Pokaż pełną wersje : Poradnik dla Druida [story]
Ferumbras
04-11-2006, 10:31
Poradnik nawet dobry, ale troche z dużo ostrożności.... Exp na orcach do 19 lvl? 13 to max! Potem idziemy do kazzo na soldki do 19 a potem to już chyba OK wszystko. Wielkie GRATZ!:)
Skarabeusz Pustyni
08-11-2006, 20:19
Spoko ale ja od 14 lvl expie na cycach i jakoś idzie, ocena 10/10 szkoda ze nie ma poskich znaków... ;/ :(
Pawciooo
09-11-2006, 16:05
mass healing nie dziala na potwora z ktorym walcze czy jak to wyglada ??
dudek126
11-11-2006, 09:00
Mam pytanie jak się kupuje różdżki u npc odp
Super poradnik powiem o nim calej klasie(prawie każdy gra w Tibie;D)
wielkie bRaVo
Pozdro:cup:
Mam pytanie jak się kupuje różdżki u npc odp
idziesz do sklepu magicznego i piszesz "buy xxxxx rod" w miejsce xxxxx wstaw nazwę różdzki
@poradnik:
tak jak zostało napisane, do 19 leva na orcach nie opłaca się siedzieć
Eh, chciałem... podziękować za ten poradnik, parę miesięcy temu przeczytałem go, zacząłem grać druidem (to były moje tibijskie początki praktycznie...)
A efekt jest taki że tym druidem gram do dziś i właśnie wbiłem 59 lvl :)
Pozdrawiam.
//Co prawda nie wbijałem go zgodnie z poradnikiem, mniej więcej od 15 lvla, ale to już szczegół...
Luka Wars
22-11-2006, 19:09
Ehh te Ancient Temple, dziadowskie expowisko. Ja polecam wyspę Foldę, 2 poziomy w dół-tam się nabija szybko level i m level.
żebym mugł isci na hydry lub hero z blokerem +50 lvl to jaki musze mieci mlvl i jaki lvl zeby było bez durzyh strat :P
Bo na uh moge dorobic :D Jak prawdziwy druid :P:P:P ;]
Galancik
14-12-2006, 12:29
fajny poradnik a tak apropo to ty jestes karmazyn junior albo karmayzn z rimery??? jak tak to odpowiedz tu Mumin :)
Fajny poradnik tylko bym się spierał co do expienia na orcach...B)
Właściwie to można expić na cyclopach od 9 lvla, a poza tym to radze nieco ulepszać eq. Bo jak masz p set to nawet cyclop ci dużo robi...;(
Na dwarf guardy z monkami nie radze chodzić bo jak schodzisz niżej to Ci się już nie przyda.:D
kriskros91
18-12-2006, 11:19
Poradnik jest dobry nie nie trzeba go zmieniac ale jak chcesz to twoj wybor mi sie bardzi podoba ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
kriskros91
18-12-2006, 11:20
pala i knighta jasne ze obejrze ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! mam nadzieje ze tez jest wypasisty jak dla druida ale mam tez prosbe zrobcie tez dal Sorca bo narazie nik nie ma :(
Jestem początkującym druidem, dopiero dostałem sie do Thais, ale nie mam pojęcia jak kupić czary.
Czy ktoś może mi pomóc?;(
Up ślepy jak masz sklep ( jest na mapie nie ) idziesz do NPC to taki komputerowy sprzedawca musisz miec xxx kasy czyli gp muwisz hi->"nazwa czaru*" ->yes-> i babka cośtam muwi-> bye
a poradnik cool
*przypomnienie jest na tibia.pl po lewej stronie ekranu pisze czary a konkretniej spontaniczne tam wszystko jest
Poradnik czytalem juz dawno i jak do tej pory widze ze nie stracil na swojej popularnosci ;]. Przyda mi sie.
tomektrz
25-12-2006, 19:30
Moje zastrzeżenia:
1. Czemu newbie ma iść do Thais? Jest tam pełno PK, jak ktoś nie umie grać to raczej nie da sobie rady.
2. Ancient Temple to zdecydowanie badziewne expowisko. Już lepiej iść na Fibulę na roty i carrion wormy.
up: To gdzie jest najwięcej pk zależy od serwera.
topic: Poradnik świetny.
Frodoriver
30-12-2006, 19:32
Witam szanownych tibijczykow. Chcialem sie spytac na co moze chodzic 17lvl. narazie chodze na cyce, ghoule, i dwrf solider. Na czm moge jeszcze expic?:] :)
i exp na tym dalej az do 19 lvl w tedy moglbys isc na beholdery z bp of hmm, a poradnik is spoX ! ;)
Najlepszy poradnikdo tibi jaki kiedy kolwiek czytałem.10\10
ps
A to co ty znajdywales przez tyle czasy to jest coś czym się atakuje czy jakiś armor lub przedmiot?
-------------------------------------------------------------------------
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
kukuruku
11-01-2007, 19:33
Poradnik bardzo fajny:)
Dużo w nim szczegółów i wskazówek, które się przydają jak się zaczyna
druidem/jak się jest newbie;)
Mam tylko jedno zastrzeżenie, które można dopasować do większości
poradników:
Dlaczego nikt nie pomyśli o Venore?Przecież tam expowisk nie brak:(
Niedaleko POH, Elf Fortess i BK a dla słabszych lvl są swamp trolle, roty
i Amazon Camp:o
zimorodek
14-01-2007, 20:55
Najlepszy poradnik jaki kiedykolwiek czytałem wielkie brawa:)
Poradnik czyta sie bardzo przyjemnie, opowiesci czynia go bardziej atrakcyjnym. Ciezko mi tylko pojac jak mozna expic na ghostlandzie(pietro z dsami)- ogromna strata kasy ;)
PS. Czy poradnik bedzie aktualizowany? Moze jakies nowe miejsca, minimalny mlvl, porady, triki?
dzięki temu poradnikowi chyba zostanę druidem :).
poradnik jest na 10/10. Tylko zaduzo osob chyba czytalo ten poradnik bo w podziemiach mount sternum ludzi nie brak. a cyklop jeden na 3-5 minut :]
Ten Poradnik Jest Zaje..... Po przeczytaniu go odrazu zostalem drutem mam właśnie 17 lvl i bede postepowal z godnie z nim!!! WIELKIE GZ 8o 8o !!! JESTES MASTER!!:D :D :D :D :D :D :] :] :] :] :]
Ten poradnik jest super daje 10/10:dance: :dance:
Sebcio-Rooker
22-01-2007, 18:28
Poradnik fajny, ale u mnie nie sprawdził się Monk na Guardach :P Ogólnie dla PACC polecam bardziej Scaraby :) Ale 5+/6
Rubeus_Venon
22-01-2007, 18:51
Nie wydaje mi się, żeby poradnik był najlepszy. Za dużo zbędnych historyjek :)
Więcej zjęć, to bedzie bardziej czytelny. Wg. mnie 6/10
No ja tez sobie jako tako daje na guardach. Ale w piatek kupillem pacca i teraz czekam na niego, wiec sprobuje na scarabach albo cos tam. Pacc oczywiscie przesz firme Drom
Frodoriver
23-01-2007, 16:36
Ma prwie 20 lvl i mieszkam w Thais, Druidem. Jakie potworki (te mocniejsze) moge zabijać solo a jakie grupą.:P;) ;)
kuba_oczko
23-01-2007, 18:22
bardzo ciekawy poradnik, sa zdjecia, fajna historyjka, jednym slowem luz. Ocena 9/10. czy nie wydaje ci sie nudne bicie w ancient temple do 19 lev.?? mi sie sorkiem na 9 znudzilo :p
BylyJerzyAleDon
23-01-2007, 20:24
Witam mam pytanie napisales ze od 35 lvl mozna isc na ghoust land z niewidka (poziom z ds'ami a tam jest wiele ds'ow ;p ) mam pytanie ktora to dziura ? B)
Jak wyżej ,,poradnik dla druida,, ja opracowałem swój poradnik. Zamieszczę go w tym dziale , gdyż jest uzupełnieniem ,, poradnika dla sorca oraz druida. :)
Jest to mój sposób na szybkie osiągnięcie wysokiego lvla . Można w ten sposób expić nawet do 25 lvla. No to więc zaczynamy :
Na początek przedstawienie parametrów rożdzek :
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/rozgi.jpg
Dla tych którzy słabiej widzą : na początku waga rozdi,zużycie many co 1 strzał,przeciętne obrażenia (nie zapisuje dystansu ,ponieważ w tym poradniku będzie uzywana wyłącznie wand of vortex and wand of dwagonbreath.
Poradnik bedzie przedstawiał expienie na pohu czyli proponuje udanie sie zaraz po rooku do miasta Venore (Jest to najblizsze miasto od poh)
Aby zdobyc pierwsza rozdzke (za free-darmowa) udajemy sie do NPC Chatterbone -najlepiej zaraz od swiątyni :
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/norma.jpg
(tutaj także link całego miasta : http://tibia.pl/map.php?map=venore )
Gdy zdobędziemy rozge to czas kupić pierwszy czar. Kupujemy czar u tego samego NPC gdzie kupiliśmy rożdzke : Light za 100 gp , oraz Light Healing za 170 gp , który bedziemy mogli dopiero uzywać na 9 lvlu (szkoda czasu do drogę).
Następnie proponuje zakupić opcjonalne eq : Scale armor ,shovel(łopata) a takżde dwarven shield (wyniesie to nas okolo 200 gp )
Teraz udajemy sie expić:
Mapa ukazuję drogę która zaprowadzi nas na poh : ( czerne pętelki to miejsca bardzo niebezpieczne na któe nie radze sie udawać .
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/beztytuu.jpg
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/pohcay.jpg
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/pohduazopisame.jpg
Na ostatnim screenie oznaczyłem czarną petelka miejsce w ktorych bedziemy expić.
Na 8-13 lvla należy uważac na miejsca w ktorych znajdują się minotaury archery ponieważ mogą zadać nam hit nawet za 80 i walczą z dystansu (dlatego lepiej ich unikać)
Gdy juz dojdziemy na POH lurujemy sobie najlepiej po 1 cycu i bijemy gow nastepujący sposób :
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/biciecyca-1.jpg
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/ogien.jpg
Ta metoda jest dobra ponieważ nie wbiegniemy na żadny resp , caly czas trafiamy cyklopa ponieważ jest w obrębie strzału i nie tracimy HP.
W pare godzin powinniśmy wbić 13 lvl . Nastepnie z zarobionych pieniędzy musimy kupic mana fluidy ,czar exura gran (wszystkie czar dla czarodzieja :http://tibia.pl/spells.php?prof=2&typ=3&s=17 ) oraz najważniejsze nową rożdzke.
Radze rożdzke kupic od ludzi ,gdyż jest dużo tańsza. http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/ven.jpg
Jeżeli jednak od nikogo nie uda nam sie jej kupić to możemy ja kupić w sklepie za 1000 gp (1k) u NPC Chatterbone (nr 2) Mana fluidy w sklepie nr 3 ,opcjonalnie ih ,uh w sklepie nr 1 , czar Intense Healing za 350 gp także w sklepie nr 2.
Udajemy sie ponownie na poh . Mino archery nie sprawią nam problemu .Radze jednak aby bijąc go isc zaraz zanim ,nie odstępować mu kroku . Wtedy od nie bije nas .:D
Efektownym wbiciem lvl'a na pohu sa także slimy . Mają mało hp i dają 160 expa ,ale nie daja loot'a . Jest to szybki sposób na wbicie lvla'
Wejście na slimy znajduje sie tu :
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/mapa.jpg
Po wejsciu w dziurę ujrzymy dużą ilośc rotwormów . któe najlepiej wybić B) .
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/wejscie-slimy.jpg
Idziemy według mapy i dochodzimy do kolejnej dziury widocznej na screenie. W tym miejscu najczęściej ktoś trenuje (nie radze bić wtedy potworka mu gdyż osoba trenująca nam wszystko zabije)
Wchodzimy do dziury :
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/slimy.jpg
Na fotce czerwone kropki to respawny slimów . Bijemy je lurując je w strone dziury . Jeśli nie zginą to mamy możliwość ropnięcia -matki -slima do góry (klony znikają) i dobicia ich wyzej . Robimy tak takze gdy na dole jest większa ilość potworków.
Gdy czekamy na respawn mozemy pobić pare cyklopów. Wychodzimy z dziury i bijemy je sposobem WYZEJ . Gdy natkniemy sie na większą liczbę potworków lub np tarantule lurniętą musimy gdzieś uciec :
Możemy się schować np do dziury ze slimami na piętrze z rotami , a także :
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/ucieczka1.jpg
Do świątyni na poh (ale jest możliwość ze przy niej znajdzie się Giant spider a takżde Ds, orc leader ,berserker i inne.
Możemy uciec także :
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/droga3.jpg
Oraz :
http://i142.photobucket.com/albums/r105/Wool_photo/droga2.jpg
Expienie na pohu wiąże sie także z lurniętymi potworkami głównie Gs'y , Dlatego przyda sie wam droga ucieczki :D
Expiąc tak w szybki sposób możemy wbić szybko lvl . W następnej części ukaże sposób na dużo szybsze expienie na lvl 13-30
Koment plx . Oceńcie moją pracę. Oraz czy warto robić nastepną część . Pytania proszę umieszczać na forum .
Runesten
23-01-2007, 22:09
Fajny poradnik dla sorka, chyba przestane bać się poha i zaczne tam expić :)
Oceniam na 8/10
korzen9999
24-01-2007, 18:12
1) poradnik dla sorca powinien byc w nowym temacie
2) przed gsami nie ucieknie sie na tym lvlu
3) kolo swiatyni lepiej nie lazic bo sie zlozycie na gs or sld.
3) po ch** mf? -.-
Sosna123
30-01-2007, 16:13
Poradnik fajny i widać, że się przyłożyłeś. Bardzo fajnie się go czyta ale zupełnie nie pasuje do mojej taktyki (no może dlatego że jestem z carlin)
Rumcajsek
31-01-2007, 12:28
GSy kolo temple wytępują rzadko bo lurowanie ich to uhwaste... Ja na 11 lvvu z exura gran siekalem spokojnie DS-y na pohu (biegalem wokol temple z 1 różdżką) a cycki zabijam jak się trafi... Ale ogółem gut poradnik 5/6 Mogłeś założyć nowy temat ;)
Sosna123
31-01-2007, 12:51
Mójpierwszy post był na temat poradnika dla druta.
Twój poradnik ocenię 4/10.
Bardziej mu nazwa POH. Bo na niskich Lvlach PoH jest niebezpieczny. Wymienia on tylko korzyści z expienia na PoHu na niskim lvl a zapominasz o wadach (których jest dość sporo)i mówisz o GSach jakby były wolne (a przecież one mają sppeda jak nie wiem i takiego gościa na 15lvl to 1 ruchem załatwiają ucieczka graniczy z cudem 8o
DerLoord
31-01-2007, 16:53
Fajny poradnik ale czy ta historia z Excalibugiem jest prawdziwa??
Ja bylem w tej gurze z cycami i znalazlem tam tylko dead human a w nim ksiazke... opd. plosem bo bardzo mnie to ciekawi..Urb'thasha kenle morg,
Alis'thasha dah ar'atun!
Kath'ara Uman far'tha morguthis.
Aranah Zathroth ala'shena!
Zathroth par'ashis,
Zathroth thasha'morg,
Zathroth nah'ved,
Zathroth ar'atun!
Tha lil'lil baka'etheis excalibug,
vis'nah...
morg'nah...
ekoth'sin...
thosharsis tha'Basilisk...
Zathroth kath'ras Zatragil,
Uman ar'thasha Uth'Amon...
Fardos ethes...
Uman ar'atus...
Zathroth alth'ashara
nah baka'sha res'sehra Beholders...
Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos,
Tha'shat ras alth'ara Mintwallin...
Marvik esha'ina excalibug!
Urb'thasha, Urb'thasha!
Kenel'far, Kenel'far!
Uman ar'atorn, klathis ina excalibug,
Zathroth vis'theshin Basilisk!
Basilisk fa'uth excalibug
evarthus ar'vis Mel'thinas...
Mel'thinas ekoth'res Noodles!
Fardos ar'kathsi Zathroth,
mas'thoshi Basilisk stoth'ria!
Kruzak tha sarvithos tho'ris excalibug...
Sarvithos'arah vismo lil'inas!
Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak...
Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!!
Zathroth nex'ilis... Zathroth artha'vid!
Fardos neh'morg ina gal'atha fashis...
gal'desha fashis, fashis...
Super fajny poradnik,niektórym się napewno przyda :) rób takich więcej:)
Po pierwsze przepraszam jeśli już taki post był ale nawet jeśli był to nie było na niego reakcji. Więc napisałeś "
Nie kupuj różdżki na 26lv ponieważ jest ona niezwykle słaba. Nie dość ze atakuje z trucizny to jeszcze na 1 kratkę. Strata kasy. Sprzętu tez możesz nie zmieniać."
Prawda jest taka ze ta różdżka (Quagmire Rod) wcale nie jest słaba i ma 3 zasięgu a nie 1...
A po drugie nie lepiej od 19lv na guardach? ;] ja tak robiłem i polecam
w sumie to tak ale guard jest szybszy od cyca i jeden lag wystarczy ze zaliczasz glebe. Jeszcze gorzej jest jak wpadniesz w respowisko guardow.Ja siedzialem na guardach z monkiem i nawet nawet. ale pozniej mi konto hakneli to bye bye druidku
To może ja napiszę tu swój poradnik. Zaczynając druidem w thais idziemy do gildii druidów dostajemy od NPC różdżkę i idziemy na orki aż do 12 lev(chyba że ktoś jest dobrym graczem jako druid więc może od razu zacząć chodzić na cyclopy). Gdy zrobimy 12 lev idziemy na cyclopy i zdobywamy tam doświadczenie aż do 25 lev. Po zdobyciu 25 lev wybieramy się na dragony oby był jeden, zabieramy UHY najlepiej kupić już od razu bp SD. Expimy tam aż do 45 lev, bo zdobyciu 45 lev wybieramy się na Dragon Lordy i inne podobne temu potwory. Ten króciutki poradnik jest zarezerwowany szczególnie dla osób nie posiadających PACC.
Dzięki niemu ja zrobiłem w jeden dzień aż 29 lev. Powodzenia!
Ale zapomniałem dodać że ten pierwszy poradnik jest zajebisty!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skorzystam z niego na pewno!!!!!!
Gdzie powinienem Expić na 23 levelu (Druid). Podajcie nazwe potworów i ich występowanie PLX :baby:
Czytales wogule ten poradnik? Mount Strenum, cyce. a jak masz pacca to -1 poziom ankhotemb tomb[cos takiego]
1. Gdy już jesteśmy na Mainie idziemy do dzióry ORC niedaleko Thais ( na północ ). Expimy tam do 13 levela.2. Gdy mamy już drógą RÓŻCZKĘ, Plate Armor, Plate Legs, Steel/Dark Helmet + najlepiej SCARF idziemy do GÓR CYKLOPÓW (Też niedaleko Thais ( na północny-wschód )). Expimy tam do 19 levela.3. Gdym mamy już trzecią RÓŻCZKĘ idziemy do KAZODRONU i expimy tam na Dwarfach, Soldierach i z większym levelem na Guardach do około 25 levela.
POWODZENIA! :baby:
a ja mówie, że częściowo kiepski. W THAIS nie da sie expić. Poradnik to czarów itp. jest dobry ale do expa kiepski, gdyż najlepiej dla druidów i sorców jest na Fibuli albo wokolo Venore w Thais nie da się expić bo jest tam a dużo noobów.
Poradnik jest super robie wszysko tak samo ale od 15 lvla bardzo wolnio tam sie nabija :evul:
a ja mówie, że częściowo kiepski. W THAIS nie da sie expić. Poradnik to czarów itp. jest dobry ale do expa kiepski, gdyż najlepiej dla druidów i sorców jest na Fibuli albo wokolo Venore w Thais nie da się expić bo jest tam a dużo noobów.
Czasami są GODZINY SZCZYTU ale jakoś można sobie poradzić. P.S. Fibula też spoko:confused:
Hmm... poradnik gz, nawet mozna go dopatrzyc na stronie glownej przy : Czy wiesz, że... ale... na tym screenie z hydrami hmm... to rozowe to chybama byc zaslaniecie nicka? =] da sie tam doczytac czekoladowy ... :>
ciezko expic na cyclopach na 19 lvlu jak icgh jest dupz to ciezko przezyc co robic?;(
Extra poradnik !! :) :)
Wielkie naprawde wielkie Gratz za to , ze odwaliles kawal DOBREJ roboty
Dzieki :] :] :] :]
LookamZzaRogu
22-02-2007, 15:18
ciezko expic na cyclopach na 19 lvlu jak icgh jest dupz to ciezko przezyc co robic?;(
Proste - nie wchodz w całe respawny cyklopów, tylko osobno luruj i zabijaj ;) ja taką metodą zabijałem cyklopy na 11 lvlu B)
Lisuu-aleniewrl
22-02-2007, 17:23
Lol ludzie czepiacie sie glupot.... ;/ nie podoba sie to nie wyolbrzymiac Bledow-.-
Moim zdaniem poradnik jest na 6. Chodżby za samo wykonanie i dlugosc...
Kaldorek
22-02-2007, 20:46
spoko poradnik
Force Strike (Exori Mort) - Koszt = 600gp. Mana = 20. Only for PACC. Niezwykle przydatny czar. Poniewaz mana odnawia sie bardzi szybko, tym zakleciem mozemy wycinac cale hordy potworow. Uwazaj jednak, poniewaz dziala jedynie jedna kratke przed toba. Przyda Ci sie gdy jestes niewidzialny. Wtedy mozna deskarnie masakrowac potwory, a w polaczeniu z rozdzka daje zabojczy efekt. Niezle dziala na Ghoust Landzie.
A na tibia.pl w czarach dla druta jest tak:
18 Heal Friend 800 premium account 70 Exura sio "nick"
To już nie wiem dopiero co stworzyłem se druta i nie wiem czy to jest dla pacc czy dla wszystkich :/
Dragon Len
25-02-2007, 11:29
Exura Sio tylko dla PACCA i tylko dla druida :(
spoko poradniczek duzo dodac nic ujac
xD spoX poradniczek ale ja tam wole ""PaLka"":)
genialny poradnik :D ja chyba zaczne z niego korzystać od 19 lvl. szkoda tylko, że nieatkualny, bo sio i mass healing jest dla pacc :C
Pese_Hood
03-03-2007, 21:23
wlasnie zalozylem nowe konto na ktorym bede druidem i ten poradnik napewno mi sie przyda
Wielkie Dzieki Za Napisanie Jego
dobry poradnik ale jak zabijałem 1 dwarf guarda odechcało mi sie expić na następnych walnoł mnie 90 i sie nie dziwie miałem plate seta i volcano rod stell helmet i ancient shield :/ a teraz to se pobije je i nie muw że 27lv nie trzeba zniemiać eq
tibijczyk_bialy_13
07-03-2007, 12:31
;) super poradnik ;) napewno mi pomoze :D jestem nowy :P w mainie od wczoraj :evul:
Może nie jest to poradnik dla nowych graczy ale i tak baaardzo mi się podoba!!
Uwielbiam takie historie niektorzy gracze pisza opowiadania i to jest na tego styl wielkie GZ! 3maj tak dalej8o
Davido16
09-03-2007, 09:22
@Ujo
more naab plax? jesteś druidem, nie knightem, więc idzie za tym - NIE BLOKEREM
@topic
bardzo ładny poradnik, w połączeniu z historyjką jeszcze lepszy ^^
Wspomniales ze napiszesz cos takiego dla knighta?plax napisz!Bede wdzieczny!
Kapistar
11-03-2007, 02:46
@Topic
Ten poradnik jest bardzo fajny, wczoraj nabiłem moim drutem 25 lvl tyle, że na początku nie expiłem na Orcach w Thais tylko na rotach w Venore - i kasa szybko leci, i dużo jedzenia jest, i w ogóle spox. Także na niskim lvl radze chodzić na roty w Venore i na Amazon Camp(gorzej jak ktoś zluruje Witcha, ale to się rzadko zdarza)
A tak ogólnie to polecam ten poradnik i oceniam go na 8/10
nom... sam gdy zaczynałem grę moim drutem nie wiedziałem co i jak...
do 19 expiłem na orcach i ew. beholderach, było spox, ale stwierdzam, że nabicie 27 na cycach jest trudne ja polecam początkowe piętra z guardami w kazo... No a dalej owszem, do 33 raczej spox da się na guardach (tak jak piszesz), w niższych częściach. Guardy sa naprawde znakomite do epxienia... z tym, że najlepiej od 20 lvl (exura vita :cup: ) (ty polecałeś 27+ z monkiem, uważam, że można nawet wcześniej), ja tak robie i co prawda exure vite użylem ytylko raz, pomyliłem hotkeye :P zamiast gran zrobiłem vita :P (ale jednak warto ją mieć, zawsze coś się może zdarzyć:P)
Story świetne, wielkie GRATZ
bardzo mi pomogłeś tym poradikiem (sądze, że naprawdę welu ludziom) w zaczęciu mojej wilekiej przygody druidem (wcześniej byli palek i knight :P), wachałem się - drut czy sork.... wybrałem druta i nie żałuję :P
AN koniec, wime, że mam tylko 24 lvl tą postacią, a mówię o expieniu do 33 lva i tak dalej, ale mam kumpli, drutów & sorków na takich lvlach (35+) i nawet 46 Master Sork mówi, że jemu szybko exp leci na guardach :P
Uffff ale się rozpisałem, narqa (jutro test z anglika muszę się dalej uczyć :P)
AAAA test! ;( nie mogę zaraz sie nerwowo załamię ;( i do teog matma dochodzi (o jezuuuuu) ;(
poradnik dość ciekawy ale jak zaóważyłem na wyższych lvlach dość trudno utrzymać mlvl wyższy od lvla, np taki MDW ma podajże 83 mlvl(albo 84) a lvl ma 301
Lesialdinio
27-03-2007, 19:59
To Cud A Nie Poradnik
Mi sie poradnik tam Podoba
Ale ja gre rozpoczynam ale będzie coraz lepiej;)
tomusmasterous
31-03-2007, 22:00
poradnik jest ok 10/10 sam gram druidem i niezle mi idzie
mam pytanie jaka bron najlepiej trenowac???
ODP
riczmondo
07-04-2007, 13:44
karmazynowy zwierz masz git magic lvl:cup: :cup: :cup:
topic
swietny poradnik
bardzo ladnie:) :)
niektorzy uwazaja ze robienie run jest do d**yX( X(
riczmondo
07-04-2007, 13:45
poradnik jest ok 10/10 sam gram druidem i niezle mi idzie
mam pytanie jaka bron najlepiej trenowac???
ODP
ziomek driud nie trenuje broni:p
edit@
jezeli tak bardzo chcesz to cluba
super poradnik moim zdaniem najlepszy na forum :)
tomusmasterous
09-04-2007, 21:43
Znalazlem blad (maly ale zawsze)
w kolo thais pod ziemia (jeden z 1 screenow)nr "6-zejscie na draga"
tam sa 2 dragi... ogolnie poradnik jest super!!!!!!!
Postepowalem zgodnie z poradnikiem grajac drd na celescie(noooobski srw), 4h nabijalem 1lvl (25-26), od 19 proponuje kupic stealth ring i zacząc expic na Outlaw camp(świetny exp i kasa).
NIkt normalny nie expi na acient temple do 19 lvl do 11-12 max, potem cyce do 19-22 i outlaw camp.
Nie radze nikomu grać na Celestii, to Bardzo zanoobiony srw i te kolejki.....
PS. przeniosłem sie na Titanie, gram sorkiem jeżeli jest ktos z Titani to miło by było poznac (nie mam kolegow) Nick: duloon stan
Hero Gruby
10-04-2007, 17:19
grajac druidem, powiekszajac swoje poziomy, nachyla sie mysl jak zrobic anni - sorc ma ue i moze na wiele mniejszym poziomie zrobic, a druid na jakim lvlu ma mniejwiecej szanse zrobic i w jakim +/- poziomowym teamie.
Podajcie mi swoje propozycje ;) Dzieki
@UP
Ty mi Hero podaj GG :).
Rozmawiałem z dużą ilością druidów na Calmerze i większość robiła na 110.
Team jaki mieli to 1 Knight, Druid i 2x Sorc.
Ty drutem bierzesz uhy, sdy, bursty i to co każdy czyli might ringi i stone skiny.
I spokojnie powinieneś zrobić.
uczen teofilka
10-04-2007, 18:51
Ciekawe ile Ci zajeło zrobienie tak zarąbistego poradnika.To jest najlepszy poradnik na forum.WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE
Hero Gruby
10-04-2007, 19:27
Przypuszczalnie dajac ze bede mial level 110. To jakie lvle mialy pozostale profesje knjat i 2 sorkow. Bax co do gg ;d odezwij sie na tibi na priv Ci podam;)
wlkjacek
10-04-2007, 22:15
http://www.uploader.pl/file/20341/mojfilmik.rec.html
Czy to jest dobre skillowanie na Orcach :confused:
Tak okiem specjalisty proszę mi pwoiedzieć :P
Fajny poradnik super zdjecia ale... Dlaczego napisałeś że na 27 lvl na dwarfach guardach ma druid expic:evul: . Wkońcu od 26 lvl druid ma quagmire rod ( atakuje z trucizny) a jak dobrze napewno wszyscy wiedzą krasnoludy są odporne na trucizne wiec?? Może lepij od 19 lvl expic na dwarfach a od 26 na cyclopach . Ale reszta suuper ;)
jestem Drutem na 33 Poziomie :P Bardzo sie przyda tylko na moim servie Na Dwarf Duzo pk =[ :(
Ghard Lage
24-04-2007, 14:06
Wszystko super ale podałeś expowiska, o których wszyscy wiedzą i jest tam zwykle dużo ludzi -.-
Wendaren
25-04-2007, 14:39
Super poradnik.
Mam tylko jedno pytanie: czy w tych wszystkich kopalniach dwarfów nie ma GSa? I jeszcze na ghoustlandzie byś mógł zaznaczyć gdzie jest GS bo w każdej opisanej miejscówce przez ciebie to na mapie respawnu pisze że GS jest [oprócz orców i hydr hyba] i to może budzic niepokój. No ale ty tam zaznaczyłeś poziomy to spoko.
Ale i tak superowsko :)
BARDZO dobry poradnik. Jest o tyle ciekawszy że urozmaicony krótką, aczkolwiek wciągającą historią. Gratulacje dla ciebie.
niezly poradnik najleprzy nie taki jak inne ze gdzie masz expic tu niezle opowiadales
Calkiem fajny poradnik :)
Napewno swierzym drutkom sie przyda :D
9/10
wlkjacek
04-05-2007, 22:58
@4x UP Ja trapłem w Ghostlandzi na GS-sie. http://tibia.pl/earth.php?x=32303&y=31912&z=11
To link, gdzie są schody w dół na GS. Jak weźmiesz na -5 to zobaczysz schody z kratami (nie da się wejść sporwrotem). Chyba tam dalej jest jakaś dziura. Lecz nie wiem bo na 2 hity dedlem. Pozdro
fajny poradnik komus napewno sie przyda
Super poradnik na pewno przyda się wielu osobom.
Sporo się napracowałeś przy tym:p
Wszystko ładnie,przejrzyście ogólnie super:cup:
10/10
Kocham ten poradnik!! Za każdym razem jak jestem na forum to go czytam i nawet w tibi się nim posługóje.Super opisany i wgóle jest COOL ;)
kapustka1994
11-05-2007, 22:08
karmazynowy ten poradnik jest mistrzowski teraz mam 20 druida ale wszystkiego nauczylemsie z tego poradnika!!!8o
Poradnik niegdyś zainspirował mnie do grania druidem, lecz to była krótka "zajawka". Napisany jest świetnie. 11/10
Maxiek15
15-05-2007, 22:35
niezły poradnik ale ja expie na cycach od 9 lvla jak tylko mam exurę
:(dlaczego nie ma obrazków naprzykład z mapą!?!?!?! TYLKO SĄ KWADRATY Z CZERWONYMI KRZYRZYKAMI ;( prosze o pomoc
Qlowacki
05-06-2007, 22:53
Własnie ja tez mam problem.
Nie widze mam tych na ktorych rzekomo pokazujesz punkty A,B,D itp.
Dzieki za pomoc
pozdrawiam
to jest swietne
wlasnie tego szukalem
zaczynam grac druidem...
bylem glupi... hahah wzielem knighta :0
GRATZ super poradnik porządnie napisany!!Właśnie robie uh makera ;] i na 100% skorzystam !!
Qlowacki
06-06-2007, 22:05
Moze ktos wkoncu pomoc?
Bo widze ze na tym forum olewka kompletna.
Chcialbym zauwazyc ze nie ma nigdzie map ktore sa opisywane w tym poradniuku!
paxer125
08-06-2007, 18:50
X(Daj Obrazki i mapki bo są opisy tylko niewiadomo do czegoX(
B)Właśnie zrobilem Duida i wszystko co było w twoim poradniku użyłem jest COLLB):cup:
;(X(niema obrazków dawac je tutaj !!!X(;(
Qlowacki
08-06-2007, 21:19
Czy tutaj wogole sa jacys moderatorzy dzialow czy jak to nazwac?
ile mozna czekac, pisalem juz kilka dni temu (3 albo 2)
dajcie ku*** te obrazki bo zaczne przeklinać :evul:
Karmazynowy zwierz
18-06-2007, 00:24
Ogolnie to zdjecia zniknely bo wykasowalem je przez przypadek z photobucketa,ale spokojnie to sie da naprawic.
Narzekacie na to ze poradnik jest przesadzony z lv? To jest wersja dla osob ktore zaczynaja grac. Chcecie wersje hardcore to moge ja tez dodac. Gdzie 100lv w 2 miechy klepalem.
Chcecie cos jeszcze?podajcie to teraz.macie na to czas do 1-4 lipca bo wtedy bedzie update poradnika ze wam w piety pojdzie.
Nie czytalem wszystkiego co pisaliscie wczesniej bo tego troche sie tu nazbieralo. Przeczytam natomiast wszystko co napiszecie po tym poscie.
Od was teraz zalezy co bedzie w tym poradniku...
Pozdrawiam.
PiscemNatareDoces
18-06-2007, 00:34
Pytania do Karmazynowego zwierza:
1. jakie miasto polecasz wybrac na nowym servie (duzo slabych, i coraz lepszych potworkow nieodpornych na trucizne 8-13 lvl) itp. oczywiscie pacc
2. czy czasem ja nie mozesz grac to robisz np. uhy czy cos, czy to kompletna strata czasu, i zamiast kilku dni robienia uhow wiecej zarobisz np. hero/hydry/bk ?
3. od jakiego lvla mozna expic na dragach solo druidem na HP bez waste, minimanlnie na 0 wychodzic
4. to samo co wyzej ale z DL, BK solo/i z blokerem, Hero solo/z blokerem
5. uzywasz na 120~ tempesta, volcanic, czy chodzisz z mieczem?
6. zwracaja ci sie solo demony?
7. od jakiego lvla mozna solo na vampach bez waste / solo / summony?
8. nie boisz sie ze po updacie bedziesz udupiony? nie czujesz braku respektu druidow? nie masz zadnych przykrosci z tego powodu? i czy nie wkurza cie ze ciagle musisz walic z visa?
9. czesto na nizszych lvlach pisali do ciebie h-lvl knighci z propozycja hunta? jak tak to np. na takich hydrach zwracalo ci sie? dawali ci kase? czy np. itemki tez? no i czy dobry exp jest jako siocher lub czy dobra kasa?
10. zamienilbys swoja postac na sorcerera? jak nie to dlaczego? albo na knighta i palladyna?
Bardzo, bardzo, bardzo bym prosil o odpowiedz na te pytanka Karmazynowy Zwierzu ;) ;*
Poradnik super, troche szkoda ze brak zdjec !! jeszcze go dokladnie przejrze i napisze w jakims poscie nizej co moglbys dodac.
Karmazynowy zwierz
18-06-2007, 01:03
Pytania do Karmazynowego zwierza:
1. jakie miasto polecasz wybrac na nowym servie (duzo slabych, i coraz lepszych potworkow nieodpornych na trucizne 8-13 lvl) itp. oczywiscie pacc
2. czy czasem ja nie mozesz grac to robisz np. uhy czy cos, czy to kompletna strata czasu, i zamiast kilku dni robienia uhow wiecej zarobisz np. hero/hydry/bk ?
3. od jakiego lvla mozna expic na dragach solo druidem na HP bez waste, minimanlnie na 0 wychodzic
4. to samo co wyzej ale z DL, BK solo/i z blokerem, Hero solo/z blokerem
5. uzywasz na 120~ tempesta, volcanic, czy chodzisz z mieczem?
6. zwracaja ci sie solo demony?
7. od jakiego lvla mozna solo na vampach bez waste / solo / summony?
8. nie boisz sie ze po updacie bedziesz udupiony? nie czujesz braku respektu druidow? nie masz zadnych przykrosci z tego powodu? i czy nie wkurza cie ze ciagle musisz walic z visa?
9. czesto na nizszych lvlach pisali do ciebie h-lvl knighci z propozycja hunta? jak tak to np. na takich hydrach zwracalo ci sie? dawali ci kase? czy np. itemki tez? no i czy dobry exp jest jako siocher lub czy dobra kasa?
10. zamienilbys swoja postac na sorcerera? jak nie to dlaczego? albo na knighta i palladyna?
Bardzo, bardzo, bardzo bym prosil o odpowiedz na te pytanka Karmazynowy Zwierzu ;) ;*
Poradnik super, troche szkoda ze brak zdjec !! jeszcze go dokladnie przejrze i napisze w jakims poscie nizej co moglbys dodac.
Ad1. Najpierw venore gdzie kupujesz czary, a pozniej edron (trole,gobliny,roty) jak tam zajete to mozesz na tombach z warhammerem (jezeli juz sa na serwerze)
Ad2. Robilem uhy chyba jakies 4h wlacznie liczac moje cale granie druidem. Nie masz czasu na tibie?logout i baw sie rl.
Ad3. Na upartego mozna 50-60 (ja tak robilem i byl albo zysk albo max waste 3-5k, ale to przy totalnym pechu) liczy sie oczywiscie wprawa jeszcze.
Ad4. dl'e solo z mana shieldem od 70 mozna ale waste. Od 80lv bez mana shielda jechalem ale to spore ryzyko. Od 90lv mozna, ale tez musisz miec wprawe. Bk sie nie oplaca wogole. Za wolno sie respia. Hero d 80lv solo a z blokerem od 50-60.
Ad5. tempest
Ad6. nie
Ad7. Powiem szczerze ze vampy na vamp hellu mnie nie ciagnely. W tombach mozna juz od 50lv solo z visa i tempesta jak jest sam.
Ad8. Obecnie nie gram druidem. Posiadam teraz paladyna wlasnie ze wzgledu na updata. Jednak mysle ze przed czy po upie, druid i tak bedzie najchetniej brana profesja na hunty ze wzgledu na "sio". Vis wymiata...
Ad9. Od 36lv siedzialem na hydrach i zawsze ktos mnie chcial. Wydawalem jakies 5k na manafluidy i zawsze mialem spory zysk.
Ad10. Na sorcera nigdy bo ue czy e wava raczej nie uzywalbym za czesto. Paladynem teraz gram bo sie nim gra w miare szybko i ciezko. Pozatym posiada wiecej kasy a kazdy hunt mu sie zawsze zwraca. Knight za wolno skilluje.
Mam nadzieje ze pomoglem...
PiscemNatareDoces
18-06-2007, 01:14
ok dzieki Ci wielkie :*
wlasnie zauwazylem ze duzo ludzi ciagnie do druida i palladyna naraz ;/
a tak szczerze, myslisz ze bedzie nowy serv w te wakacje pvp? i kim radzilbys grac: elder druid czy palladyn? bo w pallu mnie denerwuje troszke tylko dlugie skilowanie i wydawanie kasy na speary, ale bardziej to ze w roku skzolnym jak nie moge grac to zawsze moge zrobic bp uhow druidem a pallem raczej nic nie zarobie ;/ pozatym druid fajny leczy ludzi na huntach i tanio leczy siebie, summony i gilde na wojnie jakiejs ;P jak jest :D i mi sie podoba tez to ze druidow jest malo. A w pallu ciagnie mnie to ze wali na dysta, czyli jego pozycja np. na wojnie, expi fajnie bo ucieka przed potworkami, nie ma problemow takich jak druid ktory musi celowac z visa itp. tylko bije dragi i ucieka :P ale nie poba m isie ze pall jest biedny, a druid ma duzo kasy i moze se ladnie domek drogimi itemkami dekorowac.
Doradz zwierzaczku kochany plx :(
Karmazynowy zwierz
18-06-2007, 01:52
@PiscemNatareDoces
Zle troche myslisz. To paladyn ma wiecej kasy zawsze. Idzie taki na dragi to kupuje bolty za 2k i troche manasow. Wypadnie mu jeden dragon shield i ma zwrot. A druid to kupuje 20bp mf i idzie. Nieraz moze sie nie zwrocic.
Druid nie ma problemow z visem, a palladyn ma problemy z distem bo to sztuka dobrze uciekac przed dragiem zeby cie nie zatlukl.
Palem mozna naprzyklad robic bursty, strzaly albo HMM jak chcesz afkowac.
Wszystko zalezy od tego kim masz ochote grac. Druid to raczej profesja ktora najwiecej expa zdobywa jak jest z blokerem, a paladynem mozna samotnie klepac niezlego expa i kase.
PiscemNatareDoces
18-06-2007, 12:42
@PiscemNatareDoces
Zle troche myslisz. To paladyn ma wiecej kasy zawsze. Idzie taki na dragi to kupuje bolty za 2k i troche manasow. Wypadnie mu jeden dragon shield i ma zwrot. A druid to kupuje 20bp mf i idzie. Nieraz moze sie nie zwrocic.
Druid nie ma problemow z visem, a palladyn ma problemy z distem bo to sztuka dobrze uciekac przed dragiem zeby cie nie zatlukl.
Palem mozna naprzyklad robic bursty, strzaly albo HMM jak chcesz afkowac.
Wszystko zalezy od tego kim masz ochote grac. Druid to raczej profesja ktora najwiecej expa zdobywa jak jest z blokerem, a paladynem mozna samotnie klepac niezlego expa i kase.
Ale czy robiac zalozmy 10bp uhow od poniedzialku do piatku, i expiac druidem zalozmy 5 godzin w sobote, zarobie wiecej niz robiac bolty pallkiem tyle czasu co druidem uhy i expiac tymze pallkiem 5h ?
Karmazynowy zwierz
18-06-2007, 13:19
@PiscemNatareDoces
Jezeli taki bedzie twoj styl gry to druid lepszy...Chociaz by pod wzgledem zarobionej kasy.
PiscemNatareDoces
18-06-2007, 13:35
Karmazynowy Zwierz, dalbys mi na priv msg swoje GG? Bo chcialbym zadac jeszcze pare pytan i nie chche co chwile nabijac postow? ;P
Karmazynowy zwierz
18-06-2007, 17:00
Karmazynowy Zwierz, dalbys mi na priv msg swoje GG? Bo chcialbym zadac jeszcze pare pytan i nie chche co chwile nabijac postow? ;P
Pomysl co chcialbys sie mnie spytac i to wszystko daj w jednym poscie. Ja postaram sie odpowiedziec i byc moze komus jeszcze sie to przyda.
Zrozumcie ze nie mam tyle czasu zeby kazdemu doradzac na prw. Moge to napisac na forum do ogolnego dostapu dla wszystkich.
Nie robie tez zadnych wyjatkow.
PiscemNatareDoces
18-06-2007, 17:30
No wiec tak, teraz zadam ci kilka pytan, ale prosze, po tym napisze jeszcze ostatni post, i obiecuje ze beda w nim wszystkie juz pytanka ;P tak wiec na ta chwile chcialem jeszcze zapytac o pare rzeczy:
1. czemu zdecydowales sie grac palladynem od 0 a nie 120 elderem!? bo nudno sie gra druidem czy tylko ze wzgledu na update? I mowisz ze pallkowi sie zawsze zwraca? i czy to prawda ze druid ma na hydrach 50k/h (pall tak nie ma nigdzie) i wychodzi na 0 lub troche kasy dostaje?
2. na jakim lvlu druid moze wykonac annihilator na pvp?
3. bardzo , bardzo bym prosil, czy moglbys po update napisac swoje hity z visa/sd/explo/hmm średnie itp. sprzed update i jakie masz po update. Bardzo bym byl ci wdzieczny!! Nastepne pytania zbieram i napisze w ostatnim juz poscie! Bardzo ci dziekuje jak odpowiesz zwierzaczku :)
Karmazynowy zwierz
19-06-2007, 21:15
No wiec tak, teraz zadam ci kilka pytan, ale prosze, po tym napisze jeszcze ostatni post, i obiecuje ze beda w nim wszystkie juz pytanka ;P tak wiec na ta chwile chcialem jeszcze zapytac o pare rzeczy:
1. czemu zdecydowales sie grac palladynem od 0 a nie 120 elderem!? bo nudno sie gra druidem czy tylko ze wzgledu na update? I mowisz ze pallkowi sie zawsze zwraca? i czy to prawda ze druid ma na hydrach 50k/h (pall tak nie ma nigdzie) i wychodzi na 0 lub troche kasy dostaje?
2. na jakim lvlu druid moze wykonac annihilator na pvp?
3. bardzo , bardzo bym prosil, czy moglbys po update napisac swoje hity z visa/sd/explo/hmm średnie itp. sprzed update i jakie masz po update. Bardzo bym byl ci wdzieczny!! Nastepne pytania zbieram i napisze w ostatnim juz poscie! Bardzo ci dziekuje jak odpowiesz zwierzaczku :)
Ad1.Gram palem poniewaz elder druida sprzedalem, a teraz wracam z zimowego snu spowrotem do tibii. Czemu znowu nie gram druidem? Po co? Juz wiem wszystko o nim. Czas na nowe doswiadczenia.
Ad2. 110lv powinno sie udac. Moja postac robila w teamie 4 eldersow z lv od 110 do 130.
Ad3. Z visa dochodzilo do 290 chyba plus tempest. HMM nigdy nie uzywalem, ale podejrzewam ze cos kolo 130? Explo od 0 do 5xx. Sdkami klepalem od 600 do 800. Nie wiem jak bedzie po updacie. Moge jedynie podejrzewac ze vis do okolo 200 spadnie, a sdki do 500-650. Mowie tutaj o lv 120 z 66mlv.
No, no .... wyczerpujace i przydatne <brawo>
Poradnik spoko, tylko czemu opisane są punkty (A,B,C itd.) w opisie Mt. Sternum, a nie ma mapek? Tylko jest screen z polowania na Hydry. A w innych poradnikach normalnie mi się wczytują mapki, więc chyba nie ja mam ze sprzętem kłopot. Zróbcie z tym coś
Karmazynowy zwierz
21-06-2007, 20:50
Poradnik spoko, tylko czemu opisane są punkty (A,B,C itd.) w opisie Mt. Sternum, a nie ma mapek? Tylko jest screen z polowania na Hydry. A w innych poradnikach normalnie mi się wczytują mapki, więc chyba nie ja mam ze sprzętem kłopot. Zróbcie z tym coś
Powtorze. Poniewaz przez przypadek wykasowaly mi sie zdjecia z photobucketa. Z uwagi ze teraz mam sesje i slaby dostep do internetu w akademiku nie jestem tego w stanie naprawic na dzien dzisiejszy. Postaram sie to zrobic w przyszlym tygodniu zaraz po tym jak wroce do domu.
Spoko poradnik.. polecam innym
NIGDY NIE IDZ NA ORASHBALLA MAJAC NIE MNIEJ NIZ 130lv :-ppppp
Na orshaballa sie nie chodzi on jest w najazdach.
Zamiast thais mozna wybrać carlin- isć do northport i tam do 13, pózniej na dwarfy soldiery i dwarfy,a puzniej na tomby lub ghostland.
NIGDY NIE IDZ NA ORASHBALLA MAJAC NIE MNIEJ NIZ 130lv :-ppppp
Na orshaballa sie nie chodzi on jest w najazdach.
To tylko taki żart. Troche poczucia humoru ...
Zamiast thais mozna wybrać carlin- isć do northport i tam do 13, pózniej na dwarfy soldiery i dwarfy,a puzniej na tomby lub ghostland.
Jak nie chcesz to nie musisz chodzić tam gdzie jest napisane w poradniku, o gustach sie nie dyskutuje :p.
Tibian-Killer
25-07-2007, 21:20
To expienie na orkach było troche żmudne, ale ogułem poradnik 100000/10.
Najbardziej podobało mi sie zakończenie, już wiem jak dostajemy się do świątyni po śmierci :) nie do końca, ale zawsze coś. Poradnik SUUUPER. Aha, było wspominane o bazyliszku i to wiele razy, może żeby go zabic należy na ścianie powiesić lustro(mirror) to sie zmieni w kamień albo coś :P, albo użyc use lusterkiem na niego... Poradnik wymiata.
Iść do northport? A tam są wogule jakieś expowiska prucz wolf i spider? :D .
riczmondo
03-08-2007, 08:46
hyba cos nie wyszlo ;(sa same x zamiast zdjec popraw to
riczmondo
03-08-2007, 08:51
a to juz wiem czemu nie ma :baby:nie czytalem wczesniejszych postow sorry za nieuwage
Świetnie opracowany poradnik . U mnie masz 9/10
Khan1991
05-08-2007, 16:40
Poradnik super , chociaż dla newbie mogłeś tez napomknąć o kasce czerpanej z bp uh :P
Eh czemu te podziemia mount sternum sie niepojawiaja
kurcze a tak chcialem tam ekspic
co do poradnika bardzo dobry,ale gram drutkiem i mam mala propozycje
od 13 lvla pacc może milo expić na larvach w ankh.jest tam szybki resp a można nawed expic do 19+.po 19 polecam już mieć morta i visa wienc jakoś ćwiczymy m lvl do minimalnie 18 jak sie uda to do 22 i wyjazd robimy na scaraby xD.
Taktyka:wbijamy na 'ukryte scarabsy' najlepiej na wshod od ankh (do bramy najbardziej na lewo potem w zdloz moru kierujemy sie na polodnie i tam sa scarabsy,czasami mozna wykopac wejscie do tomba :D)wykopyjemy,walimy z rod i staramy sie nieuciekac od scaraba tylko z visa go dobijac...exp taki se ale fajny sposob na zrobienie lvla (wystarczy okolo 150 amny na scaraba zaleznie od tego ajk czensto visa używamy) , wylatuje raczej mało kaskui wienc sierednio sie opyla...ten sposob jest wolny co prawda ale bezpieczniejszy od mount sternum,i niewymaga refleksu,noo jeszcze lagi sie zabardzo na scarabsach nielicza tak wienc w miendzy czasie fajnie jest wskoczyc jak sa lagi.
@topic
10/10 bardzo dobry przejżysty,miło sie czyta:cup: tylko jeszcze dodaj jakies expowiska na pacc (hydry sa,proponuje ankh. d lair bo to ejst warte opisu!!!)
@do modkow
gadam glupoty?usuń posta jak potrzeba,ja to tylko user i staram sie troche udoskonalić poradnik jak mi wyjdzie to wajnie jak nie to chyba niepowinniście sie wstydzić usuwania,przecież niepoto to macie by głopoty i spam ogarniały porzondne forum...
co do poradnika bardzo dobry,ale gram drutkiem i mam mala propozycje
od 13 lvla pacc może milo expić na larvach w ankh.jest tam szybki resp a można nawed expic do 19+.po 19 polecam już mieć morta i visa wienc jakoś ćwiczymy m lvl do minimalnie 18 jak sie uda to do 22 i wyjazd robimy na scaraby xD.
Taktyka:wbijamy na 'ukryte scarabsy' najlepiej na wshod od ankh (do bramy najbardziej na lewo potem w zdloz moru kierujemy sie na polodnie i tam sa scarabsy,czasami mozna wykopac wejscie do tomba :D)wykopyjemy,walimy z rod i staramy sie nieuciekac od scaraba tylko z visa go dobijac...exp taki se ale fajny sposob na zrobienie lvla (wystarczy okolo 150 amny na scaraba zaleznie od tego ajk czensto visa używamy) , wylatuje raczej mało kaskui wienc sierednio sie opyla...ten sposob jest wolny co prawda ale bezpieczniejszy od mount sternum,i niewymaga refleksu,noo jeszcze lagi sie zabardzo na scarabsach nielicza tak wienc w miendzy czasie fajnie jest wskoczyc jak sa lagi.
@topic
10/10 bardzo dobry przejżysty,miło sie czyta:cup: tylko jeszcze dodaj jakies expowiska na pacc (hydry sa,proponuje ankh. d lair bo to ejst warte opisu!!!)
@do modkow
gadam glupoty?usuń posta jak potrzeba,ja to tylko user i staram sie troche udoskonalić poradnik jak mi wyjdzie to wajnie jak nie to chyba niepowinniście sie wstydzić usuwania,przecież niepoto to macie by głopoty i spam ogarniały porzondne forum...
radzę poczytać słownik, nie bój się nie gryzie ;)
A co do poradnika to dobry, jak grałem druidem to bardzo mi się przydał ;]
Kamil_Volf_Druid
14-08-2007, 11:35
MOIM ZDANIEM SUPER PORADNIK :: ZNASZ SIĘ NA RZECZY :: :) ŚWIETNY PORADNIK AŻ ŁAPIE ZA SERCE :p
podoba mi sie ten temat :]
Powinno być takich tematów więcej, choć mało ludzi czyta takie tematy, co potem pszekłada się na ich gre (robią sie tzw noobami) :]
pozdro
Poradnik bardzo dobry 8/10. Dlaczego 8 ? Wszystko jest git ale mam kilka zastrzeżeń m.in:
- Nie uważasz ,że expienie do 19 lvl na orcach w ancient temple jest żmudne i monotonne? Ja expilem na Foldzie do 13 a potem na dwarf soldiery sie przeżuciłem.
- Twój sposób expienia jest git ale podałeś expowiska zajebiście zapchane przez innych graczy np: takie Dwarf mines, albo mt.Sternum i nawet ghostland jest juz przeludniony:(
- Ja tak długo bym plate seta nie trzymał i odrazu po osiagnieciu 20 lvl i wykonaniu desert questa kupił crown helmet ,mamoth fur cape ,fur bootsy no i guardian shield (cape i bootsy wprowadzone w nowym update) a p legi zostawił.Napewno na 20 lvl bedzie sie mialo chociaż te 5k przed desert questem w banku z robienia lotów np. i te 15k (po quescie) bedzie wystarczyć (ba nawet może troche zostanie)
- Dlaczego nie opłaca sie zatrzymywac uhów? przeciez nigdy nie wiadomo kiedy cie cyce,guardy,lub nawet dsy (jak sie niewidka nagle skonczy) otoczą a wtedy bardzo możliwy dead i płacz i nowe eq trza kupować więc zawsze te pare uhów sie przyda ;)
- Powinienes opisac nie tylko hydry bo jak ktoś nie ma PACC to nie moze na nie isc z paczka ,więc powinieneś ,bo napewno znasz opisać sposób expienia na demonie czy pohu:)
MuchaHiszpanska
09-09-2007, 13:10
Wie ktoś gdzie są te mapki bo niwiem gdzie je podejrzeć te ne których są expowiska drogi itd. Dzięki za pomoc
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Mi z tego poradnika najbardziej podobaja sie historyjki p;
Spox poradnik tylko,że
Heal Frend Only PACC :(
kumpel007
07-10-2007, 18:40
Najlepszy poradnik jaki przeczytałem.Wielkie GZ:cup:
Skozystam z niego zaczynam grać drutem narazie 5 lvl ale wbije 8 i skorzystam.
Mam prblem... mianowicie mam 13 druida
i nie wiem gdzie expic co prawda expie na mino guardach i cyclopach ale troche wolno mi idze exp bo jest tam
duzo graczy i jeden zabija drugiemu i teraz nie wiem
gdzie expic , bezpiecznie i szybko
prosze pomużcie
DziekiB)
i nie wiem gdzie expic co prawda expie na mino guardach i cyclopach ale troche wolno mi idze exp bo jest tam
prosze pomużcie
DziekiB)
prosze pomużcie
DziekiB)
prosze pomużcie
DziekiB)
Wszystko pieknie tylko jakbys mogl jeszcze raz wrzucic zdjecia bo ich niewidac :D
Przydalo sie wielkie dzienki :)
daje ci :cup:
TepmleroniX
12-10-2007, 14:36
X(nie ma to jak spamowac forum co nie Vertex??!!
a co do poradnika to 8/10 bo zdjecia nie wchodza nie wiem czemu :/
Monsword
22-10-2007, 09:27
poradnik zajefajny tylko jeden problem... mi sie nudzi expienie na orkach na 9 lvlu a co dopiero expic do 19...
Vertex expij na fibuli ;p
Brabbit666
24-11-2007, 12:14
Poradnik super, szczególnie story:cup:. Tylko faktycznie strasznie ciężko się expi do 19 na orcach, lepiej iść na roty, dwarfy, cyce a posiadaczom pacc po ostatnim updacie opłaca się expić na mamutach i barbarianach w raider campie :p Ale ogólnie poradnik super :cup::cup:
Ps: rehostnij obrazki bo nie widać ;)
Piciaz1213
25-11-2007, 18:12
Bardzo dobry poradnik.Dawno już takiego nie widzialem.8o
ApolloPL
25-11-2007, 18:26
zarabist poradnik:)
KrEmAs KAc
26-11-2007, 16:23
Wspaniałe
na jakim lvlu iść na orchabala??
Marcinexx
02-12-2007, 13:14
Kurcze ... Dlaczego nie widze Tych mapek ? Co jest ? nie widac ich tylko jest Krzyżyk "X" ze się nie da oglądnąć... powie mi ktoś ? :(
Fajny poradnik :cup:. Ale coś mi nie pasuje... Nie wiem jeszcze co:p
Wrozbita
07-12-2007, 13:21
Bardzo mi się podoba spoko koles przyda mi sie bo tez gram druidem
Repucik Dla Ciebie :D 8o
Wrozbita :cup::cup:
LittleDevilPL
09-12-2007, 22:51
Poradnik Super. Sporo my pomógł musze powiedzieć. Nic bym w nim niezmienił. Najlepszy jaki widzialem ocen 10/10:cup:
informat6
18-12-2007, 23:32
Super poradnik. Dzięki niemu wbiłem 31 lvl, ale mie dedli na 29 :(.
A po za tym super. Niestety, mógłbyś naprawić mapki i przystosować poradnik do tibi 8.1.
Rotherdamie
19-12-2007, 03:29
Drogi autorze:
Jesteś moim idolem jesli chodzi o grę druidem i pisanie poradników.Ten jest jednym z najwiekszych hitów ostatniego update. To własnie ty zainspirowałeś mnie do gry Druidem i pokazałeś jak we właściwych rekach można zrobic z niego maszyne do expienia. Dzieki tobie zrozumiałem ,że nie tylko Sorc moze byc power gamerem ,a Druid nie słuzy tylko do robienia uhów.
Twój poradnik pokazuje jak efektywnie można wykorzystac jego czary oraz defensywną nature Druida do expienia i wspomagania drużyny. Jednak po tym update wiele sie zmieniło , niektóre czary nie są już takie przydatne jak dawniej ,a niektóre całkowicie usunieto i wprowadzono nowe. Poza tym expowiska tez sie zmieniły i dodano do nich nowe ,niebezpieczniejsze potwory niż kiedyś. Druid zyskał sporo na sile choc jest to pewnie chwilowe. Ja nawet znalazłem zwłoki Crypt Shamblera w Mt. Strenum więc twoja interwencja jest niezbędna.
Dlatego też mam prośbę :
Nie mógł byś na nowo zacząć przeżywać nowe przygody starym Druidem oraz zapoznac sie z nowymi czarami i expowiskami aby wreszcie móc zaktualizować ten poradnik ,który znów mógłby być pomocny i służyc na nowo dobra rada dla poczatkujacych. Bo własnie po to on powstał i jest tu ciągle. Nie zawaham sie stwierdzic ,że jest on lepszy niż ten autorstwa znanego Emoka. Jest on w ogóle najlepszym poradnikiem dla Druida na forum.
Z wyrazami uznania:
Rotherdamie
@up
dolaczam sie do prosby :)
Fajny poradnik wiem gdzie expic :D
THX
Nie zawaham sie stwierdzic ,że jest on lepszy niż ten autorstwa znanego Emoka.
To ja jestem znany?:D
Miło mi.
Super poradnik ,napewno mi się przyda oby takich więcej
Mordoplastyk
25-12-2007, 22:33
siema
jak piszesz poradnik dla druida to pewnie bedziesz mogl mi powiedziec czmu jak chcem uzyc runy SD to ona nie dziala
wyswietla mi sie napis "Your level is too low"
moj druid ma 42 lvl i 39 m lvl
przed Updatem na tibia 8.10 wszytko bylo jak nalezy, a tezaz nie wiem i szukam u ciebie pomocy
prosze o szybka odpowiedz
informat6
26-12-2007, 00:39
Jak sie nie czyta newsów, to lipka.
Ostatnio Cipy z powodu tego że grupa 20 lvlelowych noobków zabijała 150+ lvl z SD (Megabomb), wprowadziła zmiany w runach czyli można używać konkretnej runy, na poziome którym się ja tworzy (np. UH na 24 lvl i 4 mlvl można użyć, a HMM od 25 lvl itd.).
Mordoplastyk
27-12-2007, 17:18
dzieki
nie wiedzialem o tym wiec 3 lvl w przud i moge uzywac :D
najgorzej ze nie teraz;(
dzieki
nie wiedzialem o tym wiec 3 lvl w przud i moge uzywac :D
najgorzej ze nie teraz;(
wie ktoś może czy mogę np... kupiłem 90 dni pacc i zostało mi jeszcze 10 dni to czy te 10 dni pacc moge przepisać na innego chara, na innym końcie???
tibianos-95
30-12-2007, 20:43
Bez przesady... Poradnik napisany fajnie... Popracuj nad ortografią !!!
Ale ale, dla początkującego druida nie jest on zrozumiały... Więcej grafik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;) Tak to OK
Rotherdamie
02-01-2008, 04:29
To ja jestem znany?:D
Miło mi.
No jezeli ja cie znam i widze twój wywiad i poradnik na forum i widze pod nimi stosunkowo dużo komentarzy to tak.
Karmazynowy zwierz
02-01-2008, 12:51
@ Rotherdamie
No normalnie za ta przemowe w piatek bedzie aktualizacja na potrzeby nowego updata.
fructis12
02-01-2008, 19:17
Super poradnik na pewno skorzystam.
Bo chcę sobie zrobić druida słyszałem że wymiata!!
Thx for you B)
Miodzio ;)
firenizija
04-01-2008, 09:26
nie wiem jaki level dociągnąłeś, ale na wyższych levelach nie wyciągniesz wyższego mlevela niż levela...
poradnik opisany dla facc, troche bylo o pacc ale mało...
poradnik slaby 3/10 to był najgorszy poradnik jaki widziałem.
informat6
05-01-2008, 16:16
nie wiem jaki level dociągnąłeś, ale na wyższych levelach nie wyciągniesz wyższego mlevela niż levela...
poradnik opisany dla facc, troche bylo o pacc ale mało...
poradnik slaby 3/10 to był najgorszy poradnik jaki widziałem.
Widocznie nie grałeś na Tibi 7.6 -.-. Dzięki temu poradnikowi, jak już wspomniałem wbiłem sobie 34 lvl. Przyda się jednak aktualizacja gdyż zamiast dwarfów wybrałem sobie umarlaki pod Mount sterum. Nie wspomnę o orc shamanie i zerku oraz dragu które występują w podziemiach Acienst Temple (8.1 up). Hity z Halistrom rod mogą świetnie się nadać na d-lair czy Ghost land bez HMM. Cryptery,mumie,duchy i inne są naprawdę lepsze od dwarfów. Dlaczego? Zapomniałeś dodać o "BP OF MF" (teraz jak kto chce "BP OF MP"). Przy dwarf guardach mamy waste, jeśli nie będziemy robić lootbaga, a z umarlaków wystarczy złoto żeby nie było waste - są one łatwe a loot bardzo może być ciekawy - Mumia...Loot..."Black Peral (rzadko)" - już jedna mi wypadła XD.... Tak czy siak - Up 8.1 = Up Poradnika
Poradnik super :] Dzieki niemu miałem luźny start z lvl chociaż po nowym update'cie jest troche cieżej expić z różdzką od 19 lvl ( Necrotic Rod atak śmiercią ) Mam 2 małe pytania . Mam druida na Neranie 25lvl z 25mlvl . Chciałbym wiedzieć czy to odpowiedni mlvl na ten lvl ? ? A drugie pytanie to po ile moge sprzedawać na moim servie bp z Uh ? Jeśli ktoś gra na servie to prosze o odpowiedź.
Noo Tutek bardzo ładny, chociaż powiem o kilku expach...od 19 nie trzeba bić cyców bo ja pierwsze 8-14 levele nabiłem je na cycach pod thais (czasami zapchany, zależy od szczęścia, a obok jest resp mino i mino guardów) tuż obok kąpieliska i tunelu na fibulę, ale i tak się przyda poradnik wielu newbie, a nawet czasem nie im ;)
witam. Mam wielką prośbe do autora poradnika. nie wiem z jakiego podowu nie widze grafik widzę tylko jedną upnij te obrazki na http://imageshack.us/ i podaj w postach do nich linki. Jak dodasz to 10/10 pozdrawiam i dzięki
Daje reputka temu kto to zrobi
Lepszego poradnika nie widziałem thx jestem druidem
Stachu Pover
Arczi2112
20-01-2008, 17:11
poradnik spoko napewno mi sie przyda ;)
Bezimiennik
20-01-2008, 22:53
Nie no zarombisty poradnik. Karmazynowy zwierz ma u mnie big plusa. :p:p:p.
jakby ktos sie mnie pytal gdzie expic drutem z 24 lev i dobrym eq ... to mowie : te orci w thais :D tam tez powoli na shamany ... i jestes zadowolony ;) powoli lev idzie a nawet ten exp wciaga ja tylko tam chodze exp mym drutem :p
speed'speed
27-01-2008, 18:51
fajny poradnik bardzo mi pomoże pomimo że jestem druidem- weteranem to przyda mi się bardzo szczególnie po ostatnim upie gdy wróciłem do tej profesjii.B) pozdro dla wszystkich maniaków tibii i dla rudego wafla z candii ..l..
Kosiarztrafki
30-01-2008, 14:22
a gdzie ten obiecany update poradnika? :(
bo czekam i czekam..
a gdzie ten obiecany update poradnika? :(
bo czekam i czekam..
Bo widzisz, Zwierzak olał sprawę i nie dotrzymał słowa :(
Karmazynowy zwierz
13-02-2008, 23:45
Mozecie zamknac temat bo tibia.pl mnie nie interesuje.
Zwierzak olal sprawe bo ma lepsze rzeczy do roboty niz robienie czegos dla strony ktorej tworcy sami nie chca ruszyc dupska w kierunku jej polepszenia.
Moja skromnosc mnie dobija, ale to byl najlepszy poradnik na tym forum. Wiekszosc na nim to jakies bzdury dla ludzi ktorzy juz umieja grac w tibie (wiec po co im poradnik) a moderatorzy chyba o tym nie wiedza.
Moze kiedys stworze wlasne forum, ale napewno nie bede sie udzielac tutaj.
Cya
Biernon92
14-02-2008, 10:40
SPOKO PORADNIK xD
Mozecie zamknac temat bo tibia.pl mnie nie interesuje.
Zwierzak olal sprawe bo ma lepsze rzeczy do roboty niz robienie czegos dla strony ktorej tworcy sami nie chca ruszyc dupska w kierunku jej polepszenia.
Moja skromnosc mnie dobija, ale to byl najlepszy poradnik na tym forum. Wiekszosc na nim to jakies bzdury dla ludzi ktorzy juz umieja grac w tibie (wiec po co im poradnik) a moderatorzy chyba o tym nie wiedza.
Moze kiedys stworze wlasne forum, ale napewno nie bede sie udzielac tutaj.
Cya
Żegnaj. :<
Szkoda. To naprawde kawał dobrej roboty.
Ludzie, którzy dzielą się swoim doświadczeniem, zasługuja na wyrazy szacunku. I myslę, ze gdybys uaktualnił swój poradnik, pomoglbys jeszcze wiekszej liczbie osob.
partymouse
17-02-2008, 02:40
hehe ladnie napisane!
informat6
19-04-2008, 21:44
No cóż. Tibia z czasem się nudzi. Brak kumpla w tibi jest jak stracony czas. Twój poradnik był najlepszy, przez screny i historię. Troszkę Pacca troszkę Facca. Bardzo żałuje że odchodzisz. No ale cóż - Tibia otwiera nowy rozdział w życiu, ale wszystko ma swój początek i koniec.
link do tego arta od czasu do czasu pojawia sie na stronie glownej, a obrazki nie dzialaja, wiec warto bylo by to naprawic.
piramjida
25-01-2009, 19:55
Poradnik Karate jest imo lepszy niz twoj, nie wspominajac o poradniku Ameriova. Jak chcesz byc oryginalny to porusz oryginalny temat, tak jak np. Ameriov trapowanie, a nie robisz ni to opowiadanie ni to poradnik, wole rzeczowy poradnik przedstawiajacy efektywne lvlowanie. Nie mowie, ze jest zly, ale najlepszy - sorry, no.
link do tego arta od czasu do czasu pojawia sie na stronie glownej, a obrazki nie dzialaja, wiec warto bylo by to naprawic.
A po co? To stary poradnik, są nowe expowiska, różdżki, drogi rozwijania postaci, poradnik ląduje do wspominania starych dobrych czasów.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.