Pokaż pełną wersje : Nowy demon ?
Witam! Niewiem co to może być, lecz na zdjęciach z test servera zauważyłem jakiegoś dziwnego potwora, wyglądającego jak demon o nazwie Morgarotf.
Tutaj macie link to tego zdjęcia: http://i15.photobucket.com/albums/a368/Altaleth/Test%20Server/Test%20Server%20Christmas%20Update%202005/UO0415.jpg
co to takiego jest ?
Prosze o odpowiedź jeśli ktoś wie.
danielski2
18-12-2005, 20:13
Jest ot brat cioteczny Orshabaala :D
Pewnie coś równie przyjmnego jak Orshabaal.. jak nie bardziej...
Ale po cholere novy demonek jak Orsha narazie jest w stanie ubić ekipa - bloker 100+lvl i shooterów 20+ którzy walą z SD.
Starego ludzie nie rozwalają a nowego wprowadzają:p
Ale przypuszczam że jak narazie to będzie tylko testova zabawka i nie spotkamy tego potwora do letniego UPa...
Jest ot brat cioteczny Orshabaala :D
up, up. Wiesz, nie sądze xD.
btw. Prosze, ciekawi mnie co to jest a nie jakieś brednie z palca wyssane jak napisał tutaj kolega wyżej.
Thorin-Debowa Tarcza
18-12-2005, 20:19
Zeby ubic orshabaala bloker musi mniec minimum 90 lvl+
Zeby ubic to "cos" to wow, 150lvl+ plx? :D
Zeby ubic orshabaala bloker musi mniec minimum 90 lvl+
Zeby ubic to "cos" to wow, 150lvl+ plx? :D
Ta, po pierwsze:
To "coś" nazywa się Morgaroth.
Po drugie, 90 lvl nie wytrzymałby z Orshabaalem dłużej niż 30 sekund. Bloker musi mieć około 150 lvl+, a ty mówisz o ubiciu solo <haha> Wątpie żeby sam EO dałby sobie rade.
ja mysle ze cipy nie przewidzialy ze orsha beda tak ubiac. Wiec zmienia loot z orsha na tego nowego potwora a on podobno hity z gfb po minimum 800 (nie jestem pewnie ale tak slyszalem) wiec moze cipy chca zrobic postrach calej tibi ? :D
Gracz Tibii
18-12-2005, 20:31
Ktoś wspomniał o biciu Orshabaala. Zabicie Orshabaala o tyle było możliwe że shoterzy stali za rzeką, a to jak widać respi się przy Ankh gdzie nie ma dużych przeszkód (np. rzeczki) przez które można strzelać. Ubicie tego jest niemożliwe gdyż w razie zmiany celu przez Morgarotha na jeden hit padnie prawdopodobnie all shooterów gdyż będą stać w pobliżu siebie. Prawdopodobnie to coś nie padnie zbyt szybko, a jeśli będzie bardzo często zmieniać cel to padnie tylko jak się wszyscy PACCe z danego serva zbiorą.
Ubicie Morgarotha prawdopodobnie będzie graniczyć z cudem jeśli będzie tak silny jak Orshabaal.
To było zdjęcie z testa więc, może tylko Game Master sobie to tam wyczarował i wcale się koło ankh nie respi
Orshabaala też po raz pierwszy zobaczono na Test servie i był dokładnie tam gdzie normalnie się pokazuje, choć racja mógł se o tak przywołać.
EDIT:
Wymyśliłem taktyke na tego potwora przyjmując że respi się pod bramą.
Więc bloker schodzi wszyscy druidzi ustawiają się aby widzieć blokera i używają czaru "Exura sio", a ci którzy ryzykują i stoją pod bramą używają zwykłych uhów chyba że przez ściane też się da UHać. Shooterzy stają przy zejściu tzn. schodzą i się wogóle nie ruszają. W przypadku przeżutki wchodzą na góre (of course jeśli się uda przeżyć).
Oczywiście taktyka ta raczej się nie sprawdzi chyba że shooterów będzie kilka "oddziałów" chyba żeby zastosować taktyke "góra/dół" tzn. schodzą, strzelają, wchodzą na góre, czkeją aż minie exhauset i powtarzają operacje wtedy Morg raczej się nie przeżuci.
Sorry za literówki
Duch Guardi
18-12-2005, 20:37
To coś to jeden z faraonów który przyłowuje demony ;)
K, a to jak widać respi się przy Ankh gdzie nie ma dużych przeszkód (np. rzeczki) przez które można strzelać. Ubicie tego jest niemożliwe gdyż w razie zmiany celu przez Morgarotha na jeden hit padnie prawdopodobnie all shooterów gdyż będą stać w pobliżu siebie.
To było zdjęcie z testa więc, może tylko Game Master sobie to tam wyczarował :P i wcale się koło ankh nie respi :) ;)
Ktoś wspomniał o biciu Orshabaala. Zabicie Orshabaala o tyle było możliwe że shoterzy stali za rzeką, a to jak widać respi się przy Ankh gdzie nie ma dużych przeszkód (np. rzeczki) przez które można strzelać. Ubicie tego jest niemożliwe gdyż w razie zmiany celu przez Morgarotha na jeden hit padnie prawdopodobnie all shooterów gdyż będą stać w pobliżu siebie. Prawdopodobnie to coś nie padnie zbyt szybko, a jeśli będzie bardzo często zmieniać cel to padnie tylko jak się wszyscy PACCe z danego serva zbiorą.
Ubicie Morgarotha prawdopodobnie będzie graniczyć z cudem jeśli będzie tak silny jak Orshabaal.
Ma kolega racje, ale co będzie jeśli owy potwór będzie o wiele silniejszy niż orshaball? Ale i tak ktoś go pokona, dla tibijczyków wszystko jest możliwe.
To coś to jeden z faraonów który przyłowuje demony ;)
Nie, to nie jest faraon. Faraon jeden sie nazywa Morguthis, więc mogło się pomylić :] I ten faraon, nie przywołuje demona, tylko przywołuje hero i ma wygląd faraona a nie demona.
Z relacji ludzi ktorzy bili to dziadostwo na tescie wynika ze jest mniej wytrzymaly niz Orsh, aczkolwiek sporo silniejszy. Ekipa z Aldory na czele z Elim dala mu rade, ale bylo ciezko ( a bloker 190+ to jednak nie to samo co 150+ ). Co do loota nie wiadomo nic - bestia zaczela uciekac na red hp, a gdy padla ktos ukradl to co zdropowala..
Polecam temat :
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1048870
a dla leniwych ktorym sie nie chce czytac :
14:08 You lose 1785 hitpoints due to an attack by Morgaroth.
Albo Cipsoft zaoferuje nam wujka Orshabala albo Gm sobie pofantasiowal i zrobil takiego potworka.. :)
Teravista
19-12-2005, 08:03
Cipsoft zauważył że Orshaball jest już za cienki dla niektórych ludzi i postanowil stworzyc potężniejszego demona xD moze kiedyś uda sie dziada ubić ;)
Orshabaala też po raz pierwszy zobaczono na Test servie i był dokładnie tam gdzie normalnie się pokazuje, choć racja mógł se o tak przywołać.
EDIT:
Wymyśliłem taktyke na tego potwora przyjmując że respi się pod bramą.
Więc bloker schodzi wszyscy druidzi ustawiają się aby widzieć blokera i używają czaru "Exura sio", a ci którzy ryzykują i stoją pod bramą używają zwykłych uhów chyba że przez ściane też się da UHać. Shooterzy stają przy zejściu tzn. schodzą i się wogóle nie ruszają. W przypadku przeżutki wchodzą na góre (of course jeśli się uda przeżyć).
Oczywiście taktyka ta raczej się nie sprawdzi chyba że shooterów będzie kilka "oddziałów" chyba żeby zastosować taktyke "góra/dół" tzn. schodzą, strzelają, wchodzą na góre, czkeją aż minie exhauset i powtarzają operacje wtedy Morg raczej się nie przeżuci.
Sorry za literówki
I jeszzce ci druidzi i sorki nie moga stac po linii prostej od Mor~ poniewaz jak wiemy potworki sie przezucaja tylko po linii prostej, po skosie nie da rady chyba ze cos zmienili w update...
slawekmag
19-12-2005, 11:21
Może z demonami będzie podobnie jak z faraonami. Zabić wszystkich solo (najslabszą bronią :p ) I dowstanie sie cos w zamian npgolde helmet. Co do komentarczy że na orshaabala potrzeba 90+ lvl to no comment. Enternal obvlion (czy jakoś tak) który bloknął orshaabala ma aktualnie z tego co wiem 249 lvl na które potrzebne jest 2 razy więcej doświadczenia niż na 200 lvl i kilkanaście niż na 90. Możliwe jest że tego demonka przywołał w jakiś sposób GM i nadał mu tylko takie imie.
Ludzie. Nie ma co się podniecać. Nowy demon będzie prawdopodobnie w next update latem. Ekipa Eternal Oblivion i jego koledzy z gildi powinni dać mu spoko rade. A na new serwerach to tylko będzie rzeźnia nic więcej. Może Antica,Nova,
dadzą mu rade ale wątpie czy nowsze serwery:Iridia,Selena,Furora,Askara,
Berylia itp itd. Dlatego uważajcie nie biegajcie kolo ankh jak macie pacca bo może coś się stać i wyrośnie przed wami nowa ultra silna bestia. :P:P:P
Belfregor
28-01-2006, 10:39
orshabaal 2 razy padl a mosgharot ~ czy jak mu tam (o ile wogole istnieje)
podzieli jego losc B)
Ta, po pierwsze:
Po drugie, 90 lvl nie wytrzymałby z Orshabaalem dłużej niż 30 sekund. Bloker musi mieć około 150 lvl+, a ty mówisz o ubiciu solo <haha> Wątpie żeby sam EO dałby sobie rade.
myslisz sie, 90 lvl jesli jest myslacy, ma wiecej szans niz niejeden 150 lvl [ale ja wam tu niebede taktyk opowiadal]
bloker musi tylko przezyc, reszta jest juz niejego rola :P
kaj on mowi o solówce?!?!
Thor,hil,haw
28-01-2006, 10:47
DOBRE takiego czegos jeszcze nie widzialem
albo Gm sobie pofantasiowal i zrobil takiego potworka..
GMowie nie mają dostępu do bazy danych. Owszem, mogą przyzywać potwory, być może mogą również nadawać im imiona, ale szczerze wątpie żeby mogli zmieniać ich statystyki ataku/obrony itp.
Może z demonami będzie podobnie jak z faraonami. Zabić wszystkich solo (najslabszą bronią ) I dowstanie sie cos w zamian npgolde helmet.
Wątpie. A raczej jestem pewien, że nie.
Dlatego uważajcie nie biegajcie kolo ankh jak macie pacca bo może coś się stać i wyrośnie przed wami nowa ultra silna bestia.
O ile wiem to przybycie Orshabaala jest zapowiadane o wiele wcześniej niż on sam się pojawi (aczkolwiek mogę się mylić), więc nie ma obaw.
DOBRE takiego czegos jeszcze nie widzialem
Cudowny nick i równie wspaniała, wiele wnosząca do tematu wypowiedź.
Cipsoft zauważył że Orshaball jest już za cienki dla niektórych ludzi
Według mnie, Morgaroth był planowany już od dawna, a Orshabaal to niejako "próba". Myślę też, że może być więcej takich demoników, może w ramach wzbogacania strony RPG Tibii?
Wiem, że się strasznie czepiam, ale zły jestem. Jak kogoś obraziłem to... a właściwie to nic, i tak mam to gdzieś.
Zabicie solo Orsha jest na dzien dzisiejszy niemozliwe. Zblokowanie na 90+ lev - przy odrobinie szczescia mozliwe.
Morgoth tak naprawde nazywa sie Melkor jest jednym z Ainurów istot świętych srodzonych z mysli Eru. Melkor wplutl do wielkiej muzyki swoje wlasne wątki potem gdy powstala arda uczynil wiele zlego pierworodnym dziecom Eru i ukradl silimaryle za co rud Fenora poprzysiagl ze nie spocznie puki ich nie odzyska i nazwali Melkora MORGOTH co znaczy czarny nie przyjaciel wkoncu gdy wladal jusz prawie calom arda a Elfy i Ludzie jusz nie mogli stawiac mu oporu jeden z pulelfów przybyl do Valinoru prosic inych Ainurów o pomoc i tak rospoczela sie wojna gniewu morgoth zostal pokonany i wygnany w pustke
Wiadomoscie te posiadam z ksiązki "SILMARILLION" J.R.R TOLKIEN
warto dodac ze to Mogoth stwozyl orki smoki balrogi i inne cimne stwory zbudowal fortece Angabdan (pieklo stali)
Hellraider
28-01-2006, 12:11
@up: Nie wiem co to ma wspolnego z tibia xd
@Bloker 90 lvl: Hmm o ile sie nie myle to taki bloker idzie na hita (widzialem hita z lapy orshiego za 1666 to bylo na novej), a jak sie doda combo gfb czy exori to taki blokerek naprawde nie ma szans, chyba ze uzywalby stone skinow.
Cahir Mawr Dryffryn
28-01-2006, 12:22
Tak na serio Morgaroth to jeden z Archdemonów. http://tibia.erig.net/Morgaroth
To jest link to Tibiawiki, jest tam opisany i jak widać w opisie demon nie ucieka na red hp, więc ktoś tam coś kręcił....;)
@up: Nie wiem co to ma wspolnego z tibia xd
@Bloker 90 lvl: Hmm o ile sie nie myle to taki bloker idzie na hita (widzialem hita z lapy orshiego za 1666 to bylo na novej)
Na filmiku z Pandorii jest ladnie pokazane, ze 70% dmg jaki zadaje Orsh to hity z lapy, na co jest jeden prostu sposob = SSA. Fenza praktycznie nie obrywal podczas calej walki.
Bask Sho
28-01-2006, 17:05
Wg info z Erig.net to arcy demon wali z łapy ( 0 - 2000 hp ), summonuje 0 - 6 demonów, używa czarów : Berserk, Paralyze, GFB ( 0 - 1200 hp ), Great enegry beam ( 0 - 1300 hp ) , Musical Nutes ( te co ma banshee) , Utani gran hur. :) Także bardzo miło. Jest on członkiem The Ruthless Seven. A dla niedowiarków i cwaniaczków mamy linka http://tibia.erig.net/Morgaroth
edit
Cahir Mawr Dryffryn był o pare sekun szybszy ;p
Sozemego
28-01-2006, 17:34
@up
Jezeli pare godzin to dla ciebie pare sekund to spoko O_O
W sumie, nigdy nic z tymi CIPami nie wiadomo, dopoki sie ow monsterek sie pojawi nie mozna nic wywnioskowac...Co do loota, na pewno cos na miare TH, no skoro z orsha leci :p
Crazy Mage
28-01-2006, 17:59
Morgaroth zostal stworzony na potrzeby test serwa zeby zabijał graczy zeby wszyscy sie pomiescili zeby kazdy mógl wejsc i zobaczyc test serwa.
Mojim zdaniem powine przywolywac orshabaale ^^
Prawdopodobnie nie ma go jeszcze w real tibii bo jeszcze ngdzie o tym niesłyszalem ale jak wprowadza go do gry to tibijczycy moga miec problemy :D
Małe sprostowanko.
Jest on członkiem The Ruthless Seven.
And also a servant of The Ruthless Seven
servant = sługa (a nie członek)
Morgaroth jest prawdopodbnie przyzywany przez The Ruthless Seven (tak samo jak Orsh zresztą), którzy nie wiadomo z kąd go przyzywają, bo na powierzchnię nie wyłażą. (możliwe PoI)
DamianO, z tym że on nie nazywa się Mogoth ino Morgaroth, acz trzeba przyznać, że Tibia wiele pomysłów (a raczej nazw) zaczerpnęła z literatury fantastycznej (Kazordoon chociażby).
Dwie rzeczy, widzialem tego stwora na tescie i, coz Orsh to przy nim owieczka tyle powiem. A dwa, co to w ogole jest ten Ruthless seven
A Jezdzcow nie bylo 4 ? :>
Jest jeszcze jedna opcja- gracz o tym imieniu gra na Amerze... poszukajcie na www.tibia.com
Ta, po pierwsze:
30 sec to zaduzo ;] jak wytrzyma 5 to bedzie dobrze, orsh potrafi walnac 1500 bez comba, a z combem to 90najt nie wiem czy zdazy orsha zobaczyc ;P
@up@up
nie koniecznie na tym serwie skoro to był test server to kto kolwiek mógł się podłączyć i walnąc calemeona...
coż moim zdaniem cipy mogly by zrobic troche wiecej fajnych potworkow dla zwyklych smiertelnikow, np takich ktorych zabicie wymagalo by poglówkowania a nie sd sd sd...
Ja odrazu powiem ze to jest zdjecie z otsa.
Po 1 : na ssie widac ze koles ma sova na 82. Po prostu niemożliwe.
Po 2 : niema po 2
jaaasne.
tak sie składa że muj kumpel z Arcani ma sova od 86 lvl, a do tego.. na test servie wszystko jest możliwe (latałem po teście z mls na 48 lvlu)
Zdjęcie prawdziwe z testa..
Na tescie to to było, narazie nie spotkałem się z zadnymi wzmiankami w normal tibi.
Przypuszczam ze potworek pojawi się po letnim upie.
Będzie to to zapewne mocne. I zapewne nie prędko ktoś to rozwali..
Swoja droga, smieszne jest tworzenie "najsilniejszego" potworka w tibii, ktore polega na zmianie nazwy demona, dodanie mu wiekszej sily i wiekszej ilosci hpkow. Strach przez 1 miesiac, opracowanie taktyki i koniec "niepokonanego" demonka...Ciekawe, ile bedzie tych klonow ;)
Aolde Miko
29-01-2006, 23:44
imiona Ruthless Seven ' Bezlitosnej Siódemki'
Infernatil, Pumin, Verminor, Tafariel, Apocalypse, Bazir, Ashfalor
za TibiaWiki
http://tibia.erig.net/The_Ruthless_Seven
Thorin-Debowa Tarcza
25-02-2006, 21:30
Mam pytanie. Czy nikt nie zauwazyl ze to zdjecie ta fake??????
przeciez ten typ tzryma w reku magic longsworda!!!!!! Nawet jesli by go mial
to przeciez on jest dwuręczny a w drugim reku ma Mastermind shield.
To jest albo fake albo zdjęcie z OTS
To test magic sword i jest jedno ręczny..nie wiesz-nie pisz ok?
I to jest test serwer...
Tomcio Pall
25-02-2006, 22:00
@Wee Boom
Pomysl zanim cos powiesz.
@topic
Pewnie bedzie w letnim update wprowadzony. Troche to chore zeby tak wprowadzac klony nie chce im sie nowego outfitu robic.:baby: :p pewnie. 90lvl EK raczej nie da rady bloknac orscha. Ale taki z 120-130 da jesli bedo go uhac dosyc szybko i shoterzy beda mocno walic.
Thorin-Debowa Tarcza
26-02-2006, 09:38
@Wee Boom
Pomysl zanim cos powiesz.
@topic
Pewnie bedzie w letnim update wprowadzony. Troche to chore zeby tak wprowadzac klony nie chce im sie nowego outfitu robic.:baby: :p pewnie. 90lvl EK raczej nie da rady bloknac orscha. Ale taki z 120-130 da jesli bedo go uhac dosyc szybko i shoterzy beda mocno walic.
140 lvl czasami nie nadązy z uhaniem przy orshabaalu a ma blokowac to "cos" ? nie wiem..mysle ze z 170 minimum. Ciekawe jaki loot? ;]
Jednynie powiem "Mutacja":cygaro:
Thorin-Debowa Tarcza
26-02-2006, 10:49
Jednynie powiem "Mutacja":cygaro:
Jedynie~
Post głupi i nie wnoszący nic do tematu --.--
o.O widze ze pogrywasz w Bite Fight :D, klikne ci ;)
pijopiwnik
26-02-2006, 14:34
140 lvl czasami nie nadązy z uhaniem przy orshabaalu a ma blokowac to "cos" ? nie wiem..mysle ze z 170 minimum. Ciekawe jaki loot? ;]
od czego są stone skin amulety co??
@up
ss-amy chroni [o ile dobrze pamiętam] od 5 dowolnych ataków.
Whitr Mas
26-02-2006, 15:29
No a teraz zobaczcie na nick GMa: GM Scriptman.
Jeżeli sprawdzicie go na tibia.com to będzie, że sie nigdy nie logował;p
Last login: never logged in
Więc ten GM został stworzony zapewne do test serva(nei wiem czy wtedy się zmienia na "zalogowany dnia xx.xx.xxxx").
Sprawdzałem też, czy ma postaci na innym servie(GM Scriptman on~,GM Scriptman ~,GM Scriptman of~,) ale nic nie było.
Jak już wspominałem, GM nie logował się na "normalnej" tibii, więc może został stworzony żeby testować nowe stworki. Co do Chameleon Rune, to 2lvl raczej nie był na TSie na mainie i raczej nie bił w 82lvla po 526, 195. Nawet jakby jakimś cudem użył Chameleon Rune i wyskoczył za miasto to padłby szybciej niż ten 82, więc Chameleon Rune możemy skreślić.
@up
ss-amy chroni [o ile dobrze pamiętam] od 5 dowolnych ataków.
zle pamietasz stone skin amulet chroni przed 5 atakami fizycznymi nic nie jest w stanie sie przez ten amulet przebic oprocz ue i hitow orshabaala
w tych 2 przypadkach hity sa zredukowane o okolo 90%
@up
mała pomyłka ale pomyłka ;p
sry za wprowadzenie w błąd ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.