PDA

Pokaż pełną wersje : Pytanie apropo necro huntów

Piterkus
27-05-2004, 09:19
Mam pytanie czy na necro idac z blokerem biorac tony hmm etc. warto wezwac fire devile zeby lupaly ogniem w necro. Takim oto sposobem mozna zoszczedic na hmmach tak mi sie wydaje, to jest muj pierwszy necro hunt a wiec podajcie jakies taktyki itp. podam lvl na jakim ide na necro 25 lvl i 43 mgc lvl albo i wyzszy mgc lvl zobaczymy :P

prsoze o wypowiedzi i bez zadnych glupich komentarzy prosze.. :baby:

Kaczor
27-05-2004, 09:34
Oryginalnie dodany przez Piterkus
Mam pytanie czy na necro idac z blokerem biorac tony hmm etc. warto wezwac fire devile zeby lupaly ogniem w necro. Takim oto sposobem mozna zoszczedic na hmmach tak mi sie wydaje, to jest muj pierwszy necro hunt a wiec podajcie jakies taktyki itp. podam lvl na jakim ide na necro 25 lvl i 43 mgc lvl albo i wyzszy mgc lvl zobaczymy :P

prsoze o wypowiedzi i bez zadnych glupich komentarzy prosze.. :baby:

Jesli bedziesz tylko ty i bloker to mozesz zapomiec o huncie na necro.Po prostu nei dasz rady go zabic samymi hmmami, nie wspominajac juz ze nei ma tam pojedynczego respu i co najmiej raz trzeba oczyscic sobie potrojny i podwojny(pozniej mozna juz tak manewrowac zeby sie pojedyncze respily).Przydalby sie jakis bolter z 80+ dista.Gdybys mogl wezwac fe to tez byloby inaczej, ale to jeszcze nei na twoim levelu.Ewentualnie z sd, ale to by byly potworne koszty

Piterkus
27-05-2004, 09:39
no tak wlasnie chodzi mi o to zeby byly te fire devile a nie bez nich :P.....

Kaczor
27-05-2004, 10:33
no tak wlasnie chodzi mi o to zeby byly te fire devile a nie bez nich :P.....

Tam sie tez respia dsy, fd az takich obrazen ne izadaje zeby spokojnie po 2,3 necro bic tylko z blokerem i sorcem na twoim levelu:>Mozesz isc, ale imo skonczy sie to tak ze bedziecie stamtad spieprzac na niewidce, az sie bedzie kurzylo:P

Piterkus
27-05-2004, 16:10
huh przeciesz ja nie bede bral ciagle tych 2-3 necro tam mozna tak chodzic zeby bylo po 1 max 2 i do tego fire devile nie beda same tylko w necro walily ja bede im pomagal z hmm ewentualnie z gfb :D

kubusiek
27-05-2004, 19:16
hehe wez Se SD

Piterkus
27-05-2004, 21:45
hehe wez Se SD

Ja pier... cuz za bezsensowny post
... ludzie takich powinno sie banowac, zeby tak nabijac posty o boshe..... 8o OMG!

napisalem na gurze aby pisac jakies rady, przygody z necro a nie post typu..."wez se sd" no comment :D

Lord Skellen
27-05-2004, 22:32
FD na hunt z blokerem ?? Bezsens !!! Przecież jak bloker bedzie koło necro to go firedevile beda siekaly z fb :/

Novar
27-05-2004, 22:40
Ja ci powiem tak ja byłem z blokerem lvl 43, palkiem lvl 34, a ja mialem lvl 25 i mlvl 38. I był całkowity loozik. Ja waliłem tylko z hmm (ewentualnei z gfb jak 2 necro wyskoczyly), palek z beltów, a bloker stał tylko i brał na siebie wszystkie ciosy. Kosiliśmy, zero problemu :D i to bez rzadnych sumonów. Ja nei radze iść tylko ty + bloker z fd, lepiej zamiast fd zabrać palka lvl 30+ i będzie loozik :)

Toosheck
27-05-2004, 22:47
Oryginalnie dodany przez Lord Skellen
FD na hunt z blokerem ?? Bezsens !!! Przecież jak bloker bedzie koło necro to go firedevile beda siekaly z fb :/

1. to ty chyba nie wiesz jak wygląda hunt na necro... a wiec, necro stara sie trzymac w pewnej odleglosci od knighta, czyli fd moze spokojnei walic z gfb
2. fd chyba lepszy od fe, bo fe bije tez w zwarciu, necro sie przezuca i zabija fe, a fd wali na odleglosc

Piterkus
28-05-2004, 13:34
hehe moim zdaniem muj pomysl jest dobry bowiem necro nie bedzie podchodzil do blokera a 2 fire devile potrafia dac niezly pokaz swojej sily wiec moze sie uda... nowiem wam czy sie uda po huncie ^^

Toony Knight
28-05-2004, 21:51
Fd przesuwają parcele czy można zrobić z nimi tak jak z mino archerami ?

PS: Bo jak idziemy z fe to jest troche roboty żeby go tak ustawić żeby nie wyszedł.
PS 2: FD wali dużo słabije niż FE ?

Piterkus
30-05-2004, 10:12
Toony Knight skoro fd przesuwaja parcele to nie da sie zrobic z nimi tak samo jak z archerami.......

....nie wiem czy fd wali mocniej czy fe tylko ze fe podchodzi do potworka i wtedy necro moze zmienic cel i go zabic ;)

Gewof
30-05-2004, 10:25
A nie latwiej bylo by wziac kilka parcelow, zrobic 2 mino archery i, zablokowac tymi parcelami i niech sobie strzelaja... bedzie bardziej ekonomicznie i szybciej niz z jakimis innymi summonami. ;)

Piterkus
30-05-2004, 10:40
Geowolf no nie wiem czy by nie bylo latwiej bowiem archery sa poprostu slabe....ale ja nie mam co sie wypowiadac bo nie wiem jak to jest w praktyce archery per necro :D

Toony Knight
30-05-2004, 13:12
To ja wam coś napiszę ;)

Byłem na necro z kumplem 31 master i on zrobił 1 fe to necro padało szybciutko tylko, że z fe jest problem żeby go oparcelować bo i tak przesunie, a jeśli się go nie oparceluje to zaraz zdechnie. My to robiliśmy tak że ustawialiśmy w środku fe potem naokoło niego szkielety (adana mort rox ;) ) i naaokoło ich parcele - ale to troche jest zabawy z tym.

Innym razem byłem z 35 royal i 22 master i on zrobił 2 archery to długo zchodziło zabicie necro.

Tak więc fe jest fajny to tych rzeczy tylko dużo z nim roboty, ale i tak wymiata (z explo po 150 wali :D )

Piterkus
30-05-2004, 21:33
a nie mogliscie zrobic 2 Fe?....ale nvm.....hmm ile sie bawiliscie czasu zeby ustawic te szkielety? moze tez tak zrobie :D

Arakazz
31-05-2004, 19:53
a nie lepiej 2 zerki???

Krzysiu-the hero
31-05-2004, 20:17
Moim zdaniem lepiej jednak wziąć hmmy , lecz fd też się może przydać.Dlaczego- fire devile nie biją regularnie(widziałem na deadzie mojego brata) i może Ci się ,,zaklinować" a necro bedzie cały czas bił .

Podpalacz
31-05-2004, 21:37
Mozna za parcelami postawic FE ale nigdy nie probowalismy
( nie masz lvl zeby zsumonowac )

My chodzimy na necro ekipa

ja 52 elite 83/81
Sorc 34 lvl / 44 mlvl
i palek 35 lvl / 72 dista

I jak palek i sorc puszcza szmate ( hmm, bolt ) to necro od razu sie leczy

Jednym slowem ciezki zawodnik
Wezcie jeszcze 1 sorca albo jakiegos boltera przy czym od razu mowie ze jestes za slaby ( !!! ) , pamietaj ze jak 2-3 necro to walisz gfb i palek tez bo inaczej bloker moze sie polozyc:). Pozdro

Pozdro

Piterkus
01-06-2004, 08:32
:P Podpalacz czemu jestem za slaby mam 25 lvl i 43 mgc lvl moim zdaniem wystarczy jak bede walil z hmm no i Fe z tych swojich sztuczek ogniowych ^^

Kaczor
01-06-2004, 09:10
:P Podpalacz czemu jestem za slaby mam 25 lvl i 43 mgc lvl moim zdaniem wystarczy jak bede walil z hmm no i Fe z tych swojich sztuczek ogniowych ^^

Ano dlatego, ze jak sie przerzuca to sie nawet uhnac nei zdazysz.Ja chodze na necro z kumplem (on 60 level royal pally,ja 57, odpowiednio 85 i 83 dista) wspomagamy sie hmmi(z ktorych notabene wale tak mocno prawie jak ty) i chwilami jest goraco.Necro to nie jest jakis gowniany potwor jesli nie dasz rady go zabic szybko to nasuumonuje pelno gowna i naprawde moze byc ciezko albo bedzie masa uhow szla.Niby pytasz sie tutaj o rade , ale i tak wiesz lepiej.Idz po prostu sprobuj to zrobic a nei zawracasz ludziom dupe jesli i tak nie chcesz sluchac.over

Vorment
01-06-2004, 12:38
Kurwa tutaj NAJLEPSZE sa Fe i Fd jakei znowu zerki ??!! Zerki nawte jakbys 5 przyzwal padna szybko (wala z bliska, a summony necro i sam necro je rozjeba w 20 sec chyba) a taki np FD wali obszarowo wiec wali inne summony necro tez :P

P.S Co do tych zerkow to zapomnialem dodac ze maja slaba obrone, wiec NAPRAWDE b. szybko padna

EDIT : Aha moze z tymi zerkami cos pomyslales, ataku maja b. duzo moga niezle poturbowac necro ale je stracisz (jak na moj gust marnotractwo many na summon, ale wy osadzicie sami)

zagor
01-06-2004, 13:08
a nie mogliscie zrobic 2 Fe?....ale nvm.....hmm ile sie bawiliscie czasu zeby ustawic te szkielety? moze tez tak zrobie :D

Bo nim byśmy ustawili 2 fe to byśmy musieli wracać. Ustawienie 1 fe, szkieletow i parceli trwa kilka minut i nie ma z tym najmniejszego problemu, a fe bije i tak mocno jedno.

Co do tego ze ktos pisał zeby zrobic 2 zerki to widziałeś kiedyś necro ??? Raz że zerk leżałby nim dobiegłby do necrosa, a nawet jakby dobiegły to necro zaczołby uciekać summony waliby w zerki i przy ucieczce wszedl by2do kortyarza z dsami albo po następne 2 necro.

PS: Pisał 31 master co to Toony z nim był ;)

Podpalacz
01-06-2004, 13:27
odpalacz czemu jestem za slaby mam 25 lvl i 43 mgc lvl moim zdaniem wystarczy jak bede walil z hmm no i Fe z tych swojich sztuczek ogniowych ^^

Masz za niski lvl na summon Fe, FD sa od 26 lvl ( chyba ) i nie wiem czy przypadkiem nie odsuwaja parceli.....jak tak to podczas walki przesuna parcele, necro zmieni cel, kilka strzalow i nie ma FD.

Jezeli chcesz bez FD to powiem Ci czemu. Teraz z hmmka walisz od 20+ do zdaje sie ze 70 max. Czyli srednio wchodzisz 40-50. Z takimi hitami poprostu go nie zjedziesz.

Ja chodze z palkiem 72 dista i sorcem 34/ 44mlvl i jak palek i sorc walna szmate czyli np. palek bolta za 10 a sorc hmm za 30+ to popstu necro sie leczy i w chwile z zoltego przechodzi w zielony.

Pozdro