PDA

Pokaż pełną wersje : Świąteczny Update Anno Domini 2005 już jest!

Raul
12-12-2005, 19:27
Koniec tego długiego czekania. Dzisiaj CipSoft oficjalnie prezentuje Świąteczny Update 2005.

Od dzisiaj Tibia całkiem zmienia swój wygląd! Wiele ze starych grafik zostało zamienionych na nowsze. Podziwiaj wspaniałe statki, animowane wybrzeża, wysokie góry i wiele innych ekscytujących szczegółów na całej mapie. Zmieniony został również cały system światła w grze, który zadziwia swym realistycznym pięknem. Wejdź do swoich ulubionych podziemi i poczuj straszną atmosferę.

W celu kontynuowania akcji wyrównywania profesji, zmieniony został cały system magii. Teraz mana regeneruje się o wiele szybciej co daje o wiele większe możliwości w dziedzinie magii. Magiczny postęp będzie teraz prawdziwym wyzwaniem, gdyż zostały zmienione wymagane poziomy do nauki i używania danych czarów. To tylko kilka ze zmian, ze wszystkimi szczegółami zapoznaj się w magic section (http://www.tibia.com/library/?subtopic=magic). Został również dodany całkiem nowy typ broni. Różdżki (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual&section=magic#wandsandrods) to potężne przedmioty magiczne, które mogą zostać wykorzystane przez magów i druidów w walce. Wybierz się do swojego najbliższego sklepu magicznego i kup swoją różdżkę jak najszybciej!

Pomijając te najważniejsze zmiany zostało również wprowadzonych kilka innych dodatków. Od teraz listy i inne rzeczy, które w jakiś sposób mogą zostać edytowane przez graczy będą zawierać imię gracza, który ostatni coś zmieniał. Również automatyczny kontroler od spamu został ulepszony, by zapobiec masowemu rozsyłaniu spamu poprzez prywatne wiadomości.

I na koniec dwie ostatnie uwagi. Jak już wcześniej zostało zapowiedziane, wszystkie przedmioty znajdujące w domach zostały przeniesione do lokalnych depotów. Jednak przedmioty, których nie dało się przenieść niestety musiały został zniszczone.
Dodatkowo, od tego update’u nie będzie już działała wersja Tibii pod Linuxa, więc została całkiem wyrzucona z sekcji download. Jeśli jednak chciałbyś zagrać w Tibię poprzez Linuxa przeczytaj porady w FAQ (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq), które zostaną opublikowane jutro.

Update’owy dodatek zostanie ściągnięty automatycznie podczas próby zalogowania się do gry, jeśli jednak to się nie uda, to nowego klienta 7.6 (http://www.tibia.com/home/?subtopic=download) ściągnij ze strony.

Rozprawiać o nowych rzeczach z tego update, możecie na tym forum. (http://www.forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=121)

Pan zbych
12-12-2005, 19:36
nom elegancko :) teraz tylko nowe swiaty kture jak zawsze po update za pare dni powinny byc :) ;) ;)

slawekmag
12-12-2005, 19:38
Zalogowałem sie i S U P E R wandy są cool. Drzjcie knighci :P

Lig@
12-12-2005, 19:39
System magii jest wiele lepszy. Wreszcie newbie nie robi najpotężniejszych run w grze (ale to oznacza niestety śmierć uhmakerów :/). W systemi nie pasują tylko soule x( reszta super, no i expienie z różdżkami jest fajne.

ahcarb
12-12-2005, 19:41
Hehe, ciekawe kiedy odkryją nowe tereny :) Serpent Spawn ma 3000 hp i 2000 exp za neigo ;p

Rohen
12-12-2005, 19:42
Wszystko ok, ale co z fakeami ;/...

kadzik99
12-12-2005, 20:10
hmmm...tyle czekania aż się tbia.pl włączy to myśłałem przynajmniej że aktualizacje strony zrobicie, a tu nic...mam nadzieję, że to nastąpi, bo chyba dużo osób ma problemy z "ogarnięciem" tego wszystkiego w całość, a ta strona większości służy jakos "pomocnik" w grze...

Ogólnie update może być...trochę ciężko z runkami, ale może tak będzie lepiej...

@down

wyłączyli serwy, bo był problem z domkami...zanosiłeś coś PO update, wychodziłeś z domku, wracałeś, a rzeczy nie było już...naprawiają to teraz...ciekawe, czy rzeczy zwrócą...

Dard Skana
12-12-2005, 20:11
Czemu Server zostaly wylonczone
kiedy wlonczom i co sie dzieje Tibia.pl napsiz newsa oco chodzi

ahcarb
12-12-2005, 20:12
i dupa niedziala ;p

Ufok90
12-12-2005, 20:19
a ja mam bledy z grafika i nic nie widze na monitorze... X( (Radeon 9600 Pro)

szajba1999
12-12-2005, 20:20
no właśnie tego samego oczekiwałem że będzie akutualizacja strony troche szybjcjej ;( cóż z niecierpliwością oczekuje aktualizacji strony :baby:

Angel of Death
12-12-2005, 20:21
Znalazłem 2 nowe grafiki w swoim depo ;P

http://members.lycos.co.uk/angel1122/rub.PNG

Tak wogóle to coś zchrzanili bo wyłączyli servery a na tibia.com jest taki krótki text:

"Due to technical problems we had to reset all game worlds to the state of the update in order to avoid any item losses. We are sorry for the inconvenience!"

To znaczy mniejwięcej:

W związku z technicznymi problemami musielismy zresetowac wszystkie światy do stanu sprzed updatu żeby uniknąć strat w itemach. Przepraszamy za kłopoty.

stars
12-12-2005, 20:43
Jakie opuznienia ludzie nauczcie się czytać znalezli błąd że z domków znikają zeczy ???? NO i dlatego wyłaczyli !!! Wy jesteście jacyś dziwni !!! :baby:

A zawsze jak jest ubdate są serwery wyłanczane !!! Wezcie nobki takich pytan nie dawać jak jestescie nowi w tibi !!! X(

A ja się serwera nowego nie umie doczekać !!! KIEDY ON BĘDZIE !!! :]

Major Doomus
12-12-2005, 20:51
Na Guardii był mikołaj xD

Dostałem 8 candycane i 10 śnieżek ^^

Tak wogóle to wrażenia są mieszane... będzie mi sie trudniej expić sorkiem bo ma 21 lvl i nie może HMM nawet robić ;( ale cóż... musze se radzic LMMami

Thristen
12-12-2005, 20:52
Na Guardii był mikołaj xD

Dostałem 8 candycane i 10 śnieżek ^^

Tak wogóle to wrażenia są mieszane... będzie mi sie trudniej expić sorkiem bo ma 21 lvl i nie może HMM nawet robić ;( ale cóż... musze se radzic LMMami

od tego sa rozdzki?
pomysl..

zielak0111
12-12-2005, 20:58
no ja popatrzylem na mlvl u knighta mojego i zbladlem :(
nie wiem co ile wzrasta 1% z 3 na 4 mlvl ale jest to duzy przedzial czasowy ...
naprawde nie wiem co w tej sytuacji robic... ;/

Clark
12-12-2005, 21:08
slyszalem ze wraz z update skille maja rosnac o wiele szybciej czy to prawda? ktos juz wczesnije wspomnial o magic levelu,to prawda...z 2 na 3 mlev knightem zrobilem z 8 utevo lux i poszedl tylko 1 % co z tego ze mana idzie szybko ale dla mnie jest to tragiczne:(

Harven
12-12-2005, 21:09
hmm.. obadamy. Narazie ściągam :]

edit: czy tylko mi coś nie działa??:>

Gtyk
12-12-2005, 21:10
wreszcie jakis update ktory(jak narazie na to wyglada) cipsoftowi sie udal... zmiany kosmetyczne zdecydowanie na plus, nowe grafiki ladnie sie prezentuja <tylko skaly sa troche dziwne, ale i tak duzo lepsze od poprzednich prostokatow ;)> no a zmiana systemu oswietlenia jest niezla, ladnie wyglada to kolorowe swiatlo ;)

co do zmiany systemu magii nie mam jeszcze zdania, musze troche pograc sorcem zeby ocenic, ale zapowiada sie niezle...

Rybzor
12-12-2005, 21:16
Mialy byc podobno jakies nowe tereny dodane? tak slyszalem, wie ktos cos na ten temat?!

Wicher
12-12-2005, 21:18
Brawo Cipy -.-
Hmmki można robić od 25lvla(chyba) -.-
1uh = 400mana
na sd prawie 1k mana (lol)
ue 1200 mana -.-
a mój uhmejker na 13lvlu może aż utevo lux walić (nawet exevo pan niemoże)
pozatym na summony o wiele więcej many (więc trening knighta na ghoulu monku i exp sorca z np. dsami lub monkami opóźniony będzie)

normalnie brawo -.-

od teraz runy na new serwach będzie można zobaczyć tylko w sklepie... szczególnie jeśli chodzi o sd, a handel runami między ludźmi wyginie, już to widzę jak ktoś na trade napisze sell bp sd :P

coś czuje że ten update więcej zje*** niż naprawił...

Boryna
12-12-2005, 21:20
grafika.... wg mnie wyglada to jak z plasteliny....
co do czarów...no to wg mnie kiepsko...mam obecnie 1415 many...zrobie 1 sd i praktycznie zostaje mi 500 many...i co ja z tym moge zrobic? bo walczyć niezabardzo

---
mam pytanie do ue... 1200 many? na bank?? na tescie majac full niemoglem a ploty słyszałem ze od 60lev jest

sam sprawdzic niemoge bo od wczoraj nie mam pacc :)

Calen Futh
12-12-2005, 21:23
Hmmm...Wszystko cacy B) B) B) , Grafika Nawet-Nawet, Wand's & Rod's super pomysł...wreszcie LowLvL Drut/ Sorc bedzie mógł się zabawić ;) ...tylko zastanawia mnie jedno...HMM/UH/Conjure Arrows/...Co z tym będzie?? :confused: :( ...hmmm...no niewiem, co do tego nie jestem zbytnio przeknonana..ale wszystko okaże się jak więcej sie w to pogra, teraz dajemy tylko takie wstępne opinie...Pożyjemy-Zobaczymy i wtedy to pięknie podusmujemy :]

Aika Jaja
12-12-2005, 21:23
a jak sie nazywa i gdzie to można kupiś takie lizaki czerwono-białe (laski takie) jakby na choinkę :)

KieloN
12-12-2005, 21:24
Brawo Cipy -.-
Hmmki można robić od 18lvla -.-
1uh = 400mana
sdków niemożna robić na 35lvlu -.- (niewiem od którego można)
ue 1200 mana -.-
a mój uhmejker na 13lvlu może aż utevo lux walić (nawet exevo pan niemoże)
pozatym na summony o wiele więcej many (więc trening knighta na ghoulu monku i exp sorca z np. dsami lub monkami opóźniony będzie)

normalnie brawo -.-

coś czuje że ten update więcej zje*** niż naprawił...

Trenowac mozesz tak samo
wystarczy ze nabijesz 25 lvl i mozesz sumonowac potworki po staremu.... czyli na ghloula tyle samo many .....a co do runek to pomysl ze mana ci sie regeneruje 4x szybciej czyli wyjdzie ci na to samo co wczesniej tylko ze musisz miec wyszy lvl aby dana runke zrobic..

p.s: Placzesz a pewnie wogole sie nie wlogowales i nie obczailes :)

Knocik
12-12-2005, 21:26
Ehhhhhh..... Ja niemoge nowej Tibi pobrac nawet... jak wlaczam to idzie prawie do konca i sie zatrzymuje... a ze stronki pobrac niemoge bo widac za duzo luda sciaga... mam prosbe.. moglby ktos wyslac najnawsza wersje tibi na rapidshare albo wyslac na [email protected] ? z Gory dzieki....

Wicher
12-12-2005, 21:27
Mana 4x szybciej ale trza mieć większy lvl żeby zrobić daną runkę :P

Chociaż w sumie gram knightem więc wisi mi to co się z sorcami dzieje, ważne że są runy w sklepie i że teraz exori można 4x szybciej :D

Najgorzej będzie np. na new serwach z of questem bo ue 1200 mana więc trza będzie troche dłużej poczekać :P

Thomasi
12-12-2005, 21:30
szczerze mowiac uwazam ze chcieli pomoc a im troche srednio wyszlo...jak juz napisalem grafika troche pokemonowa:Di sie czuje jakbym mial okolo 20 lvli w plecy:Dz 2 ue zrobilo mi sie jedno...nie bardzo mnei to obchodzi ze mi mana szybciej rosnie jak 2 ue naraz nie walne a to bardzo duza zmiana...jedyne co naprawde duzo lepsze to ze manafluid daje wiecej...bo to przy obecnych kosztach many jest naprawde potrzebne:)

Duke Dran
12-12-2005, 21:30
Mi niektóre czary nie działają bo mam za słaby magiczny mimo, że wcześniej mogłem ich używać :D hehehe spoko. Moja pierwsza strzelająca darmowa różdżka to Snakebait zarąbista xD strzela i zatruwa ale jazda heuehuhe musze inne wypróbować. !!!! UPDATE JEST COOL :D :] :D

KieloN
12-12-2005, 21:31
Mana 4x szybciej ale trza mieć większy lvl żeby zrobić daną runkę :P

Chociaż w sumie gram knightem więc wisi mi to co się z sorcami dzieje, ważne że są runy w sklepie i że teraz exori można 4x szybciej :D

Najgorzej będzie np. na new serwach z of questem bo ue 1200 mana więc trza będzie troche dłużej poczekać :P

Exura,Exura,Exura:D:D:D

Qui Din
12-12-2005, 21:35
Upade jest super. Mam 9 levelowego druida i ta różdżka się przyda. Grafika spokoo mana szypko się ładuje. Teraz młodym magikom będzie łatwo.

Paweleczek
12-12-2005, 21:42
ktos wie od ktorego lvl mozna sumonowac?

Radovan
12-12-2005, 21:45
Bardzo młodym. Dla mnie różdzki sa bezuzyteczne w tej chwili ;/ Gdzie ja sobie nimi poexpie? Roty ??? - z WH bez straty many, Ghoule i inne na dist - ? Bede im bral po 15 z najslabszej a reszta ma za maly zasieg...Przepraszam, to ja juz wole isc na roty na 1,5h zrobic bp hmm i isc na ghoule ..ech zero pomocy ze strony update'u dla lvli od 20+ jeszcze SD od 45 <wali głową w mur>

tnt master
12-12-2005, 21:46
upgrade jest cool teraz morzna na silniejsze potwory isc bez runek ja na 12lvl vortex'em goula i slime bez problemu zabilem.przedkosc regeneracji many jest teraz lepsza natem jak profesie magiczne dostaly takiego uszczerbku magicznego(runy na hlvl hmm=25 sd=45).nie trzeba stac pod depo lub gdzie indziej i runki robic zeby na jakies silne monstra pujsc.gra sorcem i druidem jest ciekawsza.

p.s. myslalem ze wandy beda mialy zasieg wiekszy a nie tylko 3 pola,ale tak jak sie ucieka to morzna na wolne i silne monstra isc

ahcarb
12-12-2005, 21:48
Bardzo młodym. Dla mnie różdzki sa bezuzyteczne w tej chwili ;/ Gdzie ja sobie nimi poexpie? Roty ??? - z WH bez straty many, Ghoule i inne na dist - ? Bede im bral po 15 z najslabszej a reszta ma za maly zasieg...Przepraszam, to ja juz wole isc na roty na 1,5h zrobic bp hmm i isc na ghoule ..ech zero pomocy ze strony update'u dla lvli od 20+ jeszcze SD od 45 <wali głową w mur>

To se kup War hammera i sieć na rotach jak masz problemy, a jak cos to kup sobie hmm w sklepie i ic na dragi, czym tu sie podniecac...

sparkman
Takie moje pytanie dotyczy Mikołaja, a mianowicie gdzie można go spotkać? Wiem gdzie jest w Thais, o innym miastach nie słyszałem, choć wiem że na test serwerze screeny były. Najbardziej zależy mi na Carlin, Lodowych Wyspach - gdzieś tam jest?

Mascare
Wszystko Jest l0uz tylko ze mam Elder Druida na 34lvl i nie podoba mi sie jedno w tym update ze najlepsza ruzga na 33lvl strzela dopiero w tedy gdy potur podejdzie do ciebie i cie bije X( .Reszta jest wypasiona ta nowa grafa :] najbardziej mi sie podoba wygold na femor hills te gury so Wyrąbiste 8o i ta Woda :p Te fale na wodzie B) A na pustyni Jak by tak na plazy pikna POgoda itd. 8o :D Bravo Dla Cipuw :cup:

Rybzor
12-12-2005, 21:52
Tibia 7.6 z rapid jesli ktos ma problemy!
http://rapidshare.de/files/9040391/tibia76***********

Co do update to mi jest obojetny, ja knight i wiekszej zmiany nie odczylem plus mana x4 ;)

Lord Mati
12-12-2005, 21:59
Teraz czekac na nowe swiaty xD

Pan zbych
12-12-2005, 22:00
mialy wyjsc z up date nowe servy czemu nie wyszly
wyjda moze jak zawsze 2 / 4 dni po update ;) ;) ;)
sam czekam na nie z zniecierpliwieniem nie martw sie :)

mystus
12-12-2005, 22:01
:] a mnie tylko denerwuje, ze niby http://www.tibia.com/library/?subtopic=magic maja byc wedlug tego co podaje sie na stronie glownej tibii podane levele, od ktorych mozna rzucac dane czarki. Z tego co sie zorientowalem, to piszecie, ze zmienily sie jedynie wymagane magic level zatem dlaczego na stronie glownej www.tibia.com pisze jak wol, ze zmienil sie wymagany experience level? :]. Kiedy pojawi sie odpowiedni update na stronce?
Co do samego updatu nie gram dlugo ale balans jak to balans, najbardziej beda plakac koxy bo teraz bedzie im nieco ciezej wypracowac nowy system koxa :] ale looz chlopaki Polak potrafi :>

Gesiu of Galana
12-12-2005, 22:01
Grafa extra!!!! Ale ten system many jest po... nierozumiem mam 24 lvl druta a hmm a nie moge zrobic ale uha to jusz tak. Palladyni dalej maja przesrane ale da sie zyc :D:D:D:D

Dameves
12-12-2005, 22:07
Mój kumpel zabil ~8 dragów i wylotowal 2 wandy 33+ lvl :)
szczescie? glupota cipow?
w sklepie sa po 15k

Lord Antrak
12-12-2005, 22:16
Hehe, ciekawe kiedy odkryją nowe tereny :)

Czy to oznacza ze dodali jakies nowe tereny??

Etoric
12-12-2005, 22:18
Mój kumpel zabil ~8 dragów i wylotowal 2 wandy 33+ lvl :)
szczescie? glupota cipow?
w sklepie sa po 15k

U Djinna War Hammer można kupić za 8k, u ludzi za 1k? głupota?

Grafa raz jak w pokemonach, a raz jak w ochydnym koszmarze(czyt. jaskinki na jakims polu)

Sempe Rempe
12-12-2005, 22:25
Grafa SPox i Wszyko ale przesadzili trohe z ta mana :| mam 42 llv 50 m lvl i nie umie sd robic :| X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( jak ktos bedzie wiedizal ile many jaki lvl i jaki m lvl bedzie trzeba bedzie na sd to napiszcie mi na gygy 8688291

CaNaL
12-12-2005, 22:26
Wrzucajcie szybko opisy Różdżek!!! Potrzeba na Gwałt!!! Sądze ze nabijecie sobie niezle popularnosci jak tak szybko opublikujecie opisy.... :D Do dziela!!!

A propo sd sa od 45 lvl a hmm od 25 lvl... troche slabo, ale da sie przyzwyczaic :D <wandy sa wydziabiste :D>

Ice'Draz
12-12-2005, 22:27
o em gie czytajac to ryje sie z kazdego posta =/ po co sie pytacie ile many na to a ktory lvl na to - istnieje takie cos jak spellbook w ktorym wszystko macie napisane ;/ "o jeju co ja bede robil do 25 lvlu nawet hmmow nie porobie" - po to sa rozdzki zeby inaczej wykorzystac ta mane i szybciej zdobyc ten 45. wystarczy wziac pare fluidow i 20 sorc moze sobie isc na guardy z sama rozdzka co jest duzo tansze niz bicie ich z hmmow nara =d

Suni
12-12-2005, 22:30
Ten updatew jest cool ale wspulczuje troche sorcom i drutom bo troche przesadzili z tymi lvlami na runy ale ja gram knightem i jestem zadowolony xDDDDDD

misiek
12-12-2005, 22:30
ej no ja nie kapuje tego angilekiego tibia.com gdzie mozna kupic rozdzki do sorcera i za ile kasy tibijskiej niech mi ktos wytlumaczy jak cos to na email moj
[email protected]
:( :o :confused: ;(

Maro Socrocer
12-12-2005, 22:33
No teraz bedzie bardziej ehmmm....... magicznie! Czarodzieje we wszystkich bajkach,filmach(Hej Hary Potter!) używali różdżek a w tibi nigdy ich nie używali! :-) Mana szybciej sie regeneruje to spox ale z tym robieniem run to cipy troche zj***li! :baby:

Milvo
12-12-2005, 22:46
Ja wbilem po update 71 lvl potem znowu wyłączyli servy loguje się i mam 70 znow :|. A pozatym odrazu po update poszedlem od mikolaja dostalem 8 laseczek lizaczkow po cofce zabrali mi to, poszedlem znowu dostalem 15 jablek. Dzia wielkie ;| X(

Tiligus
12-12-2005, 22:46
Update jeden z fajniejszych (jak do tej pory), chyba że coś mnie jeszcze zaskoczy... Przestańcie płakać to że na 20 lvlu nie bedziecie mogli wszystkich run robić to nie koniec świata -.-. Tibia nie polega na mana sittingu ciągłym pod depo... Jak już mówiłem i powtórze jeszcze raz: Cip soft idzie za postępem graczy a nie cofa się żeby podcierać dupe low lvlkom. To tyle na ten temat;)

P.S Wandy są zajefajne do pkowania ;) już sprawdziłem ;P

Jojunifu
12-12-2005, 22:47
witam odkryłem quest na snakebite rod :D idziemy do sklepu magicznegow Carlin[ Tylko Druidzi ] ( niewiem czy w innych miastach działa ) mówimy : hi , snakebite rod, i mamy ruzdzke do druta na 7 lvl :] pozdro 600 :cup:

AnthraX_
12-12-2005, 22:49
Magic Lvl knightowi teraz leci bardzo szybko!! Wypas w jakies 30 min nabilem 1% z 4 na 5 m lvl wiec w porownaniu z tym co bylo wczesniej to jest naprawde szybko :D

@ Down

Nie musisz sie powtarzac, jak ktos bedzie wiedzial cos wiecej to pewnie napisze.

misiek
12-12-2005, 22:50
ej no ja nie kapuje tego angilekiego tibia.com gdzie mozna kupic rozdzki do sorcera i za ile kasy tibijskiej niech mi ktos wytlumaczy jak cos to na email moj
[email protected]
:( :o :confused: ;(

Eileen
12-12-2005, 22:55
Magic Lvl knightowi teraz leci bardzo szybko!! Wypas w jakies 30 min nabilem 1% z 4 na 5 m lvl wiec w porownaniu z tym co bylo wczesniej to jest naprawde szybko

XD

Czyżbyśmy dożyli czasów kiedy to knight zacznie walić z SD? :P Chyba, że pipki... TFU! Cipki coś wymyśliły... :evul:

@Edit:

I manna rośnie w zatrważającym tempie. Nie nadążam z tymi czarami :D

mystus
12-12-2005, 23:01
niachniach (dane z mojego spellbooka):
Spells for Level 8
utevo lux - Light : 20

Spells for Level 9
exura - Light Healing : 25

Spells for Level 10
exana pox - Antidote : 30
Spells for Level 11
exura gran - Intense Healing : 40

Spells for Level 14
exevo pan - Food : 120

Spells for Level 20
exura vita - Ultimate Healing : 160
Spells for Level 23
adori gran flam - Great Fireball : 480

Spells for Level 24
adura vita - Ultimate Healing Rune : 400

Spells for Level 25
adori gran - Heavy Magic Missile : 280
utevo res para - Summon Creature : 0 - jajo, to mnie troche martwi :](wczesniej tez bylo jajo w spellbooku dla summonow, bo nie zwrocilem uwagi :])
Spells for Level 27
adevo mas flam - Firebomb : 600

Spells for Level 31
adevo mas hur - Explosion : 720

Spells for Level 35
utana vid - Invisible : 440

Na www.tibia.com pisze wyraznie, ze czary zaleza od EXPERIENCE level, nie od MAGIC level zatem, magic level ma w tym momencie wplyw na sam damage-tak mi przynajmniej podpowiada logika.

Co do update'u tibii - jest teraz zajefajnie, grafa lepsza (lol niech mi ktorys powie, ze poprzednia byla lepsza od "jakiegos pola"), expi mi sie druidkiem znacznie szybciej i przyjemniej, nie musze juz sie nudzic stajac i zbierajac mane na ultimate healingi :D. Rozdzek jeszcze nie przetestowalem :).

To mial byc balans (sila wszystkich profesji ma byc mniej wiecej rowna), wiec o konserwach z sd mozesz juz zapomniec :]

Pozdrawiam.

Tewueste
12-12-2005, 23:04
nom te rożdżki i rods calkiem ciekawa sprawa natomiast ilość many na rune !? troszke ich poniosło. Do tej pory to knightci i palkowie expili bo sa silniejsi i wieksze lootbagi wynosili natomiast drutci i sorcowie robili plecaki run. A jak taki sorc na 23 lvl ma teraz zarobic na itemki i rożdżke? troszke dziwne jest to zmuszanie sorców i drutów do expienia przez CIPsoft... i tak knightci przecież wygryza nas z expowisk... no ale coż ;] moze tylko teraz tak mówie :) ale to raczej nie pomoga sorcom <40lvl... to tylko moja opinia :)

AnthraX_
12-12-2005, 23:10
Na 1% z 4 m lvlu na 5 30 min to pomysl ile bedzie trzeba czasu np z 9 na 10... mozesz mi wierzyc ze naprawde duzo.... wiec chyba tym razem sie nie doczekasz knighta z sdkami w rekach... :p

A swoja droga to czy tylko mi sie wydaje czy jest problem z respawnem?? A przynajmniej u mnie... Juz z 30 min stoje przy jaskini z dragonem przy kazzo, a on nie chce sie pojawic... lazilem, zwiedzalem, wracalem a go dalej nie ma.... (gdyby byl tam ktos podczas mojej nieobecnosci to bym widzial 2 trupy bo jednego zostawilem wychodzac...[<--- to tak uprzedzajac niektore odpowiedzi B] )

mystus
12-12-2005, 23:11
ilosc many na runa jest bardzo dobra i w tym momencie druid czy sorc moze sie powaznie zastanowic czy mu sie oplaca sprzedac UHa czy SD jakiejkolwiek profesji. Zalozmy, ze stanie sie cud i na tibii ludzie zaczna uzywac mozgu. Jezeli knigh'ci nie beda mieli uhow to szanse na to, kto kogo wygryzie (rownolewelowy knight czy druid/sorc) sa wreszcie rowne (biorac pod uwage np. rozdzki, sile spellsow itd.)
I sorry ale taka wizja druida jak Twoja - sa do robienia runow lekko na ten przyklad jest dla mnie irytujaca bo z tej gry chcialbym wyciagnac cos wiecej niz klepanie plecaczkow pelnych runow zeby se potem jakis knight mogl spokojnie expic/lootowac/cieszyc sie gra.

Balans zapowiada sie swietnie! Zwlaszcza dla profesji uzywajacych magii.

Pozdrawiam.

Eileen
12-12-2005, 23:11
@up up
Popieram w zupełności. Cała przyjemność sorca leżała w tym, że siedziałam na bagnach, biłam się z snake'ami i spokojnie pykałam runki i gadałam z kolegami. A teraz? Nie mam zielonego pojęcia...

@up
Zależy. Przecież i tak szło się z kolegami gdzieś w świat na większe ekspienie, to była dużo lepsza zabawa, niż gra solo...

Ciekawe, co teraz zauwazyłam, ze ceny run ze sklepów są adekwatne do tego jaką mannę i poziom sie w to wkłada, czyli teraz naprawdę są warte tej ceny...

~aKun~
12-12-2005, 23:13
Czy ktos ma jakies informacje na temat powstania nowych swiatow?

Klikaczz
12-12-2005, 23:30
wypas jakich malo jedyne co mi sie nie podoba to hmm od 25;/ sux gralem knightem do dzis a mialem sorca i sie ponownie na sorca przeżucilem :D
B) jeszcze jedno zasięg troche denerwuje;p

Eileen
12-12-2005, 23:31
Acha.. Wszystkim młodym sorcom radzę pogadac z Fransem (obgadajcie z nim dokładnie nowości w naszym update) - może was zaskoczyć miła niespodzianka ;)

Nie wiem, czy inni npc też się stali tacy przyjaźni :P

Redwina
12-12-2005, 23:33
No wiec jak widze, wiekszosc panikuje i to nie ta wiekszosc co powinna.

Musze zmartwic paladynow. Otoz im znowu sie oberwalo. Cipsoft zapewne wymyslil paladyna zeby miec sie nad kim znecac.

Najpierw zabral spery i paladyn nie moze trenowac chociaz knight robi to caly czas tak jak robil to wczesniej.
Teraz Paladynom zabrano polowe many na exura vita.
Oznacza to nie mniej ni wiecej niz to ze paladyn wczesniej mogacy zucic 16 tych czarow po 80 many teraz przy tej samej ilosci many moze zucic ich 8 gdyz exura vita kosztuje teraz 160 many co przy jego walce na dystans ma kluczowe znaczenie.
Cipsoft to zwykli zlodzieje. Nie po to sie meczy caly rok expa zeby teraz komus zabrano polowe sily leczniczej a to tak jakby zabrano 60% expa.

Magikom dano w zamian glupie rozdzki zeby jakos im oslodzic strate exury vity a palom co dano ?
Wiadomo, nic.
Jawna dyskryminacja.

Wiadomo nie od dzis ze w cipsofcie pracuja polglowki. Co bedzie w przyszlosci z paladynami?
Zapewne beda ich wszystkie profesje lały jak krolika.

Eileen
12-12-2005, 23:37
Oj, przepraszam, prawie każdy pally służył jako PK, chyba wam się należało (95% osób, które mnie atakowało to palladyni). Za to wy możecie prać z dystansu ostro, a reszta jeszcze obrażenia przy walce w zwarciu...

@edit
Acha, wie ktoś, czy różdżki są na określoną ilość strzałów, czy na stałe? :P Bo ja się tak zastanawiam, bo szkoda mi wymęczyć tekie piękne cacko (me zawsze marzyła o takiej różdżce XD)

Redwina
12-12-2005, 23:45
Eileen, ciekawe co by bylo jakby knightom zabrali polowe sily leczniczej UH?

A poza tym ja nie jestem PK i nie obchodzi mnie ze ty obrywasz od paladynow.
To nie jest powod by zabierac wszystkim paladynom tyle mocy.
Ci PK na low levelach i tak tego nie zauwaza a inni ktorzy ciezko pracowali na level za nich obrywaja.

Paladyn nigdy nie mial szans z knightem bo knight ma wiecej udzwigu wiec sobie moze przeczekac palla ktoremu amunicja sie skonczy a potem go dednac a teraz jeszcze zabrali palom tyle zycia. To skandal !

Eileen
12-12-2005, 23:49
Ta... Co jak co, ale knight zrobił się najbezpieczniejszą profesją... Spokojnie, jeszcze nie jeden update przyjdzie, im im się dobiorą do skóry :P

Shenron
12-12-2005, 23:50
KUcze no teraz to ja czekam na nowy serw bo na tych starszych z ludzmi ktorzy juz sobie wyrobili hmm uhy i inne to ja bede nikim :(

Voltiv
13-12-2005, 00:05
Wszyscy piepszycie głupoty.

Moim zdaniem każda profesja więcej zyskała na tym update niż straciła.

sorc - 4x tańszy mana shield, nie trzeba już podczas huntu używac run tylko są o wiele wygodniejsze (bo ważą mało) różdżki. Nie wiem dokładnie jak to wygląda od strony opłacalności w porównaniu do run bo gram knightem ale słyszałem że jeden strzał kosztuje 5 many (czyli na stare przeliczenie 1.25many). Czyli nic.
Czary spontaniczne mniej kosztują. (tyczy się wszystkich profesji)

knight - Mana się tak szybko odnawia że podczas huntu zużywamy o wiele mniej uh'ow bo możemy się leczyć przy pomocy exury. Oczywiście nie mam tutaj na myśli huntu na dl'ach warlockach etc.. Podczas pvp wystarczy wypić 2-4 manasy i full mana (exori plx)

palladyn - czary o połowe lub 1/4 tańsze (głównie zyskali palkowie na vite), czyli mniejsze zużycie uh'ow.

druid - w tym update moim zdaniem najmniej zyskał druid. To samo co u sorca. I oczywiście knight'ci i palkowie nie będą juz potrzebować takich ilości uh'ow jak wcześniej więc już nie będzie sprzedawania uh'ow za 3.2-3.3k/bp xDD

Tak więc różdżki dla sorców a i tak knight najwięcej zyskał xDD

Voltiv
13-12-2005, 00:13
KUcze no teraz to ja czekam na nowy serw bo na tych starszych z ludzmi ktorzy juz sobie wyrobili hmm uhy i inne to ja bede nikim :(

Twoje myślenie jest błędne, ponieważ na nowych serverach wszystkich expowiska są zajęte z racji tego że wszyscy robią na początku pg. Jeżeli myślisz w ten sposób to wnioskuje że nie jesteś zbyt doświadczonym graczem i nie znasz wszystkich dobrych miejscówek do expienia. Nie poradzisz sobie. Chyba że masz zamiar być polaczkiem 10-15lvl stojącym pod depo (free items plx). Na starych serverach jest o wiele lepiej, ponieważ nie ma już wojen o dominacje nad serverem. Na wszystkich nowych serverach jeżeli zdobędziesz wysoki lvl to ciebie pojadą szwedzi (germ serv) lub br'ki (amerykańskie).
Zapraszam wszystkich na server aldora gdzie dominują polacy. Expowiska nie są tam przepełnione, a zawsze jest sporo ludzi na serverze tak więc potworki respią się dość szybko. Jest to wspaniały server aby spokojnie pocichu, bez obaw o PA rozwijać swoją postać. :)

TrEbLo
13-12-2005, 00:29
a mnie zastanawia jedno... teraz runki srzedawane przez graczy podrożeją? czy to tylko moje błędne myślenie? na moje oko, teraz więcej osób bedzie robiło runy sobie i zniknie troche ofert typu "sell 10 bp of hmm" z tibijskiego "rynku" =P
zalogowalem sie wczesniej oblukac tylko jak bedzie wygladalo tworzenie runek, no ale za niski lvl na hmm'a =P
odnośnie update... graficzka naprawde superancka :D to się chwali, troszke sie pomota czlowiek i znow ogarnie sie w malym wielkim swiecie ;]

PeTeRsOn
13-12-2005, 00:32
A moja kuzynka chce szlak trafic bo nie moze hmmow robic i uhow :P Ale j i tak wezme druidka... Wandy, 4x mana.... co z tego ze drut nie bedzie mogl hmm jak bedzie mial wandy... bedzie mial czym bic jak niektorzy mysla ze druidy poszly na dno bez hmmow na 12 lvlu :mag:

Miaaru
13-12-2005, 00:32
palladyn - czary o połowe lub 1/4 tańsze (głównie zyskali palkowie na vite), czyli mniejsze zużycie uh'ow.

i ocb? jakie tansze? ty chyba nie o tym, upie piszesz :/ i kto tu pieprzy :/

Eileen
13-12-2005, 00:33
Wierzycie w cuda? Ja od tej chwili tak. Poszłma na roty, ot tak, przetestować różdżkę. Wzięłam ze sobą tylko linkę, łopatę, machete, wędkę, jednego uh i hmm'a. I wiecie co? Od kiedy odłożyłam cluba, a wzięłam różdżkę mogę wziąść ze sobą nawet 3/4 macki na sprzedarz :P,a zawsze to jakiś zysk. Teraz mam wolny cap na złoto, wormy i co tylko dusza zapragnie... :cup:

Elcor
13-12-2005, 01:05
Hmmmm... właśnie zabiłem sobie beholdera, a tu niespodzianka :

You see a quagmire rod.It can only be wielded by druids of level 26 or higher.It weighs 26.50 oz.It emits clouds of poisonous swamp gas.

;)

Amigo
13-12-2005, 02:07
[QUOTE=Voltiv]Wszyscy piepszycie głupoty.

Jasne, oprócz Ciebie! Nie gadaj o sorkach bo mnie @#$$% człowieku. Grałem 34 lvl sorkiem i teraz to na co pracowałem poszło się p..... A te wandy mozesz sobie wiesz gdzie wsadzić. W dodatku przed updatem idiota packa mu kupiłem /taki ze mnie ćwok głupi/. Jasne, po co sorkom runy, niech ćwiczą fista. I na koniec powiem że to po prostu oszustwo ze strony Cipsoftu w stosunku do sorków z pacem /bo w końcu płacili za możliwości jakimi dysponowała ta profa/. A mocno nieetyczne w stosunku do sorków Facków.
X(

~aKun~
13-12-2005, 03:00
Eileen, ciekawe co by bylo jakby knightom zabrali polowe sily leczniczej UH?

A poza tym ja nie jestem PK i nie obchodzi mnie ze ty obrywasz od paladynow.
To nie jest powod by zabierac wszystkim paladynom tyle mocy.
Ci PK na low levelach i tak tego nie zauwaza a inni ktorzy ciezko pracowali na level za nich obrywaja.

Paladyn nigdy nie mial szans z knightem bo knight ma wiecej udzwigu wiec sobie moze przeczekac palla ktoremu amunicja sie skonczy a potem go dednac a teraz jeszcze zabrali palom tyle zycia. To skandal !

Nie placz tak nad ta exura vita, knight jej nie ma wcale. Naucz sie uhac i nie bedzie problemu -.- Juz widze jak bys na warlockach sam expil jak by Ci mane "ssaly" lól

Btw. Komu by byly potrzebne uhy jezeli vita by brala 80 many, jeden manafluid i jestes uleczony - bardzo fair w stosunku do knightow.

Ral Angar
13-12-2005, 04:41
Wy sobie tak gadacie na temat zaklęć,wandów i rodów a ja mam prolem,bo gdy wczoraj sie zalogowałem to było wszystko oka a gdy dzisiaj sie lognołem to nie miałem zadengo przedmiotu który kupilem i dostałem od mikołaja,a w dodatku pojawiłem sie w swiątyni...Moze mi ktoś powiedziećco sie stało??? ;( 8o

Mefisto of Deth
13-12-2005, 05:08
Update mi sie nie podoba poniewaz jestem sorcem mam 31 lvl i nie moge robic sd puszczac e wave, oraz rozdzki sa drogie. No ale o grafike to sie postarali B)

DragonLord
13-12-2005, 05:37
Jednym słowem zdupili to!!!!!
1. Mam Elite knighta ktury ma 7 lev magic a tera najwieksze nooby mogą mi dorównać i po co wydawałem na te mana fluids.
2. Mam Elder druida i po co mi on jak mu idzie tak samo mana jak innym po cholere wydawałem 20k na elder.
No oczywiście to są moje 2 zastrzeżenia reszta ten pomysł z różkami jest spoko tylko mogli dodać by coś dla knighta

TreeFriend
13-12-2005, 05:46
Zwala jestem ciekawy co spieprzyli tym razem bo jak to CiP po paru dniach jakiś BUG wyjdzie z worka

notop
13-12-2005, 06:03
Wszyscy piepszycie głupoty.

Moim zdaniem każda profesja więcej zyskała na tym update niż straciła.

sorc - 4x tańszy mana shield, nie trzeba już podczas huntu używac run tylko są o wiele wygodniejsze (bo ważą mało) różdżki. Nie wiem dokładnie jak to wygląda od strony opłacalności w porównaniu do run bo gram knightem ale słyszałem że jeden strzał kosztuje 5 many (czyli na stare przeliczenie 1.25many). Czyli nic.
Czary spontaniczne mniej kosztują. (tyczy się wszystkich profesji)

knight - Mana się tak szybko odnawia że podczas huntu zużywamy o wiele mniej uh'ow bo możemy się leczyć przy pomocy exury. Oczywiście nie mam tutaj na myśli huntu na dl'ach warlockach etc.. Podczas pvp wystarczy wypić 2-4 manasy i full mana (exori plx)

druid - w tym update moim zdaniem najmniej zyskał druid. To samo co u sorca. I oczywiście knight'ci i palkowie nie będą juz potrzebować takich ilości uh'ow jak wcześniej więc już nie będzie sprzedawania uh'ow za 3.2-3.3k/bp xDD

Tak więc różdżki dla sorców a i tak knight najwięcej zyskał xDD
widac ze grasz knightem i myslisz jak on,dac mu uhy kilka bp manasow i idzie wali wszystko co sie rusza i sie uha tzw zero myslenia,zagraj sobie np drucikiem i zastanow sie majac 100lvlv co ci dal ten update,bo ja widze tylko 4 x tanszy manashield i....... i porzadek w hatce jaki mi samo zrobilo NIC wiecej

DragonLord
13-12-2005, 06:25
Po głębszym zastanowieniom na pierwszy żut oka knighton nic nie daje to update. no ale racja używam teraz exura szybciej nietracąc czasu na UH robienie samemu czy kupywanie i co najfajniejsze używam cały czas utani mor hur :p .
Tylko nadal uważam że wyższe poziomy knigtów dędą się buntować na swój magic lev.

Cadaedrion92
13-12-2005, 06:30
:o ciekawe kiedy tibia.pl popracuje nad zmiana stronki zeby dodac te wandy i levele wymagane na czar
:o :( :o :(

Mowonarodzonyy
13-12-2005, 06:39
Ej no sorry ale knighty duzo zyskaly a ja gralem wszystkimi profesjami po 2-3 miesiace i nadal je mam :P ( a sorki i druty z***ali ) na jakim levely te runki zrobicie? !!

TIBIA IS MY LIFE :D

Pramus
13-12-2005, 06:43
No wreszcie xD Mi jako PACCowi robienie uhow wcale sie nie pogorszylo. Jets tak samo jak wczesniej pod tym wzgledem. Ale jedna rzecz mnie przeraza... Exura 25 many an Exura vita 120 - to juz lepiej walnac kika razy exure i sie lepiej uleczysz.

Watson
13-12-2005, 06:45
Ten update całkowicie zmienil tibie sadze ze polowa odejdzie bo co to za gra gdy na hmm potrzeba 280 many na sd 880
zużycie many na runy wzroslo 4 krotnie ta wada zabija wszelkie zalety update
Update sux!!!!!!

:( X( X( X( X(

Raul
13-12-2005, 06:48
Ten update całkowicie zmienil tibie sadze ze polowa odejdzie bo co to za gra gdy na hmm potrzrba 280 many na sd 880
zuzycie many na uny wzroso 4 krotnie ta wada zabija wszelkie zalety update
Update sux!!!!!!
Ale mana odnawia się 4x szybciej więc akurat w tym względzie nic się nie zmieniło, no chyba, że masz za mały lvl.

Zala Milis
13-12-2005, 06:55
no i o takie cos mi chodzilo! mana spalana non-stop ciagle tylko exura i utevo gran lux !! a ta grafa...... miod. no ale nie ma tak dobrze 2x zrespilo mnie w ab'dendriel a expie na fibuli......

misiek
13-12-2005, 06:57
ej A wie ktos jak idize dostac 2 prezent od mikolaja hhehehe bo ja dostalem tylko 8 ciastek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak cos to on w ab jest tam gdzie sie sprzedaje zlom :evul: :cup:

Torarnos
13-12-2005, 07:17
... wczoraj cofka była =.= X(

Guard Termit
13-12-2005, 07:27
Mi sie podoba update szczególnie postep w dziedzinie magii Knightowi rosna 2 many co 6 sec a hp 1 co 6 sec :D latwiej teraz bedzie mozna zrobic 4 mlvl

Balian the last knight
13-12-2005, 07:29
co to k**** jest jest update po update skilluje sobie wieczoram wylanczam gre 15% do skilla potem moj brat gra patrze maintimance co to jest?na drugi dzien patzre i k**** skille mam 44% i wszytsko jakby dopiro update byl jest k**** grane?!?!?

Pan zbych
13-12-2005, 07:39
Nom mi sie tez wszystko w update podoba tylko narazie brakuje Nowych Swiatów ;) :) :p :] B) :D 8o :confused: :cup:

Klikaczz
13-12-2005, 07:44
wczoraj wieczoram mialem początek lvla a już mam koniec oczywiscie gram sorcem żeby nie update to bym niemało hmm złużyć musiał :D

nixiorr
13-12-2005, 07:51
na poczateczq witam all ... tak jak wszyscy tutaj bede sie zachwycal updatem ... tylko jedno mnie martwi ... czemu hmm`y mozna robic na 25 lvlu ( tak pisze w spellbook`u) ??? kto mi odpowie ?? 8o

Klikaczz
13-12-2005, 07:59
na poczateczq witam all ... tak jak wszyscy tutaj bede sie zachwycal updatem ... tylko jedno mnie martwi ... czemu hmm`y mozna robic na 25 lvlu ( tak pisze w spellbook`u) ??? kto mi odpowie ?? 8o

chyba dlatego żeby bylo mniej hmm makerów.

Mefistoe
13-12-2005, 08:06
:( :( ach ten up date to jest parodia mam druta na 18 i chce zrobic uha przy full many(335many) a tu nicwiec pomyslalem zrobie hmm wlozylem 2 blanki do obu rąk i nic wiec wyciagąłem jednego i nie dziala paradia nie moge w dodatku ekspić bo mam red skulla

Pawel111
13-12-2005, 08:06
Ej a dla czego jak robie czar to mi pisze your level to loow mam 18 lvl i 20 mlvl i mi piesze przed update robilem go i wszystko bylo dobrze

Savir Firestorn
13-12-2005, 08:13
Tak naprawde update uniemozliwilo niskim lvl robic run ..................
czy to fajne

Ja tam wolalem sie bawic i uzywac stara tibie przed update

i dla mnie bylo to niezle

ale update ....grrr.....

zróbcie jeszcze jedno ale ustabilujcie je

nie mówie ze nie mozliwe jest nabicie lvl, ale cipsoft opamietajcie sie
lub powiedzcie ile many runka lub mlvl ;(

Pawel111
13-12-2005, 08:16
Przed update bylo fajnej tylko ze ta grafa lepsza

Szczepan
13-12-2005, 08:20
boś nób i nie czytales ze wszystko sie zmienia....

Gandio
13-12-2005, 08:26
update is gites... manasy tanie itp.
ale jest jeszcze jedna tragedia, nasz freinds z astery wlasnie stracil 250 backpackow runek :S :(

Salem0
13-12-2005, 08:40
Gralem sobie spokojnie. Elite 68 lv.Domek z trzema wyrami. Trzech UH makerow spalo sobie grzecznie (all na jednym koncie). Budzilem, robilem runki , karmilem i spac. No i teraz sie skonczylo. Nigdy nie kupilem ani 1 runa. Nie po to place pacc, zebym teraz musial jeszcze expowac drutami. A na trzech serwach mam takie domki i spiochow. Zaluje ze w tym tygodniu przedluzylem pacca. Moge jedynie IHy robic (20 Elder). Tylko po co? Skopali cala Tibie. No moze chociaz wbije szybciej knightami 7 mlv (cos kolo 20%zostalo). Ale to niewielka pociecha. Jestem rozczarowany. Ale jedno jest pewne, dowalili UH makerom co stoja cale dni na tibiimc (serwery non pvp).
Pa.

Kainit
13-12-2005, 08:40
i tak bedzie pewnie cofka bo domki ogołociło -.-

P.S a jednak nie ... pomyliło sie paru osobom

Valest
13-12-2005, 08:47
no update gdyby nie Takie wymagania bylo by nawet fajne noi z***ane ruszczki Super zasięg ze o LOL
wymagania sa duze i teraz na nowym bedzie malo sorków bo nikt nie bedzie runków kupywal w sklepie Bp hmm 2,5k .......sd 7k a u ludzi mniej wiecej 1-1,5k i ~5k

urlich grzes
13-12-2005, 09:00
dla mnie update troszke zkichany... Druid teraz prawie zamienil sie w palla :/ tyle ze nie rosna mu skille ani nie marnuje strzal :/ ten nowy system magii tez mnie troche wkurza bo jestem mlodym drutem na 12lvl i 10mlvl i nawet se jedzenia nie moge zrobic !!! Poza tym to mialo wyrownac profesje w grze?? bo wg mnie teraz zwykly drut/sorc wychodzacy z rooka ktory odwiedzil sklep magiczny moze spokojnie rozwalic knighta 10-12lvl :/

No ale coz. Cipki musza zmieniac ta gre i... zmienili :confused: trzeba sie bedzie przyzwyczaic

Da'blade
13-12-2005, 09:02
Knighci nigdy nie będą walić z SD ;) No może w daaaaalekiej przyszłości kiedy EO wrzuci ostatnie exori i 15 mlvl wbije :P Ale wtedy stanie sie maszyną do zabijania. NIC mu nie dorówna :P

Kainit
13-12-2005, 09:07
niemozliwe i tak ...
policz ile musiałby wewalic w siebie MF i ile by to kosztowało oraz co najwazniejsze ile czasu by je musiał pić ;>
jakby non stop miał kase to za kilka lat by miał :p

FellanK
13-12-2005, 09:16
Nom tibia moze byc fajne efekty swietlne ale za duzo noobkow przyszlo do Santa claus i nie moglem sprzedac loota wkoncu cos zmienili przynajmiej nowe okrogle ksztalty :P

Aschitaka88
13-12-2005, 09:19
Update nawet nawet, podoba mi się nowa grafika. Co do many to będzie trzeba się przyzwyczaić ale narazie denerwuje mnie niestabilność .... zaraz po update urządziłem domek i poszedłem spać potem cos koło 23 loguje się w świątyni i dowiaduje się, że była cofka serva.... myślę sobie "no trudno" idę znów do Mikołaja (dostałem 5 snowballi) wracam do domku i kładę je na podłodze i idem spać.... wstaje dziś rano, loguje się .... jestem w domku a snowballi nie ma nigdzie nawet w depo.....A Mikołajmówi ze już brałem od niego prezent ;( ze tak powiem WTF? :baby:

Master of Adek
13-12-2005, 09:23
u mnie wszystko dziala. podoba mi sie nawet nowa grafa. jest spoko. B) ale te hmm-my od 25 levela ;(

urlich grzes
13-12-2005, 09:25
wytlumaczcie mi o co wam biega z tymi efektami swietlnymi :/ utevo dziala jak dzialalo :P

krupoo
13-12-2005, 09:29
Co do update to jestem zadowolony, w pewnym sesie skoczy sie oszustwo - nie bedze uh-makerow na mc a takze hmm-makerow. Expienie dla druidow jaki i sorcow do kolo 40 lvl jest duzo prostsze wec nie ma co nazekac. Grafika jest fajna, realistyczne swiatlo tez mi sie podoba :P

Xanno
13-12-2005, 09:35
Znowu bedzie reset bo po o tatnim o 9 zniknely wszystkie itemy z domkow

Gandio
13-12-2005, 09:37
10:14 GM Issalia on Astera: There is a known bug that will reset your house at server save and items will disappear. CIP are working on this but to be safe it is suggested you remove all items to your depot before save.
znowu bugi :S

urlich grzes
13-12-2005, 09:41
hehe ;) moze znowu cofna do stanu sprzed... jakiegos czasu bo dednalem :D:D:D

Sashion
13-12-2005, 09:45
Kurde no nie wytrzymam przez nich straciłem juz 2 lvl! Skilla w discie i 3 axe ringi z soldierów jakies 1xx boltow i ok. 5k w kasie no ja niemoge! Juz druga cofka KURA! X( X( X( X(

Ricky
13-12-2005, 10:24
Ktoś mi powie dlaczego?? :confused:

atka
13-12-2005, 10:27
A mowilam nie podniecac sie;]Nie pierwsza cofka i nie ostatnia pewnie,super urzadze domek po raz 3 ......poczekam z expieniem z tydzien az wszystkie bugi wykryja....a v-shield spadl dzis to juz po nim....ehhh macie swoj uptade.... :confused:

Rapinus
13-12-2005, 10:29
No kutwa !!
Specjalnie do budy nie poszlem zeby pograc a tutaj walek za 2 godziny dopiero se pogram =\

Navro_Rospiolak
13-12-2005, 12:39
Ja nie mogę...jeszcze przed update'm tylko 2 postacie mi nie działały i wyskakiwał błąd "Allready Connected" a teraz na każdą postać na którą wloguje to samo wyskakuje...pomocy co musze zrobić?

Garson
13-12-2005, 12:45
Mi jakos to wszystko dziala. Gra jest niezla, grafika tez lepsze ale cos mi sie spiepszylo z uh mowi mi ze mam za maly lvl .Ja mam 16mlvl jak spradzilem na tibia.pl uh rune to pisalo ze potrzeba 11 a mi ciagle pisze "your level is too low"
Nie wiem

Navro_Rospiolak
13-12-2005, 12:46
Ja nie mogę...jeszcze przed update'm tylko 2 postacie mi nie działały i wyskakiwał błąd "Allready Connected" a teraz na każdą postać na którą wloguje to samo wyskakuje...pomocy co musze zrobić?

Zala Milis
13-12-2005, 12:57
czemu do uja pana cofaja servy?????!!!!!X( cholera po raz enty sie wracam w ab do thais i po taz enty musze kupowac czary, sprzedawac loota, expic i jeszcze 2% do 5 mag w plecy....... bylem zwolennikiem apdejta ale teraz to juz przegieli

Tychanowicz
13-12-2005, 12:57
Mi jakos to wszystko dziala. Gra jest niezla, grafika tez lepsze ale cos mi sie spiepszylo z uh mowi mi ze mam za maly lvl .Ja mam 16mlvl jak spradzilem na tibia.pl uh rune to pisalo ze potrzeba 11 a mi ciagle pisze "your level is too low"
Nie wiem
Odróżnij zwykły level od magicznego.

sir rafski
13-12-2005, 13:00
Kurde akurat zrobilem 35 lvl master sorcem cieszylem sie ze bedzie ue a tu kurde przyrabany update

I jak tu grac

OTS RULEZ

Garson
13-12-2005, 13:06
E Tychanowicz mam 16mlvl i 15mlvl wiec nie wiem co jeszcze chca.Mam zalecane wymagania

Asieks
13-12-2005, 13:28
Z***ali 3 rzeczy =/ Kamyki oprucz diamentów,Blood Herby i wandy albo brzydko wygladaja albo warosciowe zamieniły sie w smieci =/

Kornake
13-12-2005, 18:41
Nie wiem jak to się zgłasza ale.... proszę o zgłoszenie tego bo jak kupie różdżke i sie wyloguje ,potem wloguje to wszystko wygląda tak jak przed tym jak kupilem różdżke- kasa którą wydałem na nią jest w depo itp.. ;( ;( ;( ;(

Mike master
13-12-2005, 19:31
Wszystko piknie ale czemu 100 many za exevo con X( .jakby niebylo zmjan w magi to by bylo wszystko cudnie :] tylko ta magja jakosi mi niepasuje :p

Mojojojo
13-12-2005, 19:37
jednak spowolni to rozwoj magikow i tych co w czarach siedza
spowolni to cwiczenie mlvl co jest bardzo dobre dla knightow i palladynow
wiec jest ok bo jestem knightem ;)

Wojasz
13-12-2005, 19:53
Czemu mikołaj nie daje normalnych rzezcy co cipsoft na tym straci??? X(

Vonath
13-12-2005, 20:05
Nieee noo.. :) BAJER! :D Tylko jedno mnie... hum... niepokoji? Niegdyś knight, wbijając z 3 na 4 mlvl, musiał średnio rzucić koło... 4 utevo luxów (jak ktoś nie wierzy łątwo policzyć mając przed nosem tabele mlvl'a) natomiast teraz liczva ta wzrosła do ok. 21 luxów... Hum... 4x4=21? --.^ Dziiiwne...

Cadonis
13-12-2005, 22:36
@Vonath: Rotfl
@Topic: Haha, HMM od 25 lvla, SD od 45... Jasne. Tylko powiedzcie mi, na czym ja (55 sorc) mam expić żeby mi się opłacało. Prawdopodobne odpowiedzi:
- "idź na roty" - sam sobie rób 160k/lvl na rotach
- "idź na minosy" - rzygam już minosami
- "idź na guardy z monkami" - patrz odnośnie rotów
- "idź z hmm na dragi/necro/DLe/cokolwiek co do tej pory biłeś z hmm" - buahaha
- "idź na necro z wandem" - ehe, 4 strzały co minutę żeby wyrobić z maną, dmg gorszy niż z hmm
Nie mam pomysłów...
Aha, CIPsoft jak zwykle z***ał deco. Norma.

sir qret
13-12-2005, 23:22
Nie wiem jak to się zgłasza ale.... proszę o zgłoszenie tego bo jak kupie różdżke i sie wyloguje ,potem wloguje to wszystko wygląda tak jak przed tym jak kupilem różdżke- kasa którą wydałem na nią jest w depo itp.. ;( ;( ;( ;(
byl reset serwera, wszystko wrocilo na stan wczesniejszy wiec nie musisz tego nigdzie zglaszac ;]

ahcarb
14-12-2005, 09:55
Z dragona wypadla mi różdzka dla sorca na 33 lvl, lecz był reset i ją stracilem. Prawdopodobnie wypada bardzo zadko bo sporo warta :)

Demon Lasu
14-12-2005, 13:19
Jest Do Bani Nie Podoba Mi SiĘ Tylko Ta Mana Jest Nice Ale Reszta Oprucz Grafy Do Dupy Nic Nie Moge RobiĆ Na MaŁym Lvl Jeszce Raz Do Duuuuuuuuuuuuuuuuuupy Wole WruuciĆ Do Poprzedneigo Czyli Tibia 7.55 X( X( X( X(

bosal
14-12-2005, 13:21
a ja wczoraj mikolaja spotkalem ;] w AD

http://bike4.us/tibia/files/1/Bez-nazwy-1_thumb.jpg
(http://bike4.us/tibia/files/1/Bez-nazwy-1.jpg)

Lukiner
14-12-2005, 13:38
E Tychanowicz mam 16mlvl i 15mlvl wiec nie wiem co jeszcze chca.Mam zalecane wymagania

Nie wiem

hmm nie wiem czy wiecie że isnieje cos takiego jak spellbook tam jest napisane od jakiego lv teraz można robic czary i uhy. A tak wogóle to na www.tibia.pl nie zrobili jeszcze aktualizacji działu z czarami itp. i dlatego wszytko jest tam po staremu.

Drakon Pierwszy
14-12-2005, 22:05
hehe a ja widzalem tesz wczoraj tyle ze w thais i dzis też jest :]
A JA MYSLALEM ZE MIKOLAJ EJST JEDEN 8o
te cipsoft psuje sens mikolaja X(
Powinien byc jeden na lodowych wyspach :cup:

Pan zbych
15-12-2005, 00:11
Ja dostałem kulki śniegu :P
;)
;)
;)
;)
;)
NEW SERVER ?!
:confused:

Dj.Wally
15-12-2005, 08:02
(...)te przedmioty na pewno ułatwią mi życie, szczególnie rods'y z racji tego, że jestem druidem..

Jeśli chodzi o Mikołaja to dostałem 8 lizaków, ale potem był restart i je straciłem ;( ...kolejny prezent był niezadowalający 8 cookies SUX :confused:

JAGS
15-12-2005, 13:52
Tibia czy OTS? Zadaje sobie te pytanie, ponieważ teraz na glupiego uha trzeba 600 many jak sie niemyle i wogule ten ubdate z soulami byl niewypalem, a ten ma tylko jedna dobra stronę, a mianowicie RÓŻDZKI! Tak więc ja już przestaje grac w TIBIE z powodu ubdatów i tego że przypomina za mocno Ultime Online :(
A szkoda bo miałem nadzieje na coś lepszego, ze strony Ubdatu :(

Mago Largon
17-12-2005, 09:33
masz racje ten update jest poj*****ny mam 19 lev i nie moge robic ani uh ani hmm to jest poj****ne koncze z tibia :/

Gallar
17-12-2005, 11:52
Ludzie.. co z tego ze trzeba 4x więcej many na czary które coś tworzą ? (runy/bolty/arrowsy/food etc.) Skoro mana się 4x szybciej regeneruję ?
Efekt jest ten sam. Wam się tylko wydaje że to tak dużo many. A jest tak jak przed UPem tylko troche cyferek więcej:P
A co do tego ze nie mozna robić run na niższych lvlach...
A co to za problem wbić 24lvl na UHy ?

Edit: a ja od Mikołaja dostałem 8 lizaków:P
Ale dwa zjadłem <lag & miss>
Teraz leżą ładnie w domku. Wziąłem jeszcze dwoma innymi charami poszłem - obydwaj dostali po 5 snowballi.. teraz mam taki zdobiony house : )

Erfi
17-12-2005, 11:56
Zawsze niezadowoleni ... pomysl se po co teras sorcowi albo drutowi uhy .. ?? teras o wiele bardziej opłaca sie kupowac manafluidy za 55 gp kture dajom od 50 many do 150 many na exura vita kosztuje 150 many
bp uh kupiony w sklepie=4 bp manafluidow okolo ... ;]

Master Sanczo
17-12-2005, 16:25
na moje troche z ta grafa spiepszyli niektore przejscia sa za waskie ale efekt ogulnie niezly a co do reswo to zal mi troche bo wtedy skile mialem juz nabite i lvl a tu nic ale coz faccom powini tez cos wynagrodzic wkoncu kazdy na tym stracil a i czy skile seryjnie szybciej rosna bo u mnie ida po staremu albo nie widze roznicy

mrowa_mrowa
17-12-2005, 21:10
masz racje ten update jest poj*****ny mam 19 lev i nie moge robic ani uh ani hmm to jest poj****ne koncze z tibia :/

To dobrze, oby mniej takich jak ty

Tak poza tym Witam wszystkich, to mój pierwszy postr :]
A co do samego update to raczej wszystko na plus, tylko knighty i palle sie wkurzają zawsze, że np. 11 Sorc wybił cały resp cyców :D
Komu coś się nie podoba, nikt nikogo nie zmusza grać (tak myśle przynajmniej :P)

balun
17-12-2005, 21:52
Ectoplasmical container
kto wie co to jest i do czego służy niech napisze plz.

Marcelinho
17-12-2005, 23:26
a ja mam bledy z grafika i nic nie widze na monitorze... X( (Radeon 9600 Pro)

Hehehe... To nie sprawa karty chłopie. Albo coś z prockiem albo sam nie wiem... ;)

Marcelinho
17-12-2005, 23:28
Bardzo dobry pomysł z tym updatem. Super zmianki, fajna grafika, mana szybko się odnawia - mam tylko zastrzeżenie do żółtego odcienia w podziemiach, kiedy jest zapalony torch lub coś takiego... ten kolor jest oooobrzydliwy. Bez obrazy... ale można się przyzwyczaić.;)

Pan zbych
17-12-2005, 23:48
Elo chlopaki wie ktoś coś o NOWYCH ŚWIATACH ?!
:) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Drakon Pierwszy
18-12-2005, 08:34
JA NIE 8o
NIE WIEM JAK NASI MODKOWIE :D

Pan zbych
20-12-2005, 18:31
All Polacy na Świat Kyra szybko lv nabijac ziomki :) 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Paker Druid
22-12-2005, 11:58
Grafa w porzu! ale mana na czary to już przegięcie!!!!!!!!!!!!!!
chyba CibShoft (czy jakoś tak) POKRĘCIŁO!!!!!!! X( X( X( .
I ta mana jest właśnie najgorsza!!!!!!!!!!!
Kto widział zeby HMM robić od 25lvl ZWYKŁEGO!!!!
Swoim magiem robiłem już HMM gdy nadeszeło "USPRAWNIENIE"
Głupie ulepszenie!!!!!!!!!!!!!!!!!! X( X( X( X( X( X(

--------------------

Lord Grycio
LVL:10
MLVL:4(i troche) ;( ;( ;( ;( :( :( :(

Kaper2005
23-12-2005, 23:30
Przydały by się nowe tereny, szczególnie na rooku. Ta grafa jest w pożo ale liczylem na coś więcej. Pozdro :confused:

Drastiq
23-12-2005, 23:42
dla mnie ten update moze byc szybciej mana leci i to jest chyba najwiekszy plus...grafika tez duzo ladniejsza...tylko na co sorcom te różdzki?

nehar
24-12-2005, 23:25
00:15 You see a butterfly conservation kit.It weighs 8.00 oz.