Pokaż pełną wersje : Hail MetallicA! ~
Dan the Automator
27-05-2004, 17:10
Zespołu chyba przestawiać nie musze ;) Zna go każdy, nie każdy słucha. Wiem że sporo osób z forum przyznaje się do szaleństwa za dokonaniami ów zespołu ;)
Ciekawi mnie, który album jest według was najlepszy ;) Moje "typy" podam później :)
Mozna tu podyskutować o wyżej wymienionym zespole ;)
Baron Kaldrick
27-05-2004, 17:32
Black Album => Nothing Else Matters...Jakze piekne do odreagowaina~
Moje noty:
1. Master of Puppets
2. Black Album
3. Ride The Lightning
4. Kill'em All
5. And Justice For All
Load i Reload - bez komentarza
S&M - bardzo fajne wykonanie niektórych utworów, w tym No Leaf Clover, które cenie sobie najbardziej na tej płytce, poza Ecstasy Of Gold i The Call Of The Khtulu. Garage nie słuchałem ale słyszałem, że nie jest to najlepsza płytka. St. Anger odpada w przedbiegach. Ten styl, który zaprezentowali w ogóle mi nie przypadł do gustu. Te bębny koszmarne, cały nastrój... Nie, to nie to samo co dawna Metallica. Jednak gdy się słucha tych starszych utorów, to słychać różnicę w całym nastroju muzyki. Starsze utwory mają swój klimat, chwytają i porywają. Są przezarąbiste.
To moja króciutka opinia... :)
Jako że można tylko jedną płytę wybrać, zagłosowałem na Master Of Puppets. Pomimo dwóch nie najlepszych wg mnie utworów (Lepper Messiash i The Things That Shouldn't be), płyta jest niesamowita. Na pierwszym miejscu stawiam Welcome Home (Sanitarium), dalej Master Of Puppets, Orion, Battery, Disposable Heroes, Damage Inc.
Następna płyta to niepodpisany album Metallica zwany Czarną Płytą (uhh, ale niektórzy czepiają się tej nazwy :P ). Nie muszę chyba zachęcać do posłuchania takich perełek jak The God That Failed, The Struggle Within, Of Wolf And Man, My Friend Of Misery oraz chyba dwóch najbardziej znanych piosenek tegoż zespołu (wśród ludzi, którzy nie słuchają tego na co dzień, bo dla mnie wszystkie są znane :P ): Nothing Else Matters oraz The Unforgiven.
Na kolejnych płytkach znajdujemy (już tylko te najlepsze wymienię): For Whom The Bell Tolls, The Call Of The Khtulu, Seek And Destroy, Pulling Teath, One, And Justice For All, Blackened i wiele innych.
Z koncertowj płyty z orkiestrą S&M polecam dwie pierwsze piosenki, No Leaf Clover, Hero Of The Days, Devil's Dance, For Whom The Bell Tolls, Outlaw Torn, One...
$corcerer
27-05-2004, 17:56
Reload
wygrał głównie przez Devil's Dance i The Unforgiven II, ale nie można zapomnieć też o Better Than You, Slither i Carpe Diem Baby.
Drugie miejsce u mnie zajmuje Mater of Puppets z nieśmiertelnym i wiecznie żywym Orion'em granym na pogrzebie Cliffa, oraz Battery (ale lepsze wykonanie jest na Live Shift (albo Shit) :P)
A nastepne (juz utwory, zbocze z tematu, ale co mi tam :P) The God That Failed i potem Outlaw Thorn, Don't tread on me, Sad but True, i Motorbreath (ale tylko z koncertu w Mexico City, czyli znowu Live Shift :) )
St.Anger odpada, niech mi juz wiecej nie robia takich plyt bo chyba ich za jaja powiesze :PP
Każda płytka ma w sobie coś fajnego... Nie mam swojego faworyta, lubię ballady, odgrzane kawałki na S&M, no i jeszcze mam kasetke kill'em all z 1992 roku (miałem wtedy 2 lata) :)) A ulubione kawałki... Hmmm... No leaf clover, the unforgiven (I i II), fuel, motorbreath i wiele wiele więcej, teraz akurat te mam na myśli...
P.S. Właśnie słucham Nothing Else Matters :baby:
No to ja was przeraże !!!
:P
Co to jest hail metal ?
Pieniopl
28-05-2004, 22:25
HEY!!!! JEDZIECIE NA KONCERT!!!!!
Pieniomaster - Rubera
Ja niestey nie jade na koncert ;( Z kilku powodów:
-wiek (14lat - rodzice mnie nie puszczą)
-kasa (no comment)
-wzrost (około 165cm to chyba nadal za mało by się tam utrzymać :P)
Żałuję i to bardzo, bo takie combo jak Slipknot (bardzo lubię :D) + Vader + Matallica na deser się rzadko zdarza :))
Dan the Automator
29-05-2004, 16:20
To czas na mnie~
Najlepszą płytą MetalliCy jest IMHo... (uwaga uwaga)
"...And justice for all"
A to czemu? Po Pierwsze Blackened, po drugie ...and justice for all, po trzecie Eye of Beholder, po czwarte One ;), po piąte The shortest straw~, po szóste Harvester of Sorrow, po siódme The Frayed Ends of Sanity, po ósme TO live is to Die, i wreszcie po dziewiąte ;) Dyers Eve :D
A ogólnie ranging przedstaiwa się tak
1) And Justice for all
2) Master of Puppets
3) Ride the Lightning (głównie za "for whom the bell tolls :) )
4) Metallica
5) S&M
6) Kill'em all
7) ReLoad
8) Garage INC (tylko za Cd2, które zawiera stare covery)
9) Load
<długo długo nic>
10) St.Anger ;)
BTW Na koncert nie jade ;( Mój qmpel jedzie. Ale wcześniej zamiast Vadera miał grać Hunter (który muzycznie jest bliżej Metallicy nic Vader~)
Metallica już nie potrafi grać (słuchałem tych nowych koncertów, ogólnie nie podobały mi się ;( ) ;(
re: UP
Widać Dobo, że lubisz starą Metallica'ę :P Chociaż czemu taka niska pozycja st. anger (i to długo nic) ??? Przecież tytułowy singiel też jest niczego sobie (szczególne brawa dla perkusisty :D)
Baron Kaldrick
30-05-2004, 08:19
1) Black Album (Coz, moze to dziwne, ale mam sentyment do ballad)
2) Master of Puppets (glownie za Bateryjke, Master of Puppets i Welcome Home (Sanitarium) )
3) And Justice For All (cala plyta =])
4) S&M (Ten album RZADZIIIIII~)
5) Ride the lightning (troche nisko w kwalifikacji, ale coz, tak wyszlo =( Fade to black rulz!)
<dlugo nic>
6)ReLoad
7)Load
8)Garage Inc.
<znowu dluga przerwa>
9)Kill`em All(jakos nie przypadl mi do gustu~)
<cholernie dluga przerwa>
10) St. Anger
a kto jedzie na koncert, już jutro??
JA JADE! :D
ahaha, i juz sienie moge doczekac, nie bede spal cala noc :)
to bedzie ukoronowanie mojego 6-letniego sluchania tych downow :)
co do albumow, ja tez kocham stara MetallicE.
zaglosowalem RTL. cause? Fade To Black, genialne The Call Of The Ktulu, Fight Fire With Fire...
a reszta?
2. bylby to na pewno Kill'em All (Motorbreath)
3. Czarna - Don't Tread On Me i Nothing :)
4. zapomnialbym - AJFA i One z genialna (!!!) soloweczka :D
5. Master - tylko za Mastera Battery i Orion.
6. Re-Load - moj pierwszy album i przodujacy Fuel (Fixxxer i Low Man's lyrics w tyle ;))
7. S&M
Reszta... to syf :)
pozdrawiam!
btw. zalujcie ze nie jedziecie - jako support - SLipKnoT !
PEOPLE=SHIT
mysle, ze drugiej okazji wyjazdu na Metallike ne bedzie, wiec teraz czekam na TOOLa :) trasa koncertowa w przyszlym roku, modle sie o ich wiyzte w Polsce :)
Metalica JEST DO DUPY
Buuuu! Precz z muzyką szatana!!:evil:
JAk można słuchać tego gówna, nie myć ani nie obcinać włosów, chodzić cały rok w glanach, podartych spodniach i myśleć, że jest sie fajnym? 8o
bo rege to jest moja muzyka, bo rege...
@up
jak to mapisal bodajze kiedys matkus - nietolerancja jets cecha glupcow.
widac, ze jestes glupi - malo wiesz o ludziach ktorzy sluchaja Metalliki. A muzyka szatana to mozesz okreslac co najwyzej jakichs totalnych pojebusow... a nie obrazaj swiatowej klasy zespolu!
btw. ja nie chodze w glanach ani podartych spodniach, a wlosy to mam raczej zadbane ;) co do dlugosci, nie zaprzeczam.
jak Ci sie cos niepodoba to nie wchodz w taki topic.
a reagge pisze sie zupelnie inaczej...
LOL przecież rege to tylko dla picu. Raz czy dwa słyszałem utwór "bo rege to moja muzyka".
I nie jestem nietolerancyjny tylko wyraziłem swoją opinie, a ty mnie zaraz głupim nazywasz, a sporo widać u ciebie błędów panie mądrala. Nie moja wina, że cie nie stać na fryzjera. 8) Nie wszyscy w tym kraju muszą lubić metalike i zakochanych w nich szajbusów. Nie mówie, że wszyscy co słuchają tego tacy są, ale ci których znam to np. jak zepsuł im się glan to przyszedł kolo w jednym glanie, a na drugiej stopie miał trampka za 10 zł. Ogólnie jak myśle o fanach tage rodzaju muzyki przed oczami staje mi obraz moich "kolegów" - długie, nieumyte włosy, ubrania gorzej niż z ciucholandu, ogólne zaniedbanie, słuchanie tej "muzyki" i myślenie, że jest się fajnym. 8o
Bez obrazy, ale są tacy :D .
Krwawy Omlet
31-05-2004, 14:57
Mi tam sie wszystie podobają a moje najlepsze to "KILL'EM ALL" i "MASTER OF PUPPETS" :) :)
Jedi... powiem tak, masz jakies porypane poglady. Uwazesz ze ludzie zx dlugimi wlosami to brudasy?? Powiedz to wiekszoci kobiet na swiecie bo walsnie one maja dlugie wlosy i ich jest najwiecej. Po za tym, to ze ktos slucha takiej muzyki nie znaczy ze odrazu ma dlugie wlosy i glany na noga i ze sie nie myje(co jest nie prawda) bo np. ja, ubieram sie w stylu skate, jezdze na bmx'e(wyczynowym) i NIE, nie slucham HH, slucham rocka, punk rocka i heave metalu... a brudasem nie jestesm, bo myje sie codziennie i dbam o to by swiezo wygladac. Mam tez kilku qmpli ktory maja dlugie wlosy, nosza glany i sluchaja ostrej muzyki i jakos nigdy nie czulem od nich smordu lub nie widzialem tlustych wlosow. Szkoda ze nie znam cie w rl bo mogl bym wieminic tobie twoje wszystkie wady, ktore zapewne posiadasz... Jezeli oceniasz ludzi po tym jaka sluchaja muzyke to jestes poprostu DEBILEM, tak panie Jedi debilem. Aha i jeszcze sprawa fryzjera... a kto powiedzial ze nie stac ich na obcie wlosow?? Polska to wolny kraj i kazdy ma prawo robic ze swoimi wlosami to co mu sie zywnie podoba, a zapewniam cie ze ich ciuchy nie sa z "ciucholandu" bo gdybys "panie mądralo" looknal chciazt tak na stronke i zobaczyl ile kostuja zwykle glany(okolo 300 zl) to bys spadl z krzesla, nie liczac koszulke, spodni, pieszczotek itp. Wiec na zakonczenie powiem tak:
JEDI ZAMKNIJ MORDE JAK SIE NIE ZNASZ!
X(
Naucz sie czytac analfabeto. Nie napisalem, ze ejst sie brudasem jak sie ma je dlugie, ale jak sie ich nie myje a to chyba roznica. A jak chodzi o ciuchy to po 1 sam mam glane, ale nosze je w zime, a nie caly rok albo nie nosze na jednej nodze glana, a na drugiej trampka. Mowie o podartych spodniach i pozostalych lachmanach jakie nosza te osoby, ktore znam.
A takie odzywki to mozesz sobie do swojej starej mowic, a nie do mnie. IDe to zglosic do moderatora...
Jedi, Gewof : jak macie coś do siebie, to na priv.
Macie szczescie, ze mam dobry chumor, bo powinny sie conajmniej upomnienia posypac dla obu.
btw. Jedi gdzies Ty widzial u mnie jakies bledy?? :]
ja juz jestem po koncercie i bez obrazy ludzie... ale...
KTO NIE POJECHAŁ TEN FRAJER! :D
było bosko... zaraz pierdolne tutaj setliste :) z dedykacja ofkorz dla wielkiego hh-owca lub technomuła - mr. Jedi!!! dzieki, dzieki :)
a wiec:
nasze kochane gwiazdunie wyszły o 20:50 :P ofkorz wczesniej polecialo the ecstasy of gold...i setlista była taka:
1. Blackened
2. Fuel (zajebiste płomienie z dysz, aż parzyło po ryjcu ;)))
3. The Four Horseman
4. Fade To Black
5. Franticcccc
6. King Nothing
7. No Leaf Clover (po raz pierwszy zagrali to na koncercie! :D)
8. St. Anger
9. Sad But True
10. Creepin' Death
11. Battery
12. Wherever I May Roam
13. Nothing Else Matters
14. Master Of Puppets
15. One
16. Enter Sandman
17. nie wiem co... wyszedłem bo mi sie rzygać chciało :P
18. ale już wróciłem i usłyszałem Seek And Destroy
pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki!!
a co do pogladow pana Jedi nie bede sie wypowiadal... po prostu zal mi go ;)
Pieniopl
02-06-2004, 21:26
BYŁEM!! DOSTAŁEM KOCHANĄ OPASKE I STAŁEM CHWILAMI POD SAMIUŚKĄ SCENĄ!!! ZŁAPAŁEM KOSTKE HETFIELDA!! (grał nią battery).
Metalica JEST DO DUPY Buuuu! Precz z muzyką szatana!!
JAk można słuchać tego gówna, nie myć ani nie obcinać włosów, chodzić cały rok w glanach, podartych spodniach i myśleć, że jest sie fajnym?
BRAWO!!! A TY CZEGO SŁUCHASZ?? TECHNO CZY HH ??...na temat tej "muzyki" nie pisze bo nie chce żeby mój post był cały ocenzurowany.
Jeśli chodzi o Metallike to lepiej sie nie wypowiadaj o jak nie masz pojęcia o zespole który wg. ciebie tworzy "muzyke szatana". Zresztą kiedy Metallika wydawała swoja pierwszą płyte ciebie drogi kolego jeszce zapewnie nie było na świece...
No cóż..długie włosy mam, nida sie ukryć. ...jakoś nie chodze cały rok w glanach (wyjątek stanowi zima i jesień araz koncerty takie jak Metalliki )...bo ty w takim tłumieludzi być w swoich adidaskach miałbyś chyba troszke stopki połamane... a ty jak chodzisz ubrany?? dresik jest przewiewny więc pewnie jesienią zakładasz skóre, dresy i świecące butki od gajerku. a twoim ulubionym zajęciem jest stanie z kolegami pod klatką lub siedzenie na ławce a jesli jesteś w domu to zapewne "zapodajesz" jakieś techno żeby sąsiedzi słyszeli j jarasz sie jaki tam jest zajebisty bas...
kurcze...nie chce mi sie więcej pisać o takich POJE**CH jak ty...
ale jeśli nie masz pojęcia o muzyce (bo pewno nawet nie wiesz co to znaczy Cdur) to sie nie wypowiadaj na ten temat....
Dan the Automator
02-06-2004, 21:32
re.up
Gratz za zdobycz ;) I to jeszcze z battery (właśnie słucham :D) No cóż - do koncertu podchodziłem sceptycznie - nowe dokonania Metalliki nie podobają mi się, a po przesłuchania Rock am Ring oraz paru innych bootlegów stwierdziłem że to już (koncertowo)nie to samo co kiedyś ;(
Szkoda że tak mało zagrali z płyty "...and justice for all" ;(
BTW nie odpowiedziałeś na pytania w temacie ;)
7. No Leaf Clover (po raz pierwszy zagrali to na koncercie! )
NIE MOŻE BYĆ!!!! 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Pieniopl
02-06-2004, 21:41
faktycznie zapomniałem o temacie.. :)...ale jestem jeszce cały czas jestem zaaferowany koncertem :)
MÓJ ULUBIONY ALBUM:...lubie wszystkie ale chyba najbardziej CZARNY!!, wiem wiem...dużo osób twierdzi że to komera... ale ja szanuje Metallica i w każdej ich płycie znajduje coś dla siebie, a właśniej na tym albumie znajduje sie wiele utworów dojrzałych instrumentalnie. :)
@up
ano moze moze... nie pisalem tego bez kozery - troszke przed koncertem napisalem u siebie na blogu wymarzona setliste, uwzglednilem tam No Leaf Clover podpsiujac - "i tak wiem, ze nigdy tego nie zagraja". ale marzenia sa do spelnienia ;)
ja kostki niezlapalem, ode mnie z ekipy jeden gosciu zlapal (zajebista - karykatura hammeta z wytszeszczonymi galami :)))
btw. slipknot tez dal czadu i to rowno.
a battery rzadzi :)
jeszcze cus mialem napisac... moze to, ze mysle, ze i tak to byl b.dobry koncert. nowa plyta moze nie jest najwyzszych lotow ale to nie to sie liczy. liczy sie to, ze przyjechali, mieli zarabisty support (nie mowie, o vaderze :P) dali zajebisty koncert i odjechali z milymi , tak przynajmniej mysle, wspomnieniami...
btw. kto płakał na Nothingu?? bo ja ryczałem jak dziecko... to samo One....... eh..... :) wiem, jestem dziecinny ale 6 lat na to czekalem i nareszcie... teraz tez placze, bo nie ma juz tego koncertu... a drugiego predko ne bedzie :(
Pienio: Gratuluje kosteczki :) James pokazywal do telebimow jaka ona fajna :)
Mleczyk: na 17 zagrali DYERS EVE! Tak DYERS EVE! Po raz osmy w histori! :) Zaluj, ze to przegapiles, bo to koncertowy killer...
Jak zaczeli to myslalem, ze sie poplacze, ze szczescia, bo nawet w najsmielszych setlistach nie uwzglednialem tego, ze u nas to zagraja... A jednak... Btw ten Seek na koniec zapamietam do konca zycia jak i caly koncert :), bo SEEK'iem naprawde pokazali, ze sa najlepszym zespolem na swiecie, a na koncertach nie maja sobie rownych. To co sie dzialo w warszawie w 99 roku to bylo N-I-C w porownaniu z tym koncertem w Chorzowie... Mialem wtedy 9 lat, ale dobrze pamietam ten koncert... Te piekne balladki z Load'a: Hero, Bleeding i OUTLAW... Chorzow to jednak nie ten sam koncert. Widac Rob wniosl do zespolu duzo energi.
Blackened swietnie przez nas zapiewane razem z Jamesem, ktory widac byl tym bardzo uradowany:) Pozniej Fuel, jakos nienaturalnie ciezki... Ah te ognie...Wychodzi Kirk i mamy jego popis. Dalej 4 Horsemen... Tutaj bardziej liczylem na Harvestera, ale sie przeliczylem. No i Fade To Black: Tysiace zapalniczek na stadionie. Dalej Frantic... Odlot... Po Franticu czekalem na prawdziwego koncertowego killera For Whom The Bell Tools (tymbardziej, ze zagrali to w Helsinkach i Gothenburgu) Kirk wchodzi na podwyzszenie na scenie i leca pierwsze takty King Nothing. Zawiodlem sie, ale szybko przekonalem sie, ze nie ma czego zalowac, bo Kinga Czterej Jezdzcy zagrali FANTASTYCZNIE! Kolej na nr 7 i tu spodziewalem sie I Disappear, a tu kolejna niespodzianka NO LEAF CLOVER! intro z tasmy i dalej Metallica daje czadu. Pozniej rzeznia na St. Anger. Teraz James robi maly test ze znajomosci textu Sad But True, ktory przechodzi jak walec. Dlaej Creeping death ze slawnym "DIE!" Cos niesamowitego... Czas na Battery. Charakterystyczne intro i znow rzeznia niemniejsza jak na St.Angerze. gasna swiatla i Czterej Jezdzcy znikaja ze sceny. Publika wrzeszczy a ja razem z nia. Po chwili slyszymy delikatny wstep do Wherever I May Roam... Tutaj szczena mi opadlo, bo ten kawalek okazal sie dla mnie pozniej jednym z najlepszych na calym koncercie. James przedstawia Kirka po czym na scenie zostaje wlasnie tylko Kirk i wycina delikatne solo, ktore przeradza sie w Nothing Else Matters. To chyba najpiekniejszy moment tego wieczoru... Jeszcze wiecej zapalonych zapalniczek niz przy Fade To Black i churalny spiew prawie 50 tys fanow. Nastepnie Master Of Puppets. Rowniez jeden z najlepiej zagranych tego wieczoru. Znow gasna swiatla i slychac wybuchy, karabiny itp. Juz wiadomo, ze zaraz poleci delikatny riff do antywojennego hymnu ONE... Pozniej standardowy killer czyli Enter Sandman. Po tym kawalku byla jedna wielka zagadka: co na pozycji 17? Niektorzy juz opuszczaja stadion... Nie rozumiem ich... James pyta co chcemy uslyszec... W odpowiedzi uslyszal DYERS EVE! W tej chwili moje marzenia sie spelnily. Na koniec GENIALNE wykonanie SEEK'a... Bylem dosyc kawalek od sceny, wiec nie bylo szans nic zlapac ;/ To juz byl koniec...
@up
fajny opis koncertu ;) ja sie 3 dzien zbieram do napisania opisu u siebie na blogu :P ale cos mi ne idie... nadal jestem w szoku po prostu. btw. jak teraz ogladam teledyski na kompie mam jakies takie dziwne uczucie... sam ne wiem jak to opisac - ale jeszcze niedawno widzialem ich na zywo i mit stal sie rzeczywistoscia... a teraz?? sam ne wiem... :D
ta, kirkowi trza przyznac, ze on to dopiero potrafi zmiatac....
a pamietasz motyw z solowka Mastera?? jak caly stadion ją nucil? to bylo cos pieknego :)
najbardziej zabraklo mi chyba The Memory Remains... uslyszlec 50 000 ludu spiewajacego partie "la la la la" itd... kazdy fan zna melodie :)
wiem, ze to byl Dyers Eve, kumpel mi opowiedzial jak bylo ;) ale ja i tak uwazam, ze Seek'n'destroy wyszlo jak nigdy... eh :D
To taki malutki zarys tego co sie tam dzialo. Nie wiedzialem, ze cos takiego w ogole kiedys napisze, ale jak zobaczylem ten temat i to, ze pare osob na nim bylo to jakos samo poszlo :P Moze napisze pelna relacje.
Co do SEEK'a to ja nie mam pytan i po prostu nadal jestem w ciezkim szoku... DYERS tez fanstastycznie... Widac tylko, ze Lars dal sobie spokoj w niektorych miejscach z podwojna stopa, ale te genialne przejscia niezle im wyszly. Musza to trenowac na backstage'u.
Motyw solowki w Masterze... rzeczywiscie niesamowity moment, ale nie ma sie czemu dziwic, bo to jedna z najlepszych solowek.
Ten churalny spiew w Memory w Warszawie to rowniez magiczny moment i nie zapomne tego nigdy. Moze nastepnym razem nam to zagraja...
No wlasnie jak myslicie kiedy do nas przyjada znowu?
@up
ja mam nadzieje, że jak najszybciej tu wrócą :) ale przede mną jeszcze troche koncertów... Rammstein może do nas zawita w tym roku, w przyszłym roku TOOL wydaje płytę i na pewno będzie w Polsce... zapowiada się bosko!
zabraknie mi tylko SlipKnoTa który w trasie koncertowej nie uwzględnił Polski :( a szkoda :(
NIECH METALLICA BĘDZIE Z WAMI!
to co jest piękne nie umiera nigdy - pamiętajcie o downach z San Francisco :D
Skoro mowisz, ze ramstein ma do nas zawitac to moze tez sie wybiore :) Ja mysle, ze Meta przyjedzie do nas gdzies za 3 lata... :( Czemu znowu tak dlugo? Juz wyjasniam: Na wiosne przyszlego roku maja wejsc do studia tak wiec do konca 2005 roku powinnismy miec nowa plytke. Wtedy to tez pewnie rozpocznie sie trasa promocyjna ta plytke i mysle, ze bedzie tak jak przy okazji St. Angera, ze od tego czasu z rok poczekamy... Mimo, ze to 3 lata to warto czkeac juz od teraz!
...And METALLICA For All
Dan the Automator
05-06-2004, 19:08
Oryginalnie dodany przez Mleczyk
@up
ja mam nadzieje, że jak najszybciej tu wrócą :) ale przede mną jeszcze troche koncertów... Rammstein może do nas zawita w tym roku, w przyszłym roku TOOL wydaje płytę i na pewno będzie w Polsce... zapowiada się bosko!
Ja tam licze na Slayer'a w Polsce :D Często są ;)
re.up
Taaaak, nastepnej takiej okazji JUŻ NIE PRZEGAPIE
Pytanko do was:
Co myslicie o supporcie Metalliki? Pewnie i zagrali dobrze, ale jakoś mi nie pasowali ;( (stylistycznie)
Bardziej widziałbym w roli supportu Nevermore I Hunter
eh... :P
co do supportu wg mnie był boski, ale dotyczy to tylko SKT :) vadera nie cierpie :P a na slayera nie powiem, tezbym pojechal :D co do huntera (polskiej Metalliki ;)) to mysle, ze oni swietnie by sie nadawali :) po prostu sa b.dobrzy :D
trzymajmy kciuki za nastepny koncert Metalliki :P oby byl jak najszybciej :D
pozdrawiam!
elos
ja lubie wszystkie albumy wszczegolnosci s&m a najbardzej nie lubie tego nowego. swojego czasu był tu maly konflikt pomiedzy jedi i gewofem ja uwazam ze ludze sluchajacy hip hopu czy techo nie WIEDZA ZE SA ROZNE TYPY ROCKA. ja wole punk
a tak na marginesie to po co tu pisales jedi skoro nie sluchasz metalu?????????
7nienawidze hip hopolo :]
pozdro kel
Mi jakos Slipknot nie podpasowal jako support Mety jak i Vader. Taaaaaa HUNTER bylby swietny i jeszcze proponowalbym Godsmack nie muwiac juz o Slayerze :) Ale i tak super support byl przed Metallica w Warszawie - Apocaliptyca :) Hehe albo jakby przyjechal Jason ze swoim nowym projektem :P
Btw to naprawde brakowalo mi jego chorkow i nie tylko, bo przeciez James czasem dawal mu spiewac nawet cale zwrotki, a i cale utwory sie zdarzalo :)
A zgadnijcie skąd mam xyfe... 8o
/|/|etallic|-\ rZądzi.
Nie znam Vadera ani Slipknota za bardzo, ale z tego co mie się obiło o uszy uważam, że mi by nie podpasowali i to jeden z 2 powodów dlaczgo nie było mnie w Chorzowie (2. to, że jeszcze zamalutki deko jestem :/)
Apropos tematu: Black album, Master... i Ride...
@Dobo: a ja ...and Justice średnio lubię :P
Ja się wyłamie i stwierdze, że Święty Gniew taki zły nie jest i nawet mi sie podoba, im dłużej go slucham :P
Co do Jediego. Nie chcę cię atakować tak jak coniektórzy, bo świadczy to o tym, że wcale bardzo daleko od Twojego opisu nie odbiegają. Ja rozumiem, że chcesz swoją opinię wyrazić, ale też nie tak, że walisz wołami na pół postu "METAL JEST DO DUPY!". I weź nie uogólniaj!!!
Włosy zapuszczam TYLKO na wakacje, glanów nie nosze... A znam na przykład gościa a'la sk8, który słucha zarówno hh jak i takiej rzeźni, że byś po 3 sekundach słuchania uciekał z histerycznym wrzaskiem.
Apropos "muzyki szatana", to ja słucham i Rocka standardowego jak i metalu, chodzę do kościółka i mówię paciorek. Wiem, że możesz sypać "szatanistycznymi" tekstami z utworów /|/|etalliki, ale gwarantuje ci, że znajdziesz, tyle, że WYJĘTE Z KONTEKSTU. To tak jak "Number of beast" Ironsów.
Trzciniak
07-06-2004, 17:08
Tesz sonde wymyślili. Wszystkie płyty Matallici lubie jednakowo, no może Load najmniej. A na koncercie było super, mówiłem swoim że zagrają King of Nothing, jeden z najlepszych kawałków z Load, oni nie a tu nagle słysze wejście do utworu. Podobał mi sie koncert Slipknotu, szczególnie jak w jednej piosence, nie pamiętam tytułu, Corey kazał wszystkim usiąść i zrobił fajny motyw powodując zaje***** pogo. Oj działo się działo. Ale najlepsze to chyba było jak zaczęli grać Seek and Destroy, tego się chyba nikt nie spodziewał. Kumpel dektafon w komurze odpalił i cały koncer ma nagrany, kiepska jakość ale zawsze coś.
Tyle że jak wróciłem to mi tibia nie działała.
Edit
Słucha ktoś zespołów metalowych ze Skandynawi? Interesuje mnie głównie Szwedzki In Flames i Nightwish oraz Finlandzka Sonata Arctica. Pozostałe ciekawsze zespoły z tych krajów mam zgromadzone, In Flames straciłem :(. Chodzi mi o jakieś stronki z których można sciągnąć teledyski i mp3. No chyba że ktoś ma płyty pożyczć lub coś w tym stylu. Z góry dzieki za jakieś maile w tej sprawie.
@up
SlipKnoT zrobił ten patent z kucaniem również w Hamburgu :D a piosenka to Spit It Out, świetna ;) jak kazda SlipKnoTa :D
kurde In Flames strasznie lubie, ale nie mam zadnej stronki :( przykro mi...
pozdrawiam!
@Sandman
Wcale sie nie wylamujesz, bo wg mnie St.Anger to swietna plyta i kawalki z niej sa killerami na koncertach(Frantic, Anger i Unnamed) :P
@Trzciniak
Seeka nie spodziewal sie ten kto nie sledzil setlist :P
Nightwish dosyc lubie, ale stronki nie mam ;/
Zdalem sobie sprawe, ze jeszcze nie pisalem na temat sondy...
Dla mnie rzadzi ...And Justice i Ride. Wg mnie niedoceniany jest Load. Tak wszyscy na niego jada, a przeciez takie utwory jak Outlaw Torn czy Bleeding Me to dla mnie arcydziela. To co, ze ballady? Ale jaki klimatyczny wokal i przedewszystkim fantastyczne solowki. Do tego szybkie Aint My Bitch, killer King Nothing, Until It Sleeps z zajefajnym klipem i kolejna balladka Hero Of The Day.
mówiłem... mówiłem...?? mówiłem???!!!!!
RAMMSTEIN W POLSCE 29 LUB 30 LISTOPADA!!!!
JADE!!!
@
dlatego w tym temacie bo wcześniej pisałem, że prawdopodobnie będzie na jesieni w Polsce :D no i jest :)
Polska - Śląsk - Katowice - Spodek - Rammstein - widzimy się pod koniec listopada :D
Hahahahaha! Dzieki za info Mleczyk! :D
Od kiedy bileciki w sprzedazy? :D
Btw jeszcze nie widzialem ramsteina na zywo, ale mam nadzieje, ze dadza chlopaki rade :)
W koncu dorwalem bootleg z koncertu w Chorzowie... No i znow wrocily wspomnienia, ze az sie lezka w oku kreci ;( Szkoda tylko, ze nas(publike) wyciszyli, ze prawie nas nie slychac, bo przeciez nie milczelismy, ale ogolnie nawet niezly ten bootleg :) Niewazne czy pojade do Pragi an koncert Metallicy czy nie, ale wazne zeby wrocili do nas jak najszybciej...
Dan the Automator
20-06-2004, 13:19
Oryginalnie dodany przez Digzy
W koncu dorwalem bootleg z koncertu w Chorzowie... No i znow wrocily wspomnienia, ze az sie lezka w oku kreci ;( Szkoda tylko, ze nas(publike) wyciszyli, ze prawie nas nie slychac, bo przeciez nie milczelismy, ale ogolnie nawet niezly ten bootleg :) Niewazne czy pojade do Pragi an koncert Metallicy czy nie, ale wazne zeby wrocili do nas jak najszybciej...
Cholera, bardzo chciałbym ten bootleg :p Skąd go można dostać? Plx, tylko nie Torrent... ;(
Jak ktos chce to TU (http://www.terror.org.pl/~zyga/Metallica%20-%20Chorzow/) jest ten bootleg z Chorzowa :) ENJOY! :D
Dan the Automator
21-06-2004, 18:57
Oryginalnie dodany przez Digzy
Jak ktos chce to TU (http://www.terror.org.pl/~zyga/Metallica%20-%20Chorzow/) jest ten bootleg z Chorzowa :) ENJOY! :D
Nie masz uprawnień do oglądania tej strony
Możesz nie mieć uprawnień, aby przeglądać ten katalog lub tę stronę przy użyciu podanych poświadczeń.
--------------------------------------------------------------------------------
Jeśli sądzisz, że przeglądanie tego katalogu lub strony powinno być możliwe, spróbuj skontaktować się z witryną sieci Web używając dowolnego adresu e-mail lub numeru telefonu, który może być umieszczony na www.terror.org.pl stronie głównej.
Kliknij przycisk Wyszukaj, aby wyszukać informacji w Internecie.
Błąd HTTP 403 - Zabroniony
Internet Explorer
;( :( ;( :(
Sorki, ale nie wiem co jest z ta stronka, ale jeszcze przedwczoraj wszystko bylo ok ;( Jak jeszcze gdzies znajde to od razu zarzuce Wam linka...
Ja nie lcham i nie lubie metalu.Lubie techone a metalu nie nawidze.Nie znam tych zespolow.
Trzciniak
23-06-2004, 13:48
Botleg miał być dostępny na stronce fanklubu overkill. Ja go nawet nie szukałem bo nie mam kiedy. Lepiej poczekac aż jakieś dvd się ukarze czy coś w tym stylu.
Btw
@Bysiek, to poco se tu posta nabijałeś?
Edit
@Digzy, mówie co słyszałem, miali go udostępnić za darmo ale pewnie tago nie zrobią bo by się na cały fanklub inni wkórzyi za udostąpnianie takiego materiału. Ja na overkill nie siędzę więc nie jeste pewien, ale fanklub jest fajny, może się kiedyś sprubuję zarejestrować czy coś.
Trzciniak na Overkillu siedze non stop i tamtejsi "gospodarze" ToMeK, Sui i Wojo daja bany za podawanie linkow do bootlegu z Chorzowa i nigdy na Overkillu takowego bootlegu nie bedzie... Mozna byc tego pewnym... Jednakze sproboje jakos wylookac jakis nowy link... Btw to Overkill podaje, ze w Sierpniu w polskich kinach bedzie film Metallica: Some Kind Of Monster :) Kto sie interesuje to wie co to za film :) A myslalem, ze ten film nigdy do Polski nie dojdzie :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.