Pokaż pełną wersje : NAMELOCK. Czy aby napewno mieli racje?!
dzisiaj dostalem namelocka:
Dec 03 2005, 23:06:33 CET
Lake'of Ghosts
NameLock
name not describing person (Describes a type of lake.)
locked
dla nie kumatych po angilsku tlumacze: mialem nick Lake'of Ghost co oznacza Jezioro Duchów i dostalem namelocka za to ze moj name 'nie opisuje osoby tylko opisuje rodzaj jeziora'. moje pytanie brzmi: czy slusznie dostalem tego locka? przeciez imie opisuje postac ktora jest jak jezioro... jezioro duchow. przynajmniej takie jest moje zdanie. czy sie ze mna zagadzacie czy nie? prosze o uzasadnienie. powiedzcie mi rowniez czy warto sie klucic o cofniecie namelocka czy lepiej zmienic name? a jak juz zmieniac to jak to przerobic tak zeby nie lamac zasad tibi ale zeby name nadal oznaczalo jezioro duchow?
ps. posty modkow mile widziane bo oni chyba najlepiej sie na tym znaja :)
Jezioro duchów... wogóle takie istnieje?
nie istnieje ale to co?
W tibia rules pisze, ze imie MUSI odnosić się do osoby. A JEZIORO to nie osoba, takze imie nielegalne w 100 procentach.
ja wiem ale czy postac nie moze miec nicku Lake? czytalem tibia rules, slowo daje ale najwyrazniej cos mi umknelo kiedy robilem postac =;/
W tibia rules pisze, ze imie MUSI odnosić się do osoby. A JEZIORO to nie osoba, takze imie nielegalne w 100 procentach.
Z Tego co Przetlumaczylem na Angielski ;d to ban za to ze ten name nie oznacza imienia tylko jakiegos jeziora musi byc name ktory oznacza Imie ThX :D
Darth Ryba
05-12-2005, 17:21
Moim zdaniem nie słusznie dostałeś namelocka. Jezioro duchów... wogóle takie istnieje? Jeżeli chcesz bardzo mieć podobny nick to napisz po polsku Jezioro Duchow :)
Moim zdaniem nie słusznie dostałeś namelocka. Jezioro duchów... wogóle takie istnieje? Jeżeli chcesz bardzo mieć podobny nick to napisz po polsku Jezioro Duchow :)
Dla Mnie Slusznie;p
A co to Jeziora Duchow to jak bedzie polski GM i to zobaczy to BaNik ;D
Daj se Ghost from Lake :DD+
Daj se Ghost from Lake :DD+
lol zauwaz ze 'Ghost from Lake' opisuje rodzaj ducha, a nie postaci wiec i tak imie jest zle.
Lol Ale Ghost to jestes ty jak se dajesz taka ksywe za takki name na 90% nie dadza bana
lol zauwaz ze 'Ghost from Lake' opisuje rodzaj ducha, a nie postaci wiec i tak imie jest zle.
Czemu nie? Według mnie Ghost from Lake nie podpada pod regulamin. Chociaż i tak każdy GM inaczej to interpretuje.
Rabanbar
05-12-2005, 17:35
Mam dobre wrazenie ze to oznacza "Duch z Jeziora"??
Taaakkk Ghost from Lake - Duch z Jeziora :d
Juz mozna chyba zamknac TopIc ? ;)
Taka Tuca
05-12-2005, 17:38
Tak samo jakbys napisal po polsku "Jezioro Duchow" w nicku to od razu widac ze nielegalne. To tak, jak np. "Pogromca obornika". Moim zdaniem sluszny byl ten namelock. Temat do zamkniecia
Czemu nie? Według mnie Ghost from Lake nie podpada pod regulamin. Chociaż i tak każdy GM inaczej to interpretuje.
hmm... zalozmy ze masz racje:
jesli Ghost from Lake jest poprawne to rowniez poprawne musi byc Lake form Ghost, wiec dla czego Lake of Ghost nie jest poprawne?
Lake form Ghost - jezioro z ducha - opisuje jezioro
Lake of Ghost - jezioro ducha - opisuje jezioro
czy to naprawde taka duza roznica? bo jesli roznica jest nie wielka to oznacza za nieslusznie dostalem namelocka...
Lake from Ghost co to za xywa a i o tej ksywie nikt nie powidzal ze jest legalna tylko o Ghost from Lake a wogole nie rozumiem Lake from Ghost Jezioro z Ducha ? Wtf... hmm to nie jest poprawne bo opisuje Jezioro ktore zostaklo zriobne z ducha ;]
przeczytaj jeszcze raz moj post...
hmm... zalozmy ze masz racje:
jesli Ghost from Lake jest poprawne to rowniez poprawne musi byc Lake form Ghost, wiec dla czego Lake of Ghost nie jest poprawne?
Lake form Ghost - jezioro z ducha
Lake of Ghost - jezioro ducha
czy to naprawde taka duza roznica? bo jesli roznica jest nie wielka to oznacza za nieslusznie dostalem namelocka...
Lake from Ghost co to za xywa a i o tej ksywie nikt nie powidzal ze jest legalna tylko o Ghost from Lake a wogole nie rozumiem Lake from Ghost Jezioro z Ducha ? Wtf... hmm to nie jest poprawne bo opisuje Jezioro ktore zostaklo zriobne z ducha ;]
@ogorek
Nie wiem jak dla Ciebie, ale "Jezioro Ducha", a "Jezioro z Ducha" to dla mnie duża różnica, chociaż uważam, że i ta i ta forma mogłaby dostać namelocka. W tych przypadkach głównym słowem, które odnosi się do postaci jest jezioro, a w "Duch z Jeziora" tym słowem jest duch.
Jak się nie mylę Twój wcześniejszy nick podpadał pod zasadę:
Nazwy, które wyraźnie nie opisują postaci (np. „Christmastree” [„Choinka”]), (...)
W Twoim przypadku, gdy słowo "jezioro", występuje jako znaczenie główne to podpada pod tą zasadę, ale za to gdy występuje pierwsze "duch", to już bym nie widział złamania regulaminu.
cholera, szkoda ;(
nie pozostaje mi nic innego jak zmienic name...
raul & reszta - dzieki za help
ps. prosze o zamkniecie tematu [zeby se ludzie nie nabijali postow ;)]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.