PDA

Pokaż pełną wersje : Allegro-łamie Tibijskie Prawo

Palek Demon
24-12-2005, 23:54
Zastanawiało mnie Co Będzie z Allegr.pl przeciez jest Tam Mnostwo Sprzedawanych postaci itemów z kazdego świata czy Cipowie Mogą cos na to poradzic czy niemają na to wpływu ???

Xagar
25-12-2005, 00:12
Cip Soft nie ma na to zadnego wplywu, to tylko prawo w grze....

Elmer
25-12-2005, 00:14
Myślę, że Tibijskie prawo działa tylko w tibii, tzn Gamemaster może zbanować osobę sprzedającą konta, a żeby zabronić sprzedawania kont w życiu codziennym , czyli np na allegro, trzeba by było zmienić prawo danego kraju. Gamemaster to nie minister i tego uczynić nie może.

Palek Demon
25-12-2005, 00:25
Ahha Czyli nic na to niemozna Szkoda... :baby:

Mistic
25-12-2005, 02:50
możesz podkablować aby banowali te konta, które są wystawiane na sprzedarz

/Pragnienie\
25-12-2005, 05:56
cipowie nic z tym nie moga zrobic, a ze prawo jets lamane no niestety zdaza sie*(osobiscie nic przeciwko temu nie mam sprzedalem tam swoje chary, kupilem bohy i pacc wiec dla mnie allegro rulez)

Pacek
25-12-2005, 08:51
allegro łamało by prawa tibijsie o sprzedawaniu postaci tylko wprzypadku gdyby podpisało/zaakceptowało warunki postawione przez cipsoft nie mozna łamać umowy której nie ma tak samo nie można łamac prawa którego sie nie podpisało, natomiast nie samo allegro łamie zasady tibi ale gracze wystawiający tam postacie, ludzie którzy tworząc konto zaakceptowali warunki podane przez cipsof (tibia rules) więc zaskarżanie allergro to czysta głupota można by natomiast zrobić hamówe i przesłać link na allegro z postaciami z tibi do jakiegoś GM żeby pobanował wszystkie postacie tam wystawione ale to raczej nierealne. Powtarzam serwis allegro jest tylko posrednikiem który nigdy nie akceptował przypuszczam że nawet nie czytał tibia rules, nie są zwiazani z cipami a całą wine ponoszą gracze sprzedający/kupujący tam postacie

Arturos
25-12-2005, 15:29
nie sadze, aby allegro sie tym przejmowało, ma wieksze sprawy na glowie i nie bedize tym se dupy zawracało...

Scream
25-12-2005, 15:36
wydaje mi sie ze allegro nie ponosi odpowiedzialnosci za oferty wystawiane na tym serwisie, ale moge sie mylic; sprzedaz konta z tibi jest lamaniem prawa tylko wtedy jesli podpisalo sie tibijski regulamin, a robimy to przy zalozeniu konta, oznacza to tyle ze jesli ktos sprzedaje konto na allegro, i nawet jesli allegro bierze na siebie odpowiedzialnosc za umieszczane tam oferty, to i tak nie olamie ono prawa poniewaz nie podpisali regulaminu.