Pokaż pełną wersje : World of Tibia - The Motion Movie
Tak właśnie się dzieje ;) Nasze maszyny pracuja ostro nad projektem World of Tibia.
Nazwa operacji WofT.TmM
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
!INFO
Doszlismy do wniosku ze nie beda to tylko przedmioty z Tibi ale takze nasze wymyslone przedmioty co nie znaczy ze bedzie odchodzic od swiata Tibi.
Zobaczycie Takie potwory jak: Demony,Warlocki,BoneBeasty,Scaraby,Orki...
Oraz Scenerie Pieeekne takie jak Troll Swamp, Ork Fortesse, Darashia, Tomby, Edron... Pelno przeróżnych zaklęć jak Ultimate Explosion, Utana Vid... Bedzie to film na skale światową!
!INFO
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Informacje:
Długość:50-60minut
Rozmiar:600mb
Download:Darmowy
Kodek:(Zobaczymy jaki bedzie najlepszy jeszcze nie podjeliśmy decyzji)
Scenariusz:<SEKRET>
Maszyny na których pracujemy:
8 komputerów, 8 osób
Pentium4 3400@3500
NVIDIA GeForce 7800 GTX
2048MB Ram DDR
Aby podsycić atmosfere czekania troche Screenow z wyrenderowanych scen.
/Posad o plagiat - sprawa w toku/
Łaaaaaaaaaaadne. Ciekawe ile to będzie zajmować MB ;) Powodzenia w pracy życze i czekam na finalną wersje ;]
grue~
Edit: Ślepy jestem już widze, że 600mb zajmuje ;) 3h i sie ściagnie ;]
Wszystko napisane:) Nie łaskaw przeczytać dokładnie? ^.^
Omg!
O takich kompach to ja mogę pośnić!:)
Powodzenia!!!!! Zapowiada się świetnie!
Super!!! tylko ciekawe jaki bedzie scenariusz .pozdro!! ;)
Neaniver
05-12-2005, 11:36
A jaki bedzie max upload z Waszego serwera? Mam nadzieje, ze jakies ~500kB/sec (pochwale sie, ze z laczem nie bede mial problemu ;) )
A może kilka pytan. Co byscie chcieli zobaczyc w filmie ;) dokladnie ze szczagolami . Moze bedziemy korzystac z waszych pomysłów
Bedzie na moim Australijskim łączu 10mbit :)
Tibijskie życie. Od sceny u wyroczni do pierwszego huntu na demonach. Troche tego jest;).
Za duzo . Ale jakies lokacje , potwory...
Hmmm.. Efekty specjalne IMHO nie beda najlepsze. Bo w sumie co mozna zrobic na (nawet tych lepszych) PCtach? Do tego sa potrzebne drogie machiny. Troche o fabule - najlepszym rozwiązaniem byłby banshee quest. Chyba najlepszy quest w tibii - co od razu zalicza go do "czołówki" w walce o miejsce w scenariuszu. Ma ciekawy scenariusz - duzo akcji, troche myslenia. Bo co innego? Expienie? -.-' Najlepiej, gdyby fabuła była luźno powiązana z samą grą. Film może się okazać ciekawy, ale ja jak zwykle mam sceptyczne nastawienie.
Świetny pomysł ale ja raczej tego nie zobacze...Z moim transferem to sciąganie potrwa wieki.
Zobaczyc bym chciał atak na miasto jakis Undeadów :D
Pozdr0
NORMALY OBYWATEL RP
05-12-2005, 14:07
A ja mam takie inne pytanie niz wszyscy:
Ile kosztuje tam w Australii ta karta graficzna ktora jest w waszysch komputerach?:P(GF 7800 GTX)
Tak wogule to zycze wam powodzenia, nie moge sie doczekac tego projektu bedzie to jedyna rzecz zwiazana z tibia ktora bede wspominal mile:)
I Na jakim serwerze umiesicie taki duzy plik?
Neaniver
05-12-2005, 14:28
A daloby sie to umiescic na serwerze spakowane jakims zipem albo rarem (moja siec nie obsluguje plikow video innych niz wmv)?
I na kiedy przewidujecie premiere? Jezeli gdzies to sie pojawilo, przepraszam (staralem sie czytac uwaznie).
Film moze byc dobry.
Ale czy pytaliscie sie tipsofta :P Cipsofta o zgodę nakrecenia filmu ?
Cip Soft stworzyl Tibie i jest ohrona o prawach autorskich
@Lemef: Moim zdaniem, dopóki nie będą brali za to kasy, a na końcu i na początku filmu pojawi się notka co to i skąd to, problemów nie powinno być. Ale spytać się warto.
A co do tematu... może najazd Hord Piekielnych na miasto, które było na PoH-u? I efektywne, i interesujące. Bo taka telenowela od wyroczni do demonów byłaby średnia - gdzie by tu fabułę wstawić.
I jedna rzecz: jak ten projekt upadnie, drodzy autorzy, spodziewajcie się pod domem tłumu z widłami i pochodniami.
Aval'yah
05-12-2005, 17:01
Awesome! o.o
Powodzenia życzę, kończcie to jak najszybciej!
Hmm... Screnny fajne, zapowiada się ładnie, już się nastawiam psychicznie na nawet 2 doby ściągania ;D
Ach... Co ja to miałam? Acha...
Na jakim programie to robicie (pytam z czystej ciekawości)?
PS: Długo wam zajmuje machnięcie jednego modelu (pomijając otoczenie)? Bo ja się kiedyś bawiłam troszku w Carara Studio i w 3d Studio Max, ale sporo tam jest roboty...
Ach, ta moje ciekawość :D
Taka Tuca
05-12-2005, 17:50
Jaaaa! Ale to jest super!! Te screeny sa wy*******!! Wiem ze nie nalezy oceniac po screenach, ale po nich widac jednak, ze pracuja nad nimi sami profesjonalisci!! Zycze powodzenia!!
Nom, piękne, to to co zawsze pragnołem robić... takie cuda ;* ( i do tego dążę - dobrze napisane ;P ?)
Ale zastrzeżenie co do screena... screena woja...
Te kolano prawo jakieś takie koślawe, i prawa dłoń..... takie grube, raczej nie ładne łapy ma ;/ .
Ale ogólnie 9,(9)/10 ;* Powodzenia ;* .
Thornhill
05-12-2005, 18:58
OMG!!!! Zayeboza!!! To będzie przebój wszechczasów!! :D:D zarąbiste a te stroje... ohhh :)
Ulabuga olaboga... o ja pierrrrnicze... chłopaki zaj****ste
Życze powodzenia przy pracy
No to odpowiadam :)
@Shinjix
HAh efekty =D zobaczymy ;D Napisałem ze bedzie na skale swiatowa wiec gowna nie bedzie. Jak robic cos to robić porządnie.
@NORMALY OBYWATEL RP
900$=2250zł (900$ = tydzien pracy dla 17-sto latka:))
@Neaniver
Będzie i zipem i rarem, w .mov i .avi
@Lemef
Myśleliśmy o tym ale ze australia jest tak daleko od swiata rzeczywistego ze raczej niemcom nie chcialo by sie ruszac tutaj dupy :D
Damy notke na koncu ;)
@Eileen
Lista:
1.3D Studio Max 8
2.Lightwave
3.Adobe Premier
4.XSI
5.DVD Hollywood
6.Kalkulator i saper w wolnych chwilach:)
Model prosty taki jak powiedzmy zwykly czlowiek to jakies 2,5h
@Avager
Zauważylem :> Poprawimy
NORMALY OBYWATEL RP
05-12-2005, 21:05
Coooo?? 2250zł?:D To wole jechac na tydzien do austarli i se przywiesc kase do polski. Kutwa tam to jest zycie:) Tak btw. to na czym zarabiacie "wy 17-latkowie"??:D
Powiedzmy ze pracuje sobie 30h w tygodniu w kawriarence
jak na cafejke to lipna kasa 18$/h czyli jakies 45zl na godzine ;D 30h=540$-1350zł :D
lipna :D ?
To wiesz, tyle zarabiają niektórzy bardzo szanowani biurokraci itp ;P ...
Mógłbyś więcej info udostępnić o projekcie ;P ?
lipna :D ?
To wiesz, tyle zarabiają niektórzy bardzo szanowani biurokraci itp ;P ...
Mógłbyś więcej info udostępnić o projekcie ;P ?
Lipna.
Normalnie w cafe zarabia sie 23~24$/h
Info o projekcie...
Updatowalem screeny.
PRZENOSZE DO DZIALU FILMY !
NORMALY OBYWATEL RP
06-12-2005, 17:04
Sorry, juz nic:P
Glacial Hero
06-12-2005, 17:27
1. Jaka muza będzie (Iron Maiden blz x] )
2. W jakim języku to będzie (polski blz x] ) 0.o ?
3. Kto będzie podkladał głos (ty i twoi kumple, czy może ktośzupełnie inny) ?
Edycja:
A ja bym chciał taką scene:
Grupka przyjaciół wędruje z mostu krasnoludów (ab/carlin bez różnicy) do Venore. przechodząc obok pohu zostali zaatakowani przez minotaury (wiadomo jaki spwan i gdzie dokladnie), moga być tez oczywiście potwory typu orki/gsy. Jako, że nie mają szans wygrać, jeden się poświęca walcząc/odwracając uwagę przeciwników, gdy reszta kapituluje do Venore i sprowadza pomoc (albo tamten ginie).
Jesli ten pomysł przejdzie to powiedz
Descartes
06-12-2005, 17:55
Albo mecz piłki nożnej* Polska-Szwecja!!!
*Piłka, wojna... co za różnica
Hmm... Ta... 3ds max ma power, to trzeba przyznać... Muszę się sama zacząć uczyć się w tym bawić, bo mam scrackowane już kiedyś, ale mam też lenia ;)
No nic, powodzenia życzę.
Acha! Ja poproszę bagna w okolicach Veno. Może swamp trole XD Nie no, ale błagam, zróbcie mi ładny widok na bagna, najlepiej z lekka zamglone :P Co jak co, ja najbardziej lubię Veno i nie przepuszczę sobie tego widoku :D
PLX?
:berserk: ale ten ork jest świetny :berserk:
Co jak co, filmik chyba będzie świetny ;) I jak ktoś już mówił wczesniej, dobrze jakby było to z jakiegoś questa w którym trzeba myśleć, albo z pharaon questa ;) Wypaśnie tak oglądać sobie w wyczesanej grafie faraona tworzącego lub przemieniającego (Wow) się w demona ;) Miodzio...
Neaniver
12-12-2005, 19:26
~~ bump? ~~
Jak sie czuje film? :)
A co chcialby ktos zdjecia nowe? :D
Demokles
14-12-2005, 22:41
@Up
I ty sie jeszcze pytasz? ;)
@Topic
Film będzie bardzo ciekawy, widać że wkładacie w niego wiele pracy. Ale zdaje mi się, że będzie on mało "tibijski". Moge się mylić ale takie mam przypuszczenia.
Charlotte Makantana
15-12-2005, 03:52
to jest super... czekam az zostanie skonczone i umieszczone na necie... tymczasem czekam na nowe screeny...
Co do języku filmu - na skalę światową = Angielski.
Ale mysle że nie trudno by też było walnąc polską wersję ;)
Kto będzie podkładał głosy? ;)
@Screenshots:
Ładne łądne nie powiem
Czekam z niecierpliwością i mam nadzieje że projekt nie padnie
Maciosek
15-12-2005, 12:40
@Topic
Film będzie bardzo ciekawy, widać że wkładacie w niego wiele pracy. Ale zdaje mi się, że będzie on mało "tibijski". Moge się mylić ale takie mam przypuszczenia.
Ty jak zwykle masz po części rację stary. Mało tibijski będzie, bo ludzie przywyczaili się do takiej słabszej grafiki jesli chodzi o tibię, ale i tak będzie świetnie.
Grafika powala :) Tyle moge powiedziec! Teraz zalezy wszystko od akcji i fabuly.
Neaniver
15-12-2005, 13:12
Moim zdaniem lepiej angielski z napisami polskimi zrobic :)
Na kiedy to zrobicie?
screeny nowe mozesz dac ;)
@edit
banshee quest by sie przydal
Jerkov Thundersword
20-12-2005, 23:50
Zapowiada się ciekawie.
Ja bym zaproponował stworzyć jakąś bitwę pvp i pod koniec annihilator ;)
Hello everybody,
my name is dean and i`m the creator of the Orc Warrior pic that VicXar has posted here on the first site, he cracked the copyright claim!
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=57787&page=1&pp=10&highlight=world+tibia
this is theft and i want you to remove my picture immediately!
here you can see one of my original threads:
http://www.threedy.com/site/forum/showthread.php?t=32517&page=1&highlight=Warrior
i guess also the other pics are stolen and i`ll inform the other artists of these works to take a look at this. thats serious and i hope you guys will remove these pics immediately in respect of the creators copyright.
for the future, if you take other artists pics to post somewhere, please ask them first if its ok and don`t just remove the copyright claims.
thanks.
regards,
dean
Po prostu przyznaj się,że resztę "screenshotów" też po prostu UKRADŁEŚ ze stron takich jak 3d Total,gdzie znalazłem "orc warriora"...
Odpowiedź autora tej pracy wszyscy widzą powyżej. Zastanawia mnie tylko co zamierzałeś osiągnąć? Ogłosić za pare tygodni,że z przyczyn finansowych projekt upadł? Albo CiP nie wyraziło zgody na publikację filmu? Heh...
Descartes
21-12-2005, 11:20
To ja już wiem, dlagzego:
Doszlismy do wniosku ze nie beda to tylko przedmioty z Tibi ale takze nasze wymyslone przedmioty co nie znaczy ze bedzie odchodzic od swiata Tibi.
a Kazordoon to zamek na szczycie góry :0
Ale nie myślicie, że 1 dowód to za mało? J bym poszukał dłużej... bo np. Carodziejka wyszła ładna, a do tego były wszystkie siatki i te pierdoły (chociaż jest możliwość, że wszytko zostało skopiowane).
(...)i guess also the other pics are stolen and i`ll inform the other artists of these works to take a look at this. (...)
Ta sprawa z kilku powodów wydała mi się podejrzana od samego początku.
#1 Prace są różnorodne i czasem zupełnie przypadkowe. Na dobrą sprawę można je połączyć z Tibią jedynie "na siłę"
#2 Jak Shinjix zauważył, do animacji 3d wykorzystuje się potężne kombajny,przy których najlepszy nawet pecet to żółw. Mało tego na domowych pecetach z trudem daje się wyrenderować nawet statyczne obiekty 3d (oczywiscie takie na miare tych tutaj,z teksturami i światłem),dlatego twórcy często obcinają jakość próbkowania przy renderowaniu a gotowy render "podmalowują" w Photoshopie badz innych programach,co dobrze widać na niektórych screenach (choćby na tym orku).
Myślę że nawet jeden przykład plagiatorstwa wystarczy aby zdemaskować całe przedsięwzięcie. Jak dam 9 prac swoich i dziesiątą-plagiat to to nie będzie kradzież i oszustwo?
Myślę, że to rozwiewa wszystkie wątpliwości - a szkoda tak fajnie się zapowiadało ... ;(
Hahaha niezle gówno. A to wszystko było takie wiarygodne
Zastanawiam sie co na to Kradziej cudzej pracy .
NORMALY OBYWATEL RP
21-12-2005, 15:10
Ehh... a miało być tak pięknie. Może nam coś wyjaśnisz, chociaż co tu wyjaśniać?
A i jescze jedno twoja karta graficzna (GF 7800 GTX) już ci sie nie przyda więc może podeslesz mi ja do domu. Wkońcu macie ich aż 7:)
"Niechcący" natknąłem się na inną skradzioną pracę,chodzi mi o tego wojownika w hełmie z grzebieniem. Można ją znaleźć na tej samej stronie www.3dtotal.com w gallery->characters (swoją drogą polecam stronkę). Myślę, że przy odrobinie wysiłku odnalezienie pozostałych prac nie stanowiłoby większego problemu...
dla leniwych
http://www.3dtotal.com/home2/gallery/images/big/1962.jpg
http://www.3dtotal.com/home2/gallery/images/big/1934.jpg
I co z tego VicXar ze masz nie wiadomo jaki super PC, jezeli sam nie potrafisz na nim nic zrobic :/ tzn nie wiem czy to dobrze okreslilem bo mozliwe ze tak jak napisales korzystasz z kalkulatora i sapera, ale chodzi mi o te plagiaty :/ CZIZUS hehe na mysl mi sie tylko nasuwa piosenka stworzona o takich osobach jak ty PIOSENKA o VicXar (http://www.albinoblacksheep.com/flash/llama.php)
do momentu wyjasnienia przez autora mozliwosci plagiatu z jego strony temat zostaje zamkniety
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.