zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Obrona broni - ma jakieś znaczenie?

orc
04-12-2005, 11:31
J/w. Niektórzy mówią, że nie, a niektórzy że tak. To wkońcu jak jest? Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam,
orc

Mediv
04-12-2005, 11:35
Na pewno ma...niby po co ona jest?Dlaczego częściej kupują spike sword zamiast serpentów?Mają trochę mniejszy atak ale lepszy def :P

El Papier
04-12-2005, 12:00
Bron ma obrone poniewaz zalicza sie ja jako
DRUGA tarcze. Tarcza podstawowa bloczy
jednego potwora. Miecz badz inna bron bloczy
drugiego potwora. Dlatego mozna zawsze bloczyc
dwa potwory bez wiekszych strat hp.
O ile nie bedzie 3. Zawsze blokniesz 2 ale w tym
momencie 3 ignoruje bron i tarcze i wali
w klate i wtedy pojawia sie obrona zbroi (armor)

@Pejper

Horde_Tauren
04-12-2005, 12:10
@up
no czyja wiem czy to prawda jesli chodzi ci o "chmurki" ze jeden atak idzie na def tarczy a drugi broni to nie jst taka dobra teoria bo jesli jestem Palem (a jestem :P) i mam tarcze i spear (spear ma 0 defa) to powinna mi wyskakiwac tylko 1 "chmurka" gdy bije mnie 2+ potwory a wyskakuja dwie po rzad a potem armor czyli "zolte gwiadki" teorie sa rozne na ten temat ale ktora jest prawdziwa to ci nie powiem :P

Vil
04-12-2005, 12:34
-sama tarcza spokojnie da sie zablokowac 2 stworki ( testowalem na stworkach od beara do cyca )
-def broni wplywa na otrzymywane obrazenia ( ktos to kiedys testowal, chyba nawet EO, wyszlo, ze bs + tarcza >> knife + ta sama tarcza )
-nadal nie wiadomo w jaki sposob to przeliczac na redukcje obrazen ( czyli o ile bs jest w tym wzgledzie lepszy niz np. ss )

edit:

Bronia jednoreczna bez tarczy spokojnie da sie zablokowac 2 stworki. Na pewno nie tak dobrze jak tarcza, ale sie da.

ripper
04-12-2005, 12:36
Bron ma obrone poniewaz zalicza sie ja jako
DRUGA tarcze. Tarcza podstawowa bloczy
jednego potwora. Miecz badz inna bron bloczy
drugiego potwora. Dlatego mozna zawsze bloczyc
dwa potwory bez wiekszych strat hp.
O ile nie bedzie 3. Zawsze blokniesz 2 ale w tym
momencie 3 ignoruje bron i tarcze i wali
w klate i wtedy pojawia sie obrona zbroi (armor)

@Pejper

To chyba nie do końca tak, blokowac możesz TYLKO 2 potwory bez względu na to czy masz samą broń, broń i tarcze czy tylko tarcze.
Def broni musi mieć znaczenie, bo po co by był?

orc
04-12-2005, 13:02
W takim razie czy skill władania daną bronią ma jakiś wpływ na otrzymywane obrażenia?

Pozdrawiam,
orc

Michael Jackson
04-12-2005, 18:02
TO jest tak ze def w broni daje dodatkowa szanse na zablokowanie ataku. czyli jak tarcza nie zadziala to wtedy trzeba liczyc na bron. szanasa na zablokowanie bronia danego potwora zalezy od skilu ataku;/

Mediv
04-12-2005, 19:41
U broni dwurecznych def tez sie liczy..2handed sword rox :)

Sytian Labo
04-12-2005, 21:03
poprawka do posta Michaela Jacksona: "...czyli jak tarcza nie zadziala to wtedy trzeba liczyc na bron. szanasa na zablokowanie bronia danego potwora zalezy od skilu ataku;/"
- def broni i tarczy jest rozliczany razem.

-i nie ma czegos takiego jak skill ataku - jest tylko skill broni, ktory okresla zarowno wielkosc obrazen jak i mozliwosc obrony