zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Przeznaczenie Annihilation Bear

Sir Saneris
05-12-2005, 16:48
Ten topic nie jest kolejnym pytaniem co to jest, skad to jest itp.. umiem uzywac funkcji search.. a wiec..

http://i17.photobucket.com/albums/b71/saneris/Quests/guesswhat.jpg

Jak widac po udanym Annihilatorze wzialem misia.. Zastanawiam sie czy plotka odnosnie wymiany misia na inny item jest prawdziwa. Jako ze sam nie mam nerwow do biegania i kombinowania. Zwracam sie DO WAS. Jezeli ktos ma jakikolwiek pomysl.. piszcie tu a napewno sprawdze :). Odrazu zaznaczam ze nie bede sprawdzal pomyslow typu "Wrzuc misia do wody"/"poloz na sacrifical stone w AB".. jakies pomysly? :)

Ozon18
05-12-2005, 16:51
Polecam NPC z charakterystycznymi ekhem, maskotkami w domkach.

Sir Saneris
05-12-2005, 16:52
Polecam NPC z charakterystycznymi ekhem, maskotkami w domkach.
w Venore masz na mysli typka z Teddim? Checked.

Ozon18
05-12-2005, 16:55
Nie tylko tam sa tacy npc, zreszta musisz pogadac nie tylko z tym ktory siedzi w domku a takze z jego hm... kolaborantami ;]

Sir Saneris
05-12-2005, 17:00
Nie tylko tam sa tacy npc, zreszta musisz pogadac nie tylko z tym ktory siedzi w domku a takze z jego hm... kolaborantami ;]

sprawdzone i nic ;)

Dragu
05-12-2005, 17:09
a moze jednak stone w ab :P lol zawsze moze to byc rozwiazanie

MS_nake
05-12-2005, 17:36
no ja nie wiem ale krążyła platka że ma z tym co wspólnego ta... w thais
Aruda (?) chyba tak...

Ozon18
05-12-2005, 17:39
Aruda to zlodziejka, nie miej kasy na sobie jak z nia gadasz XDDD

Heti
05-12-2005, 17:42
Ten topic nie jest kolejnym pytaniem co to jest, skad to jest itp.. umiem uzywac funkcji search.. a wiec..

nie cytujemy zdjęć

Jak widac po udanym Annihilatorze wzialem misia.. Zastanawiam sie czy plotka odnosnie wymiany misia na inny item jest prawdziwa. Jako ze sam nie mam nerwow do biegania i kombinowania. Zwracam sie DO WAS. Jezeli ktos ma jakikolwiek pomysl.. piszcie tu a napewno sprawdze :). Odrazu zaznaczam ze nie bede sprawdzal pomyslow typu "Wrzuc misia do wody"/"poloz na sacrifical stone w AB".. jakies pomysly? :)
Podobno mozna wymienić na miotłe wiedźmy w venore ale niejestem pewien ;)

Ma$elko
05-12-2005, 17:52
Podobno mozna wymienić na miotłe wiedźmy w venore ale niejestem pewien ;)

omfg n/C !!!!

DR.UTi
05-12-2005, 18:25
Słyszałem coś kiedyś, że u NPC w Venore, piętro nad sklepem z uzbrojeniem, można go wymienić na coś wartościowego. Nie jest to do konca wiarygodnie, bo nie chciało mi się nawet isć i sprawdzić :P

Sir Saneris
05-12-2005, 18:31
Wszystkie metody sprawdzilem.. co do wiedzmy w venore.. to inny quest ;).. zadnych pomyslow wiecej? :/

Horde_Tauren
05-12-2005, 20:08
hmmm a jaka jest pewnosc ze wogule da sie go na cos wymienic dla mnie to fajna ozdoba jest :) i masz dowod ze annihilotora przeszedles :P mis roxx

ripper
05-12-2005, 20:17
Hmmmm... Trudna rzecz. Sądze że najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu obgadanie każdego NPC po kole(j?)i. Wiem, że zajmie Ci to mase czasu, ale kto wie? Może się zwróci z nawiązką...

Van slavo
05-12-2005, 20:26
Kombinuj. Przykład- Wild warriory rzadko zostawiają laleczkę (doll). Anni bear to też w pewnym sensie "laleczka". A więc może zatem odpowiedzi trzeba szukać u NPC w głównej rezydencji wild warriorów- Outlaw Camp? Oczywiście nie warto sobie brać powyższego do serca- podałem tylko przykład kombinowania, :] ale może to być właśnie coś w tym stylu...

Sir Saneris
05-12-2005, 21:05
Nvm.. oblecialem all npc i nic.. to sie sellnie misia trudno ;D

MS_nake
06-12-2005, 08:16
no.... troche szkoda misia za którego mołeś mieć magic sworda lub stonecuter axe (czy coś w tym stylu) akurat nie mam co robić więc się porozglądam... a co do tych npc.. rozwiązanie może być przecierz nawet na isle of kings albo ... gdzieś .. niewierze ze obleciales all npc z resztą fajna to ozdupka :P a puki nie znajdziesz rozwiązania to spokojnie sobie możesz poszpanować nią jeszcze

Walekifa
06-12-2005, 11:02
@ UP.

Ale pallowi nie przyda się vallor sword albo stonecutter.Najwyżej na sell albo dla innej postaci.A z misiem to można nawet pół roku kombinować,ale nagroda może być nie zła.....

...:::Skowron:::...
06-12-2005, 13:15
omg -.-
idziesz do venore i wymieniasz na g helma ... proste jak szczanie :baby:

Horde_Tauren
06-12-2005, 13:19
@up
ze co prosze !? pokaz mi osoby ktore maja g helmeta na "nowszych" servach

Hieyan
06-12-2005, 13:37
omg -.-
idziesz do venore i wymieniasz na g helma ... proste jak szczanie :baby:

Buhaha. Jasne... gdyby tak było to każdy by brał miśka.

Sozemego
06-12-2005, 14:12
Ja tam bym jednak wolal stonecuttera niz pare arma wiecej -.-

Pacek
06-12-2005, 14:24
nikt nie wie na pewno czy ATB da sie na cokolwiek wymienić, musisz sam sprawdziś, chodzić od gościa do gościa, pytać, próbować, rozmawiać i sie nie zniechęcać, ale wedłóg mnie ATB to ozdoba, ponieważ gdyby dało sie go na coś wymienić to w domkach nie leżały by misie lecz na przykład g helmety czy też great shieldy lub coś w tym stylu, a tym czasem w domkach tych co wykonali anihilatora leżą tylko miśki, nic innego. Ale nawet jeśli jest to tylko ozdoba to jest to niebywale cenna ozdoba
poróbuj może ci sie uda ale nie licz na zbyt duża, ale jeśli ci sie uda coś z tym zrobić to sie pochwal

Anjja
06-12-2005, 15:22
Widzialam ss kolesia ktory ma g-helma na jakims z jednych new serv!!Misia nikt nie bierze bo nikt niechce ryzykowac!!!a po drugie temat anni bear byl juz walkowany wiele razy wiec opcja serach nie zostala przez ciebie uzyta!!!
a po 3 pewnie wypada z orsh wiec ...:P:P:P
Sry za sarkazmy ale anni bear napewno ma jakies przeznaczenie opcja g-helm jest najbardziej prawdopodobna ale ja bym sama nie ryzykowala brania tego na anni:P:P

Tomcio Pall
06-12-2005, 15:35
Ja coś słyszałem że da się go u pewnego NPC za silver mace wymienić!! Ale nie mówie że napewno. Tylko słyszałem.

Walekifa
06-12-2005, 16:36
Ja coś słyszałem że da się go u pewnego NPC za silver mace wymienić!! Ale nie mówie że napewno. Tylko słyszałem.

Nino.To by było dopiero opłacalne :D silver mace najwyżej za 40k sprzedasz jako bardzo rzadki przedmiot.

Ja tam bym jednak wolal stonecuttera niz pare arma wiecej -.-

Bo jesteś knightem :P Pomyśł o pallu.na pewno wolał by gh.

nikt nie wie na pewno czy ATB da sie na cokolwiek wymienić, musisz sam sprawdziś, chodzić od gościa do gościa, pytać, próbować, rozmawiać i sie nie zniechęcać, ale wedłóg mnie ATB to ozdoba, ponieważ gdyby dało sie go na coś wymienić to w domkach nie leżały by misie lecz na przykład g helmety czy też great shieldy lub coś w tym stylu, a tym czasem w domkach tych co wykonali anihilatora leżą tylko miśki, nic innego. Ale nawet jeśli jest to tylko ozdoba to jest to niebywale cenna ozdoba
poróbuj może ci sie uda ale nie licz na zbyt duża, ale jeśli ci sie uda coś z tym zrobić to sie pochwal i właśnie to może być tajemniczy quest,któego nikt nie wykonał.a jak razem pokombinujemy i się uda (niezbyt w to wierzę ale cuż,to jest forum :P ) t opierwszym posiadaczem super itema będzie...Polak!A to będzie powód do dumy :P

sceptile
06-12-2005, 16:44
Nino.To by było dopiero opłacalne :D silver mace najwyżej za 40k sprzedasz jako bardzo rzadki przedmiot.
OMG, silver mace za 40 k? to chyba low lvl'owi który z rooka przyszedł dopiero i nie wie że to taki rar

Walekifa
06-12-2005, 16:58
OMG, silver mace za 40 k? to chyba low lvl'owi który z rooka przyszedł dopiero i nie wie że to taki rar

Chodzi o to że za dużo czy za mało?

Bo jeśli za dużo.to powinieneś wiedzieć.że są sorcowie którzy ze względu na lekkość,oraz atak chodzą do 60 lvl'a albo nawet wyżej z ss'em.I nie takie ceny by zapłacili żeby dostać lebszą broń dla swojej profesji.(silver mace ma spory def.niestety dużo waży.ale wysoki lvl sorc może udźwignąć to 50 capa więcej......)

AoLLL
06-12-2005, 17:01
a moze by tak pokombinowac w kazo aby dostac klucz do skarbca ...

Taumer
06-12-2005, 17:07
kiedys czytalem na forum tibia.com ze sie go wymienia bodajze w venore na hots :)

styku
06-12-2005, 17:14
@Taumer:
To by było deczko bez sensu bo HotA jest z innego questa. No ale być może...

@Sir Saneris:
Jeżeli to ci w jakiś sposób pomoże to mogę pobiegać i popytać npców, bo i tak mi się ostatnio nudzi

...:::Skowron:::...
06-12-2005, 17:52
pomysl czlowieku ile osob moze o tym wiedziec???
bardzo malo ... reszta mysli ze mis jest do niczego X(

Chodzi o to że za dużo czy za mało?

Bo jeśli za dużo.to powinieneś wiedzieć.że są sorcowie którzy ze względu na lekkość,oraz atak chodzą do 60 lvl'a albo nawet wyżej z ss'em.I nie takie ceny by zapłacili żeby dostać lebszą broń dla swojej profesji.(silver mace ma spory def.niestety dużo waży.ale wysoki lvl sorc może udźwignąć to 50 capa więcej......)
czy ty chlopcze wiesz co to jest rar?
item ktorego prawie nikt niema i jest cholernie drogi a nie marne 40k
w jakim ty swiecie zyjesz?
ten kto by posiadl silver mace musialby ustalic dla niego cene , moglby nawet ustalic cene przyblizona do e-plate np. 1,5 Kk

Walekifa
06-12-2005, 23:11
pomysl czlowieku ile osob moze o tym wiedziec???
bardzo malo ... reszta mysli ze mis jest do niczego X(

czy ty chlopcze wiesz co to jest rar?
item ktorego prawie nikt niema i jest cholernie drogi a nie marne 40k
w jakim ty swiecie zyjesz?
ten kto by posiadl silver mace musialby ustalic dla niego cene , moglby nawet ustalic cene przyblizona do e-plate np. 1,5 Kk

rar rar...1.5kk to przesada...Kogo było by na to stać?Lepiej już potrenować swordy i iść na anni...

BTW.NA Antice etc. niema żadnego silver mace??No coś mi sie nie chce wieżyć.Ktoś musi ją mieć ;)

Pozatym wiem że 40 k to mało.fakt,przyznaję cir ację i niebęde się kłucił.Byłaby o wiele wiele wiecej warta.ale nie 1.5 kk :P

Vil
06-12-2005, 23:23
1,5M to wcale nie duzo za taki sprzecik ..

Sir Saneris
07-12-2005, 00:28
No nic temat mozecie zamknac.. 2 dni latalem po NPC w kazdym miescie pytalem (ket okeye nawet na to mialem) i lipa.. kazdy cos wie ale w sumie pogloski.. misiek zostal sprzedany za 2600k (SCA na Harmonii 2400k) wiec nie wiem czy taki zly interes zrobilem ;). Thx w kazdym razie za checi

Cashigus
07-12-2005, 12:07
No nic temat mozecie zamknac.. 2 dni latalem po NPC w kazdym miescie pytalem (ket okeye nawet na to mialem) i lipa.. kazdy cos wie ale w sumie pogloski.. misiek zostal sprzedany za 2600k (SCA na Harmonii 2400k) wiec nie wiem czy taki zly interes zrobilem ;). Thx w kazdym razie za checi

No nie taki zły... Ale szkoda, że zagadka nierozwiązana.

E Z
11-12-2005, 09:39
ten kto by posiadl silver mace musialby ustalic dla niego cene , moglby nawet ustalic cene przyblizona do e-plate

Jaki bylby sens sprzedawania takiego rara za cene taka jak magic plate armor, ktorego posiada praktycznie kazdy hlvl? Cena bylaby duzo wieksza...

A co do ATB: moim zdaniem powinno sie sprobowac rozmowy z NPC takimi jak na przyklad Riddler (w Paradox Tower), krol orkow, krol minotaurow, i innymi nietypowymi...

Tiligus
11-12-2005, 10:41
Moim skromnym zdaniem ;) jak się już szuka to nie 'Hi teddy bear bye'
Ale rozwijasz rozmowe z npcem... Ja się bawiłem w takie rozmówki ;) . Powinno się zacząć od czegoś charakterystycznego dla npca. Moze ma nick śmieszny? i opowie Ci historie o tym, a może znajduje się w tajemniczym miejscu i też Ci coś nie coś o nim powie ;) a może ma jakiś problem to pomóż go mu rozwiązać.Cała zabawa polega niestety na Tym że wyłapujesz pojedyńcze słowa które mogą poprowadzić rozmowe dalej. Moim zdaniem ciekawym npcem do obgadania jest Ironeye w venore trzeba od niego tylko jakoś informacje wyciągnąć... ale uważam że to się raczej tyczy zwykłego TB.

Neth
18-12-2005, 00:44
Moze "niedostepny" pokoj na dara lub pokoj z rh w thais????

Nikam
12-07-2006, 07:24
a sprawdzales spoconego cyca w ab jak sie go popytasz o warlord sworda to on cos o trade za rzecz ktora mu sie podoba moze o tego misia chodzi a moze bzdury gadam wiec bez komentarzy ze noob jestem ale nie mam jak tego sprawdzic

Mater
12-07-2006, 08:15
@up
Jemu trzeba dać Zatragil (to taki metal z którego jest warlrod sword).
@ktoś tam up
Z tymi "nietypowymi" npc to możę być klucz.

ale autor jużsprzedał misia więc... :)

emilok
12-07-2006, 09:54
Nikam jesteś archeologiem?

skryhull
13-07-2006, 12:07
a ja słyszałem że tego misia można gdzieś wymienić na jakiś wartościowy a jednocześnie koczowaty przedmiot... i wersje były różne: że u króla\królowej\kruzaka\spoconego cycka\mnicha... i że dostaje się ball gown, soft bootsy, bunny slippers czyli różowe kapcie króliczki, red tunic... już o golden helmach nie wspomne bo to raczej mało prawdopodobne myśląc logicznie- wybierasz misia bo jesteś pacyfistą i po walce z 6 demonami w anihilatorze nie kręcą cie wypasione bronie czy też ten pancerz ze skóry demona... więc sięgasz po misia... Npc widząc że zamiast z siekierą chodzisz z misiem i biorąc pod uwage twój pacyfizm nie da ci jakiejś broni tylko coś co ci tego misia zastąpi... coś bezużytecznego acz cennego :D

dreggi
13-07-2006, 12:34
Nie znam sie na tym tak dobrze bo nie zrobiłem anniego :D ale może trzeba poszukac cvzegoś w bibliotekach o nagrodach z anniego. Bo przecież pierwsi tibijczycy dowiadywali sie o questach tylko z ksiażek. Może tam jest klucz do Misia?

Princ
13-07-2006, 12:37
ja slyszalem, niejestem pewny czy to prawda, że ktoś na jakimś serwie dostal ATB od Mikolaja:D:D:D:D niewiem czy to ściema czy nie... może ktoś wie??8o

dreggi
13-07-2006, 12:45
@up
Jak juz to Teddy Bear'a. Bo Annihilator Bear a Teddy Bear to 2 rózne misie.

Kloddi
16-07-2006, 19:39
Moim zdaniem misia będzie można wymienić (pewnie pare updatów pójdzie) na thunder hammera (nie wiem czy dobrze napisalam) , możemy w quescie wybrać z broni sword i axe ale nie ma nic z kategorii clubów. Nie ma questu na thunder hammera (jak się mylę to napisać)

Arturo Michael
16-07-2006, 20:21
@Taumer:
To by było deczko bez sensu bo HotA jest z innego questa. No ale być może...

@Sir Saneris:
Jeżeli to ci w jakiś sposób pomoże to mogę pobiegać i popytać npców, bo i tak mi się ostatnio nudzi

On napisał HOTS ! Nie wiesz co to za skrót ?

Helmet of the Stars - Golden Helmet

Nale Snik
18-07-2006, 03:08
@up
Jak juz to Teddy Bear'a. Bo Annihilator Bear a Teddy Bear to 2 rózne misie.
heh a nei jest tak ze jest tylko anihilator teddy bear? -.^ ;)

kołbaś
18-07-2006, 07:56
archeologom powiedz stop czlowieku 7 miesiecy przeszlo od napisania ostatniego postu a ty musisz koniecznie odswiezyc no wescie mu warna dajcie bo z takimi ludzi juz wytrzymac nie moge
chodzi o uzytkownika o nicku Nikam

Gospo
27-06-2008, 19:07
Słyszałem gdziesz że za bramką levelową od 999 levelu morzna wymienic Annihilation Bear na Golden Helmeta u jakiegoś NPC.

Zaachi
27-06-2008, 19:28
Moim zdaniem misia będzie można wymienić (pewnie pare updatów pójdzie) na thunder hammera (nie wiem czy dobrze napisalam) , możemy w quescie wybrać z broni sword i axe ale nie ma nic z kategorii clubów. Nie ma questu na thunder hammera (jak się mylę to napisać)

A na poi nie ma "axa" i co? :D

Słyszałem gdziesz że za bramką levelową od 999 levelu morzna wymienic Annihilation Bear na Golden Helmeta u jakiegoś NPC.

To wbij 999 lvl i sprawdź albo powiedz Matiemu Dragowi żeby się sprężał bo ci sie nie chce czekać...:baby::baby:

shoq
27-06-2008, 19:53

To Ci na słuch padło. Przez tą bramkę się przechodzi bez 999 levelu, to część questa...

Poza tym temat z 2006.

Hadugg
27-06-2008, 20:16
A na poi nie ma "axa" i co? :D

Debilu odswierzyles temat z przed 2 lat, wtedy nie bylo jeszcze poi.
~Gamoń~

Kajzer
28-06-2008, 01:19
~Gamoń~

to nie znaczy ze temat został wyczerpany bo póki nie znalezli zastosowania dla ani bear oprocz ozdoby w domku mozna kombinowac az do konca swiata

druidek123
28-06-2008, 10:42
na tibia.wikia(tak to sie pisze?).com WSZYSTKO PISZE NA TEN TEMAT więc teraz trzeba pomyśleć z tym NPC jaki dialog ma być i zagatka rozwiązana ... a oto zdanie z tibia.wikia.com:
Some rumours say that this helmet can be obtained from a NPC in Venore by sacrificing the Annihilation Bear. trzeba szukać NPC bo w tłumaczu to znaczy : Niektóre pogłoski mówią (przemawiają) co ten (to) helmet może być otrzymywany od NPC w Venore przez ofiarowanie Annihilation Bear. :D

montedzieckaczas
28-06-2008, 10:46
Ja tam mysle, ze misio
po prostu chce monte

ErAgOg
28-06-2008, 11:31
Ten misio nie ma żadnego zastosowania, po prostu jest zwykłą ozdobą. Ale ludzie ofc muszą wymyślać durne legendy...

Zaachi
23-07-2008, 16:28
Ten misio nie ma żadnego zastosowania, po prostu jest zwykłą ozdobą. Ale ludzie ofc muszą wymyślać durne legendy...

A co było kiedyś z desertem??
A z thunder hammerem?

--.--

~Gamoń~
Przede mną był jeszcze jeden post z tego samego dnia co ja napisałem...

Najpierw sprawdź a potem wyskakuj z takimi postami...

ErAgOg
23-07-2008, 16:48
@up
No co? Bo nie za bardzo rozumiem...
--.--

Ruces
24-07-2008, 23:22
@Gospo
Krecikom mówimy nie :)

Wesii
30-07-2008, 13:39
Slyszalem ze na golden helmet mozna wymieniac ale nie wiem na azurze koles mial moze z tamtad <bayter>

Emlo666
31-07-2008, 15:02
Haha z g helmetem to dowalil :D Buahaha :D:D Typek jest przesadny, moze odrazu na magick longsworda? :D Albo na winged helmeta i DSL ?? xD Zal -.-