Pokaż pełną wersje : No-pvp
Chcialbym poprosic forumowiczy by podpowiedzieli mi na jakim serverze no-pvp grac gdzie jest duzo polakow(pvp znudzilo mi sie po ostatnim deadzie).
Z gory thx.
..::QRAS::..
07-12-2005, 07:20
Ja polecam Astere bardzo fajny server duzo polaczków ale wybor nalezy do ciebie...
Shardzik
07-12-2005, 07:20
IMO dużo jest na Harmonii, ale nie wiem czy ci sie to spodoba, bo większość tam występujących polaków, to dzieciaki, które cię wyzywają, a, i bez pacca tam miejsca nie zagrzejesz (przynajmniej przed update) bo jest masa ludzi na rooku, a potem na low-lvl expowiskach masa sorców i wszelkiej maści drutów...
W Refugii w Ab' (jak w każdym ab' na każdym serwie) jest dość dużo polaków...
Lord Yuri of Dragons
07-12-2005, 07:21
mozesz sprobowac na harmoni<<ja tu grywam :P
wmiare duzo osob gra i ceny sa niskie.
Pozdro 4 @LL
Aolde Miko
07-12-2005, 07:31
Gram na Pacerii, dużo Polaków troche Latynosów.
Jest jeden typ - polaczek - który hackuje nowych itp.
Ale ogólnie grając na PvP i non-PvP wolę to pierwsze.
Wole zaliczyć 'zejście' od narwanego PK niż wkrewiać się na chmary ludków patrzących tylko aby komuś podkraść zdobycz, czując się właściwie bezkarnie X(
Jedyne co mnie pociesza to grupa fajnych Polaków na tym serwie z którymi zawsze można pogadać, lub którzy pomogą jak trzeba :) no i prawdopodobny PACC na Święta - jak w pracy premię wypłacą.
suchyxxx
07-12-2005, 11:27
Harmonia najlepsza.Są tam wysocy high levele co pomagają np. Lady Martunia czy SIr Saneris.Jednak warto tam kupić paca bo dużo ludzi zajmuje expowiska rotów itp.
Shardzik
07-12-2005, 13:13
@up Gram na Hrmonii około roku, i ANI RAZU nie zpbaczyłem żeby lady martunia komuś pomogła, kieyś to był na harmonii nieżły team, a teraz to się pasztet zrobił, po updacie...
Graj na Pacerze chetnie pomoge. A po drugie potrzebuje jakiegos teama na potwory jak cos to msg !!! Mam tam znajomosci z roznymi ludzmi Polakami i innymi. :cup:
ja bym Ci polecal jak NAJMLODSZY swiat z tego wzgledu
plusy:
-jesli masz facc nie czekasz w kolejce
-sprzedasz drozej swoje itemy z questow itp
-expowiska sa mniej(albo wcale) zapchane
-pewnie znajdzie sie jeszcze wiecej plusow
minusy
-facc = kolejka w porze szczytu
-np miasto Carlin o 20 na takiej pacerze to jedne wielkie noobowisko(duzooo ludzi) a na nowym swiecie jest wiecej luzu
-niestety dobre itemy kosztuja drozej np Fire axe na Honerze 40 k a na Pacerze 8 k
-zapchane expowiska
- pewnie znajdzie sie jeszcze kilka minusikow
ogolnie moja rada znajdz sobie swiat gdzie jest jak naj mniej ludzi
narazie to sa serwer np takie jak Guardia,Refugia,Luminera itp nie wiem jaki tam jest klimat bo tam nie gram ale mysle ze zle nie bedzie.......albo poczekaj az wyjdzie nowy swiat non-pvp :)
p.s pamietaj ze na nowszych swiatach masz wieksza szanse wybicia sie
Secura... Nie jest to co prawda świat z jakimiś mega plusami, ale moim zdaniem ma swój klimacik... Noobki, są jak na każdym non-pvp, ale na low lvli wystarczy ignore i mu sie znudzi, na h-lvli blacklista, a musisz wiedzieć, że osoba, która jest na blackliscie ma troszeczke utrudnienie... Jeśli ma słabą reputację to raczej nie pójdzie na Anni, i z tego co wiem Secura jest to jedyny serwer posiadający blacklistę... ;)
Wybierz gdzie chcesz, powodzenia ;)
Polecam Guardie ponieważ:
-Mało ludzi, szybko się expi
-Ludzie są w miare normalni(nie wszyscy ale większość), nie tak jak na Harmoni, na Guardi ci nikt nie powie: "Daj 1 gp bo masz deda ****!"
-Dużo polaków się wspomaga, np. 8 lvl, dopiero co wszedł na rooka, 40 lvl zamiast wyzucac itemkow do wody daje temu 8 lvlowi takie zaeczy jak Dwarven shield, plate/scale armor, chain legs, itp.
Gregoire
07-12-2005, 20:14
Ciezki orzech do zgryzienia :p.
Na Twoim miejscu wogole bym sie nie wybieral na non-pvp,chyba ze lubisz zyc w swiecie gdzie jest masa noobkow (raz na jakies 500 noobkow trafi sie ktos normalny) a pchanie lootbaga to taka sama trudnosc jak uczenia psa latac.
Juz wole grac na swiecie gdzie PA osiaga szczyt mozliwosci niz na non-pvp, ale wybor nalezy do Ciebie (choc stanowczo odradzam)
Virius the Master
07-12-2005, 20:20
Jeżeli:
-Chcesz się wyżywać na innych graczach, a sam jesteś bardzo dobrym graczem polecam Ci serwer PvP-Enforced.
-Chcesz żyć w zgodzie z całym światem patrząc, jak Ci ktoś właśnie okrada lootbag (a Ty mu nic nie możesz zrobić) lub zbiera experience points za pomocą Tibiaauto, wybierz serwer No-PvP.
-Chcesz być graczem szanowanym w świecie Tibi? Masz ochote czasami zabić innego gracza? Szukasz niskich cen run? Wybierz serwer Normal PvP!
Polecam:
PvP-Enforced- Inferna (mało lagów, tanie equipments)
No-PvP CALMERA, SECURA (tanie equipments)
PvP RUBERA, BERYLIA (tanie equipments, klimatyczne światy [mało nowych przychodzi])
Gram na Pacerii, .
chyba na Pacerze??:P
graj na Harmonii. Dość miła atmosfera i troszkę Polaczków tam gra:)
To prawda ze na siwatach non pvp jest okropnie duzo noobkow :P ale nie oznacza to ze ne ma ludzi fajnych. Jest naprawde wiele milych i fajnych ludzi... mowie tu o asterze :). W sumie... nie wybieraj astery bo bedziesz mi repsy bloczyl ;D. A tak serio wybierz to co uwazasz ;)
PalAnonim
07-12-2005, 20:46
Lady Martunie najlepszym przykladem nie byla, ale mimo wszystko polecam Harmonie. Mila atmosfera, ludzie w miare spoko. :)
Secura... Nie jest to co prawda świat z jakimiś mega plusami, ale moim zdaniem ma swój klimacik... Noobki, są jak na każdym non-pvp, ale na low lvli wystarczy ignore i mu sie znudzi, na h-lvli blacklista, a musisz wiedzieć, że osoba, która jest na blackliscie ma troszeczke utrudnienie... Jeśli ma słabą reputację to raczej nie pójdzie na Anni, i z tego co wiem Secura jest to jedyny serwer posiadający blacklistę... ;)
Wybierz gdzie chcesz, powodzenia ;)
Zapewniam Cię, że Secura nie jest jedynym serwerem non-pvp posiadający blacklistę.
@topic
Polecam Pacerkę. Jest tam sporo dobrych polskich gildii, ogólnie dużo Polaków.
PL-40%
Ameryka PN-40%
BR-19%
Reszta świata-1%
Platonikus
07-12-2005, 21:11
Istnieje tylko jeden wybór.
Jeśli chcesz wiedzieć gdzie jest najwięcej polaków na non-pvp zreszta także prawdopodobnie najwięcej w Tibi ...
CELESTA
Jest tam najwiekszy Polak Druid i 2 Druid w tibi Ne'roox 150 lvl a Świat ma zaledwie rok. Na 2 miejscu w top exp. jest Kotr kolejny polak. Potem dwie osoby ze Szwecji. I znowu pięc osób z polski :)
Tak wiec podsumowując na 25 pierwszych miejsc w Expie jest 16 Polaków.
Nie wiem ile % społeczności to polacy ale jestem pewien że ponad połowa
Celesta też ma black liste hmm ale w zasadzie żadna black lista nie spełnia swojego zadania.. tzn. Nic ci się nie dzieje nie stety :/.
Celesta też ma black liste hmm ale w zasadzie żadna black lista nie spełnia swojego zadania.. tzn. Nic ci się nie dzieje nie stety :/.
Witam!
Zalezy jaka blacklista :evul: :evul: Na refugii jak sie postara to blacklist dziala ladnie... Oczywiscie nie mowie o tym na Tibia.com ;). Ale taki w gildii... Na zasadzie, ze nikt nie kupuje nic i nie sprzedaje danej osobie + lurowanie, blokowanie na huntach bardzo pomaga na osoby 30+ lvl :>
A ja polecam... REFUGIE. I tyle :)
Pozdro
Pingwin
Jerkov Thundersword
08-12-2005, 00:50
Ze światów non-pvp grałem an Securze i Harmonii. Na Harmonii spotkałem kilka fajnych osób ale to jak newbie byłem, to byli Polacy, akurat trafiłem na tych "dobrych", jednak teraz w miarę postępów i doświadczeń w grze unikam rodaków.
Myślę, że Secura byłaby odpowiednim miejscem. Nie wiem ilu jest Polaków, bo znam ich niewielu. Jest tutaj największe skupisko Rosjan (cool people). Kolejki dla facc są głównie tylko w weekendy. Polityka Secury kontrolowana jest przez Blacklist Supporters Aliance (gildie popierające blacklist) oraz przez Securan Community Law i Tibia Rulez (of cozz). Większość hlvl jest przyjazna i szanuje innych. Większość, ale nie wszyscy, tak jak na wszystkich światach.
Funkcjonalność Gamemasterów na Securze w ostatnim czasie znacznie wzrosła, teraz co 5 report owocuje banem.
Ale... jeżeli lubisz kraść, zabijać innym potwory, lootować, lurować, ostrzegam, Secura nie jest miejscem dla ciebie.
.:Marta:.
08-12-2005, 06:35
Guardia... w miare nowy server a polakow duzo :P
Juz wybralem harmonie wszystkim co chcieli pomuc bardzo dzienkuje :)
kamillo-ja
21-04-2006, 20:05
Zioomal graj na harmoni najlepszy świat!! Jak cos to sie do mnie zgłoś!! :)
Nawet nie czuje jak mi sie rymuje!! :)B)
kamillo-ja
21-04-2006, 20:14
jak ktoś wie jak sie tu pisze posty to prosze o kontakt
Magic"Reviio
30-07-2006, 18:22
Mam pytanie jak umiescic kogos na black liste.
Ludzie na swiecie ktorym gram robia np.zabieraja mi food ktory uzbieram kradna loot bagi itp.X(
Magic"Reviio
30-07-2006, 18:25
Ja polacam refugie
gra tu duzo polakow a malo brazoli8o
ja tez tu gram zrobilem w krotkim zdobylem okolo 20 kumpli polakow
:)
Magic"Reviio
30-07-2006, 18:25
Ja polacam refugie
gra tu duzo polakow a malo brazoli8o
ja tez tu gram zrobilem w krotkim zdobylem okolo 20 kumpli polakow
:)
Non pvp? Zdecydowanie Candia. Dlaczego? Hmmm... Prawie sami polacy, a drugim ważniejszym powodem jest to iż server powstał niedawno i nie ma dużych leveli :) Serdecznie zapraszam
Don Toro
30-07-2006, 20:58
Może na luminera nie ma super dużo Polaków (sporo Br) ale da się grać. Ceny tutaj są dosyć przystępne (np. p armor 600gp, k arm 6k itd.). A jak już się wkręcisz w non-pvp to i z noobkami moża sobe radzić (czytaj pozbywać się ich:evul:), pozatym oprócz n00bów grają tutaj naprawde spoko ludzie :)
btw. współczuję wszystkim, którzy stracili swój lootbag. Ja mam swój sposób. Zazwyczaj pcham lootbagi do kazoo i jak jakiś noobek się doczepi to dawaj z bagiem do dwacatry (wiezienie kazordoon) i zamykam go na kluczyk. Mało, że loot pozostaje mój, to niedoszły złodziej ma nauczkę:evul: !
Ech... Spójrzcie na datę napisania pierwszego posta...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.