Pokaż pełną wersje : Update tibia.pl
No i doczekaliśmy się kolejnego update na tibia.pl.
Nie jest to może jakiś wielki update, ale wymagał trochę pracy od nas.
O nadchodzących zmianach bywalcy kanału IRC wiedzieli już jakiś czas temu i mieli je okazję przetestować, a pozostali mają okazję testować zmiany teraz.
A co się zmieniło?
Od nowa zrobiliśmy listy większości przedmiotów, dzięki czemu amulety, pancerze, pierścienie itp. można już dowolnie sortować.
Ponadto klikając na nazwę przedmiotu otrzymamy listę potworków, z których dany przedmiot wypada, a klikając na nazwę potwora otrzymamy listę jego lootu jako linki do opisów danych przedmiotów.
Mamy nadzieję, że ułatwi wam to grę i rozwiąże sporo wątpliwości.
Kolejne nowości na stronie to informacja czy broń jest jedno, czy dwuręczna, a także opisy wielu przedmiotów, szczególnie tych mniej popularnych.
Ponadto strona przygotowuje się powoli do znacznie większego update, ale wszystko w swoim czasie.
Mamy nadzieję, że wkrótce tibia.pl będzie najpopularniejszą na świecie, a nie tylko w Polsce, stroną o Tibii.
1234567890
25-05-2004, 23:38
WYPAS UPDATE DALISCIE
BARDZO UŁATWI PRACE :] 8)
Dr. Omader
25-05-2004, 23:39
No to jak widzicie ja jako jeden z przygotowujących ten update zachęcam do testowania i zgłaszania wszelakich błedów do tego TEMATU (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=5196&boardid=4&styleid=1)
Dziękujemy za testowanie i zapowiadamy że ciągle trwają prace nad dalszym rozwojem naszej strony.
Będzie ona stale rozbudowywana.
P.S. A żeby troche się pochwalić to dodaliśmy opcje, których na wielu innych stronach nie znajdziecie dlatego zachęcam do czerpania informacji od nas....
Gonzo von Krenzel
26-05-2004, 00:00
OmG! No nieźle - fajnt bajer... ;)
Jeszcze nie widziałem stronki o tibii (poza granicami Polski również) z takimi opcjami. Big gratz! Teraz czekamy na nowe forum!
@Matkus: quickly plx ;)
Fajnie jest patrzec ja strona sie rozwija( mam tez w tym swoj wklad :] ). Mam nadzieje ze nie dlugo wszystko pozmieniamy na lepsze(rowniez forum) a serwis o Tibii w Polsce bedzie jednym, jak i nie najlepszym serwiem o Tibii na swiecie ;)
no update oryginalny. gratulacje ;]
wprowadzilbym jednak pare kosmetycznych poprawek, niekoniecznie zwiazanych z ta aktualizacja...
glownie w nazwach...
"bronie" na "broń",
"bron obuchowa" na samo "obuchowa" (analogicznie do "dystansowej"),
"dystansowe" na "dystansowa" (ach te szczegoly ;p),
mape calej tibii dac na sama gore map, potem rook, dalej juz alfabetycznie,
dodac "normalna" tabele z expem, wg mnie wygodniej bedzie...
dalej nie moge przegladac bo cos chyba robicie i wyskakuje "bad request" :]
wiem ze to nic waznego, ale jak to sie mowi... diabel tkwi w szczegolach ;]
edit...
uch... "p i e r d o l y" cenzura zjada ;]
Hegemmon
26-05-2004, 01:21
8o <- ta twarz mówi sama za siebie ale jakbym tylko to dał w poście to bym upomnieniem po tej twarzyczce oberwał i by wyglądałą tak -> ;(
Wypasany upek :)
wszystko działa i jest oki :)
Gratulacje, bo to jest naprawdę pomocne.
Czekam na następny upki :)
Błędów na razie specjalnych nie znalazłem - jest czysto :)
Świetnie.
Bardzo diobrze przemyślany utpade!!! :D
Super ten upadate dał dużo nowego a następny to będzie dopiero coś. :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Charles Blader
26-05-2004, 09:12
Update jest bardzo ładny, ale przy okazji Mogliście dać nowy design golden helmeta
Bossmanek
26-05-2004, 09:19
Ten nowy update to jakis totalny syf otwieranie np działu miecze trwa z jakies 5 minut ja mam neo+ i chyba wszystko powinno dobrze chodzic to na pewno nie przez moj internet zrobice cos bo tak sie dluzej nie bedzie dalo wytrzymac totalna kicha tylko pod wzgledem dlugego otwierania sie stronki ale pomysl mieliscie fajny tylko troche nie wyszlo no coż takie zycie.
Pozdrawiam Bossman! X(
Hegemmon
26-05-2004, 09:29
Oryginalnie dodany przez Bossmanek
Ten nowy update to jakis totalny syf otwieranie np działu miecze trwa z jakies 5 minut ja mam neo+ i chyba wszystko powinno dobrze chodzic to na pewno nie przez moj internet zrobice cos bo tak sie dluzej nie bedzie dalo wytrzymac totalna kicha tylko pod wzgledem dlugego otwierania sie stronki ale pomysl mieliscie fajny tylko troche nie wyszlo no coż takie zycie.
Pozdrawiam Bossman! X(
no nie wiem.. ja mam 32kb/s (kilobity :P ) i mi stronka chodzi z normalną prędkością... może u ciebie jest jakiś problem? prawdopodobnie chwilowy więc wstrzymaj potok wulgarnych słów
moj pomysl:
zrobic otwarty system zamieszczania opisow przy broniach, potworach itp.
i tak, gdzies pod opisem potwora jest okienko w ktorym uzytkownik moze zamiescic wlasny opis. opis ten trafia do moderatorow ktorzy moga go doczepic do oficjalnego opisu strony. (mysle ze nie przeszkadzaloby gdyby kazdy przedmiot mial kilka opisow).
mozna by stworzyc cos takiego jak ciekawostki o broniach itp. mysle ze rzesz tibijska moglaby naprawde odwalic kawal dobrej roboty o przedmiotach i innych elementach tibii.
mozna by zrobic dzial na forum. do ktorego trafialyby opisy dobre, ale nie nadajace sie do podczepienia do opisu oficjalnego (np. dublowaly by sie trescia z opisem oficjalnym)
chm. sorki jezeli pisze to w zlym watku :D nie bijcie
Gonzo von Krenzel
26-05-2004, 10:15
zrobic otwarty system zamieszczania opisow przy broniach, potworach itp.
i tak, gdzies pod opisem potwora jest okienko w ktorym uzytkownik moze zamiescic wlasny opis. opis ten trafia do moderatorow ktorzy moga go doczepic do oficjalnego opisu strony
Omg - z jednego IP max 1 opis w godzine jak już plx ;).
:] Moglibyscie dodac jeszcze liste smieci z cenami tych co je mozna sprzedac - kiedy sie jest nowym na Tibi - smieci bardzo intryguja - np. liscie - czy to sie przydaje, np do karmienia jelenii itp. :))))))
ale jest 1 problem zeby na calym swiecie to musi byc wersja angielska no i polska dla nas polska juz jest czyli do roboty wersja ang;D
Oryginalnie dodany przez pawelekthedruid
ale jest 1 problem zeby na calym swiecie to musi byc wersja angielska no i polska dla nas polska juz jest czyli do roboty wersja ang;D
I będzie wersja angielska. Prace nad tym trwają. A jeśli znajda się tłumacze, to także będzie wersje niemiecka później, szwedzka, portigalski (br) i być może także inne. Nie chce natomiast na razie nic mówić o terminach, bo to zbyt trudne do przewidzenia. Jest za wiele czynników mających na to wpływ.
Dan the Automator
26-05-2004, 16:29
Jako trzecia osoba która pracowała nad upddatem, prosze, byscie porownywali wagi sprzętu~ Robiłem to dosyc poźno, więc mogly wyjsć śmieszne rzeczy.
Rownież, jak ktos ma red robe i dress, prosimy o info o wadze ów przedmiotów
Pasorzytek
26-05-2004, 16:33
mam pytanie do kogo sie zglosic na temat wspolpracy ze strona?? bo mam kilka fajnych pomysłow prosze o pw
Dan the Automator
26-05-2004, 16:36
Oryginalnie dodany przez Pasorzytek
mam pytanie do kogo sie zglosic na temat wspolpracy ze strona?? bo mam kilka fajnych pomysłow prosze o pw
PW możesz wysłać mi, jesli pomysły będą fajne, dam je pod dyskusje na mod&admin forum ;)
Ja moge na br przetłumaczyć :D <lol>. Żartuje, ale niemiecki kapuje jak coś to mogę popracować. Gratki update mi się podoba.
hmm...
mi cos chyba nie dzila,poniewaz jak klikne na jakas bron (np. miecze) to wyskakuje "Przebudowa skryptu Przepraszamy"
Siweczek
28-05-2004, 07:31
Ja uwazam ze powinniscie dodac do linku ceny w sklepach Fibule Outlaw Camp Edron chociaz nie sa to wazne miasta i malo rzeczy mozna tam sprzedac ale np: tylko na fibuli mozna sprzedac luki i kusze, tylko w Outlaw camp mozna sprzedac scale armor.
Pasorzytek
06-06-2004, 15:11
wartości :) http://tibia.pl/item_tester.php?sort=atk&typ=axe zobaczcie tutaj kliknijcie na jakiekolwiek item
np w tabeli ze wszystkimi broniami jest
Nazwa Atak Obrona Waga Ilu ręczna
Sickle 7 410.5 oz. 1
a po kliknieciu
Waga Atak Obrona
7 4 10.5
Super tak dalej ale coś długo to trwa(nie popędzam was,sam bym szybciej nie zrobil:))
Sry ze pisze tutaj ale mam zarabisty problemik gdy probuje wlaczyc swoje konto wpisuje wszystko dobrez wywala mi sie taki tekscior:
Cannot connect to a login server
error:Connetion refused
all login server is offline............i tam jeszcze troche ale wiem co to jest
moj problem polega na tym ze nie wiem jak to naprawic aby sie zalogowac
czekam na pomoc
E mail:
[email protected]
GG: :( 7928128
moze ktos uslyszy moje rozpaczliwe pisanie:P :(
No nareszcie te potworki się linkują.
Długo to trwało, ale jednej rzeczy się przy tym nauczyłem - jak chcesz coś mieć zrobione dobrze, zrób to sam. Czekałem, aż to pewien gość z fpp.pl zrobi, potem on to komuś zlecił, kto nie wiedział, jak się za to zabrać, a ja nie miałem do tej pory zielonego pojęcia o SQLu. Wreszcie się wkurzyłem, kupiłem książkię, i jak widać, zrobiłem, co mi zajęło w sumie jakieś 10 godzin wliczając w to czytanie książki.
A teraz zaczynam męczyć Yona, żeby layout szybciej kończył :P
Wypada z : Opcja chwilowo wylaczona (przepraszamy za usterke ;( ;( ;( ;(
OK ale dlaczego tak dlugo
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.