PDA

Pokaż pełną wersje : Głosowanie!

Dr. Omader
09-12-2005, 11:52
Na tibia.com pojawiło sie nowe głosowanie, jest ono dla nas wszystkich bardzo ważne. Dlaczego?

Głosowanie dotyczy sposobu kupowania premium accountów. Głosować można w jaki sposób chciałbyś kupić premium account, czyli czy od CipSoftu bezpośrednio czy może raczej od "resellera" czyli od firmy Drom.

Proszę wszystkich o wejście na to głosowanie: >>>klik<<< (http://www.tibia.com/community/?subtopic=voting&page=show&votingid=54), zalogowanie się i zagłosowanie na "reseller".

Jeśli "reseller" wygra i CipSoft rzeczywiście podejmie jakieś kroki, jest możliwe, że premium account będzie tańszy!
Dodatkowo tibia.pl miałaby większe środki na rozwój i na częstsze konkursy. :)

Dziękujemy za każdy głos.

Dla wszystkich tych, którzy nie wiedzą na co głosują. Reseller to w tym wypadku pośrednik od kupowania pacców. Tak jak Drom, któremu wysyłacie pieniądze, a on później ze swojej karty kupuje Wam pacca. Jeśli ta opcja wygra to możliwe, że pośrednicy otrzymają jakieś ulgi.

CipSoft poprosił nas, abyśmy dopisali, że w akutalnej sondzie mogą głosować wszyscy, którzy maja postać powyżej poziomu 10. Nie trzeba mieć premium account żeby głosować, jak to zwykle było.

LUq
09-12-2005, 11:57
Wiec na co glosowac zeby pacc'e byly tansze i tibia.pl miala lepiej ?

Bambuko
09-12-2005, 11:58
Na reseller. Jak zagłosujesz, że od CipSofta, to nic nie zmienią, a tak to może zrobią jakieś udogodnienia dla Droma.

Bo jak nie to kłopociki będą.

BaRkuS_LuCeRa
09-12-2005, 12:00
zagłosujcie mna resller czy jkos tak mam nadizeje zże wirma drom wygra !! :cup:

LUq
09-12-2005, 12:02
Glosowac tak zeby Cip Soft mniej zarobił !

grzelu8
09-12-2005, 12:07
ja zagłosowałem na resellera ;]

paior
09-12-2005, 12:22
reseller nie wiem co to znaczy ale na to glosowalem :P

Maxi
09-12-2005, 12:24
Cipsoft i tak zarabia kase wiec niech wiecej zarabiaja polscy "przedsiebiorcy" vote reseller

kArDeN
09-12-2005, 12:27
Na to r costam zaglosowalem 4 razy z innych acc xD 8o :evul:

Ankhaev
09-12-2005, 12:29
Niech wam będzie... ;)

MATI9630
09-12-2005, 12:34
Niech Wam będzie z tym resellerem..

Fire Necromacer
09-12-2005, 12:39
Na to r costam zaglosowalem 4 razy z innych acc xD 8o :evul:

xD mi się nie udało innymi, tylko tym pierwszym. Jak próbowałem innymi to powiedziało, że już zagłosowałem.... może nie mam farta do głosowań...

PS. zagłosowałem na to "coś" co polecacie...

Thero
09-12-2005, 12:46
Drom zaciera łapki (kopyta) :>.

karol-rzota
09-12-2005, 12:46
Ja tez na to głosowałem....

Może w końcu ceny pójdą w dół

Konradzio
09-12-2005, 13:16
Dobra polacy górą glusujemy na tibia.pl xD :cup:

Horde_Tauren
09-12-2005, 13:35
i wyjdzie na to ze obniza cene o 1 centa :P

Stachumixer
09-12-2005, 13:39
zaglosowalem na reseller , w koncu kasa musi byc xD

Rybzor
09-12-2005, 13:39
Zaglosowalem wam na tego selera :P

Kulikos
09-12-2005, 13:42
Zrobione ^.-

Angel of Death
09-12-2005, 13:50
Drom, zapomniałeś napisać że głosowanie jest znów dla wszystkich, nie tylko posiadaczy Pacc.

Btw. zagłosowałem 8 kontami na reseller :D

Lord Yendras
bling bling bling wybrano reseller

hail tibia.pl

stars
Zagłosuje na to reseller ale chce się dowiedzieć co to dokładniej znaczy ???!!! :baby:

Rybzor
09-12-2005, 14:56
Ze wolisz Pacc przez Tibia.pl a nie CipSoft, nie dosc ze szybciej idzie to masz pewnosc ze dostaniesz jak masz poprawne dane i niechno mi ktos tylko powie ze pacc przez Tibia.pl jest be :P

Raul
09-12-2005, 14:58
Zagłosuje na to reseller ale chce się dowiedzieć co to dokładniej znaczy ???!!!
Pośrednik w kupowaniu pacca. Tak jak Drom, wysyłasz mu kasę, a on ze swojej karty kupuje Tobie pacca.
Boże, ale Wam było by łatwo opchnąć kota w worku. :/

>LukiZiom<
09-12-2005, 14:59
nareszcie bede mogl se kupic pacca :p oczywiscie jesli wygra reseller 8o !!
ja juz zaglosowalem...

nab
09-12-2005, 15:00
"In some countries it is very difficult to get a Premium Account if you do not have a credit card. International bank transfers take a long time and are very expensive due to high bank fees. Sending cash via postal service also takes a long time and is insecure. Therefore, we are thinking about supporting people in some countries who would buy Premium Accounts in large numbers to resell them to players. This way, you would buy a Premium Account from a person located near you, using payment methods that are common in your country. Most likely, the Premium Account would be slightly more expensive that way, however, getting a Premium Account would be easier, quicker and more secure. Would you be interested in buying a Premium Account from a reseller?"

Bycmoze, Premium Account bedzie troche drozszy tym sposobem, ale kupowanie Premium Account bedzie latwiejsze, szybsze i bardziej bezpieczne.

Nie ma tam bynamniej zadnej wzmianki, ze Premium Account bedzie tanszy...

:baby:

Nab~

Resthin
09-12-2005, 15:14
Naprawde Cip Soft mnie zadziwia , troszke za puzno sie za to wzieli.....ale lepiej puzno niz wcale. Moze sprawi to ze ludzie wroca do tej gry. Choc nie mozna powiedziec ze malo osob w nia gra. Dla mnie musieli byc znizyc cene do okolo 50 zl , bo tak szczeze to naprawde trzeba miec albo duzo kasy, albo nie miec na co jej wydac. Bo to tylko gra a wszystko co w niej jest istnieje tylko i wylacznie w komputerze. Sory For Oftop, ale nie moglem sie powstrzymac.

Btw : Oczywiscie Reseller

Lord Galaktus
09-12-2005, 15:48
Głosować na reseller a pacc tańszy Będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8o 8o 8o 8o
POMYŚLCIE
PACC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D 8o 8o 8o 8o :cup:

Exodus
09-12-2005, 16:20
Zagłosowałem na "Reseller" ale mam pytanie . Czy w tej sondzie mogą głosować tez FACCe ?

Raul
09-12-2005, 16:22
Bycmoze, Premium Account bedzie troche drozszy tym sposobem, ale kupowanie Premium Account bedzie latwiejsze, szybsze i bardziej bezpieczne.

Ale tu bynajmniej nie jest napisane, co by było gdyby, tylko jak się sprawa ma gdy kupujesz pacca przez pośrednika.
"W większości przypadkach, kupowanie pacca przez pośrednika może być trochę droższe, ale łatwiejsze, szybsze i bezpieczniejsze"
Oczywiście, że nie ma żadnej wzmianki, że będzie tańszy. Ale każdy z nas posiada własny mózg i może wywnioskować, że skoro robią jakąś sondę, to interesuje ich jaka opcja wygra i można się domyślać, że jeśli wygra "reseller" to możliwe, że jakoś ulepszą ten sposób, chociażby poprzez zmniejsze cen.

Dr. Omader
09-12-2005, 16:34
"In some countries it is very difficult to get a Premium Account if you do not have a credit card. International bank transfers take a long time and are very expensive due to high bank fees. Sending cash via postal service also takes a long time and is insecure. Therefore, we are thinking about supporting people in some countries who would buy Premium Accounts in large numbers to resell them to players. This way, you would buy a Premium Account from a person located near you, using payment methods that are common in your country. Most likely, the Premium Account would be slightly more expensive that way, however, getting a Premium Account would be easier, quicker and more secure. Would you be interested in buying a Premium Account from a reseller?"

:baby:

Nab~

Czytanie ze zrozumieniem plx?
Im chodzi o to, ze "Prawdopodobnie w takim przypadku premium account bedzie troche drozszy", ale nie zapominaj o kontekscie w jakim pisza. Zdanie to oznacza, ze w takim przypadku premium account bedzie pewnie lekko drozszy niz ten kupowany bezposrednio od CipSoftu, a nie ze cena premium acocunt wzrosnie.

Gdyby udalo sie nawiazac wreszcia jakas wspolprace z tymi ... to moze udaloby sie obnizyc cene. Mam pare swoich pomyslow na to i jesli oni wreszcie otworza oczy to moze uda mi sie zbic cene premium account na tibia.pl.

Nie napisalem, tez jednoznaczenie, ze premium account bedzie tanszy, tylko ze moze byc tanszy.
Nastepnym razem jak chcesz kogos poprawiac, to dokladniej przeczytaj to co on napisal.

Phoelerius
09-12-2005, 16:41
Na "reseller"? No moze jeszcze czego, co kasy sie wam zachcialo?
I tak za duzo na tym juz zarabiacie 13-15 zl na 90 dniowym...
Na allegro sa tansze tak btw!!!

Dwimenor
09-12-2005, 16:44
To kupuj przez allegro. Kto ci broni? Albo przez cipsoft-jeszcze taniej. Ameryki nie odkryłeś tym stwierdzeniem.

Sir Chromos
09-12-2005, 16:53
Hmm czy to napewno jest legalne aby komus sugerowac co ma zaznaczyc?? Zasada jest taka ze kazdy robi co chce... i zaznacza jak chce wy tylko powinniscie przekazac i przetlumaczyc lda tych ktozy z angielskim maja problemy,nic nie tlumaczycie a pozniej pojawiaja sie opisy ze nikt nie wie co zaznaczyl ale zaznaczyl bo tak przeczytal. Nieladnie nieladnie......widze biezecie przyklad z radia maryja i kształtujecie kolejne pokolenie moherowych beretow....

Morf
09-12-2005, 17:10
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że w Tibie grają jedynie "impotenci umysłowi". Powieccie mi jakim cudem PACC sprzedawany przez pośrednika może być tańszy niż kupowany u źródła ?
Poporostu pośrednicy (tibia.pl) chcą mieć kase i nawołują do głosowania na reseller....

Xcezor
09-12-2005, 17:15
Zagłosowałem na "Reseller" ale mam pytanie . Czy w tej sondzie mogą głosować tez FACCe ?

Tak ( jak widać pytają o zdanie potencjalnych klientow)

Seru :]
09-12-2005, 17:16
IP-address blocked for 30 minutes. Please wait.
Przykro mi... =/ i zapewne do końca tego dnia niezejdzie...

Dabek
09-12-2005, 19:41
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że w Tibie grają jedynie "impotenci umysłowi". Powieccie mi jakim cudem PACC sprzedawany przez pośrednika może być tańszy niż kupowany u źródła ?
Poporostu pośrednicy (tibia.pl) chcą mieć kase i nawołują do głosowania na reseller....

A ja utwierdzam się w przekonaniu że to forum czytają sami wtórni analfabeci - jeżeli nie potrafisz wywnionskowac tego z pierwszego posta, możesz też raczyć przewinąć 4 posty do góry i przeczytać wyjaśnienie Droma - drożej w newsie na tibia.com odnosi się od tego że kupowanie od resellerów jest droższe niż bezpośrednio na tibia.com (no bo niemożliwe jest żeby nie było - ale przecież nikt Cię nie zmusza do kupowania w ten sposób, ta opcja jest przeznaczona dla tych którzy z takich czy innych powodów nie moga zakupić pacc najprostszym sposobem - kartą kredytową). A sens tego głosowania jest taki że jeśli okaże się że istnieje duże zapotrzebowanie na takich pośredników, CipSoft może wprowadzić dla nich ulgi (tak jak w każdym biznesie - hurtem taniej) - przecież im się to opłaca, bo więcej pacców sprzedadzą. I wtedy, tak jak napisane w newsie, kupowanie pacc przez tibia.pl będzie taniej (niż jest teraz, a nie tak jak Ty namwmawiasz że twierdzimy, taniej niż u źródła).

Exodus
09-12-2005, 19:43
Wiem że to raczej niemożliwe ale mogliby "ulegalnić" kupowanie paccy przez tibię i zrobić takie zabezpieczenie że obie strony muszą dać ok itd(jak z kupowaniem domku).Na pewno Cipom by to się opłaciło bo pieniądze i tak byłyby te same ,tylko że od innej osoby . Wtedy więcej osób kupowało by pacce przez tibię.
Teraz dużo osób sie boi. Ja osobiście Pacc przez tibię kupiłem tylko 3 razy (ceny odpowiednio : 80k , 110k , 50k) I jestem pewien że to byłoby dobre rozwiązanie... ;]

Flash_Radzio
09-12-2005, 19:49
hehe, wlasnie zaglosowalem. :) Sobą, bratem i uhmakerem :)

Phoelerius
09-12-2005, 20:56
Prawda jest ku*** taka ze, wiekszosc osob co kupuje Pacce na allegro.pl lub przez tibia.pl ma ponizej 18 lat, a wiekszosc z nich nie ma na to zgody rodzicow. A wy sie dorabiacie kosztem ich rodzicow!
Nie wpadliscie moze na to ze jak by oni mieli zgode rodzicow to na 90% by sie ktos w ich rodzinie znalazl kto ma karte Visa?
I na dodatek probujecie wmowic ludzia jak maja glosowac, normalne ze polowa z tych co przeczyta ten news zaglosuje tak jak wy im to napiszecie, chodzby nawet dlatego ze nie wiedza co pozostale opcje znacza.

Takie naciaganie na kupno paccow osoby nie pelnoletnie to chyba lamanie prawa. A tym bardziej nie powinna tak robic "supported fansite".

Aaa jeszcze jedno... jak chcecie juz byc tacy dobrzy to czemu Pacc 90 dniowy kosztuje przez tibia.pl az 95zl, cena 85-90zl jest w 100% wystarczajac.

Dabek
09-12-2005, 21:34
Mhm, bardziej oczo***nej czcionki nie było?

Nie wpadliscie moze na to ze jak by oni mieli zgode rodzicow to na 90% by sie ktos w ich rodzinie znalazl kto ma karte Visa?

Nie wpadliśmy na to, to że Ty masz bogatą rodzinę gdzie co druga osoba ma karty kredytowe nie znaczy że wszędzie tak jest - NAPRAWDĘ sporo osób nie ma dostępu do kart kredytowych - a często też rodzice (a tym bardziej dalsi krewni) nie rozumieją charakteru transakcji przez internet i (zresztą całkiem słusznie w wielu przypadkach) boją się podawać dzieciom numerów kart - łatwiej im zrozumieć i pogodzić się z "daj mi 90 złotych, kupię sobie grę", i nikt tu nikogo na nic nie naciąga. Ja sam przez 2 pierwsze razy musiałem kupić pacc wysyłając pieniądze w kopercie (tydzień czasu czekania i denerwowania się ), bo nie znalazł się NIKT kto by mi raczył udostępnić kartę. Teraz też, gdyby nie to że ostatnio pomóc kupić pacc mi pomogła mama koleżanki z gry, pewnie skorzystałbym z oferty tibia.pl - i byłbym z tego szczęśliwy że się nie muszę martwić o to czy kasa nie przepadnie, a wszystko jest łatwo i szybko.

I co was tak do cholery boli to że tibia.pl na tym niby "zarobi"? Po pierwsze te pieniądze nie idą na fundusz zakupu Maybaha dla Droma, tylko na rozwój serwisu (nagrody w konkursach się z powietrza nie biorą), a po drugie to nawet nie jest takie łatwe proste i przyjemne jak wam sie zdaje, jakbyście mieli gg Droma to byście pare razy zobaczyli opisy na temat jego stosunku do Urzedu Skarbowego^^.

Owszem, namawiamy do głosowania, ale na opcje która jest dobra, a conajwyżej obojętna (ale wtedy nikt nie zmusza do głosowania) dla wszystkich (oprócz ludzi o mentalności psa ogrodnika, których boli to że komuś innemu coś się udaje). I po raz kolejny - jeżeli CipSoft wprowadzi na skutek tej ankiety jakieś ulgi, to NIKT z zespołu tibia.pl na tym nie zyska, NIKT z Was na tym nie straci, a zyskają użytkownicy którzy chcą kupić pacc przez nasza stronę.

A cena to cena - żyjemy w gospodarce rynkowej, skoro ludzie kupują po takiej cenie, to znaczy że nie jest zbyt wysoka. A gdyby była niższa to jakiś konkurs by wypadał raz na dwa lata - super interes dla Droma w zamian za latanie co chwile na pocztę/do banku, użeranie się z Urzędem Skarbowym i prowadzenie całego tego interesu.

A co do "łamania prawa" - rzucanie fałszywch oskarżeń i pomówień też nie jest zbyt fajne, a nawet jeśli nie niezgodne z prawem, to nieetyczne. Znajdź mi takie prawo które zabrania pośredniczenia w transakcjach przez internet.

Phoelerius
09-12-2005, 21:55
Znam za to takie prawo ktore zabrana zawierana transakcji z osobami ponizej 13 roku zycia, a sadze ze takie osoby tez sa waszymi klientami.

Toldo
09-12-2005, 22:19
moim zdaniem to nie tlyko powino byc "tańsze pacc" bo tibia musi miec sporo kasy aby utrzymac swiaty najlepiej jak nic sie niezmieni

Kamlot De'Kapy
09-12-2005, 22:23
Wszystyyyyy na Dromaaaaaaaaa :) !

Raul
09-12-2005, 22:35
I na dodatek probujecie wmowic ludzia jak maja glosowac, normalne ze polowa z tych co przeczyta ten news zaglosuje tak jak wy im to napiszecie, chodzby nawet dlatego ze nie wiedza co pozostale opcje znacza.
Nom, bo w newsie jest wytłumaczone co to znaczy reseller, a druga opcja to CipSoft. To naprawdę trzeba być super inteligentem żeby wpaść na to co jaka opcja oznacza.

webhaos
09-12-2005, 22:43
Ja i tak daje tacie kase a on mi przez allegro kupuje a ma karte,
Kupno paca przez com jest dosc skomplikowane lolz
wienc uwazam ze pl dobrze robi

Phoelerius
09-12-2005, 22:47
Ja i tak daje tacie kase a on mi przez allegro kupuje a ma karte,
Kupno paca przez com jest dosc skomplikowane lolz
wienc uwazam ze pl dobrze robi
Nom, nawet bardzo skomplikowane. xD

Thristen
09-12-2005, 22:52
Znam za to takie prawo ktore zabrana zawierana transakcji z osobami ponizej 13 roku zycia, a sadze ze takie osoby tez sa waszymi klientami.

Stary Wrzuc na looz, Swędzi cie cos..?

Mi tak czy siak lepiej kupic przez Tibia.pl

Miaaru
09-12-2005, 23:38
Prawda jest ku*** taka ze, wiekszosc osob co kupuje Pacce na allegro.pl lub przez tibia.pl ma ponizej 18 lat, a wiekszosc z nich nie ma na to zgody rodzicow. A wy sie dorabiacie kosztem ich rodzicow!

lepiej niech se dzieciak kupi tego pacca bez zgody rodzicow i niech ma przyjemnosc z grania niz zeby mial niekupic a pieniadze wyj**al na narkotyki czy inne swinstwo...

Virgojavier
10-12-2005, 00:13
Newb! Koles zal Ci dupe sciska ze ty nie wpadles na pomysl zalozenia takiej firmy czy co?

tomekfaszcz
10-12-2005, 00:27
pozwole sobie przytoczyc co ciekawsze fragmenty:

-"We are thinking about supporting people in some countries who would buy Premium Accounts in large numbers to resell them to players. This way, you would buy a Premium Account from a person located near you, using payment methods that are common in your country. Most likely, the Premium Account would be slightly more expensive that way, however, getting a Premium Account would be easier, quicker and more secure"

-"jest możliwe, że premium account będzie tańszy!"

"Ale każdy z nas posiada własny mózg i może wywnioskować, że skoro robią jakąś sondę, to interesuje ich jaka opcja wygra i można się domyślać..."

"Hmm czy to napewno jest legalne aby komus sugerowac co ma zaznaczyc?? Zasada jest taka ze kazdy robi co chce... i zaznacza jak chce wy tylko powinniscie przekazac i przetlumaczyc lda tych ktozy z angielskim maja problemy,nic nie tlumaczycie a pozniej pojawiaja sie opisy ze nikt nie wie co zaznaczyl ale zaznaczyl bo tak przeczytal. Nieladnie nieladnie......widze biezecie przyklad z radia maryja i kształtujecie kolejne pokolenie moherowych beretow...."

Podsumowujac: Wmawiacie ludziom iz pacc moze byc tanszy jesli ludzie zaglosuja na sugerowana przez was opcje podczas gdy wasza rola to ni wiecej jak informowanie. Nie mowiac o tym ze sam cipsoft zastrzegl w glosowaniu iz to spowodowalo by iz pacc bedzie prawdopodobnie drozszy.
(Juz ja to widze jak Cipy zmniejszaja ceny)

Co do konkursow nie oszukujmy sie ten jeden konkurs co 2 miesiace to naprawde malo, wystarczy poczytac troche forum konkurencyjnej strony gdzie osoba zamawiajaca pacce wypowiadala sie ile z tego zysku czerpie i bynajmniej nie sa to male pieniadze. (Nie twierdze tu ze nie nalezy sie cos dla Was[ani ze to latwa robota] ale to nie powod zeby pisac takie bzdury.)

Pozdrowienia dla Phoelerius'a jednego z niewielu na tym forum ktory uzywa mozgu i nie zaniza sredniej krajowej ; ).
Za bledy zarowno stylistyczne jak i ewentualne byki przepraszam ale jestem troche zmeczony.

-=HuRu=-
10-12-2005, 01:23
Prosze bardzo "Thanks for your vote." (reseller)

Madzia0022
10-12-2005, 01:52
A ja dalam 9 glosow na reseller razem z moimi makerami hrhr :evul: :evul: :evul: :baby: :baby: :baby:

Andreass
10-12-2005, 07:05
Każdy glos sie liczy....a przez firme Drom Latwo sie kupuje pacc

Drakon Pierwszy
10-12-2005, 07:25
Klik! Klik! Klik!
Głos oddany na ressler :] :cup:

Shardzik
10-12-2005, 08:25
@Phoelerius
Doceniam twoje wysiłki, o obrońco moralności --.--
Firma Drom jest firmą CAŁKOWICIE legalną, jest też akceptowana przez CIP Soft
A to że dzieci w wieku ~ 13 lat oklamuja rodziców, i przelewają, to nie jest absolutnie wina firmy... To tutaj rodzice tego domniemanego 13-latka są za to odpowiedzialni, bo cóż... chyba nie Drom~.
I nei wiem po co powołujesz się na prawo, skoro go dobrze nie znasz, nie wydaję mi się że jesteś prawnikiem.

@tomekfaszcz
You're kinda pitful...
Cóż pierwszą sprawą jest fakt, że nie podałeś źródła...
Drugą zaś to, że jesteś śmieszny...
Dlaczego?
- Zazdrościsz zysków firmie...
Zadaj sobie pytanie "Po co jest firma ?"
Odpowiedź brzmi "Po to, aby zarabiać"
Ale... chyba nie jesteś aż tak ciemny, żeby myśleć że wszystko idzie "do kieszeni"
To już nie jest bajka, to okrutny świat pełen urzędników, którzy chcą napchać kieszenie...
Myślisz że przelew nic nie kosztuje?
Czy prowadzenie strony jest za darmo?
Czy podatki omijają jego firmę wielkim kręgiem?
Więcej nie będe przytaczał, już sam zapewne wiesz jakie to bzdury gadałeś...

SoBo
10-12-2005, 10:22
głosik na CipSoft.

tomekfaszcz
10-12-2005, 10:24
@Phoelerius
Doceniam twoje wysiłki, o obrońco moralności --.--
Firma Drom jest firmą CAŁKOWICIE legalną, jest też akceptowana przez CIP Soft
A to że dzieci w wieku ~ 13 lat oklamuja rodziców, i przelewają, to nie jest absolutnie wina firmy... To tutaj rodzice tego domniemanego 13-latka są za to odpowiedzialni, bo cóż... chyba nie Drom~.
I nei wiem po co powołujesz się na prawo, skoro go dobrze nie znasz, nie wydaję mi się że jesteś prawnikiem.

@tomekfaszcz
You're kinda pitful...
Cóż pierwszą sprawą jest fakt, że nie podałeś źródła...
Drugą zaś to, że jesteś śmieszny...
Dlaczego?
- Zazdrościsz zysków firmie...
Zadaj sobie pytanie "Po co jest firma ?"
Odpowiedź brzmi "Po to, aby zarabiać"
Ale... chyba nie jesteś aż tak ciemny, żeby myśleć że wszystko idzie "do kieszeni"
To już nie jest bajka, to okrutny świat pełen urzędników, którzy chcą napchać kieszenie...
Myślisz że przelew nic nie kosztuje?
Czy prowadzenie strony jest za darmo?
Czy podatki omijają jego firmę wielkim kręgiem?
Więcej nie będe przytaczał, już sam zapewne wiesz jakie to bzdury gadałeś...

Chodzilo mi tu jedynie o sposob w jaki Tibia pl napisala tego newsa

-zaglosujcie na opcje wygodna dla nas, to pacc moze byc tanszy.
Nie mowiac tu wogule nic o pozostalych opcjach do glosowania, a moze ktos chcialby wiedziec co oznaczaja pozostale oddac na nie glos ale niekoniecznie jego angielski jest na tyle dobry.

Co do zyskow, co Cie boli ze sie nad tym tak rozwodzisz? Wspomnialem ze maja z tego duzo, bannery google zapewne pokrywaja comiesieczne koszty servera, przelew kosztuje grosze a o podatkach nic nie wiem jako iz jaki podatek mozesz zabulic od tego ze ktos Ci przesyla kase a ty ja wysylasz dalej przelewem ?

Dr. Omader
10-12-2005, 11:02
Na "reseller"? No moze jeszcze czego, co kasy sie wam zachcialo?
I tak za duzo na tym juz zarabiacie 13-15 zl na 90 dniowym...
Na allegro sa tansze tak btw!!!

Hahahahahaha...
A slyszales o czyms takim jak podatki?
Ludzie z allegro nie musza ich przewaznie placic, ja musze.

Nie liczac 19% podatku dochodowego, dochodzi ten walony VAT przez ktory cena jest taka a nie inna.
W cenie kazdego premium account jest 22% podatku VAT. Cena netto to 77.86zl, latwo mozesz sobie policzyc ze samego pdoatku VAT jest 17zl.
Wez pod uwage ze w Polsce VAT jest 22%, a w Niemczech 16% i doliczajac do tego, ze VAT musi byc obliczany od kwoty koszt kupna pacc + prowizja, a nie od samego kosztu pacca jak maja ludzie, ktorzy nie musza placic VATu.

Po zsumowaniu wszystkich podatkow, wychodzi ze tak naprawde od 1 pacca zysku jest 5-7zl, w zaleznosci od kursu euro. I dlatego wlasnie czuje sie dymany w dupe przez Urzad Skarbowy - bo ludzie z allegro maja wiekszy zysk na 1 paccu niz ja i majaj nizsza cene.

Moglismy miec mniejszy VAT i dochodowy, ale 54% kretynow wybralo na prezydenta czlowieka, ktory zapowiada 0 zmian w gospodarce... No pieknie, po prostu super. Ale w polityke w tym temacie juz nie chce wnikac.

Dodajac to ze codziennie musze odpowiada na dziesiatki czesto debilnych maili, to ze musze wyrywac wlosy z glowy jak przychodzi wypelnic te walone PITy, rozliczyc podatek i isc do Urzedu Skarbowego, to ze musze placic zlodziejska skladke ZUS, to ze codziennie rano wstaje i mam swiadomosc, ze jestem okradany przez panstwo, a jakis czlowiek, ktory robi na lewo moze to latwiej robic to dochodze do konkluzji, ze ci wszyscy ludzie tacy jak ty, ktorym zal dupe sciska, ze ktos zarabia sobie troche, ze probuje utrzymac strone i jakos ja wypromowac moga mnie poprostu pocalowac w dupe.

I ty wlasnie zaliczasz sie do tych "impotentow umyslowych". Juz to tlumaczylem w poscie:
http://www.forum.tibia.pl/showpost.php?p=624652&postcount=31

Poza tym, do twojego mozgu nie dociera chyba cos takiego, jak to ze element 5 tez ma jakas prowizje, wiec moze jak wygra opcja reseller uda sie z CipSoftem wreszcie nawiazac jakies negocjacje i podpisac kontrakty na sprzedaz w Polsce, bez posrednictwa elementu 5. Ale widocznie ja za wiele wymagam od czlowieka takiego jak ty, w koncu nie wszyscy potrafia myslec.

Takie naciaganie na kupno paccow osoby nie pelnoletnie to chyba lamanie prawa. A tym bardziej nie powinna tak robic "supported fansite".

Aaa jeszcze jedno... jak chcecie juz byc tacy dobrzy to czemu Pacc 90 dniowy kosztuje przez tibia.pl az 95zl, cena 85-90zl jest w 100% wystarczajac.

Nerwy puszczaja? Nie potrafisz wyrazac sie bez klniecia?
Nie wpadles geniuszu na to, ze mimo wszystko zyjemy w biednym kraju, nie wszyscy maja karty kredytowe, nie wszyscy potrafia zamowic pacc na tibia.com. Tak jest to latwe, ale jednak niektorzy by nie potrafili. Poza tym, wiekszosc rodzicow jest sceptycznie nastawiona co do transakcji w internecie i sie im nie dziwie, bo jakby przyszlo do mnie dziecko i powiedzialo ze chce gre kupic, tylko na nieznanej stronie musze podac numer mojej karty kredytowej na ktorej mam wszystkie oszczednosci to tez bym sie nie zgodzil.
A powiedz mi: jak ja niby mam rozpoznawac czy oni sa pelnoletni? Co mam do nich jezdzic i ogladac dowody osobiste czy jak? Chyba ze jestes super geniuszem i wymysliles jakas nowoczesna metode na rozpoznawanie kto jest pelnoletni, a kto nie.
Jakim kosztem ich rodzicow? A co oni kradna kase rodzicom czy jak? Przeciez pewnie maja jakies swoje kieszonkowe, albo od dziadka/babci dostaja to sobie moga z ta kasa robic co chca. Chyba lepiej zeby kupili sobie pacc niz przepili ta kase lub wydali na papierosy?
Twoje argumenty sa tak samo zalosne jak ty.

Kogo ja naciagam na kupno pacc? No pokaz mi! Czy ja im kaze te pacce kupowac? Czy oni mi wysylaja kase i nic za to nie dostaja zeby to bylo wyludzenie?
Idac twoim bezsensownym tokiem rozumowania, moge powiedziec ze firma Master-Foods Polska naciaga mnie na kupno Snickersow! Jak oni smia! Trzeba ich spalic na stosie!
Przeciez w szkolach ludzie ponizej 13 roku zycia kupuja sobie snickersy czesto bez zgody rodzica! Jak tak moze byc? Przeciez to lamanie prawa!
<wyciaga pochodnie i idzie spalic pierwsza napotkana hurtownie>

Oni kupuja usluge, najmuja mnie jako posrednika handlowego, za okreslona cene dostaja okreslona usluge. I jeszcze nie slyszalem zeby ktos po kupnie pacc narzekal. W koncu wie co kupuje, to co im mowie ze beda miec to maja, wiec jakie to naciaganie czy wyludzanie?

Czy ja im mowie na co maja glosowac? Nie. Ja ich prosze o to. Napisalem im jakie moga byc z tego korzysci i jesli CipSoft wreszcie otworzy oczy po tym glosowaniu to takie korzysci moga przyjsc. Jakbym w to nie wierzyl to bym tego nie napisal. Co moge poradzic na to, ze wiekszosc ludzi to idioci, ktorzy najpierw klikneli w linka glosowania, nawet nie czytajac co to jest, potem przeczytali "tanszy pacc" i "reseller" to to zaznaczaja i glosuja tak. To juz nie moja wina ze nie chce im sie czytac calego newsa. Do grania w tibie potrzeba minimalnych zdolnosci rozumienia angielskiego i to jest w zasadach, wiec chyba ludzie potrafia przeczytac caly voting i co jest tam napisane. Napisalem:

Głosować można w jaki sposób chciałbyś kupić premium account, czyli czy od CipSoftu bezpośrednio czy może raczej od "resellera" czyli od firmy Drom.

No to chyba wystarczajaco wyjasnilem dla rozumnego jaka jest roznica miedzy opcjami? Czy to za trudne jest dla ciebie? Czy ja mam sie rozwodzic w kazdym newsie, co kazde slowo oznacza, zeby sie ludzie nie czepiali?

Poza tym napisalem "Proszę wszystkich" i "Dziękujemy za każdy głos.". Wiec jakie kurde naciaganie na glosowanie? Czy ja ludziom mowie "Macie zaglosowac tak i tak!"? Przeciez jak ktos sie z tym niezgadza to tak nie zaglosuje. Tibia.pl jest darmowym serwisem, pomagamy ludziom, wiec chyba moga nam taka mala przysluge wyjasnic, szczegolnie ze to 2 minuty roboty. Wiec czego ty chlopie chcesz?

Jakby cena pacc byla po 85zl u nas, to mialbym jeszcze doplacac do tych paccow. Puknij sie w glowe, chyba ze ty jestes taki dobroduszny zeby doplacac do kazdego pacc, to prosze bardzo, nikt ci nie broni.
Tak jak mowilem 5-7zl to chyba nie jest wiele, jak za ta robote i te nerwy ktore czasem musze przechodzic i za odpowiadanie na posty ludzi, ktorych zazdorsc zjada od srodka.

Podsumowujac: Wmawiacie ludziom iz pacc moze byc tanszy jesli ludzie zaglosuja na sugerowana przez was opcje podczas gdy wasza rola to ni wiecej jak informowanie. Nie mowiac o tym ze sam cipsoft zastrzegl w glosowaniu iz to spowodowalo by iz pacc bedzie prawdopodobnie drozszy.
(Juz ja to widze jak Cipy zmniejszaja ceny)

Co do konkursow nie oszukujmy sie ten jeden konkurs co 2 miesiace to naprawde malo, wystarczy poczytac troche forum konkurencyjnej strony gdzie osoba zamawiajaca pacce wypowiadala sie ile z tego zysku czerpie i bynajmniej nie sa to male pieniadze. (Nie twierdze tu ze nie nalezy sie cos dla Was[ani ze to latwa robota] ale to nie powod zeby pisac takie bzdury.)

Pozdrowienia dla Phoelerius'a jednego z niewielu na tym forum ktory uzywa mozgu i nie zaniza sredniej krajowej ; ).
Za bledy zarowno stylistyczne jak i ewentualne byki przepraszam ale jestem troche zmeczony.

Oj... Gdyby wszyscy tak przepieknie uzywali mozgu jak wy dwaj to bysmy wolami pola orali w tym kraju.
Przeczytales posty Phoeleriusa, a mojego nie zauwazyles? Moze cos z oczami? A czytania ze zrozumieniem to tez cie w szkole nie nauczyli? Zaprawde niski jest twoj poziom intelektualny.
Przeczytaj sobie tego posta, bo nie bede kazdemu takimu "inteligentnemu" czlowiekowi jak ty pisal tego samego co juz napisalem pare postow wyzej:
http://www.forum.tibia.pl/showpost.php?p=624652&postcount=31

To tyle na temat ceny, jedziemy dalej...

No tak, cena pacc droga, konkursow malo, a ja jak juz pisalem mam sporo z tym roboty i jeszcze najlepiej to zebym wogole doplacal do tych paccow. Banda kretynow.
Czego wy w koncu chcecie? Nie chcecie wiecej konkursow, bo marudzicie ze malo, nie chcecie nizszych pacc, bo jak napisalismy ze moze po tym glosowaniu cos sie zmieni w podejsciu CipSoftu i moze pacc stanieje(a jesli moje pomysly by wypalily to tak by bylo) to wam sie to nie podoba, bo nie potraficie ogarnac czegos na czym sie nie znacie i o sytuacji czego nie macie pojecia.
Czy ja sie znam na neuro-chirurgi? Nie. Ale jakbym mial takie podejscie jak wy, to nawet ze sie nie znam to bym stal nad stolem chirurga i marudzil mu, ze to zle tnie, bo za dlugo, ale znowu za krotko bo czegostam nie wsadzi potem i jeszcze przy okazji wrzucilbym mu, ze to co ze w jego rekach jest zycie pacjenta, przeciez on nie powinien ani grosza dostac za to operacje, ba jeszcze ma doplacic do niej pacjentowi.

Podsumowujac:
Zal wam dupe sciska, ze ktos wpadl na cos(nie pierwszy zreszta), ze ma z tego troche kasy, ze stara sie wypromowac strone i rozwiazac problemy z hostingiem.
Macie zero argumentow, nie potraficie czytac ze zrozumieniem, pakujecie sie w rzeczy o ktorych nic nie wiecie i marudzicie na wszystko, do tego uwazacie, ze to wy jestescie najmadrzejsi na swiecie i wogole to nedzna ludzkosc powinna wam chold skladac.

Ale wiecie co? Mam was totalnie w dupie. Jakbym sie mial kazdym takim przejmowac to bym na sznurku juz dawno wisial ;)

Jak nie poprawicie powyzszych rzeczy, to nie wracajcie tu, bo tylko sie blaznicie.

Nowy post sie pojawil widze, to edita daje:

Nie mowiac tu wogule nic o pozostalych opcjach do glosowania, a moze ktos chcialby wiedziec co oznaczaja pozostale oddac na nie glos ale niekoniecznie jego angielski jest na tyle dobry.

Co do zyskow, co Cie boli ze sie nad tym tak rozwodzisz? Wspomnialem ze maja z tego duzo, bannery google zapewne pokrywaja comiesieczne koszty servera, przelew kosztuje grosze a o podatkach nic nie wiem jako iz jaki podatek mozesz zabulic od tego ze ktos Ci przesyla kase a ty ja wysylasz dalej przelewem ?

A nie mowilem ze slepy?
Pokaz mi gdzie ja tak kurde napisalem, to ci przyznam racje i oddam stanowisko admina. No czekam na ten cytat. Dawaj!
Napisalem ze proszę o zagłosowanie i podziękowalem, wiec co jest kurde nie tak? Napisalem ze sa opcje CipSoft i reseller? Napisalem. Jak jestes slepy i nie widzisz to przeczytaj jeszcze raz:

Głosować można w jaki sposób chciałbyś kupić premium account, czyli czy od CipSoftu bezpośrednio czy może raczej od "resellera" czyli od firmy Drom.

Mam ci to jakos dobitniej przedstawic, skoro czytac ze zrozumieniem nie potrafisz?

Bannery z google nam koszt utrzymania zwracaja? HAHAHAHHAHAHHAHAHA!!!!!!!! <lezy i kwiczy ze smiechu>
Czlowieku wiesz ile kosztuje sprzet na ktorym my stoimi?
3 dedykowane serwery dual xeon 3.2GHz z 2 GB ramu kazdy, bez limitu lacza na szybkim laczy. Wiesz ile tysiecy dolarow kosztuje utrzymanie tej strony? Gdyby nie hosting ktory nas sponsoruje to strona nie dalaby rady sie utrzymac. I to hosting zbiera kase z reklam i bannerow, ale to nie starcza na utrzymanie strony.

Dziwi cie to ze trzeba podatki placic? No coz w takich czasach zyjemy ze trzeba, zreszta zawsze prawie bylo trzeba. Jakbysmy nie placili to by sie znalazlo 5 takich jak ty co by sie czepialo ze nie placimy podatkow, a wszyscy jestescie tak samo zalosni.

Po raz kolejny dowiodles, ze nie masz pojecia o czym mowisz. Dlatego, przeczytaj newsa jeszcze pare razy, przeczytaj moje posty i moze cos dotrze do ciebie.
I nie smiej kogos o cos oskarzac i krytykowac, jak nie masz o tym pojecia, bo tak jak powiedzialem wczesniej: tylko sie blaznisz.

Phoelerius
10-12-2005, 12:03
13- latek moze kupic snickersa i itp, ale Pacca nie bardzo:-P
Wedlug Kodeksu Cywilnego osoba, ktora nie ukończyła trzynastu lat, nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych(Art 12. KC).

tomekfaszcz
10-12-2005, 12:23
A ja powtorze to co juz napisalem, mialem na mysli glownie pokazanie wasze stronnictwo wzgledem glosowania i przy okazji zachaczylem o koszta.

"Czytanie ze zrozumieniem plx?
Im chodzi o to, ze "Prawdopodobnie w takim przypadku premium account bedzie troche drozszy", ale nie zapominaj o kontekscie w jakim pisza. Zdanie to oznacza, ze w takim przypadku premium account bedzie pewnie lekko drozszy niz ten kupowany bezposrednio od CipSoftu, a nie ze cena premium acocunt wzrosnie."

Oznacza to ze dla szarego zjadacza chleba cena pacc wzrosnie. Imo w newsie powinno byc napisane iz cena pacc moze wzrosnac, ale jak sie pofarci to wyludzicie od nich znizki. A obecnie to jest ze moze sie zmniejszy a moze i nie, a tak naprawde to sie jeszcze zwiekszy. (Tak tak widze roznice miedzy wzrostem kosztu ze wzgledu na sprzedawanie przez posrednika a bezposrednim wzrostem cen)

Kycz
10-12-2005, 12:24
Głos na Reseller. :)

tomekfaszcz
10-12-2005, 13:08
Utrzymanie servera obecnie chyba nic was nie kosztuje od kiedy za wszystko buli fpp.pl. Pozatym polecam zapoznanie sie z hostingiem firmy np Servage ktora oferuje bardzo przyzwoity hosting za male pieniadze. (Chyba ze wolisz zeby maszyna stala w 2 pokoju wtedy rzeczywiscie pochlonelo by to duzo pieniedzy)

Corso
10-12-2005, 13:25
Ja juz zaglosowalem na REsellerów.. ;]

Czas na WAS .. ODDAWAJCIE GLOSY , wkoncu kazdemu z paccowiczow sie przyda taka ulga :] Bravo za tego posta !...

Glosujscie panowie glosujcie ;] I PANIE :P :baby: 8o 8o 8o 8o

Corso
10-12-2005, 13:49
Wedlug Kodeksu Cywilnego osoba, ktora nie ukończyła trzynastu lat, nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych(Art 12. KC).

Masz Racje..Lecz ja mam pacca poprzez moich rodzicow ktorzy m go kupili :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

Leefoo
10-12-2005, 14:04
No i zagłosowałem na resellera. Mam nadzieję że ta opcja wygra bo planuję w bliżej nieokreślonej przyszłości kupić se PACCa :) .

mani
10-12-2005, 17:42
Gracze moze i nie zyskaja ale Drom na pewno zarobi :) Ale nalezy sie chlopakowi za ciezka prace nad tibia.pl :)

Raul
10-12-2005, 21:13
To przejdź się na allegro i wyszukaj wszystkich, którzy łamią prawa. Prawdopodobnie zajmie Ci to ładnych kilka miesięcy, ale przynajmniej zaspokoisz swoje pragnienie.

blakes
10-12-2005, 21:33
Ten news mi przypomina motyw z topic'a (tibia.com) EO i jego autografy.

Oxygane
10-12-2005, 22:45
No ****a... co za idioci...

Co w tym zlego, ze ktos sobie cięzką i uczciwą pracą zarobi pare złotych, które i tak przeznacza na strone? Do sklepu spożywczego tez wchodzicie z pretensjami, że nie sprzedają towarów po cenie hurtowych? Pewnie nie, wy byscie wymagali odrazu cen producenta. Jesli komus sie to nie podoba, nie musi tu kupowac pacca, nikt was do tego nie zmusza. Jesli wy macie byc nadzieja tego kraju, przyszlymi prezydentami i ministrami, to ja zmieniam obywatelstwo, bo to społeczenstwo schodzi na psy. Niestety, żyjemy w kapitalistycznym kraju i takie są realia, gdybyscie to Wy, wczesniej wpadli na taki pomysł, pewnie tez chcielibysie zarobić, no nie? Cena pacca nie wzrośnie, jesli CipSoft obniży ceny paccow dla posrednikow, co napewno nastąpi, tibia.pl tez je zapewno obnizy. Radze wam pouczyć sie matematyki, bardzo rozwija umiejętność abstrakcyjnego myślenia, której wam niestety brakuje.

Phoelerius śmiem stwierdzić, iż Twoj level jest odwrotnie proporcjonalny do Twojego IQ.

Na miejscu Droma dawno kopnąłbym was w dupe i rzucił ten interes, który i tak NIE PRZYNOSI zysków dla Dromadera.

Sir Chromos
10-12-2005, 23:23
Czlowieku wiesz ile kosztuje sprzet na ktorym my stoimi?
3 dedykowane serwery dual xeon 3.2GHz z 2 GB ramu kazdy, bez limitu lacza na szybkim laczy. Wiesz ile tysiecy dolarow kosztuje utrzymanie tej strony? Gdyby nie hosting ktory nas sponsoruje to strona nie dalaby rady sie utrzymac. I to hosting zbiera kase z reklam i bannerow, ale to nie starcza na utrzymanie strony.

Hmm to chyba was oszukuja bo wszytsko chodzi jakby na 486.....

No ****a... co za idioci...

Co w tym zlego, ze ktos sobie cięzką i uczciwą pracą zarobi pare złotych, które i tak przeznacza na strone? Do sklepu spożywczego tez wchodzicie z pretensjami, że nie sprzedają towarów po cenie hurtowych? Pewnie nie, wy byscie wymagali odrazu cen producenta. Jesli komus sie to nie podoba, nie musi tu kupowac pacca, nikt was do tego nie zmusza. Jesli wy macie byc nadzieja tego kraju, przyszlymi prezydentami i ministrami, to ja zmieniam obywatelstwo, bo to społeczenstwo schodzi na psy. Niestety, żyjemy w kapitalistycznym kraju i takie są realia, gdybyscie to Wy, wczesniej wpadli na taki pomysł, pewnie tez chcielibysie zarobić, no nie? Cena pacca nie wzrośnie, jesli CipSoft obniży ceny paccow dla posrednikow, co napewno nastąpi, tibia.pl tez je zapewno obnizy. Radze wam pouczyć sie matematyki, bardzo rozwija umiejętność abstrakcyjnego myślenia, której wam niestety brakuje.

Phoelerius śmiem stwierdzić, iż Twoj level jest odwrotnie proporcjonalny do Twojego IQ.

Na miejscu Droma dawno kopnąłbym was w dupe i rzucił ten interes, który i tak NIE PRZYNOSI zysków dla Dromadera.

Jak cena moze nie wzrosnac skoro pieniadze przechodza w takim wypadku przez kilka rak a kazdy chce wziasc ich troszke dla siebie?? Dlaczego mleko od rolnika kupowane jest za 50gr za litr a w sklepie ponad 3zl?? BO KAZDY KTO DOTYKA TOWARU CHCE ZAROBIC proste prawa gospodarki...

A co do obrazania to sie "kolego" odwal Phoelerius jest bardzo porzadnym gosciem z ktorym mozna pogadac i zapewniam ze przewyazsza Cie swoim IQ. Pozdro dla Ciebie Phoe~~!!

Pozatym ja nikogo nie obrazam i nie mam takiego zamiaru bo nie na tym to polega dlatego nie rouzmiem skad te wulgaryzmy .Uwazam jedynie ze sposob w jaki zostala opracowana ankieta jest niewlasciwy gdyz jest to jawne sugerowanie co kto ma zaznaczyc...

Mimo wszytsko pozdrawiam serdecznie uzytkownikow oraz Moderatorów forum jak i cały zespól Tibia.pl

Oxygane
10-12-2005, 23:35

Jak cena moze nie wzrosnac skoro pieniadze przechodza w takim wypadku przez kilka rak a kazdy chce wziasc ich troszke dla siebie?? Dlaczego mleko od rolnika kupowane jest za 50gr za litr a w sklepie ponad 3zl?? BO KAZDY KTO DOTYKA TOWARU CHCE ZAROBIC proste prawa gospodarki...

Tylko można zarobić 5 zł i wydać je na dobra dla siebie, a mozna zainwestować w konkursy i rozwoj strony, tak jak robi to Drom.

A co do obrazania to sie "kolego" odwal Phoelerius jest bardzo porzadnym gosciem z ktorym mozna pogadac i zapewniam ze przewyazsza Cie swoim IQ. Pozdro dla Ciebie Phoe~~!!

Ta? A sprawia całkiem inne wrażenie.

Sir Chromos
10-12-2005, 23:41
Tylko można zarobić 5 zł i wydać je na dobra dla siebie, a mozna zainwestować w konkursy i rozwoj strony, tak jak robi to Drom.

Ta? A sprawia całkiem inne wrażenie.

No własnie Zarobic czyli ten zarobek bedzie finansowany z kieszeni klienta czyli kazdego z nas bo szczerze mowiac nie wierze ze Cip Soft zmiejszy oplaty w ten sposob zmniejszajac swoje zarobki bo po co?? Przeciez po co maja zarabiac mniej skoro i tak maja napewno spoko gotowki z ludzi ktorzy dokonali zakupu Pacc-a i w zwiazku z tym Cena Najprawdopodobniej wzrosnie wiec temat sie zamyka bo mi wlasnie o to chodzi ze pisza aby zaznaczac cos nie dla dobra ludzi jak to moze zostac odczytane tylko po to aby ZAROBIC tak ZAROBIC I dlatego własnie myśle ze tak nie powinno byc poniewaz wprowadzanie w bład nie jest etyczne bo nie bede sie rozwdzil nad aspektem prawnym bo nie mam ku temu odpowiedniej wiedzy.

I skoncz z insultowaniem Phoe kazdy ma swoje zdanie on ma takie wiec jest to tylko i wylacznie Jego sprawa i nie powinienes tego negowac.

Pozdro

Oxygane
10-12-2005, 23:48
Joł ziom pozdro pozdro!

Czy do Twojej świadomości, nie moze dojśc, że jeśli wiecej osob zaglosuje, iż wolą kupowac pacci od resellerów (wyjaśnie to słowo bo pewnie nie rozumiesz - posredników), to Cipsoft bedzie starał się zawrzeć z nimi jakąś umowe, między innymi z firmą Drom. Prawdopodobnie zostanie obniżona cena Pacca, tak aby pośrednił mógł na tym zarobić. Znając życie i Droma ceny na tibia.pl pójdą w dół, ponieważ nie jest on osobą, którą chce sie wzbogacić wszelaki możliwy sposób. Zrozumiałeś chlopcze, czy jeszcze jaśniej Ci to wytłumaczyć? A poza tym, to nie staraj sie pisać na siłe w taki wyszukany sposób, bo niestety Ci to nie wychodzi. Polecam także zapoznać się z podstawami interpunkcji.

Sir Chromos
11-12-2005, 00:02
Joł ziom pozdro pozdro!

Czy do Twojej świadomości, nie moze dojśc, że jeśli wiecej osob zaglosuje, iż wolą kupowac pacci od resellerów (wyjaśnie to słowo bo pewnie nie rozumiesz - posredników), to Cipsoft bedzie starał się zawrzeć z nimi jakąś umowe, między innymi z firmą Drom. Prawdopodobnie zostanie obniżona cena Pacca, tak aby pośrednił mógł na tym zarobić. Znając życie i Droma ceny na tibia.pl pójdą w dół, ponieważ nie jest on osobą, którą chce sie wzbogacić wszelaki możliwy sposób. Zrozumiałeś chlopcze, czy jeszcze jaśniej Ci to wytłumaczyć? A poza tym, to nie staraj sie pisać na siłe w taki wyszukany sposób, bo niestety Ci to nie wychodzi. Polecam także zapoznać się z podstawami interpunkcji.

echh słuchaj z interpunkcją oraz angielskim nie mam najmniejszych problemów więc przestań zmieniać temat bo nie o poprawnej polszczyznie tutaj rozmawiamy. I ZROZUM ja nie oskarżam Droma o to że kłamie i i mówi zaznaczać to bo chce się "nachapać" tylko o to ze np podobna cała kasa idzie na konkursy sprzęt itp a ja widze ze wszytsko chodzi jak by było postawione na 486 a konkursów też jak na lekarstwo . To raz
A dwa mi sie tylko nie podoba pisaie że zaznaczcie to i to i to i to bo do cholery każdy zaznacza co chce a mi się takie nakazywanie kojarzy z komuna albo radiem maryja i dlatego mam takie odczucia a nie inne jak napisałem w poprzednich postach. To dwa
A co do ugody to najpierw musza się dogadać a to nie jest łatwo ponieważ Cip-y bedą chciały aby najpierw wykazali ze ewentualna obiżka cen nie spokoduje mniejszych wpływów ponieważ liczba ludzi kupujących pace wcale nie musi sie zwiększyc bo ile obniża cene? 3% to przy kwocie 90+zl jest naprawde symbliczna sumą....

I prosze skończ obrażać ludzi bo to świadczy tylko o Tobie.... I najlepiej rozstańmy się w pokoju i spokoju bo każdy z nas ma odmienne zdanie i nie dojdziemy do porozumienia więc chciałem zaproponować rozejm jeśli oczywiście wyrazisz taka chęc....

Kthxbye

Oxygane
11-12-2005, 00:14
echh słuchaj z interpunkcją oraz angielskim nie mam najmniejszych problemów więc przestań zmieniać temat bo nie o poprawnej polszczyznie tutaj rozmawiamy.

Rotfl. Poki co to rozmawiamy na polskim forum i kutlura wymaga, aby pisać poprawnie. Jesli sądzisz, że nie masz z tym problemów, to radze Ci sie udać do poradni po zaśwadczenie o dyskleksji, może Ci sie to przydać w dalszym życiu. Ale wracając do tematu. Konkursów jak na lekarstwo? No zgadzam się, ale wystarczy policzyc. Zorgranizowanie jednego konkursu kosztuje... no policzmy... dajmy takiego z nagrodami w postaci trzech paccow bo 90 dni. 3 x 90 = 270 złotych, zgadza się? No i jedziemy dalej, na jednym Paccu Dromader ma zysk... no niech bedzie te 5 zł. 250 dzielone na 5 daje nam 54 pacci, które Drom musi sprzedać, aby zorgranizować jeden konkurs. Jak wiemy z doświadczenia nagrody zwykle są bardziej okazałe (czyt. pacc na dłuższy czas). Widzisz, a sprzedanie takiej ilości pacców troche trwa, jakbyś troche pomyślał, sam byś do tego doszedł. Teraz następna kwestia. Drom każe Ci głosować tak? Jakbys uważnie czytał, wiedziałbyś, że on jedynie sugeruje najlepsze rozwiązanie. Nikt na nim nie straci, a zyskać możemy wszyscy. Jakbyś był jeszcze bardziej uważny kilka postów wyżej, Drom napisał, że stara się rozwiązać problem hostingu, na co potrzebuje odpowiedniej ilości funduszy, zapoznaj się np. z www.choopa.com widzisz ceny? Serwer o porównywalnych parametrach jak posiada tibia.pl posztuje 2000 $ na miesiąc. Strona stoi na trzech takich maszynach, ale i tak jest to za mało. 2000 * 3,5 * 3 daje nam 31500 zł i jest to koszt miesięcznego utrzymania strony, może zasponsorujesz? Mam nadzieje, ze wyciagniesz jakies wnioski z dzisiejszej lekcji matematyki.

Sir Chromos
11-12-2005, 00:28
Rotfl. Poki co to rozmawiamy na polskim forum i kutlura wymaga, aby pisać poprawnie

Wiesz życze sobie aby wszyscy na tym forum pisali tak poprawnie jak ja...

@topic
Ok szkoda czasu na spzreczanie sie bo jak mówiłem ja mam swoje zdanie Ty masz swoje i nie przekonają mnie zadne Twoje argumenty ani żadne Twoje obliczenia ( widze skończyłeś conajmniej ekonomie albo matamtyke bo Twoja wiedza w tym zakresie jest przeogromna [ a szczególnie dział mnozenia opanowałeś do perfekcji....])
A co do sprzetu to naprawde za taka sume i sprzet o takich parametrach powinien chodzic zdecydowanie szybciej i efektywniej.

Życze spokojnej nocy...... i jak to mówia HAIL TIBIA.Pl ! B)

Azeroth Lee
11-12-2005, 00:58
CipSotf mugł by wprowadzić na rynek pacc'a na 30dni (przykładowo za 7-8 euro).
Napewno wiecej by zarobili niż dotychczas.

$corcerer
11-12-2005, 01:34
Przegięliście pałę, klocki.
A powiedz mi, z łaski (nie laski) swojej, CZYM TO SIE RÓŻNI? Bo niestety, jestem tak bardzo ograniczonym młotkiem, że nie potrafię tego pojąć. Od kiedy do zakupu TOWARU potrzeba osobowości prawnej? OD KIEDY? Jakbyś nie zauważył, to PACC jest TOWAREM. Niczym innym. a Drom kupuje ten TOWAR i sprzedaje go dalej. Tak jak każda hurtownia. Teraz pytanie za złotych pięćdzieśiąt: czy byle dzieciak może iść do hurtowni i kupić sobie TOWAR? takiego, powiedzmy lizaczka? Nie? a niby czemu? Bo nie ma osobowości prawnej? dobre! :D

Oznacza to ze dla szarego zjadacza chleba cena pacc wzrosnie. Imo w newsie powinno byc napisane iz cena pacc moze wzrosnac, ale jak sie pofarci to wyludzicie od nich znizki. A obecnie to jest ze moze sie zmniejszy a moze i nie, a tak naprawde to sie jeszcze zwiekszy. (Tak tak widze roznice miedzy wzrostem kosztu ze wzgledu na sprzedawanie przez posrednika a bezposrednim wzrostem cen)
Czekaj czekaj, bo nie czaje. Czyli jak opcja Reseller wygra, to CipSoft specjalnie podniesie ceny tylko dla resellerow? Czy rozumuję dobrze? Jeśli tak, to za przeproszeniem, chrzanisz jak poroniony. Wiesz czemu? Bo niestety, mój piękny, niejesteś w stanie sprawdzić kto JEST resellerem, a kto NIE. A jeżeli podniesie cene dla wszystkich, co jaden kij, na kogo zagłosują, nie? Więc po co chrzanisz?
Utrzymanie servera obecnie chyba nic was nie kosztuje od kiedy za wszystko buli fpp.pl. Pozatym polecam zapoznanie sie z hostingiem firmy np Servage ktora oferuje bardzo przyzwoity hosting za male pieniadze. (Chyba ze wolisz zeby maszyna stala w 2 pokoju wtedy rzeczywiscie pochlonelo by to duzo pieniedzy)
Czytałeś wymagania? Przeanalizowałeś koszta? Nie? to wróć. Tak? czytaj dalej.
FPP buli za wszystko. Fajnie. to mamy tak to zostawić? Jak królewicze z bajki? Nie pomyślałeś że hostują nas za FRIKO? za NIC, DARMO, ZERO, /dev/null ? I że w KAŻDEJ chwili mogą na nas się wypiąć? powiedzieć ładnie "s*******ajcie", zrobić rm -rf / na serwerkach i całą stronę szlag trafi? domene kupili oni. forum (vBulletin 3.0) kupili oni. WSZYSTKO jest w ich rękach, FPP ma keya do boarda, ma serwery, ma wszystko. czy jesteś w stanie ogarnąć swoim mózgiem, jaki ruch jest na tych serwerach? dla przypomnienia: TRZY RAZY dual xeon 3.2GHz z 2 GB ramu kazdy, bez limitu lacza na szybkim laczu. Nie wiem czy wiesz, ile to kosztuje, ale jeszcze dodam ci do tego tyle, że najprawdopodobniej kompy są połączone w klaster, który w godzinach szczytu NIE WYRABIA. Dotarło? NIE WYRABIA. Chrzanić to, że FPP.PL jest jednym z największych hosterów osiągalnych w polsce. Jasne. Oni to nic. masz lepszą ofertę za darmo? Nie za darmo? okej. Ty płacisz. Nie? a czemu? my powinniśmy? a z jakiej racji? Że niby mamy wam podać wszystko na szczerozłotej tacy? szczerze? chrzanie takie podejście. Jest troche normalnych ludzi, siedzą u mnie na kanale. Forum może przestać istnieć, wali mnie to. Przebywanie tutaj sprawia(ło) mi frajdę. Poza paroma pacanami, którzy myślą, że jak sobie napiszą że mają xx latek i objadą każdego to będziemy za nimi z tacą biegać.
Jakoś was przeżyłem, a bez was będzie mi tylko lepiej.
Jeżeli jeszcze nie dotarło, to powiem ci, że nie beierzemy żadnych pieniędzy za to, że sziedzimy na fotum, sprzątamy po was, pomagamy wam i użeramy się z wami. tak, to też do ciebie, czytelniku. A dostajemy w zamian? meee, beeee, kukuryku. Żygać mi się chce, jak to czytam, wiesz?
Ox (btw, dzięki) to jest inaczej. Wiesz, im większe łącze, tym krótsz fallus. Panowie mają chyba Neo+ 1024 :D
Jasne stary, co to jest, 1500+ użytkowników naraz, pikuś, to moje 286 jest szybsze.
Nie wiesz, o czym mówisz.
BO KAZDY KTO DOTYKA TOWARU CHCE ZAROBIC proste prawa gospodarki... Toż przecież Drom już maca te PACCe od dawna, a jakoś dopiero teraz cena automagicznie wzrośnie. Gdzie tu, kutfa, logika? Moje IQ nie nadąża za Towim, wybacz mi. Czy możesz mi to wyjaśnić jeszcze raz? Tak powoli i krok po kroku?
A co do obrazania to sie "kolego" odwal Phoelerius jest bardzo porzadnym gosciem z ktorym mozna pogadac i zapewniam ze przewyazsza Cie swoim IQ. Pozdro dla Ciebie Phoe~~!! F kópie raźniej, a pozatym kópy nikt nie ruszy.. bo śmierdzi? Swoją drogą, już dwóch takich "undergroundowych" ziomkuff dwóch było. Czyżbyście powrócili? Janek, to ty?
No własnie Zarobic czyli ten zarobek bedzie finansowany z kieszeni klienta czyli kazdego z nas bo szczerze mowiac nie wierze ze Cip Soft zmiejszy oplaty w ten sposob zmniejszajac swoje zarobki bo po co?? Tą cześć tekstu droma o Prowizjach pobierancych przez System V przespałeś, pominąłeś czy zlałeś z góry na dół?
wprowadzanie w bład nie jest etyczne A na co do cholery idzie cały budżet dzałów marketingowych? Kampanii wyborczych? Jeszcze może mi powiesz, że powtarzanie kłamstw nie czyni ich prawdą?
I skoncz z insultowaniem Phoe kazdy ma swoje zdanie on ma takie wiec jest to tylko i wylacznie Jego sprawa i nie powinienes tego negowac. Krytykować to my, nie nas, co? I co jeszcze?
echh słuchaj z interpunkcją oraz angielskim nie mam najmniejszych problemów więc przestań zmieniać temat bo nie o poprawnej polszczyznie tutaj rozmawiamy. Nie, wcale (patrz na zdanie :>)

I jeszcze bonusowo:
01:47:13 <@Vall> http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=624756&postcount=41
01:47:22 <@Vall> Ten koles jest chory.
01:49:34 <@Vall> nie no serio. Ten koles ma niby 21 lat?
02:00:29 <@Vall> Nie no, takich ludzi jak tych dwoch gosci powinni za jaja powiesic
02:02:55 <@Vall> Scorcerer: ich to chyba podnieca, ja bym po prostu zignorowal

Opinia osoby postronnej - Dzięki Vall za pozwolenie umieszczenia tego tutaj. Jak chcecie sobie pogadać jescze, to zapraszam na #tibia.pl, o ile Ghost nie wydłubie wam serc łyżeczką, bo coś ostatnio znerwicowany jest.

Genewa
11-12-2005, 08:21
KOKO zagłosowałam na resellerKOKO i co z tego KOKO

Szampan0
11-12-2005, 08:27
Reseller plax :) Chcemy tańszego PACCa ;]

Morver
11-12-2005, 08:44
dałem na reseller 2 głosy :D jeden z mojego acca a drugi z acca kumpla :]

Drakon Pierwszy
11-12-2005, 08:55
KOKO zagłosowałam na resellerKOKO i co z tego KOKO
TE TWOJE KOKO MNIE DRAŻNI
możesz napisać coś sensownego

Teninny
11-12-2005, 09:01
te KOKO to jakis szczeniacki text albo prosisz sie obana albo jestes urodzony prowokator...

Apropo dobrze ze raul napisał na co głosować bo założe sie że wiekrzosc nie wiedziala co tam jest napisane.....

Głos oddałem na ReseLLera...pozdro

Los Kamilos
11-12-2005, 11:35
Kiedy beda wyniki bo chce pacca kupic! 8o

Raul
11-12-2005, 12:31
Kiedy beda wyniki bo chce pacca kupic! 8o
16 grudnia.

@Juziu
Kolejny przygłup co myśli, że Amerykę odkrył, ale kilka postów wyżej już mu się nie chce czytać. Wyloguj się i nie kompromituj się dalej.

Phoelerius
11-12-2005, 14:11
Po 1, troche mnie to malo obchodzi, co piszecie tutaj o nie, to tylko swiadczy o poziomie tego forum. Nie chce mi sie odpisywac nawet, bo mam to gleboko w dupie.

Po 2, skorzystanie z platnej uslugi(zakupu pacca) jest jak najbardziej czynnoscia prawna. I jak najbardziej wasza firma lamnie prawo posredniczac w tym. Tak 10 latek moze kupic lizaka ale pacca nie. Dlaczego? Poniewaz to by bylo bez sensu. Od interpretowania kodeksu jest Sad Naczelny(czy jakos tak) i jestem pewny ze pacca 10-latkowi nie mozecie sprzedac legalnie.

Po 3, dzieki takiej tibia.pl i jej wspanialomyslnym moderatora wyniki glosowania na tibia.com beda nie autentyczne.

joopek
11-12-2005, 14:24
czytam to co piszecie i po prostu nie wierze...
ludzie... mózgi wam odpadły, czy na wakacjach gdzies zgubiliście?
Nie amm nic przeciwko Tibia.pl ale zrozumcie fakt, ze kupowanie czegokolwiek przez jakiegokolwiek pośrednika jeszcze nigdy nie przyczyniło się do obniżenia cen. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: pośrednik też chce zarobić!. Zresztą dziwiłbym się gdyby było inaczej. OK, może poprzez pośrednika kupowanie będzie dla niektórych prostsze(może i szybsze, w co raczej wątpie - płacąc kartą za PACC bezpośrednio dostajesz go po upływie jakichś 5-10 minut), ale na pewno nigdy nie będzie tańsze.

Dwimenor
11-12-2005, 15:19
Ale cena pośrednika może być mniejsza. Jeżeli CipSoft obniżyłby cenę pacca na 90 dni o 2 złote (w przeliczeniu z euro) to i pośrednik mógłby o 2 złote obniżyć cenę. Oczywiście, że cena paccka przez pośrednika jest wyższa niż normalnego, ale:
Nie każdy ma kartę
Przelewem bankowym i tak wyjdzie drożej
Pocztą też.

Oczywiście wynik sądy nie gwarantuje, że cena pośrednika spadnie.

Raul
11-12-2005, 15:53
OK, może poprzez pośrednika kupowanie będzie dla niektórych prostsze(może i szybsze, w co raczej wątpie - płacąc kartą za PACC bezpośrednio dostajesz go po upływie jakichś 5-10 minut), ale na pewno nigdy nie będzie tańsze.
Człowieczku o czym Ty wogóle gadasz. Przecież kupowanie pacca przez pośrednika jest przeznaczone głównie dla osób, które nie posiadają karty. Więc nie porównuj prędkości załatwienia pacca przez pośrednika i przez swoją kartę, tylko przez na przykład przekaz pocztowy do Niemiec. Napewno nigdy nie będzie tańsze? To wytłumacz mi po co CipSoft zrobił taką sondę? Postanowili sobie, że jak wygra "reseller" to sobie podniosą ceny żeby mniej ludzi kupowało pacc? Oczywiście, że sami nic nie piszą, że ceny zostaną obniżone, ale mamy własne mózgi? Mamy. Więc możemy się domyślać, że skoro jakaś opcja wygra, to CipSoft postara się sposób zapłaty podany w tej opcji ułatwić, przyśpieszyć, bądź zmniejszyć cenę.
Na następny raz z łaski swojej najpierw się zastanów, potem pisz.

Shardzik
11-12-2005, 16:56

LOL w jakim ty świecie żyjesz?

No cóż, nie można się czepić tego newsa...
Drom prosi, a potem jeszcze dziękuje za oddany głos...
"Wogule" to myślę że inne opcję nie są trudne do rozszyfrowania nawet dla analfabety językowego -.-... Poza tym każdy wie, może i twój umysł też zdążył już pojąć, że gdy wybierzemy inne opcję NIC się nie zmieni...
A po wybraniu opcji reseller może CIP Soft ułatwi dostęp resellerom, przynajmniej coś się zmieni.

Co do zysków... a no właśnie - to nei mnie boli, tylko ciebie bo nic o tym nie wiesz, tylko takie leszki jak ty myślą że z reklam Google są zyski takie, że można sobie wille kupić, po paru miesiącach... wątpie czy jesteś w stanie sobie wyobrazić jak serwer jest kosztowną rzeczą, i to nie jest 333 MHZ i gówniane łącze 10 kb tylko naprawdę porządny kombajn... (z tego co mi wiadomo coś 3 GHZ)
Przytoczyłem ci to wszystko, żebyś nie przytaczał cytatów typu "allegro tańsze" ; "Oni wogule nie placa podatkow" ; "oni maja z tego duzo"
Na prawie się nie znasz, nie znasz ich zysków z 1 pacca brutto, nie znasz kosztów. WIĘC NIE MASZ PRAWA rzucać oszczerstw w stronę tibia.pl .
IMHO Drom ledwo co zarobi do kieszeni żeby odreagować, i iść z MatKusem na bronka ;).
TAK użytkowniku przemysl to sobie, i nie rób z tego takiej kabały jak to miało swego czasu miejsce na scenie politycznej typu " Tusk - Heteryk, Kaczyński - Katolik, a i jeszcze pieniądze obiecuje"
Na koniec pozwole sobie przytoczyć
S. Lema "Nie wiedziałem, ze na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu"
@Phoelerius Hmm naprawdę jesteś dziwny... wydawałoby się na początku że cos tam błyskasz inteligencją, lecz teraz? Okazało się że się myliłem :S

$corcerer
11-12-2005, 21:26
Po 1, troche mnie to malo obchodzi, co piszecie tutaj o nie, to tylko swiadczy o poziomie tego forum. Nie chce mi sie odpisywac nawet, bo mam to gleboko w dupie.
To po co piszesz? Oszczędziłbyś nerwów i nam, i sobie.
Po 2, skorzystanie z platnej uslugi(zakupu pacca) jest jak najbardziej czynnoscia prawna. I jak najbardziej wasza firma lamnie prawo posredniczac w tym. Tak 10 latek moze kupic lizaka ale pacca nie. Dlaczego? Poniewaz to by bylo bez sensu. Od interpretowania kodeksu jest Sad Naczelny(czy jakos tak) i jestem pewny ze pacca 10-latkowi nie mozecie sprzedac legalnie.
A podanie mi lizaka nie jest płatne? Toż to robocizna! I od kiedy jesteś Sądem Naczelnym (czy jakoś tak)?
Po 3, dzieki takiej tibia.pl i jej wspanialomyslnym moderatora wyniki glosowania na tibia.com beda nie autentyczne.
Tak, idąc za ciosem, wyniki wyborów też nie są autentyczne, bo zewsząd atakują nas reklamówki ludzi startujących w wyborach, nie?

Hasło na dziś: AGITACJA

Gollumek
11-12-2005, 22:11
CipSoft jest bogaty :p głosuje na resellera :cup: :cup:
Pozdro dla Tibia.pl team

joopek
12-12-2005, 07:10
Człowieczku o czym Ty wogóle gadasz. Przecież kupowanie pacca przez pośrednika jest przeznaczone głównie dla osób, które nie posiadają karty.
A czy ja mowie ze dla takich nie jest?
Więc nie porównuj prędkości załatwienia pacca przez pośrednika i przez swoją kartę, tylko przez na przykład przekaz pocztowy do Niemiec.
Nie porównuje, czytajmy ze zrozumieniem. Stwierdzam jedynie fakt, że przez pośrednika nie może byc szybciej.
Napewno nigdy nie będzie tańsze? To wytłumacz mi po co CipSoft zrobił taką sondę? Postanowili sobie, że jak wygra "reseller" to sobie podniosą ceny żeby mniej ludzi kupowało pacc?
Tłumaczę: zapewne po to aby przekonać się ile osob korzysta z takiej opcji, a co za tym idzie byc moze wprowadzic jakies udogodnenia (niekoniecznie obnizke ceny) dla pośredników.[/quote]
Oczywiście, że sami nic nie piszą, że ceny zostaną obniżone, ale mamy własne mózgi?
Raczej mamy, problem w tym, ze niktorzy z nas z nich nie korzystaja...
Więc możemy się domyślać, że skoro jakaś opcja wygra, to CipSoft postara się sposób zapłaty podany w tej opcji ułatwić, przyśpieszyć, bądź zmniejszyć cenę.
Jak najbardziej się zgadzam, nigdzie nie pisałem ze nie mozemy
Na następny raz z łaski swojej najpierw się zastanów, potem pisz
Zawsze sie najpierw zastanawiam. powyzsza praktyke radze stosowac i Tobie

I sedno sprawy, jakby ktos nie zrozumiel. Nie staram sie tu krytykowac Tibia.pl lub oskarzac o naciaganie. Normalnym jest ze zalerzy im na nawet najmniejszych pieniadzach. Stwierdzenia osob na temat reklam google itp sa conajmniej smieszne, nie orientujecie sie ile kosztuje utrzymanie serwera, nie piszcie na ten temat. Glupota tez jest stwierdzanie ze stoi on na 486 (swoja droga troche mnie to ubawilo), biorac pod uwage liczbe odwiedzin (ktora jak sadze jest dosyc wysoka) przy serwerze postawionym na slabej maszynie moznaby bylo odpalic strone, pojsc sie przespac i wrocic przegladnac to co sie zaladowalo.

Jedyne co mi przeszkadza i przelknalem z niesmakiem to sposob podania tej informacji. I tu moja prosba do moderatorow: starajcie sie wazyc slowa, zwracajcie uwage na to, ze to co napiszecie czyta calkiem sporo osob. I postarajcie sie tlumaczyc newsy moze bardziej doslownie, to napewno nie zaszkodzi, bo uwagi w stylu:
Proszę wszystkich o (...) i zagłsowanie na "reseller".
jest po prostu nie na miejscu, chocby nie wiem jak najlepsze intencje wam przyswiecaly.

Tyle mojego, do reszty nie mam zadnych zastrzezen, co by nieporozumien nie bylo.

Memphis
12-12-2005, 13:06
Ja dalem vote na cipsoft.

Amigo
12-12-2005, 13:07
Ludu Tibijski - tylko spoko! Kto nie ma dostepu do kart bedzie korzystał z pośrednika tak jak ja to robię /sorki -robiłem/ I guzik mnie obchodzi ile na tym zarobi /bo różnica w cench nie jest porażająca/. Ważne żebym pacc miał jak najszybciej. Zresztą to bez znaczenia. Bo najprawdopodobniej po updacie grający sorkami czy drutami dadzą sobie spokój z packiem /o ile nie z tibią wogóle/. Ja w każdym razie na pewno Cipsoftowi nie zapłacę więcej ani grosza za te wszystkie ich zmiany na "lepsze". :evul:

Angel of Apostle
12-12-2005, 13:36
zagłosowalem na resellera :cup:

Dr. Omader
12-12-2005, 22:06

A to niby dlaczego nie to samo?
W takim razie jestem krzywdzony przez to panstwo! Prawo nie jest rowne dla wszystkich!
Wez sytuacje: wchodzi 10 latek do sklepu komputerowego, kladzie 500zl na lade i pokazuje, ktora karte graficzna chce. Myslisz ze oni mu jej nie sprzedadza? Czemu ich sie nie czepiasz?
Dalej nie odpowiedziales na moje pytanie: jak mam rozpoznac czy osoba, ktora wyslala mi pieniadze jest pelnoletnia? Jestes taki cwany to moze cos wykombinujesz.
Poza tym, skoro 13 latek "nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych" to dlaczego moze dokonac przelewu w banku?
Panie prawnik, wracaj pan do czytania kodeksu karnego, a biznes zostaw mi.

I to ma byc przyszlosc narodu? Kazesz kolesiowi zaczac czytac ze zrozumieniem, to on jeszcze wieksze bzdury wymysla.
Jak cena pacc dla zwyklego czlowieka przez glosowanie moze wzrosnac? Toz to CipSoft musialby WSZYSTKIM ceny podniesc. Wiec co my mamy do tego czy oni sobie dla wszystkich ceny podnosza?
Jeszcze raz mowie: CipSoftowi chodzilo o to, ze cena od resellera jest(jest, nie bedzie, czas terazniejszy) drozsza od ceny na tibia.com, a nie o to ze wzrosnie!

A widzisz jak to obecnie chodzi? Dlatego szukamy sposobu na oderwanie sie od fpp.pl, ale to wymaga sporych srodkow pienieznych. Widze, ze za przeproszeniem gowno wiesz o hostingu. Jakby maszyna stala w pokoju obok, koszta bylby znikome, ale strona by wcale nie dzialala. Jak nie wiesz czegos, to lepiej zamilcz, bo tylko sie blaznisz. Przy okazji obrazasz server4you.de na ktorym aktualnie stoimi(jeden z najlepszych hostingow w europie) i theplanet.org na ktorym strona stala wczesniej(przez wielu uznawany za najlepszy hosting na swiecie), wiec lepiej uwazaj na swoje slowa.

Nastepny koles z serii: Ja_wiem_wszystko_lepiej. Stary, odrazu widac, ze NIC nie wiesz o hostingu i o utrzymaniu takiej strony. Poczytaj sobie statystyki odwiedzin i postaraj ogarnac, jaki ogrom informacji jest przetwazany w kazdej sekundzie na tibia.pl. Nie masz strony, ktora generowalaby tak wielkie obciazenie i nie wiesz nic na temat tego, jak takie cos chodzi. Wiec zamilcz.

A po kiego grzyba mialbym podnosci moja cene? Ja tu kombinuje, jak ja obnizyc, a ten mi jeszcze pisze o podwyzszcze. -.-""
Naucz sie czytac ze zrozumieniem i odrozniac czasy terazniejsze od przyszlych, dopiero wtedy wroc na forum.

Zapomniales zapewnic ze penisa tez masz dluzszego.
Tak, bardzo porzadny koles, co sie czepia o kazde gowno nas, a nie widzi, ze codziennie wieksze korporacje i panstwo robia go za przeproszeniem w c***a.

Uwazam jedynie ze sposob w jaki zostala opracowana ankieta jest niewlasciwy gdyz jest to jawne sugerowanie co kto ma zaznaczyc...

To znany aktor, naukowiec, czy pani Gienia sprzataczka, moze uzyc swojego autorytetu i powiedziec, co wg. niego jest lepsza opcja w glosowaniu, moze przedstawic co dobrego z tego wyjdzie i poprosic ludzi ktorzy go/jej sluchaja o glosowanie na to, a ja nie moge, bo jakis kretyn sie znajdzie co mu zal dupe sciska, ze ktos moze zarobic?
Jestes zalosny. Zajmujemy sie ta strona, mamy poparcie tibiczykow i jak najbardziej mamy prawo do namawiania ludzi na glosowanie na ta opcje.
A strony Kaczynskiego czy Tuska to sie nikt nie czepia, ze wyraznie mowia nam na co mamy glosowac? To sa wlasnie polaczki, ktos ciezko pracuje zeby cos zarobic, to oni tylko beda kombinowac z zawisci zeby go zgnoic i zrownac z blotem.
Jak bede chcial(i bede mial kase na to :P), to moge sobie nawet wielki billboard na miescie powiesic z napisem "Glosuj na reseller!" i nikt, powtarzam nikt, nie bedzie mi mogl nic za to zrobic.

No własnie Zarobic czyli ten zarobek bedzie finansowany z kieszeni klienta czyli kazdego z nas bo szczerze mowiac nie wierze ze Cip Soft zmiejszy oplaty w ten sposob zmniejszajac swoje zarobki bo po co??

Masz ograniczone myslenie, nie potrafisz myslec, ze tak powiem wielowymiarowo i biznesowo. A po co maja obnizac swoje zarobki? Wystarczy, ze nie bede musial kupowac przez element 5 i juz bede mogl obnizyc cene o cene prowizji elementu 5. Poza tym moga obnizyc, jesli oblicza, ze dzieki obnizce ilosc sprzedanych wzrosnie tak, ze pokryje koszta obnizki i jeszcze da wiekszy zysk.

Przeciez po co maja zarabiac mniej skoro i tak maja napewno spoko gotowki z ludzi ktorzy dokonali zakupu Pacc-a i w zwiazku z tym Cena Najprawdopodobniej wzrosnie

Jak kur... ma wzrosnac? To by WSZYSTKIM musieli podniesc cene i WSZYSCY musieliby wiecej placic. O czym ty gadasz? Czlowieku, mam ciebie dosc. Nie chce ogladac zadnego twojego posta, do poki nie nauczysz sie czytac ze zrozumieniem. Bo jak narazie, to dzieci w 2 klasie podstawowki lepiej czytaja ze zrozumieniem niz ty.

wiec temat sie zamyka bo mi wlasnie o to chodzi ze pisza aby zaznaczac cos nie dla dobra ludzi jak to moze zostac odczytane tylko po to aby ZAROBIC tak ZAROBIC I dlatego własnie myśle ze tak nie powinno byc poniewaz wprowadzanie w bład nie jest etyczne bo nie bede sie rozwdzil nad aspektem prawnym bo nie mam ku temu odpowiedniej wiedzy.

I wlasnie o to tobie chodzi. O zarobki. Zal ci dupe sciska, ze ktos cos zarabia. I dlatego z nim sie klocisz. Nie umiesz czytac ze zrozumieniem i nawet nie widzisz swojego bledu. Nie etyczne? A to, ze przy wojnie w Iraku zginely tysiace niewinnych ofiar to jest etyczne? Nie. A czy byles na paradzie przeciw atakowi? Nie. Wiec zamilcz. Czy to ze wieksze firmy wykupuja male, po czym doprowadzaja je do bankructwa i zwalniaja 99% kadry, aby wykonczyc konkurencje jest etyczne? Nie. A czy prostesujesz przeciw temu? Nie. Wiec zamilcz i nie smiej mi mowic co jest etyczne a co nie.
Ja sumienie mam czyste i zamiary dobre, chce sprzedawac pacc po nizszej cenie, tak bede mial wtedy wiecej klientow, ale oni beda mieli pacc po nizszej cenie. To jest symbioza, kazdy korzysta, a nikt nie traci. Jesli opcja reseller wygra, moze CipSoft bedzie wreszcie bardziej chetny do rozmow biznesowych i uda sie wynegocjowac znizke, czy wywalenie elementu 5 z tego procesu.
Co sie stanie jesli wygra CipSoft? Nic. Totalnie nic sie nie zmieni.
Wezmy pod uwage ze masz karte kredytowa i sam sobie pacc kupujesz, mozesz zaglosowac na CipSoft i nikt ci tego nie broni ani nie zlinczuje za to. Ale jesli pomyslisz chwile logicznie i przeczytasz moje posty, dojdziesz do wniosku, ze tobie nic sie nie zmieni, ale ktos kto nie ma karty moze taniej i latwiej kupic pacc i jako DOBRY czlowiek powinienes zaglosowac na reseller, dla dobra tej drugiej osoby. A jesli powiesz ze nie interesuje cie druga osoba, to wlasnie bedzie nie etyczne. Nic nie tracisz ani na 1 ani na 2 opcji, nic nie zyskasz na 1 ani na 2 opcji. Ale na 2 moze ktos inny zyskac, ale wolisz na 1 zaglosowac, bo przeciez masz innych ludzi gdzies. To by bylo nie etyczne.

Nie chce sie juz tutaj bardziej zaglebiac, ale na kogo ida podatki ktore place? Na kogo idzie te 22% VATu z kazdego pacc? Na nasze panstwo. Na co idzie te 16% VATu w niemczech, ktorego ja nie place, a ty swoja karta placisz? Na panstwo Niemieckie. Moglbym powiedziec ze kupujac pacc przez moja firme wspierasz Polskie panstwo i przyczyniasz sie do wzrostu PKB, oraz ze te pieniadze w jakiejs czesci jeszcze dodatkowo na ciebie dzialaja, bo costam jest robione za te podatki. Ale ty tego nie dostrzegasz, wolisz kogos pogrzebac i nazwac szatanem i do tego powiedziec ze jest nieetyczny niz pomyslec chwile i dojsc do tych wnioskow, ktore wypisalem.

Gdyby nasz rzad wpadl na genialny pomysl obnizenia podatku VAT do przynajmniej 16%(tyle co w Niemczech) to cena pacc odemnie, bylaby niewiele wieksza od ceny pacc od elementu 5. Ale na rzad przez najblizsze pare lat nie bedziemy mieli za duzego wplywu, juz i tak wyborcy zje.bali sprawe. A na CipSoft mozemy miec wplyw, wlasnie przez to glosowanie.

kazdy ma swoje zdanie on ma takie wiec jest to tylko i wylacznie Jego sprawa i nie powinienes tego negowac.

Jak to nie? Kazdy ma prawo miec swoje zdanie i kazdy ma prawo jego zdanie podwazac. To jest publiczne forum i jak najbardziej mozna kogos zdanie podwazac, szczegolnie gdy ma sie dobre argumenty, ktorych w tym przypadku - wy nie macie.

I ZROZUM ja nie oskarżam Droma o to że kłamie i i mówi zaznaczać to bo chce się "nachapać" tylko o to ze np podobna cała kasa idzie na konkursy sprzęt itp a ja widze ze wszytsko chodzi jak by było postawione na 486 a konkursów też jak na lekarstwo . To raz

Nigdzie nie napisalem, ze cala kasa idzie na to, no bo sorry, ale zajmowac sie tym wszystkim, uzerac sie z podatkami, ludzmi takimi jak ty i jeszcze nie miec z tego ani grosza? Ja bym sie na to nie pisal.
Ale tak jak mowilem, czesc idzie na konkursy, a czesc jest odkladana na cos co z MatKusem planujemy zrobic, jednak jak mowilem - wymaga to sporych pieniedzy, wiec narazie nie widac efektow. Moze po nowym roku cos sie ruszy. I tak, chodzi o nasz hosting.
Jak masz kase zeby nam zasponsorowac nowy sprzet to prosze bardzo. Chetnie zamienie 3 dedykowane 3.2GHz Dual-Xeony na 5 takich dedykow, wtedy strona by ladnie chodzila. Ale to jest kwestia kilku tysiecy dolarow wiecej miesiecznie. My takiej sumy nie mamy, moze ty masz?

A dwa mi sie tylko nie podoba pisaie że zaznaczcie to i to i to i to bo do cholery każdy zaznacza co chce a mi się takie nakazywanie kojarzy z komuna albo radiem maryja i dlatego mam takie odczucia a nie inne jak napisałem w poprzednich postach. To dwa

Nie wiem czy jestes tego swiadom, ale widocznie nie.
Przez cala kampanie wyborcza najpierw partii potem Prezydenta, wlasnie tak ci ludzie mowili. Mowili wyraznie: Glosuj tak!, Glosuj na nas!, itp.
Budziles sie rano, wlaczales TV i slyszales reklame partii wyborczej, otwierales okno i widziales wielki billboard Kaczynskiego z napisem "Prezydent IV Rzeczpospolitej", jakby mial prawo tak mowic o sobie, jeszcze przed wyborami, jakby to bylo przesadzone. Rodzice ci mowili ze taki a taki kandydat jest dobry i oni na niego glosuja, kumple ci mowili ze oni glosuja na X bo costam zrobi. I codzinnie miales robione totalne pranie mozgu. Tego sie nie czepiales, a tego ze ja ladnie prosze ludzi o glosy bo moze niektorym i mi byc lepiej to juz zle? Zalosny jestes.

A co do ugody to najpierw musza się dogadać a to nie jest łatwo ponieważ Cip-y bedą chciały aby najpierw wykazali ze ewentualna obiżka cen nie spokoduje mniejszych wpływów ponieważ liczba ludzi kupujących pace wcale nie musi sie zwiększyc bo ile obniża cene? 3% to przy kwocie 90+zl jest naprawde symbliczna sumą....

O czym ty wogole gadasz? Czy ty masz jakies pojecie o ekonomii czlowieku? O prawie? Czy negocjowales kiedys z kims kontrakt? Czy wiesz jakie sa moje stosunki z CipSoftem? NIE. Wiec o czym ty do mnie rozmawiasz?

I najlepiej rozstańmy się w pokoju i spokoju bo każdy z nas ma odmienne zdanie i nie dojdziemy do porozumienia więc chciałem zaproponować rozejm jeśli oczywiście wyrazisz taka chęc....

Ty masz zdanie bez argumentow. My mamy argumenty i zdanie. Ty jestes zbyt ograniczony zeby zrozumiec nasze argumenty. Wolisz kogos zgnoic i zmieszac z blotem tylko zeby bylo mu gorzej, nie mozesz zdzierzyc, ze komus moze byc lepiej i latwiej(i mowie tutaj nie tylko o sobie, ale wlasnie o ludziach kupujacych pacc przez moja firme). I dlatego sie ciesze ze ludzie ponizej 18 roku zycia nie moga glosowac, chociaz i tak reszta spoleczenstwa to w wiekszosci kretyni :/

@topic
Ok szkoda czasu na spzreczanie sie bo jak mówiłem ja mam swoje zdanie Ty masz swoje i nie przekonają mnie zadne Twoje argumenty ani żadne Twoje obliczenia ( widze skończyłeś conajmniej ekonomie albo matamtyke bo Twoja wiedza w tym zakresie jest przeogromna [ a szczególnie dział mnozenia opanowałeś do perfekcji....])

Tak jak mowilem. Ty nie masz argumentow. Ty tylko nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i myslisz ze jestes nieomylny.

A co do sprzetu to naprawde za taka sume i sprzet o takich parametrach powinien chodzic zdecydowanie szybciej i efektywniej.

Jakie zycie jest proste i ladne jak sie jest najmadrzejszym na swiecie, ma sie pojecie o hostingu, o prawie, o ekonomii, tak ladnie sie czyta ze zrozumieniem i wogole.
Jak jestes taki madry, to zalatw mi lepszy hosting niz to co nam oferuje fpp.pl. Chetnie sie przeniose. No czekam na twoja oferte, tak jak mowilem, jak chcesz zeby lepiej chodzilo to conajmniej 5 dedykow 3.2GHz, 2GB ramu, nie limitowane lacze(tak, wiele firm ma napisane ze daja nielimitowane, jak my im maila wysylamy i napiszemy ile codziennie zjada tibia.pl to odpisuja, ze takiego czegos nie sa w stanie za ta sume zaoferowac ;) ).
Uwierz mi, juz wiele razy szukalismy, matkus wyslal dziesiatki maili do wszelkich mozliwych hostingow i nie da sie miec lepiej na ta chwile, ale jak mowilem pracujemy nad tym.
Dlatego rzeczy na ktorych sie nie znasz, zostaw komus, kto w tym siedzi, a sam wracaj do klockow lego czy czym tam sie zajmujesz ;)

Hmmz... A moze dlatego ze to prawda? Zalosny polaczek.

Tak jak wczesniej napisalem: pokaz mi jak sprawnie sprawdzic czy maja ponizej 10 lat. Ladnie mowic ze cos jest fee jak nie trzeba rozwiazania na to przedstawic.
Do tego, tak jak pisalem, skoro skorzystanie z platnej uslugi jest czynnoscia prawna, to wykonanie przelewu w banku/na poczcie tez jest. To dlaczego poczta pozwala im wykonac przelew?
Poza tym, jeszcze nie poznalem zeby ktos ponizej 10 roku zycia kupil pacc i szczerze watpie zeby takich osob bylo sporo, raczej pojedyncze przypadki.

A dzieki kampania wyborczym, telewizji, slawnym ludziom i cholera wie komu wybory prezydenckie nie byly autentyczne! Na stos z nimi!
Jeszcze radze isc na tibiabr.com bo oni tez prosza o glosy :)
Spadaj chlopie bo zalosny jestes.

czytam to co piszecie i po prostu nie wierze...

Czytaj ze zrozumieniem jak juz.

ludzie... mózgi wam odpadły, czy na wakacjach gdzies zgubiliście?
Nie amm nic przeciwko Tibia.pl ale zrozumcie fakt, ze kupowanie czegokolwiek przez jakiegokolwiek pośrednika jeszcze nigdy nie przyczyniło się do obniżenia cen. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: pośrednik też chce zarobić!. Zresztą dziwiłbym się gdyby było inaczej. OK, może poprzez pośrednika kupowanie będzie dla niektórych prostsze(może i szybsze, w co raczej wątpie - płacąc kartą za PACC bezpośrednio dostajesz go po upływie jakichś 5-10 minut), ale na pewno nigdy nie będzie tańsze.

Kolejny czlowiek ktory ma olbrzymie problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Mowisz ze czytales posty, to czytales tez moj w ktorym napisalem ze nie chodzi o pacc tanszy niz na tibia.com tylko o pacc tanszy niz teraz jest odemnie! Czy nie widzisz tej roznicy? Zrozumcie to wreszcie, my chcemy dobrze dla tych ktorzy od nas kupuja i dla nas oczywiscie. Ale to jest symbioza, wiec co jest zlego w tym ze i ludziom bedzie lepiej i nam? Jestescie po prostu żałośni.

Jedyne co mi przeszkadza i przelknalem z niesmakiem to sposob podania tej informacji. I tu moja prosba do moderatorow: starajcie sie wazyc slowa, zwracajcie uwage na to, ze to co napiszecie czyta calkiem sporo osob. I postarajcie sie tlumaczyc newsy moze bardziej doslownie, to napewno nie zaszkodzi, bo uwagi w stylu:

Proszę wszystkich o (...) i zagłsowanie na "reseller".

jest po prostu nie na miejscu, chocby nie wiem jak najlepsze intencje wam przyswiecaly.

Jak to jedyne? Jak post wczesniej twierdziles ze my klamiemy, teraz co innego twierdzisz. Zdecyduj sie czego ty sie czepiasz w koncu.
I tak jak wczesniej juz napisalem:
Skoro inni ludzie moga uzyc swojego autorytetu i poprosic kogos o glosowanie na cos, to dlaczego ja nie moge? Przeciez zyjemy w tym samym kraju i mam takie samo prawo do tego.
Nie czuje ze robie cos nieetycznego, chyba ze nieetycznym jest to ze chcialbym obnizyc cene pacc u mnie i pozwolic ludziom kupic go taniej, tak zyskac przy tym tez, ale jak mowilem: to jest symbioza. Wiec skoro to nie jest etyczne, to co jest?

Phoelerius
13-12-2005, 09:17
A to niby dlaczego nie to samo?
W takim razie jestem krzywdzony przez to panstwo! Prawo nie jest rowne dla wszystkich!
Wez sytuacje: wchodzi 10 latek do sklepu komputerowego, kladzie 500zl na lade i pokazuje, ktora karte graficzna chce. Myslisz ze oni mu jej nie sprzedadza? Czemu ich sie nie czepiasz?
Dalej nie odpowiedziales na moje pytanie: jak mam rozpoznac czy osoba, ktora wyslala mi pieniadze jest pelnoletnia? Jestes taki cwany to moze cos wykombinujesz.
Poza tym, skoro 13 latek "nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych" to dlaczego moze dokonac przelewu w banku?
Panie prawnik, wracaj pan do czytania kodeksu karnego, a biznes zostaw mi.

I moze jeszcze mi powiesz ze 13 latek moze konto w banku zalozyc bez zgody rodzicow? Beuh.
Karty graficznej sprzedawca nie powinien sprzedac jemu.
Przelewu bank nie powinnien zrealizowac.
A to jak bedziesz sprawdzal ile dana osoba ma lat to juz nie moja sprawa, przeciez to ty masz firme a nie ja.

Dr. Omader
13-12-2005, 19:52

To czep sie tego sprzedawcy bo 99% z nich tak zrobi. Ciekawe jak ty bys sie zachowal

I oto mi wlasnie chodzilo. Skoro nie moze, to nie jest moja wina ze przelal te pieniadze, skoro mu sie udalo przelac to ja uwazam, ze on ma odpowiedni wiek.

A to jak bedziesz sprawdzal ile dana osoba ma lat to juz nie moja sprawa, przeciez to ty masz firme a nie ja.

No tak. Bo Pan Ja_wiem_wszystko_lepiej nie potrafi wymyslic sposobu na to. Skoro jestes taki madry, to oswiec mnie o wielki. Nazekaz kazdemu latwo.
Skoro juz podjales sie samobojczej proby oskarzania mnie o cos i czepiania sie mnie to miej dobre argumenty. Jak sie na cos na nezka, to powinno sie wiedziec jak to rozwiazac.

$corcerer
13-12-2005, 22:31
I moze jeszcze mi powiesz ze 13 latek moze konto w banku zalozyc bez zgody rodzicow? Beuh.
To tylko jeden cytat. A co z resztą? Drom wytknął ci 3 głupoty, nie licząc innych, którzy po tobie powtarzają. Do tamtych cytatów nie potrafisz się odnieść, czy może nie chcesz, bo Drom ma rację?

Raul
13-12-2005, 22:35
Do tamtych cytatów nie potrafisz się odnieść, czy może nie chcesz, bo Drom ma rację?
Post Droma był dość długi, najwidoczniej chyba za dużo literek do złożenia. :/ Wziął poprostu pierwszy z brzegu cytat, napisał swoje idiotyczne argumenty i czeka aż Drom krótko odpowie i wtedy wywinie mu się od czytania całego "wykładu".

Drakon Pierwszy
14-12-2005, 09:42
Ta to było troche przecholowanez tymi cytatami komu chce sie tyle czytać :D
A co muwićo pisaniu 8o
wogule to całęgo nieeczytałęm ale akurat to czensc tak i sie zgadzam z tobą Raul :cup:

Sir Chromos
14-12-2005, 23:15
No comment....

Charlotte Makantana
14-12-2005, 23:54
Ta to było troche przecholowanez tymi cytatami komu chce sie tyle czytać :D

nieprzeczytales wypowiedzi a komentujesz? :P no dobra niewazne...

moim zdaniem Drom ma racje... bo malo w ktorym przypadku sprzedazy czegokolwiek zwraca is euwage na wiek... a ten gosciu to chyba na serio mysli ze ma zawsze racje... :P