PDA

Pokaż pełną wersje : Rope Spoty (itd.), są a czasem ich nie ma to nie ściema :P

Dziutrix
22-12-2005, 06:14
Sprawa jest prosta: ROPE SPOTY itd.

Chodzi o znalezienie sposobu na sprawdzenie czy po wejściu w jaką dziurę będziemy się mogli ropnąć spowrotem :P

Kilka miesc, z których nie da się wrócic :P

Troll mountains (koło Thais) - jest tam dziura opisana "Śmieci wrzucać do kosza" po wejsciu w nia nie mozna sie ropnac :/ na szczęcie jest tam w okoloy tylko 1 slime i chyba rotek :D a dalej łatwo bo same trolle... i w koncu wyjdziemu (nawet nie trwa to aż tak długo :))

Rookgaard - Training room. Tyczy sie to bodajrze przedostatniego UP-DATE,u otóż w tym powieszczeniu w "pokoiku" z potworkim są schody, które prowadza na gore, jednak, gdzy już tam wejdziemy to schodów nie ma.

Ghostland - GS cave - wchodzimy na doł po schodach/pochylmi (nie wiem jeszcze tam nie byłem) i za nami pojawiają się kraty i oczywiście GS przed nami. Z tego, co wiem trzeba przebiec (lub zabic GS) przez ten "cave" do dzwigni (wiecej nie powiem - quest spoiling) i tam jest wyjscie.

NO WIĘC JAK SPRAWDZIĆ, CZY PO WEJSCIU W JAKĄĆ DZIURĘ itd. BĘDZIE MOŻNA WRÓCIĆ??? bo ja np. lubie wskakiwać, sprawdzać co tam jest :P i ropowac sie szybko na gore :D

Proponuje wrzycic cos malo cennego w dziure i ropnac ja - jak sie da - rope spot, jak nie - no rope spot :D (jeszcze tego nie sprawdzalem, bo nie miales okazji byc przy norope spot o ktorym wiedział ;/)

Czekam na inne pomysły (i sprawdzenie tego:))

Sprawa z pochylniami, schodami: mysle że nie da się tego sprawdzić.

Vanhelsen
22-12-2005, 07:13
Nie da się 8o
Można jedynie skorzystać z Magic Rope i to nie zawsze (bo po schodach raczej nie da rady :P) Poprostu trzeba:
a) Zmać dobrze mapę Tibii i takie spoty
b) Mieć szczescie i takich spotów unikać :P (jeśli ci to przeszkadza)

Elig
22-12-2005, 07:23
Proponuje wrzycic cos malo cennego w dziure i ropnac ja - jak sie da - rope spot, jak nie - no rope spot

Tu nie masz racji. To czy uda ci sie wciagnac cos na gore za pomoca rope jest niezalezne od tego czy na dole jest rope slot czy nie. Dla przykladu: idziecie z kumplami na pewien popularny quest na pustyni i podrodze jest pewna dziura, jesli w nia wejdziesz znajdziesz sie w malym pomieszczeniu bez wyjscia. Wtedy jedynym sposobem na ratunek jest wciagniecie cie po linie przez jednego z twoich kumpli. Mimo iz nie ma tam rope slota to i tak uda im sie ciebie wyciagnac.

Walekifa
22-12-2005, 11:50
RPG-NIESPODZIEWANKA

Czy ktoś na tym forum czuje jeszcze klimat mmorpg??

Dziutrix
22-12-2005, 20:24
idziecie z kumplami na pewien popularny quest na pustyni i podrodze jest pewna dziura, jesli w nia wejdziesz znajdziesz sie w malym pomieszczeniu bez wyjscia. Wtedy jedynym sposobem na ratunek jest wciagniecie cie po linie przez jednego z twoich kumpli. Mimo iz nie ma tam rope slota to i tak uda im sie ciebie wyciagnac. czyli chodzi o tzw. 10K quest. a jak wpadniesz w taka dziure sam? to co? zabic sie samemu runami????

DR.UTi
22-12-2005, 20:51
RPG-NIESPODZIEWANKA

Czy ktoś na tym forum czuje jeszcze klimat mmorpg??

MMORPG to zupełnie co innego niź RPG, i to drugie ma klimat, a MMO może się schowac. Bo w D&D, Warhammerze czy Neuroshimie, to Gamemaster wie co się wydarzy, i planuje "niespodzianki", a tutaj GM jest po to by Banować.
Jedyne klimaty tibi to Biegunowy (Folda, Vega, Senja), umiarkowany (Tibia, Edron, Fibula) Zwrotnikowy, i równikowy (Darama, Tiquanda)....

Vanhelsen
22-12-2005, 21:42
czyli chodzi o tzw. 10K quest. a jak wpadniesz w taka dziure sam? to co? zabic sie samemu runami????Wystarczy dojść do wyjścia...

Walekifa
22-12-2005, 21:52
MMORPG to zupełnie co innego niź RPG, i to drugie ma klimat, a MMO może się schowac. Bo w D&D, Warhammerze czy Neuroshimie, to Gamemaster wie co się wydarzy, i planuje "niespodzianki", a tutaj GM jest po to by Banować.
Jedyne klimaty tibi to Biegunowy (Folda, Vega, Senja), umiarkowany (Tibia, Edron, Fibula) Zwrotnikowy, i równikowy (Darama, Tiquanda)....

Bo tutaj RPG muszą tworzyć sobie sami gracze,i pracownicy cip softu...gdybym mógł tworzyć rpg w tibi(bo jest to możliwe,tyle że cip soft siedzi sobie przy kawce i tasóje nowe Euro za pacce)to ta gra nigdy by się nie nudziła.Kiedys w tibi ponoć było rpg.Ja gram w tę grę półtora roku,u jedyne co widziałem to denny najazd potworów na Ab...

Hupe
22-12-2005, 22:06
Wystarczy dojść do wyjścia...

Chodzi o to ze wpadasz do malej jaskini, z ktorej nie ma wyjscia. jedyny sposob to zawolac kogos kto cie ropnie :S lub popelnic samobojstwo.

Karmazynowy zwierz
22-12-2005, 22:27
Hmmm...

A moze po prostu sprawdzic na mapie naciskajac zeby ci pokazalo poziom nizej. Jesli mozna sie ropnac to bedzie na mapie zolty znak, jak nie to bedzie pusto...

Rabanbar
22-12-2005, 22:35
Niestety ropnąć cie ktos moze zawsze więc ropujac item nie sprawdzisz czy tak sie da. A magic rope nie dziala na takie spoty.

Aval'yah
23-12-2005, 16:43
Wrzuć kolege do dziury, jak nie wyjdzie to znaczy ze nie ma rope spota ;p

Dziutrix
24-12-2005, 11:53
Wrzuć kolege do dziury, jak nie wyjdzie to znaczy ze nie ma rope spota ;p hehe :D

A co do tych map to ja korzystam z mioch własnych :D ale jeśli jest to sposób to sobie skoluje, mam nadzieje że to nie jest traktowane jako chakowanie (chatowanie) :P

Arturos
25-12-2005, 15:32
A na desercie ? jezeli wejdziesz to zeby wyjsc musisz sie bardzo nameczyc :P tyle tam gofna ze ohoho

Dziutrix
25-12-2005, 17:01
A na desercie ? jezeli wejdziesz to zeby wyjsc musisz sie bardzo nameczyc :P tyle tam gofna ze ohoho
czyli takie silne potworki, czy po prostu tak zawalone smieciami ?? :>