde po polsku i dostalem ostrzezenie a nie bana . rozumiecie cos z tego??

Dark polo
03-12-2005, 14:32
Chodzi tutaj bardziej o to, że w regulaminie jest napisane wyraźnie: Gracz musi posługiwać się na ogólnym czacie językiem angielskim. Co do trade: Jest to kanał wyłącznie do ofert kupna, bądź sprzedaży. Kompletny zakaz jest powiedzenia na nim czegoś innego niż I SELL, I BUY...

Sam widzisz. To jest rygor:)

Pozdro

Baradax
03-12-2005, 15:04
Chodzi tutaj bardziej o to, że w regulaminie jest napisane wyraźnie: Gracz musi posługiwać się na ogólnym czacie językiem angielskim. Co do trade: Jest to kanał wyłącznie do ofert kupna, bądź sprzedaży. Kompletny zakaz jest powiedzenia na nim czegoś innego niż I SELL, I BUY...

Sam widzisz. To jest rygor:)

Pozdro

A ja jestem Gmem -.-

Tutaj jest cala prawda:
Wszedzie mozesz gadac po jakim jezyku chcesz, lecz nie dotyczy do kanalu Trade, Game Chat i Help Channel.
Wszedzie indziej i w jakiej kolwiek sytuacji (no, moze nie rozmoa z gmem :P) masz swiete prawo rozmawiac po jakim kolwiek jezyku, chodz by Marsjanskim.
Na trade channel mozna dawac takie oferty:
I buy XXX, I sell XXX, Need people for my guild, need people for XXX quest.

Oczywiscie zakazany jest QS.

NIe mozna podawac ofert w innym jezyku niz angielski.

Co do tego ze ktos tam za to nie dostal bana:
Gmem tego nie zauwazyl?

Raul
03-12-2005, 15:29
GM to też człowiek i każdy jest inny. Jeden da Ci odrazu bana, drugi tylko upomni. Złamałeś regulamin - dostałeś słusznie bana. To, że nie znasz regulaminu wcale Cię nie tłumaczy, gdyż spokojnie możesz go przeczytać.