PDA

Pokaż pełną wersje : mój knight

Blacko
23-12-2005, 21:00
Każdy w jakiś sposób wyobraża sobie swoją postać, ja tak widzę moją :) Technika to ołówek,skan podczyszczony w PSP. Z czasem pewnie dam wersje z kolorkami, ale póki co ta niech wystarczy ;)

http://www.icpnet.pl/~dracus/durg1.jpg

PS nie czepiać się szczegółów broni i pancerza,w końcu to Tibia/fantasy więc wszystkie chwyty dozwolone :p

Tana
23-12-2005, 22:22
Troche kiepsko wyosiowałes brzuszną czesc zbroi. "Zawinęła" się na lewo w porownaniu do torsu. Do tego prawy naramiennik jest za bardzo dosunięty do głowy - w porownaniu do lewego nawet bardzo.
I za duży skrót perspektywiczny przy lewej stopie.
Bah, ależ ja potrafię się uczepić.

Ogólnie rzecz biorąc jest przyzwoicie. Nie do końca prawa strona jest taka jak lewa, ale rysunek robi dobre wrażenie na wstępie, a w sumie o to chodzi.

Blacko
24-12-2005, 00:27
Co do naramiennika i stopy się zgadzam,co do osi-nie ;p Ale jak napisałaś na końcu (choć może nie to miałaś na myśli), wygląd całości jest najważniejszym czynnikiem, przy którym drobne błędy konstrukcyjne nie mają większego znaczenia.

Kwaso
24-12-2005, 08:31
Dla mnie miodzio :D jeszcze troche porysuje i moze tez u mnie b3da takie efekty ;). Zrób cos jeszcze xD. Jakiegos palla sorca heh.

Wesołych Świąt i Pozdr0

Jowisz
24-12-2005, 08:35
Troche kiepsko wyosiowałes brzuszną czesc zbroi. "Zawinęła" się na lewo w porownaniu do torsu. Do tego prawy naramiennik jest za bardzo dosunięty do głowy - w porownaniu do lewego nawet bardzo.
I za duży skrót perspektywiczny przy lewej stopie.
Bah, ależ ja potrafię się uczepić.

Ogólnie rzecz biorąc jest przyzwoicie. Nie do końca prawa strona jest taka jak lewa, ale rysunek robi dobre wrażenie na wstępie, a w sumie o to chodzi.
A czy wszystko musi być symetryczne ? Nawet ludzka twarz nie jest symetryczna .
@Topic Fajne dzieło widac ze sie postarałeś ;)

Majines
24-12-2005, 08:40
A rysunek naprawde ładny

;) <znaki>

Tana
24-12-2005, 09:31
A czy wszystko musi być symetryczne ? Nawet ludzka twarz nie jest symetryczna .

Asymetryczność twarzy nie polega na przesunięciu całego oka na środek policzka ;)

Ale jak napisałaś na końcu (choć może nie to miałaś na myśli), wygląd całości jest najważniejszym czynnikiem, przy którym drobne błędy konstrukcyjne nie mają większego znaczenia.
Drobne nie mają, ale stopa i naramiennik nie są drobne... ;)
Sztuka sztuką, ale szkic klasyczny też ma swoje prawa. Według mnie konstrukcja jest najważniejsza. Gdyby ktoś narysował wszystko idealnie technicznie (rozbicie na bryły, symetria, perspektywa, proporcje) a skopał całkowicie pozę, tematykę lub nawet cieniowanie, to i tak kłaniałabym mu się do kolan ;)

Co do rysunku, to błędów naprawdę drobnych jest jeszcze sporo, ale na nie nie zwracam uwagi. Sam ich pewnie nie wypatrzysz, bo to ten parszywy rodzaj błędów, których sie nie zauważa ze wzgledu na przywiazanie do pracy i częściowo przez 'chwilowy punkt widzenia'. Nie są one ujmą dla warsztatu, ale najzwyklejszą w świecie pomyłeczką.

Tak więc, jest naprawde przywoicie.

Blacko
24-12-2005, 10:33
Dzieki :p Nie lakierowalem jeszcze ołówka,więc poprawie co się da. Pewnie dam też od razu z kolorkami jak tylko przyzwyczaje się do tabletu i uporam z sesją 8o

Randlemen
24-12-2005, 13:40
Dla mnie bardzo ładna praca. Bardzo mi się podoba. ;)

Thunder Slayer
28-12-2005, 08:19
Ta praca jest świetna, nie wiem, czego sie czepiacie. Wszystko wygląda wporzo ;) Jakiś-tam naramiennik, brzuch, stopa... Za taką pracę to szósteczka murowana, w skali 1-5 ; 8o

Tana
28-12-2005, 15:29
Thunder Slayer:
Nie chodzi o to, że sie nie podoba. Wrecz przeciwnie, praca jest elegancka. Inaczej jednak ocenia osoba, która się na czymś zna, a inaczej laik.

Blacko
29-12-2005, 18:37
UPDATE: poprawiłem stopę i naramiennik,mam nadzieję, że już jest lepiej :) Dziękuje za słowa krytyki i pochwały :p

elfiak
31-12-2005, 18:01
Fajny jest ten twój Knight podoba mi się u niego topur, topur na 5++ :D

limenu
31-12-2005, 19:02
A myslalem ze to ja mam problemy z ortami 'O..o

Teo
21-01-2006, 17:13
Podoba mi sie ten najcina. Pancerz nie jest krzywy...tylko wojownik ma wade postawy. Ogolnie kozacka praca. Prace Tany tez sa niezgorsze ;)

Swoff
24-01-2006, 02:36
nice ;) podoba mi sie :P ile masz lat tak na marginesie:P?

Avager
24-01-2006, 10:36
Up:

A co... Chcesz sie umowic na randke -.- ?