Pokaż pełną wersje : Guardian czy Dragon shield
Zapirdziel
24-12-2005, 13:16
Mam dylemat nie długo idziemy z kumplami na Voc. quest i nie wiem którą tarcze mam po powrocie kupic czy guardian za 3k czy dragon za 6-7k
http://img490.imageshack.us/img490/9365/shields1ts.png (http://imageshack.us)
Prosze o pomoc
Ja zawsze wole się wstrzymać i kupić lepszą więc kupiłbym Dragon ale to też zależy jaka porfesja,bo jako knigth wolalbym najpierw kupic fire sworda.
Zapirdziel
24-12-2005, 13:27
sory ze nie podalem to powinno pomoc jestem knight-em tez bym chcial dragon ale chce zeby mi na noble armor wystarczyło a ona kosztuje 4k
http://img469.imageshack.us/img469/6282/skill4nv.png (http://imageshack.us)
Ramzesik123
24-12-2005, 14:06
sory ze nie podalem to powinno pomoc jestem knight-em tez bym chcial dragon ale chce zeby mi na noble armor wystarczyło a ona kosztuje 4k
<nie cytujemy zdjęć>Jak chcesz noble armor jeszcze kupić to pierw kup guardian shielda bo tańszy i to o wiele i eż dobry
Rabanbar
24-12-2005, 14:27
Radze ci zaoszczędzić i potem mieć na coś lepszego.
Zapirdziel
24-12-2005, 14:32
noble juz jest postanowiony ze kupuje tylko mam dylemat ktora tarcze
A ja na twoim miejscu zostawilbym sobie troche kasy, kupil crown shielda, a potem robil lootbagi i z tych lootbagow kupic noble armor :)
Gatho Gokhinin
24-12-2005, 14:41
Zdecydowanie Guardian Shielda. To tylko 1def róznicy, a mając jeszcze noble armor zapewnisz sobie wystarczająca ochronę. Pozdro ;)
WESOYŁCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kup guardian, jak Ci sie zachce lepszej to sprzedasz guardian i kupisz dragon...
Marczyk19
24-12-2005, 15:15
Ja gram na Celesta i wole Drag Shielda bo rożni sie 1k do Guardian a ma o 1 lepszy armor. Zdecydowanie Drag shield
Karakath
24-12-2005, 15:16
Guardian jest 2x tanszy od Dragona, a tylko 1 def roznicy. Lepiej kup guardian shieda, z noble armem bym sie wstrzymal i dozbieral troche do knight armora tak na oko to pewnie bedzie stal 10k, ale to juz lepsza inwestycja ;]
Tomcio Pall
24-12-2005, 16:10
Sadze tak jak kolega wyzej.
Kup G shield a potem k arm.
Ja ci radze kupić guardian shield i noble armor, za które w sumie zapłacisz tak samo jak za dragon shield a 1 pkt defa nie robi dużej różnicy. Dragon shielda kup później kiedy już będziesz miał dość dużo kasy.
MATI9630
24-12-2005, 19:46
Jak masz noble arm - dragon. Jak nie - guardian.
Nie no sorry, ale guardian na Asterze po 3 k?! Po tej to ja najwyżej beho znajdę:S
Bask Sho
24-12-2005, 20:31
Zacznijmy od tego ze z takimi skilami na 20lv nie powinienes sie porywac na jakies super itemy. Z takimi "super" skilami łatwo o deda a zapewe nie chcial bys od razu stracic shielda. Osobiscie radze poskilowac do 60/60 i kupic guardiana i zebrac na knight armora. ;)
Najlepiej kup Guardian Shield. Defa ma prawie takiego samego, a jest wiele tańsza. Poza tym, lżejsza, pozwala dźwigać więcej UHów
Jesus nie kupujcie NOBLE ARMOR!
To jest jedynie strata kasy, rzadko widze zeby porządny gracz to kupował dołóż pare k i kup knight.
A co do shielda ja biegałem w dragonce, potem przezucilem sie na vampka.
Co do shielda do nadal mozesz meczyc z dwarvenem i zbierac na lepsza bo i tak na takim lv, na poexpisz na silnych stworkach, wiec teraz punkty def, arma nie robią za duzej róznicy.
Zapirdziel
25-12-2005, 08:45
Jak masz noble arm - dragon. Jak nie - guardian.
Nie no sorry, ale guardian na Asterze po 3 k?! Po tej to ja najwyżej beho znajdę:S
Tobie poradze wlaczyc trade i popatrzec na ceny beho tera na asterze chodzi po 2k max.Trade jest w prawym dolnym rogu taki folder otworzy ci sie onko i tam pisza oferty itemow na sell.
Jesus nie kupujcie NOBLE ARMOR!
To jest jedynie strata kasy, rzadko widze zeby porządny gracz to kupował dołóż pare k i kup knight.
A co do shielda ja biegałem w dragonce, potem przezucilem sie na vampka.
Co do shielda do nadal mozesz meczyc z dwarvenem i zbierac na lepsza bo i tak na takim lv, na poexpisz na silnych stworkach, wiec teraz punkty def, arma nie robią za duzej róznicy.
Ja tam wole kupic sobie noble i drag albo gurd zeby pojsc pozniej na np. elf fortres albo jak napisał Bask Sho skillować ;)
Ja tam wole kupic sobie noble i drag albo gurd zeby pojsc pozniej na np. elf fortres albo jak napisał Bask Sho skillować ;)
Hummm, Elf Fortec? Bez postamana sie nie obejdzie poniewaz taszczenie loota do Veno jest monotonne.
Skillowanie? Na H** ci eq! Ja trzepalem do 65/65 na rotach rzadko kiedy cie udezą a jak juz udezą to przeciez masz regeneracje many co pare sekund.
A twoim eqiem i stanem konta wiecej bym wyciagal na rotach na darashi niz z twoimi skillami i eqkiem na elf fortec. ( bez obrazy )
Zapirdziel
25-12-2005, 09:01
Hummm, Elf Fortec? Bez postamana sie nie obejdzie poniewaz taszczenie loota do Veno jest monotonne.
Skillowanie? Na H** ci eq! Ja trzepalem do 65/65 na rotach rzadko kiedy cie udezą a jak juz udezą to przeciez masz regeneracje many co pare sekund.
A twoim eqiem i stanem konta wiecej bym wyciagal na rotach na darashi niz z twoimi skillami i eqkiem na elf fortec. ( bez obrazy )
no masz racje. Jak tera kumpla nie ma bo obrzera sie u babci na swietach to troche skilluje ale to dlugo nie potrwa no ale dlaczego mialbym zrezygnowac z noble i pozbierac na knight na Asterze kosztuje min 15k a shield mialbym sie meczyc z dwarfen zanim nazbierałbym na np. tower (11k min) to by troche mineło a jeszcze musze zbierac 5k do knight arm. skad mialbym to wyciagnac?
Anomen Merciful
25-12-2005, 10:22
Guardian bo lżejsza a 1 def różnicy.
Na niektórych światach po 1,5k schodzi czyli tania a dobra.
Oraz zbieraj na k arma a nie kupuj nobla (raz mi się fuksło i kupiłem za 1,2k lecz knight arm lepszy)
dagothar
25-12-2005, 12:24
Jesli chcesz cos osiagnac, to tren chocby w p-secie do skilli 80/80 a kase trzymaj w depo. Zanim nabijesz skille ceny eq zdaza juz spasc, wtedy dopiero zastanow sie co kupic - pewnei trafi ci sie cos lepszego i taniej.
Anomen Merciful
25-12-2005, 15:24
Zgadzam się potrenuj choćby do 60/60 bo nie bedziesz miał tam szans chyba że koledzy są silni.
Zapirdziel
25-12-2005, 19:52
mam jeszcze jeden pomysł zostawmy skille w tyle. Co powiecie zebym kupil noble armor guardian shield i crown helmet na asterze 10k wystarczy
jesli ktos ma inne propozycje niech napisze co kupic
Michal knight of light
26-12-2005, 15:31
ja bym wybrał g shielda jest słabszy o 1 ale tanszy o nawet 3k (chociaz nie wiem podobno teraz d shield chodzi po 3k) jest takze lzejszy o 10 oz. B)
Zapirdziel
26-12-2005, 16:16
dawaj tu takiego z d-shieldem za 3 juz bym kupil :)
Jedyne co ci teraz trzeba to skille i 4mlvl. Bo 20lvl z takimi skillami to jest szmelc. Droga ta Astera. Ja u siebie na servie po desercie kupiłem k legi :P
Lepiej na razie kupić Noble Armora jak Knight kosztuje 15k.
Kup na razie G Shielda i zbieraj 2-3k na D Shielda.
Mag-Iron
26-12-2005, 21:34
Najlepiej to zrobić te skille na jakieś normalne... a potem kupić d-shielda... i z głowy ;)
mam-fajny-login
27-12-2005, 09:33
lepiej kup ta co ma wiecej def'a...
ps: a co do skilli to nie olewaj rad innych z forum, ja na 8 levelu mam lepsze skille niz ty... ;)
Zdecydowanie Guardian Shielda. To tylko 1def róznicy, a mając jeszcze noble armor zapewnisz sobie wystarczająca ochronę. Pozdro ;)
WESOYŁCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dla najta to AZ 1 def roznicy. Dragnonka na 100%;]
Sir Vuferix
17-01-2006, 05:30
ja bez zastanowienia kupilbym dragon shielda a moze nawet towera/crown ;)
Posiedź troche na rotach i mino na Darashii, jak dobrze pójdzie to i 4k na godzine wyciągniesz. I dzięki temu kupisz i dragonke i noble arm.
ja jestem nna Xanterze i tam kupilem drag sh za 3,5k HAHA
czlowieku nad czym ty sie zastanawiasz... oczywiscie ze dargon shield. Jest drozszy to prawda ale na dluzej ci starczy :)a noble armor to nie kupuj, narazie starczy ci plate, pozbieraj na knighta ;] to moje rady :PP
Ja gdybym miał wybierać między g-shieldem, a drag-shieldem wybrał bym guard. W tym przypadku jednak kupiłbym sobie drag shielda, a potem odrazu zbierał na knight armora.
Alanus Lutinum
17-01-2006, 17:47
Spróbuj znaleźć kogos kto ci sprzeda dragon shielda za 6k a potem noble arma se kup za te 4k. Albo kup sobie guardian shield, ale to zalezy do ciebie :D
Zgredeczek
17-01-2006, 19:49
Taaa... Kup od razu Crown Shield:D
Pierw poskilluj... potem mysl o zaqpie tarczy ;D
Master eviler
18-01-2006, 12:23
Zależy na jakim świecie , ale skolo drag jest tyle droższy to na tym levelu kupilbym guardiana coś jeszcze opylil i na końcu coś takiego w stylu knight armora :)
Ja bym kupił drag, ponieważ i tak, nawet jeżeli kupisz guardian, to potem będziesz musiał kupić lepszą, a podejrzewam, że to będzie za niedługo i wybierzesz dragon :P
A guardian wtedy będziesz musiał sprzedać, stracisz kase, bo cena spadnie, ja tak miałem z k-armor na Isarze:) kupiłem za 8k i to była okazja, na drugi dzień miałem ofertę c-armor za 17k (oficjalna cena była wtedy 20k), to k-arma ledwo mi się za 7,5k udało sprzedać :D
Tak samo z armorem. Noble armor to shit, lepiej sie pomęczyć i kupić knight. Poza tym to ci to różnicy nie zrobi, jeżeli teraz ci nie przeszkadza, to potem też, bo noble, plate i knight ważą tyle samo, a 1 arm robi różnicę.
Gdyby nie robił, każdy biegałby teraz w knight setach, drag shieldach, leather bootsach i crus helmetach, bo przecież co to jest 3 arma mniej niż dsm, 1arm mniej niż g-legi, 1 arm mniej niż rh, 1 arm mniej niż steel boots, 3 arm mniej niż vamp shield. 3+1+1+1+3=9!!!To tak, jakbyś poszedł na hunta i zapomniał wziąć k-legów i bootsów :D
Nikt mi chyba nie powie, że to mu nie robi różnicy, poza tym k-legi to 10k, a to przecież 3bp UH!!! Jeżeli tak uważasz, pójdź na kilka huntów, policz nakład uhów, sprawdź, jakby to było, gdybyś miał k-legi i potem policz, po ilu huntach bardziej opłacałoby się mieć te k-legi. Założę się, że będzie to nie więcej niż 12-15 godzin huntu :P "Nie no, przecież chciałem tylko z 20 lvlu 30 lvl zrobić ze słabym eq" - wałek :P
Im lepsze masz eq, tym więcej posiedzisz na huncie, tym rzadziej będziesz padał, tym MNIEJSZY nakład runek na każdy hunt :P Jeżeli masz zamiar chodzić na shit w stylu roty, dwarfy, soldki, ww, valkyrie, mino, amazonki itp, odpuść sobie dobre eq, zostań w tym, co masz, naprawdę, cyce i tak cie skopią, a jak cię goni 5 cyców (co się dość często zdarza w mount sternum), masz duże szanse padnąć bez lepszego eq :P
Cahir Mawr Dryffryn
18-01-2006, 20:09
Ja zawsze wole się wstrzymać i kupić lepszą więc kupiłbym Dragon ale to też zależy jaka porfesja,bo jako knigth wolalbym najpierw kupic fire sworda.
HEHE, szkoda że wali toporami :P
@topic Sądzę że lepiej bedzie kupić guardiana i noble armor.
Bubusiek
18-01-2006, 20:48
A nie lepiej kupic crown shield (ale oczywiscie jakbym mial wybioerac pomiedzy tymi dwoma to dragon)
Ja moim knightem chodzilem z gurad, ale potem zalowalem ze od razu nie kupilem dragon ;]
Porownajcie ceny
Guard - 3 k ( na moim servie)
Dragon - 6,7 k
Tower shield - 10 k
Wiec roznica miedzy guard shieldem a tower to 7 k za 2 defa;]
Ale jak masz wybierac to kup dragon pozatym ladniej wyglada;)
Nie wiem czy zauważyliście, ale temat juz pewno nie aktualny....
Poza tym ja bym zaczął od scarfa <15gp>
Next dragonka i k-arm.
<no skille i mlvl pomijam>
Tommy Thunder
20-01-2006, 16:18
Ale jak masz wybierac to kup dragon pozatym ladniej wyglada;)
Heh, dla mnie guardian lepiej wyglada :). Ale tak na serio, ja bym wybral guardian i pozbierał na vampire. Co do noble armor to naprawde nie ma sensu - poczekaj chwile i kup k-armor.
I jeszce coś - lepiej poskilluj, bo 47 na 20 lvl to troche slabo - gdybys dotrenił do 60 i poszedl do kaz na soldaty, to bys momentalnie zarobil kase na cos lepszego
Lord KareX
20-01-2006, 17:14
powiem tylko kup guardian potem kup k arma :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.