zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Magiczne upośledzenie knighta

Rabanbar
11-12-2005, 20:10
Postanowilem sprawdzic co sie dzieje z magią rycerza na test serwerze. Mana tak jak przy innych profesjach odnawia sie 4x szybciej czyli 2mp/6 sek. Ilość many do poziomu magicznego została natomiast podniesiona. Dawniej jedno Utevo Lux dawało przy zerowym mlvlu 5% do awansu a teraz daje 1%.

Wniąsek: Mana regeneruje sie 4x szybciej ale proporcjonalnie wymagane jest spalenie wiekszej ilosci many do awansu niz dawniej. Co z tego wynika?

Knight dawniej był mocno udupiony magicznie a teraz został udupiony jeszcze bardziej o 20%. Czy tylko mi sie wydaje ze to jest przegięcie?

Lisu
11-12-2005, 20:14
Hmmm... a jak rzuciłeś 4x Utevo to nie dało to 5% ?

Może teraz poprostu Utevo daje 1,25 %....

Mastersasek
11-12-2005, 20:16
Moim zdaniem nie ,ponieważ Cipsoft utrudniał każdą profesje wienc i na niego przyszedł czas :D

Kamlot De'Kapy
11-12-2005, 20:27
Czyli poczatek przygody knight'em bedzie trudniejsza ;) i tak od 3mlvl do 4 mlvl niebeda duze roznice :p

Venderer
12-12-2005, 06:39

Też tak myśle i autor tematu równierz powinien przemyśleć (sprawdzić na teście 4 x utevo)

Kruq
13-12-2005, 23:18
Hmmm... a jak rzuciłeś 4x Utevo to nie dało to 5% ?

Tak właśnie jest. utevo lux daje tera 1.25% na 0 mlvl

Arturos
25-12-2005, 16:25
CIPy staraja sie coraz bardziej udupic facca, bo jezeli mamy pacca i zrobimy ten 20 lvl kupujemy promocje i szybciej sie wszystko regeneruje i Cipy do tego dazał i widac ze im sie to udaje :/

Vil
25-12-2005, 17:12
Jak dla mnie to raczej zyskuje niz traci. Mlvl leci tak samo szybko a mozna sie leczyc 4x czesciej ..

Na pozniejszych levelach nie ma roznicy.

Allians
25-12-2005, 18:47
M levele lecą zdecydowanie wolnjej zawze przed wbiciem 20 levelu miało sie ten 4 m level i skile 60 teraz mam ledwo 3 m level. Już 3 m level leci masakrycznie wolno a co dopieor bendzie z 4 m levelem według mnie róznice są bardzo duże treba spalić około 3x razy wiencej mana niż poprednio. B)

Vil
25-12-2005, 19:55
Ale mana odnawia sie 4x szybciej wiec ?

MuChaCz
26-12-2005, 19:26
CIPy staraja sie coraz bardziej udupic facca, bo jezeli mamy pacca i zrobimy ten 20 lvl kupujemy promocje i szybciej sie wszystko regeneruje i Cipy do tego dazał i widac ze im sie to udaje :/

Chyba nigdy pacc'a nie miałes, nawet jak knightem wykupisz promocje na lvl'u 20 lub wyższym to mana i tak leci w tym samym tempie :P

Hupe
26-12-2005, 20:55
Chyba nigdy pacc'a nie miałes, nawet jak knightem wykupisz promocje na lvl'u 20 lub wyższym to mana i tak leci w tym samym tempie :P

Mana z promocja leci szybciej.
Pozatym knight wcale nie zostal uposledzony bo teraz expiac mozna uzywac mfów zamiast uh i to wychodzi taniej. Oczywiscie nie bedzie nikt na dlach czy demonach sie exurowal, ale na guardach czemu nie. w ten sposob spala sie mlvl ^^

eerion
26-12-2005, 23:30

Nie dla knighta.
Tak jak dla sorca życie z promo nie leci szybciej
Pozatym knight wcale nie zostal uposledzony bo teraz expiac mozna uzywac mfów zamiast uh i to wychodzi taniej. Oczywiscie nie bedzie nikt na dlach czy demonach sie exurowal, ale na guardach czemu nie. w ten sposob spala sie mlvl
Masz moje błogosławieństwo - ciekawe na jakich skillach byś mógł spokojnie expić na guardach z exurą...
btw - nic się nie zmieniło - mana rośnie 4* szybciej i wymogi na mlvl są 4 razy większe.
po prostu rzucamy w tym czasie więcej spontanów.
Nie widze żadnych powodów by kontynuować tą dyskusję skoro problem zostął rozwiązany

MuChaCz
27-12-2005, 14:21
Pozatym knight wcale nie zostal uposledzony bo teraz expiac mozna uzywac mfów zamiast uh i to wychodzi taniej. Oczywiscie nie bedzie nikt na dlach czy demonach sie exurowal, ale na guardach czemu nie. w ten sposob spala sie mlvl ^^
serio ?? wejdż w dział jedzenie i tam masz tabelkę, wtedy mogę z tobą pogadać B)

Flayaer
08-03-2006, 20:36
Mmm... No ja też tak myślę że teraz dodaje jeden utevo lux z 0 mlvlu na 1 mlvl 1,25%, także wsyzstko jest tak samo 4 razy mana sie syzbciej odnawia i 4 razy wiecej trzeb aja spalic... B)

poisoner
08-03-2006, 23:34
Ilość many do poziomu magicznego została natomiast podniesiona.
Normalne - skoro mana odnawia sie 4 razy szybciej, to trzeba jej spalic 4 razy wiecej, czas awansu na kolejny mlvl pozostal bez zmian. :p
Dawniej jedno Utevo Lux dawało przy zerowym mlvlu 5% do awansu a teraz daje 1%.
5:4=1,25 (w przybliżeniu=1)
Tak naprawdę dodane zostalo 1,25%, ale w oknie "skills" wystepują zawsze zaokrąglenia co do jednego procenta. Jak walniesz 4 utevo luxy (4*1,25) to dostaniesz 5% do kolejnego mlvla, a nie 4%. :p
Knight dawniej był mocno udupiony magicznie a teraz został udupiony jeszcze bardziej o 20%.
Nie.
Czy tylko mi sie wydaje ze to jest przegięcie?
Tobie się wydaje, bo wszystko pozostalo bez zmian jesli chodzi o czas awansu na nastepny mlvl. :p
Nie moze, bo morze jest szerokie i głębokie. Na pewno daje 1,25%. :p
Moim zdaniem nie ,ponieważ Cipsoft utrudniał każdą profesje wienc i na niego przyszedł czas
N/C X(
Wlasnie ten ostatni update, jesli chodzi o magie, to jest super korzystny dla knighta. Moze on teraz uzywac wszystkich czarow 4 razy czesciej, a 2 manasy starczaja mu na exori, co powoduje, ze exori jest teraz super oplacalnym czarem przy zwyklym nawet expieniu. :p
Czyli poczatek przygody knight'em bedzie trudniejsza i tak od 3mlvl do 4 mlvl niebeda duze roznice
No comment. X(
Idiota. X( A myslisz ze cipsoft to polski czerwony krzyz i bedzie ci za darmo gre fundowal?!?!?! X( I tak sie ciesz, ze mozna pograc bezplatnie i jest to stosunkowo niewiele gorsza gra niz platna, przynajmniej na poczatku. :p
M levele lecą zdecydowanie wolnjej
No comment. X(
zawze przed wbiciem 20 levelu miało sie ten 4 m level i skile 60 teraz mam ledwo 3 m level
Bo chodzisz jak newbie z full maną nie spalając jej albo nie masz jedzenia. X(
Już 3 m level leci masakrycznie wolno a co dopieor bendzie z 4 m levelem według mnie róznice są bardzo duże treba spalić około 3x razy wiencej mana niż poprednio.
Trzeba spalic 4 razy wiecej many, poniewaz mana sie teraz 4 razy szybciej odnawia. :p
Nie dla knighta.
Bardzo glupi pomysl, bo exura ci dodaje ~20 hp, jak nie mniej. :p Manę sie oplaca spalac tylko na exori podczas expienia. :p

dawid mag
12-03-2006, 08:11
powiem tylko tyle
knight=profesja niepowinna mieci magi ponieważ rycerze nieczarują
palladyn= rycerz ktury czaruje to jest knight z czarami
sorc =mag zawsze wedruje
druid=druid zyje w spokoj z przyrodą
B)

Vil
12-03-2006, 11:06
Odkrywcze, nie ma co.

Powiedz mi w takim razie jak chcesz levelowac knighta ktory nie moze sie leczyc ?

IMHO idac dalej sorc tez nie powinien moc sie leczyc bo jest od magii ofensywnej .

jastr
12-03-2006, 11:24
mam pomysł nie ma sprawy dla mnie knight może nawt i SD robić a sorc niech dostanie 15hp na lvl i będzie good:] a wogóle to po co są profesje niech wszyscy mają po równo :P ehh to właśnie o to chodzi żeby każdy mógł wybrać to co dla niego dobre sorc i drut to profesje magiczne mało hp sux skils ale za to dużo many mlvl szybciej rośnie no i czary czary czary drut robi runy leczące a sorc ofensywne (a skoro obydwaj parają się magią to i mogą używać nawzajem swoich run) knight to czołg dużo hp skile szybciej rosną ale ma mniej many i słaby mlvl. Nie wiem co wy chcecie od tego updatu przecież teraz prawie wszystkie zaklęcia spontaniczne (za wyjątkiem UE hyba) można rzucać 4 razy częściej:] to jest poprostu najleprza rzecz jaka mogła przydażyć się knightom bo run i tak nie robicie więc te lvl dla czarów was praktycznie nie dotyczą częściej możecie używać exury i exori (to pacc) i wogóle git dla was a wy jeszcze narzekacie.

go-fan
12-03-2006, 13:48
Myślałem że nie wstane jak zobaczyłem nazwe tematu.
Moim zdaniem knightowi powinien do 4 mg lvlu, magic powinien lecieć szybciej, bo teraz to przegięcie pały. Około 50k manasów na 4 mglvl, sprawdzone...

Farell
13-03-2006, 12:56
Ja pierdykam ludzie. Ktos powiedzial nie chce mi sie cytowac. Ze sorc nie powinien moc sie leczyc. -.-' Jesli ta osoba jest taka madra to prosze bardzo niech idzie sorcem i sie co chwila uha. Bardzo inteligetne. nvm. To ze CIP chce zarobic to chyba kazdy z nas wie. nastana czasy w ktorych knight to wogole na mlvl 1 bedzie musial zrobic z 2000 exur. Ludki pogodzcie sie z tym. Co zrobicie? przyciskaja was zeby pacca kupic. I tak nic z tym nie zrobimy.(Co najwyzej wyslemy tam binladena z hajsu forum i albo przesle nam wszystkie pliki albo zabierze komputery i wysadzi reszte w powietrze.) No Co zrobic. A co do tego ze knight nie powinien czarowac. To tak samo jak sorc ktory sie musi uhac przy cycach jak nie ma dobrego eq -.-'. Nic nie mowie........

Vil
13-03-2006, 14:45
Ja pierdykam ludzie. Ktos powiedzial nie chce mi sie cytowac. Ze sorc nie powinien moc sie leczyc. -.-'

Chyba nie wyczules ironii w odpowiedzi na pomysl zeby knight nie mogl sie leczyc bo jest tepym glupim osilkiem bez magii.