Pokaż pełną wersje : Dragon Lance + Scaraby.
Witam.
Dziś zakupiłem Dragon Lance, posiadam skile 75/74 oraz eq Crus Helm, Crown Armor, Knight Legi, i mam zamiar poexpić na scarabach. (w jaskini)
No więc, chciałbym się dowiedzieć, ile +/- będę tracił uhów na godzine, oraz ile będę wyciągał kasy na godzine.
P.S Uhy mam zamiar skupywać od NPC, więc chciałbym się rownież dowiedzieć, czy będzie się za nie zwracać.
z mojego doswiadczenia wiem ze przy skillach 85+ idzie jakies 5-6 uh na godzine co sie zwraca 4-5x w ametystach i emeraladach + zrzucaja duzo kasy. przy twoich skillach bedzie szlo ci wiecej uh(bo set mam identyczny ;]) ale powinines wychodzic na 0 lepiej potren do 80 ;] aha i zalezy tez od lvl bo scaraby wiecej tna z poisona i im wiecej masz hp tym mniej ci uh idzie(w moim wypadku 60-70lvl) ;]
malyjanek
11-12-2005, 21:16
ja expilem na scarabach ze skillami 71/70 z dragon lance i szlo calkiem niezle.Ty masz lepsze skille i dobry eq takze szybko je bedziesz killowal.Niestety jesli chodzi o zuzycie uhow to za bardzo nie pamietam bo to bylo jakis czas temu a kasy wyciagalem za godzine okolo 1-1.2k w goldzie + scarab coiny + kamyki.Ogolnie Scaraby nie sa jakies super oplacalne(guardy lepsze)ale napewno warto na nich expic.
Dzięki chłopaki za odpowiedź, ale i tak nie otrzymałem jeszcze satysfakcjonujących mnie odpowiedzi ;) (tzn. na prae pytań odpowiedzieliście ^^) więc poczekam jeszcze na odpowiedzi innych użytkowników.
Mój lvl to 40.
Sozemego
11-12-2005, 21:39
Masz zamiar stac w depocie dopoki ktos ci nie odpowie ?
Idz sprawdz. IMHO powinno sie zwracac, i bedziesz uzywac 5,45673456456 uha na godzine, zakladajac ze podatek VAT wynosi 22% i ze jajka w koszalinie kosztuja 20 groszy za sztuke O_O.
Lord Karrak
11-12-2005, 21:43
Ja swoją postacią (odwróć wzrok w lewo, aby zobaczyć jej statystyki) expiłem na scarabach z giant swordem, golden armorem, knight legsami, platinum ammy, crusader helmetem i boszkami (czyli eq niewiele lepszy od Twojego). Wyciągałem 30~k na godzinę przy stracie 10~ uh. Zwraca się przy tym, przynajmniej mi, 3 krotnie (nie licząc kamyków). Cały pic polega na tym, aby starać się by bił Cię tylko 1 scarab ( >TUTAJ< (http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=250346) poradnik jak to robić) i uważać, aby nie wleźć w kapuchę (poison field), a jak już wejdziesz to użyć czaru Antidote (exana pox).
Taki bonus odemnie (wady i zalety):
Zalety: zwrotne, kamyczki zawsze się przydadzą do ozdoby.
Wady: zarąbiście wolny exp, szybko się nudzą, czasami może człowieka *****ca strzelić jak poraz n-ty włazisz w tego samego poison fielda
Myślę, że wyczerpałem temat, choć znajdą się zapewne moi kontynuatorzy.
Swoją drogą, całkiem nieźle wyjaśnij to pierwszy w tym temacie Wiatrak.
Edit:
Nie kupuj uh w sklepie. Lepiej trochę poczekać i kupić od ludzi za 500gp mniej. Pomyśl, że jak kupisz 6 bp uh w sklepie, to wydasz tyle kasy co kupiłbyś 7bp uh u ludzi. A na Twoim levelu właśnie tyle się nosi. Przynajmniej ja nosiłem.
Pozdrawiam,
LK~
Masz zamiar stac w depocie dopoki ktos ci nie odpowie ?
Idz sprawdz. IMHO powinno sie zwracac, i bedziesz uzywac 5,45673456456 uha na godzine, zakladajac ze podatek VAT wynosi 22% i ze jajka w koszalinie kosztuja 20 groszy za sztuke O_O.
W depo nie stoje, tylko narazie w cyclo expie xP
Frytunia
11-12-2005, 22:15
A czy ja lvl 54 skille 86/86 eq royal helmet g-armor c-legs steel bootsy mastermind+f-axe albo d-lance moglabym spokojnie expic na scarabach?tzn czy tracilam bym duzo uhów?
Sozemego
11-12-2005, 23:19
A czy ja lvl 54 skille 86/86 eq royal helmet g-armor c-legs steel bootsy mastermind+f-axe albo d-lance moglabym spokojnie expic na scarabach?tzn czy tracilam bym duzo uhów?
Widac, ze kupilas te postac, przynajmniej na to wyglada. Tak, bedzie ci sie zwracac.
Frytunia
11-12-2005, 23:28
Nie, nie kupila :) Kupilam jedynie pacca :P I nie wiedzialam jakie sa scaraby czy daja duzo expa itp :P:P
12-12-2005, 06:32
@topic uhów powinieneś zużywać 1-2 na godzinę bo przeciesz exura też masz B) expa bedziesz mieć około 15-20k na godzinę :] kasy to 2-3k na godzinę ;) ale też popatrz na to z innej perspektywy np.chcesz dorobić sie dużego expa i dobrego lootu to możesz iść na Of(Orc Fortess) :)
@edit tu masz LINK (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51092) do poradnika o Orc Fortess :)
chcesz dorobić sie dużego expa i dobrego lootu to możesz iść na Of(Orc Fortess) :)
Za jakies kilkanascie leveli i kilka skillow wiecej..
Rabanbar
12-12-2005, 09:25
To moze ja sie zapytam. Na jakich skillach i z jakim eq mozna isc na nowym serwie do cyclopolis?
@topic uhów powinieneś zużywać 1-2 na godzinę bo przeciesz exura też masz B) expa bedziesz mieć około 15-20k na godzinę :] kasy to 2-3k na godzinę ;) ale też popatrz na to z innej perspektywy np.chcesz dorobić sie dużego expa i dobrego lootu to możesz iść na Of(Orc Fortess) :)
@edit tu masz LINK (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=51092) do poradnika o Orc Fortess :)
Na Of to chyba 60+ lvl i skile 85/85 xP (zależy w jakich miejscach będę latać)
Na scaraby chcę pochodzić raczej dla expa, ale ważne, żeby się za uhy zwracało. Zresztą teraz po update, będzie ekstra, mana rośnie 4x szybciej, więc częściej exure będzie można walić ^^
To co osobiście najbardziej lubiłem w scarabach to to,że żadnych lootbagów nie trzeba z nich targać. Cały loot to kasa (całkiem sporo-do 60gp z jednego) i kamyki,ktore knight bez problemu pomieści. Zainteresuj się od razu 3cim piętrem,tam są respy po 3-4 i więcej naraz. Na 4 poziomie są już Ancienty.
PS weź bp pochodni,zeby cala mana na exury szla ;) Powinieneś wtedy wyciągać jakieś 500gp na 1 UH (nie licząc kamyków)
14-12-2005, 06:07
@2up no ale przecież można na leadarach i zerkach ekspić :) na warlordach niemusisz :]
(..) Zainteresuj się od razu 3cim piętrem,tam są respy po 3-4 i więcej naraz.
PS weź bp pochodni,zeby cala mana na exury szla ;) Powinieneś wtedy wyciągać jakieś 500gp na 1 UH (nie licząc kamyków)
Nie wiem czy to takie dobre, bo jak zaczna mnie dwa bić, to może być źle, no ale wkońcu nie jestem noobem (?) i się bedzie uciekać. :)
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
To wycofuj sie tak,zeby bic jednego naraz ;) Po updacie mysle ze nie powinienes miec najmniejszych problemow z biciem scarabow z minimalnym,jesli nie zadnym zuzyciem uh (exura powah).
Zgadzam sie z stwierdzeniem że na scaraby teras po update dużo bardziej sie opłaca chodzić , ja zresztą zawsze jak nie miałem ochoty isc na powarzny exp (nigdy niewiesz czy takie dobre expowisko wolne , pieprzenie sie z listami i kolejnością) wbijałem sobie na scarabki i lootwałem coiny :D.
Co do skarabów mam podobne zdanie ALE skończył mi sie pacc i nie wiem za co się brać mam podobne (czytaj takie same)eq skile jak po lewej.
Czy znacie jakieś dobre expowisko oprócz guardów w Kazz??? :berserk:
Drakon Pierwszy
18-12-2005, 08:53
ja znam Assain i taranrule na DC i CYCLOPY niedaleko Thais :P
a co jesli zaloze na siebie bsa i denoke uhy beda schodzic czesciej czy zadziej????
Podobnie a do tego bedziesz wolniej expil....
serio az tak Ci szkoda tych kilku UH na godzine?? sknera >.<
nie szkoda mi uhowo tylko przy uzywaniu gsa szybciej rosnie sword... a wole miec wyrownane skile;/ a godzina w ta czy w ta nie robi mi roznicy ta gra to chyba przyjemnosc co nie?
A ja expilem na scarabach od lvla 20 ze skillami 70/30. Teraz mam 95/60 na lvlu 57 royal pall (sprzedaje to konto juz nie dlugo). Ale tak a'propos knighta, zrob se skille 80/80, wes tego dragon lance, a bedzie ci schodzilo 3/8 UH na godzine, a kasa i loot wielokrotnie się zwrócom/
Obecnie mam skile 75/74 (nie chciało mi się shielda dobijać xD) i schodzą 3-4 uhy na 40k expa, pomijając to, że w tym czasie mam już 2+ small amethysty, 2+ scarab coiny i 2,7k w złocie, więc skile 80/80 są mi zupełnie nie potrzebne.
@2up
Olaboga, jakie to straszne, będziesz mieć sworda o 2-4x większego od shielda ... -.-
Moze dal ciebie to nie istotne jaednak dla mnie wazne mam skille 83/83 35lvl
i chce miec zawsze taki sam skile srowda i shielda jesli macie wiecej argumentow dlaczego mialbym expic gsem prosze bardzo przemysle i sie wypowiem tymczasem pozdrawiam
Obecnie mam skile 75/74 (nie chciało mi się shielda dobijać xD) i schodzą 3-4 uhy na 40k expa
Z dwureczna ?
Moze dal ciebie to nie istotne jaednak dla mnie wazne mam skille 83/83 35lvl
i chce miec zawsze taki sam skile srowda i shielda jesli macie wiecej argumentow dlaczego mialbym expic gsem prosze bardzo przemysle i sie wypowiem tymczasem pozdrawiam
Ech z gs'a wal scaraby a jak za dużo skilla narośnie idz na slima z pięścią trenić..
Shamanking
20-12-2005, 11:57
A jesli mam skille 73/71 i chce z d-lance chodzic . to czy bedzie mi sie za uhy zwracac i ile expa gdzies w godzine wbije? ;)
A jesli mam skille 73/71 i chce z d-lance chodzic . to czy bedzie mi sie za uhy zwracac i ile expa gdzies w godzine wbije? ;)
To zależy czy będziesz kupować uhy w sklepie, jeśli tak to powinieneś wychodzić troche na +. Jeśli chodzi o to ile expa wbijesz to różnie, zależy od respa, ale w godzine powinno być 15-25k or smth like that ;)
to zes palnol mam oszczedzac czas chodzac z gsem i szybciej zabijac scraby zeby potem wiecej czasu marnowac i sie meczyc zeby shielda samego trenic... n/c
@up
Wiesz co Ci powiem? ZRÓB K**** JAK CHCESZ !!!!
Skoro itak Ci się nie podoba zdanie innych, to po co się głupio pytasz ...
nie chce juz sie tu wiecej wypowiadac bo zaraz oskarzysz mnie o nabijanie postow spytalem po prostu czy macie wiecej argumentow na co szuszu napisal bezsensowneko posta skrytykowalem to ale jak widac moja krytyka zostala jeszcze bardziej skrytykowana n/c
moze jeszcze ktos sie wypowie co do uzywania dwuraka albo tarczy i lednorecznej broni nie konecznie na scrabach...
@up
No napewno oskarże Cię o nabijanie postów, napewno ... Szczególnie, że licznika już nie ma.
Po co bawić się w podawanie argumentów? Mówimy Ci jak jest lepiej, i albo będziesz tak grał, albo nie. Proste.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.