zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ping 24ms zgłoś sie !! :)

jakubs13
19-12-2005, 13:53
Witam!

X( <- taką minę właśnie mam

Co może być przyczyną tego, że raz mam ping dochodzący nawet do 2000ms !! a 24 jest baaardzo żadko i to tylko na chwile :(
Jestem podłączony do sieci bezprzewodowo ale nie jestem pewny czy siec bezprzewodowa czy przewodowa ma znaczenie na ping. Co mam robić ? :( plz pomocy.

Dwimenor
19-12-2005, 13:58
Radiówka ma to do siebie, że pingi sa raczej duże.
Rozwiązania: inny net, pogadać z adminem sieci, przestać grać w tibię.

Pociesz się, mnie nie przebijesz. Ping 4000+ podczas wracania z dragon lair.

pavelek
19-12-2005, 14:03
U mnie są minimalne to 13, często je mam ale czasami jest 2000+ jak są problemy w sieci(LAN). Zwykle o tym moge pogadać z adminem ale skoro ty nie amsz sieci to nie mam pojęcia co twojemu netowi dolega. Polecam chello lub miejscową kablówke (np. u mnie Diana)

jakubs13
19-12-2005, 14:10
skoro ty nie amsz sieci to nie mam pojęcia co twojemu netowi dolega.
W tym rzecz, że jestem w sieci. Jest to LAN do którego podłączonych jest okolo 60 użytkowników. Jedni podłączeni są kablem, a ja radiowo :( Jużw moim bloku kabel jest od dłuższego czasu ale im sie robota w rękach pali, że az im ręce poparzylo i jak narazie tylko czekam na podłączenie kabla uff. Myslicie ze jak bede mial kabel to ping będzie mniejszy ?

LOL_13
19-12-2005, 14:10
ehh tez chcialbym miec chello bo mieszkam niedaleko olsztyna i nie moge miec jeszcze ;/ ja mam czasami problemy z tym ze traci polonczenie i tez mam bezprzewodowa karte sieciowa...ojciec kupuje mi tak jakby wzmacniacz bo pomiędzy moja karta sieciowa a serverem mam bardzo niską siłę sygnału. Sprawdz u siebie moze tez masz z....ebaną karrte sieciowa :o..

emilok
19-12-2005, 15:07
Pociesz się, mnie nie przebijesz. Ping 4000+ podczas wracania z dragon lair.

przebijam
12 godzinny "mass kik" i w rezultacie Dec 04 2005, 11:47:03 CET Killed at Level 112 by a snake ( 1 100 000 expa + 80 godzin trenienia :S )
+ pingi po 4194324 [ maksimum w moim programiku do pingow ] :P

kkrzysiek
19-12-2005, 16:52
@Emilok: Jestem pod wrażeniem:)

@Topic: Net radiowy ma to do siebie że jak sie źle poustawia nadajnik i odbiornik to chodzi jak by chciał a nie mógł. To zależy od zapału tego co zakłada. BO u nas zakładają radiówke ale ejst idealnie ustawione i pingi są po ~13do~20 oczywiście że jak coś robią to jest 2k+

szymon287
13-08-2006, 14:23
mam podobny problem moze cos poradzicie (oby ;p)

co jakis czas pingi z wp.pl podskakuja od 200-800 i jest wlaczona tylko tibia, z kolei pingi z neta (moje polaczenie jest dobre) dzwonilem do neta i powiedzieli ze to moja wina d(-.-)b, co dziwne ze pingi sa takie tylko w godzinach popoludniowych i zawsze od 20-22 (zawsze tzn od pewnego czasu, 2tyg~), myslalem ze moze mam jakies wirusy skanowalem ad-aware i kasperskim i owszem wykrylo cos usunolem, ale pingi sa dalej takie jak byly :(

tylko nie pisac mi glupich odpowiedzi typu zmien net albo skoncz grac, bo to mnie dobija...

srry ze odswiezam stary temat, ale bym napisal nowy to bys sie mowili abym szukal -.-

Szaryy
13-08-2006, 14:31
Jak sprawdzic ten ping?

Platek
13-08-2006, 14:42
przebijam
12 godzinny "mass kik" i w rezultacie Dec 04 2005, 11:47:03 CET Killed at Level 112 by a snake ( 1 100 000 expa + 80 godzin trenienia :S )
+ pingi po 4194324 [ maksimum w moim programiku do pingow ] :P

Lol 112 level i bez blessow? Szalenstwo :D
Ciekawi mnie jedno...jak ten snake mogl cie zabic :S nawet jak by bylo ich 8 to dostawal bys tylko z trucizny i powinno cie wylogowac po 1 minucie :S . Pech ;/ wspolczuje

szymon287
13-08-2006, 14:44
Jak sprawdzic ten ping?
start/uruchom/wpisujesz np. ping -n 99 wp.pl i pokazuje przy ,,czas=xx ms'' obecnie mam 20~ ale prwnie za godzine albo mniej bedzie po 400 :(

@qras:
nie mam radiowki

..::QRAS::..
13-08-2006, 15:02
@Emilok: Jestem pod wrażeniem:)

@Topic: Net radiowy ma to do siebie że jak sie źle poustawia nadajnik i odbiornik to chodzi jak by chciał a nie mógł. To zależy od zapału tego co zakłada. BO u nas zakładają radiówke ale ejst idealnie ustawione i pingi są po ~13do~20 oczywiście że jak coś robią to jest 2k+

zgodze sie z krzyskiem ja tak samo mam radiowke i smigam ostro jedynie jak cos robia to pogarsza sie jakosc danych.

emilok
13-08-2006, 19:09
Ciekawi mnie jedno...jak ten snake mogl cie zabic :S nawet jak by bylo ich 8 to dostawal bys tylko z trucizny i powinno cie wylogowac po 1 minucie :S . Pech ;/ wspolczuje
Ma się szczęście.
Trening na monku + pz lock na wypadek właśnie krótkich kików.
23.00 wywaliło neta, o 6 rano jak wstawałem do szkoły jeszcze go nie było, o 15 jak wróciłem już był.
Biły mnie 2 snejki, 2 biły monka i jeden summonera (też miał pz na wypadek awarii). Summonera raz na jakiś czas snake zatrówał i o 11 (po 12h) go zabiło. Monk puffnął i 5 snejków mnie biło czyli poison non stop. O 11.49 (6 minut przed serwer save) zginąłem. Blessy miałem, tylko pacca nie (dlatego trenowałem).
Szczególnie się nawet tym nie przejąłem, moje motto podczas gry to "today its a good day to die" z mojej ulubioner gierki, SC.

Hov
13-08-2006, 23:39
@topic

Hm ja bym ci w zasadzie polecił programy do "optymizacji" łącza. 100% legal, w sumie niewiele dają ale troszq zbijają pingi, mi tam srednio pomogly ale kolesie na forum takim pisali ze duzo im ping spadl. Ja korzystam z OptiNet i Gameboost, wydajność karty wykrywalem recznie i zmienilem programem cmtutool. Podobno dobry jest jeszcze Internet Cyclone ale jak zauwazylem to one srednio wspolpracuja ze sobą wiec ja uzywam tylko dwoch ww.

Peace,
Hov

Filthy
15-08-2006, 12:12

panie copy cat... zmien pan avatar i nie kradnij więcej -.-