Pokaż pełną wersje : kolejny update mniej fpsow
zauwazyliscie to?
mialem 22 klatki srednio teraz mam 17-18 załamuje mnie to
jak cipsoft nie namiesza nic w enginie gry i nie zoptymalizuje kod pod xpka i nowsze karty jak radeony to niedlugo bede mial 10 klatek-.-
przeciez mozesz zwiekszyc limit klatek...
Kolega ma podobnie kratki nie mają nic do rzeczy...
no jak? ustawiasz limit na max i masz tylko 20? 0.o
Kolega ma podobnie kratki nie mają nic do rzeczy...
no jak? ustawiasz limit na max i masz tylko 20? 0.o
tak dokładnie
nie moge zwiekszyc limitu klatek bo moje max to jest
swiezo po wlaczeniu kompa 25 klatek (teraz po update)
pozniej spada do okolo 17
wszystko za sprawa systemu windows xp+karta radeon (wczesniej majac geforce i winde 98 mialem okolo 80 klatek na tibii max
teraz albo zainstalowac 98 pod tibie albo zmienic karte O_O
sam nie wiem co robic...
kazda nowsza wersja wymaga lepszego kompa a raczej wiecej wymaga od systemu zasobow itp
na isarze pamietam ze na 20 mc dalo sie expic(3-4 lata temu~) teraz na 20 mc mialbym chyba 5 fps;'p
Venderer
13-12-2005, 07:07
na isarze pamietam ze na 20 mc dalo sie expic(3-4 lata temu~) teraz na 20 mc mialbym chyba 5 fps;'p
LOL:P Zayebisty przykład, na forum supported FanSite xD
kkrzysiek
13-12-2005, 23:21
No ja też zauważylem że mi troszke spadla ilość klatek. Na szczęście mam drugi stary dysk(15 gb) i zainstaluje sobie na nim win98 i jak będe miał ochote pograć to sobie przełącze dyski i na 98 będe szaleć;d<lol>
Dobromiła
14-12-2005, 11:39
tak dokładnie
nie moge zwiekszyc limitu klatek bo moje max to jest
swiezo po wlaczeniu kompa 25 klatek (teraz po update)
pozniej spada do okolo 17
wszystko za sprawa systemu windows xp+karta radeon (wczesniej majac geforce i winde 98 mialem okolo 80 klatek na tibii max
teraz albo zainstalowac 98 pod tibie albo zmienic karte O_O
sam nie wiem co robic...
Miej pretensje raczej do Gatesa zamiast do Cipów..
Tak powalonego systemu jak windows to drugiego chyba nie ma.. X(
Tibia troszkę za mocno procka żre - ja np. od zawsze miałem tak, że jak tylko przełączę sie na jakiś program nie mninimalizując wcześniej Tibii to klatki spadają do 15...
Zareczam, ze Windows XP + Radeon to nie wina malej ilosci FPS. Mam taki zestaw i ~65klatek.
A mnie przy tym updacie wzrosla ilosc fpsow.
Mialem 175 a teraz mam 200.
Chociaz i tak jade na 25. ;)
Uncle Warrior
15-12-2005, 06:36
Czyli jestes dumnym posiadaczem linuxa albo innego systemu tak? A może nie... chociaz skoro on jest powalony to chyba oszywiste... z jednej strony w sumie nie...
Czyli jestes dumnym posiadaczem linuxa albo innego systemu tak? A może nie... chociaz skoro on jest powalony to chyba oszywiste... z jednej strony w sumie nie...
To zależy; jeśli potrafisz odpowiednio przystroić Winde i zainstalować odpowiednie oprogramowanie, antiviry i firewall inny od Kerio to nie masz podstaw do twierdzenia, że to g***o.
Heliwurab
15-12-2005, 08:24
Nom, Linux jest 100 razy lepszy no nie? :p
pawel The Magician
15-12-2005, 12:15
Moja konfigruacja :
Athlon xp 2000+
Radeon 9600 pro
768 mb ramu GoodRam
Płyta glówna Gigabyte K7Tron (jak ktoś chce moge podać symbol -,-)
Łącze internetowe 100Mb/s
I powiedzcie mi jakim cudem mam max 19 fps?? po chwili gry spada do 14-15fps -,- Pracuję na windowsie xp. I nie mówcie że to wina windowsa bo w pracowni informatycznej na xp mialem 60-70fps. Tyle że oni mają wolniejszy net i zintegrowaną kartę grafiki . No i jak mi to wyjaśnicie?
$corcerer
15-12-2005, 12:34
Pomijając kwestię rozpoczynającegoe się flame'a Windows vs Unix,.
Przeczytajcie sobie manuala, i dowiedzcie się, że klient Tibii jest ŹLE napisany, co znacznie spowalnia jego pracę pod Windows NT 5.0 i nowszych. Ale to raczej nie wiena M$, tylko tych co napisali durny program, czyli programistów CipSoftu, nie?
Uncle Warrior
17-12-2005, 09:13
To zależy; jeśli potrafisz odpowiednio przystroić Winde i zainstalować odpowiednie oprogramowanie, antiviry i firewall inny od Kerio to nie masz podstaw do twierdzenia, że to g***o.
Tylko, że to już jest moda... i windows bedzie zly(zje... czy inny ;D) dopoki moda na takie twierdzenei nei minie ;] Powiedzmy, ze jak taki dzieciak napisze gdzies na necie, ze winda to shit i w ogole nie ma gorszego systemu to mysli, ze jest cool ;P Tak mi sie przynajmniej zdaje ;/
no to ja z komem (800 mhz 128 ram karta 32 Mb) mam 20 kratek
Pomijając kwestię rozpoczynającegoe się flame'a Windows vs Unix,.
Przeczytajcie sobie manuala, i dowiedzcie się, że klient Tibii jest ŹLE napisany, co znacznie spowalnia jego pracę pod Windows NT 5.0 i nowszych. Ale to raczej nie wiena M$, tylko tych co napisali durny program, czyli programistów CipSoftu, nie?
to akurat dzies juz czytalem
wiec moze z innej strony
nie chce zeby mi tibia wyciagała 100 klatek wystarczy mi te 30
co mam zrobic zeby uzyskac takowa wartosc?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.