zaloguj się

Pokaż pełną wersje : NTI CD/DVD MAKER gold

Belvedor
11-12-2005, 10:29
Problem polega na tym, ze gdy probuje wypalic plyte DVD z danymi komputer zawiesza sie po czasie 20sec do 3min i trace plytke. Uzywam programu
NTI CD/DVD MAKER gold(tylko taki dostalem przy zakupie kompa), nie wiem czy jest zly itp i czy ew. ja cos zle robie, wszystkie sugestie sa bardzo mile widziane.

Ps: Wlasciwie jak sie sprawdza czy naped ma mozliwosc wypalania DVD? :<
Przy zakupie pisalo wyraznie, ze ma mozliwosc, ale teraz to nie wiem... ;/

daroslaw
11-12-2005, 12:22
A jak zachowuje się dvd rom? wariuje jakoś? i jeszcze jedna prośba, podaj nazwę nagrywarki.

Gold Raven
11-12-2005, 12:28
Gdzieś na napędzie powinno pisać, że to nagrywarka DVD (na przodzie napędu albo na naklejce na obudowie napędu). Poza tym napisałbyś w jakim systemie działasz (95, 98, ME, 2000, XP Home, Xp Prof), podałbyś też nazwe i model napędu. Spróbuj odinstalować ten program i zainstalować np: Nero Burning Rom (www.underpl.org) i sprawdź czy na nim uda Ci się nagrać płytkę dvd.

Bambuko
11-12-2005, 12:32
Nie "gdzieś na napędzie" tylko normalnie, z przodu, powinien być symbol DVD i napis R/RW.

Gold Raven
11-12-2005, 13:34
Już się spotkałem z takimi napędami, na których z przodu niema żadnych oznaczeń dlatego napisałem "gdzieś" :P

Matek
11-12-2005, 13:55
Problem polega na tym, ze gdy probuje wypalic plyte DVD z danymi komputer zawiesza sie po czasie 20sec do 3min i trace plytke. Uzywam programu
NTI CD/DVD MAKER gold(tylko taki dostalem przy zakupie kompa), nie wiem czy jest zly itp i czy ew. ja cos zle robie, wszystkie sugestie sa bardzo mile widziane.

A dane buforuja sie dobrze (powinien byc jakis wskaznik pokazujacych jak nagrywarka korzysta z bufora). Pozatym sprawdz czy da rade nagrac z obrazu (tez powinna byc jakaas opcja).