Pokaż pełną wersje : Exp checker by me
Witam
Miałem ostatnio troche wolnego czasu, a że chce sie dobrze nauczyć programować w delpi postanowiłem napisać program, jest to narazie dość prosty program bo opiera się praktycznie na 3 procedurkach, ale z czasem chcę go rozbudować.
Co program potrafi:
*Policzyć całkowite doświadczenie
*Policzyć ilość doświadczenia do następnego poziomu
*Ilość zdobytego doświadczenia od ostatniego resetowania.
*Doświaczenie jakie możemy zdobyć w danym miejscu w ciągu godziny (Exp na godzine)
Chiał bym aby jakieś osoby bo potestowaały przy tak prostym programie nie powinno być bugów, ale zawsze jakieś zlośliwe cuś może się w kraść. W zazie wystąpienia jakiś błędów prosze o info na pw ze screenem.
Link do SourceForge.net gdzie można ściągnąć program (http://sourceforge.net/projects/expchecker)
Link do SourceForge.net gdzie można sprawdzić kod źródłowy (http://expchecker.cvs.sourceforge.net/expchecker/Exp%20Checker/)
UPDATE:
v. 1.5
Duże zmiany sami zobaczcie :)
v. 1.6
*separator tysięczny(3 rodzaje)
*zmiejszyłem okno
*dodałem opcje
*od teraz mozna sobie ustawic miejsce pojawiania się okna
*poprawione obliczanie expa/h
*lapiąc za okno możesz je przesunąć nie tzreba łapać juz za pasek.
*możliwość właczenia opcji Zawsze na wierzchu dla okna
v. 1.7
*Możliwość wyłączenia separatora
*Przycisk Stop/Start
*Potwory do lvla(Wybierasz potwora i liczy ci ile ich musisz zabic aby osiągnąć lvl)
*kilka drobnych fixów
UWAGA
Konfiguracja zapisuje sie w pliku INI wiec nie dziwcie się jak program stworzy plik config.ini
Scanowanie ze strony: www.virusscan.jotti.org (http://virusscan.jotti.org)
File: EC 1.7*****
Status:
OK
MD5 1441e2200a00550c7429c3d945123aae
Packers detected:
-
Scanner results
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
UNA
Found nothing
VBA32
Found nothing
Jeżeli ktoś się boi o swoje konto i myśli, że tu jest keylogger to nie musi siągać ja do nieczego nie zmuszam
I bardzo bym prosił, nie piszcie bezsensownych postów ze to keylogger gdyż nie macie do tego podstaw(Jetsem w stanie udowodnić ze tutaj nie ma keyloggera). Nie każdy programista musi być hackerem(o ile osoby dające na tym forum pliki z podczepionymi wirusami można nazwać hackerami).
... przykro mi i przepraszam , ale jestem nieufny do plików z rozszerzeniem ***** ... ale , że są święta , to zaufam Ci i użyje ...
PS. mam taką lipną postać , że i tak nie mam nic do stracenia :P ...
@ edit : musze przyznać , że program nie jest zarażony i jakoś działa , chociaż mnie nie oczarował , bo jest bardzo prosty ... dałem 5/5 , bo są święta i trzeba ufać ludziom , mam nadzieje , że nie jest to jakiś superultra-niewykrywalny wirus ...
Uhn Tiss
22-12-2005, 18:21
czysty program ... ;)
nawet fajny. z calego serca zycze powodzenia w programowaniu. czeka Cie dluga i trudna sciezka ;) nie poddawaj sie :D
Delphi jest w miare proste (sam piszę - niestety głównie pliki wyrządzające szkodę, więc nie podam do nich linków). Nieraz jednak żałuje, że poszedłem w delphi a nie w C/C++, bo teraz trudno mi się przerzucić na inny jezyk, a tak myślę, że bardziej by mi sie to opłaciło.
Pozdrawiam i powodzenia w dalszym pisaniu.
Hm.. powiem tylko - czysty i ostatnio podobny program wydał Skiter z tibia.org.pl :PP
To jest virus - keylogger!!!
Nie ściągajcie nigdy plików ******
Ja to ściągnąłem i następnego dnia mój 67ek bez eq i niczego w depo niema
heheheh, a pozniej sie obudziles z reka w nocniku
po pierwsze Ja to ściągnąłem i następnego dnia post napisales dzisiaj, date zalozenia konta przedwczoraj wiec na bank nastepnego dnia jeszcze neibylo
po drugie na 100% nie sciagales tego ***** tylko inny i mnie wali ze cie tamto gowno craklo
po trzecie ja sciagam w cholere ***** i mi nic niejest, np tibia*****, agc*****, steam*****, emule*****
wiec nie pitol chloptasiu, bo to ze masz pietnascie lat i krecone zeby nie znaczy ze wszyscy tak maja
To jest virus - keylogger!!!
Nie ściągajcie nigdy plików ******
Ja to ściągnąłem i następnego dnia mój 67ek bez eq i niczego w depo niema
Muahahahahaha! Coś nie wierzę w istnienie twojego 67 ek... widząc twoje inne wypowiedzi jesteś na takiego chara zbyt nubowaty, chyba, że kupiłeś...
Co do programu - mimo pozytywnych wypowiedzi nie ufam :)
edit:
@emilok - ano, ściągac ***** to i ja ściągam, ale nie ufam takim blisko powiązanym z Tibią, bo poza nią to nie mam żadnych ważnych haseł na kompie;)
spox program napewno fajny jeśli ktoś chce wiedzieć ile np traci UHów kiedy robi 1k expa na guardach a ile na 1k expa na cycach. Mozna napewno się dowiedziec gdzie szybciej expimy. Ale Wydaje mi się że takowy program (z tymi samymi funkcjami) jest na www.tibia.gamigo.de (http://tibia.gamigo.de/en/index.wot?nc=1) a nazywa się ExpCounter !!!
Dlatego ja wole chyba te żródło niż link do programu uzytkowniaka który nagle okazuje się programistą i daje wam link. Oczywiście nie twierdze że jedo intencję są złe pisze tylko aby potem nie było że kogoś hackneli. ;)
... jeśli nie ufasz nie ściągaj , proste ... nikt Cie nie zmusza ... ja ściągnołem i nic złego się nie stało (dawno nie odpalałem Tibi :P) , ale może jest jakiś niewykrywalny keylog , który się uaktywnia przy 100 włączeniu Tibi albo jak zrobisz 67 lvl elite knightem ... kto wie ? ...
spox program napewno fajny jeśli ktoś chce wiedzieć ile np traci UHów kiedy robi 1k expa na guardach a ile na 1k expa na cycach. Mozna napewno się dowiedziec gdzie szybciej expimy. Ale Wydaje mi się że takowy program (z tymi samymi funkcjami) jest na www.tibia.gamigo.de (http://tibia.gamigo.de/en/index.wot?nc=1) a nazywa się ExpCounter !!!
Dlatego ja wole chyba te żródło niż link do programu uzytkowniaka który nagle okazuje się programistą i daje wam link. Oczywiście nie twierdze że jedo intencję są złe pisze tylko aby potem nie było że kogoś hackneli. ;)
a ja bym powiedzial ze taki sam programik kiedys oferowala nam strona erig.net ale juz nie, a na tibia.de jest program ktory podaje ilosci expa obecne i na nastepny lvl, jednak nie podaje ilosci zdobywanego expa na godzine :D
Dark Euzebioosz
10-01-2006, 16:06
Chciałem przeztrzec ludzi żeby nie byli takimi frajerami jak ty i nie ściągali plików ****** powiązanych z tibią z nieznanych źródeł!!! X(
Jak chcecie to ściągajcie tylko potem sie nie dziwcie że hasło wam nie będzie pasować!!!
Kamlot De'Kapy
10-01-2006, 16:21
@up
Przetestowałem, i niema zadnego gejlogera -.-. Norton AntyVirus - nic Skanery Online - nic AdWare - nic...
@topic
Polecam! Można sobie obliczyć np. w której kopalni mialeś szybszy exp itp. ;) i co najważniejsze - ten program jest legalny! :)
najlepiej by było jakby modek sprawdził programik a jeszcze lepiej jak by był wrzucony na download tibi.pl jeśli jest czysty oczywiście.
Witam
Mam do was gorącą proźbe o sprawdzenie czy exp/h jest poprawnie liczony jest to zdobytyexp /czas(w sekundach) * 3600
Głownie zalezy mi na tym czy exp/h zmeinia sie co minute i czy dobrze liczy bo kolega wspominal ze czasami zle lizczy i czy po wcisnieciu pzycisku reset tez jest wszystko dobrze
Phoelerius
10-01-2006, 21:41
Ja bym tego raczej radzil nie uzywac, program przeciez moze passy na prv wysylac(tak jak biffbot, virusa i itp zaden skaner nie wykrywal, wszyscy wszedzie pisali ze czysty i itp, a po 1-2 miesiacach ludzi massowo z Anticy i Celesty(chyba) zaczeli hakowac)... Poczytajcie sobie o tym chodzby na tibia.org.pl, na forum gdzies tam byl topic o tym.
Nie wiem dlaczego ten topic nadal jest nie skasowany...
btw. Temat zraportowany.
Hegemmon
10-01-2006, 22:46
Puki co, nie ma dowodów, że to program z hackiem a jak apewne dobrze wszyscy wiedzą- niewinny, dopuki nie udowodnią winy.
Tak jest tutaj, bo puki co nie ma w regulaminiw punktu, który by zakazywał zamieszczać linki do programów.
Niemniej jednak- Radzę uważać na to co się ściąga. Tylko twórca zna swój program na tyle dobrze, że może mu ufać. Zastanów się, czy na prawdę potrzebny ci ten, czy inny program. Co wolisz: zbędne ryzyko, czy spokojny sen?
@up: w sumie to Hege masz racje..:>
Chcecie na 99.9% czystego exp checkera ? Zapraszam do Skitera z tibia.org.pl
Ostatnio zmakeował exp checkera i wydaje sie nam [userom z tibia.org.pl] ze jest on czysty...
W sumie to juz od Skitera tyle rzeczy sciągałem i nic mi sie nie stało. Więc może nawet mógłbym poręczyć za ten jego exp checker:P jest czysty i bez smieci wysyłających passy.
muka_muka
11-01-2006, 06:21
jep to rehost z www.tibia.org.pl o matko....
@topic to jest z rehosta na TIBIA.ORG.PL (www.tibia.org.pl) więc niema się co chwalić swoim Expcheckerem jak to z tibi.org.pl :evul: tam tego typu programów jest od groma ;)
@topic to jest z rehosta na TIBIA.ORG.PL (www.tibia.org.pl) więc niema się co chwalić swoim Expcheckerem jak to z tibi.org.pl :evul: tam tego typu programów jest od groma ;)
Znajdz mi drugi taki sam program ok?? To wtedy bedzie można powiedzieć że to rehost
Nowa wersja jest naprawde dobra tak trzymaj !
Gensioorek
13-01-2006, 20:41
No ja coś nie mogę tego ściągnąć ;p wyskakuje mi, że serwis jest w trakcie prac konserwacyjnych i takie pierdołki ^^
>>>rehost plzz<<<
Chopkers
18-01-2006, 07:17
xDDD wiem wiem wiem... xD Programik świetny xP nic dodac, nic ujac... jak najwiecej uptadeów plx plx ;)
Mi wszystko działa a program super ;]
Ps. Exp checker na tibia.org.pl nie działa pod 7.6 ^.-
Gniew Mroku
18-01-2006, 17:53
Wychwyciłem jeden błąd(prawdopodobnie częsty dla takich programów): program nie zauważa przelogowania się na inną postać dzięki czemu zobaczymy extra wynik: Exp/h 3.000.000 lub większy. Ewentualnie w inną strone: -3.000.000 na godzine ;p
Hmm, programik z tego co widze działa na pamięci tibii. Bardzo interesowały by mnie procedurki do odczytu pamięci w Delphi. Jeśli masz czas prześlij mi liste/kurs/kawałek kodu. Będę wdzięczny.
@down: użyj kartki papieru to wogóle nie będzie Ci program potrzebny. Celem pisania takich programów jest by ograniczyć działanie użytkownika do minimum.
użyj przycisku reset i będzie wporządku ;]
No ja coś nie mogę tego ściągnąć ;p wyskakuje mi, że serwis jest w trakcie prac konserwacyjnych i takie pierdołki ^^
>>>rehost plzz<<<
Juz wszystko działa jak powinno
@Chopkers
To nie było z mojej winy widać hoster robił prace konserwacyjne
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Nowa wersja drobne udoskonalenia.
sorry że odświeżam stary temat, ale postanowiłem wznowić projekt od teraz jest on dostępny pod adresem http://sourceforge.net/projects/expchecker Jak pewnie wielu wie jest to serwis gdzie można również podzielić się źródłami programu, dzięki czemu każdy teraz może sobie poogładać źródła, oraz skompilować program. Teraz nik nie będzie mógł mi wmówić że tam jest Keylogger.
Dla tych co chcą skompilować program potrzebna jest wersja która obsługuje bazy danych bo jest użyty parser XML czyli wersje od (chyba) Standard w góre. Enterprise napewno już ma. Tak że darmowa wersja Personal odpada, narazie. Do projektu wróciłem wczoraj, ale postaram się jak najszybciej zastąpić parser Borlanda jakimś [arserem ogólnie dostępnym.
Wersje Trialowe Borlanda można pobrać ze stronu producenta.
Kompilują się napewno na wersji 2005, 2006, na 7 i 8 też powinny nie wiem jak będzie ze starszymi.
Z tąd pobieramy delphi (http://www.borland.com/downloads/download_delphi.html)
herbatka
09-06-2006, 10:24
Link do SourceForge.net gdzie można ściągnąć program i sprawdzić kod źródłowy (http://sourceforge.net/projects/expchecker)
To gdzie ten kod źródlowy?
myślalem ze ludzie jak już wejdą na stronke to będą na tyle kumaci żeby poszukać.
http://expchecker.cvs.sourceforge.net/expchecker/Exp%20Checker/
Liwinech
10-06-2006, 13:36
nieucz sie programowaci w Delphim bo to przestarzały program jusz lepiej skołuj sobie Linuxa
ja pisze w delphi. niestety narazie nie za bardzo wiem jak pisac aplikacje działająca (wspoldzialajaca) z inna aplikacja, ale pisanie samych programików idzie niezle :D Niedawno zrobiłem taki mały komunikator :D Co do delphi, troche zaluje ze nie psozedlem w c++, ale bede konsekwentny i dalej ide w delphi...
nieucz sie programowaci w Delphim bo to przestarzały program jusz lepiej skołuj sobie Linuxa
Fakt w kodzie można znaleźć różne cuda niewidy. Był to mój pierwszy program na którym uczyłem się programować, teraz przyszedł czas aby go zmodernizować.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.