zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Era rycerzy?

Nyksus
22-12-2005, 14:08
Siema

Tak więc zastanawiałem się długo zanim napiszę ten temat. Chodzi mi głównie o tej Uptade świąteczny. Tak bardziej to o Knightów. Wydaję mi się że po uptadzie knight jest o wiele lepszy. Pewnie niektórzy z was zadadzą sobie pytanie " czemu ? ". Już wam mówię. Otóż gdy mana szybciej się odnawia Knight może więcej przetrwać. Np. blokuje draga i mu się mana szybko odnawia to szybko robi Exura. Tak samo z Utevo Lux. Niestety jest jeden minus, Magic Lvl tak wolno rośnie że strach się bać. Ale jednak wydaję mi się że to nastała ERA KNIGHTÓW. A co wy o tym sądzicie?

P.S : Mi się knightem teraz gra o wiele lepiej ^^.

Tomciu
22-12-2005, 14:13
chcoiaz mam palka pod avatarem to nieraz grma knightem na saphrize i jest o wiele lepije na sliamch spokojnie poskilujesz bo szybko exurki siem odnawiajo .Jest zdecydowanie lepiej i exori czesciej mzona psuzczac :)

Vil
22-12-2005, 14:15
Faktycznie. Co minute wali exure. Po prostu wymiata..

Baradax
22-12-2005, 15:26
Mlvl wolno rosnie?
Jesli szybciej rosnie mana, wiec mozesz zrobic wiecej czarow, wiec szybciej idzie mag level. Lecz nie jestem pewien czy dlugosc wzrastania Mlvla idzie wolniej po Update u knighta.

Van'Rusty
22-12-2005, 16:16
Po update zauważyłem własnie że zmalała liczba knightów chodzących po świecie a sorców i drutów jakoś dużo się zrobiło .

lord vanmon
22-12-2005, 16:27
po update szybciej rosnie mana poniewaz kiedys jesli uzyles pzykadowo exury i spalalem 25 many to 20 many szlo na m lvl a 5 traciles a teraz kazdy puntk many sie liczy do m lvla :)

Magus
22-12-2005, 16:40
Dobrze ze rycerz w ogole ma jakies czary, jako typowy rębacz w swiecie fantasy nie powinien miec mozliwosci jej uzywania, chyba ze bylaby profesja 'wiedźmin' :P. Ale na szczescie rycerzy, tworcy Tibii nie uwzględniaja przyjętych kanonów i robia gre po swojemu.

DRoN
22-12-2005, 16:51
... macie racje , ja miałem zacząć po upie grać magiem , bo tak pięknie sie zapowiadało , ale zagrałem moim knightem i musze przyznać , że exura jest prawie jakby sie miało ihy , tylko nie można mieć odłożonych na zapas ... ale co jakieś 75 sekund można odnowić ~20hp + 12,5hp z regeneracji ... chodze na lepsze potworki , które nie robią zbyt dużych dmg , ale jednak wcześniej bym na nie nie chodził z racji szybkiego hp lose ...
@ edit : nie sądze , że knight jest najlepszy , ale mówie , że on nie został aż taki poszkodowany ... też gram w gw , ale mało tam ludzi jest (nikogo nie spotkałem :P ...

LookAS
22-12-2005, 16:56
Hmmm. Nie sądze... Teraz czas na drutów + sorców- są praktycznie nie do zabicia (bez sdkow, na nizszym lvl) dzieki odnawianiu sie czarow, o rozdzkach juz nie wspominajac... A knght, jak to knight.... Na poczatku dobry, pozniej tylko blokuje.... :evul:

ripper
22-12-2005, 19:04
W sumie masz racje, lepiej mi się grało po niż przed updatem. Knight dostał prezent na Święta xD

Nyksus
22-12-2005, 20:00
No właśnie :) Teraz ja mam knighta na 46 na selenie. I z exori to ja sem ide na 3 dragi naraz i looz zabijam uzywajac co 1 minute exori ;) Nie ma to jak 2 mana - 1 sek ;)

Gustek
22-12-2005, 20:02
Era knightów?
Moim zdaniem to wręcz przeciwnie... sorc i drut wali teraz różdżką nawet po 65, jeśli chodzi o leczenie to mogą się leczyć exura gran i vita z prędkością światła :p (gran chyba się bardziej opłaca na początku)
A taki knight? Właściwie nic mu nie ulepszyli, tylko pogorszyli bo nawet do głupiego antidotum trzeba mieć jakiś lev (nie pamiętam jaki <LOL>)

@EDIT
no chyba że masz PACC :]

DRoN
22-12-2005, 20:12
... czytaj ze zrozumieniem , bo ulepszyli każdemu ... kiedyś używano do mlvl train tylko utevo/exiva , a teraz każdy spell sie opłaca ... a exure można używać 4x częściej , więc knightowi sporo to dało ... nie jest to może era knightów , bo magowie dostali najwięcej , a knight najmniej , ale jednak coś dostał ...

Neho
22-12-2005, 20:21
Gdyby knight blokuajc draag leczyl sie exura to w 50% przypadkow by padal, ale szybsza mana = wiec na mlvl, wiec nie wiem czys ei cokolwiek zmienilo ;) No poza czestoscia uzywania spontanow oczywiscie ;)

De'Alor
22-12-2005, 20:57
Taak, zawsze jak ide bloczyc draga uzywam exury :) Mam knighta 28 lvl skille 72.72. Chcialem isc na cyce. Ale oczywiscie nie moge bo 300 noobow lvl 10 - 14 na cycach expia -.- I w dodatku od update nie wiem czemu ale kazdy debil z rozdzka mysli ze moze lac cudze potwory. I potem musze na prawie minute przerywac expienie zeby odczekac skulla -.- Albo moj best hit w czlowieka to 113 z d lancy. Ale zwykle wchodza hity: 20, 30, 0 itp. A sorc na 33 lvl ma rozdzke i zawsze wali ~30. I jeszcze ma sd i inne. Skoro sorkowi dali jakby bron zadajaca niewiele mniejsze obrazenia od knighta(soldek na 2 - 3 bomby) to czemu nam nie dadza sd od 7 m lvl? Albo m lvl rosnacy na tyle szybko zeby byla szansa na wyzszych lvl uzywania SD. Nie sadze ze to era knighta ale zawsze go lubilem i i tak nim bede gral.

Celastian Kight
22-12-2005, 21:06
Szczęście knighta polega na tym, że nie da się go tak bardzo zreformować. W lecie CIPsoft zabrał się za pallów (łamanie spearów), a teraz za magów. Niektórym może podobają się różdżki, ale sa też tacy, którzy są niezadowoleni z ograniczeń lewelowych do czarów. Knight jest taką ,,bezpieczną" profesją. Wszyscy niezadowoleni ze zmian w swojej profesji przeżucają się na knightów. To jednak, czy nastanie jego era, zalezy od kolejnych updatów. Może Cipsoft tym razem zrobi coś, co przyciągnie dużo ludu do jakiejś profesji?

pavelek
26-12-2005, 20:50
Mlvl u knighta rośnie 4 x wolniej ale też mana odnawia się 4 x szybciej. Knight rzeczywiście jest teraz jakby "faworyzowaną" profesją przez CIPsoft. Ale co się stanie jak zabraknie sorków?
Mogę się założyć że w następnym uptade będzie coś dobrego dla sorców, bo sorców teraz mało(ja już zauważyłem)i jeśli będą sami knightci no to o gs hucie dla knightow ze skillami 80/80 na 40 lvl sie nie będzie opłacał bo bez sorka to do dupy. I sorce mi się wydaje zostali bardziej szanowani teraz. Taki 30 knight nic nie powie 25 sorcowi. Bo dojscie sorcem do 25 lvl to jest wyczyn mniej wiecej taki jak dojście knighta do 40 lvl.

Hupe
26-12-2005, 21:11
Mial byc update dla sorców a jak zawsze wyszedl dla knightów xDDDDDD

Teraz juz nie uzywam uh, only mfy przy expie (guardy,cyce,tomby). I mlvl szybciej rosnie wam powiem :]

eerion
26-12-2005, 23:26
Era knightów?
Nie sądze jeśli mam być szczery.
exura i tak ci się nie przydaje na silniejsze potwory.
Sorc został w tym update zarazem wzmocniony jak i osłabiony - bo na niższym lvlu szybciej expi, a na wyższym droższe hunty są (trudno runy kupić)
Knight - jemu się tyle zmieniło że używa czarów od któregoś levelu.
No i ejst troche bespiecnziejszy - bo teraz mało który sorc będzie szalał z SD na low-lvlach a wand = mały dystans + mniejszy dmg (więc może pruc silniej)
Tak więc...
Update raczej równoważy - jak już CIPsoft mówił - profesje.
Stara się doprowadzić je do równego poziomu.
Bez wywyższania czy poniżania którejkolwiek.
Teraz czas na czary druidów :D

Frapper
27-12-2005, 01:17
a my z kumplami czekamy...wkońcu ,Wam , rycką dosypią tak mocno że soule , lvl na uhy/hmmy i łamiące się speary razaem wzięte nie będą w stanie tego przebić...mam nadzieje, że sie doczekam...ale co jak cos...blokuje palkiem kumplowi guardy(kumpl 17 lvl druid) a tu mi wbija sorc na 8 lvl z wandem i nam guardy klepie -.-

jastr
27-12-2005, 08:14
Ehh no cóż nie jestem za updatem zimowym (te poziomy !!!)faktycznie knight (jak zwykle zresztą) nic nie oberwał a sorc i drut :/ ludzie co wy się tak tymi różdżkami podniecacie?? jak bym chciał walić z dystansu to bym palkiem grał teraz fakt mana 4 razy szybciej rośnie ale za to wymogi do czarów(tych ważniejszych) wzrosły również około 4 razy mlvl również wolniej rośnie:/ te update ma za to 1 wielki plus teraz sorc i drut do ~25lvlu nie musi obawiać się pk czemu? no bo po co zabijać jak i tak on nic poza jakąś różdżką nic nie ma :)) więc czy nadeszła era knightów??? spójżdzie na statsy światów knightów zawsze było najwięcej już dawno była epoka knightów

Galeon
27-12-2005, 08:20
tez sadze ze knighci sie polepszyli w magii. :) ale ten mlvl! o boze! X(

Apon
27-12-2005, 08:23
buahahhaha :baby:
no cos Ty ;) czemu knightow sorcow i drutow maja rozdzki na wojnie maja gotowe runy i wala z nich i rozdzek i są lepsi :cup: :evul: :D B) ;) :) :p :] 8o :cup:

lordvatt
27-12-2005, 08:24
ja gram sorciem mam 31 level (38 pacc days left :P)
robienie run od wiekszych leveli ? <jupi> mam 31 level moge zrobic explo :)
pozatym szybka mana fajna sprawa bo mozna uzywac czarow z ktorych inaczej by sie nie skorzystalo :P

rodzki : wiec tak SD + rozdka + great energy beam !! wiecie jakie comba wale? w potwora po 500 ^^

Galeon
27-12-2005, 08:28
aha! :confused: w koncu knighci najlepiej walą nie na dystans swordem axem albo clubem a nie z run! :confused: ale gafe strzelilem :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

jastr
27-12-2005, 08:30
hehehe runy gotowe runy uśmiałem się do łez
Widziałeś kiedyś 45lvlowego run mekera ??? nie ja też nie a zgadnij od którego levlu można robić SD ??? No nie śpiesz się iii tak po updacie SD można robić od 45 lvla więc jaki z tego wniosek??? teraz runy będziemy kupować w sklepach:) wiem że teraz można niezłe kombo walnąć ale jeśli masz SD:) no i spróbuj teraz zacząć grę sorcem PS.Powodzenia:)

Galeon
27-12-2005, 08:52
thx! zrobie se druta jako uh makera albo ih makera :)

MKM
27-12-2005, 09:08
Na ere knightów mi to nie wyglada bo nic poza predkością many się nie zmieniło, jedyne co jest denerwójące to brak ludzi którzy sprzedawali by uhy chodźby nawet za 3k :/. Wszystko mi sie podoba ale runy w sklepach powinny stanieć. Wszystkie profesje by na tym skorzystały. Wkońcu niektórzy sorckowie i druidzi zaczeli by grać a nie stać pod dp i robić uhy hmm-y etc.

jastr
27-12-2005, 09:27
MKM po zimowym Updacie widziałeś jakiś run mekerów??? Przecież teraz to takie poziomy są potrzebne nawet do głupiego adori gran (HMM) bodajże 25 lvl że nikt tego nie robi. Na tych poziomach to już dragi i gsy z blokerem hunciło się. Jak już pisałem teraz runy kupować się będzie w sklepie a sorcowie i druci od 25lvl do 45 będą nagminnie pkowani dla run. Ceny run zbliżą się bardzo do cen w sklepach i nikt tego nie zatrzyma. Jedyne rozwiązanie to obniżenie cen w sklepach i z całą pewnością zgodzą się ze mną sorcowie druty knighci i pallowie. Mi jako sorcowi lepiej runy kupować w sklepie niż je samemu robić tym bardziej że dopiero zaczynam grę sorcem i nie mogę ich robić :)

Crocir
27-12-2005, 10:21
era knightow?no moze tak ale jest to duzo takich znoobialych knightow na 10-13 levelach stojacych w depo w carlin i expiacych na trollach ze skillami 35/35 8o ja naprzyklad mam druida na 20 levelu przywyklem do tego ze robie diznennie bp uh i sprzedaje za 3k i tak sobie robie te 20k okolo tygodniowo a tu nagle update i 8o no ale coz nie zalamuje sie i nie gram knightem!postanowilem ze zrobie ten 24 level i bede gral jak przed update, poza tym mlevel rosnie troche szybko bo sa te rozdzki :D :D :D

Rzorek
27-12-2005, 10:47
modle sie o to zeby knightom zaczely sie lamac miecze:D i naprawiac u kowala<wtedy byscie nie mielli juz az tyle kasy>

Vil
27-12-2005, 11:06
IMHO:

-ryc w zasadzie zyskuje na update, ceny uhow siegaja cen sklepowych, przez co koszty expienia pozostaja praktycznie takie same, mlvl leci bez zmian, na plus wychodzimy dzieki wiekszej roli exury i wzmocnionym mfom, polecam filmik z tibia.de ( 145 ek expi z exori na behemotach - wbrew pozorom szybko i oplacalnie ).

-palek - nadal na niskim levelu expi szybciej od ryca, nadal nie potrzebuje duzo treningu, bola go troche wieksze koszty run. Wiekszy koszt czarow - zazwyczaj ma wystarczajaco many by uzyc np. vity 2-3 razy, a ze mana odnawia sie szybko wiec i z tym nie ma wiekszego problemu. Koszty expienia w wiekszosci przypadkow bez zmian.

-sorc/drut - zgnieciony. Przez pierwsze kilkanascie leveli moze zarabiac jedynie wandem na rotach, pozniej zmuszony jest kupowac runy po horrendalnych cenach, znacznie opoznione jest wykonywanie wiekszosci trudnych questow ( UE ... ), zwlaszcza na nowych swiatach. Oplacalnosc expienia na mid lev spadla z niskiej do bardzo niskiej.

Podsumowujac: knight nie traci nic, przez to dogania palka. Sorc lezy .

MKM
27-12-2005, 12:28
MKM po zimowym Updacie widziałeś jakiś run mekerów???

Widziałem, ale niema ich już w takim stopniu jak pare miesięcy temu...

Najlepszą żeczą (jak dla mnie) było by zrobienie tańszych run w sklepach. To by wszystkim ułatwiło grę która stała by się bardziej atrakcyjna (tak mi się wydaje).

Dziutrix
27-12-2005, 12:37
Od dnia "updejtu" gram sorkiem. Na razie lvl mam, jaki mam, ale muszę przyznać, że sorkiem gra sie o wiele łatwiej niż przed Update'em. Mana szybko regeneruje, czary można często użyuwać, a co do run to po co one jak sie ma różdżke. hmm - 5 strzałów (kiedyś 70) 280 many chyba a za 280 many to tyle razy mozna rozdzka strzelic, że hej... i jeszcze na utevo lux i inne zostanie.
Ostatnio zaatakował mnie o 2 leleve "wyższy" knight. Jak dostał z vand of vortex (:P) parenaście razy to nawet ucieczka nie pomogła i błaaagaaaał o litość :D
Wg. mnie świetnie sie gra sorkami po updacie, a co do knightów... łatwiej sie gra po updacie :D

jastr
27-12-2005, 12:44
No wiesz zdażają się jeszcze zapaleńcy 24~30 lvl runmekerzy ale to musisz mieć niezłego protektora żeby móc sobie pozwolić na robienie run. Nigdy w histori tej gry ceny run nie były tak wysokie (za wyjątkiem nowopowstających światów) Przecież to paranoja teraz hunt sorcem i drutem to ogromny wydatek(no są różdzki) ale powtarzam po raz 100 gdybym chciał walić z dystansu to bym został pallem a nie sorcem czy drutem. Kiedyś gra była idealnie wyważona knight w pierwszej lini reszta w obwodzie. pall wali ze strzał/boltów drut i sorc hmm i sd, a teraz to ja już nie wiem co to jest. Ilekroć CIpsoft bieże się za "uleprzanie" profesji to wychodzi jakiś kogelmogel.

MKM
27-12-2005, 12:50
modle sie o to zeby knightom zaczely sie lamac miecze:D i naprawiac u kowala<wtedy byscie nie mielli juz az tyle kasy>

Lepiej nie paplaj takich głupot bo jeszcze tak zrobią :P i bedzie strasznie :D

Z tego wszystkiego najlepiej wychodzą rookstyerzy, tam im się nic nie zmienia... ale kto wie... :|

szkodi
27-12-2005, 13:06
Hmmm. Nie sądze... Teraz czas na drutów + sorców- są praktycznie nie do zabicia (bez sdkow, na nizszym lvl) dzieki odnawianiu sie czarow, o rozdzkach juz nie wspominajac... A knght, jak to knight.... Na poczatku dobry, pozniej tylko blokuje.... :evul:

zdziwilbys sie ze tylko blokuje pozniej :P pozniej moze expic na dragach/necro/wrl/behe czy vampach ;] do tego dolicz guardy czy cycki ;] szybko sie tym expi i na wyzszych lvlach juz naprawde jest na czym :P

Xyrax Knight
27-12-2005, 20:45
Są + i - ubdate bo szybciej przynajmniej mana rośnie, ale zle zrobili dlamnie bo teraz gram na świecie refugia i tam zaden DRUID nie sprzedaje uh....I weś tu żyj....Ciekawe komu by sie chciało robic uh makera ;/

Karat Akus
27-12-2005, 21:27
Według mnie sorci wychodzą na plus w tym update. Po 1: mają różdżki. Po 2: szybciej się expi na low lv. Po 3: dzięki różdżką mogę chodzić na silniejsze potwory niż przed update. Który sorc na 12/13 lv i mniej więcej takim samym mlv, chodziłby na dsy?? Praktycznie żaden. A teraz co chwila widzę na dsach sorci.

Nyksus
27-12-2005, 22:54
Nom, co chwile sorca widac na dsach i oni mają po 10 lvl :p Jednak to jest te chamstwo ze knight musi trenic, meczyc sie i miec duzy lvl zeby zabic dsa a tutaj taki sorc na 10 lvl z wandem przybiega i zabija na luzie :/

PS : Co do lamania mieczy to niech tak zrobia a jade do cipsofta i skopie ich rowno :P

Ashlon
28-12-2005, 00:44
No wiesz zdażają się jeszcze zapaleńcy 24~30 lvl runmekerzy ale to musisz mieć niezłego protektora żeby móc sobie pozwolić na robienie run.

A co, chcesz powrotu farm druidow? Teraz sorc/druid robi runy na wlasny uzytek, ew. sprzeda.

Nigdy w histori tej gry ceny run nie były tak wysokie (za wyjątkiem nowopowstających światów).

A ja zawsze myslalem, ze runy na nowych swiatach szly z oporem i byly tanie...

Przecież to paranoja teraz hunt sorcem i drutem to ogromny wydatek(no są różdzki) ale powtarzam po raz 100 gdybym chciał walić z dystansu to bym został pallem a nie sorcem czy drutem.

Znajdz mi przed tymi update'ami biednego sorca. Teraz na reszcie nie bedzie dysproporcji typu "biedny knight-bogaty sorc". No i z twojej wypowiedzi wynika, ze postacie strice magiczne walczyly w zwarciu...

Kiedyś gra była idealnie wyważona knight w pierwszej lini reszta w obwodzie. pall wali ze strzał/boltów drut i sorc hmm i sd, a teraz to ja już nie wiem co to jest.

Po prostu utrudnili troche zycie sorcom na wyzszych lvlach, zeby nie bylo za latwo.

Rapinus
28-12-2005, 08:03
Knight może i teraz ma fajnie, ale za to jakaś biedna postaćsie wydaje, zobaczycie CIPy utrudnią trening najtowi,zobaczycie..
Knify bedąsie łamac rotfl

Dziutrix
28-12-2005, 08:16
Przecież to paranoja teraz hunt sorcem i drutem to ogromny wydatek(no są różdzki) ale powtarzam po raz 100 gdybym chciał walić z dystansu to bym został pallem a nie sorcem czy drutem.
Teoretycznie HMM, GFB SD itd są na dystans, praktycznie też

Który sorc na 12/13 lv i mniej więcej takim samym mlv, chodziłby na dsy??
Ja ostatnio padłem na DSie :/

jastr
28-12-2005, 08:27
A co, chcesz powrotu farm druidow? Teraz sorc/druid robi runy na wlasny uzytek, ew. sprzeda.

A ja zawsze myslalem, ze runy na nowych swiatach szly z oporem i byly tanie...

Znajdz mi przed tymi update'ami biednego sorca. Teraz na reszcie nie bedzie dysproporcji typu "biedny knight-bogaty sorc". No i z twojej wypowiedzi wynika, ze postacie strice magiczne walczyly w zwarciu...

Po prostu utrudnili troche zycie sorcom na wyzszych lvlach, zeby nie bylo za latwo.
Farm??? Czy po majowym updacie były jeszcze jakieś farmy??.Oczywiście jak ktoś się uparł to mógł nabić SP i robić runy i tak w kółko ale myślisz że to się zmieni teraz też jak ktoś się uprze to zrobi druta nabije 24 lvl (co sprawnemu graczowi zajmie około tygodnia albo i mniej) i będzie robił to samo co przed updatem:) Biedny knight bogaty sorc??? kiedy ty to widziałeś?? Zastanów się od kiedy to 50lvl owy sorc jest bogatszy od 50 lvlowego knighta??? Bogactwo postaci nie zależy od profesji ale od umiejętności i szczęścia. Po huncie zawsze itemy dzieli się po równo + zwrot Uhów dla knighta więc nie wiem czemu knight to taka biedna postać była. Właśnie teraz runy będzie się robiło tylko na własny użytek (więc albo graj sorcem albo nie używaj run albo kupuj w sklepie:)) Od kiedy to hi levlowym sorcom żyło się "tak łatwo"(mała liczba żyć kiepski defens) spróbuj zabić hilvlowego knighta ile to się trzeba było namęczyć ile run poszło no i jaka drużyna była potrzebna a sorca dużo mniej żyć słaby defensiv no chociaż zawsze można było ratować się ucieczką.:)
Pisząc walić z dystansu chodziło mi o to że po prostu zaznaczyć i sam strzela celowanie runami wymaga sporo wprawy i każde trafienie przynosi satysfakcję:)

Swir
28-12-2005, 08:33
@up
Oczywiscie ze byly farmy, tylko w gorszym tego slowa znaczeniu - na Cave Botach jechali i soule nabijali + runy robili.... niekiedy to nawet 3 kopalnie ( 1 i 2 pietro ) byly zajete przez bubków na 14-15 lvl na Botach... Wnerwiajace... Tacy kolesi ci zabijali potworki do traina - ja musialem sie chestami odgradzac - odciolem ta odnoge korytarza i koles sie zaciol - stal przy tych chestach i lazil w kolko...

Ashlon
28-12-2005, 09:35
Farm??? Czy po majowym updacie były jeszcze jakieś farmy??.Oczywiście jak ktoś się uparł to mógł nabić SP i robić runy i tak w kółko ale myślisz że to się zmieni teraz też jak ktoś się uprze to zrobi druta nabije 24 lvl (co sprawnemu graczowi zajmie około tygodnia albo i mniej) i będzie robił to samo co przed updatem:)

Owszem, byly farmy. Teraz nie bedzie 35lvl sorc uzywal najpotezniejszego czaru w grze, a 11 druid najlepszego runu leczacego.

Biedny knight bogaty sorc??? kiedy ty to widziałeś?? Zastanów się od kiedy to 50lvl owy sorc jest bogatszy od 50 lvlowego knighta??? Bogactwo postaci nie zależy od profesji ale od umiejętności i szczęścia.

Widzialem to, jak jeszcze gralem knightem. Zanim poszedlem sam na necromancery, musialem nabic porzadny lvl (51), wydalem kupe szmalu na runy itp, ze ledwo mi sie hunt zwrocil (Bo wypadly bohy). Natomiast kolega sorc na 49 lvlu poszedl na necro, postawil dsa, czasami go ihal. Sam wystrzelal 3bp hmmow i juz mial 2 pary bohow. Czyli zarobil exp + ~150k, natomiast ja ledwo wyszedlem na +....

Po huncie zawsze itemy dzieli się po równo + zwrot Uhów dla knighta więc nie wiem czemu knight to taka biedna postać była.

A ja mowie, ze biedna? ;) Tylko, jak na huncie nic nie wypadlo, taki sorc mogl sobie sam narobic runow i jeszcze exp nabil. A knight? Co najwyzej potrenowal uhanie...

Właśnie teraz runy będzie się robiło tylko na własny użytek (więc albo graj sorcem albo nie używaj run albo kupuj w sklepie:))

I nie bedzie 12lvl druidow "Spzedam 10 bakpakuf uhow".

Od kiedy to hi levlowym sorcom żyło się "tak łatwo"(mała liczba żyć kiepski defens) spróbuj zabić hilvlowego knighta ile to się trzeba było namęczyć ile run poszło no i jaka drużyna była potrzebna a sorca dużo mniej żyć słaby defensiv no chociaż zawsze można było ratować się ucieczką.:)

Fakt, knight to czolg. Ale sprobuj tym czolgiem zabic palladyna z rownym, lub o kilka wiekszym lvlem. Nie dosc, ze uha sie 2 - 3 razy mocniej, niz knight, wali do ciebie z boltow, dowali sdkiem w twarz. Sorc ma mniej zycia, owszem. Ale w razie naglego wypadku cachero wrzuci mana shielda i ma 2x wiecej hp niz Eternal ;) Sorc ma potezne hity, latwiej mu sie wykonuje questy...Nie mowie, ze knight sux/sorc rulz, czy na odwrot - po prostu dwie profesje maja swoje plusy i minusy i dlatego nie moze nastac "era knightow".

shpyo
28-12-2005, 11:08
Powiem tak (a właściwie napiszę).
Tibia staje się coraz lepszą grą. Jeśli chodzi o profesje. To ten ostatni update był zdecydowanie najlepszy dla magów :). Szybsza regeneracja many, różdżki dla low lvli. Teraz dzięki updatowi idę sam na hunta (magiem) i biorę tylko plecak uhów (na krytyczne sytuacje) i kilka life ringów. Jestem w stanie solować cyklopy, dwarfy soldiery, guardy, dsy bez najmniejszego problemu. Exori Vis i problem z głowy :)

Jeśli chodzi o dolne granice czarów - pomysl jak najbardziej trafiony. Nie będzie już fabryk druidów - przez co lekko upadła gospodarka na tibii.

Era na rycerzy może i była... ale zdecydowanie do ostatniego UPa.
Teraz profesje zaczynają się różnić od siebie i dobrze. Gra stanie się jeszcze ciekawsza!

Vil
28-12-2005, 12:59
jedziemy:

Owszem, byly farmy. Teraz nie bedzie 35lvl sorc uzywal najpotezniejszego czaru w grze, a 11 druid najlepszego runu leczacego.

Za to bedzie 50 lev knight placil za uhy 500-1000gp wiecej za bp bo ubedzie 80% sprzedajacych, sorc bedzie placil 2,5 k za bp hmm podczas gdy przy cenie o polowe mniejszej ledwo mu sie zwracaly

Widzialem to, jak jeszcze gralem knightem. Zanim poszedlem sam na necromancery, musialem nabic porzadny lvl (51), wydalem kupe szmalu na runy itp, ze ledwo mi sie hunt zwrocil (Bo wypadly bohy). Natomiast kolega sorc na 49 lvlu poszedl na necro, postawil dsa, czasami go ihal. Sam wystrzelal 3bp hmmow i juz mial 2 pary bohow. Czyli zarobil exp + ~150k, natomiast ja ledwo wyszedlem na +....

Dla rownowagi ja w 2 dni wystrzelalem sorcem 180k, dostalem 2 grzybki i ss, potem 1,5 tygodnia siedzialem na minosach zeby wyjsc na prosto z kasa. Poza tym kto knightem chodzi na necro ?

A ja mowie, ze biedna? ;) Tylko, jak na huncie nic nie wypadlo, taki sorc mogl sobie sam narobic runow i jeszcze exp nabil.

15,-2,5 godziny robienia, 10 minut strzelania..

Fakt, knight to czolg. Ale sprobuj tym czolgiem zabic palladyna z rownym, lub o kilka wiekszym lvlem.

Sprobuj zabic kogos o kilka leveli silniejszego solo dowolnm charem. Jesli ma minimum inteligencji to w najgorzszym wypadku bez trudu ci ucieknie.

Nie dosc, ze uha sie 2 - 3 razy mocniej, niz knight,

Polecam szkole i lekcje matematyki.

wali do ciebie z boltow, dowali sdkiem w twarz.

2sd = prawie 1 uh

Ale w razie naglego wypadku cachero wrzuci mana shielda i ma 2x wiecej hp niz Eternal ;)

EO leczy uhem 1000+ , Cach mfem 50-150 many( orientacyjnie ).

Slait
28-12-2005, 17:14
Era knightów?
Moim zdaniem to wręcz przeciwnie... sorc i drut wali teraz różdżką nawet po 65, jeśli chodzi o leczenie to mogą się leczyć exura gran i vita z prędkością światła :p (gran chyba się bardziej opłaca na początku)
A taki knight? Właściwie nic mu nie ulepszyli, tylko pogorszyli bo nawet do głupiego antidotum trzeba mieć jakiś lev (nie pamiętam jaki <LOL>)

@EDIT
no chyba że masz PACC :]
Heh Tylko ze Sork tu ma Bule bo Nie moze sie Vitowac co Minute bo Rozdzka Spala mane ^^;;

Barzyk de'Costa
28-12-2005, 17:42
Nie stawiajmy tego tak. Po update Sorcerer też ma lepiej m. in. różdżki: dzisiaj PK na 19 lvl ode mnie spiep... Po za tym, żeby robić np. HMM trzeba mieć 25 level: są też dobre strony- wtedy mamy więcej many, po za tym gdyby Sorcerery i Druidzi jakby się skonsultowali na wszystkich serwerach to możnaby podnieść ceny wszystkich run. Jedyne wady to to, że magic lvl wolno rośnie i chyba do tworzenia run potrzeba więcej many niż przed update.

Takie Sobie Coś z Julery
28-12-2005, 19:58
widzę, że temat z "ery knightów" zamienił się w temat "kto po upie ma lepiej" wiec się dostosuje

kto ma lepiej?biorę po uwagę tylko manę :P

sorc/druid-> dostaliśmy potężne narzędzia.. Rózgi(Rod) i Różdżki(Wand)... i, no cóż, dobrze z tym wychodzimy.. ale jest jeden problem. Te narzędzia spalają dużo many, jesli ma być dobry efekt.. a skoro nei ma many, nie ma vity, więc się do wojen nie nadają ;) i ta 4x mana.. teraz problem jest.. przy full manie mógłbym strzelić 10 Exur Vitek... a teraz, zaledwie 5 :( wiem, szybciej się mana regeneruje, ale co mi to da że Uh się robi w 4 minuty zamiast w 8, jak go potrzebuję natychmiast?? w sytuacjach w których trzeba użyć Uha spontanicznego, mag ma rzadko czas czekać 4 minuty na następnego.. np w ataku kogoś o 100 lvl wyższego (jak ja, co się zakończyło dedem)

Koniec farm rune makerów :D i wyższe ceny run ;(

Palek-> bez zmian, tylko w przypadku leczenia spotanicznego ma to samo so druid/sorc

Knight-> no cóż, też bez zmian.. czyli jego era trwa niezmiennie. Prawdopodobnie nie będzie już bogatych magów i biednych knightów (którzy i tak byli niesamowitą rzadkością) Jak ktoś umie grać knightem, to nigdy nie byłby biedny ;) na 18 lvl mój kolega miał już BoH, c-seta, demon shield i fire axe, zamiennie z D-lance

koniec ich Uh farm :D

Znajdz mi przed tymi update'ami biednego sorca

ekhem?? 99,99% populacji sorców/druidów??

Vil
28-12-2005, 21:46
na 18 lvl mój kolega miał już BoH, c-seta, demon shield i fire axe, zamiennie z D-lance

druga postac / farma / Antica ?

Bastek Niszczyciel
28-12-2005, 21:59
A Moim zdaniem każda profesja jest najlepsza i także najbardziej przydatna.
@Knight: Jest dobry do blokowania potworków zaden palladyn,sorcerer ani drut nie expil by sobie na demonach i nie ciagneli by z tego lootu.
@Sorcerer@Druid: Sorcerer i Druid sa dobrymi shoterami chodz sądze ze po update zostali troszke pokrzywdzeni przez cipów zaden knight takze nie przezyl by bez Sorcerera albo Druida.
@Palladyn: U Palladynów wyglada to tak oni moga sobie chodzic i solowac potwory slabsze np. Giant Spider, Dragon lecz na Dle juz potrzebny bloker. Ale jest jeszcze jedna wspaniala zaleta Palladyna dobre pvp z tego powodu ze moga uzywac sdków a takze najlepszych leczących czarów.

Niech nikt nie ma do mnie o to pretensji ze tak to ujolem.

Pozdrawiam Xeram. ;)

Ashlon
28-12-2005, 22:40
Za to bedzie 50 lev knight placil za uhy 500-1000gp wiecej za bp bo ubedzie 80% sprzedajacych, sorc bedzie placil 2,5 k za bp hmm podczas gdy przy cenie o polowe mniejszej ledwo mu sie zwracaly

Czyli lepiej zostawic cheaty w grze, zeby ludzie nie tracili? Super perspektywa, gracz ustawic 20 mc, natlucze sobie uhow, sprzeda i ma kupe forsy, gdy uczciwy klepie biede? Teraz jest conajmniej po rowno.

Dla rownowagi ja w 2 dni wystrzelalem sorcem 180k, dostalem 2 grzybki i ss, potem 1,5 tygodnia siedzialem na minosach zeby wyjsc na prosto z kasa. Poza tym kto knightem chodzi na necro ?

Ale i tak miales wieksze szanse na wyjscie na plus. I kolejny minus knighta - tu nie pojdzie, bo zle, tam tez nie, bo za trudno. Tylko guardy,guardy,guardy, tomby. A taki sorc to sobie conajmniej na necro pojdzie ;)

15,-2,5 godziny robienia, 10 minut strzelania..

Ale nawet jak loot sie nie poszczesci, wyjdziesz na 0, bo sam robiles. A knight uhow sam nie zrobi.

Polecam szkole i lekcje matematyki.

Pisalem ogolnikowo ;)

2sd = prawie 1 uh

Ale zawsze ma te sdki, za to knight moze co najwyzej za 50 ci z explo przylozyc ;)

EO leczy uhem 1000+ , Cach mfem 50-150 many( orientacyjnie ).
Cach bierze smoka na 1 sdka, EO na kilka hitow :P

Tak jak mowilem, sprzeczamy sie, czy lepsza jest woda mineralna gazowana, czy niegazowana. Nie mozna powiedziec, czy 1 czy 2 jest lepsza, bo kazdy ma swoje upodobania.

Teo
28-12-2005, 23:30
Knight teraz ma kiepsko na poczatku. Wszytskie sorci i druty wypelzly spod domkow i depo zeby wbic lv i sp zeby runki robic. Lataja z kijami i zajmuja respy. Co do hmmow to zgodze sie ze cena jest cholernie wysoka powinna wynosic max 2k. Palki to co zwykle ;)

Zala Milis
29-12-2005, 07:00
teraz wg. mnie kazdy (nawet palek;)) ma lepiej poniewaz kazdemu mana rosnie szybciej. wczesniej nie chodzilem na np. elf campy a teraz jak najbardzej. ale najlepiej maja(wg mnie) druty i sorki. ostatnio wbilem do kolegi i on pozwolil mi "poexpic" jego drutem na 8 lv z wezowym kijem ;) (wrucil do tibi po apdejcie) no i podoba mi sie, ze takie very low-lvl moga np. chodzic na cyklopy(sam tam nim expilem bo nie sa odporne na trucizne) a mozna bylo dzieki prostej przyczynie- te kije sa dystansowe! no ale ich rodzaj mocy troche ogranicza pole expingu bo nie mozna chodzic na potwory ktore sa odporne na np. energy. dla mnie apdejt super!!! :cup:

jastr
29-12-2005, 08:32
W pełni zgadzam się z nekromantą nie da się jednoznacznie określić która profesja ma lepiej a która gorzej bo każdy lubi coś innego:). Update jest... jakie jest dla jednych leprze dla innych gorsze a prawda jest taka że i tak i tak będziemy grać dalej więc nie ma co biadolić:) bo i tak nikogo to nie obchodzi (w szczególności Cipsoftu :)) Nie zgadzam się jednak co do tego że knighci są tacy biedni a sorcowie strasznie bogaci bo teoretycznie sorc może sobie sam wypalać runy ale czy ktoś sądzi że przyjemnie jest kiedy dla 1h huncenia z runami stoi się 2 dni na rotach nikt z hi lvlowych postaci nie wypala sobie run sam bo... nie robiłby nic innego :) Temat uważam za wyczerpany

Barzyk de'Costa
29-12-2005, 10:01
Jedyna kalsa, która nie została w większym stopniu ulepszona to właśnie Palladyn. Aż mi się ich żal robi. Jeden był ode mnie o 8 leveli lepszy, a nie dał mi rady i uciekł (jakiś PK). Na niskich levelech pallki są bardzo słabe.

MKM
29-12-2005, 10:18
Podsumowójąc niema żadnej ery knightów i myślę że cip soft niedopuści do tego aby jaka kolwiek profesja była ponad innymi profesjami. Twórcy gry urozmaicili grę tworząc bardziej rozbudowany system czarów spontanicznych. Knightowi po tym up dacie zwiększyła się tylko predkość many oraz brak run sprzedawanych na trade. Jednym się to podoba a drugim nie i tak jest zawsze. Temat uważam za wyczerpany :).

shpyo
29-12-2005, 11:26
Widzę, ze niektórzy zaczynaja łapać o co chodzi z tymi profesjami :)).
Jeżeli chcecie porównywać profesje to lepiej robić to na konkretnych przykładach! Np. Kto lepiej wyjdzie na SOLO GS, Dwarf Guardach itp.

Ogólnikowe porównania nigdy nie będą dobre.

Vil
29-12-2005, 12:10
Czyli lepiej zostawic cheaty w grze, zeby ludzie nie tracili? Super perspektywa, gracz ustawic 20 mc, natlucze sobie uhow, sprzeda i ma kupe forsy, gdy uczciwy klepie biede? Teraz jest conajmniej po rowno.

Uczciwy gracz bedzie mial szanse zarobic minimum kasy koniecznej do gry sorcem na lev 10-25 sprzedajac hmm. Cheaterow mozna spokojnie tepic nie destabilizujac calego rynku run.

Ale i tak miales wieksze szanse na wyjscie na plus. I kolejny minus knighta - tu nie pojdzie, bo zle, tam tez nie, bo za trudno. Tylko guardy,guardy,guardy, tomby. A taki sorc to sobie conajmniej na necro pojdzie ;)

Sorc: tu nie pojdzie bo mu sie zwroci 10% kosztow run, tu nie bo zwroci sie 15%, tu sie moze zwrocic ale rownie dobrze mozna przepuscic tyle kasy co w Vegas .. Knight na kazdej miejscowce na ktorej expi w miare szybko nie traci praktycznie nic. Sorc wymienia spoty tak zeby nie zbankrutowac, chyba ze ma farme albo na mlodym serwie wzbogacil sie na demonach ..

Ale nawet jak loot sie nie poszczesci, wyjdziesz na 0, bo sam robiles. A knight uhow sam nie zrobi.

Jesli w ciagu 2 godzin necro huntu wypadnie ci ss jestes szczesciarzem. Jesli wypadna bohy - szczerze ci zazdroszcze. 2h huntu to 2 dni robienia run. Dla porowniania gdziekolwiek pojde knightem ( sredni lev. lipne skille ) zarabiam przynajmniej 2x tyle ile klosztuja mnie uhy po cenach sklepowych.

Ale zawsze ma te sdki, za to knight moze co najwyzej za 50 ci z explo przylozyc ;)

Knightowi jesli cie dogoni wystarczy bron melee, a ona nie kosztuje 5k za bp i trafia z niej zawsze.

Cach bierze smoka na 1 sdka, EO na kilka hitow :P

EO zablokuje Orsha i Morgarotha, Cach nawet nie pierdnie.

Tak jak mowilem, sprzeczamy sie, czy lepsza jest woda mineralna gazowana, czy niegazowana.

Twoja argumentacja jest niestety bardzo nietrafiona.

szymcio
29-12-2005, 21:11
Mówicie, że knight ma tak super. Ale uhy podrożały, bo w sklepie trzeba kupować(żadko ktos sprzedaje) ;( . Tak samo z innymi runami X( . No ale szczególnie zjechali, że trzeba mieć ponad 30lvl na sorcu lub drucie, żeby użyć niewidke. A uszki się robi ponad 6 godzin. Podsumowując, upade z tego roku wniosły duże utrudnienia!! :evul:

boorex
29-12-2005, 22:02
@Up Wiesz ja mam druida i wszystko jasne ... troche na knighcie potrenuje...potem na druta 2 bp uh siekne i znowu na knighta...oczywiscie uhy trzymam na hunty ... za 10 lvli pojde blokowac hydry ..ja dostaje loota ( knight ) sorkowie ,druci (palki) - duzo expa...Knight vs. Sorc wychodzi na zero...i to ma dobrze i to tylko w innej postaci...zreszta btw. na scarabach jest dla mnie spox (skille obok) jade na samych exurach...to rzeczywiscie big plus....

Offtop@

Vil widze Ciebie w roli modka :D

Drizzit
29-12-2005, 22:07
gram sorcem i nie wiem czym wy sie ludzie tak podniecace knight na 8lvl ze skilami 40/40 szybciej zabija potwora niz ja na 19 sorcem z rozdzka plagi -.- ;( :(

ZbiQ
29-12-2005, 22:29
z tymi exuraki to jest dokladnie tak jak mowiesz, lepiej sie oplaca kupic sobie bp manasow i sie exurkowac ( na wysokim lvlu) niz stracic cenne uhy

a co do mlvl`a, co czasowo on wychodzi tak samo jak przed updatem, jest takie wrazenie, ale wiesz mana sie szybciej regeneruje ale ty musisz spalic jej wiecej wiec wychodzi na zero !

Diamonic
29-12-2005, 23:13
Sprzeczacie się praktycznie o nic, czy wg kogokolwiek knight zgarniał by takie looty bez sorcererów/druidów/paladynów? Co zrobi knight do, powiedzmy, 120 lvla solo na hydrach? Runy pomarnuje? Bo już ponad ten 150 lvl knight coś tam zrobi z explo i burstami. Oczywiście mówie tu o tym, że knight to bloker i w praktyce nie daje rady na huntach bez sorca, do pewnego lvlu. EO solo na demonach? Czemu nie? Dle, dragi - to nic dla niego, ale... mid lvl (40-70) bez sorca/druida/pala nie ma co pchać sie na dl, hydra hunt, bo na 50% mu się nie zwróci... Oczywiście bez druida nie było by uhów, ktore knightowi są niezbędne, bez sorca - explo, ktore na wyższym lvlu również sa knightowi potrzebne, bez pala nie było by burstów dla postaci magicznych. Ta gra jest inteligentnie zbudowana, niestety niektórzy nie potrafią tego dostrzec. Bez jednej profesji nie było by innej, albo było by ich bardzo mało. To już koniec. Ouch... się rozpisałem :)

Manrox
30-12-2005, 15:56
A po co ten temat?

Jerzolux
30-12-2005, 17:19
Ja tam lubie knajcika teraz s nowego stworzylem i na 8 lvlu mam skile 35 na 35.A moi koledzy(nie będę wymienial nicków)mają tak:22 lvl skile45 na 39,15 lvl skile35 na 35 :p

Vil
30-12-2005, 17:34
Bez jednej profesji nie było by innej, albo było by ich bardzo mało.

I tu sie mylisz. Od momentu wprowadzenia run w sklepach zadna profesja nie potrzebuje sorcow/drutow, zazwyczaj jest w stanie pokryc wieksze koszta, palek + knigth moze nawet huntowac bez udzialu sorcow. Poza tym knight spokojnie moze wyzyc bez blokowania czegokolwiek komukolwiek.

Vil widze Ciebie w roli modka

bez przesady ..

a jesli chodzi o temat to podsumowujac moje poprzednie posty:

Knight stracil praktycznie najmniej, nadal jednak palek wydaje sie byc niezbyt poszkodowany, przez co era knightow raczej nam nie grozi, co widac po rozkladzie vocow na nowych serwach.

Finito.

Dariusz
30-12-2005, 17:38
nastala era knighta ale ona juz wczesniej byla... gdzies przeczytalem ze te updaty maja wyrownac wszystkie postacie... :) ale tak naprawde nic sie nie wyrownalo a roznice tylko sie poszerzyly... kiedys palladyn byl super postacia do grania ze wzgledu na skillowanie tera lamia mu sie speary..., mag i druid wprowadzenie souli utrudnilo gre na szczescie wprowadzili rozdzki... mana szybciej rosnie ale oczywiscie wymagania na runy wzrosly... czy tak naprawde cos sie stalo z knightem zlego? odpowiedz jest prosta nie... knightowi rosnie mana szybciej... a poza tym jest tak samo jak kiedys...
i tak naprawde nie wiem czy da sie uczciwie zrobic cos zeby knight mial takie same szanse jak inne profesje... osobiscie uwazam ze najsilniejsza profesja w grze sa palladyni i magowie ale bardzo dlugo im to zajmuje... a knightowi heh tez jest dobra profesja ale coz dajmy na to ze pierwsze tygodni bedzie tylko skillowal i zrobi dobre skille a potem pozostaje tylko mania expowania... i tyle
najlatwiejsza postac w grze i jeszcze ja ulatwiaja... a innym profesja ciagle utrudniaja a potem staraja sie udobruchac i tak to jest i dzieje sie w kolko :D
kk tyle filozofii mimo wszystko mysle ze choc jest to era knightow to juz powoli przemija... skoro dzis moim magiem moglem se sam blokowac guardy...
czuje ze niedlugo przeminie era knightow a ich blokowanie potworow tez sie skonczy bo inne postacie beda mogly same to robic a jak nie blokowac to szybko wybijac :) ale jeszcze dlugo to potrwa...

Hydro
30-12-2005, 18:11
Teraz druidzi moga sie posmiac :knighci maja klopot wilekie ceny uhow ,a poniewaz zarabiaja duzo forsy i obrazen nareszcie nie bedzie az tak bogaty .A tak do opinii nekromanty kto to widzial maga lub druida bogatego?Niedosc ze sprzed update zarbialem licho i teraz tez choc troche mniej to i tak knight najwiecej zarbial forsa+loot z przedmiotow.

Wjot
30-12-2005, 23:03
Niestety w dzisiejszej Tibi knighci dominują. Kolejne updejty tylko pogarszają sprawę. Rycków jest coraz więcej. Jednak cały ten problem rozpoczął się wraz z wprowadzeniem przez CipSoft pacc'a. Premiowane konto to nie tylko nowe tereny, potworki czy questy, to także ograniczenia poszczególnych profesji. Caly pic polega na tym za "facc-knight" traci względem "pacc-knight" zdecydowanie mniej niż pall, sorc, drut. Dlatego większość graczy facc (w tym ja) wybiera rycka jako swoją profesję. A poniważ facc przeważają to knightów jest najwięcej. Szkoda tylko, że kolejne updat'y pogarszają tę sytuację.

Piesek Leszek
31-12-2005, 12:24
Nie Wiem Jak Tam Na Waszych Serwach Ale Na Galanie Teraz Same Sorce z Rooka Wychodza :P No i Troche Druidkow :) A Knightow Malo Ale...
No Wogole To Prawie Nikt Pallkiem Nie Gra Teraz :P

__________________________________________________ _______________

Level: 25
Magic Level: 38
Profesja: Sorcerer
Best Solo: Giant Spider
Best Hit: 241 (SD) I 153 W Playera (E Wave)

Hail Sorcerers And Druids!!

jastr
31-12-2005, 12:34
Dziwisz się to przejściowe każdy chce postrzelać sobie z wanda lub roda :) Parę tygodni i przejdzie:)

Paciorek_Paladyn
31-12-2005, 12:45
Knighci dominuja! Wszyscy teraz rzucili sie na Sorckow i Drutow bo chca pourzywac rozdzek! Powiem szczeze przez te rozdzki nie idzie juz pomiatac magami low lvl! :( ehh a takie to bylo przyjemne!

Teraz gdy bije sie z kumplem! Ma Pacca i 20 lvl mag to on wygrywa oczywisce bez uhow!

WAli z rozdzki i ucieka do tego nosi tarcze!

Teraz cos czuje ze nadchodzi era magow i drutow! :cup:

tmaly
31-12-2005, 15:42
Wcale że nie era rycków

przed update (mam sorca 15 lvl) z ghoulem sie męczyłem jakieś 10 min :P
a ze slimem to szkoda gadać

teraz jest wg mnie o wiele lepiej
ghoul 1 min
slime 1.5 min

:cup: :) :) :) :cup:

SqTy
31-12-2005, 16:00
Druid nie jest bogaty??
Po update jestem w stanie zrobic 4bp UHow (mam pacc, no i odpowiedni lvl), zajmuje to jakies 12h okolo za te UHy dostane 4 x 3,2k (za tyle sprzedaje) = 12,8k. No i oczywiście mlvl rośnie.
Z różdżkami druidzi mogą expić na lepszych potworach i spokojnie looty zbierać, po jakichś 4-5h w tombach wynosze około 8k-9k oz. lootu + 3-4 scrab coinsy i diamenciki.
Z sorcami to gorzej troche, bo SD robić nie mogą a za HMMy aż tyle kasy sie nie dostaje. Na ale zawsze pozostają lootbagi.

Vil
31-12-2005, 16:55
Nadal jednak w koncu bedzie musial zaplacic sporo za hmmy, a knight na takim samym levelu zarabia nieco szybciej niz druid robiacy runy.

Migdas
28-02-2006, 11:37
A wie ktos moze ile trzeba many spalic teraz na 1% na 4 mlvlu knightem?

emilok
28-02-2006, 11:54
nikt nie wie, to jest tajemnica top secret, jakbys wiedzial, to bym musiac Cie zabic :P
100% = 129,600 mana points wiec jeden procent jest łatwo policzyc ;-]

hide
28-02-2006, 12:45
Uuu.. Ale ukryłeś tą informacje :>

Radament Hellfire
28-02-2006, 14:26
Mi sie zdaje ze duzo ludzi wybiera knighta bo gra sie nim najlatwiej zazwyczaj ludzie ktorzy graja pierwszy raz wybieraja wlasnie knighta bo to zadna filozofia idziesz i lejesz czasem potrenisz.

Fallener'ek
28-02-2006, 14:42
Mi sie knightem zawsze dobrze gralo, ale po uptade swiatecznym jest znacznie lepiej.Mialem 3 knighty 40 lvl+ przed uptade, teraz mam knighta 41 lv, po uptade i gra sie znacznie lepiej...nie ma porownania ;) :axeman:

Exolius
28-02-2006, 19:51
@Migdas
Mi 1% do 4mlvl wchodzi co około 15 utevo luxów (15x20=300)

A teraz ja sie coś spytam: ile czasu zajmuje zrobienie ze skilli 48/48 do 65/65?

Pietru
28-02-2006, 22:05
Mnie sie wydaje ze magowie sa lepsi po update:dance: .Np. knight nawet na 40 levelu bedzie bal sie np druida na 25 gdyz ten moze walnac mu niezle z roda+ obrazenia od run+summon.Wiec magowie powinni przestac sie bac przynajmniej knightowB) .Palladyn bije z dystansu wiec ma wieksze sznse na ubicie takiego druidka ale mozna walnac druidem z Sd co na pvp-enforced jest bardzo oplacalne gdyz bp uhow i sdkow zwraca sie!!!
Nie zapominajcie ze runki mozna kupic!!!
Magami od 14 levela mozna chodzic z convice creature gdyz jedna runka kosztuje tylko 80gp! Druidzi moga sobie je stworzyc juz na levelu 16!;)
A druidkiem ( lub magiem) na niskim levelu mozna chodzic na dwarf guardy ;p( najlepiej od levela 13 z rozdzka na ten sam level).
Palladynem najszybciej mozemy sie wybrac z skilami 35 ale to jest niebezpieczne ze wzgledu na mala ilosc many(no chyba ze kupisz sobie runki leczace ale predzej zbankrutujesz :faceoff: ).No a knightem wydaje mi sie ze skile 50 shieldingu i tercza z 30 obronami jest dobra do uciekania bo jezeli damy full atak to wtedy niezle nad obije taki guard:D .

Mnie sie najlatwiej gra magami chociaz palladyn byl maja 1 postacia wiec mam do pallkow respect ale to jest kwestia przyzwyczjenia;p

Jezsli chodzi o zarabianie nie zapominajcie ze druidzi czerpia podwojana kase ( z minosow lub innych potworkow+runy nawet w tym samym czasie).

Mikelp
28-02-2006, 22:24
Magami od 14 levela mozna chodzic z convice creature gdyz jedna runka kosztuje tylko 80gp!

Tak. I co taki 14 level sobie zconvincjuje? Rata? -.-

Duch Niespokojny
28-02-2006, 22:37
A druidkiem ( lub magiem) na niskim levelu mozna chodzic na dwarf guardy ;p( najlepiej od levela 13 z rozdzka na ten sam level).

Zaj***iście się to opłaca - będziesz się ganiał z jednym guardem 5 minut po całej jaskini aż cię dopadną inne. Poza tym trzeba najpierw jakoś zejść na dół na piętro guardów, gdzie zwykle kilka siedzi zaraz przy wejściu i oczyścić resp zanim będzie można spokojnie expić.

Maniack
28-02-2006, 23:34
knightem się gra trochę lepiej..., nie bardzo dobrze ale trochę lepiej
dzięki częstszej exura. nie trzeba tracić uh. można wcześniej trenić na ślime.
dzięki temu ze mf daje więcej czasem sie opłaca solowac cos z exori.\
mlvl rosnie tyle samo czasu. ino trzeba spalic 4x więcej many i 4x więcej spelli.

Update najbardziej ulepszył sorca i druta
a szczegulnie druta (e-vita 180, e-sio zostala na 70)

AncienciQ
01-03-2006, 00:12
Najbardziej podoba mi sie to ze moge uzywac czarow o 4 razy czesciej niz zazwyczaj, to jest : utevo gran lux, haste, oraz berserk...ale to ze mana rosnie 4 razy szybciej, i tak oznacza ze mlv rosnie jak przed update, poniewaz wymagane jest 4 razy wiecej many do spalenia

losq
01-03-2006, 09:13
>Sorc
Przed upadatem wbilem na faccu sorca 44 lvl ~ ganialem z mieczykiem jeszcze i expienie bylo naprawde trudne i nieoplacalne i zalosne ;] ..po update zakupilem paca i ganiam z wandem i exp leci szybciej i przyjemniej caly czas. Oczywiscie wanda wspiera sie roznymi runkami w zaleznosci od sytuacji i potworkow ;] Generalnie ten update dal wielki plus sorcom i drutOM, ich znaczenie w grze wzroslo.

>Drut
Jednak gorsza sytuacje ma druid ze wzgledu na brak czarow energy beam i great energy beam, energy wave, UE, ale za to ma exure sio ktora sie przydaje zeby uhac knightow podczas huntow (hehe male pocieszenie)/

>Knight
Oczywiscie mozna sie podniecac exurka itd itp ale knighci zawsze mieli
latwa robote i watpie czy to sie zmieni.

>Palek
Duzo jest gadania o lomiacych sie spearach ale mimo to zaradny palek sobie poradzi w treningu a ludzie by ciagle narzekali. Jego duzym minusem sa stosunkowo male hity jaki zadaje z boltow.. naszczescie moze wspomoc sie sd .

To sa moje odczucia co do profesji w Tibi jaki jest ich aktualny stan. Prosze o opinie ;]

Tabulator
01-03-2006, 11:37
Co do srocow myślę że masz rację, drutów chyba też knight jak knight idzie i tłucze potworki- palem z dobrym distem tez mozna ładnie zadawać i nie jest źle a łamiące się speary da się przeżyć;)

Todix Dain
01-03-2006, 14:06
era knightow? tak! :dance: gdyby nie to ze sorce i druidzi dostali rody i wandy

Zenon Burcymucha
01-03-2006, 23:12
Siema

Tak więc zastanawiałem się długo zanim napiszę ten temat. Chodzi mi głównie o tej Uptade świąteczny. Tak bardziej to o Knightów. Wydaję mi się że po uptadzie knight jest o wiele lepszy. Pewnie niektórzy z was zadadzą sobie pytanie " czemu ? ". Już wam mówię. Otóż gdy mana szybciej się odnawia Knight może więcej przetrwać. Np. blokuje draga i mu się mana szybko odnawia to szybko robi Exura. Tak samo z Utevo Lux. Niestety jest jeden minus, Magic Lvl tak wolno rośnie że strach się bać. Ale jednak wydaję mi się że to nastała ERA KNIGHTÓW. A co wy o tym sądzicie?

P.S : Mi się knightem teraz gra o wiele lepiej ^^.
Mlvl rosnie tak samo jak przed update :p

Cadonis
02-03-2006, 11:15
Np. knight nawet na 40 levelu bedzie bal sie np druida na 25 gdyz ten moze walnac mu niezle z roda+ obrazenia od run+summon.Wiec magowie powinni przestac sie bac przynajmniej knightowB) .

Rotfl. Niech jeszcze biorą takie druidki run do full capa... żyć nie umierać ;)

Aqiet
05-03-2006, 12:17
hmmm,
ten ostatni update wlasciwie zmotywowal mnie do gry drutkiem, wczesniej mialem go tylko do uhow.wczesniej gralem palkiem (tez po update) ale jakos drutkiem znacznie przyjemniej musze przyznac. jesli chodzi o expienie to jest milo, bardziej mi odpowiada wziecie powiedzmy volcanic rod + 15 ryb niz calej sterty hmmow. moze hity z rod/wand nie sa jakies kosmiczne, ale nie jest zle, mi wystarcza. co do robienia runek to mysle ze cipy sie troche zlamily tymi levelami wymaganymi, mysle ze jakby zrobili uhy od 15~17 i szybciej robiace sie soule to by obrut runkami na rynku sie zwiekszyl. ja na przyklad robie sobie ihy i sell, bo z kads kase jakas potrzebuje, a z huntow nie mam tyle co knight :/
pozatym warto zauwazyc ze taraz runki sie robi szybciej niz przed update, no i nalezy zauwazyc ze teraz drutom/sorkom mana robi sie 1ptk/1 sek, czyli 6x szybciej, co juz wogle powoduje ze nawet low lv moze walic co chwila z exura gran, konkretnie co 40 sekund

Ziem Magic
16-03-2006, 19:02
He he...Ja się tam cieszę z update...jestem sorkiem i sprzedaje HMM za 2k bp:evul: