PDA

Pokaż pełną wersje : Problemy z blokadą IP.

Dan the Automator
29-05-2004, 15:43
News #1
Od pewnego czasu wielu uzytkowników skarży się na 30 minutowy "ban" IP (Your ip number is blocked for 30 minutes ). Powstało wiele plotek, jakoby była to nowa kara za używanie MC ;) Niestety tak nie jest ;(

Co się tak naprawde stało?
Ano jest to nowe zabezpieczenie konta. Jeśli złe hasło było wpisywane za często - automatycznie konto zostanie zablokowane na 30 minut (co w praktyce oznacza troche więcej ;) ). Nie pozostaje nic innego, jak tylko odczekać. Przez ten czas dobrze jest się zastanowić, kto i dlaczego wpisuje złe hasła? Jeśli to nie prawowity właściciel konta, można się obawiać, że ktoś ("hacker") znając nasz numer, próbuje odgadnąć nasze hasło. Dobrze jest przeczytać Porady na temat bezpieczeństwa konta (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=security) by lepiej je zabezpieczyć. Jeśli jednak ów blokada jest naszą winą, bo bezskutecznie próbowaliśmy odgadnąć zapomniane hasło - lepiej jest skorzystać z Panelu do odzyskiwania hasła (http://www.tibia.com/service/?subtopic=lostaccount).

Hakerzy mogą uzywać makra do wpisywania losowych haseł - więc taka blokada była potrzebna. BO co by nie mówić - system zabezpieczeń oferowany nam CiPSoft nie jest za dobry...
Prosimy więc spokojnie odczekać i nie pytać się już na forum o to

By Paro:
Jeżeli jesteście podłączeni do internetu za pomocą telewizji kablowej zadzwońcie do admina waszego neta i powiedzcie zeby zmienili wam IP na publiczne i nie bedziecie mieli juz tego komunikatu

News #2
Strona tibia.pl jest w trakcie przebudowy - więc proszę nie zrażać się tym, że wagi przedmitów są niewłaściwie, potwory są źle zlinkowane itd~
Postaramy się to jak najszybciej poprawić
Pozdrawiam
Dobo & Tibia.pl-team

xozis
29-05-2004, 15:51
a jak zrobic zeby tego nie bylo??

Livia bloodmirth > Titania> 67/66 rosnom <4 mlvl rosnie;(

Dan the Automator
29-05-2004, 15:54
Oryginalnie dodany przez xozis
a jak zrobic zeby tego nie bylo??

Już poprawiłem ;) Trzeba Poprostu czekać~

xozis
29-05-2004, 15:54
bo nawet po 30 min - 1 godz -2 godz mi nie che to zniknac;(

Livia bloodmirth > Titania> 67/66 rosnom <4 mlvl rosnie

Andy ognisty
29-05-2004, 15:58
Ja poczekałem i jest OK

xozis
29-05-2004, 16:01
a u mnie nie;(

Master Mazi
29-05-2004, 16:04
Hmmmm dziwne ;] moj kumpel ma to od 3 dni i chyba zna swoje hasło ;] a to sie robi od tych relogów bo juz to sprawdziłem ;] dostaje zawsze to jak robie reloga

paro
29-05-2004, 16:08
Jeżeli jesteście podłączeni do internetu za pomocą telewizji kablowej zadzwońcie do admina waszego neta i powiedzcie zeby zmienili wam IP na publiczne i nie bedziecie mieli juz tego komunikatu

xozis
29-05-2004, 16:08
czyli mam czekac czy co mam robic
???

xozis
29-05-2004, 16:09
paro thx juz wiem co mam robic(ja tesh pila)

Moruro
29-05-2004, 16:09
Z tego co przeczytałem wynika, że haker może sobie moje konto hakować całe życie i że ja po prostu mam sobie codziennie CZEKAĆ aż mu się to kurwa znudzi. rozumiem tylko, że jak haker nie odpuści to moge sobie Tibie wsadzić w dupe. Dziękuję.

Dan the Automator
29-05-2004, 16:11
Oryginalnie dodany przez paro

100% sure? Bo jesli tak, to może dodam to do newsa ;)

Mefisto Er
29-05-2004, 16:14
Witam Wszystkich

BOBO:

Moim Zdaniem To Co Napisał DOBO to nie jest przyczyna zablokowanego IP.

Mój Brat ma konto na Tibi, Ja mam, Sąsiad i drugi sąsiad i każdy z nas ma to samo...!!

WHY??

EDIT:

Sorry Dobo za BOBO ale śpieczyło mi się...

xozis
29-05-2004, 16:14
ja mysle ze to racja bo chodzi o ip

Dan the Automator
29-05-2004, 16:23
Oryginalnie dodany przez Mefisto Er
Witam Wszystkich

BOBO:

Moim Zdaniem To Co Napisał BOBO to nie jest przyczyna zablokowanego IP.

Mój Brat ma konto na Tibi, Ja mam, Sąsiad i drugi sąsiad i każdy z nas ma to samo...!!

WHY??

Po pierwsze: do cholery jasnej DOBO nie bobo!!!!! ;)

Po drugie - ja tylko tłumaczyłem mail od Cipów ;) Chyba umieszcze uwage Paro w newsie :)

Villen
29-05-2004, 16:43
Fajen zabezpieczenie,gorzej jak hakerowi się znudzi to wtedy będe czekał 1 rok;p

ziutek
29-05-2004, 17:13
Jestem początkującym informatykiem, ale czegoś tak bezdennie głupiego bym nie zrobił. Blokując publiczny adres IP blokuje się wszystkie kompy podłączone do internetu przez router (za tzw. NAT-em). Tak są podłączone nieraz całe osiedla po kilkadziesiąt hostów.

Rada dla użytkowników neostrady: IP w tej usłudze jest zmienne - wystarczy zrestartować modem a dostaniecie nowy adres.

Rikimaru
29-05-2004, 17:20
Dobra czas rozwiac mity. Najpierw musze wytlumaczyc czym jest IP oraz jak wyglada struktura sieci kablowych lub radiowych. IP jest to taki adres waszego kompa tak samo jak macie adres swoich mieszkan. A co do sieci to wyglada to tak ze wszyscy uzytkownicy ktorzy zalozyli u danego odbiorcy internet sa podlaczeni pod jednego kompa. To za pomoca tego kompa laczycie sie z netem, a ze komp jest jeden a uzytkownikow powiedzmy 200 to trzeba bylo cos wymyslic. Wyglada to tak ze kazdy z tych uzytkownikow w internecie ma to samo ip, to ip co komp uslugodawcy. A zeby informacje przychodzily do odpowiednich uzytkownikow to kazdy uzytkownik ma ip sieciowe(wewnetrzne) i to ip widzi tylko ten komp(router) oraz kompy uzytkownikow w sieci. Troche pogmatwane to ale nic na to nie poradze mam nadzieje ze zrozumieliscie. I teraz wystarczy ze uzytkownik A wklepal zle swoje passy apre razy, albo ktos mu sie probuje wlamac na konto, wiec servery tibii blokuja jego ip. Ale ze jego ip to ip routera, i kazdego uzytkownika w sieci to i uzytkownik B i C beda mieli IP bloka bo maja takie samo IP co pan A. Wiec nawet jezeli wasz provider internetowy zgodzi sie udostepnic wam publiczne ip czyli to zewnetrzne to jezeli to wam sie ktos probuje wlamac na konto to i tak bedziecie mieli IP bloka ;)

Najlepiej maja ludzie z neostrada bo oni co podlaczenie sie do internetu maja inne ip wiec im to w zasadzie nie grozi ;)

Kali :D
29-05-2004, 17:55
Ehh ja do nich pozneij zadzwonie i zoabczymy czy zmienia mi IP. Oby tak ;( ;( ;( ;(

Arakazz
29-05-2004, 18:49
o maj gat, zeby mi sie to nie zdarzylo!

P.S. czemu mi emblemat nie dziala?

Pasorzytek
29-05-2004, 19:32
NIENAWIDZE POMOCNIKOW!!! TAKI POMOCNIK JEDEN ZNALAZLEM ZE GUARDA ZCIAGNAL Z NIzSZEGO POZIOMU W KOPALNI BRAKOWALO MI 15EXPA BY ZMIESCIC SIE W BRAMCE DO GLIDI A TERAZ TO PIER*****E ZABEZPIECZENIE I NIEMOGE WEJSC :| http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Pasorzytek+de%27Royal EDIT I MNIE Z GILDI WYJ***A ZA TEGO DEDA :( http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds&page=view&GuildName=Dragon+Hunters

Arakazz
29-05-2004, 19:48
a jednak, czyli kktos probuje mi hacknac konto, lub IP adres musze zmienic na publiczny taa?

xozis
29-05-2004, 20:06
tak

Trener
29-05-2004, 21:12
Z tym publicznym adresem IP to nie takie proste. Wasz dostawca internetu (provider) może miec wykupione np tylko 3 adresy z puli adresów publicznych. Dlatego całe sieci osiedlowe a nawet miasta mają JEDEN końcowy adres IP.
Faktycznie, najlepiej mają ci podłączeni do TP S.A. oraz NETII.

Osiedlowcy niestety cięzko....No i kawiarenki internetowe jeżeli mają tylo jeden IP. Wystarczy że na którymś z komputerów ktoś parę razy błędnie wpisze hasło i kicha, reszta kompów zablokowanych X(

DLACZEGO BLOKUJĄ IP!! LEPIEJ KONTO!!

Ale dzwońce do swoich dostawców internetu, może coś się wam uda zadziałać.

Knight Patryk
29-05-2004, 21:34
Super że mi nie działa IP i nigdy se w TIBIE nie moge pograć X(

Lig@
29-05-2004, 22:09
:O Pierwsze słysze... Mnie taka sytuacja dzięki Bogu się nie zdarzyła... (mam neo+ z router'em)

Arakazz
29-05-2004, 22:16
gó*** prawda nikt mnie nie hackuje. po ponownym uruchomieniu kompa moglem sie spoko zalogowac. ale pozniej jusz nie. WTF???

Rikimaru
30-05-2004, 00:12
Do takich (sora ze to powiem)debili jak Lig@:
Gdybys mlotku przeczytal to co napisalem na pierwszej stronie nie pisalbys durnych postow.
POWTARZAM: ludzie co maja neostrade maja inne ip za kazdym razem gdy sie podlacza do internetu czyli min. przy restarcie kompa!!! X(

A ty Xozis nie gadaj glupot jak nie wiesz o czym mowisz.
I kolejny raz powatarzam. Jezeli to akurat ciebie hakuja to nie pomoze przydzielenie publicznego ip!!!!!!! X(

Haker nie musi znac ani twojego numeru ani hasla. Wystarczy ze ma program ktory wpisuje po kolei wszystkie numery i strzela haslo ze slownika slow wybranych!!!

Wiec ludzie nie odzywajcie sie jezeli nie macie pojecia o czym gadacie! X(

SkiLo
30-05-2004, 01:06
wreszcie napisaliscie to co od kilku dni probowalem wytlumaczyc w roznych watkach na forum....niestety jak widac Wam tez sie do konca to nie udalo X(

nasuwa mi sie taki cyctat:
Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości.
Albert Einstein

Skrzat
30-05-2004, 04:58
Mogli byscie dodac na stronie takie cos co pozwoli na od blokowanie bana np gdy ma sie bana nachodzi sie na to i wpisuje poprawne haslo a gdy ktos prubuje caly czas odbananowac to dostaj bana na 2 godiny zgodzicie sie chyba nie :] ;)

xozis
30-05-2004, 09:13
I kolejny raz powatarzam. Jezeli to akurat ciebie hakuja to nie pomoze przydzielenie publicznego ip!!!!!!! X(

po pierwsze wiesz czemu sie to dzije?
po drugie to sie pojawia jak kto mam taki sam ip i ci blokuje i daltego ci tibia nie dizla i trzeba se zmienic ip na osobste zeby ci sie nie powturzalo

Bezimienny
30-05-2004, 10:16
Oryginalnie dodany przez Usr
Ja pierdole, widac znamy pojecie hakier brafo!
Nadajecie sie kurwa z tym waszym pierdolonym servisemZamknij jadaczke jak nie wiesz o co chodzi. Wiekszosc userow zna pojecie hacker ale dla ulatwienia (taki kompromisik) doszlismy kiedys (na forum) do wniosku ze osoby probujace hakować konta tibijskie, lub takie, ktore bezczelnie loguja sie na konta kumpli, ktorzy im zaufali - nazywamy "hakerami".
"HAKERAMI" W CUDZYSLOWIE - jesli wiesz co to znaczy.
DLA ULATWIENIA!!!
Wiec laskawie przestan obrazac ten serwis i ludzi.

Rikimaru
30-05-2004, 14:14
Oryginalnie dodany przez xozis

po pierwsze wiesz czemu sie to dzije?
po drugie to sie pojawia jak kto mam taki sam ip i ci blokuje i daltego ci tibia nie dizla i trzeba se zmienic ip na osobste zeby ci sie nie powturzalo

Tak wiem czemu tak sie dzieje i napisalem ci dlaczego tak sie dzieje na pierwszej stronie...

Dr. Omader
30-05-2004, 15:30
Oryginalnie dodany przez Skrzat
Mogli byscie dodac na stronie takie cos co pozwoli na od blokowanie bana np gdy ma sie bana nachodzi sie na to i wpisuje poprawne haslo a gdy ktos prubuje caly czas odbananowac to dostaj bana na 2 godiny zgodzicie sie chyba nie :] ;)

PO RAZ KOLEJNY POWTARZAM: MY NIE JESTESMY AUTORAMI TIBII! NIE JESTESMY GAMEMASTERAMI TAKZE! TO CipSoft I TO DO NICH PROSZE TAKIE PROPOZYCJE KIEROWAC!

Ciagle wiele osob mysli tak jak ten pan. Uwazaja nas za kogos kim nie jestesmy. Nie mozemy zrobic czegos takiego bo nie mamy dostepu do bazy danych CipSoftu.

P.S. Wszyscy którzy będą tu płakac że im tibia nie działa niech przeczytaja ten temat 10razy to moze zrozumieja czemu tak sie dzieje i niech zaczna cos robic z tym czyli: telefony do providerow, mozecie jeszcze pisac maile do CipSoftu ale to wam wiele nie da, temat na forum tibia.com w odpowiednim dziale i wyjasnienie sytuacji moze wam cos pomoze. A jak nie mozecie zyc bez tibi to wam tyle powiem:
http://www.members.lycos.co.uk/dromader/getalife.gif

Freesnake
30-05-2004, 17:14
Wquwia mnie to. Nie używam Mc, pierwszy raz dziś wchodzę ze swojego kompa a tu IP blocked for 30 min przy zalozeniu ze moge grac 1h to grzyb. Yebie to.

Freesnake
30-05-2004, 18:15
Ludzie coś tu jest nie tak!!

Przecież to niemozliewe żeby 3/4 forumowiczów było hakowane!!

Przecież to się w pale nie mieści!!! Musiało by byś więcej hakerów niz graczy!!

A poza tym od 2h nie moge sie wbić na moją 18 levelową postać ponieważ mam blocka IP.

Chyba ktoś nie chce mi ukraść mojej Bleesed Shield... A i BP BoH-ów ;]

Mefisto Er
31-05-2004, 06:20
Pewnie CIP'y Robią coś na serwerze i dlatego tak jest.. moim zdaniem to nie jest wina hakowania... jak polowa POlSki ma Zablokowane IP na 30 minut.

SkiLo
31-05-2004, 12:11
Oryginalnie dodany przez Mefisto Er
Pewnie CIP'y Robią coś na serwerze i dlatego tak jest.. moim zdaniem to nie jest wina hakowania... jak polowa POlSki ma Zablokowane IP na 30 minut.

a moze bys przeczytal temat dokaldnie zamiast gadac glupoty ?

SkiLo
01-06-2004, 01:38
Oryginalnie dodany przez Gniew Mroku
A czy mogę gdzieś sprawdzić przez jakie IP wchodzę na tibię.

http://tonid.net/ip/

I takie pare spraw:
1.Gdy ktoś będzie chciał napisać "haker" niech poszuka w "dobrych" książkach definicji lub odrazu zastąpi je słowem "cracker", PLX.
2.Zmiana IP przy neostradzie trwa ok.10sekund, więc można blokade szybko ominąć.
3.Wszystkich którzy chcą odpowiedzieć na moje pytanie informuję, że mam 2 IP i niektóre, rzeczy wyciągają 1, a inne 2.

w zasadzie umowilismy sie na forum ze "haker" bedzie sie odnosil wlasnie do tych crackerow i temu podobnych.

te niektore rzeczy to?

PS.Mam też 3 IP: 127.0.0.1 :D mądrzy niech się śmieją, a głupi niech zaczną hackować :D

to ja sie posmieje LOL :))

Maxepe
01-06-2004, 16:01
Jeśli ma sie VectreNet to wystarczy iść do kogoś od spraw internetu i poprosić o publiczne IP :] tylko że to kosztuje 10 zł miesiecznie. Według mnie nie opłacalne i dlatego nie gram już w ta grę~

Rikimaru
01-06-2004, 16:13
jednym slowem... lamy..... jezu czlowieku nie gadaj jak sie nie znasz. Nie istnieje cos takiego ze masz 2 ip albo 3 ip na raz..... jezeli tak to rozumiem ze twoj dom ma adres powiedzmy w krakowie, warszawie i w mongolii.... i nie ma czegos takiego jak wchodzenie przez ip do tibii... jest jedynie ip servera tibii. Wiec nie popisuj sie swoja wiedza o neostradzie bo napisalem to 2 razy w tym watku. Jak juz ktos powiedzial umowilismy sie ze cracker tutaj nazywa sie haker, a wlasciwie to cipowie zaczeli mowic na crackerow hackerzy wiec niech tak zostanie, sie zamknij i nie odsylaj do jakis dobrych ksiazek bo jedyne co mnie bierze to smiech jak widze takiego barana. Nie pouczaj ludzi jezeli nie masz o tym pojecia. A ty Maxepe gdybys troche pomyslal to bys sie domyslil ze wkrotce poprawia ten blad. A nie poprawili go dlatego ze bedzie update i tam maja pewnie zamiar wszystko wprowadzic.

Wiec wszystkie lamy zamknac sie! to mnie wlasnie denerwuje w tym forum i w tibii ze graja DZIECI.... sadze ze ktorys modkow powinien dac po ostrzezeniu tym debilkom, za zasmiecanie watku glupimi pytaniami na ktore odpowiedz jest strona wczesniej.

Gniew Mroku
01-06-2004, 16:55
Oryginalnie dodany przez Rikimaru
jednym slowem... lamy..... jezu czlowieku nie gadaj jak sie nie znasz. Nie istnieje cos takiego ze masz 2 ip albo 3 ip na raz..... jezeli tak to rozumiem ze twoj dom ma adres powiedzmy w krakowie, warszawie i w mongolii.... i nie ma czegos takiego jak wchodzenie przez ip do tibii... jest jedynie ip servera tibii. Wiec nie popisuj sie swoja wiedza o neostradzie bo napisalem to 2 razy w tym watku.
(...)
ple,ple,ple,jestem n00b,bla,bla,Hunter is PK help, ple, ple
(...)
Wiec wszystkie lamy zamknac sie! to mnie wlasnie denerwuje w tym forum i w tibii ze graja DZIECI.... sadze ze ktorys modkow powinien dac po ostrzezeniu tym debilkom, za zasmiecanie watku glupimi pytaniami na ktore odpowiedz jest strona wczesniej.

Jak w takim razie wyjaśnisz, że część rzeczy wyciąga jedno IP, a część drugie?? Jak jesteś taki mądry to czekam na odpowiedź.
A wiesz wogóle co się stanie jak połączysz się z IP 127.0.0.1??

Edit:
@Rikimaru:
A gdzie według ciebie napisałem, że: "Nie wiem w jakim sensie ty sie laczysz przez 127.0.0.1". Zadałem ci pytanie czy ty wiesz z jakim komputerem się połączysz. I znowu zaznacze, że mam 2 różne IP i byłem serverem do Diablo II i do AoE 2 na różnych IP. Do obydwu(z sukcesem) połączyli się do mnie koledzy(żaden nie jest ze mną w sieci). I co?

Olga Sorc
01-06-2004, 17:02
Bez sensu ja czesto mam ip blocked bez zadnego powodu (czesto czyli raz :P ) Bez senusu a teki hackowanie bylo dobre trafilem 25 knighta na securze z crown setem i g sem itp. :D fajnie bylo :] A walek z hackowaniem byl taki ze nawalales wszyski cyfry jak leci w notatniku dzieliles po 6 i wpisywales po kolei na tibie :d takie samo numer i haslo (ile noobow tak ma) ja trafilem z 20 minowych postaci i z 50 rookowych najlepszy to ten knight na securze inni dobrzy to master sorc na antice i pally 24 na novej :D 9moj kumpel mil tyle dobrych ze hoho :D Szkoda ze to zablokowali X(

Rikimaru
01-06-2004, 17:11
gniew mroku: zamknij pysk szczeniaku i jak edytuj to nie dopisuj maly gnoju. IP nie wyciaga nic n00bie. jestes n00bem i tyle. Nie wiem w jakim sensie ty sie laczysz przez 127.0.0.1 LOL. jezeli twierdzisz ze tak sie laczysz z netem to jestes takim lamerem ze szkoda gadac. Dla nie czajac o co biega: przez 127.0.0.1 nie polaczysz sie z netem...szkoda mi nawet slow na takiego gowniarza. A wyjasnie to: otoz jestes lamerem i nie masz pojecia o czym mowisz. nic ci nei wyciaga dwoch ip. jedyne co moze byc to jedno moze pokazywac twoje ip zewnetrzne czyli osoba z poza sieci a drugie ip to pewnie twoje ip sieciowie, ktore jak juz tlumaczylem nie jest widoczne w necie i przez nie sie nei polaczysz z netem..... Masz szczescie ze nie widzialem cie w rlu bo bys za takie pieprzenie glupot dostal po mordzie i wiecej bys nei pyskowal.

245301
01-06-2004, 18:32
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

245301
01-06-2004, 18:39
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SkiLo
01-06-2004, 18:55
jednym slowem... lamy..... jezu czlowieku nie gadaj jak sie nie znasz. Nie istnieje cos takiego ze masz 2 ip albo 3 ip na raz..... jezeli tak to rozumiem ze twoj dom ma adres powiedzmy w krakowie, warszawie i w mongolii.... i nie ma czegos takiego jak wchodzenie przez ip do tibii... jest jedynie ip servera tibii. Wiec nie popisuj sie swoja wiedza o neostradzie bo napisalem to 2 razy w tym watku.
(...)
ple,ple,ple,jestem n00b,bla,bla,Hunter is PK help, ple, ple
(...)

Jak w takim razie wyjaśnisz, że część rzeczy wyciąga jedno IP, a część drugie?? Jak jesteś taki mądry to czekam na odpowiedź.

ty sie juz lepiej nie odzywaj bo nie masz o tym zielonago pojecia.

@Olga Sorc
lol albo jestes szczesciara niesamowita i podaj mi 6 licz od 1 do 49. albo sciemniasz jak nie wiem co. 70 postaci ? nie chce mi sie wierzyc

Maxepe
01-06-2004, 20:53
A ty Maxepe gdybys troche pomyslal to bys sie domyslil ze wkrotce poprawia ten blad. A nie poprawili go dlatego ze bedzie update i tam maja pewnie zamiar wszystko wprowadzic.

Z czego to wnioskujesz?? A na Nova jak mi zniknie to IP to Cie znajde kozaku 8)

Rikimaru
01-06-2004, 21:38
Wnioskuje to bo mysle;] CIPowie zostali ostro najechani za to i musza zrobic cos w tym kierunku, przecierz oni na tym zarabiaja. Czasem trzeba ruszyc glowa zamiast rezygnowac;) a na novie mozesz mnie znalesc, ale nie radze kozaczyc;]

Juziu
01-06-2004, 22:54
ip block z powodu zle wpisanego hasla ta...... to czemu jak zmieniam swiat uzywajac funkcji crtl_g rowniez mi sie to zdaza ?i nie moge wjesc na dany swiat ? poczym wpisujac pownownie numer i haslo wracajac na "stary" swiat wszystko ok i moge dalej grac ? ?(

Olga Sorc
01-06-2004, 23:05
[/QUOTE]
[/QUOTE]
ty sie juz lepiej nie odzywaj bo nie masz o tym zielonago pojecia.

@Olga Sorc
lol albo jestes szczesciara niesamowita i podaj mi 6 licz od 1 do 49. albo sciemniasz jak nie wiem co. 70 postaci ? nie chce mi sie wierzyc
[/QUOTE]
Czaj Napieprzesz numerki jakie chcesz od 0 do 9 np.v37903824671286234786347896193 dzielisz je po 6 238789 374671 itp.i wpisujesz pokoliei na tibie te 6 cyfr to jest numer accounta (ile nobow ma takie samo haslo jak numer) i wpisujesz np.374671 jako numer i to 374671 jako haslo nie bylo blokady ip wiec jak siedziales tak z godzine to ci wychodzilo z 15 kont moze troche mniej ...to byl taki walek potem sobie *(jesli to byl twoj srver) zabierales zeczy i pekowales a jak nie to rozdawales zeczy i tez pekowales.Oczywiescie trzeba miec troche farta ale to jest sprawdzone ze predze czy puzniej trafisz.Dalem jakiemys polakowi Na Securze Crown helmeta i takie tam bajery teyle stuffu ze hoho :d cieszyl sie a obrobilem jakiegos hiszpana chyba :D :) :))
EDYCja:
Ps.Jestem Facetem Tylko mam nick olga sorc bo olga to moja dziewczyna na rL :P

SkiLo
01-06-2004, 23:48
Oryginalnie dodany przez Olga Sorc
Czaj Napieprzesz numerki jakie chcesz od 0 do 9 np.v37903824671286234786347896193 dzielisz je po 6 238789 374671 itp.i wpisujesz pokoliei na tibie te 6 cyfr to jest numer accounta (ile nobow ma takie samo haslo jak numer) i wpisujesz np.374671 jako numer i to 374671 jako haslo nie bylo blokady ip wiec jak siedziales tak z godzine to ci wychodzilo z 15 kont moze troche mniej ...to byl taki walek potem sobie *(jesli to byl twoj srver) zabierales zeczy i pekowales a jak nie to rozdawales zeczy i tez pekowales.Oczywiescie trzeba miec troche farta ale to jest sprawdzone ze predze czy puzniej trafisz.Dalem jakiemys polakowi Na Securze Crown helmeta i takie tam bajery teyle stuffu ze hoho :d cieszyl sie a obrobilem jakiegos hiszpana chyba :D :) :))

ja wiem o co ci chodzi,tylko dziwi mnie to jakie szczescie mialas w strzelaniu tych numerkow. tez troche probowalem kiedys i nic nie trafilem. 8)

@olga sorc
ok olgierdzie;)

Lord Muminek
02-06-2004, 19:43
Ejjjj no ludzie !!
Loguje sie normalnie... gram gram... i sie wylogowuje zeby sie zalogowac na inne konto. Wpisuje nr i haslo...
Your IP is bloked for 30 minutes.
No nic.
Czekam 30 min.
Loguje sie na pierwsze konto...
wchodzi....
chce sie przelogowac na to drugie konto jeszcze raz... moze teraz wejdzie....
A tu lipaaaaaaa !!
Your IP is bloked for 30 minutes. X( X( X(
CZekam znowu.
Loguje sie na 1 konto. Log out. chce na drugie wejsc i ...
Your IP is bloked for 30 minutes. X( X( X(
A nr i haslo wpisuje poprawne.
Kurde juz 2 godziny nie gram, bo co chce wejsc na drugie konto to mi blokują X(
K...a tak nie mozna X( X( X(

sauron 1st
03-06-2004, 08:32
Ej no z tym banem to prawdziwa lipa !
Mój kolega loguje się ok.19:00 na isarę a tu nagle :
Your IP is bloked for 30 minutes.
a on pomyślaŁ, że poprostu znów za dużo ludzi na serwie i jeszcze raz i tym razem się ZALOGOWAŁ.
I co o tym sądzić ????

-=VaFeL=-
08-06-2004, 18:20
X( no wiec tak czy ten wkurzający napisa pojawia sie gdy ktoś gra na twoim koncie czy kiedy ktoś proboje sie wbic na twoje konto ?? plz o wyjasnienie

kidler
09-06-2004, 17:35
ej ja mam neta z vectraNet i tez mam tego bana. Jestem z pily a maxepe wiem ze tez stad ejst i ma neta tez od nich i mowi ze trzeba im placic 10zl za miecha za zmienienie tego Ip numeru na publiczny to nie dosc ze chujom place za neta to jeszcze kurwa bede musial placic ze zmienienie tego IP grrrr... . Ale nie wazne moglby mi ktos podac z piły do nich numer do tego admina i mi powedziec co ja mam mu powedziec?? bo nie wiem czy tylko ze ma mi zmienic numer IP na publiczny i on juz bedzie wszystko wiedzal czy mam mu tez podac numer mieszkania czy swoj nr. IP (ktorego nie znam i o ile sie orientuje to on sie zmienia (nie wiem):P). i plx niech mi powe ktos z piły co ma od nich neta czy naprawde czeba placic 10zl za zmienienie teg numer IP na publiczny na miecha bo jeszzce pojedyncza zaplata to jeszcze jeszcze ale co miecha to niech sie jebia zdziercy.

Aha ktos tez powedzial ze przy update to zmienia bo CipSoft zobaczyl ze to nic z tego i duzo ludzi nie moze grac, czy to jest prawda?? Bo jesli tak to nie bede juz dzwonil do nich i niech mi nie zminiaja tego numeru IP

SkiLo
09-06-2004, 18:28
Oryginalnie dodany przez -=VaFeL=-
X( no wiec tak czy ten wkurzający napisa pojawia sie gdy ktoś gra na twoim koncie czy kiedy ktoś proboje sie wbic na twoje konto ?? plz o wyjasnienie

po to jest wlasnie ten news (ktory zreszta komentujesz) abys wiedzial o co chodzi. wiec przeczytaj go jeszcze raz dokladnie i jeszcze raz i jezscze .... az zajarzysz o co chodzi.

@kidler
publiczny IP oferuje niewielu dostawcow, bo przewaznie maja mala pule adresowa,wiec daja wszystkim adresy prywatne. I tak pewnie nie bedziesz woiedzial o co chodzi.nvm
jak chcesz miec publiczny IP to zadzwon do nich i powiedz ze go potrzebujesz i ile to kosztuje (poprosza cie o dane ktore potrzebuja-pewnie imie i nazwisko osoby na ktora jest umowa)

co do updatu to nikt chyba nie wie co tak naprawde zmienia

Lawka3
11-06-2004, 01:03
X(Master Lawka Master Lawka 3]Mam problem z ip wogule wejsc nie moge a czekam juz pare godzin nawet na mojom 2 postac wejsc nie moge dlaczego [/SIZE]

Bobercjusz
11-06-2004, 13:02
Mi się wydaje, że to wszystko ściema.
Założyłem konto na tibii i wpisuje kilka razy błędne hasło i pisze mi że konto zawieszone na 5 min. Czekam i zaczynam wpisywanie złego hasła od nowa. Po chwili wpisywania pisze mi że adres ip zablokowany. A skoro adres zablokowany to znaczy, że na 30 min jestem wyłączony z gry obojętnie z którego konta korzystam.
I co? Inne moje konto wchodzi bez problemu.
Z tym ip to pewnie jest tak samo, jak z zawieszeniem konta na 5 min.

Ściema!!!

KABATI
16-06-2004, 09:43
Czasem mam problem z blokadą, ale teraz od 2 dni mam gorszy problem.
Dziś i wczoraj rano, grałem to mi co chwile wylogowywało, nie wiem co to ale wkurza mnie, jak ktoś wie jak można to naprawić to niech Mi powie. Było tak, że grałem sobie pięknie, ładnie i dopadł mnie potworny lag, nic niemogłem zrobić, nawet gdy brałem logout'a to niebyło żadnej reakcji. Tak cały czas mi robi. Czasem tego niema, a czasem jest tak, że włączam i po 10 s. ten lag, jak jeszcze az włączę to znowu tak samo. Jestem na Hibernie, a mój brat jest na Chimerze i on tego niema. Co ja mam zrobić??

Gryzli_20
19-06-2004, 07:43
Ludzie jestem sam na sieci mam neostrade tąwcześniej zakładaną 512kb/sec i jak tylko wejde na poha to zaarz tak przycina że głowa mała !! Czy to wina ileości potworów na tym przyklętym miejscu ?Odp na koma 602898765 lub na gg 4924770

Marshallo
21-06-2004, 18:46
Mam nadzieje że po updacie wyawala to IP blocked bo to jest wogole nie potzrebne a tylko utrudnia gre w tibie X(

Kermit Frogger
24-06-2004, 20:59
Może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi i kiedy to było?

Kel
26-06-2004, 09:40
@
to sobie przeczytaj caly temato to tylko 4 strony i będesz wiedzał

ja dzwonilem i okazalo sie, że nie moge mieć i nie moge mieć publicznego ip bo mam za maly abonament X(
to jest nie ferrrrr ja mam nadzeje że CIP'y cośz tym zrobią bo ja nie przezyje akurat na wakacje ;(

Sir Mefi
29-06-2004, 16:50
Mnie to juz dobija ja mam sieć LAN u nas jedna osoba zrobi bloka IP to cały LAN ma bloka i trzeba czekać czasami pare godzin bo często ktośprzedłuża i przedłuża...

SRAD
10-07-2004, 17:27
Witam. Co do bloowania IP to cos jest spaprane. Chce sie wbic a tu blocked IP proboje nastepny raz i juz jest oki. I ta w Kolko plz help me.

PiXik
11-07-2004, 10:16
Niektórzy nie kumają że publiczne ip to korzyści:Możesz zakładać servery w różnych grach i ludzie z całego świata do ciebie mogą się podłączyć.Ja znam ten powód dla którego to więcej kosztuje.
Mam ip adres blocked i mi to przeszkadza napisze do Ćipów maila ale oni pewnie dostają 1000 takich i może nad tym pomyślą.Ip adres blocked mam na jakieś 30minut czasami godzina. X(

Haker
18-07-2004, 17:23
Boshe co wy tu za glupstwa piszecie 8o

Jeśli haker pisze sle haslo to czemu wam blokuje IP?
powinno mu blokować 8)

Sprawdzalem inny wariant:
Loguję sie z numeru nr.1 i mam Ip blocked blablabla...
Loguję sie na całkiem inny numer nr.2 i jest to samo.

Niemozliwe aby oba numery probowano mi hakowac <sprawdzalem na 5 numerach> :]

Tak więc pomyślcie troche... :rolleyes:

Furion-Cwaniako
08-03-2008, 09:19
Ja mam to samo od kilku lat miałem neostrade grałem w tibie i tego nie miałem ?
po kilku latach zmieniłem na Vektre mam na modemie dwa wyjścia STALE IP I ZWYKLE
1. Komp ma Stale
2. komp ma zwykle !
Uwaga to nie ruter !
Normalnie zwykle ip jest banalnie zj*******
Dlaczego ?
Mamy to scierwo czyli blokade na ip !
Czekamy 30,minut nic czekam od 09:04 do 9:34 ? czy dam se 6 minut zapasu ?

OD dam se :)
Wczoraj godzina 20:00 - block ip czekamy do 20:30+ block ?
czekam kilka min w zapasie do 21:10 mogę !
rano wstaje i mam to smo można sie zaczekać!

CO mamy kupować specialnie Stale ip żeby móc grać w tą niedo******* Grę stale ip kosztuje 20-40zl lol i to czasami trzeba co miesiąc płacić toż to rocznie wyjdze nam z dwa pacce jak i nie jeden na rok ?
Wiec co mam kupić stale ip toż to poraszka niech to wypier******* to bez sensu jest tylko milionom polaków zabrania gry ! I NIE TYLKO POLAKOM