Pokaż pełną wersje : Geylogger ( :P )
Ściągnałem wczoraj jakis filmik. Na pulpicie pojawiło mi się exe. kliknąłem dwa razy a Tu mój antywir ze wykryto trojaana. TO jak myk do kosza to co ściągnałem. Czym mam geyloggera ? i co zrobić jeśli tak ?
zformatowac pulpit łahahahaha :PPP
chopie gdzies mial glowe ??!! teraz to juz tylko zalezy od twojego softa co sie z tym szitem stalo
Dwimenor
03-12-2005, 16:53
Antyvir powinien zablokować wykonywanie tego programu, jeżeli wykrył że jest niebezpieczny. Dla pewność przeskakuj dokładnie komputer.
michalll
03-12-2005, 17:29
Sprawdz jakimś skanerem online + ad-adware + hijackthis :)
plik morze miec tzn (kopiowanie) jak go usuniesz znow sie pojawi wiec jak skanujesz kompa wylacz neta...
... no i nie odpalaj plików o końcówce ***** i .bat w jakimś stopniu powiązanych z grą , jeśli nie pochodzą z jakiejś normalnej stronki (tibia.pl , tibia.com itp. nie żadne makro-bot.pl itp.) ... wogóle lepiej unikać takich stronek , jak raz chodziłem po jakimś tibia-shit.pl to mi anti-vir szalał , bo co strona to błąd i jakiś wirus nowy ...
ja proponuje format C://jestesdurny/nalezysprawdzaclink/linkniemozemieckoncowkiexejezelijestfilmem(j/k)
i tak co ten craker* bedzie mial z ciebie? scale arma+kolekcje 20jagodek?;]
..::QRAS::..
03-12-2005, 18:01
plik morze miec tzn (kopiowanie) jak go usuniesz znow sie pojawi wiec jak skanujesz kompa wylacz neta...
MORZE jest wielkie, długie i głębokie...
Badi of samera
03-12-2005, 18:30
Jedynym sposobem na 100% usuniecie KeyLoggera jest postawienie calego systemu na nowo. Ja jak mialem keyloggera tak zrobilem :P i nie mam problemów :)
lord orzech
03-12-2005, 18:35
@up: Hmm nie powinno się rzeczywiście sciągać filmów w pliku *****, ale żeby od razu kompa formatowac...
@topic: Masz wira na swoje życzenie.
Ogon Levitaurim
03-12-2005, 18:45
Jedynym 100% jest :
http://www.fotki.xorg.pl/c1/w/03.jpg
Podejrzewam że był to jakis nieudolny trojan wiec aż tak drastycznej formy obronnej nie musisz używać.
Odpol antyvira jakis skanerek online i bedzie git do tibi możesz sie logować przez klawiature ekranową jeżeli jesteś nie pewny o skuteczność twojej obrony przez wirusami
Tomcio Pall
03-12-2005, 18:55
Format lub skanowabko i jeśli to nie Keyloger to usun plik i powinno byc dobrze!!
Dla pewności zrub skanowanko!!
Mam nadzieje że to nie keylogger bo nie zycze tego nikomu!!
najpierw zadaj sobie pytanie po co masz na kompie antywirusa.
teraz jeszcze raz sie zastanow co moglo sie stac z keyloggerem, jesli antywirus go wykryl.
i co, pomoglo?
ja proponuje format C://jestesdurny/nalezysprawdzaclink/linkniemozemieckoncowkiexejezelijestfilmem(j/k)
i tak co ten craker* bedzie mial z ciebie? scale arma+kolekcje 20jagodek?;]
jest taka akcja ze w filamach byl temat z filmem gdzie liam pada 2 raz ale nie moglem otworzyc i napisalem do kolesia co temat zalozyl zeby dal linka a ja chceielm to zobaczyc i geylogger wyskoczyl ;P
a co do jagodek to tak mam chyba baga jagodek
plus dsm, c legi bohy troche boltow i pelno smieci w dp wiec...
dobra nic dzieki tym ktorzy napisali cos sensownego :) i juz biore sie za skanowanko ;)
nie wierze ze ...taki kretyn jak ty sciagający pliki ***** ma eq warte 100k+;] chyba je znalazles w depo thais na antice 13 w piatek;]
tnt master
03-12-2005, 21:05
mam wrazenie ze wszyscy sa przewrazliwieni na temat wirusow i trojanow.juz nie raz mialem mnostwo wirow,trojanow,atakow sieciowych i nigdy mi sie nic nie stalo.Moj kumpel raz muwil ze jego brat trojana zciagnol i przez to on przez 2-3 tygodnie neta nie wlanczal i jeszcze informatyka w szkole sie spytal co zrobic zeby trojana usunac LOL
@up
czlowieku..ty wiesz co ty mowisz?moze zaciągnołes wirusa ze stronki osoby co juz sie tym nie zajmuje...Sciągnął bys blastera..komp by ci sie wylączał co 2-4 minutki i bysmy pogadali;] sam bys nie zrobil formata i twoja mama by musiala zaplacic 200zeta dla informatyka z bożej łaski co za godzine goli 2stowki;] uzywasz pewnie internet explorer;] twoj komp pewnie się ostro tnie i na pulpicie masz w łeb syfu;p
a tak btw. to jestes analfabetą
@up
czlowieku..ty wiesz co ty mowisz?moze zaciągnołes wirusa ze stronki osoby co juz sie tym nie zajmuje...Sciągnął bys blastera..komp by ci sie wylączał co 2-4 minutki i bysmy pogadali;] sam bys nie zrobil formata i twoja mama by musiala zaplacic 200zeta dla informatyka z bożej łaski co za godzine goli 2stowki;] uzywasz pewnie internet explorer;] twoj komp pewnie się ostro tnie i na pulpicie masz w łeb syfu;p
a tak btw. to jestes analfabetą
miałem blastera :D i kij z nim wirus jak wirus :P a co do tego że niewierzysz ze sciągnalem exe to musisz uwierzyc ;)
komputer zeskanowany, wirus zneutralizowany :)
Ty
temat do zamkniecia
$corcerer
04-12-2005, 14:36
Ściągnałem wczoraj jakis filmik. Na pulpicie pojawiło mi się exe. kliknąłem dwa razy a Tu mój antywir ze wykryto trojaana. TO jak myk do kosza to co ściągnałem. Czym mam geyloggera ? i co zrobić jeśli tak ?
Odpowiem dokładnie tak, jak pozwala mi na to twój opis problemu:
Może.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.