PDA

Pokaż pełną wersje : Czyszczenie podlogi?

Tonek
19-12-2005, 16:44
Witam
Robilem sobie dzis lootbag i mialem go schowany w pewnym miejscu pod skrzynka. Biegalem sobie i co jakis czas donosilem jakies bzdety i uzbieralo sie 5k oz mysle sobie zaraz wysle jeszcze moze jakies duperele znajde. Przychodze odsuwam skrzynke i loota nie ma :/ I teraz jest pytanie czy jest cos takiego jak czyszczenie podlogi? Bo bylem kompletnie sam i nie bylo mozliwosci zeby ktokolwiek wziol loot. Jezeli cos takiego wystepuje to co jaki czas? Sa okreslone jakies godziny "czyszczenia podlogi" ?

Vanhelsen
19-12-2005, 16:48
W czasie save servera jest ogólne czyszczenie z gratów, (ale nie bagów :P) ogólnie rzec biorąc, ktoś ci go zawiną :P Nie ma szans by lootbag zniknłą sam z siebie...

Duke Dran
19-12-2005, 16:49
LoL nie ma czegoś takiego :d ktoś ci za....ł i tyle. Koleś podbił i myśli sobie: O loot za....e mu go i poszedł a ty przychodzisz i nie ma :p B)

Maximp
19-12-2005, 16:56
@Up i up2 no nie wiem ja tachalem lootbaga do kazo zgubilem go wsord drzew klikam tam gdzie polozylem,bo bylem pewny gdzie ej rzucalem,a tu nie ma(?) no i co? takze mozliwe ejst ze jaks bug czy cos bo mi nikt nei zarabal a nie zgubilem bo jestem pewien ;]

Lisu
19-12-2005, 17:11
A jednak jest takei cos jak floor reset.... i czasmi potrafi troche wkurzyc.... W Mintwallin kiedys stracilem 25k oz. loota... wkurzajace, nie? Albo innym razem bp bolcow na dragon lair :|

No ale nie wiem dokładnie o ktorej godzinie co i jak jest resetowane... Może ktoś mnei oświeci :)

Gejko
19-12-2005, 17:47
Witam
Robilem sobie dzis lootbag i mialem go schowany w pewnym miejscu pod skrzynka. Biegalem sobie i co jakis czas donosilem jakies bzdety i uzbieralo sie 5k oz mysle sobie zaraz wysle jeszcze moze jakies duperele znajde. Przychodze odsuwam skrzynke i loota nie ma :/ I teraz jest pytanie czy jest cos takiego jak czyszczenie podlogi? Bo bylem kompletnie sam i nie bylo mozliwosci zeby ktokolwiek wziol loot. Jezeli cos takiego wystepuje to co jaki czas? Sa okreslone jakies godziny "czyszczenia podlogi" ?

Ktos ci go ladnie mowiac ZAJ***Ł :evul:

tasamko
19-12-2005, 17:48
Prawda jest taka ze to tak zwane CZYSZCZENIE PODLOGI BEZ SAVE to znaczy ze wszystko co znajduje sie w okolicy po prostu znika.Niestety mi rowniez dzis sie to zdarzylo pod senja i znikly wszystkie ciala minoskow a troszke ich bylo.W ciagu ostatnich 2 dni stracilem przez to okolo 3 lootbagow kazdy srednio 5k oz.
Rzecz ta ma rowniez czesto miejsce w tombach na Ank oraz chyba w kazdym mozliwym miejscu do expingu co jakis czas.

Stryk~~
19-12-2005, 17:55
No chłopaki widze że nie tylko mi sie to zdarzyło.

Rzeczywiście jest coś o czym raczej Cipy nie poinformowały graczy :p
Losowe znikanie przedmiotów z ziemi ;)
Mnie sie to zadzrzyło 2 razy:
znikły mi p legi na huncie z dragów które położylem na ziemi oraz na necro gdzie na ziemi wylozylem z 70 drag hamów i także znikły ;)

Oczywiście nie ma możliwości żeby ktoś ukradł mi te p legi na dragach... co za świr wbiega do jaskini smoków na edron żeby pod***ać jedną pare p legów? ;)

Oczywiscie nie znikną gdy patrzysz poprostu nie widac tego tak samo jak respa.

DRoN
19-12-2005, 17:58
... super , nareszcie anty-lootowanie , kolejny odpływ gotówki z tibialandu , co następne ?? , może runy wciągu tygodnia od wyprodukowania będą znikały ?? :P ... a to to można łatwo zaobserwować , wystarczy mieć czas ... zabij trola i wyłóż z nie go itemki , a potem troll będzie sie rozkładał , aż zniknie , a za jakiś czas hand ax...(poof)... i nie ma ... czasem jak leży dużo wywalonych śmieci z potworów , to można zaobserwować te zjawisko ...

PhoenixSS
19-12-2005, 19:48
A teraz was wszystkich uświadomie...

1.PODŁOGA jest czyszczona tylko w czasie save servera

2.Poprostu ktoś ukradł sobie twoją zdobycz schowaną pod skrzynką...

są jeszcze miejsca gdzie loot zostaje nawet po save servera ale mało tego i ogólnie nie opłaca się tam trzymać... np. koło lub pod ciałem smoka w kazz

<PROPONUJE ZAMKNĄĆ TEMAT>

@up: chyba to już 10 temat z tym problemem... :D

befavaza
19-12-2005, 19:56
Jest coś takiego jak czyszczenie podłogi.Raz jak expiłem moim pallem w HG na cmentarzu oddaliłem sie troche żeby zjeść śniadanie, a gdy wróciłem nie było lootbaga i CIAŁ.

Angel of Death
19-12-2005, 19:59
A teraz was wszystkich uświadomie...

1.PODŁOGA jest czyszczona tylko w czasie save servera

2.Poprostu ktoś ukradł sobie twoją zdobycz schowaną pod skrzynką...

są jeszcze miejsca gdzie loot zostaje nawet po save servera ale mało tego i ogólnie nie opłaca się tam trzymać... np. koło lub pod ciałem smoka w kazz

<PROPONUJE ZAMKNĄĆ TEMAT>

@up: chyba to już 10 temat z tym problemem... :D

Chyba juz parę osób napisało że itemki z ziemi znikają czasem więc po co ten post -.- Mi osobiście raz zginął lootbag w tombie oraz kumplowi jakieś 10 bp hmm'ów ( 50 drut huncił dragi )